Montreal Canadiens 2013–2014

  • 100 441
  • 307

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kovaa menee edelleen!

Devils-ottelussa Habsin maalintekotehokkuus oli yllättävän kovalla tasolla. Laukauksia ei tullut kuin hiiren verran, mutta Marty Brodeur yllätettiinkin sitten kolmesti. Lisäksi ihan kivoja maaleja, ei niinkään räkäpomppuja. Rene Bourquelta todella tarkka laukaus etukulmaan, tosin Brodeurin sijoittuminen oli hieman kyseenalainen. Max Paciorettyn maalia ei olisi ottanut kuin Carey Price, oli sen verran komea poikittaissyöttö Andrei Markovilta ja myös tarkka laukaus Pacmaxilta. Alex Galchenyuk ohjasi (tai löi riparin sisään) Alexei Emelinin viivavedon ja tuolla maalilla Habsille jälleen voitto.

Omassa päässä jälleen tiivis paketti. Toinen maali tosin aika pitkälti Douglas Murrayn piikkiin. Jos 111 kiloa lihaa menee blokkaamaan maalivahdin nenän eteen, niin sen kiekon pitää sitten myös pysähtyä blokkaajaan. Nyt Michael Ryderin hyvä lämäri ei pysähtynyt Murrayn varustukseen ja Price oli tekemättömän paikan edessä. P.K. Subbanilta jälleen aika lailla Norris-tason ottelu: "vain" yksi syöttöpiste, mutta sen sijaan omassa päässä pelasti pari maalia, joista ainakin toinen ns. varma. Ilmeisesti se Subbanin mailaan pysähtyi, vaikka Pricekin työnsi hyvin päänsä kiekon eteen. Subban joka tapauksessa pelaa uransa parasta jääkiekkoa, viime kausi oli vasta esimakua, tällä kaudella herra dominoi kokonaisvaltaisesti. Pitkää jatkoa ja äkkiä.

Ensi yönä Devils vieraissa. Pakko varmaan herätä katsomaan.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Aivan uskomatonta menoa! Viimeiset 12 peliä ja 20 pistettä! Ailahteleva syksy on muuttunut erittäin vahvoihin otteisiin.

Tästä pitää nyt nauttia. Yön pelissä noustiin kahdesti tasoihin ja lopulta voittoon Devilsistä. Kertoo mielestäni todella paljon joukkueen itseluottamuksesta. Ellerin tasoitusksen jälkeen en itse odottanut enää varsinaisella maaleja. Mitä vielä P.K. sähläsi Devilsin johtoon reilu minuutti ennen loppua. Huikeasti tultiin tasoihin!

Tuskin sama lento jatkuu loppu kautta mutta peli on kehittynyt hyvin kauden edetessä. Maalivahti duo on yksi kuumimmista tällä hetkellä ellei kuumin.

Seuraavaksi sitten Bruins, Sabres ja Kings.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ensi yönä tuleekin sitten todellinen tasonmittaus kun Bruins kohdataan ensi kertaa ja vieläpä sopivasti back-to-back peleistä jälkimmäisessä.

Price saanee taas startin ja jos tästä raavitaan voitto niin huhhei. Sellainen spektaakkeli tulossa, ettei tätä voi missata.

Bourque ilmeisesti meni jälleen rikki. Muilta osin täytyy kuitenkin olla tyytyväinen ketjukoostumuksiin jotka ovat toimineet. Ainoa mikä hieman aiheuttaa harmaita hiuksia on neloskenttä, mutta toivottavasti hoitaavat osansa ilman miinuksia. Ja maalikin pitkästä aikaa vaikka Bournivalille tekisi ihan hyvää.

Tässähän alkaa pikkuhiljaa hiipiä fiilis, että vielä yksi täsmävahvistus siirtorajalla ja mitä vain voi tapahtua. Kaipaisin edelleen sitä nelosen "Gaustad" koodilla menevää 60+% aloittajaa joka syö tarvittaessa myös kiekkoja. Onneksi muu joukkue on tuossa jälkimmäisessä kunnostautunut, varsinkin Diaz joka haastaa Gorgesin tuolla saralla jo ihan tosissaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
On kyllä huikea joukkue kaiken kaikkiaan.

Viime yönä näin tasan yhden maalin, sen ensimmäisen. Toisella erätauolla nukahdin puolihorrokseen sohvalle, heräsin kyllä joka kerta maalin tullessa, kun selostaja korotti ääntään. Kun Devils siirtyi 3-2 -johtoon meni töllö vihdoin kiinni, ei olisi kannattanut. Uskomattoman hieno nousu noin vaikeasta tilanteesta, kyllä yleensä selkäranka sanoo naks, kun vastustaja tekee "voittomaalin" noin minuutti ennen loppua.

David Desharnais on nostanut tasonsa todella komeasti. Jos jatkaa näitä otteita, niin ei tuo sopimus enää kovin pahalta tunnukaan. Mieshän alkaa vaikuttaa ihan kakkossentterin tasoiselta. Tuntuu sopivan tuohon Max Paciorettyn ja Brendan Gallagherin väliin kuin muna voihin. Peter Budaj on mielenkiintoinen kaveri. Epävarma hermoilija, silti kiekot pysähtyvät ihan kohtalaisen hyvällä prosentilla.

Jospa tuota ensi yönä jaksaisi valvoa, hyvin on pullat uunissa. Mukavampi lähteä tällaisesta ei-niin-pakkovoitto -tilanteesta kaatamaan nallukoita.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvältä tosiaan näyttää, mutta ei yllättäisi, jos taas tulisi joku 4-5 ottelun tappioputki. Onneksi onnistumisia tulee nyt laajalla rintamalla, jopa Gionta teki maalin. DD:ta haukoin, joten kehutaan nyt. DD on ollut hyvä viime aikoina. Hänen kohdallaan ei kuulemma kyse ollut asenteesta, kuten esim. Gomezilla, vaan kiekot eivät pomppineet. Nyt taas pomppii paremmin ja ketjukaverit pelaavat myös hyvin. Vähän liikaa tuo Habsien rosteri on altis suhdanteille. Kun puuttuu se 40+40 tehot tekevä pelaaja, niin slumppi saattaa kestää sen 15 ottelua, kun Giontalla. Jossain vaiheessa Plekalle tulee se perinteinen 10-15 ottelun slumppi. Alkukauden valopilkku Bournival on selvästi hyytynyt ja kohta varmaan löytää itsensä katsomosta. Ensi yönä muuten White ja Bouillon huilaavat. Parros tappelee ihan varmasti.

Oli huhuja, että Bergevin olisi kaupoilla kovan maalintekijän perään, mutta tuskin Bergevin nyt hyvävireistä joukkuetta lähtee sekoittamaan. Lupaavia puolustuspään pelaajia tuolla olisi ainakin kaupaksi ja ehkä varausvuoroa. Bourque nyt tietenkin olisi kanssa, mutta hänellä on NTC, kova ja pitkä sopimus.

Ensi kauden kokoamista varten näyttää captilanne ihan hyvältä. Tärkein on tietenkin Subbanin jatko. Muut pelaajat ovat helpommin korvattavissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toki Habsilla Bruinsia enemmän otteluita pelattuna, mutta silti: divisioonan kärkipaikka!

Kova on joukkue, niin henkisesti, fyysisesti kuin pelillisestikin. Toivon mukaan sama tahti nyt jatkuu hamaan loppuun asti, tätä on kiva seurata. Vaikea tuosta nytkään on heikkoa lenkkiä löytää, kun joka jätkä tuntuu pelaavan elämänsä jääkiekkoa tai ainakin hyvin lähelle sitä. Kolme ottelua neljässä ottelussa ja tuloksena kuusi pistettä. Kohtalaisen tiivishän tuo tahti on edelleen jouluun asti, kiitos olympialaisten.

Carey Price jatkoi hyviä otteitaan ja pesi selvästi Tuukka Raskin, näin ollen tämän syyskauden kuumimmasta maalivahdista ei pitäisi olla enää mitään epäselvyyttä. Tosin sillähän ei ole mitään väliä, kunhan joukkue pärjää. Ja Habs tuntuu pärjäävän. P.K. Subban jälleen oma itsensä, vaikka sen Bruinsin ainokaisen aikana olikin jäällä. Oli kuitenkin ainoa, joka edes yritti tuossa tilanteessa puolustaa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Huikea vääntö. Huomasi selkeästi kolmannessa, että väsy jo painaa ja Bruins pyöritti vaihto vaihdon jälkeen peliä Canadiens päätyyn mutta niin vaan kestettiin. Hienoa uhrautumista taas joka jätkältä ja Bruinsin syöttöjä katkottiin todella tärkeissä paikoissa, blokattiin ne mitkä pystyttiin ja Price hoiti loput. Huhhuh.

Plekanecilta hieno oivallus kun Rask jätti etuyläkulman auki. Paciorettin lapiointi tuli keskeltä kaaosta mutta onneksi kiekko löysi tiensä sisään.

Tosiaan jengi venyy nyt joka osa-alueella ja on hienoa nähdä miten hyvin palaset ovat viimeaikoina hitsaantuneet yhteen. Alkukauden sylkykupit Briere ja Desharnais etunenässä tekevät nyt oikeita ratkaisuja kentällä ja pelaavat vahvuuksillaan. Oikeastaan kulminoituu siihen, että kiekko pysyy tällä hetkellä lavassa menetysten sijaan. Työnteon määrä on lisääntynyt selkeästi.

Bournival varmaan tippuu kohta ulos kokoonpanosta, mutta hyvin on roolinsa täyttänyt. Neloskentästä on vaikea saada tehoja hyökkäävänä pelaajana ja muiden ketjujen pelin osuessa kohdalleen, ei siinä oikein paikkoja tällähetkellä ole auki. Varsinkin sitten kun Bourque tuolta palaa takaisin niin kolmen ensimmäisen kentän laituripaikat ovat väkisin täynnä.

Parrosia ja Murrayta kannattaa tällä hetkellä peluuttaa lähinnä näissä peleissä joissa fyysisyyttä kaivataan. Voisi ehkä kokeilla taas vaihteeksi Bealieuta tai Tinordia ylhäällä niissä matseissa missä Murray ei pelaa, ja antaa suosiolla Bouillionin olla sivussa. Vastaavasti neloskentässä White ja Moen suurimman osan ajasta ja Parros silloin kun tarvitaan, tänään Bruinsia vastaan Prust aloitti Whiten paikalla ja muutenkin esiintyi pirteästi. Thronton halusi herätellä Bruinsia mutta hyvin hoiti Prust homman eikä jäänyt alakynteen vaikka osumia enemmän ottikin.

Seuraavaksi sitten taas Sabres. Hyvälle putkelle vaan jatkoa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Seuraavaksi sitten taas Sabres. Hyvälle putkelle vaan jatkoa.

Hyvä putki sai jatkoa, kun Sabres kaatui maalein 3-2. Viime aikojen trendin mukaan tehot jakaantuivat, tällä kertaa Prust saalisti tehot 1+1 ja Moen 0+2. Plekalle myös tehot 1+1, mutta hän ei olekaan ihan niin harvinainen näky pistetilastossa kuin kaksi muuta sankaria. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että PK oli jäällä kaikkien ottelun maalien aikana, lahjoittaen 3-2 kavennusmaalin sähläämisellään. Viime otteluissa on PK:lle tullut muutamia maaleja maksaneita sähläyksiä. Nuo oman pään koomaukset ovat juuri niitä, jotka saattavat pitää PK:n poissa Sotshin kisakoneesta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Hyvä putki sai jatkoa, kun Sabres kaatui maalein 3-2.

Positiivista, että noinkin huonolla peliesityksellä täydet pisteet Canadiensille. Otteluseurannassa joku mainitsikin, että viime vuosina nämä huonot peliesitykset ovat tarkoittaneet lähes poikkeuksetta nollaa pistettä, nyt tällä kaudella huonollakin esityksellä on tarttunut varsin hyvällä prosentilla pisteitä mukaan.

Otteluohjelma ei vieläkään näytä siltä, etteikö hyvä putki voisi jatkua. Tosin pelin on parannuttava, viime yön kaltaisella ei pisteitä ole tarjolla Kingsia tai Phillya vastaan.

Carey Price, 24 ottelua (14-8-2) 93,8 % ja 1,95 pmk. Toivon mukaan kaveri jatkaa tuolla tasolla kauden loppuun asti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sieltä se sitten tuli ja varsin odotetulla (pelätyllä) tavalla.

0-6 tukkaan, ei paljon jätä selittelyille sijaa. Ei auta, vaikka laukoo yli 30 kertaa, jos ei ole yhtään tekemisen meininkiä mukana. Habsin maalivahtikaksikolta kauden mustin ottelu, toivon mukaan jää ainutlaatuiseksi kokemukseksi.

Positiivista on, että tästä on vain suunta ylöspäin. Eikös viime kaudellakin tullut Leafsilta rumasti tukkaan ja sen jälkeen alkoi hyvä sarja? Toivotaan samanlaista nytkin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Sieltä se sitten tuli ja varsin odotetulla (pelätyllä) tavalla.

0-6 tukkaan, ei paljon jätä selittelyille sijaa. Ei auta, vaikka laukoo yli 30 kertaa, jos ei ole yhtään tekemisen meininkiä mukana. Habsin maalivahtikaksikolta kauden mustin ottelu, toivon mukaan jää ainutlaatuiseksi kokemukseksi.

Positiivista on, että tästä on vain suunta ylöspäin. Eikös viime kaudellakin tullut Leafsilta rumasti tukkaan ja sen jälkeen alkoi hyvä sarja? Toivotaan samanlaista nytkin.

Parempi vaan, että tuli kunnolla turpaan. Eipähän jää mitään selittelyä. Seuraavaan peliin sitten vaan nöyrästi ja taistelutahtoa puhkuen. Toivottavasti vaan Therrien ei tee mitään typerää ylilyöntiä.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Tappiolla jatkettiin kun Philly voitti kotonaan Habsukaiset 2-1. Ensimmäinen pelini oli tälle kaudelle, niin en nyt lähde arvioimaan kuka oli huono, hyvä vai omalla tasollaan pelillisesti. Laitetaan nyt vaikka viivoilla joitain huomioita.

He jäivät mileen yöllisestä pelistä:
- Carey Price: (lukemani perusteella)hän oli oikeastaan ainoa joka oli omalla tasollaa tehden pari gamesaveria. 25/27 torjuntaa
- Douglas Murray: 8 taklausta ja 2 blokkausta. Itseäni pisti hymyilyttämään Rinaldon taklaus yritys jossa Murray ei juuri liikahtanut ja Rinaldo lensi pötkälleen maahan. Tiukka kaveri :)
- Galchenyuk-Eller-Gallagher kenttä tuntui olevan ainut näkyvä. Galch teki pelin lopussa kavennus maalin. Lopun rynnistyksestä ei tosin tullut muuta valmista.
- Alexei Emelin taklasi kyynespäällä Downieta ottelu rangaistuksen arvoisesti. Varmasti ihan oikea tuomio vaikka en kyllä nähnyt että Downien pää olisi heilahtanut taklaus tilanteessa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Viime yön tappiossa huolestuttavinta oli se, että Price oli jälleen selvästi joukkueen paras pelaaja. Niitä harvoja, jotka olivat alkukauden tasollaan, suurimman osan pitää nyt ottaa itseään niskasta kiinni. Eihän se suuri yllätys sinänsä ollut, että jonkinlainen lama tulee vielä ennen joulua. Nyt pitäisi vain nopeasti napata se voitto ja laittaa tuo putki poikki ennen kuin henkinen taakka kasvaa kovin suureksi.

Tällä hetkellä tilanne on vielä loistava, pudotuspeliviivaan on melko pitkä matka. Kovin suuri kriisi ei siis vielä ole kyseessä, vaikka tuo 0-6 -tappio oli itsessään kriisi.

Herätys smurffit.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Viime yönä kotona tappio Panthersille. Habs oli surkea!
Florida pelasi täydellistä vieraskiekkoa. Raateli omassa päässä ja teki sen tarvittavan maalin enemmän.

Plussaa että omiin meni vain 2. Mutta ei tule Habs montaa peliä tällä kaudella enää voittamaan jos saadaan vain 1 maali perpeli tehtyä.

Seuraavana sitten Coyotes kotona. Loppu viikolla vieraissa St.Louis ja Nashville.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Uskomatonta scheißea.

3-0 -johtotilanteessa kävi mielessä, että niinköhän Habs tekee perinteiset ja ottaa vielä kuokkaan, mutta kun joukkue selvitti toisessa erässä ottelun toisen 5-3 -alivoimansa huikean Carey Pricen johdolla, niin tuli jo mieleen, että jätkäthän klaaraavat homman kotiin. Lisäksi Price näytti ohittamattomalta 40 minuuttia, uskomatonta peliä. Kolmannen erän alussa sitten 4-3 -alivoimaa ei Price enää kestänyt, vaan Jeff Skinner kavensi ja siitähän se idea sitten lähti. Samasta tilanteesta Brendan Gallagherille älykäs rangaistus ja Habsille ottelun kolmas 5-3 -alivoima. Juuri, kun Markov pääsi neljänneksi Habsukaksi kentälle, se saakelin Skinnerin pirulainen isti toistamiseen ja tuossa vaiheessahan sen tiesi, että korttitalo kaatuu komeasti ja kovaa.

Jos tuosta jotain positiivista hakee, niin yksi piste noin luokattomalla pelillä ja Pricelta loistava ottelu. Ei uskoisi, että viisi maalia päästävä häviävän joukkueen veskari voi pelata loisto-ottelun, mutta niin vain #31 pelasi. Kuten kirjoitinkin ylempänä, 40 minuuttia ohittamatonta maalivahtipeliä ja 20 minuuttia loistavaa maalivahtipeliä. Harmi, että muu joukkue ei ollut viime yönä Carey Pricen tasolla. Ei lähelläkään. Hurricanesin selostajat olivatkin yhtä mieltä siitä, että Price on Kanadan numero ykkönen Venäjällä ja pitivät miestä Tuukka Raskin ohella tämän hetken parhaana maalivahtina tässä lajissa. Ei kovin kaukana totuudesta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Dallas-Habs oli sitten kunnon ilotulitus. Lehtosella ei ollut ihan paras päivänsä Starsin maalilla. Meni siellä tosin ainakin yksi helpompi Pricellekin. Koskakohan viimeksi on Habsit tehnyt kuusi maalia? P.K., PacMan ja Price kantavat tällä hetkellä Canadiensiä ja vapaamatkustajia tuntuu olevan enemmänkin. Jotenkin kuvaavaa, että kun joukkue tekee kuusi maalia, niin kolme neljästä parhaiten palkatusta hyökkääjästä (Pleka, Gionta ja Briere) eivät saa pistettäkään. Briere nyt ei mahtunut edes pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkäyspäässä varsinkin PacMan ja DD ovat tällä hetkellä kaikki kaikessa. Kid Line osuu aina silloin tällöin, joka on tietenkin hyvä asia.

Toivottavasti tuolta pikkuhiljaa alkaisi muutkin osumaan. Onneksi tämän kauden jälkeen päästään eroon Giontasta ja hänen massiivisesta palkastaan. Palkkakaton noustessa lähes seitsemän milliä on Habseilläkin tilaa hankkia uusia pelaajia ja toivottavasti myös saada P.K.:lle pitkä sopimus, joka on varmasti hinnakas.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Onneksi tämän kauden jälkeen päästään eroon Giontasta ja hänen massiivisesta palkastaan.
En tiedä olenko yksin tämän kanssa, mutta olisin valmis ottamaan Giontan takaisin alennettulla palkkakuitilla. Tällä kaudella ei ole osunut, mutta viime kauden 14 maalia puolessa kaudessa kertoo edelleen potentiaalisesta 20 maalin pelaajasta. Toki hänelle tulee parin viikon päästä 35 mittariin, ja tämän kauden tilastojen perusteella on vaikea tarjota sopimusta, mutta hän on johtava pelaaja pukukopissa, eikä tulevan kesän UFA-tarjonta näytä kovin hyvältä. Jos Brian tarttuisi 2 vuoden ja 3 miljoonan paperiin, olisin tyytyväinen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En tiedä olenko yksin tämän kanssa, mutta olisin valmis ottamaan Giontan takaisin alennettulla palkkakuitilla.

Et ole ja syytkin kirjoitit omaan viestiisi. Palkkaa roimasti alaspäin, niin mahtuu kyllä joukkueeseen.

Kyllähän Pricelle meni parikin helpompaa. Taitaa pikkuhiljaa painaa jo hänelläkin, kun kenttäpelaajilta ei ole ihan hirveästi tullut apuja tässä viime aikoina. Viime yönä toki kunnon ilotulitus hyökkäyspäässä, mutta oman pään peli oli ajoittain ihan karusellissa. Onneksi Subban ja Pacioretty päättivät hoitaa homman kaksistaan kotiin. Onhan tuo Subban huikea kaveri, vaikka välillä koomaileekin omassa päässä. Silti aika vähissä ne puolustajat, joihin miehen vaihtaisin. Jos nyt sellaista on olemassakaan.

Pisteiden valossa menee ihan ok edelleen, pelillisesti ollut aika vaikeaa viime viikkoina.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Et ole ja syytkin kirjoitit omaan viestiisi. Palkkaa roimasti alaspäin, niin mahtuu kyllä joukkueeseen.
Mikä se sopiva sopimus olisi? Luulen, että olennainen kysymys tässä on sopimuksen kesto. Luulen, että joku joukkue (esim. Buffalo) voisi tarjota hänelle UFAna 3 tai jopa 4 vuoden sopparia, millaista hän varmasti tässä vaiheessa uraa hakeekin. Näen tuollaisen 3 miljoonan 4 vuoden sopparin kuitenkin liian suurena riskinä iän huomioonottaen.

Millaisena muuten näette joukkueen kehityksen ensi kautta ajatellen, ja siitäkin eteenpäin? Viime kaudella puhuttiin ylisuorittamisesta, mutta voidaanko vielä puhua samaa, kun taas ollaan konferenssin kolmospaikalla? Mutta onko tämä joukkue valmis taistelemaan Stanley Cupista tänä keväänä? Jos on niin pitäisikö/miten joukkuetta pitäisi vahvistaa siirtorajaan mentäessä? Joukkueessa on paljon nuoria tähtiä, joten olisiko kuitenkin parempi, että panostetaan tulevaisuuteen esimerkiksi laittamalla Markov ja Gionta lihoiksi?

Tässä viestissä on paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia. Eiköhän näitä kysymyksiä mietitä päivittäin siellä Bergevinin toimistossa asti.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
En tiedä olenko yksin tämän kanssa, mutta olisin valmis ottamaan Giontan takaisin alennettulla palkkakuitilla. Tällä kaudella ei ole osunut, mutta viime kauden 14 maalia puolessa kaudessa kertoo edelleen potentiaalisesta 20 maalin pelaajasta. Toki hänelle tulee parin viikon päästä 35 mittariin, ja tämän kauden tilastojen perusteella on vaikea tarjota sopimusta, mutta hän on johtava pelaaja pukukopissa, eikä tulevan kesän UFA-tarjonta näytä kovin hyvältä. Jos Brian tarttuisi 2 vuoden ja 3 miljoonan paperiin, olisin tyytyväinen.

Ei kovin hyvältä näytä Giontan maalisarake, yksi osuma viimeiseen 28 peliin - ja tämä pitkälti ykkösketjun minuuteilla. Kaikki riippuu tietysti tarjonnasta, mutta toivon Gion tilalle löydettävän jonkun muun. Ei jatkoa ensi kaudelle, kiitos.

Ei Gionta omissa listoissani toki ensimmäinen ulostettava ole. Kesän aivopieru Brierestä olisi päästävä ensi sijassa eroon ja huhut kertovat Sabresin mahdollisesti tämän perässä olevan. Toivoa sopii.

Gion edellä ulostettavien listalle voisi lisätä myös Bourquen, joka tuhlaa vaihtelevat ykkösketjun minuuttinsa yhtä mallikkaasti: 2+0 sitten lokakuun lopun.

Muutenhan kausi etenee ihan tuttuun tapaan. Kolme kärkitason pelaajaa johtavat joukkuetta silloin kun jaksavat ja perustason suorittajia riittää, mutta turhan monta kaveria käytännössä vain raahautuu mukana.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Ei kovin hyvältä näytä Giontan maalisarake, yksi osuma viimeiseen 28 peliin - ja tämä pitkälti ykkösketjun minuuteilla. Kaikki riippuu tietysti tarjonnasta, mutta toivon Gion tilalle löydettävän jonkun muun. Ei jatkoa ensi kaudelle, kiitos.
Tässä vaiheessa teoriassa tarjonta (Capgeek - Ufa-finder) näyttää ihan hyvältä, mutta todellisuudessa tilanne on nähty niin moneen kertaan, että tänne ei kukaan eksy kuin törkeillä ylipalkkauksilla (Gionta, Briere 2013). Tietysti tuosta listalta joku Joe Thornton, Patrick Marleau tai Paul Stastny olisi hienoja unelmia, mutta suurimmalla todennäköisyydellä tekevät jatkot nykyisten seurojensa kanssa.

Pakko muuten tässä kohtaa antaa tunnustusta Desharnais'lle. Alkukausi oli suorastaan järkyttävä. Ensimmäiseen 19 otteluun 0+1, mutta sen jälkeen Paciorettyn virallisena jakelukoneena on tullut 21 matsiin 5+14, eli 19 pistettä. On täyttänyt arvonsa 3,5 miljoonan pelaajana.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mikä se sopiva sopimus olisi?

No korkeintaan se kaksi vuotta, ei missään nimessä enempää. Ja kyllähän hinnasta saisi lähes puolet napata vuotta kohti pois. Jos joku miehelle useamman vuoden tai miljoonan maksaa ja Gionta siihen tarttuu, niin tervemenoa. Kun ja jos Gionta, Briere ja Bourque saadaan ulos, jostain tarvitaan myös miehet tilalle. Pelillisesti ei ehkä maailman suurin ongelma, mutta harvoin nämä "puolen joukkueen" vaihtamiset yhdessä kesässä ovat onnistuneet.

Entäs sitten Markov, millaista jatkosopimusta venäläiselle? Puuta koputtaen totean, että yllättävän hyvin pysynyt kasassa viime aikoina. Pelillisestihän mies on edelleen lähes korvaamaton.

Canadiens on hyvä ja potentiaalinen joukkue, mutta eihän se kannusta taistele vielä lähivuosina. Valitettavasti tuo runkosarjamenestys pitäisi realisoida jotenkin keväälläkin, eikä romahtaa ensimmäisellä kierroksella.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Habs - Ottawa OT 3-4

Kolmannen erän hyvä nousu lässähti sitten PK:n aivan erän lopussa ottamaan jäähyyn kun Ottawa pääsi myllyttämään neljällä kolmea vastaan voitto osuman, loppu tulos siis 3-4 vieraille. Montrealin maaleista vastasivat epäonnen soturit Briere (2+1) ja Gionta yhdellä, Pleka ja Murray kumpainenkin 0+2. Brieren toinen osoitti kyllä miten nopeat kädet kaverilla on.. Pricelle 30 torjuntaa ja harmittavasti kolmas Ottawan maali meni Bouillon luistimen kautta maaliin. Että sellainen peli..
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Briere sitten innostui meikäläisen haukuista ja teki tosiaan 2+1 tehot Ottawaa vastaan. Harmi ettei PacMan ja PK nyt tehoilleet ja turpaanhan sieltä tuli vaikka, harvinaista kyllä, ykkösketju pelasi kuten ykkösen pitääkin. On ollut huhuja, että Habsit olisivat kaupittelemassa Briereä, joten tuo nyt oli ainakin hyvä näyttö.

Eihän tämä Habs-joukkue tosiaan vielä ole ihan contender-tasoa, mutta toivottavasti lähivuosina on. Nyt pitäisi ihan alkuun Pricen voittaa edes yksi playoff-sarja, jotta muistaa miltä se tuntuu. Tainnut urallaan voittaa yhden sarjan. En muista kuinka monessa on sulanut.

Totta kai Gionta saa jatkaa, jos palkka saadaan peliesityksiä vastaavalle tasolle. Tuollainen 2v ja yht. 3-4 milliä voisi olla sopiva.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Todella vaikea ottelu Panthersia vastaan viime yönä. Pelistä jäi oikeastaan mieleen vain 2-1 voitto.
Niin ja tietysti se että Galchenyuk kuudeksi viikoksi sivuun murtuneen käden takia. No olympialaisten jälkeen sitten paluu.


Hienoja uutisia taas ovat monet Habs pelaajat Sotshissa. Price, Subban, Plekanec, Emelin, Markov, Budaj, Pacioretty
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös