Mainos

Montreal Canadiens 2007-2008

  • 206 910
  • 907

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Canadiensin ehdottomat vahvuudet tällä hetkellä ovat maalivahtipeli ja suhteellisen tehokas ylivoima. Habsien playoff-haaveitten ylläpitäminen keskinkertaisella pelaajamateriaalilla vaati sen, että maalivahdit onnistuvat joka pelissä. Tällä hetkellä Huet/Price pelaavat loistavasti ja pisteitä ropisee plakkariin tasaisesti.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Carbo on huhujen mukaan vihdoinkin siirtämässä Ryderiä pois ykköskentästä, mutta tilalle ei saatu S.Kostitsynia tai D´Agostinia, vaan... TOM KOSTOPOULOS! Oot sä Carbonneau sekaisin...
 

M@thieu

Jäsen
Ei jumalauta sentään. Tämä muutos on mielestäni vain askel huonompaan, Kostolla ei ole edes potentiaalia maalintekoon, Ryder on taas kadottanut sen täysin. Nyt ikään kuin molemmat menevät hukkaan pelatessaan aivan väärissä rooleissa. Ryder olisi joutanut katsomoon ja nuorempi Kostitsyn ansaitsisi mahdollisuuden pelata NHL-jääkiekkoa. Tässä olisi ollut erinomainen tilaisuus laittaa poika pelaamaan sitä roolia mihin on tottunut, mutta ei, nelosketjuissa uransa luonut Kostopoulos oppiikin ehkä puhtaaksi sniperiksi yhdessä yössä. Well done.

Ilmeisesti ketjut ovat sitten nämä:

Higgins - Koivu - Kostopoulos
Kostitsyn - Plekanec - Kovalev
Begin - Smolinski - Ryder
Latendresse - Chipchura - Dandenault
 

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
Ei voi olla totta! Carbon on pakko olla pimahtanut täysin, kun hän näkee Kostopouloksessa maalintekijän vikaa. Vai mitäköhän Carbo tällä hakee? Kenties tilaa Koivulle ja Higginsille enemmän temmeltää kun Kostopoulos tekee paljon töitä toisessa laidassa? En ymmärrä kyllä tätä ratkaisua.

Joka tapauksessa luottavaisin mielin lähdetään Buffalon vieraaksi Pe-la yönä. Pitää vaan toivoa että Huet/Price onnistuu samalla tavalla kuin viime peleissä ja joku roiskii ne tarvttavat maalit ?Millerin? taakse. Viimeksi vieraspelissä kaatui Toronto Komisarekin läpiajomaalilla jatkoajan jälkeen 3-4 lukemin. Tästä lienee hyvä jatkaa ja niputtaa Buffalo kolmannen kerran tällä kaudella. Voitot tällä kaudella Sabresista on tullut kotona luvuin 4-2 ja vieraissa 0-2.

Usko on jälleen kova, kun en Sabresiakaan pidä ihmeellisenä joukkueena, voitonmahdollisuudet ovat vieraissakin ihan hyvät. Jotain Buffalosta kertoo se, että 16 ottelusta Sabres on kerännyt vain 13 pistettä. Yhtään peliä en tosin Sabresilta ole nähnyt, Highlightit olen katsellut aina välillä, mutta tilastojen perusteella analysoin, ettei kovin hyvin ole voinut mennä.

Tulosveikkaus 1-3 Higgins,Koivu ja Plekanec osuu maaliin.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Ei vittu. Tässä on pakko kohta alkaa toivoa siirtoa Sakulle, tuohan on vittuilua päin naamaa!
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Carbo on huhujen mukaan vihdoinkin siirtämässä Ryderiä pois ykköskentästä, mutta tilalle ei saatu S.Kostitsynia tai D´Agostinia, vaan... TOM KOSTOPOULOS! Oot sä Carbonneau sekaisin...
Niin, onhan siinä pelannut jopa Streit. Habs tekee mitä haluaa, muut mitä uskaltaa! :D
 

M@thieu

Jäsen
Hyvinhän ne muutokset toimi, Ryder teki maalin! Eikun...

Päin honkia meni koko ottelu koko joukkueelta. Ryder siirrettiin takaisin ykköseen toisessa erässä tekemänsä maalin jälkeen ja ilmeisen huonosti ykkösketjuun sopinut Kostopoulos sai ansaitsemansa alennuksen. Higgins ja Koivukin olivat erittäin vaisuja, ja ovat olleet sitä jo aika kauan. Ottelu oli muuten Carbolle sadas Habsin peräsimessä (onnittelut).

Ensi yönä Bruins kotona, ja tiivis tahti jatkuu ensi viikolla neljän ottelun voimin. Toivoa sopii, että pelaajat heräävät tämän esityksen jälkeen taas pelaamaan kunnolla, muuten jää seuraavista viidestäkin pelistä pisteet aika vähiin.

E. Niin ja Hamiltonkin jatkaa valitsemallaan tiellä, nyt tuli viides tappio peräkkäin, kun Hartford oli parempi 2-3. Maalit Degonille ja Kostitsynille, ja Locke oli molemmissa syöttäjänä. Halakille 37 torjuntaa.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Olipa kuuma ottelu, varsinaista old time hockey'ta ja yleisö viihtyi takuuvarmasti. Molemmille joukkueille yli 50 jäähyminuuttia, joista Kostopoulosille 22 ja Charalle 25, ja tunteet kuumenivat kunnolla valmennusjohtoa myöten Stuartin haastettua Kostitsyn tappeluun.

Mutta mikä tärkeintä, Habs vältti toisen peräkkäisen tappion ja voitti Bostonin kolmatta kertaa tällä kaudella. Kaikki seitsemän maalia syntyivät eri pelaajan toimesta, ja Sakukin osui pitkästä aikaa. Habs laukoi yhteensä 52 kertaa, joista 13 lähti ykkösketjussa alusta alkaen pelanneen Ryderin lavasta. Edellinen yli 50 laukauksen peli löytyy keväältä 1996, eli ihan jokapäiväistä tämmöinen ei ole.

Gorges oli tällä kertaa Brisebois'n tilalla kokoonpanossa ja pelasi raporttien mukaan ihan mukiinmenevästi. Bouillon pelasi ilmeisesti aika huonon pelin, mutta muuten pakisto oli rock solid. Komisarek teki jo kauden kolmantensa, ja tarvitsee enää kaksi uuteen ennätykseensä. Tällä tahdilla tosin lähenneltäisiin jopa 10 maalin rajapyykkiä. Markov ja Streit pelasivat lähes yhdeksän minuuttia ylivoimaa ja molemmille kaksi syöttöpistettä.

Maanantaina Belliin saapuu Torontolle viime yönä hävinnyt Ottawa. Keskiviikkona vieraillaan Long Islandilla, ja viikko päätetään back-to-back -kohtaamisella Buffaloa vastaan. 5-6 pistettä olisi taas varsin hyvä saldo tästä neljän ottelun rupeamasta.
 

M@thieu

Jäsen
Ensi yönä Bell Centreen saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ottawa Senators. Kaksi kertaa Habs on käynyt vieraissa häviämässä, ja näistä jälkimmäinen reilu viikko sitten katkeralla tavalla ottelun viimeisellä vitosella. Sensillä on alla tappio Torontossa, kun joukkue jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman yhtään tehtyä maalia. Odotettavissa on siis varmasti sisuuntunut ja tavallistakin energisempi Senators-poppoo.

Kostopoulos on pelikiellossa ja Carbo kymppitonnin köyhempi Bruins-matsin loppuhetkien tapahtumien johdosta. Grabovski ottaa Koston paikan kokoonpanosta, ja Breezer palaa Gorgesin tilalle. Huet aloittaa maalissa.

Iltaan mahtuu tällä kertaa kuitenkin myös muuta merkittävää tapahtumaa, kuin pelkkä ottelu. Tänään hallin kattoon nimittäin nostetaan sinne ehdottomasti kuuluva paita, eli Larry Robinsonin #19, josta tulee kaikkiaan kahdestoista jäädytetty numero. Numero tosin on ollut käyttämättömänä siitä lähtien, kun Robinson jätti Habsin kauden 1988-89 päätteeksi, mutta nyt asia ns. virallistetaan.

"Big Bird"-lempinimellä tunnettu puolustajakolossi pelasi Habsissa kaikkiaan 17 kautta ja voitti niiden aikana kuusi Stanley Cupia. Suurimmat henkilökohtaiset saavutukset miehen uralla olivat Norris Trophy kausilta 76-77 ja 79-80, sekä Conn Smythe Trophy kevään 1978 playoffien arvokkaimpana pelaajana.

Isokokoiseksi pelaajaksi Robinson oli luistimilla erittäin vikkelä ja myös poikkeuksellisen taitava mailankäsittelijä. Nämä avut tekivät hänestä yhden aikansa parhaista hyökkäävistä puolustajista, ellei jopa parhaan. Mainio näyte miehen taidoista löytyy täältä. Tässä puolestaan Legends of Hockey-videosarjan henkilökuva Robinsonista.

Vielä muutama linkki, voilá:

Robert L: Robinson's Final Days In Montreal Remembered

Red Fisher: A night to remember

T.C. Denault: For Larry Robinson, an Honor Long Overdue

Ja tuon ensimmäisen linkin takaa löytyvän jutun lopussa on vielä monta mielenkiintoista Larry Robinson-aiheista linkkiä.

"Larry was the total package," Bowman said. "Offensive ... defensive ... toughness and leadership. He and Serge were the best tandem I have seen in the NHL. He could really skate for a big man. Never backed off from a challenge." -Scotty Bowman
 

M@thieu

Jäsen
Robinsonin paidan jäädyttäminen taisikin sitten jäädä ainoaksi asiaksi, jota eilisestä ottelutapahtumasta kannattaa muistella jälkeenpäin. Ykkösketjunsa tahdittama Senators oli tappavan tehokas viimeistelyssään voittaen ottelun 2-4, vaikka laukaukset menivät Habsille 38-29. Joukkueen otteet tuntuvat tällä hetkellä vaihtelevan hurjan paljon, sillä nyt peli oli taas samaa soosia kuin viime viikon Sabres-tappiossa, tosin tällä kertaa puolustuspäässä oltiin jopa huonompia. Huet ei ollut tällä kertaa lainkaan samassa vireessä kuin viimeksi Sensiä vastaan, ja Price saanee torjuntavastuun keskiviikkona.

Jotain positiivista kuitenkin; Higgins onnistui taas vaihteeksi maalinteossa, Latendresse osui puolestaan jo toisessa ottelussa peräkkäin.

Kuvia paidanjäädytysseremoniasta à la Gazette.
 

M@thieu

Jäsen
Islanders kaatui komeasti Long Islandilla 1-4. Bègin heilutti verkkoa kahdesti, Higgins ja Plekanec iskivät maalin mieheen. Huet torjui huikeat 44 kertaa ja nolla särkyi vasta muutama minuutti ennen loppua. Ranskalainen tuntuu olevan henkisesti todella vahva tällä hetkellä, mistä täytyy kredittiä antaa Carbolle, kun uskaltaa luottaa Cristoon huonommankin ottelun jälkeen. Huet'lla oli alla huono esitys maanantailta, mutta hän kokosi upeasti itsensä huippusuoritukseen. Vastaavahan tapahtui tässä joku aika sitten, huonon Leafs-ottelun jälkeen Carbo antoi Huet'n pelata seuraavankin matsin, tuolloin nolla piti loppuun saakka (vs. Sabres).

W-L-W-L-W-L-W. Siinä viimeisen seitsemän ottelun saldo, ja tämän mukaanhan kaikki rahat kannattaisi huomenna laittaa Buffalon kotivoitolle, mutta toivottavasti nyt olisi jo aika ottaa kaksi voittoa peräkkäin. Kunhan nyt toinen näistä viikonlopun kohtaamisista voitetaan, niin ihan tyytyväinen voisi tähän viikkoon olla.

Sarjataulukkoa katsellessa tilanne näyttää varsin muikealta, Canadiens sinnittelee yhä kolmantena liigan kokonaistilanteessa, vaikka peli ei nyt ole viime aikoina parhaalla tavalla sujunutkaan.

---

Bulldogs katkaisi tappioputkensa lauantaina kaatamalla vieraissa Binghampton Senatorsin 2-3. Degon, D'Agostini ja loukkaantumisestaan toipunut, ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Mathieu Carle merkkautti tehot 1+1. Senators nousi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa kintereille, mutta tällä kertaa Yann Danisin vahva esitys lopussa takasi voiton. Yhteensä miehelle kertyi 28 torjuntaa, joista 15 kolmannessa erässä.

Viime yönä joukkue päätti minivieraskiertueensa voittoisasti Grand Rapidsissa voittaen Griffinsin 3-6. Tehokkaimpina pelaajina kunnostautuivat Ferland (2+0), Locke (1+1) sekä Kostitsyn (0+2). Maalin makuun pääsivät myös O'Byrne, Degon ja Urquhart. Yann Danis sai jälleen torjuntavuoron ja kiitti vastuusta torjumalla 42 kertaa.

Huomenna Bulldogs saa vieraakseen divisioonan kärkipaikkaa hallitsevan Toronto Marliesin.
 

Nagash

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Alain Vigneault
Mitä mietä täällä ollaan, tuleeko Price ottamaan ykkösveskarin paikkaa, vai pelataanko fifty-fifty? Itse kyl toivoisin Pricen ottavan ykkösveskan paikan, sen verta hyvä ja lupaava kaveri on kysees...
 

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
Mitä mietä täällä ollaan, tuleeko Price ottamaan ykkösveskarin paikkaa, vai pelataanko fifty-fifty? Itse kyl toivoisin Pricen ottavan ykkösveskan paikan, sen verta hyvä ja lupaava kaveri on kysees...

Tulee varmasti, jollain aikavälillä, muttei tällä kaudella. Tuntuu ainakin juuri nyt siltä että Huet on tälle kaudelle se ykkösveska ja Price pelaa silti kohtuullisen määrän pelejä.

Tosiaan sarjataulukkoa on ollut koko kauden kiva katsoa. Peli kulkee ja maalejakin tulee ihan kohtuullinen määrä, eli tehottomuudesta ei pahemmin olla tällä kaudella kärsitty paljoa. Toivottavasti hyvä vire saa jatkoa ensi yönä ja Buffalon kotikaukalosta saadaan raavuittua 2 pistettä kasaan.
 

M@thieu

Jäsen
Ihmeen hiljaista liikenne Habsin ja Bulldogsien välillä mutta eipä ole ollut loukkaantumisia (onneksi) ja mitäpä sitä voittavaa joukkuetta muuttamaan.


Tosiaan, yksikään Hamiltonin pelaajista ei ole vielä kutsua ylös saanut, ja pidetään sormet ristissä, ettei ainakaan loukkaantumisten takia saisikaan... Garth Murray on ainoa pelaaja, joka on saanut farmikomennuksen, mutta Floridahan nappasi hänet re-entrynä kun miestä oltiin nostamassa takaisin Habsiin. Murray muuten pelasi ensimmäisen ottelunsa uudessa joukkueessaan toissa yönä, saldona neljä jäähyminuuttia reilun kuuden minuutin jääajalla.

Kysymys kuuluu että jos SINÄ saisit nostaa farmista max. 3 pelaajaa kokeilemaan ylös, ketä nostaisit vai mentäisiinkö näillä nykyisillä??
Itse nostaisin Lapierren ja nuoremman Kostitsynin, hamiltoniin lähtis Grabovski ja Kostopoulos. Sokerina pohjalla nostaisin Bonneaun cincinnatista 27. päivän maple leafs matsiin...

Itse näkisin myös kovin mielelläni Sergei Kostitsynin koittamassa ylhäällä, mutta viime aikoina valkovenäläinen on ajautunut Dogsissa neloskenttään, joten tuskin kutsua on tulossa kovin pian. Pisteitä Sergei on tehnyt hyvällä tahdilla, mutta puolustuspelaaminen ei ole liiemmin häntä kiinnostanut. Tämä on sinänsä outoa, sillä Londonissa pelatessaan Kostitsynia pidettiin hyvien hyökkäystaitojensa ohella erittäin tunnollisena pelaajana myös omassa päässä. Mutta tosiaan, kun viimevuotiset ketjukaverit Kane ja Gagner ovat osoittaneet pärjäävänsä NHL:ssä, miksei Sergeikin voisi niin tehdä?

Ryan O'Byrnekin olisi mielenkiintoista nähdä tämän kauden aikana Habsissa. Mielestäni hänet voisi hyvinkin sijoittaa Streitin viereen kolmospariin, tuolloin Habsilla olisi kaksi varsin samantyyppistä puolustajaparia, ja ainakin Markov-Komisarek -duo on toiminut vallan mainiosti. Tällä hetkellä Streitin kaverina on Bouillon, ja kaksi pientä pakkia ovat usein vaikeuksissa omalla alueella isompien hyökkääjien kanssa, kun O'Byrne toisi jo pelkästään suurella olemuksellaan jämäkkyyttä kentälle. Tällöin Streit voisi kenties hyödyntää kiekollisia avujaankin paremmin, kun vierellä olisi selkeä stay-at-home -pakki.
 

M@thieu

Jäsen
Sama meno jatkuu, kahta voittoa putkeen ei osata tällä hetkellä ottaa. Buffalo ratkaisi pelin vahvalla erikoistilannepelaamisellaan, se piti liigan parhaan ylivoimamaalin 1/6:ssa ja itse teki kolmella yv:llään kaksi maalia. Vahvasti alkaa näyttää siltä, että Sabres on pääsemässä yli surkeasta aloituksestaan, mutta itse en kuitenkaan usko että tuolla joukkueella ainakaan Ottawaa pystytään haastamaan runkosarjassa.

Molemmat Habsin top-linet tekivät maalin, Higginsille osuma oli jo kolmas yhtä monessa ottelussa. Sakulla sen sijaan on tällä hetkellä aika hiljaista, kymmenessä viime ottelussa kapteeni on saanut tililleen vain viisi pistettä (1+4).

Viime yönä eniten peliaikaa sai Hamrlik, reilut 25 minuuttia. Markov viihtyi jäällä 22:03, ja puolestaan Komi, Streit sekä Brisebois vajaat 20. Bouillon pelasi selkeästi vähiten, 13:54. Tällä kertaa siis peliajat menivät top5-pakkien osalta hyvin tasaisesti, mutta tämä vaihtelee kyllä hyvin paljon ottelua kohden. Carbo arvostaa selkeästi kolmikon Markov-Komisarek-Hamrlik parhaiksi pakeikseen, ja joku näistä pelaa aina yli 25 minuuttia, useimmiten Markov tai Hamrlik. Yleensä kaksi muuta pelaavat 20-25 minuutin väliin ja muut kolme pakkia jäävät tuonne 16 minuutin alle.
Mielestäni tällainen peluutus, jossa eniten pelaavaa pakkia vaihdellaan on Habsin nykyrosterilla varsin järkevää. Joukkueesta löytyy kolme kovan luokan pakkia, jotka pystyvät illasta toiseen tarjoamaan solid effortin, jolloin Carbo voi huoletta vaihdella jättiminuutteja pelaavaa miestä. Tällöin kaikki kuorma ei kasaannu illasta toiseen yhdelle pakille, ja väsymyskin pysyy poissa.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Vaikka kausi on alkanut jälleen yli odotusten, niin tämän hetkinen pistetahti on sitä tylyä realismia. Tältä kaudelta alunperinkin odotin vain sitä viimeistä playoff-paikkaa, lähinnä sijoitukset 8 ja 7 ovat mahdollisia jos kaikki menee nappiin. Loistava maalivahtipeli kantaa koko joukkuetta, sen onnistuessa nappiin pleijaripaikka napsahtaa kiekkomaailman Mekkaan kuin Manulle illallinen...
 

M@thieu

Jäsen
Njoo, nyt tuli sitten toinen tappio peräkkäin ja samalla jäätiin nolosti kotona nollille. Carbo innostui täysin aiheesta muuttelemaan saamattomia ketjujaan, Saku pelasi ainakin jossain vaiheessa Koston ja Latendressen välissä, ja viime kevään tehotrio Kostitsyn-Plekanec-Higgins nähtiin myös koossa. Higgins-Koivu-Ryder ovat tehneet viimeisessä 11 ottelussa yhteensä vain 13 pistettä ja tehotilasto samalta ajalta on -9, eli tämä alkaa muistuttaa uhkaavasti viime kautta.

Tälläkin kertaa Buffalo teki täydellistä työtä alivoimalla, ja Spacekin tekemä voittomaali syntyi puolestaan ylivoimalla. YV on saatava takaisin raiteilleen, jotta Habsilla on mahdollisuus näitä otteluita voittaa, sillä 5 vs 5 -peli on viime kauden tapaan yksi Montrealin selkeimpiä heikkouksia tällä hetkellä.

Bouillon oli healthy scratch, hänen tilallaan pelasi Gorges. Sharksista viime keväänä saapunut pakki vietti jäällä aikaa 12.50 ja pääsi tilastoihin ottamalla koukkausjäähyn kolmannessa erässä.

Ensi viikolla Habs pelaa kolme ottelua. Tiistaina aloitetaan Torontossa, tuosta ottelusta voi odottaa ihan mitä vain, etenkin nyt kun molemmilla on menossa huonompi jakso. Perjantaina kuukauden viimeisessä ottelussa kohdataan Devils Prudentialissa, ja lauantaina kohdataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Läntisen konferenssin joukkue, kun Nashville saapuu vierailulle.

---

Hamilton venytti perjantai-iltana voittoputkensa kolmeen, päihittäen Toronto Marliesin 3-0. Kaikki maalit syntyivät kolmannessa erässä, tekijöinä Carle, Stewart ja Kostitsyn, jolle myös yksi syöttöpiste. Lapierre'lle puolestaan syötöt kahteen osumaan. Jaroslav Halakille kauden ensimmäiseen nollapeliin riitti 25 torjuntaa.
 

M@thieu

Jäsen
Leafsia vastaan mennään vastustajan tapaan uusituilla ketjuilla:

Latendresse - Koivu - Higgins
Kostitsyn - Plekanec - Kovalev
Ryder - Chipchura - Dandenault
Begin - Smolinski - Kostopoulos

Markov-Komisarek
Hamrlik-Brisebois
Streit-Bouillon

Price
(Huet)

Latendresse ei kovin suuria saavutuksia ole ykkösketjun-paikkansa eteen tehnyt, mutta eipä tuolta ketään muutakaan oikein löydy ylennettäväksi ja jotain on tehtävä. Ryder koittaa heräillä kolmosessa, mukava nähdä josko hyvää tulokaskautta pelaava Chipper saisi mieheen eloa. Bulldogsissa kapteenin virkaa pitänyt Chipchura on tehnyt koko kauden shutdown-hommia nelosessa vastustajien parhaita pelaajia vastaan, ja tehotilastossa komeilee kunnioitettava +5, jota parempi lukema löytyy vain kokeneelta Hamrlikilta (+7).
Pakkasen puolella pahiten on Streit (-6) ja hieman yllättäen häntä vain yhden merkinnän verran parempana on Markov.

Eiköhän tästä taas ole odotettavissa tasainen ottelu. Viimeisistä 11 kohtaamisesta muistaakseni yhdeksän on ratkennut yhden maalin erolla, ainakin jotain sinnepäin. Rankkareilla kaksi pojoa Habsille, Kostitsyn ratkaisee.
 

M@thieu

Jäsen
Aika hyvin arvattu, vai oliko kyseessä sopupeli!

No comments. ;)


Tosiaan pisteet saatiin, vaikka Toronto olisi ehkä kenttätapahtumien perusteella ne ansainnut, sen verran vahvasti sinipaitaiset veivät peliä. Carey Price teki kuitenkin jälleen tukun huipputorjuntoja ja oli mielestäni ottelun paras pelaaja. Muita onnistujia Canadiensilta olivat kaksi komeaa maalia viimeistellyt Kovalev, kovasti töitä ykkösessä paiskinut Latendresse sekä myös Brisebois, jonka avaussyötöt vastustajan siniviivalle olivat lähes zubovmaisen tarkkoja.

Markov-Komisarek -kaksikko ei ollut mielestäni parhaimmillaan, vaikka Healy heitä kovasti kehuikin. Kilger pääsi miesten välistä melkoista kunniakujaa pitkin viimeistelemään Leafsin toisen maalin ja muutenkin pientä sekaannusta oli havaittavissa yllättävän usein ykkösparin ollessa jäällä. Streitillekin sattui virheitä varsin paljon, ja Tuckerin maalin voi pitkälti laittaa sveitsiläisen piikkiin.

Ketjut pysyivät melkolailla samoina koko ottelun, tosin Ryder oli usein "omalla paikallaan" Koivun ja Higginsin kanssa ylivoimassa. Todennäköisesti NJ:tä vastaan mennään samoilla ketjuilla.
 

M@thieu

Jäsen
Devilsiltä tuli melko odotetusti turpiin, 4-0 ei jätä sijaa selittelyille. Devils on ollut viime vuosina täysin ylittämätön este Canadiensille, sillä tämä oli heille jo yhdeksäs peräkkäinen voitto. Habs hallitsi ottelun alkua totaalisesti, mutta maalien jäädessä puuttumaan erätauolle lähdettiin tappioasemassa Parisen iskettyä viimeisellä minuutilla läpiajosta hienon osuman, josta mies saa kyllä kiittää Breezeriä, joka hukkasi kiekon hyökkäyssinisellä. Kolme muuta maalia tulivat sitten Habsin ollessa vajaalla, eli tässä ottelussa AV oli taas kehnoa. Kaksi viimeistä tulivat tosin 5 vs 3-tilanteessa, kun Chipchura ja Latendresse kumpikin saivat samasta tilanteesta 2+2 korkeasta mailasta.

Tänään Habs saa vieraakseen ensimmäistä kertaa lähes neljään vuoteen Nashville Predatorsin. Joukkueen kaksi edellistä ottelua ovat olleet varsin maalirikkaita, se on tehnyt niissä kymmenen maalia ja päästänyt kahdeksan, mutta myös ottanut niistä täydet pisteet.

Nashvillen mielenkiintoisin pelaaja näin Habs-näkövinkkelistä on Radek Bonk, joka pelaa tänään entisessä kotihallissaan. Montrealissa Bonk pelasi jarrumiehen roolissa, mutta Barry Trotz on antanut hänelle enemmän vastuuta hyökkäyspäässä, ja tulosta on syntynyt jo yhdeksän maalin verran. Viime vuonna Radek teki yhteensä 13 maalia, nykytahdilla hän on menossa kohti 32 maalin kautta!

Carbonneau on päättänyt jättää kaksikon Kostopoulos-Begin pois ottelusta, ja heidän paikkansa hyökkäyksessä ottavat Grabovski sekä Streit, joka pelaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkääjänä. Kovuutta lähtee siis roimasti pois kokoonpanosta, mutta vastaavasti nopeutta tulee lisää. Markov pelasi Devilsiä vastaan vain 16 minuuttia lonkkavamman takia, eikä ole täysin varmaa, pystyykö mies pelaamaan tänään.
 

Rembrandt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal Canadiens
Jeesus. Montrealin ketjut Nashville-peliin:

Smolinski - Koivu - Streit
Higgins - Plekanec - Kovalev
Dandenault - Chipchura - Latendresse
Kostitsyn - Grabovski - Ryder

Itse pelissä Habs tyri taas vaihteeksi johtoaseman kolmannessa erässä... ja tällä kertaa olivat sentään keulilla ensin 3-0 ja sitten 4-1. Tasoitus tuli vajaat 50 sekuntia ennen loppua kuudella neljää vastaan ja tekijänä kaiken lisäksi Radek Bonk. Lisäpistekin rankkareilla Predatorsille. Huoh.

Plekanecin kenttä toimi uudessa muodossaan ilmeisesti varsin hyvin, mutta mikähän järki tuon Koivun koostumuksen takana piilee?
 

M@thieu

Jäsen
Joopajoo. Ei kai se oikeasti voi olla näin helvetin vaikeata pelata johtoasemassa kolmannessa erässä?! Tämä joukkue kuitenkin tuntuu olevan siinä umpisurkea; voittoprosentti lähdettäessä kolmanteen erään johtoasemassa on vain 69.2%, jota huonompi on vain Leafs (60.0%). Tilanne oli 4-1 vielä 10 minuuttia ennen loppua, ja tasoituksenhan iski Radek Bonk. Varmasti erityisen makoisa maali hänelle, ja en kyllä ymmärrä miksi kotiyleisö muisti tsekkiä buuauksilla. Ei kai se nyt hänen vikansa ole, että korvaajaksi hankittiin isommalla rahalla paljon huonompi pelaaja!?

Canadiensin suurin ongelma tällä hetkellä on suuri alisuorittajien määrä. Tässä muutama esimerkki (pisteet viim. 10 ottelun ajalta):

Ryder 1+2 -1 (Viim. 7 peliä ilman pisteitä)
Koivu 1+4 -3 (Viim. 14 pelissä yksi maali)
Markov 1+4 -8 (Viim. 9 ottelua ilman maaleja ja + -merkkistä ottelua)
Kostitsyn 2+1 -3 (Viim. 7 ottelua ilman maaleja)

Puolet Habsin top6-hyökkääjistä ovat siis yhteensä tehneet 10 ottelussa neljä maalia. Kostitsyn saa osittaisen synninpäästön, koska kyseessä on hänen ensimmäinen täysi kautensa, ja Markovin otteita selittää osittain tuo lonkkavamma. Ryderin ja Koivun slumpeja ei sen sijaan voi millään hyväksyä. Ryder on ollut surkea koko kauden, Saku puolestaan aloitti hyvin, mutta on viime aikoina vajonnut varjojen maille. Streitin ja Smolinskin kanssa pelaaminen oli Carbolta varmaankin jonkinlainen yritys herätellä kapteenia, mutta mies jäi taas kerran vaille pisteitä.

Joukkuetta ovat viime otteluissa kantaneet (maalivahtien lisäksi) seuraavat neljä hyökkääjää:

Latendresse 5+0 -1 (Viim. 8 ottelussa 5 maalia)
Kovalev 4+6 -3 (Viim. 3 ottelussa 4 pistettä)
Higgins 4+1 -1 (Viim. 7 ottelussa 4 maalia)
Plekanec 3+4 -2 (Viim. 6 ottelussa 3 maalia)

Mitään järisyttäviä nuokaan tehot eivät toki ole, mutta kun koko joukkue on tehnyt 10 ottelussa 30 maalia, niin tuon nelikon 18 maalia ovat siitä lähes 2/3.

Habs on nyt hävinnyt kolme viimeistä kotiotteluaan, ja tiistaina liigan ykkösjoukkue Detroit saapuu vierailulle ja aikamoisia ihmeitä saa tapahtua, jotta tuosta saataisiin täydet pisteet.

---

Hyvin ei mene Hamiltonillakaan, tältä viikolta saldona kaksi peliä, kaksi tappiota ja kaksi tehtyä maalia. Keskiviikkona Wilkes Barre/Scranton Penguins haki pisteet lukemin 2-3 ja perjantaina Bryan Boucher ja Philadelphia Phantoms nöyryyttivät Dogsia 0-6. Stewart ja Urquhart olivat maalintekijöinä Penguinsia vastaan, ja Halak torjui 21 kertaa. Phantomsia vastaan torjuntavuoron sai Danis, jolle 25 torjunnan iltapuhde ei jättänyt juurikaan muisteltavaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Habs on nyt hävinnyt kolme viimeistä kotiotteluaan, ja tiistaina liigan ykkösjoukkue Detroit saapuu vierailulle ja aikamoisia ihmeitä saa tapahtua, jotta tuosta saataisiin täydet pisteet.

Älkää heittäkö vielä kirvestä kaivoon. Hasek tulee olemaan maalissa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Joukkueessa on jo muutenkin muutamia täysin turhia pelaajia, joten en ymmärrä miksi sellaisia pitäisi hankkia lisää.

Muuten alkukausi on viimevuotiseen malliin mennytkin mallikkaasti, joten pistetäänkin veikkaus käyntiin milloin kone hyytyy, jo ennen joulua, joulun jälkeen vai vasta tammi-helmikuussa.

Piti sanomani, että mitäs minä sanoin, Habs ei koskaan petä.

Kyllä Habsin ongelma on puhtaasti se, että hyökkäyskalusto on täynnä keskinkertaisuuksia, joten slumppeja tulee ja ne ovat pitkiä/pahoja.
Koivu on tehollisesti jäässä, mutta osasyy löytynee juuri ketjurotaatioista, osittain varmaan taas väsymisestä, joka tänä vuonna tapahtui viimevuotista aiemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös