Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Montreal Canadiens (1.) – New York Rangers (4.), Atlantic 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Subbanisti, 13.04.2017 klo 01.11.

 1. Subbanisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs
  Peurstetaampa tällekin sarjalle oma ketju. Sarjahan alkaa jo tänä yönä, kun Rangers saapuu Bell Centrelle. Habsit siis voittivat Atlanticin lopulta 103 pisteellä ja pisteen vähemmän saanut Rangers oli Metropolitanin neljäs ja näin tipahti ensimmäiselle wild card paikalle.
  Kauden aiemmat keskinäiset pelit menivät seuraavasti:

  14.1.2017 MTL-NYR 5-4
  21.2.2017 NYR-MTL 2-3RL
  4.3.2017 NYR-MTL 1-4

  Habsit siis vieneet pisteet keskinäisistä 6-1, mutta näillä voitoillahan ei tunnetusti ole tässä vaiheessa mitään merkitystä.

  Top5 pistemiehet runkosarjassa:

  Habs:
  Pacioretty 35+32=67
  Radulov 18+36=54
  Galchenyuk 17+27=44
  Byron 22+21=43
  Weber 17+25=42

  Rangers:
  Zuccarello 15+44=59
  Miller 22+34=56
  Stepan 17+38=55
  Kreider 28+25=53
  Hayes 17+32=49

  Rangersien tehot ovat jakautuneet paljon tasaisemmin kuin Habseilla, mutta viime aikoina myös Habseilla on löytynyt enemmän laajuutta tehoihin. Itse odotan tiukkaa sarjaa, joissa maalivahdit ovat isossa roolissa. Lundqvist ei ole raporteista päätellen ollut entisessä vireessä, mutta playoffeissa Lundqvist on jo todistanut tasonsa ja varmasti tulee pelaamaan paremmin, kun panokset kovenevat. Habsien maalivahti Price ei kalpene Lundqvistin rinnalla ja onkin hauskaa saada kolmen vuoden takainen uusinta näille maalivahdeille. Tuolloinhan Price loukkaantui konferenssifinaalien alkuvaiheessa ja tolppien välissä ollut Tokarski ei pystynyt vastaamaan ruotsalaiselle.

  Ei muuta kun enemmän keskustelua ja veikkaus lopuksi 4-2 Habseille.
   
 2. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ensimmäinen ottelu Ragseille 2-0. Ei varmasti ole kenellekään yllätys, että maalinteko on Habseille hankalaa. En nähnyt ottelusta kuin viimeiset reilut 11 min. ja tuona aikana Habsit eivät luoneet yhtään vaarallista maalipaikkaa. Pari kertaa pääsivät vetopaikoille, mutta käytännössä aina oli Rags-pelaaja vedon edessä. Toinen huomionarvoinen asia oli, että loppupuolella Rangers vei järjestään kaikki isot aloitukset molemmissa hyökkäyspäissä. Ottelun lopussa tappioasemassa vie paljon aikaa ja energiaa, kun pitää koko ajan voittaa kiekko pois vastustajalta.

  Alku ei todellakaan ollut toivottava Habsien kannalta, mutta kotikenttä ei ole myöskään ollut mikään voittamaton linnoitus tällä kaudella ja tuo maalinteon vaikeus ei yllättänyt varmasti ketään. Sarja jatkuu...
   
 3. SuperKakke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK ja New York Rangers
  Lainaus:

  Ensimmäinen erä oli Montrealin, muuten Rangers painoi päälle. Maalivahtien taistohan ottelu oli, kuten olikin odotettu.

  Let's Go Rangers!
   
 4. Girardi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Rangers ja Kalapa
  Lainaus:
  Sain itsekin tuon pelin nauhalta katsottua ja tosiaan Habsit aloitti pelin tosi energisesti sekä taklasi yllättävän kovasti. Mielestäni Rangers sitten paransi ja painoi hyvin painetta Pricen maalille. Lunkka oli kyllä hyvä, toivottavasti noin jatkaakin. Zuccarello vs Gallagher "kitka" oli mielenkiintoista seurata, pienet ja sisukkaat hobitit. ;) Kohtahan tuo jo jatkuu Game 2 myötä, klo. 2.
   
 5. Subbanisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs
  Sarja 1-1 ja olipahan mielenkiintonen ottelu viime yönä. Kaksi ensimmäistäkin erää oli hyvää peliä Habseilta, mutta silti Rangers pääsi 3-2 johtoon ennen kolmatta erää. Koko erä oli mielestäni hyvää painetta Habseilta, mutta ei saatu vaan kiekkoa maalin asti. Lopulta Habsit nousi tasoihin 17 sekuntia ennen päätössummeria., kun koko kauden varjojen mailla ollut Plekanec laittoi maalin edestä kiekon häkkiin. Jatkoaika oli Habsien hallintaa ja paikkoja oli ratkaista peli jatkoajalla, mutta ei saanut Habsit maalia aikaan ja ehdin jo mielessäni miettiä, että niinköhän se Rangers tekee maalin, kun Habseille ei näyttänyt kelpaavan. No onneksi Radulov sen lopulta sinne laittoi ja pelaajien ilmeistä näki, kuinka tärkeä maali se oli. On aivan eri asia lähteä New Yorkiin 1-1 tilanteesta kuin Rangersin 2-0 johdosta. Nyt ei muuta kuin ryöstämään vähintään toista peliä ja kotiedun hankkimista takaisin Habseille.
   
 6. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Oli kyllä hyvä matsi noin kokonaisuutenaan. Ainoa mistä ei edelleenkään voi pitää on dumarien jokakeväinen pleijarimoodi. Onneksi linja oli tänään melko tasainen molemmille vaikka mailaa sai käyttää aivan surutta kaikkeen muuhun kuin kiekon pelaamiseen. 3-2 oli melkoinen onnenkantamoinen ja onneksi Habs sai oman onnenkantamoisensa, kun Holden huitoi mailansa rikki eikä näin voinut merkata Plekaa tasoitusmaalissa.

  Rangers pleijarijoukkueista surkein kotona, joten odotan, että 5 peli aloitetaan tilanteesta 2-2 ja uusi paras kolmesta sarja alkaa.
   
 7. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Eikös Plekanec ihan itse pistänyt Holdenin mailan säpäleiksi, vai katsoinko muka ihan omiani?

  Noilla tempuilla voitetaan otteluita, pisteet Plekanecille. Ja koska Radulovkin on alkanut pelata omalla tasollaan niin veikkaanpa että Montreal nähdään idän finaalissa. Price-Weber-Radulov pyyhkii rangersit ja ottawat kolmistaankin kesälomille.
   
 8. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Holden hakkasi ihan itse mailansa rikki Plekaa kylkeen.

  Edit: tässä vähän kuvaa tilanteesta Shayne Pasquino Twitterissä: "Holden breaks his stick and gives multiple shots, Plekanec never backs down https://t.co/6MfVA59Yw9"
   
 9. Gemondo Jäsen

  Joo, näköjään. Oli pakko kaivaa YouTubesta itsekin uusinta esiin ja noinhan se meni. Hienosti käytti Radulov ja Plekanec täten Holdenin hölmöilyn hyväkseen.
   
 10. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Joo, itse tuli avauduttua kanssa tuosta huitomistilanteesta otteluketjufoorumissa, ja vastoin väittämääni, niin ihan oikeinhan tuo meni. Ilmeisesti olen syrjäsilmällä lähetystä erätauolla katsonut, ja olettanut Plecanekin huitoneen, ei tuota oikein väärin voi muuten nähdä.

  Harmittavan lähellä oli voitto ja 2-0 tilanne, vaikka lopulta voi sanoa Habsin voittonsa ansainneen. Nash oli Rangersin paras ja ainoa, joka uskalsi pelata jatkoillakin.
   
 11. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lehkonen sai muuten upeasti vastuuta pelin loppua kohden. Oliko kahden erän jälkeen vain ~7 minuuttia ja seuraavat vajaat kaksi erää ~12 minuuttia. Omaan silmään näytti pirteältä ja pääsi paikoillekin useampaan kertaan ja pelasi hyvin. Toivottavasti jatkossakin saa vastuuta.
   
 12. vstk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Valitettavasti tahan se myos kaatuikin. Vahan liian itsevarmasti pelasi keskialueella ja menetti kiekon joka sitten johti pelin voittaneeseen Radulovin maaliin. Olisi voinut kylla hieman varmemmin pelata tilanteen, mutta rapatessa roiskuu. Hyvin on kuitenkin pelannut taman sarjan aikana etta ei nyt kauheasti risuja tule annettua taalta suunnalta vaikka huonoon paikkaan tuo kiekonmenetys tulikin.

  Tuomarilinja on ollut varsin tasaista tahan mennessa. Poikien annetaan pelata ja vain raikeat ja selvat vihelletaan. ...silloin talloin. No, kunhan se menee tasan niin mikas siina.
   
 13. LAcostee12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tampa Bay Lightning, Kalpa, , Barcelona
  Saatan olla vähän yksin ajatukseni kanssa mutta mielestäni tuossa lopun maalissa oli käsittämätöntä että Weber sai vetää suoran kovan poikkarin suoraan Grabnerin selkään. Pahaa oikein tekee katsoa ja kyllähän tuo mies tuossa itseään kerää eikä varmasti jää tuossa vaiheessa peliä yhtään turhaan maahan makoilemaan. Joo peli saa ja pitää olla fyysistä mutta kyllä tällaisissa on aikamoinen vaaramomentti jos tuollaisten antaa mennä läpi sormien..
   
 14. Väkkärä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals, Kalpa
  Onko videoa saatavilla poikkarista niin voi tuomita tai olla tuomitsematta.
   
 15. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Siihen nähden, että Shaw sai Rags-maalin edessä poikittaisesta mailasta poskeensa/korvaansa, ei tuossa ollut mitään ihmeellistä.

  Tässä sarjassa on toistaiseksi nähty epäonnistunutta tuomarointia, mutta onneksi kuitenkin tasaisen epäonnistunutta.
   
 16. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Tämä. Myös Chucky heitettiin kunnolla selästä poikkarilla seinille ilman seuraamuksia. Ainoa hyvä asia tuomaroinnissa on ollut sen tasainen linjattomuus.

  Edit: tässä vielä video sitä pyytäneelle. Tilanne näkyy heti alussa. Tomas Plekanec ties the game with 17 seconds left - YouTube
   
 17. vstk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Kaikista elämäni aikana nähdyistä Play Offs-peleistä, tämä game 3 oli ylivoimaisesti surkein. Ei minkäänlaista tunnetta ja taisteluhalua pelissä. Kiekkoa runkattiin päätyyn jatkuvalla syötöllä ilman minkäänlaista jatkopainetta. Täydellisen munaton esitys joukkueelta eikä tälläisellä esityksellä voi edes olettaa voittoa jatkossa. Tiistain peli olisi pakko voittaa, en usko sekuntiakaan että tänä vuonna joukkueella olisi munaa nousta 1-3 tappioasemasta voittoon.

  Montrealille ansaittu voitto. Eteenpäin.
   
 18. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Montreal oli jokaisella osa-alueella edellä tässä kolmannessa(kin) pelissä. Rangers oli kuin lauma akkoja. Ei mitään tunnetta pelissä. Ei luistelua, ei taklauksia(paitsi Glass).

  Mihin on jäänyt alkukauden hieno hyökkäyspelaaminen? Viimeiset pari kuukautta se on ollut tuota roiskimista muutamaa poikkeusta kukuunottamatta.

  Ja tuo "ylivoima"... voi jessus. Montrealin kannattaisi ottaa enemmän jäähyjä, niin ainakin omat pysyy puhtaana. Ei järjen hiventä tuossa ylivoimassa. Kiekkoa ei saada edes alueelle.

  Ja missä on Pirri ja Buchnevich? Ihan hyvin menis tuolla mukana siinä missä Lindberg ja Hayes ja Glasskin.

  Tulee Ragseilla lyhyt kevät.
   
 19. Kipi Jäsen

  Kertokaas Habs tietäjät mikä on Andrew Shawn tilanne? Loukkaantuiko pelissä vai penkitettiinkö? Sai vain reilu 10min peliaikaa eikä yhtään YV-aikaa. Edellisissä matseissa kuitenkin yksi eniten pelanneista Habs hyökkääjistä ja pelannut ykkösylivoimassa.
   
 20. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Sai kyllä Girardilta hurjan pommin ottelussa, enkä nyt muuten ole varma, pelasiko tuon jälkeen.
   
 21. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Menetti yv-aikansa muille. Ykkös yv oli näköjään muodossa Radu-Patch-Chucky ja kakkonen Pleka-Gallagher-Arsi. Eikä taida pelata enää edes av:lla. Ei kyllä yhtään ihmetytä, koska Shaw on täysin Chicagon tähtien vierellä isompaan palkkapussiin ratsastanut keskinkertainen kiekkoilija.
   
 22. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Pelasi tuon jälkeenkin. Rangersilta tuli kyllä muutama todella iso pommi, mutta ainoa hab, joka itseään keräili oli Beaulieu. Muuten ei miesvahinkoja tullut.

  Hyvä vieraspeli Canadiensilta. Kun vieraissa pystyy tappamaan ottelusta tunteen noin hyvin, on aika vahvoilla. Habsin tehtävä ei ole viihdyttää MSG:n yleisöä, vaan napsia voitto kotiin. Lundqvist piti kotijoukkuetta pitkään pystyssä, mutta vieraiden maaleille hänkään ei voinut mitään. Toisessa päässä Price oli omassa moodissaan ja se lupaa hyvää.

  Eteenpäin, toinen vierasvoitto olisi melkoisen hieno juttu.
   
 23. Bob Sacamano Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Alkukaudella ajateltiin viime keväästä oppineena, että tarvitaan neljä hyökkäyspeliin kykenevää kenttää. Sen lisäksi Rangersin puolustuksessa oli onnekkaita loukkaantumisia, jotka avasivat mm. Clendeningille pelipaikan ja McDonaghin ei tarvinnut pelata kiekollisen riippakiven kanssa. Nyt AV saarnaa, että pitää pystyä nopeaan peliin, mutta peluuttaa puolustuksessa mieluiten pelaajia, jotka kerta toisensa jälkeen roiskaisevat kiekon vastustajalle keskialueelle sen sijaan, että kiekon kanssa lähdettäisiin omista liikkeelle.
   
 24. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  On tullut poikkareita ja semilikaisia otteita puolin ja toisin, mutta olen erityisherkkä maalivahtiin kohdistuville koiruuksille, etenkin Ragsia vastaan Kreiderin ajon jälkeen. Eilisyön pelissä Rangersin #61 ja #26 pyrkivät maalille sohimaan, ekan erän loppupuolella ja ainakin toinen (#26) löi mailalla Priceä päähän. Ei nyt mikään älytön osuma, mutta kyllä tuosta olisi vähän voinut antaa palautetta.

  Muita kommentteja matsista: Toisen maalin kohdalla Lundqvist oli varma että Chucky laukoo mutta tämä siirsi vielä aivan tyhjään paikkaan Weberille, jos ei tämä maali niin viimeistään Radulovin yhden käden Forsberg taisi katkaista ruotsalaisen selkärangan, ja mikä sen paremmalta maistuu? Tilanne on tietenkin vasta 2-1, mutta toinen msg-ryöstö ja kotiin olisi erittäin mieluisaa palata viidenteen. Jos viimeöisen tapaisena jatkuu, tuon luulisi olevan enemmän kuin mahdollista.
   
 25. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habsit taisivat saada buustin päälle toisen pelin viime hetkien tasoituksesta ja jatkoaikavoitosta. Raporttien mukaan viime yönä Habsit pelasivat virheettömän ja hyvän 60 minuuttisen, lisäksi kokoonpanosta tippui virheherkkä Nesterov ja tilalle tuli Davidson, kuka pelasi tosin vain n. 9 min., mutta oli pelannut nekin virheettömästi. Viidellä pakillahan Habsit siis käytännössä vetää, mikä ei tietenkään pidemmän päälle ole hyvä asia. En olisi uskonut tätä sanovani, mutta hieman on ikävä Emeliniä, kuka ei vielä palanne ainakaan seuraavaan peliin, mutta saattaa palata viidenteen peliin. Toisaalta eihän noista pudotuspelien aikana olevista loukkaantumisista koskaan tiedä. Emelin pystyi pelaamaan ainakin sen 14-16 min, jolla saisi keskimäärin muilta pakeilta sen 1-2 min. pois rasitusta.

  Habseillä on viime vuosina ollut tapana pelata hyvän pelin jälkeen huono peli, mutta yleensä nuo ovat tapahtuneet paperilla heikompia jengejä vastaan. Toivon, että samaa ylimielisyyttä tai muuten heikkoa asennetta ei tule tapahtumaan pudotuspeleissä.

  Olihan se Radulovin yhden käden veivi pikkuiden siisti!