Montreal Canadiens (1.) – Ottawa Senators (4.), Atlantic 1. kierros

  • 23 692
  • 155

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Hammondin piikkiin laittaisin kaikki kolme Montrealin maalia. Ekassa jäi koomailemaan pystyasentoon ja matala kuti puikoista sisään. Toinen PK:n hirmulämäri, mutta noihin pitää tulla vaan vastaan eikä kauhoa. Kuti meni kuitenkin about maalin keskelle ylös. Vastaantulemalla ois osunu yläkroppaan. Kolmas Chuckyn sutaisu meni sitten kainalosta. Tämä vähän niinjanäin mutta vastaan tulemalla torjuttavissa.

Price on siis ottamassa niskalenkkiä ja hyvä niin. Nyt tavoitteeksi ryöstää toinen Ottawan peleistä ja aletaan olla sarjassa vahvoilla.

Saa nähdä, kuka Sensin maalilla seisoo Ottawassa. Hammondille harmilliset kaksi peliä takana, ehkä on aika antaa Andyn kokeilla josko taas pystyisi olemaan se sankari jota tarvitaan.

Tiukkoja pelejä joka tapauksessa molemmat Montrealissa pelatut matsit, tästä on hyvä jatkaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
tästä on hyvä jatkaa.

Todella hyvä.

Veikkaan, että seuraavassa ottelussa Sensin maalilla on NHL-tason veskari, joten helppoa voittoa ei ole tulossa. Hammond voi huoletta nostaa kätensä jokaisen Canadiens-maalin syyllistä etsittäessä, sen verran ihmeellisiä torjunta-asentoja ja -yrityksiä nähtiin. Pricelta sen sijaan voittavia torjuntoja, vaikka Senatorsin toinen maali näyttikin aika kevyeltä. Lopultahan se oli sitten Subbanin ohjaus Pricen jalkojen välistä sisään, joten synninpäästö Jesukselle tuostakin.

Canadiensin suurin huolenaihe on tällä hetkellä kaksikko Andrei Markov - Alexei Emelin. Molemmat koko ajan ihan hukassa omassa päässä ja sitten jälkimmäinen ottaa vielä näitä idiootteja jäähyjä, joista pudotuspeleissä rankaistaan kyllä kovalla kädellä.

14 voittoa huutaa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ilmankos se Subbanin lämäri meni helponlaisesti: Hammond esittää torjuntatekniikkaansa.

Yleisö teki myös kaikkensa psyykatakseen läpi pelin. Vaikka ny ei mikään poikanen olekaan niin oppikoulua pitää käydä vielä isoissa ympyröissä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Veikkaan, että Hans tulee pelaamaan melko konservatiivista vieraskiekkoa Ottawassa. Yksi voitto Ottawasta (ainakin) ja päästäisiin takaisin kotiin todella hyvistä asemista.

Ja sanottakoon molemmista peleistä, että Ottawalla ei ole ollut todellista saumaa voittaa kumpaakaan. Hyvin on roikkunut mukana mutta taso ei vaan riitä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Vähän parempaa oli jo viime yönä Ottawalta toista erää lukuunottamatta, mutta eipä se aivan riittänyt. Maalivahdeista se ero löytyi kuten täällä on jo mainittu, Hammondille kaikki oli enemmän tai vähemmän otettavissa. Hermostunutta pelaamista ja se näkyy istumisena liian syvällä ja ylimääräisenä häsläyksenä, tulee vähän tämän kauden Lehner mieleen. Ei vielä tänään Cameron naulannut huomista aloittajaa, vaikea valinta varmasti enkä minäkään osaa sanoa kumpi sinne maalille pitäisi laittaa. Hammond saattaa parantaa tai sitten ei, Andy ollut pelaamatta pari viikkoa ja on täysi arvoitus.

Ei tämä yksin maalivahdeista ole kuitenkaan kiinni, kyllä siellä pitää koko jengin parantaa. Paitsi Stonen joka kävi yksikätisenäkin heittämässä pari passia. Pelillisesti ei olla vielä päästy siihen runkosarjan suoraviivaiseen pelaamiseen kiinni. Toivottavasti kotona sitten.

Selkä on seinää vasten, mutta jos jotakin tämä joukkue on viimeisen parin kuukauden aikana osoittanut, se kyllä siinä tilanteessa pelaamisen hallitsee.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Nyt jos ensi yönä kairataan voitto kotiin niin alkaa näyttää hyvältä. Kahdessa ekassa pelissä jopa hallittiin kiekollista peliä laukaisumääriin perustuen toisin kuin runkosarjassa pääosin. Pelkät laukaisumäärät ei tietenkään kerro mitään, mutta eihän pelin päällä oleminen ikinä pahasta ole.

Ottawalla taitaa myös olla jonkin sortin veskariongelma tällä hetkellä, mikä ei tietenkään lupaa heille hyvää. Hammond ei ole tosiaan vakuuttanut ja jääkylmä Anderson on täysi arvoitus. Uskon kuitenkin, että Sens tulee päälle apinan raivolla, joten varpaillaan saa olla heti alusta alkaen. Olisi hyvä jos tällä kertaa alettaisiin peli ihan 1. erän alusta, muuten voi käydä kylmät. Canadian Tire Centre varmaan myös huutaa hulluna, mutta Habs-pelurit jos ketkä ovat tottuneet pelaamaan kovassa mökässä, joten ei varmaankaan mitään housuunpaskomisia ole sen osalta odotettavissa. Tähän mennessä meidän avainpelaajat ovat myös voittaneet Ottawan vastinparinsa, ja tämän tulee myös jatkua mikäli voittokannassa halutaan pysyä. Pacioretty sai onneksi tärkeän onnistumisen heti paluuottelussa, joten pianoa, muuta kosketinsoitinta tai minkään merkkistä apinaa ei hartiolle päässyt.

Kaiken kaikkiaan ole kahteen ensimmäiseen peliin kokonaisuutena tyytyväinen, ja uskon, että mikäli joukkue kykenee ylläpitämään saman suoritustason niin jatkoon on kaikki eväät. Sen verran oltiin kuitenkin edellä ekoissa peleissä. Ottawasta kun saadaan kahdesta pelistä vähintään toinen kairattua niin kotiin on kivempi palata. Toki kelpaa myös, että laitetaan suoraan 4-0 tauluun.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Näyttää aamujäiden perusteella siltä että Andy aloittaa tulevana yönä. Toisena muutoksena Neil tulee neloseen Chiassonin tilalle. Ensimmäinen peli Neilille reiluun pariin kuukauteen.

E. Ja Hammondin suusta on tullut vahvistuskin ettei ole maalissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Täydellinen momentumin tappaja tuo Dale Weise. Senators tulee kotonaan ryminällä ja taklaa noin sata kertaa ensimmäisessä erässä siirtyen samalla kyseenalaisella maalilla 1-0 -johtoon. Canadiens hakkaa seuraavat 35 minuuttia päätään seinään nimeltä Craig Anderson, joka on tullut kakkosmaalivahdin tontilta pelastamaan omansa. Lopulta viitisen minuuttia ennen loppua Habsin nelosketju iskee vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä tasoituksen ja sama kolmikko on asialla myös jatkoerässä vieden Canadiensin sarjassa 3-0 -johtoon. Voiko Senatorsin itseluottamusta iskeä pahemmin maan rakoon? En usko.

Anderson oli loistava, vaikka Weisen voittomaali menikin hieman helpohkosti (verrattuna miehen kokonaisesitykseen), mutta niin oli Canadiensin vieraspelikin. Lopulta Habs sitten sai palkintonsa, kun nelosketju ratkaisi jo toisen ottelun tässä sarjassa. Senators puolestaan on tehnyt kolmessa ottelussa kolme maalia tasakentällisin. Se on kohtalaisen vähän, jos pudotuspeleissä meinaa pärjätä. Canadiensin pelistä ei toistaiseksi isompaa valittamista, vaikka tänäänkin vastustajan maalivahdista tehtiin osittain sankaria. Hyvin Anderson pelasi, mutta onhan tuo Habsin maalinteko tervanjuontia jo X vuotta putkeen.

Sarja ei ole ohi, mutta tilanne on kontrollissa. 13 voittoa matkaa jäljellä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Taisi olla se sarja siinä. Ottawa pelasi loistavan pelin ja olisi ansainnut enemmän. Oli kyllä upeaa viihdettä tämä peli. Molemmat pelasivat upeaa lätkää läpi pelin. Varsinkin avauserä jotain uskomatonta. Karlsson ottelun paras kenttäpelaaja. Vähän halvasti taas voittomaali meni. Saa nähdä löytyykö enää uskoa sarjan kääntämiseen joukkueelta. Aika mahdoton ottaa 4 putkeen Montrealin kaltaista vastustajaa vastaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ottawa pelasi loistavan pelin ja olisi ansainnut enemmän.

Tosin Canadiens ansaitsi voiton enemmän. Jälleen surkean ensimmäisen erän jälkeen mentiin Canadiens-komennossa ja kyllähän jo yksistään torjuntatilastoista näkee, kumpi oli ottawana osapuolena. No, eihän näitä voittoja ansaita, ne pitää ottaa. Dale Weise otti.

Nathan Beaulieulla epäillään ilmeisesti aivotärähdystä. Kaveri otti osumaa, kun Erik Karlsson pääsi vetämään vastapalloon ottelun komeimman taklauksen.

Hieno sarja joka tapauksessa, vaikka tilanne onkin aika tyrmäävä näin kolmen ottelun jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Ciry

Jäsen
Suosikkijoukkue
le Club de hockey Canadien
Ensimmäinen erä meni jälleen Ottawalle, mutta tämän jälkeen Habs otti pelin hallintaan. Jälleen heräsi pelot ja muistot parin vuoden takaa, kun Ottawalla oli tänään maalissa tuttu Habsin kauhu Anderson, joka pelasi maalillaan aivan upeasti ja tuntui nappaavan kaiken. Kaksi vuotta sitten Habseilla vaan ei ollut Dale Weise nimistä kaveria, joka nousee esiin kun sankaria tarvitaan. Tästä on hyvä lähteä seuraavaan kohtaamiseen ja hakemaan sitä neljättä voittoa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Clutch - Weise on löytämässä taas jyvän. Ja oikeaan aikaan.

Montreal sai juuri mitä halusi. Tiedettiin, että Ottawa tulee kovaa. Oliko ekaan erään pikkasta vajaat 30 taklausta. Jälleen kerran telineistä vauhtia hitaanlaisesti ja Habs pääsi peliin mukaan toisesta erästä eteenpäin, jonka jälkeen oli enimmäkseen kuskin paikalla. Tasainen vääntö kokonaisuudessaan jokatapauksessa.

Jatkoilla Price otti sitten gamesaverin ja Andersonille (vaikka pelasi pirun hyvän pelin) meni se yksi helppo. Se riitti tällä kertaa.

Nyt vaan pää kylmänä ja hakemaan omalla pelillä sitä sarjan kannalta vaikeinta voittoa. Ottawalla tulee olemaan vuori kiivettävänä voittaa Price neljä peliä putkeen. Montreal ei voi kuitenkaan tukeutua siihen vaan nyt olisi hyvä pistää sarja poikki mahdollisimman nopeasti.

Beaulieulla tosiaan upper body injury, eli tod näk aivotärähdys tuosta Karlssonin pommista. Se voi olla, että Pateryn nousee pelaavaan seuraavassa. Tuskin Nathanin kohdalla riskeerataan mitään.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
#61, joka edellisessä Sens sarjassa tarjoili vastaavan kaverisyötön, kuin #77 viime yönä, vaihtui aikanaan ihan kohtuullisen hyödylliseen kaveriin. Sanonpa tässä, että näyttäkää NHL:stä yksikin Habsin nelosketjua parempi vastaava, niin etsin teille Tony Halmeen aikanaan peräänkuuluttaman tyytyväisen feministin.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ottawa pelasi loistavan pelin ja olisi ansainnut enemmän.

Nämä on tietenkin mielipide juttuja että kuka ansaitsee ja mitä. Jos teet yhden maalin pelissä ja häviät niin mielestäni silloin ei ole kyllä ansainnut yhtään enempää. Jääkiekko kun edelleen on maalintekopeli.

Vaikka sarja on 3-0 väitän että seuraavat kaksi peliä tässä sarjassa näyttävät mitä tapahtuu (jos kahta enää tarvitaan). Ottawa jos sattuu voittamaan seuraavat kaksi alkaa varmasti Habsilla hieman tuskanhiki valua.
Sen verran uskoa on omiin että sarja katkaistaan viimeistään kotona game 5:ssa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Beaulieu sivuun loukkaantumisen takia kolmannessa, tosin perusteet olisi ollut penkittää ihan vain pelillisien vahinkojen minimoimiseksi. Pari vaihtoa vielä ja Beaulieu olisi ottanut typerän jäähyn. Kosto mielessä veti muutaman kerran kovavauhtisia yrityksiä ja pelasi itsensä ulos tilanteista.
Karlssonin taklaus oli komea, harmi että osui suoraan päähän. Gilbertiltä kiva kaverisyöttö tilanteessa.

Karlsson teki minkä tilanteessa voi, näytti läpi pelin erinomaista esimerkkiä joukoilleen. Hieno pelaaja. Harmi että on tuollainen ankerias, ei pääse tööttäämään kunnolla.

Senators painosti, mutta hatunnosto Canadiensille, että pitivät pelin yhdessä maalissa riittävän kauan. Ja nyt niitä typeriä jäähyjäkään ei nähty. Läpi runkosarjan surkesti toiminut ylivoima on umpisurkea edelleen. Siinä oli taas paikkaa laittaa peli tasoihin ylivoimalla ja mennä ohi monen monituista kertaa varsinaisella peliajalla. Mutta kun ei toimi niin ei toimi.

Dale Weise, kerrassaan hieno mies. Kun hätä on suurin Dale hoitaa homman kotiin.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
3-0! Senators on roikkunut jokaisessa matsissa mukana ihan hyvin, mutta onhan tuo kokonaiskuvaltaan silti eräänlaista selviytymistaistelua. Montreal on ollut jokaisessa ottelussa jonkin verran parempi, mutta Ottawa on pitänyt pelit tasaisena taidolla ja tuurilla. Ensimmäisessä matsissa Sens sai kaikki maalinsa erilaisina lahjoituksina ja tänäänkin syntyi maali 30 sekuntia sen jälkeen kun Subbania lyötiin poikittaisella päähän; onneksi se ei ratkaissut ottelua! Kuvastaa hyvin sitä kuinka pelaajan maine vaikuttaa vihellyksiin. Jos Subbania oltaisiin lyöty ensimmäisen matsin tapaisella napakalla (ei kuitenkaan päänyläpuolelta tulevalla kirvesiskulla, jolloin pelikielto olisi selvä) huitaisulla, niin miestä oltaisiin syytetty näyttelemisestä ja jäähy olisi ollut kakkonen.



Montrealia koko kauden vaivannut surkea ylivoima pitää myös ottelut jännittävinä, tämän on korjaannuttava jos joukkue mielii itselleen pitkää kevättä. Canadiens ei olisi ollut runkosarjassa illasta toiseen Pricen varassa, jos yv olisi toiminut edes ajoittain. Ensimmäinen ottelu pelattiin vankilasäännöillä, joten ylivoimia oli vain yksi. Kahdessa jälkimmäisessä pelissä Ottawa on rikkonut molemmissa vähemmän, mutta järkevämmän linjan ansiosta ylivoimia on tullut reilut 10. Maaleja näistä on syntynyt huikeat 1 kappaletta, ja yv ei ole tuottanut edes hirveästi tilanteita.



Yksilöistä Desharnais näyttää heti hyvältä Paciorettyn palattua hänen vierelleen. Myös Plekanec jatkaa tasaisen tappavaa peliään. Galchenyuk, Eller ja De La Rose ovat olleet hieman pimennossa, sieltä voisi löytyä vähän enemmän jatkossa. Onneksi on Weise!



Pakistossa Beaulieu on ollut vähän vaikeuksissa, hän ei pelannutkaan hirveästi pelin loppupuolella. Hän ei ole myöskään korvaamaton koska kyseessä on 6.pakki. En sitten tiedä kuka popcorneilla olevista kolmikosta sopisi tuohon paikalle parhaiten. Jos Weaverin pelituntuma olisi parempi, olisi hän aika hyvä kokeilu. Täytti ainakin viime keväänä paikkansa enemmän kuin hyvin. Anderson oli Ottawan maalilla hyvää NHL-tasoa. Kiekot eivät liiemmin pomppineet ja hän toi rauhallisuutta joukkueen tekemiseen ”normaalilla” liikkumisellaan/elekielellään.



Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti seuraavaa ottelua. Jos ylivoima lähtee rullaamaan, niin ottelusarjan pitäisi kaiken järjen mukaan olla poikki viimeistään 5 ottelussa!
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Nyt olisi sitten hyvä sauma laittaa halki, poikki ja pinoon heti neljännessä. Väitän, että näin tulee myös tapahtumaan jos Habs vaan pelaa kolmen ensimmäisen ottelun tasolla. Kuitenkin edelleen peräänkuulutan, että peli alkaa heti 1. erän alussa. Habshan on hävinnyt jokaisen pelin 1. erän 1-0. Tähän asti ollaan pystytty nousemaan, mutta ei vaan voi sen varaan jatkossa laskea. Toisaalta Ottawa on varmasti myös parhaimmillaan juuri nyt kun joutuu pelaamaan veitsi kurkulla. Heillähän oli vastaava tilanne päällä käytännössä jostain tammikuusta asti. YV:n pitää ehdottomasti alkaa myös toimia paremmin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Viime yön pelin näin ja kyllä kaikki kunnia pitää Canadiensille antaa. Sensin ensimmäinen erä oli ehkä paras koko kaudella, mutta niin vain ensimmäisen erätauon jälkeen sieltä tulee täysin eri sykkeellä vierasjoukkue kentälle. Tehtävä alkaa olla mahdoton, varsinkin kun kaverin tolppien välissä heiluu melkoinen kumiukko.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Aika hyvältä näyttää, että Habsit jatkoon menevät, koska on vaikea kuvitella Pricen häviävän neljää ottelua putkeen. Tietenkin ihan mitä vaan voi vielä tapahtua, jokainen peli alkaa 0-0 -tilanteesta. Mielenkiintosta nähdä katkesiko selkäranka 3. ottelun jatkoaikavoittoon, vai tuoko 3-0 -tilanne mahdollisesti hyvänolontunteen Habs-leiriin. Toivottavasti Habsit laittavat homman pakettiin neljännessä ottelussa ja harjoittelevat ylimääräiset huilipäivät ylivoimapeliä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Sarja vielä elossa 1-0 voitolla. Montreal vaikutti ihmeen haluttomalta. Ilmeisesti luulivat että sarja on jo ohi. Ei tässä auta kun peli kerrallaan. Seuraava kun vielä hoidettais voisi alkaa Habsillä tutista jo. Hoffmanille tärkeä onnistuminen ja Andersson maalilla loistava. Price Montrealin paras tänään.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Oli aivan jäätävä esitys Montulta. Price pelaa tämän sarjan parhaan pelinsä ja koko muu joukkue surffaili kentällä. Perjantaita odotellessa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Sarja vielä elossa 1-0 voitolla. Montreal vaikutti ihmeen haluttomalta. Ilmeisesti luulivat että sarja on jo ohi. Ei tässä auta kun peli kerrallaan. Seuraava kun vielä hoidettais voisi alkaa Habsillä tutista jo. Hoffmanille tärkeä onnistuminen ja Andersson maalilla loistava. Price Montrealin paras tänään.

Onhan tuo kuitenkin henkisesti vaikea paikka pistää sarja poikki ja kuten studiosta sanottiin niin siihen ratkaisevaan peliin tullaan kyllä täysillä. Montrealilla ei vaan ollut sitten tarpeeksi tahtoa pistää sarjaa poikki. Mut joo Price on niin huikeassa vireessä ettei tuosta Ottawa enään varmaa edes seuraavakaan peliä voita.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Price pelaa tämän sarjan parhaan pelinsä ja koko muu joukkue surffaili kentällä.

Joo, tämä ottelu oli nyt koko kausi pienoiskoossa. Price torjuu lähes kaiken, kenttäpelaajat eivät saa mitään aikaan, ylivoima on täysin surkeaa ja ottelu päättyy yhden maalin marginaalilla.

Onneksi homma jatkuu kotona, Centre Bellissä tuollaiset muniinpuhaltelijat heräävät kyllä. Pakko tai tästä tulee vielä pitkä sarja. No, siihen en usko. Price varastaa seuraavan vaikka yksin. Dale Weisen ihmetekojahan tämä taas huutaa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Katkaisupeli on tietysti aina se vaikein, mutta... Eiköhän tämä sarja vielä klaarata, mutta pieniä huolenaiheita on ilmassa. Pintapuolinen tilastokatsaus sallittakoon fanilta, joka ei ole vielä peliäkään nähnyt.

PP at home in playoffs - 14.3%
PP on road in playoffs - 0%

Tämä viisikolla, jonka takana pelaa yksi liigan parhaista kaksikoista Markov-Subban ja edustalla yksi liigan parhaista maalintekijöistä? Ei pysty sulattamaan. Paskan voisi tutusti kaataa DD:n niskaan, muttei taida siitäkään hiertää, vaan yksinkertaisesti toimimattomasta YV:stä. Alkaa olla kiire korjata, kun runkosarjan prosenttikin oli vähemmän mairitteleva 16.5%.

Toinen pintapuolinen seikka: niin kivalta kun tuntuukin, että nelosketju on onnistunut jokseenkin täydellisesti, niin sisäisen pistepörssin sijoilla 2 - 4 ei todellakaan kuuluisi näkyä nimet Flynn, Mitchell ja Weise. Oikeastaan koko oletetun kärkiyhdeksikön olisi korkea aika kiskoa päänsä pois perseestä. Tässä vaiheessa kautta pelimiehet mitataan.

Ei toki ole tarve viskata kirvestä kaivoon, mutta paljon, paljon on mm. ylivoiman parannuttava nopealla aikataululla, jos kannusta meinataan vakavissaan taistella. Price riittänee tiettyyn pisteeseen asti, mutta ei mitenkään päätyyn asti, ellei hyökkäyspäässäkin ala tapahtua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös