Viides kotitappio putkeen ja kerrassaan surkealla esityksellä. Kirjoitetaan nyt kuitenkin jotain ottelusa, kun tuli kerran katsottua...
1. erä:
Molemmat joukkueet aloittivat melko tunnustelevasti, eikä todellisia maalipaikkoja siunaantunut kumpaankaan päähän, kunnes ajassa 3.51 Erik Cole pääsi karkuun ja iski kiekon takayläkulmaan. Maalin arkkitehtinä toimi hienon ottelun kaikkiaan pelannut Ray Whitney, joka riisti kiekon keskiympyrässä Chipchuralta, syötti selkänsä takaa rystyllä vasempaan laitaan Cullenille, joka pääsi tarjoilemaan täyteen vauhtiin Colelle. Hamrlikin sijoittuminen tilanteessa oli huonoa, mikä avasi Colelle vapaan väylän. Pian maalin jälkeen Cole pääsi uudelleen läpiajoon Bouillonin ja Brisebois'n tehdessä kunniakujaa, mutta tällä kertaa mies epäonnistui viimeistelyssään.
Koko ottelun ajan Habsin parasta osaamista esittänyt nelosketju Streit-Lapierre-Kostopoulos oli varsinkin ottelun ensimmäisellä kympillä täysin pitelemätön, ja loi vauhdikkaan luistelun ja hyvän kulmapelin ansiosta painetta Hurricanesin pakeille. Erän puolivälin paikkeilla Mark Streit sai värkättyä kiekon verkkoon, mutta se hylättiin lopulta potkumaalina. Ihan oikea tuomiohan se taisi olla, mutta harmi kyllä kotijoukkue tuntui lamaantuvan sen johdosta täysin. Ja kohta olikin taas Carolinan vuoro heiluttaa verkkoa sääntöjenmukaisesti, kun Kovalevin istuessa kiinnipitämisjäähyä Eric Staal ohjasi Scott Walkerin vedon vastustamattomasti ohi Pricen.
Avauserässä Habsin olisi pitänyt saada tehtyä maali, sillä vielä sen aikana Cam Ward antoi todella paljon reboundeja, eikä pystynyt ohjaamaan niitä kulmiin. 'Canes-puolustajat ehtivät kuitenkin näihin kiekkoihin lähes poikkeuksetta, joten nekin paikat jäivät hyödyntämättä.
2.erä:
Ensimmäisessä vaihdossa sattui ja tapahtui oikein kunnolla. Komisarek joutui Walkerin ajelemaksi lentäen rajun näköisesti päin laitaa. Tuomari nosti kätensä pystyyn Walkerin jäähyn merkiksi, mutta kiekon jäätyä Habsille peliä ei vihelletty poikki. Komi lähti tällistä toivuttuaan Walkerin perään ja haastoi tämän tappeluun, eikä paria päätä lyhempi Walker epäröinyt lähteä mukaan tanssiin. Itse tappelu meni aika tasan (ehkä jopa edge Walkerille), mutta tuomio sen sijaan meni aivan päin helvettiä; Komisarekille 2+10 instigator majorin lisäksi. Siis mitä v****a?! Naurettava on tuo koko sääntö, ja naurettavassa paikassa sitä nyt sovellettiin. Siinä tapauksessa voisin tämän jotenkuten ymmärtää, jos tuohon olisi joku ulkopuolinen Habs-peluri tullut Komia puolustamaan, mutta kun mies lähti nimenomaan itse haastamaan Walkeria, niin ei tämä tuomio kyllä ainakaan minun päähäni mahdu mitenkään. Loppuerän Habs vetikin sitten viidellä pakilla, O'Byrne-Hamrlik -pari pysyi yhdessä ja Markov vuorotteli Frankin ja Breezerin kanssa.
Habs pääsi ajassa 28.31 ensimmäistä kertaa ylivoimalle, ja tulosta syntyi reilun minuutin päästä, kun Kostitsyn (vai Gleason?) ohjasi Kovalevin syötön ohi Wardin. Valitettavasti Carolina-ikoni Rod Brind'Amour iski varsinaisen momentum-killerin vain pari minuuttia myöhemmin tarkalla rannarilla Pricen kilpikäden puolelle. Careyn olisi ehdottomasti pitänyt pystyä torjumaan tuo veto, ei kysymystäkään siitä, mutta myös Hamrlikin olisi pitänyt olla valumatta liian lähelle omaa maalia, jolloin Brindy ei olisi päässyt laukomaan niin rauhassa, kuin nyt pääsi.
Erän viimeisellä minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu Ray Whitneyn iskettyä ylivoimalla siniviivalämärin Pricen patjan ohitse alakulmaan. Saku Koivu ehti istua erittäin typerää jälkitilanteesta ottamaansa jäähyä vain neljä sekuntia. Sakulla oli aiemmin 3-1 -maalin jälkeen ottelun ainoa maalipaikkansa, kun hän sai mailansa väliin Higginsin (?) laukaukseen, mutta Ward pysäytti tämänkin yrityksen.
3. erä:
Halak sai tulla kärsimään kolmannen erän, saldona yksi päästetty maali ja viisi torjuntaa. Halak on voittanut kaikki 7 aloittamaansa peliä kotona, ja Carbo harkinnee hänen peluuttamistaan tiistaina Tampaa vastaan, jos Huet ei ole täydessä iskussa.
Erä sinänsä ei tarjonnut kovin suuria elämyksiä. Carolinalta hylättiin perusteettomasti yksi maali, ja Ward teki pari hienoa torjuntaa. Habsin osalta erästä ei jäänyt oikeastaan mieleen mitään muuta, kuin kammottavan huono ylivoimapelaaminen. Niin, ja buuaukset löysivät kohteekseen Brisebois'n miehen pitäessä kiekkoa. Todella epäreilua Patricea kohtaan, sillä eihän tätä slumpia voi mitenkään pistää yhden miehen niskoille. Taitaapi mennä yleisöllä osittain vanhasta muistista. Lopussa tosin koko joukkue buuattiin pukukoppiin, eikä tuo porukka muuta olisi ansainnutkaan.
Ottelun plussa ja miinukset:
+ 4. ketju Streit-Lapierre-Kostopoulos - Todella energinen esitys molempiin suuntiin. Jos koko joukkue ottaisi mallia tämä kolmikon taisteluilmeesta, tulosta alkaisi syntyä. Kaikki pitivät tehotilastonsa nollassa, kun Kovalevia ja Kostitsynia lukuunottamatta kaikki muut hyökkääjät menivät pakkaselle. Lisäksi Lapierre oli loistava aloitusympyrässä, prosentti oli peräti 77!
- Koivu & Ryder - Yhteensä kolme vetoa kohti maalia. Ylivoimallakaan kaksikko ei saa mitään aikaiseksi, mielikuvitus ja itseluottamus loistavat poissaoloillaan. Kapteenilta todella tyhmä jäähy toisen erän lopussa, jota seuranneella alivoimalla vastustaja ratkaisi lopullisesti. Kaksikko pelaa ihan hyvää kolmosketjun peliä, mutta kun pitäisi pelata ykkösketjun peliä.
- Oman alueen pelaaminen - Kiekonmenetyksiä tuli karmean paljon omassa päädyssä, ja kun kiekko kerran menetettiin, niin sitä ei saatu millään pois liukkailta hyökkääjiltä. Usein menetykset tulivat juuri hyökkäykseenlähdöissä ennen oman sinisen ylittämistä. Pelinavaaminen oli Habsille täyttä tuskaa, eikä kontrolloitujen hyökkäyksiinlähtöjen määrän laskemiseen tarvita edes kahden käden sormia.
- Carey Price - En missään nimessä syytä nuorukaista tästä tappiosta, mutta ei hän mitenkään maaginenkaan ollut. Habs tarvitsee maalivahdilta todella hyvää onnistumista illasta toiseen, ja tällä kertaa Price ei pystynyt pitämään joukkuetta mukana ottelussa. Cristobal Huet, sinua tarvitaan.
Ensi viikolla luvassa kolme ottelua. Tiistaina Belliin saapuu viime aikoina melko epätasaisia otteita esittänyt Tampa Bay, ja keskiviikkona matkataan Philadelphiaan mittaamaan Broad Street Bulliesin nykyvire. Viikko huipentuu kotiotteluun Torontoa vastaan lauantaina.
---
Hamiltonin saldoksi tältä viikonlopulta muodostui voitto ja tappio. Perjantaina Binghamton Senators kaatui Dogs-organisaation 900. ottelussa lukemin
5-1. Maalintekijöinä Kostitsyn (1+1), Milroy (1+1), D'Agostini, Lahti (1+1) sekä Locke (1+2). Yann Danisille 26 torjuntaa. Viime yönä Milwaukee Admirals oli parempi maalein
1-2. Dogsin ainoan maalin iski Marvin Degon, Kostitsynin ja Manlow'n syötöistä. Admiralsin maaleista muuten vastasivat Pihlström ja Niskala, jotka olivat myös syöttäjinä toistensa maaleissa. Yann Danis pelasi toisen ottelunsa peräkkäin Halakin ollessa ylhäällä, tällä kertaa torjuntoja kertyi 32 kappaletta.