Moskova 2007 - Suomen joukkue

  • 538 488
  • 3 556
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Raymond Pearl kirjoitti:
Kallion dissaaminen tehdään näemmä jo tavan vuoksi. Kaverihan pelasi ihan hyvän ottelun ja yhteistyö ketjun kanssa toimi. Itselläni ei ole häntä kohtaan sympatioita, mutta jotain rajaa sentään. Eiköhän kentältä löytynyt merkittävästi heikompiakin suorittajia alkaen Viuhkolasta, Mäntylästä ja Pärssisestä?

Pihlström vakuutti taas kerran ja itse heivaisin helvettiin idean Teletappi-ketjun kokoamisesta ja kokoaisin rooliketjuksi J.Ruutu - Kapanen - Pihlström. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin sentteriosasto ja meillä ei ehkä ole varaa uhrata Kapasta hänelle ominaisimpaan rooliin.

Pakisto oli odotetun pehmeä.

Mertarannan selostus on vuosi vuodelta pahempaa kärsimysnäytelmää.

Mäntylästä ja Pärssisestä olen samaa mieltä mutta Viuhkola pelasi omassa roolissaan erittäin hyvän ja tasapainoisen pelin. Viuhkola menee heittämällä kisoihin neloskentän sentterinä. Kallion peli on aina yhtä "vauhdikkaan" näköistä vaikka mitään ei koskaan kuitenkaan tapahdu. Joku voisi sanoa, että kun sitä tarkemmin katsoo niin se on enemmänkin päätöntä sähellystä kuin mitään vastustajalle vaarallista pelintekemistä tai kunnon maalintekoyrityksiä hyvistä paikoista.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
-Kantor- kirjoitti:
Hetken mietittyäni tulin tällaiseen tulokseen:

Peltonen - Koivu - Tuomo
Miettinen - Kapanen - Lehtinen
Salmelainen - Kontiola - Bergenheim
Pihlström - Viuhkola - Jarkko

Olettaen siis, että Miettinen ja Jere tulevat.


Mielestäni tässä pitäisi olla se hyökkäsporukka. Toivotaan siis, että Dallasista saapuisi tämä kaksikko. 13. ja 14. hyökkääjä voisivat olla Kallio ja Hentunen, mikäli Jere saapuu. Jos Jere ei saavu niin Hentunen takaisin omalle paikalleen Nikon vierelle.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Lampinen kirjoitti:
TÄYSIN SAMAA MIELTÄ! Ei saatana! Ei kellekkään tullu mieleeen sanoa kuinka hyvä Janne Pesonen oli?

Itsehän sanoin jo aiemmin: noilla peliesityksillä ei ole asiaa kisoihin, ja sen huomasi Erkkakin. Sen sijaan Kallion peliesityksille on ihan sama - mies tulee olemaan kisoissa kuitenkin.
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tän päiväsen perusteella, Suomella on yksi ketju, koko joukkueessa ja hyvä maalivahti. No toivottavasti pärjätään. Kyllä oli paikanpäältä katsottuna kaunista katsottavaa ykkösviisikon pelaaminen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
aurinkolahna kirjoitti:
Sen sijaan Kallion peliesityksille on ihan sama - mies tulee olemaan kisoissa kuitenkin.

Kallio oli varsin pirteällä päällä ja muutenkin peli tuntu toimivan Seanin ja Tompan välillä.

Mielestäni jos Dallasin "kaksikko" Miettinen&Lehtinen saapuu ni pitäis mennä näin:
Pärssinen -> Miettinen
Salmelainen -> Lehtinen
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
aurinkolahna kirjoitti:
Itse tiputtaisin hyökkääjistä Salmelaisen, Pesosen ja Kallion sekä puolustajista Saravon ja Mäntylän, jotka olivat totaalisesti pihalla.

Salmelaisen nopeus on niin hyvä elementti joukkueelle, että en pudottaisi joukkueesta. Kallio ja Pesonen ehkä pois, ennemmin Pesonen.

Pakeista en osaa sanoa mitään.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ottomaani kirjoitti:
Kallion peli on aina yhtä "vauhdikkaan" näköistä vaikka mitään ei koskaan kuitenkaan tapahdu. Joku voisi sanoa, että kun sitä tarkemmin katsoo niin se on enemmänkin päätöntä sähellystä kuin mitään vastustajalle vaarallista pelintekemistä tai kunnon maalintekoyrityksiä hyvistä paikoista.

Näin tamperelaisena on erittäin iso kynnys lähteä puolustamaan turkulaisen tekemisiä ja olkoon tämä poikkeus.

Kallion roolina lieneekin muu kuin pelintekeminen. Hänen liikkeensä on riittävää tälle tasolle ja maalipaikoissa hänen paikkansa oli mitä ilmeisimmin tehdä maskia ja lyödä ripareita sisään. Sijoittuminen ja räkämaalipaikkojen haistaminen ovat kuitenkin Kallion vahvuuksia. Pysyn siis edelleen kannassani, että Kallio pelasi aivan kelpo ottelun kuten koko muukin Kontiolan johtama kolmikko.

Tarkennan kuitenkin, etten olisi ottamassa Kalliota kisakoneeseen, jos Miettinen ja Lehtinen ovat saatavilla. Dissaaminen tämän ottelun osalta perustuu kuitenkin enemmän ennakkokäsityksiin kuin pelitapahtumiin.
 
Viimeksi muokattu:

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Eiköhän tuon Kallion näytöt olla jo maajoukkueessa nähty, siis sen mitä se osaa, eli ei niin vitun mitään. Jokatapauksessa turhapuro pelaa kuitenkin kisoissa, vanhoilla meriiteillä. Niin millä meriiteillä?

Kanada pelin perusteella kenkää Pärssiselle, Hentuselle ja Kalliolle. Vanhat meriitit eivät voi riittää kisapaikkaan, vaikka kuinka olis saunaa lämmitetty erkan mökillä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Raymond Pearl kirjoitti:
Kallion dissaaminen tehdään näemmä jo tavan vuoksi. Kaverihan pelasi ihan hyvän ottelun ja yhteistyö ketjun kanssa toimi. Itselläni ei ole häntä kohtaan sympatioita, mutta jotain rajaa sentään.

Kysymys taitaa olla lähinnä siitä, että nuo Kallion esitykset on nähty jo niin monta kertaa, että herran paikalla voisi kokeilla jo jotain uutta.

Toisaalta kisostudioon voi perustaa Kallio-pelin. Tarvitaan pullo viinaa ja snapsilasi. Säännöt: täytä snapsilasi. aloita pelin seuraaminen. juo snapsilasi tyhjäksi, kun Kallio "spurttaa" laidasta hyökkäyssiniviivan yli ja laukoo kiekon maalivahdin rintapanssariin/syliin. täytä snapsilasi. toista tarvittaessa(heh).
Katso paljonko pullossa on viinaa jäljellä joko pelin jälkeen tai seuraavana aamuna - riippuen viinapäästäsi.

Kantorin ketjut näyttävät ihanteellisilta tässä vaiheessa. Eniten olenkin huolestunut tuosta Tapparan pakkiparista Saravo-Mäntylä, jota heiteltiin kuin rukkasta Kanadan 3-2 kavennusmaalin aikana. Jos ei parempia ole, niin tämä pakkipari on ainakin syytä erottaa.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Petski kirjoitti:
Pihlström ehdottomasti mukaan kisoihin, ei voi enää pudottaa tai menee koko roti touhusta. Kuvitellaanpa neloskentäksi Pihlström-Viuhkola-J.Ruutu. Niinpä, olisi ainakin tapahtumia kentällä.

Sama ketju tuli itsellekin mieleen, kun peliä katsoin. Sääli, jos Erkka ei tajua Pillua ottaa kehiin.

Mertsin sekoilut oli kyllä jo melkein Lindegrenin tasoista.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Lampinen kirjoitti:
Ei kellekkään tullu mieleeen sanoa kuinka hyvä Janne Pesonen oli?
Oli kyllä kieltämättä varovainen esitys Pesoselta. Täytyy oikein ihmetellä, mihin se agressiivinen Pesonen on hävinnyt, joka playoffeissa hääri joka paikassa kiekkoa riistämässä ja hyökkäyksiä päättämässä. Ihan tuli sellainen ylivarovaisuus mieleen, jossa pelaaja pelkää omia tekemisiään niin paljon, että virheitä tulee jo pelkästään sen vuoksi solkenaan. Muutaman kerran kun sai kiekon haltuunsa, ei sitten sen jälkeen sitä suomipojilla enää ollutkaan, vaan kaveri otti kiekon kylmästi pois lavasta.

Pörrääjä Pihlström pelasi varsin ennakkoluulottomasti, ja taisi pelata itsensä kisoihin tämän päivän esityksen perusteella, ja täytyy kyllä sanoa, että ansaitusti.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko on meikäläisenkin puolustaa Kalliota tässä ottelussa. Tänään Kallio oli mies paikallaan Kontiolan ketjussa. Hiukan etukäteen epäilin tuon ketjun toimivuutta, mutta yllätyin iloisesti. Peltosen ja Ruudun yhteispeli toimi loistavasti. En silti pitäisi Ruutua keskellä. Laituriosaston heikkous pakottaa hänet laitaan.

Saako muuten nykyään näissä peleissä pelata vaihdon loppuun ilman kypärää tai kypärä auki? Kanadan #8 joutui taklatuksi omassa päässä ja kypärä tippui. #8 nappasi kypärän uudestaan päähänsä, mutta jätti nauhan auki. Samassa vaihdossa pääsi vielä laukomaan vaarallisesti. Eikö kukaan tuomareista huomannut vai onko sääntö muuttunut?
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ihmisiä tuntuu vaivaavan kirjaimellisesti vauhtisokeus, Pihlström pelasi hyvin se sanottakoon mutta Salmelainen ei kyllä kisoihin kuulu. Näytti Tuomon ja Villen rinnalla paremmalta kuin mitä todellisuudessa on, toisaalta hieno juttu että Ville ja Tuomo saavat noin hyvää jälkeä aikaan "ilman" sentteriäkin. Samoin Suomen 4.ketju selkiytyi, J.Ruudun kavereina ovat tietysti hyvä av-kaksikko Pyörälä-Viuhkola.Pihlströmin voisi palkita 13.hyökkääjän pestillä, peliaikaa ei välttämättä paljoa tulisi mutta kentälle tullessaan tuo lisää energiaa, parempi kuin Salmelainen tänään.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Aeroman kirjoitti:
.

Pörrääjä Pihlström pelasi varsin ennakkoluulottomasti, ja taisi pelata itsensä kisoihin tämän päivän esityksen perusteella, ja täytyy kyllä sanoa, että ansaitusti.

Ei mikään yllätys SaiPan tai Bluesin kannatajille tämä. Kyllä sattuu tai tapahtuu kun taskuraketti Pillu jyrää kaukalossa. Kysykää vaikka mm. J. Porthenilta.

Hieno esitys tänään.
 

maizzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Tappara,
Johan kirjoitti:
Salmelaisen nopeus on niin hyvä elementti joukkueelle, että en pudottaisi joukkueesta. Kallio ja Pesonen ehkä pois, ennemmin Pesonen.

Pakeista en osaa sanoa mitään.



Pakkeihin jos keskitytään niin mielestäni Laatikainen yhtä hassia lukuunottamatta pelasi suht hyvän pelin. Ei ns.loistanut häikäisevästi mutta ei kyllä todellakaan ollut mitenkään heikko. Esim Laamanen ei esittänyt mitään mikä oikeuttaisi kisalippuun.Laatikainen taas jakeli perusvarmaa syöttöä,eikä polttanut kiekko lavassa. Toki makuasioita,mutta näillä näytöillä kyllä kisoihin ja leimaa passiin.Poi jäis joukosta Laamanen,Aalto.

Ja Aikaisemmin olin Pesosta laittamassa Moskvaan,niin tän pelin perusteella hänen koneensa tais pudota Laatokkaan...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
OikeaPakki kirjoitti:
Ei mikään yllätys SaiPan tai Bluesin kannatajille tämä. Kyllä sattuu tai tapahtuu kun taskuraketti Pillu jyrää kaukalossa. Kysykää vaikka mm. J. Porthenilta.

Ei mikään yllätys muuten HPK:n kannattajillekaan tämä... Pillu ilman muuta kisoihin.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
En tiedä mitä Kallion oikein pitäisi esittää, jotta olis MM-paikan arvoinen. Hyvä peli oli Kalliolta tänään ja Kontiolan johtama kentällinen oli positiivinen yllätys. Kallion mollaaminen on ilmeisesti tämän hetken (jo muutaman vuoden ollut) trendi-ilmiö, lumipalloefekti elää ja voi hyvin. Ehdottomasti Kallio näillä näytöillä koneeseen kuuluu. En ymmärrä kuka joukkueessa Kallion jättämän kiekollisen aukon täyttäisi, kun pelaajatilanne on nykyisen kaltainen.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Miettinen on kyllä hyvä lisä Suomen joukkueeseen. Vaikka ei päässyt Starsissa pelaamaan pudotuspeleissä, niin silti oiva vahvistus. Lehtinen on kuulemma lääkärintarkastuksessa ja MM-matka on epävarma.
 

mainio

Jäsen
Aeroman kirjoitti:
Koko ottelun huonoin pelaaja lukuisine harhasyöttöineen oli ehdottomasti Mäntylä. Sitten kun vielä pituus ja paino ovat kaukalopalloilijan kokoluokkaa, niin ei mitään käyttöä kisoissa.
Totta turiset veliseni, ei mitään käyttöä Moskovassa. Pehmeää peliä varsinkin Kanadan toisessa maalissa, jossa olivat Saravon kanssa hukassa. Laamanenkin oli parempi.

Mieluiten näkisin sen ehkä näin:

Nummelin-Berg
Kukkonen-Laatikainen
Saravo-Söderholm
vaikka Laamanen

Hyökkäys on muuten ihan sama, kunhan sieltä Pihlström löytyy.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Miettinen kisoihin

Jaahas, Pesonen siis tippu ja Miettinen tulee. Muita muutoksia ei tainnut olla.
Pesonen oli kyllä paska tänään, mutta olisin Kallion ja Pärssisen tiputtanut ihan vaikka vain kokeilin vuoksi. Jospa se itseluottamus olis löytynyt näihinkin matseihin.

text-tv s. 640
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Suomen joukkue on nyt julkistettu:

Maalivahdit:

Kari Lehtonen
Fredrik Norrena
Sinuhe Wallinheimo

Puolustajat:

Lasse Kukkonen
Aki Berg
Petteri Nummelin
Toni Söderholm
Tuukka Mäntylä
Pekka Saravo
Arto Laatikainen
Jukka-Pekka Laamanen

Hyökkääjät:

Mikko Koivu
Tuomo Ruutu
Sean Bergenheim
Ville Peltonen
Niko Kapanen
Tony Salmelainen
Antti Miettinen
Jarkko Ruutu
Jari Viuhkola
Timo Pärssinen
Mika Pyörälä
Antti Pihlström
Petri Kontiola
Tomi Kallio
Jukka Hentunen

+ Jere Lehtinen on lääkärintarkastuksessa, sen takia kisamatka on erpävarmaa. Toivotaan nyt, että Jere pääsisi mukaan
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mainittakoon että Jere Lehtinen on lääkärintarkastuksessa ja tulee Moskovaan jos lääkärit näyttävät vihreää valoa.

E: sekin mainittiin tuolla ylempänä
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
JJ#36 kirjoitti:
Samoin Suomen 4.ketju selkiytyi, J.Ruudun kavereina ovat tietysti hyvä av-kaksikko Pyörälä-Viuhkola.Pihlströmin voisi palkita 13.hyökkääjän pestillä, peliaikaa ei välttämättä paljoa tulisi mutta kentälle tullessaan tuo lisää energiaa, parempi kuin Salmelainen tänään.

Allekirjoitan täysin. Ja Salmelaisen voisi korvata vaikka pysyvästi Pihlströmillä. Tonya vaivaa joku käsittämätön hätäily, yliyrittäminen ja ylinopea luistelu ilman päämäärää. Vähän kuin Duracell-pupuun olisi tungettu 220 volttia tasavirtaa.

edit: sori, myöhässä.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
-40 kirjoitti:
Eiköhän tuon Kallion näytöt olla jo maajoukkueessa nähty, siis sen mitä se osaa, eli ei niin vitun mitään. Jokatapauksessa turhapuro pelaa kuitenkin kisoissa, vanhoilla meriiteillä. Niin millä meriiteillä?

Kanada pelin perusteella kenkää Pärssiselle, Hentuselle ja Kalliolle. Vanhat meriitit eivät voi riittää kisapaikkaan, vaikka kuinka olis saunaa lämmitetty erkan mökillä.

Mielestäni Pärssinen on näistä selvä tapaus. Ei mitään annettavaa enää MM-tasolla. Sen sijaan Kalliosta ja erityisesti Hentusesta olen eri mieltä. Mielestäni Hentunen pelasi jälkimmäisen puoliskon pelistä tosi hyvin ja on aika varma suorittaja kisoissa aina ollut. Ei ikinä mitään loistoa, mutta ei ole ikinä pettynyt. Näin ollen, kun hyökkäystä aletaan harventamaan niin porukkaa pitäisi lähteä järjestyksessä Pärssinen, Pesonen, Pyörälä, Kallio ja Hentunen. Dallasin kaksikon tullessa Hentuselle jäisi 13. hyökkääjän rooli.


Puolustus onkin sitten vaikeampi tapaus. Kieltäytymisiä on loukkaantumisten ja henkilökohtaisten syiden takia tullut liikaa. Tälläisellä puolustuksella ei pitäisi voida lähteä MM-kisoihin, jos oikeasti halutaan menestyä. Nyt ei vaan enään taida paljon olla vaihtoehtoja.

Kun laittaa suomalaiset puolustajat arvojärjestykseen niin huomaa kuinka B-miehistöllä ollaan liikkeellä näissä kisoissa(tummennetut tulossa kisoihin).

A-kori(tähtiä NHL tasolla.Aina paikka joukkueessa, vaikka sitten suoraan finaaliin lentokentältä) : Sami Salo, Teppo Numminen, Kimmo Timonen, Toni Lydman, Joni Pitkänen

B-kori(NHL:ssa kyntensä näittäneitä tai Euroopassa dominoivia pelaajia. Näistä pitäisi pystyä viimeistään rakentamaan MM-kisoihin runko pakistolle) : Ossi Väänänen, PETTERI NUMMELIN, LASSE KUKKONEN, A-J Niemi, Mikko Lehtonen, AKI BERG

C-kori(pystyvät pelaamaan MM-kisoissa tarvittavalla varmuudella. Ei kuitenkaan mitään asiaa esim. olympialaisiin) : Marko Tuulola, Mikko Luoma, Ville Koistinen(?), TONI SÖDERHOLM, Jere Karalahti(nykykunto?)

Mielestäni vasta tämän porukan jälkeen tulevat Suomen tämän vuotiseen pakistoon ehdolla olevat Mäntylä, Saravo, Laamanen, Laatikainen ja Aalto. Ei kovin hyvältä näytä ja ikävä kyllä uskon, että puolustus vie mahdollisuudet MM-kullan suhteen. Hyökkäys ja etenkin maalivahtipeli saattaisivat siihen riittää.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
torni kirjoitti:
Jaahas, Pesonen siis tippu ja Miettinen tulee. Muita muutoksia ei tainnut olla.
Pesonen oli kyllä paska tänään, mutta olisin Kallion ja Pärssisen tiputtanut ihan vaikka vain kokeilin vuoksi. Jospa se itseluottamus olis löytynyt näihinkin matseihin.

text-tv s. 640

Jep, ja Aallon Teemukin näytti tippuneen. Ja mikäli oikein ymmärsin, jos lääkäri antaa luvan, niin Jere Lehtinen pelaa Moskovassa. Nyt vain peukut pystyyn että Jere kisoissa nähdään, eli enää Lehtisen matka ei ole hänestä itsestään kiinni vaan lääkäreistä.

Pesonen ulos ja Miettinen tilalle. Tämän päivän pelin perusteella oikea ratkaisu. Kallio ja Pärssinen sinne pääsivät, mutta parempiakaan ei tilalle ollut laittaa kaiketi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös