Montréal Canadiens 2023–2024 – kasvukausi?

  • 78 153
  • 467

th009

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Ässät
Jokos Andersonin päivän kunto selvisi? Näytti aika pahalta jalan suhteen kun miestä talutettiin pukuhuoneeseen. Siellä on isoa peliaikaa tarjolla nyt parillekin Laval-hyökkääjälle, ehkä vähän harmikin kun Lavalilla on alkanut taas kulkea. Voisi olla parempi katsella mitä on tarjolla muilla NHL-seuroilla.

Royn tosiaan näkisi mieluusti hakemassa kokemusta NHL:stä, edes muutaman pelin verran.
Anderson pelasi Buffaloa vastaan, kaikki nähtävästi OK. Mutta Dvorak on nyt tutkittu ja viettää loppukauden sairastuvalla.

Eli jotain vahvistusta tarvitaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Surkean Buffalo-pelin jälkeen kasvojen pesu ja kaksi pistettä. Vaikka Habsit menettivät 3 maalin johdon, niin extrapiste Ragseille ei haittaa, kun taistellaan eri sijoituksista. Struble pelasi pakeista 3. eniten, huikea tuo hänen tasonnostonsa. Kovacevic tippui jo poppareille, kun Heinemann pääsi pelaamaan. Monty pelasi jälleen hyvän pelin.

Kun katselee muutaman "paremman" jengin veskarisekoilua, niin luulisi Allenille olevan käyttöä. Toisaalta voi miettiä, että kannattaako esim. Devilsiin myydä veskaria halvalla, jos käytännössä taistellaan samoista WC-paikoista. Ehkä pitää vaan antaa epätoivon nostaa entisestään päätään, jotta korvaus paranee.

Nyt pari päivää huilia ja seuraavana vastaan tulevat PHI, SJS, EDM ja COL. Ainahan Sharks pitäisi voittaa, toivottavasti joku muukin jengi kaatuu.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Montyltä aika huikea peli. Laukaisutilastot toki hieman mairittelevat Rangersia, Canadiens kuitenkin haki voittoa ottelun lopussa selvästi hanakammin ja hakkasi kiekkoja tolppiin ja niukasti ohi useistakin huippupaikoista. Oli täysi selviö, että Rangers tulee vähintäänkin tasoihin siinä kohtaa, kun yleisö alkoi hoilaamaan 3-0 tilanteessa "Ole, Ole, Olea" toisen erän puolivälissä...

Guhle blokkaili tolkuttomasti vetoja, mutta siellä oli taas niitä lepsuja syöttöjä omassa päädyssä jotka päätyivät suoraan vastustajien lapoihin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Melkoinen mahalasku Philadelphiassa. Canadiensilla ei ollut kyllä mitään asiaa tuohon pisteeseen, lähes koko peli pelattiin Canadiensin päädyssä. Avauserä ja jatkoaika pelkkää Flyersia.

Tehdyt kaksi maalia olivat sentään ihan asiallisia tekomaaleja. Veto viivasta maskimies joko ohjaa (Monahan) tai muuten edesauttaa (Slafkovsky) kiekon maaliin.

Flyers taisi kilauttaa myös kuudesti tolppaan.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pitää kait todeta, että Primeau alkaa pikkuhiljaa näyttää NHL-tason veskarilta. Varmasti heikkoja pelejä tulee edelleen, mutta niitä tulee kaikille Habs-veskareille.

Toivottavasti kohta saadaan Allen kaupaksi. Voisikohan Allen ja joku puolustaja olla mahdollista kaupata vähän isompaan nimeen? Olisihan se kiva saada Gally pois kakkoskentästä ja joku oikeasti jääkiekkoa osaava tilalle. Vai tuleeko Devilsistä joku Vanecek ja varausvuoro? Vanecek sitten Lavaliin opettelemaan ja jos kelpaa jollekin, niin vapautuisi taas 3+ milliä ensi kaudelle. Habseillä on capin alla tilaa tälle kaudelle aika paljon, kun Dach, Dvorak ja nähtävästi myös Wideman voidaan laittaa LTIR-listalle. Sieltä tulee 8+ milliä tilaa lisää. Huonoa sopimusta ei kannata vielä ottaa vastaan, koska se voi antaa väärän kuvan muulle joukkueelle, että tässä aletaan jo tankkaamaan puolivälissä kautta.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Habs hankki Buffalosta Filip Cederqvistin. Buffaloon vaihdossa ”future considerations”.

Pelaajasta ei itsellä minkäänlaista käsitystä. Isokokoinen hyökkääjä joka varattu 2019 5.kierroksella. Lavalin vahvistusta ilmeisesti.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Joshua Roy kutsuttiin nyt ylös. Toivottavasti näyttöpaikka aukeaa jostain muualta kuin kahdeksan minuutin vastuulla Stephesin ja Pezzettan rinnalla.
Siellä taitaa olla AHL:ssä joku All-startauko ja nosto ylös voi olla pieni palkinto hyvästä alkukaudesta. Lavalin edustaja on Mailloux. Käsittääkseni RH-P taisi ottaa tuon Heinemannin paikan ja kun Gallykin teki maalin, niin eiköhän hänenkin paikka top9-roolissa ole seuraavat 10 peliä selviö, vaikka sieltä tulisi se perinteinen 0+0 tehot. Laval on alkanut voittaa pelejä ja Roy on Maillouxin ja Xhekajn kanssa olleet johtavia pelaajia. Toivottavasti Habsit eivät nosta Royta vain pressiboxiin nauttimaan korotettua palkkaa ja vievät Lavalilta tehopelaajan.

Näköjään Lavalilla vielä ensi yönä yksi peli ja sitten 5 päivän tauko.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Joukkue joka luulee olevansa paljon parempi mitä oikeasti on. Niin se kai menee, kun sarjataulukossa alempana olevia vastaan pelataan pintakaasulla ja kärkijoukkueita vastaan taistellaan täysillä koko peli. Oilersia vastaan taas sitä parasta yritystä.

Royn debyytti jäi vaisuksi. Ehkä menee jännityksen piikkiin täysin kun 90% kiekkokosketuksista pomppi vastustajille. Toivottavasti pelaa nyt kuitenkin useamman pelin putkeen. Näkyi selvästi ettei ollut yhtään sinut pelinopeuden kanssa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Aika priimaa taistelua Canadiensilta viime yönä. Ajoittain isoissa ongelmissa MacKinnonin ja Rantasen kanssa pitkiä siivuja avauserässä ja etenkin toisessa erässä, mikä toki ei ole minkään sortin yllätys, mutta vastapainoksi Habs vei ykkösketjujen taiston Slafkovskyn ja Caufieldin molempien osuessa.

Armian voittomaali todella makea taistelumaali. Ja harvemmin näkee jäämies-Armiaa hymyilemässä kuin Yyterin aurinko maaliensa jälkeen, yleensähän se on vain sellainen mieto virnistys. Nyt näkyi maistuvan, ja vahva peli häneltä muutenkin.

Allenilta hieno peli, selkeää ja pomminvarmaa toimintaa läpi pelin.

Drounilla aika mukava paikka pelailla nyt tuossa kahden eliittihyökkääjän vieressä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tällä voitolla kuitattiin hienosti SJ-tappio. Voi kun Habsit saisivat jollain tavalla pelattua itselleen jonkinlaisen, edes neljän ottelun voittoputken. Tässä on muuten riskinä, että pleijariviiva karkaa seuraavan 10 ottelun aikana ja toisaalta kaikista huonoimmat jengit pysyvät kuitenkin selvästi takana. Habsit ovat nyt 8. huonoin joukkue. Siitä on tietenkin mahdollista hieman "parantaa" sijoitusta, jos myy Monahanin ja kumppanit pois, sekä jengin motivaatio hieman laskee. Hyvässä lykyssä jopa top5-varaus olisi mahdollista. Itse toivoisin, että Habsit pystyisivät kuitenkin taistelemaan WC-paikoista vielä lähelle deadlineä, kun tuo tankkaaminen ei pidemmän päälle opeta kuin tankkaamaan. Nyt jos pienellä voittoputkellä pääsisi tuohon Pensin, Islandersin, Detroitin ja Tampan kantaan, niin se toisi vähän uutta säpinää. Valitettavasti realismia lienee kuitenkin hyvän Avs-voiton jälkeen 3-4 ottelun tappioputki.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Voittoputki! Ei pitkä, mutta putki kuitenkin. Rapojen mukaan Monty pelasi hyvin ja koosteen mukaan Monahan oli päällikkö, nostaa treidiarvoaan, tai jatkosopimuksen arvoa.

Habseillä olisi tilaa tarjota vaikka 2x4 millin soppari tuleville kausille, joka voi olla hyvinkin enemmän mitä muut voivat/uskaltavat tarjota. Tietenkin siinä on Monahanin kohdalla riski, että hän ei pelaa tulevinakaan vuosina playoffkiekkoa (treidaaminen myöhemminkin mahdollista). Nämä treidataan rentalina ja signataan sitten UFAna-jutut toteutuu erittäin harvoin. Tällä hetkellä Habseillä on se "onnekas" tilanne, että voivat ottaa helposti vastaan huonon sopimuksen ja antaa toiseen suuntaan Monahanin, vaikka palkanpidätyksellä. Sellaisessa kaupassa pitäisi jo ykköskierroksen varausta tulla toiseen suuntaan.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Roylle uran ensimmäinen hienosta Monahanin esityöstä. Oli jo paikka puolittaisesta läpiajosta aiemmin. Caufieldin esityö Slafkovskyn maaliin hiveli myös silmiä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Lebrun ja Johnston nostivat top6 trade targets jutussaan Monahanille ja Allenile seuraavat osoitteet veikkauksena/valistuneena arvauksena.

Monahan: Colorado / Winnipeg
Allen: Carolina / New Jersey

Jatkampa tätä ajatusta muutamalla toiveella jos nyt sattuisi juuri nuo kohteet treideille tapahtumaan. Monahanilla ja Allenilla ei varmaan ihan niitä ykkösprospekteja saa kalastettua, mutta laitetaan muutama arvaus ketä voisi / toivoisin tulevan takaisinpäin jos treidi tapahtuisi. Nämä eivät välttämättä kaikki ihan realistisia ole suorana treidivastineena, mutta hyvinkin mahdollisia osana pakettia. Ainahan sitä saa haaveilla. :)

Monahan -> Colorado: Takaisinpäin Oskar Olausson. Late ykkösround laituri vuodelta 2021. Tämä kausi AHL:ssä ja myös viimekauden tapaan kokeilemaan yhden pelin ylhäällä.

Monahan -> Winnipeg: Takaisinpäin Chaz Lucius, sentteri samaisesta 2021 draftista Olaussonista ylempää. Kärsinyt loukkaantumisista, mutta tämä voisi olla jälleen yksi HuGon projektipelaaja jolla potentiaali saataisiin esiin treidin jälkeen. AHL pelejä alla tämän kauden ja myös viimekaudelta. Ei vielä pelejä ylhäällä.

Allen -> Carolina: Takaisinpäin Jack Drury. Pelaa nyt kolmannella kaudellaan pelejä ylhäällä. Ei mikään hyökkäyspään virtuoosi mutta tärkeä tasapainottava palanen keskikaistalle. Jos nyt Carolina tosissaan haluaa maalivahtitilannettaan korjata niin uskoisin Aho, Kotkaniemi, Staal kolmikon takaa Druryn olevan irrotettavissa.

Allen -> New Jersey: Takaisinpäin Seamus Casey. Oikealta laukova pakki vuoden 2022 draftin kakkoskierrokselta. Jerseyn prospectpool on yksi parhaimmista, ja vaikka Caseyllä on varmasti arvoa voisi tuon laajan prospektipoolin pelaajista olla irroitettavissa.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyviä vaihtoehtoja. Itse veikkaan, että toisen/jonkun pelaajan kohdalla otetaan vastaan huono sopimus loppukaudeksi ja sillä saadaan 1st round varaus -24 tai -25 kesäksi. Habseillä on oma ykkönen ensi kesäksi ja oma sekä Calgaryn ykkönen kesäksi -25. En tiedä sitten tarvitseeko olla kolmea ykköstä yhdelle kesällä. Toisaalta tuon yhden ykkösen voisi käyttää sitten draftin yhteydessä, jos taas tulee paikka. HuGo on hankkinut peräkkäisinä kesinä Dachin ja Newhookin draftin yhteydessä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lisätään vielä, että Habsit varmasti ottaisivat ensi kesäksi toiselle kierrokselle toisenkin varausvuoro, kun nyt on vain tuo Coloradon vuoro, joka pahimmillaan on rundin loppupuolella. Voisiko esim. Savardilla saada kakkoskiekan pickin?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jatketaan vielä. Mitä jos HuGo yllättävänkin ja hankkiikin tässä kohtaa jonkun vahvistuksen? Kyllä tuonne yksi laadukas laitahyökkääjä mahtuisi. Katsotaan mihin paukut riittää ja antaisi vaikutelman, että tässä ollaan ihan tosissaan eikä re-buildiä ole tarkoitus jatkaa ikuisesti.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Uskon itse että draftipickien sijaan linja jatkuu Dachin ja Newhookin tapaan ja haetaan aiemmin ylhäällä pelaavia pelaajia. Eli tulevan draftin sijaan esim. lähtökohtaisesti 1-3 draftia taaksepäin varattuja pelaajia tai jo ylhäällä pelanneita mutta syystä tai toisesta irroitettavissa olevia pelaajia joilla on myös potentiaalia parannukseen. Tämä jälkimmäinen voi hyvinkin olla myös St. Louisilta lähtöisin oleva toive.

Sieltä se deadline tasaisenvarmasti puksuttaa. Kohta olemme viisaampia.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jos nyt vahvistaisi jengiä, niin näkisi miten seuraava kuukausi menee ja sitten jos ei taso riitä, niin vaan kaupaksi Allen, Monahan, Savard ja vaikka Anderson, jos hyvin käy. Muita kaupattavia ei nyt juuri taida ollakaan.

E. Armialla tai Pearsonilla ei taida olla juurikaan vaihtoarvoa. Kovacevic on erittäin halpa ja ihan hyvä tuonne 6-7-pakin rooliin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Allen -> New Jersey: Takaisinpäin Seamus Casey. Oikealta laukova pakki vuoden 2022 draftin kakkoskierrokselta. Jerseyn prospectpool on yksi parhaimmista, ja vaikka Caseyllä on varmasti arvoa voisi tuon laajan prospektipoolin pelaajista olla irroitettavissa.
Oksennan jos Casey käytetään tuollaiseen tusinavahtiin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Savard on ollut sen verran hyvä tässä pari kautta, että ihmettelisin jos ei 2. kierroksen varaus irtoaisi. Sopimus toki päättyy vasta 2025, mikä voi rajoittaa ostajien määrää. Minusta Savard voi kyllä hyvin jatkaa ensi kaudellakin - onhan noita nuoria tuossa, mutta ei tuohon rooliin tuolla kätisyydellä ole parempaa tarjolla omista vielä. Savard on edelleen varmempi mitä nämä nuoret viilettäjät tuossa roolissaan.

Monahan tuosta ikävä kyllä varmasti lähtee. Loistavaa, että pelaa kuten nyt pelaa - ja sitä kautta tuo kaupassa varmasti ihan hyvää Montrealin suuntaan. Mutta ikävä kyllä sen suhteen, että onhan tuo ihan ykkösäijä Canadiensin nuorten hyökkääjien isähahmona. Miten helppo on esim. nyt Roy heittää kaukaloon, kun siinä on Monahan samassa ketjussa esim. Dvorakin sijaan... Perseestähän se suoraan sanoen on, että ensi kaudella siinä on nimenomaan Dvorak sitten roiskimassa syöttöjään ihan minne sattuu vailla minkään tason visiota.

Habs tosiaan pelaisi taas hienon pelin viime yönä. Nuoret naputteli maaleja ja Monty on mies paikallaan maalinsuulla. Viidenneksi eniten 2 minuutin jäähyjä + liigan huonoimmassa päässä majaileva alivoima on kyllä huono kombinaatio, meinasi käydä kylmät tässäkin. Canadiensin yhden kuvion (=Caufiledille vetopaikka vasemmalle b-pisteen kaarelle viivapakin syöttämänä) ylivoima on parantunut tuntuvasti ja sieltä löytyy nyt useita variaatioita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös