Montreal Canadiens (4.) – New York Rangers (5.), Idän konferenssifinaalit 2014

  • 52 969
  • 219

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Rangers jatkoon voitoin 4-2. Lundqvistille nollapeli ratkaisuottelussa. Toisaalta harmi, kun jäi se parempi maalivahti näkemättä vielä tällä kaudella. Oli kyllä mahtava kolmas erä kotijoukkueelta, vaikka menikin roiskimiseksi aikaisessa vaiheessa. Nyt on ensi keskiviikkoon asti lepoa, eiköhän se muutamaan kertaan tyhjäksi imetty bensatankki taas hieman täyty. MSG:llä pelataan seuraavaksi maanantaina 9.6.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Uskomaton fiilis kertakaikkiaan. Aivan mieletöntä.

Ihan ensinnä täytyy antaa kiitokset palstan Habs-faneille sarjasta. Vaikka peli oli välillä erittäin kuumaa ja tunteet lämpenivät molemmin puolin, ylilyönneiltä onneksi vältyttiin. Hyvä vastus olitte ja tsemppiä ensi kauteen. Eiköhän yksi rivalry syntynyt tänä vuonna lisää. Näyttää myös siltä että Tokarski pelasi itsensä kertaheitolla Pricen kaveriksi ja hänellä on valoisa tulevaisuus edessään.

Rangersilla oli siis tänään ensimmäistä kertaa sitten Matteu! Matteu! Matteu!-huudon jälkeen viedä itsensä finaaleihin kotiyleisön edessä ja se tilaisuus käytettiin hyväkseen erittäin tehokkaasti. Vigneaultin taktiikka käyttää neljää ketjua läpi kolmen edellisen sarjan oli yksi isoimpia tekijöitä miksi Rangers pääsee pelaamaan Cupista. Boyle-Moore-Dorsett on ollut erittäin hyvä ketju kun katsoo kokonaisuutta, vaikka siellä välillä tyhmiä jäähyjä sekä ratkaisuja tehtiinkin. Zuccarello-Brassard-Pouliot on ollut jälkimmäisen puoliskon kaudesta aivan liekeissä ja ovat tehneet erinomaista työtä kaikenkaikkiaan. Vielä runkosarjan ollessa käynnissä kysyin sarkastisesti tällä palstalla olevalta Rangers-fanilta milloin meillä on viimeksi ollut kaksi tuottavaa ketjua ja nyt tosipelien tullen niitä on jopa neljä. Vaikka Nash oli play offsien alkuhetkillä pienoinen pettymys,on hän nostanut tasoaan huimasti. Vaikkei olekaan maaleja tehnyt odotettavalla tahdilla, niin hänen panos on ollut lähes korvaamaton puolustuspäässä. Ja tähän vielä päälle Martin St. Louisin tehot päälle, niin finaaliin pääseminen on ehdottomasti ansaittu. Lundqvist on puolestaan todistanut viimeinkin kaikille epäilijöille että hän on yksi parhaista maalivahdeista tällä hetkellä, ellei jopa paras. Conn Smythe ei ole kaukana tänä vuonna, on hän sen mielestäni jo tässä vaiheessa jo ansainnut.

Jos minulta olisi kysytty tammikuussa pelaako Rangers tänä vuonna finaaleissa olisin nauranut päin naamaa.

Ja näin myös tapahtui. Nauroin päin naamaa.

Varasin nimittäin meidän vuotuisen Suomen matkan keskelle SC finaaleita alkaen huomenna ja vaikka vaimo vielä useaan kertaan kysyi olenko varma, sillä Rangers saattaa siellä pelata, niin menin ja varasin matkan kuitenkin. Kuittia on saatu kuunnella aika runsaasti. Voi kuinka väärässä olinkaan. Onneksi kuitenkin NHL:n kabinetissa ollaan oltu armollisia ja game 6 on päivä sen jälkeen kuin saavutaan, niin olettaen ettei sarja katkea ennen kuudetta peliä pääsee allekirjoittanut ensimmäistä kertaa katsomaan Stanley Cup finaaleita paikan päältä.

Uskomatonta. Kertakaikkiaan.
 
Rangersilla oli siis tänään ensimmäistä kertaa sitten Matteu! Matteu! Matteu!-huudon jälkeen viedä itsensä finaaleihin kotiyleisön edessä

Tuo on sen verran legendaarinen selostus, että ihan pakko on korjata pelaajan nimi. Se oli Matteau, ei Matteu. Kirjainyhdistelmä "eu" ääntyy ranskan kielessä ö:nä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tulin juuri pelista ja Gardenissa oli varmasti enemman jannitysta kuin kotona. Eihan Rangersilla ollut viimeisessa erassa paljon hataa, koska pelia hallittiin aika taydellisesti, mutta silti jokainen Markovin tai Subbanin veto maalille naytti ensin silta, etta sielta se tasoitus tulee. Onneksi tama ruotsalainen ihmemies on kuitenkin siella maalilla.

Jaakiekkona tama peli oli kylla oikeastaan aika huono, mutta playoffseissa se ei merkitse oikein mitaan, koska lopussa se voittamisen tunne ratkaisee. 'Cos we plays to win!

Joka kevat tulee myos uusia sankareita ja Dominic Mooresta on tulossa tana vuonna sellainen. Sita Rangers myos tarvitsee niin kauan kuin Nash on tuollaisessa funkissa, etta kiekko ei vain mene sisaan. Valitettavasti myos aivotarahdykset ovat tehneet Nashista nakojaan aivan eri pelaajan kuin mita han oli.

Muistan kun pari vuotta sitten tein hyvat rahat myymalla omia lippuja Knicksin peleihin kun kaikki halusivat nahda Melon. Nyt sellaista rahaa ei olekaan, etta jattaisin menematta finaaleihin.

WE WANT THE CUP!
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Parempi voitti, ei voi mitään. Onnittelut Rangersille finaalipaikasta.

Tää sarja hävittiin kahteen ekaan peliin joihin ei oltu valmiita. Tokarski antoi kuitenkin mahdollisuuden voittaa, mutta kyllä koko sarjan kuva oli se, että Rangers tahtoi finaaliin enemmän. Habs nopeustaistelun ja oli suurimman osan sarjasta takajalalla.

Pakko tuosta jengistä on kuitenkin olla ylpeä. Selätetään "varma" mestarisuosikki ja jatketaan taistelua lähes kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun siihen astinen MVP tippuu pois pelistä.

Vituttaahan se tietysti. Mutta jostain syystä jälleen valoa on sen verran tunnelin päässä ettei näitä voi jäädä märehtimään liiaksi. Montrealilta puuttuu edelleen palasia joita pyttyyn asti tarvitaan mutta tänä keväänä niitä saatiin Weisen ja Weaverin muodossa kaksi kappaletta lisää. Nämä molemmat kiinni ja pitkällä sopimuksella, kiitos.

Rangersille tsemiä finaaliin. Ja elkää sitten antako kenenkään lännen tilastofanipoikien kertoa, miten teillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Tuo jengi voi mennä mihin vaan, tarpeeksi oikeita palasia oikeissa paikoissa. Ragsin kelkkaan hypätään ainakin täällä ihan rehellisesti.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tuo on sen verran legendaarinen selostus, että ihan pakko on korjata pelaajan nimi. Se oli Matteau, ei Matteu. Kirjainyhdistelmä "eu" ääntyy ranskan kielessä ö:nä.

Jep. Sen verran innoissani olin tekstia kirjoittaessa etten kiinnittanyt tarpeeksi huomiota oikeaan kirjoitusasuun. Naita sattuu.

Nyt sellaista rahaa ei olekaan, etta jattaisin menematta finaaleihin.

Meilla on 2 lippua vapaana kahteen ensimmaiseen kotipeliin sattuneista syista. Mikali siis sinulla ei viela ole tiketteja, niin ota yhteytta.
 
Meilla on 2 lippua vapaana kahteen ensimmaiseen kotipeliin sattuneista syista. Mikali siis sinulla ei viela ole tiketteja, niin ota yhteytta.

Niillä tekee aika mukavan tilin, jos markkinahintaan myytte. StubHubissa kaikkein halvimmat liput kahteen ekaan peliin tällä hetkellä 1150 dollaria kappale, ja kuudenteen matsiin 1600 dollaria.

Kehtaatko kertoa, mitä finaaliliput teille kausikorttilaisille maksavat?
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kehtaatko kertoa, mitä finaaliliput teille kausikorttilaisille maksavat?

Tiedä uskaltaako sanoa, on tuo Tappara-Kärpät finaalisarjan lippufiasko hyvin vielä muistissa.

$270 per. Ymmärrän kyllä että niitä myydään uskomattomalla voitolla, meilläkin on ne kaksi ensimmäistä kotipeliä siellä SH:ssa myynnissa hyvällä hinnalla koska tällä kaudella kausikortit menivät viisinumeroiseen lukuun pitkän play off-runin myötä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Wow, hieno fiilis päästä 20 vuoden jälkeen taas SC-finaaliin! Vaikka Game 6 olikin vähämaalinen niin kyllä Rangers sitä hallitsi kuten laukauksetkin jo todistaa yli 30 vs 18. Nyt nähtiin sitä ihan oikeaa playoff-kiekkoa, tarkkaa 5 vs 5 peliä, duunarit ratkaisee ja Kingi torjuu kaikki. Habsit avasi jo 2014-2015 ketjun, joten mukavaa kesälomaa sen parissa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Meilla on 2 lippua vapaana kahteen ensimmaiseen kotipeliin sattuneista syista. Mikali siis sinulla ei viela ole tiketteja, niin ota yhteytta.

Thanks, mutta tarkoitin, etta lippuja on ihan tarpeeksi ja niita en tule mistaan hinnasta myymaan. Pelin jalkeen olivat jo ensimmaiset ulkona kyselemassa, etta onko lippuja myynnissa.

2003 jatin menematta Game 7:n kun Aaron Boone loi Yankeesin World Seriesiin ja silloin lupasin itselleni, etta jos samanlainen tilanne joskus tulee niin en tee enaa samaa virhetta. Silloin oli samana paivana Rangersin home opener Atlantaa vastaan ja peli paattyi 0-0. Onneksi pelin jalkeen sai jaada paikalle viela katsomaan Yankeesin pelia ja Boonen HR tuli sentaan nahtya.
 

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Wow, hieno fiilis päästä 20 vuoden jälkeen taas SC-finaaliin!

Jotenkin tuntuu käsittämättömältä, että 93-94 kaudesta on 20 vuotta. Nuo olivat ensimmäiset SC-finaalit, jotka tuli seurattua. Nyt en vaan muista, näkyikö nuo pelit Suomessa TV:sta vai miten ihmeessä olen nuo finaalit seurannut?

Toivottavasti tulee pitkä finaalisarja.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Onnittelut finaalipaikasta kaikille Rangers-faneille! Vaikka Pensin pistittekin kesälomille niin ihan vilpittömällä mielellä nämä onnittelut minulta irtoaa!

Hyvin muistuu hieno Rangersin kevät -94 vielä vanhan mieleen, olisiko nyt historia toistamassa itseään? Aina olen mm. Satherin ja Messierin ansiosta sympatiseerannut Rangersia ja tuonut ennenkin esiin sen miten paljon väriä Rangers on tuonut lukemattomine tähtipelaajineen NHL-kiekkoiluun.
Menestystä tähtien mukana ei liikaa ole sinne herunut, mutta nyt kun on joukkueenne rakennettu hiukan eri metodein kuin vain suurella rahalla ja tähdillä niin näyttääpä se toimivan varsin hyvin tälläkin tavalla.

No, tulipa sieltä vastaanne sitten L.A. tai Chicago niin ei tarvitse hetkeäkään miettiä kenen bandwagonissa matkaan tämän loppusuoran. Toivottavasti saatte kannun sinne 20 vuoden tauon jälkeen. Nuo toiset ovat juhlineet viime vuosina ihan tarpeeksi, joten siinä vielä yksi hyvä syy lisää tähän toiveeseen.

Showtime-Kane, aiemmin myös vuoden taksimatkustajana tunnettu tai ex-Philly-tähtösillä ryyditetty Los Angeles? Hyi vittu, ei enää kannua näille!
Hoitakaa homma kotiin, niin saa balsamia haavoille edes vähän Tapparan ja Pensin pettymysten jälkeen.
 

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Jotenkin tuntuu käsittämättömältä, että 93-94 kaudesta on 20 vuotta. Nuo olivat ensimmäiset SC-finaalit, jotka tuli seurattua. Nyt en vaan muista, näkyikö nuo pelit Suomessa TV:sta vai miten ihmeessä olen nuo finaalit seurannut?

Itsekään en enää muista finaalipeleistä pysty aivan varmasti sanomaan, mutta Game 7 on VHS-kasetilla Pentti Lindegrenin äänen pilaamana muistaakseni MTV3:lta nauhoitettuna.(Vielä kun olis nauhuri jolla katsoa sitä.) Oliskohan ollut niin, että finaalit näytettiin telkasta suorana, mutta aikaisemmilta kierroksilta näkyi otteluita aika satunnaisesti.

Mutta se historiasta.

Olipas hieno ja tapahtumarikas ottelusarja ja lopputulos ennenkaikkea miellyttää allekirjoittanutta. Jotenkin tuntui, että se olikin Habs, jolta loppui bensa tai oli maha jo jotensakin täynnä Bruinsin kaaduttua, vaikka monelta taholta toitotettiin, että kaksi seiskapeliin venynyttä sarjaa on väsyttänyt Rangersin. Hyvin jaksoivat sinipaidat viedä peliä vielä viime yönäkin ja nyt on muutama päivä taukoa ennen viimeisen esteen ylittämisen aloittamista. Tuli vastaan kumpi tahansa, niin "banged up" ja väsyneitä ne on vastustajatkin, ja täysin voitettavissa.

Täytyy myöntää, etten osannut uskoa, että tämänvuotinen Rangers finaaliin saakka yltäisi, niin heikkoa pelaaminen alkukaudesta oli. Välillä luuli jopa playoff-paikan karkaavan käsistä ailahtelevien otteiden takia. Mutta niin vain AV ja joukkue on näyttänyt epäilijöilleen ja päässyt pisimmälle sitten legendaarisen kauden '94. Toivottavasti menevät päätyyn saakka. Voin minäkin sitten yrittää unohtaa jo 20 vuoden pituiseksi venyneen "korpivaelluksen" ja antaa seurajohdolle vuosien tunaroinnit anteeksi.

WE WANT THE CUP!
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olipa viihdyttävä sarja. Oikein mukavaa seurata peliä, kun kummallekin suo jatkoon menemisen (toisin kuin lännessä). Nyt Rangers sinne finaaleihin meni, niin toivon kyllä, että vievät kannun. Jäisi mukava muisto, kun samana keväänä kun New Yorkissa kävi, niin sinne menisi kannu.
Iloisesti alkoi vielä parin viikon kesäloma, joten voi paneutua finaaleihin vaikkapa ihan suorina lähetyksinä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yritin olla pimennossa sunnuntaihin asti ja katsoa ottelun jälkilähetyksenä, mutta eihän tuollainen pimento 2010-luvulla onnistu.

Erittäin paljon onnea Jatkoajan Rangers-kannattajille, parempi voitti kuten aina. Hieno sarja kaiken kaikkiaan, vaikka nyt tuntuukin erittäin pahalta ja mielelläni olisin nähnyt toisenlaisen lopputuloksen. Se on vain hyvä, että nyt on tyhjä ja paha olotila. Kertoo vain siitä, että isoja asioita nämä ovat suomalaisillekin kannattajille.

Ehkä sitten vuoden päästä.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotenkin tuntuu käsittämättömältä, että 93-94 kaudesta on 20 vuotta. Nuo olivat ensimmäiset SC-finaalit, jotka tuli seurattua. Nyt en vaan muista, näkyikö nuo pelit Suomessa TV:sta vai miten ihmeessä olen nuo finaalit seurannut?

Toivottavasti tulee pitkä finaalisarja.

Siihen aikaan MTV3 näytti pelit nauhalta aamutuimaan (ne mitä näytti) ja esimerkiksi Jerseyä vastaan pelattu game 7 tuli sunnuntaina alkaen jotain klo 7.00. Varsinainen peliaika näytettiin kokonaan tai ainakin melkein kokonaan, mutta jatkoajasta jostain syystä ei näytetty kuin vähän lopusta. Kyllähän se hiukan jännitti kun tiesi että maali tulee tuota pikaa ja onneksi tuli oikeaan päähän. Tikkasen perse tietysti rakensi koko tilanteen ja Tikihän oli tyhjän maalin edessä odottelemassa siltä varalta, ettei Jersey saisi sählättyä kiekkoa omiinsa.

Nopeasti on kieltämättä 20 vuotta mennyt. Brodeur viimeisenä jäljellä niistä peleistä ja muistaakseni hänkin on jo lähdössä eläkkeelle. Sinnikkäästi on kyllä jaksanut olla vastuksena vuodesta toiseen.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Itsekään en enää muista finaalipeleistä pysty aivan varmasti sanomaan, mutta Game 7 on VHS-kasetilla Pentti Lindegrenin äänen pilaamana muistaakseni MTV3:lta nauhoitettuna.(Vielä kun olis nauhuri jolla katsoa sitä.) Oliskohan ollut niin, että finaalit näytettiin telkasta suorana, mutta aikaisemmilta kierroksilta näkyi otteluita aika satunnaisesti.

Kannattaa näitä pikkuhiljaa siirtää DVD-levyllekin etteivät katoa ajasta ikuisuuteen. VHS -> DVD on ihan mahdollista, kirjastoista saattaa esimerkiksi löytyä pelit ja pensselit toimenpiteisiin jos ei kotioloissa ole jostain syystä mahdollista. Jos kiinnostus heräsi, niin googlessa on tosi helposti löydettävissä jotain oppaita.

Minäkin alan pikkuhiljaa toipua katkeraakin katkerammasta tappiosta Rangersille ja voinen liittyä niihin vankkureihin. Monia erittäin korkealla arvostamiani pelaajia on jengissä kuten Nash, St. Louis ja Lundqvist joille voisin pytyn suoda ilman isompia tunnontuskia. Periaatteessa kannustan eniten jäljellä olevista joukkueista Blackhawksin pelityyliä, mutta kukaan ei kestäisi avata jatkoaikaa pitkään aikaan jos Toews johdattaisi joukkonsa jälleen mestaruuteen ja dynastian partaalle joten siksipä olen päättänyt, että Rangersista tulee tämän vuoden mestari. Ensi vuonna on Pensillekin porkkanaa kun omasta divisioonasta tuli sitten lopulta mestari vaikka runkosarja antoi olettaa jotain aivan muuta. Ja ehkä tärkeimpänä, sitten voisi aina sanoa hävinneensä parhaalle jos Rangers sattuisi voittamaan..
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
20 vuoden odotus ohi!

Niin, kaksi vuosikymmentä siihen meni, että Rangers eteni SC-finaaleihin. Edellä oli ihan oikeaan osuvaa kritiikkiä Rangersin "pelaajastrategiasta" 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Ihan p:stä se olikin.

Kun työsulun 2004-2005 jälkeen kasattiin joukkuetta, tähdillä neppaileminen lopetettiin. Ja kas kummaa, palkkakaton myötä Rangersista kasvoi vakiojoukkue pudotuspeleihin. Kaksi vuotta sitten oltiin Tortsin "ajokoirataktiikalla" konferenssifinaaleissa, nyt otettiin se yksi lisävaihde kehiin (neljän kentän peluutus ja Henkka maalissa päällään seisten) ja päästään taistelemaan Stanley Cupista.

Onnittelut, Rangers!

P.S. Omasta puolesta myös kiitokset Habs-faneille parranpärinöistä. Keskustelu pysyi asiallisena, vaikka löylyä välillä heitettiinkin.
 

Beatnik77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Anaheim Ducks
Pakko todeta vielä kertaalleen, että Tokarski hoiti hankalassa paikassa tonttinsa aivan uskomattoman hienosti. Pienestä koosta huolimatta voisi kuvitella kaverilla olevan pitkä tulevaisuus liigassa. NHL.comissa hyvin todettu, että vaikka luvut eivät aivan Pricen luokkaa, aika pirun lähellä niitä (Tokarski 2,60 GAA & .916, kun taas Price 2,35 & .919). Eli muihin asioihin ratkesi, ja kaikin puolin ihan hyvä niin.

Ja jos haluaa todisteita hakea sille, miten hieno urheilijamaisuuden henki tossa liigassa voi parhaimmillaan vallita, ei paljon muuta tarvii kuin kelailla uusintana Prustin ja Stepanin kohtaamista kättelyjonossa. Melkein liikutuin (ja mulla ei edes ole vahvaa tunnesidettä kumpaankaan jengiin).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös