Montreal Canadiens 2013–2014

  • 100 441
  • 307

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Habs otti eilen pisteet Floridalta. Eihän se kaunista ollut, mutta silmääni esitys oli kuitenkin pitkästä aikaa ihan hyvä. Price on joutunut viime viikkoina venymään käytännössä joka ottelussa 7-15 kertaa vaikeisiin torjuntoihin taatakseen edes pisteen Montrealille. Tällä kertaa joukkueelle sattui joitakin helppoja menetyksiä, mutta Habs oli kuitenkin joukkueista parempi ja Thomas saa olla tyytyväinen päästettyään vain 2 maalia. Galchenyuk loukkaantui tosiaan vaarattoman näköisessä kiekontavoittelutilanteessa, onneksi ei missaa ihan älytöntä määrää pelejä olympiatauon takia. Nyt on sitten Brieren, Bourquen & kumppanien ruvettava pelaamaan!



Se eilisestä ja sitten katsotaan vähän isompaa kuvaa:





Pelaakohan Josh Gorges loukkaantuneena tällä hetkellä? Ainakin Ottawa-matsi oli mieheltä hämmentävän surkeaa peliä! Joukkueen viime kauden loistavat otteet selittyivät suurelta osin sillä, että Markovin & Subbanin upeiden hyökkäyspään esitysten vastapainoksi Gorges ja Emelin olivat todella hyviä omissa. Nyt nämä miehet ovat pelanneet vuorotellen ja välillä yhtä aikaa erittäin heikkoja otteluita, tämä on näkynyt koko joukkueen pelissä räikeästi! Montreal on ollut yleisellä tasolla erittäin sekaisin viimeiset 4-5 viikkoa, pelejä ei ole ollut enää hauskaa katsoa, kun vastustaja pääsee armotta pommittamaan kohti Pricea joukkueen tarjotessa toistuvasti tilanteita ilmaiseksi. Heikkoa puolustusta ei voi tietenkään laittaa vain pakkien niskaan, myös hyökkääjät ovat usein laiskoja/huolimattomia alaspäin. Erityisesti nuoren Alex Galchenyukin suuret virheet ovat pistäneet silmään, mies ei ole oppinut sijoittumaan ainakaan vielä toisella kaudellaan.


Mutta tämä on osa oppimisprosessia. Ainakin minun papereissani tämä ja edellinen kausi ovat lähinnä nuorten sisäänajoa NHL:ään, ainut tavoite on päästä pudotuspeleihin (juurruttaa Canadiens playoff-joukkueeksi). Seuraavien kausien aikana voi jo sitten odottaa maltillista menestystä myös keväällä. Kunhan joukkue ensin pääsee muutaman kerran edes 2-3 kierrokselle, niin sitten joskus 3-6 päästä Montreal voisi jo olla jonkinlainen contender…



Positiivisella puolella on nostettava esiin David Desharnais’n parantuneet otteet. Miehen kuivan kauden viimeiset 1-2 viikkoa olivat jo parempaa peliä. Desharnais aiheutti kaaosta ja jäähyjä vastustajan alueella, oli vain ajan kysymys milloin tehoja alkaa tulemaan. Sen jälkeen on mennyt varsin hyvin. Onneksi joukkueella on leveyttä hyökkäyksessään. Vaikka puolustus on ollut sekaisin jo pitkään, on otteluista raavittu pisteitä esityksiin nähden todella hyvin tehtyjen maalien ollessa 3-5 luokkaa. Pricen uskomattoman upeat otteet ovat toki auttaneet myös aika paljon!



Hienoa nähdä Habsin parhaiden pelaajien pääsevän edustamaan maataan Olympialaisiin! Toisaalta on myös hyvä, että moni tärkeä pelaaja saa levätä kisojen ajan. Canadiens tarvitsee parempia otteita herroilta kuten Gorges, Gionta, Bourque, Eller, Gallagher, Murray (joka tosin on pelannut pari edellistä peliä aika kovalla itseluottamuksella; melkein hurmiossa)… Ennen taukoa on vielä ikävän monta ottelua jäljellä, itse olisin valmis nostamaan Hamiltonista jonkun nuorista pakeista ylös. Ei sen luulisi ainakaan huonommin menevän, esim. Greg Pateryn on kerännyt tehotilaston +11.



Jos Briere ollaan todellakin kauppaamassa pois, niin samalla ovenavauksella voisi puolestani poistua myös Raphael Diaz. Maisemanvaihdos voisi tehdä tälle ihan hyvälle pakille hyvää, miehellä ei kuitenkaan hirveän hyvää tulevaisuutta voi ennustaa ensi kaudella Habsissä. Neljä kärkipakkia ovat varmaankin samat kuin tälle hetkellä, kolmannen parin miehet voisivat olla UFA & Hamiltonista nostettava Tinordi tms. Ylimääräisen pakin hommat hoitaa vaikka Drewiske, siihen on turhaa Diazia käyttää.





U-20 MM-kisat olivat mukavaa seurattavaa Habs-lasien takaa. Kisoissa pelasi tukku Canadiensin varaamia hyökkäyslupauksia.


19-vuotiaita viimeisiä nuortenkisoja pelaavia pelaajia edustivat Ruotsin Sebastian Collberg ja Charles Hudon.

En nähnyt montaa Ruotsin ottelua kokonaan, mutta Collberg ei liiemmin jäänyt mieleen. Hän pääsi kuitenkin pelaamaan toisessa Ruotsin kärkiketjussa tehden siellä hyvät tehot. Pienenä miehenä hänen sopeutumisensa pieneen kaukaloon nähdään vasta kun hän tulee Hamiltoniin kokeilemaan. Hudon aloitti ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta Kanadan heikon turnauksen edetessä hän pääsi ykkösketjuun asti, hän myös piti tuon paikan viimeisten otteluiden ajan. Olkapäävamma rajoitti hänen räjähtävyyttään tässä turnauksessa, mutta ihan positiivinen turnaus silti 5.kierroksen varaukselta.


18-vuotiaat pelasivat todella hyvät turnaukset, odotan heiltä paljon ensi vuonna, silloinhan on vasta ”heidän turnauksensa”. Tähän kategoriaan kuuluivat viime kesän varaukset Artturi Lehkonen, Martin Reway ja Jacob de la Rose.

De la Rose pääsi pelaamaan Ruotsin NHL-tähtien kanssa ykköseen ja hän esitti todella miehekkäitä otteita, 190 cm varsi antaa tähän toki hyvän mahdollisuuden. Hän sopinee erinomaisesti pieneen kaukaloon! Reway yllätti minut täysin, hän oli tärkeä osa Slovakian dominoivaa ylivoimaa jonka avulla joukkue eteni aina puolivälieriin asti. Reway johtikin koko turnauksen pistepörssiä tuohon 7-0 päättyneeseen Ruotsi-tappioon asti! Mestaruuden turnauksesta voittanut Lehkonen ei ollut kisoissa parhaimmillaan. Turnauksen jälkeen tulikin ilmi, että hän pelasi loukkaantuneena. Nämä molemmat miehet ovat hyvin pienikokoisia, joten heille pitää antaa aikaa. Ensi kausi ja seuraavat Montrealissa pelattavat U-20 kisat antavat suuntaa, oppivuodet Hamiltonissa näyttävät sitten vasta todellisuuden.

Kun näihin hyökkääjiin lisätään vielä Hamiltonissa ammattiuraansa aloitteleva 20-vuotias Sven Andrighetto, niin voisi kuvitella, että tästä ryppäästä saadaan apua Montrealille edes jonkun pelaajan voimin tulevien vuosien aikana!


Maalivahtilupaus Zach Fucale teki juuri sen mitä häneltä odotettiin. Hän varasti Kanadan ykkösvahdin paikan 18-vuotiaana ja piti sen jopa pronssiottelussa. Helppojen voittojen ohella hän pelasi 3 ottelua kovia maita vastaan. USA:ta vastaan Fucale pelasti Kanadalle välieräpaikan torjumalla 2-1 voiton jenkkien vyörystä huolimatta, tappio olisi tiennyt kisojen päättymistä puolivälierissä Venäjän käsittelyssä. Kahdessa viimeisessä matsissa Suomea ja Venäjää vastaan Fucale tarjosi Kanadalle mahdollisuuden voittoon torjumalla riittävästi pahoja paikkoja pelin ollessa numerollisesti tasainen. Kanada pystyi kuitenkin tekemään kummassakin ottelussa vain yhden maalin, joten neljäs sija oli enemmän kuin ansaittu.


Montrealin maalivahtitilanne on onneksi niin loistavassa kunnossa, että Fucale saa kasvaa rauhassa, mitään kiirettä ei ole. Ensi vuoden kotikisat antavat hyvää osviittaa miehen pään kestävyydestä. Toivottavasti hänestä kasvaa jonain päivänä laadukas kakkonen Pricelle, hyvätkin maalivahdit tarvitsevat lepoa runkosarjan aikana. Jos kaikki menee käsikirjoituksen mukaan, niin Canadiensin ei tarvitse tuhlata lähitulevaisuudessa kärkivarauksiaan maalivahteihin!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Täytyy hieman ihmetellä, että miksi Budaj pelaa ensi yönä Flyersia vastaan, kun alla on kuitenkin välipäivä ja seuraava ottelu on vasta lauantaina Blackhawksia vastaan. Joukkueen peli on nyt niin sekaisin, että kyllä se melkein Pricea ja huippuotteita vaatii, jos meinaa ensi yönä pisteitä raapia. Ei tämä pelitahti nyt niin kova ole ollut, etteikö työhevonen jaksaisi tätäkin ottelua torjua.

Hyvähän se on teoriassa, että kakkosmaalivahti saa vastuuta, mutta minusta tässä ei nyt ole liiemmin pelisilmää käytetty.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Siellä on taas viime yönä Therrien vetänyt jostain syystä herneen nenään PK:n kohdalla. Ei varmaan yhtään auta sopimusneuvotteluja Therrienin kimpoilu.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ensi yönä on sitten vastassa Blackhawks. Saas nähdä miten nyt pärjätään kovaa Lännen jengiä vastaan. Tällä kaudella on tullut aika pahasti turpaan Lännen kovia jengejä vastaan.

En ole huomannut, että ketään olisi nostettu loukkaantuneen Galchin tilalle. Vedetäänkö siellä nyt seitsemällä pakilla?
 

Habs#90

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens, "Suomalaisjoukkueet"
En ole huomannut, että ketään olisi nostettu loukkaantuneen Galchin tilalle. Vedetäänkö siellä nyt seitsemällä pakilla?

Eipä vedetty, vaan Parros palasi saikulta.

Hallitseva mestari oli yllättävän pehmeä, tuloksena mielestäni ansaittu voitto Habsille, joskin vasta jatkoajan jälkeen. Peli tuli taas pienen tauon jälkeen seurattua paikan päällä, hyvätunnelmainen tapahtuma ja suht mukavasti myös vierasjoukkueen kannattajia pitämässä meteliä.

Hyökkäyspeli oli ajoittain jopa pirteää, vielä kun joku laittaisi kiekot sisään. Puolustuspäässä sen sijaan kukaan ei tunnu tietävän mitä tehdä ja minne mennä, hyvin tuota sekoilua kuvasten Gionta joutui kertaalleen lähestulkoon tarjoilemaan poikittaista selkään Subbanille kun mies peruutteli suoraan syliin oman maalin edessä.

Priceltä tuttuun tapaan varma peli tolppien välissä, huippupelastuksia ei juuri tarvittu. Tosin useampaankin otteeseen Carey kohahdutti yleisöä mailapelillään antamalla todella vaarallisia syöttöjä. Jostain syystä mies toistuvasti viivytteli ratkaisujaan niin pitkään kunnes jäljellä oli pelkästään huonoja vaihtoehtoja. Liekö tuo kuinka tyypillistä hänelle, en ainakaan itse ole asiaan huomiota aiemmin kiinnittänyt.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Liekö tuo kuinka tyypillistä hänelle, en ainakaan itse ole asiaan huomiota aiemmin kiinnittänyt.

On se. Kaveri osaa pelata mailalla ja itseluottamus on toisinaan ihan Subbanin tasolla, joten kyllä noita on nähty. Ihmeen vähän on omissa kolissut, en muista nyt äkkiseltään yhtään tapausta. Niin kauan saa minun puolestani kikkailla, kun oma maali pysyy puhtaana tuolta osin.

Hyvä peli koko joukkueelta, en muista koska Habs olisi viimeksi noin kyykyttänyt hallitsevaa mestaria pelillisessä mielessä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Pitkälti paras peli mitä olen Canadiensilta nähnyt tällä kaudella. Ei minusta puolustuspäässä mitään normaalia ihmeellisempää sekoilua nähty. Chicago on kova porukka, eiköhän ne pistä puolustuksen kuin puolustuksen ahtaalle.

Harmi ettei se toisen erän lopun jäähy sattunut vähän aikaisemmin, Canadiens olisi saanut siitä taposta kunnon energiat. Taisi olla siihen asti kolme parasta maalintekopaikkaa tuolla alivoimalla... Nyt tuli erätauko väliin. Melkoinen torjunta Crawfordilta Ellerin avopaikassa.

Parrosilta huikea esityö avausmaaliin, harmi ettei tainnut saada syöttöpinnaa. Kaivoi kiekon maalin takaa ja teki täydellisen maskin Markovin vedolle.

Prust ilmiliekeissä ja Plekanec kyykytti Toewsia jatkoajalla aika huolella.

Erittäin viihdyttävä peli.
 

Habs#90

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens, "Suomalaisjoukkueet"
Ei minusta puolustuspäässä mitään normaalia ihmeellisempää sekoilua nähty. Chicago on kova porukka, eiköhän ne pistä puolustuksen kuin puolustuksen ahtaalle.

Myönnän että puolustuksen sekoilu on liioittelua, sanotaan sitten että se oli ahtaalla :) Pointtina oli että moneen otteeseen kiekko pyöri melko vaarallisen näköisesti Pricen maalin läheisyydessä, eikä pakit oikein tahtoneet päästä kiekkoon purkamaan tilannetta. Eipä tuo tietenkään mitään tavatonta ole, mutta mielestäni noissa tilanteissa pukkasi pientä hätää Canadiensin puolustuksessa. Toisaalta plussaa puolustuspelaamiselle kokonaisuudessaan on annettava Chicago-hyökkääjien pitämisestä pois laukaisupaikoilta sekä muutamista komeista blokkauksista.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Turpaan tuli sitten, mahdollisesti Brodeurin viimeisessä ottelussa Montrealissa. Ihmeellisintä oli pelissä näytti koosteen mukaan olevan 1-3-tilanteessa hylätty Habs-maali, joka tällä kertaa arvottiin potkumaaliksi. Aika paljon olen jalkapalloa katsonut ja tuossa ei ollut potkua alkuunkaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki jalalla tehdyt maalit pitäisi hyväksyä. Mitään logiikkaa noissa "potku"maaleissa ei ainakaan ole.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ostetaan pelaajia, jotka osaavat pelata johtoasemassa ja tappaa pelin. Myydään laumallinen hobitteja, jotka eivät osaa pelata johtoasemassa, eivätkä tappaa peliä.

Kuinkahan monta kolmen tai useamman maalin johtoa Habs on parin viime kauden aikana menettänyt? Veikkaan, että vähintään viisitoista. Joukkue menee viidellä ensimmäisellä laukauksellaan 3-0 -johtoon, siinä vaiheessa jo tietää, että ennen toisen erän loppua homma on tasan. No niinhän se oli ja Sens vielä meni samalla höyryllä johtoonkin. Onneksi kolmannessa erässä Plekanec pääsi toistamiseen läpiajoon ja teki Sens-puolustuksen kautta tasoituksen. Subbanin tekemä jatkoaikamaali sitten plussaa, mutta nämäkään eivät poista sitä tosiseikkaa, että joka kerta ei vain voi päästää kaveria rinnalle, kun on ensin itse mennyt kolmen maalin johtoon.

Carey Price, huikea maalivahti. Ilman häntä ottelu olisi ollut ohi jo ensimmäisessä erässä Sensin mentyä 7-2 -johtoon. Price pelasti vähintään puolen tusinaa täysin varmaa maalia ja loistava peruspeli päälle. Sääli, että tälläkin kertaa meinasi käydä kuten Canesia vastaan, jolloin Careyn loistavat otteet eivät kestäneet muun joukkueen totaalista perseilyä. Price on kuitenkin kasannut itsensä hienosti viime kauden jälkeen ja pelaa parasta peliään tällä kaudella ns. isoissa otteluissa. Tämä oli yksi niistä.

Todennäköisesti olen yksin tämän asian kanssa, mutta pelillisesti Habs on ollut heikko ja olen aika lailla sitä mieltä, että Therrienin eväät alkavat olla lopussa. Kyllä, joukkue blokkaa hyvin, mutta onko hyökkäyspelissä mitään ideaa? Ei suuremmin, muutamat viime viikot ovat olleet selviytymistaistelua pelillisessä mielessä. Toki Blackhawksia vastaan Canadiens pelasi kauden parhaan ottelunsa, mutta se ei riitä, jos muuten on sillassa koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tuossa vielä linkki Pricen mahtiotteluun. Loppua kohti aina vain huikeampia otteita.

Senators tuntuu olevan Habsille paha vastustaja joka kerta, mutta nyt Canadiens oli vielä tavallista enemmän telineissä kiinni, kuten tuostakin koosteesta näkyy. Miehet hukkuivat omalla alueella, eikä Canadiens päässyt edes hyökkäämään pitkiä hyökkäyksiä kuin muutaman hassun kerran. Sens sen sijaan piti kiekkoa Habs-päädyssä pitkiäkin aikoja ja loi liukuhihnalla maalipaikkoja.

Ja arvatenkin Senators tulee sitten mahdollisissa pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vastaan ja smurffit ulos 4-0...
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Todennäköisesti olen yksin tämän asian kanssa, mutta pelillisesti Habs on ollut heikko ja olen aika lailla sitä mieltä, että Therrienin eväät alkavat olla lopussa. Kyllä, joukkue blokkaa hyvin, mutta onko hyökkäyspelissä mitään ideaa? Ei suuremmin, muutamat viime viikot ovat olleet selviytymistaistelua pelillisessä mielessä. Toki Blackhawksia vastaan Canadiens pelasi kauden parhaan ottelunsa, mutta se ei riitä, jos muuten on sillassa koko ajan.

Itse olen samoilla linjoilla! Olen noin 15 peliä tällä kaudella katsonut ja joka pelissä on nakertanut samat asiat. Omissa pyöritään kuin ne kuuluisat puolukat sielä jossain. Hyökkäyspäässä tulee liian usein turhia kiekon menetyksiä ja sitten ollaan taas omissa pyörimässä.
Pelien seuraaminen on täyttä tuskaa koska koko ajan on pelko persiissä että omissa soi. Ilman Pricea tältä kaudelta olisi huomattavasti heikompi pistesaldo.

Senators pelissä todellakin taas laittaa nakertamaan tuo menetetty kolmen maalin johto. Plussaa sentään että kaksi pistettä lopulta napattiin.

Ennen Olympia taukoa on vielä reilusti pelejä jäljellä. Tulevat pelit vaikuttavat merkittävästi loppu kevääseen ja toivotaan nousevaa trendiä Habsin esityksiin.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Twitterissä pyörii huhua, että Habs olisi nostamassa Joonas Nättisen farmista.

Edit: Seuran kotisivut vahvistavat, että Nathan Beaulieu ja Nättinen ovat mukana Torontossa: linkki
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Twitterissä pyörii huhua, että Habs olisi nostamassa Joonas Nättisen farmista.

Edit: Seuran kotisivut vahvistavat, että Nathan Beaulieu ja Nättinen ovat mukana Torontossa: linkki

En tiedä mitä tuolla Nättisen nostolla haetaan, mutta toivottavasti pääsee pelaamaan. En olisi koskaan uskonut Nättisestä olevan tuohon, mutta kiva olla joskus väärässä. Nättinen nyt on ainakin puhdas nelossena. Onhan tuo ollut jotenkin noloa vetää seitsemällä pakilla.

Vaikea peleistä enempää kun en ole niitä nähnyt. Ylipäätään olen sitä mieltä, että edelleen liian paljon NHL:ssä pelataan havumetsien kiekkoa, vaikka pelaajamateriaali antaisi mahdollisuuden sopivampaakin pelitapaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
En tiedä mitä tuolla Nättisen nostolla haetaan, mutta toivottavasti pääsee pelaamaan. En olisi koskaan uskonut Nättisestä olevan tuohon, mutta kiva olla joskus väärässä. �� Nättinen nyt on ainakin puhdas nelossena. Onhan tuo ollut jotenkin noloa vetää seitsemällä pakilla.

Olisihan siellä ollut tehollisesti paljon paljon parempia hyökkääjiä Hamiltonissa. Nättinen erottuu joukosta ainakin siinä, että kaikki nämä tehollisesti paremmat ovat vaahtosammuttimen kokoisia.

Ehkä tuossa on myös sellainen pikku palkinto Nättiselle kahden ja puolen vuoden tunnollisesta urakoinnista. Ja samalla ehkä pikku näpäytys kovemman profiilin prospekteille, jotka laiskottelevat AHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
En löytänyt AHL:n aloitustilastoja, Nättinenhän oli loistava aloittaja jo suomessa vaikka nuorena lähti, onko Canadiens kannattajilla tietoa kuinka hyvin on aloitukset sujuneet Bulldogseissa?
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Habsilla jäljellä 10 peliä ennen olympiataukoa. Hieman itseä huolestuttaa viime aikojen otteet. Varsinkin Toronto peli viime viikonlopulta oli surullista katsottavaa.

Pelin alku täysin Leafsin siitä selvittiin yhdellä takaiskulla. Oikeastaan ekan erän alun jälkeen Habs oli kuskin paikalla pelissä mutta perisynti maalinteko oli jälleen se kompastus kivi. Ja kyllähän se niin on että jos et itse tee niin kyllä se vastustaja jossain vaiheessa saa maalipaikan ja rokottaa 100% varmuudella.
No se siitä pelistä.

Viimeiset kymmenen kamppailua Habs on ollut tutun tasapaksu. 4-4-2 ja neljään viimeiseen peliin 18 päästettyä maalia. Eipä noista montaa voi Pricen piikkiin laittaa mutta paremmalla pelillä noita päästettyjä voisi olla muutama vähemmän viime peleissä.

Loppuviikko saadaan taas jännittää. Vastassa Detroit ja Capitals. Varsinkin Caps peli hermostuttaa koska Ovechkin on suht usein tehnyt sen maalin pari Habs verkkoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Toivottavasti Habseillä ei ala nyt se jakso, jonka aikana tiputaan selvästä pudotuspelijoukkueesta joukkueeksi, joka taistelee siitä pääseekö pudotuspeleihin. Ei tuossa tarvitse ottaa kuin pari kertaa enää takkiin ja takaatulevat joukkueet ovat ihan niskassa kiinni. Sen takia juuri ottelut jotain Torontoa vastaan pitäisi pystyä voittamaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Vähemmän yllättäen tuli sitten selvä tappio Detroitille. Katselin tuossa sivusilmällä ottelun uusinnan ja ihan karmealta tuo pelaaminen näytti. Jotenkn Habsille oli onnistuttu saamaan paljon vetoja, mutta kyllä Price oli se, joka piti numerot edes kohtuullisina. Neljäs ottelu Pricelle putkeen, kun päästää neljä maalia tai enemmän. En yhtään ihmettele miksi joillakin menee hermo Subbanin, kolmannessa erässä Subban olisi päässyt vetämään riparit tyhjiin, mutta päättikin alkaa vetämään jalkakynää ja koko tilanne suli. Viimeaikoinahan Subban on tehnyt paljon henk. koht. virheitä ja tuntuu myös istuvan paljon jäähyllä. Ehkä olisi ollut parempi, että Subban olisi saanut huilata olympialaiset.

Muutenkin tuo Habsien pelaaminen on karmeaa kulmissa pyörimistä. Hyville vetopaikoille on erittäin vaikea päästä.

GM Bergevin on ilmoittanut, että Rene Bourque on kaupan. Tuo viesti on varmaan mennyt 29 seurassa suoraan roskapostiin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
GM Bergevin on ilmoittanut, että Rene Bourque on kaupan. Tuo viesti on varmaan mennyt 29 seurassa suoraan roskapostiin.

Ei ihan putkeen mennyt sitten Bourquelta ottelu Capsejä vastaan, jos nyt ei mennyt muiltakaan. Renen saldo reilussa 10 minuutissa oli 1 veto ja -3. Ei varmaan ottajia ole jonoksi asti.

Pricellä ei mene ihan putkeen. Viime pari maalia meni helposti. Olisikohan aika antaa hieman huilia?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kauden suurin kriisi käsillä ja sijoitus tippuu joka yö. Takaatulijat hengittävät niskaan ja edellä olevat karkaavat joka kierroksella kauemmas. Nyt pitäisi tehdä jotain, Therrienin eväät on todellakin syöty. Viime yön ottelussa laukaukset jottain välissä 22-3. Vaikka pelaajisto pelaakin alakanttiin, niin kyllähän valmennuspuolellakin on jotain ongelmia, jos laukaukset menevät noin.

Nyt ei pelaa yksikään yksilö hyvin, ei enää edes Price, joka on kannatellut joukkuetta tähän asti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Viime yön ottelu oli aika lähellä Canadiensin kauden tärkeintä voittoa. Toivon mukaan tappioputki on nyt mennyttä elämää ja joukkue alkaa pelaamaan taas alkukauden tasollaan. Vaikeahan tuo Canes-ottelukin oli ja ilman Pricen loistavia otteita vierasjoukkue olisi voinut hyvinkin viedä pisteet. Mieleenpainuvin gamesaver oli, kun Hurricanes pääsi 1-0 -tilanteessa alivoimalla 2vs1 -hyökkäykseen ja Price torjui sekä ensimmäisen vedon, että reboundin.

Ihan tasapainoinen esitys koko joukkueelta, vaikka kotijoukkue hieman alakynnessä laukausten valossa olikin. Kolme maalia riittää, kun maalivahti vain saa tarpeeksi tukea. Kyllähän tämä osittain oli Pricen naaraama ryöstö, mutta sekin kelpaa, tässä tilanteessa ei ole varaa valittaa tyylistä, kunhan pisteitä raavitaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Habsilla ensi yön Bruinsia vastaan Peter Budaj maalissa, näin ainakin kertoo Carey Pricen virallinen Facebook-sivusto. Aika erikoinen veto, kun edellinen ottelu oli Hurricanesia vastaan, mutta ilmeisesti Canes on enemmän päävastustaja kuin Bruins.

Price pelannee sitten viikonloppuna molemmat ottelut. Aika erikoista peluuttamista, menee tämä kuvio nyt miten tahansa. Tietojen mukaan Price ei kuitenkaan ole loukkaantunutkaan, kyseessä ainoastaan lepuutus.

Toivon mukaan slovakki pelaa elämänsä ottelun, Pricehan on perinteisesti ollut vahva Bruins-otteluissa, joten aika erikoinen veto.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Toivon mukaan slovakki pelaa elämänsä ottelun, Pricehan on perinteisesti ollut vahva Bruins-otteluissa, joten aika erikoinen veto.
Ja toiveesihan toteutui, kun Budaj päästi ainoastaan yhden vedon maalin ja torjui 34. Jotenkin helpolla tuntui 4-1 voitto irtoavan, kovin pahoja tilanteita ei Budaj joutunut torjumaan. Mielestäni Habsit eivät olleet mitenkään erityisen hyviä, ainoastaan Bruins oli heikko. Maaleista vastasivat Emelin kauden ensimmäisellään, Pacioretty (23), Gionta (9) ja Briere (8). Vielä olisi viisi matsia jäljellä ennen ölymppiä taukoa ja jos kuntokäyrä on nousussaan niin kyllä noista pitäisi ainakin kolme matsia voittaa, tietenkin mielellään vaikka kaikki. Joo-o..kylläpä nukuttaa, kun vaihteeksi jaksoi pelin katsoa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tulihan tuo uusinta vapaapäivän kunniaksi katsottua ja hyvältähän se näytti. Bruinsin aneemisuutta oli ilo katsella ja se kruunautui, kun kotiyleisö lähti kotiin vajaa kymmenen minuuttia ennen päätössummeria. Tätä on jääkiekkokulttuuri bostonilaisittain!

Ei tosiaan Canadiensiltakaan kovin vahva esitys, mutta pääasia, että komea 4-1 -voitto tarttui haaviin. Budaj pelasi hyvän ottelun ja venyi pari kertaa ihan komeisiin pelastuksiin, pääasiassa pääsi aika helpolla, kun puolustuskin oli tällä kertaa hereillä. Maalinteko oli yllättävän vaivatonta, vaikka Rask seisoikin aluksi päällään. Eihän Tuukkaa voi noista Canadiensin maaleista syyttää, eikä se Julienin joukkueen herättäminen ottamalla Rask vaihtoon mennyt ihan nappiin.

Subban ei ollut hyvä, Desharnais oli. DD pelaa todella loistavaa jaksoa, jos se ihan alkukausi unohdetaan. Hyökkäyspäässä luo paikkoja koko ajan ja puolustuspäässäkin sijoittuu oikein estäen näin useita vaaratilanteita syntymästä. Pelaa ihan palkkansa mukaista jääkiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös