Montréal Canadiens 2023–2024 – kasvukausi?

  • 78 157
  • 467

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Mitä noihin tulevaisuuden puolustajiin tulee, niin Harris on minusta sellainen jota ollaan pelaamassa ulos. Harrisin "ongelma" on se, että ei oikein kroppa riitä puolustavaksi puolustajaksi, ja kiekollisesti sieltä on tulossa kovempia seppiä jossain kohtaa ohi. Taidot riittävät kuitenkin NHL:ään ja varmasti työpaikka löytyy useiksi vuosiksi.
Tämä. Tulee mieleen Z-sukupolven joemorrow, jolla periaatteessa pitäisi, muttei vaan tahdo riittää.

Mathesoneja ja Savardeja kyllä tarvitaan vielä, että tuo hädin, tuskin parikymppinen puolustus saa kasvatella rauhassa kainalokarvojaan, kun saavat virheitä tehdessään isälliset eisemitään-taputukset selälle. Enemmän huolissaan olisin tuosta <0.5PPG miljonääriryhmästä, joka tarjoaa enintään kolmoskorin tehoja kuin mitään palkkaansa vastaavaa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
En oikein tiedä mitä tuolta Habs-porukalta pitäisi odottaa. Pens olisi pitänyt voittaa, mutta kun esim. Anderson oli taas siinä kunnossa, että tuskin olisi saanut kiekkoa maaliin edes siitä mistä Monahan törkkäsi kiekon sisään. Eli siis maaliviivan päältä tyhjiin. Lopulta sitten tappio rankkareiden 12. kierroksella.

Pitäisikö tehdä joku iso treidi, mutta kun ei ole oikein ketään millä saisi isoa vastinetta? Eikä esim. Guhlea kannata antaa pois, vaikka pelaakin heikosti tällä hetkellä ja käytännössä aiheuttaa maalin omiin ottelusta toiseen.

Tietenkin siellä on alkukaudesta ollut sivussa kaksi top6-hyökkääjää ja -puolustajaa, joka väkisinkin näkyy pistesarakkeessa. Eihän Habsit ole 5. huonoin jengi, mutta ei paljon siitä puutukaan. Onko jengi siis oikeasti mennyt hirveästi eteenpäin?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Tietenkin siellä on alkukaudesta ollut sivussa kaksi top6-hyökkääjää ja -puolustajaa, joka väkisinkin näkyy pistesarakkeessa. Eihän Habsit ole 5. huonoin jengi, mutta ei paljon siitä puutukaan. Onko jengi siis oikeasti mennyt hirveästi eteenpäin?

Vaikeuksia on ollut taas loukkaantumisissa (varsinkin Dach), ehkä pientä taantumaa ykköskentän pelissä, mutta mielestäni muuten kokonaisuutena joukkue on ottanut askeleita eteenpäin. Slafkovsky ehkä tärkeimpänä.

Mielestäni tuo liigan tän hetken sijoitus 22 kuvastaa aika hvin tilannetta. Aluksi pelattiin toki hieman yli odotusten mutta kyllä se jossain tuolla sijoilla 20-27 nykytaso on.

Treidien osalta nyt on hiljaisempaa mutta eiköhän se tästä aktivoidu kun deadline lähestyy. Trade bait listalta Monahan, Allen osalta varmaan ainakin tapahtunee jotain.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Treidien osalta nyt on hiljaisempaa mutta eiköhän se tästä aktivoidu kun deadline lähestyy. Trade bait listalta Monahan, Allen osalta varmaan ainakin tapahtunee jotain.
Tälle listalle nostaisin myös Savardin ja Armian. Armian kohdalla voi olla, että Habsit joutuvat ottamaan vastaan jonkun kalliimman turhakkeen, jolla sopimus loppuu tähän kauteen. Näin Armian uusi seura saa tilaa palkkakaton alle ja saavat NHL-pelaajan, mutta sopimus ei tietenkään ole vielä katkolla. Habsit saattavat sitten saada jonkun varausvuoron korvauksena.

Tietenkin siellä saattaa myös joku nuorista pakeista (Harris?) vaihtaa maisemaa, mutta sitten korvaus pitää olla jo ykköskierros. Dvorarikin kauppaamiseen en usko. Lähtenee sitten kesällä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kaksi erää koko lailla priimaa. Kolmanteen tuumin, että näinköhän tämä menee tutun käsikirjoituksen mukaan... ja tottakai se meni. Matheson on kyllä viimeinen kaveri jonka oikeasti haluaa jäälle tällaisessa helpolta näyttävässä johtoasemassa. Sitä jotenkin jo odottaa, että Matheson pistää kruisailuvauhdin päälle ja pelaa tilanteet vähän rennommin.

Noh, onneksi joukkue ei sentään laskenut peliä ihan lapasesta tällä kertaa, vaikka aivan liian lähelle taas päästivät. Ja kyllä se Mathesonkin siellä loppuerästä muutaman tilanteen katkaisi mallikkaasti.

Armian maali oli elintärkeä. Peli alkoi mennä jo vahvasti siihen suuntaan, että kun mistään paikasta ei saada maalia aikaiseksi niin Islanders käyttää jonkun paikan hyväkseen.
Viisi maalia hyökkääjiltä, täysin ennen kuulumaton tapaus Montrealissa tällä kaudella. Ja Andersonille vieläpä kaksi. Niin kuin jo alkuun pistin, kaksi erää oli kyllä niin väkevää suorittamista koko porukalta, että Islanders oli täysin purjeessa ihan kaikessa. Työn sankareita koko joukkue täynnä tuossa pelissä.
Caufieldkin osui vihdoin ja tuo maali oli kyllä juuri sellainen oppikirjamaali ykkösketjulta jossa kaikki meni täysin roolien mukaisesti. Slafkovsky iski taas onnistuneesti puolustajaan ja voitti kiekon Romanovilta, peliväline Suzukille ja sillä välin Caufield oli pyörähtänyt maalin eteen.

Slafkovksylle tosiaan syöttö, 4 taklausta (eniten Habseistä) ja 3 blokkia (toisiksi eniten Habseistä), 2 laukausta, +1 ja 19:26 jääaikaa.

Niin pahalta kuin se alku aikanaan näyttikin, niin Savardista on kyllä tullut yksi Bergevinin onnistuneimpia suorituksia. Sopii täydellisesti tällaiseen liian kokemattomaan puolustukseen.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Laval tehnyt PTOn Kasimir Kaskisuon kanssa. Näinköhän Kaskisuo saisi jotain kiinni? Odotukset eivät ole kovin suuret, kun ei ole pelannut alkukaudesta missään ja viime kaudella ei ollut SHL:ssä kovin ihmeellinen.

Habsien puolella Harris tekee paluuta kuntoon. Hänen edestä joku seuraavista pelaajista joutuu Lavaliin: Heineman, Armia, Struble tai Lindström. Lindström joutunee menemään waiverlistan kautta. Pikkuhiljaa alkaa tuo kolmen veskarin rotaatio käymään hankalaksi, kun se vie vielä tuon yhden rosteripaikan. Siellä olisi ainakin Canesissa ja Losissa tarvetta kakkosveskarille. Losilla on tiukkaa capin kanssa, mutta Canesilla olisi antaa toiseen suuntaan Raanta, jonka voisi laittaa Lavaliin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ei tule ihan helppoa olemaan Kaskisuollakaan tuossa pommituksessa. Dobesilla tilastot aika murheelliset, mutta kyllä sekin on siellä koosteiden perusteella välillä joutunut vetämään aikamoisia paraatipelastuksia liukuhihnalta... Lavalilla hieman fuskaa tuo puolustussuunta.

Armia on pelannut sen verran hyvin, ettei ole oikein pointtia pistää AHL:ään.

Harrisilla ikävä kyllä tosiaan pelit hetki sitten täyteen waiverin suhteen, eli Heineman tai Struble varmaan. Ensimmäiselle näkisi mieluusti muutaman NHL-pelin ja jälkimmäiseltä niitä näkisi mieluusti enemmänkin. Jospa se Harris vielä vaan toipuisi vähän aikaa... ihan varmuuden vuoksi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Siellähän on tullut joulukuun kahdeksasta pelistä neljä voittoa ja neljästä tappiosta kaksi jatkoilla/rankkareilla. Tätä tahtia kun jatkaa, niin Habsit pysyvät näköetäisyydellä pudotuspeleistä. Nyt WC-paikka on 3 pisteen päässä, kun Habseillä säälittävän vähän voittoja. Anderson takoo maaleja jopa takamuksellaan ja yv ei vedä 20 ylivoimaa putkeen vihkoon. Ei tässä vielä kannata tankata ja kun Habseillä on katon alla tilaa, niin joukkuetta voisi vaikka vahvistaa. Ei pidä tietenkään innostua, koska kohta saattaa tulla useiden otteluiden tappioputki ja sitten voidaan taas miettiä, että pitääkö kaikki treidata ja mennä 10 ykköskierroksen varausvuorolla ensi kesän draftiin vai jättää pari pelaajaa treidaamatta.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Oikein hyvää koko joukkueen puolustustaistelua oli tuo Jets -peli. Laukaukset pari erää yllättävänkin tasaiset, mutta Canadiens blokkaili vetoja paljon. Enemmän vääntöä kuin taitokiekkoa tämä peli, mutta sitkeästi Habs jaksoi puurtaa vaikka taas annettiin parin maalin johtoasema pois.

Hieman yllätti tuo Canadiensin toinen maali, tai se että se hyväksyttiin. Katselin hidastusta ja totesin, että käsisyöttöhän se ja pomppasin pelissä muutaman minuutin eteenpäin... näköjään siellä tarkemmat videosilmät näkivät osuman Andersonin mailaan kuitenkin. Hyvä niin.

Allen oli hyvä, todella rauhallista työskentelyä voittopuolisesti. Kauppa-arvo tykkää.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Parempi vei Carolinassa. Primeaulta kuitenkin hyvä peli, kaverit edessä tekivät homman aivan liian vaikeaksi. Andersonille viides maali viiteen peliin. Ylivoimalla yksi maali, mutta olihan tuo yv suorittaminen sanalla sanoen taas surkean näköistä. Saattoi vaikuttaa asiaan, että Carolinan vastaava näytti niin supervaaralliselta.

Joko tuon Dvorakin voisi oikeasti kaupata, en vaan jaksa katsella tuota sementtikättä pomputtelemassa kiekkoja hyvissä paikoissa ihan sattumanvaraisiin suuntiin. Ja Dvorak ylivoimassa... ihan kuka tahansa muu, vaikka Pezzetta. Miten noilla käsillä saa miljoonia dollareita kovimmassa kiekkoliigassa on täysi mysteeri.

Guhlen suhteen alkaa hieman huolestuttaa tuo tahti millä hän heittelee tuollaisia jättösyöttöjä tms. jossa ei katso mitä siellä syötön suunnalla tapahtuu. Toki puhutaan nuoresta puolustajasta jolla ei ole vielä edes yhtä kokonaista NHL-kautta alla - mutta nämä ns. vanhoilla tiedoilla ja katsomatta tehdyt syötöt ja/tai jätöt ovat yksi asia mikä toistuu Guhlen pelissä koko ajan. Nyt Carolinan kolmas maali oli suora seuraus yhdestä tällaisesta, täysin Guhlen piikkiin.

Pitkään siinä kesti tällä kaudella, mutta sieltä se seuraava pääosuma sitten tuli Slafkovskylle... Todella hyvin on ollut ajantasalla näiden kanssa tähän saakka ja seurannut pää ylhäällä mitä tuleman pitää, mutta nyt tuijotti kiekkoa ja kurkotteli vanhaan tyyliin lopuksi vielä kiekon perään tiputtaen päänsä vastaan tulevan olkapään tasolle. Noista on pakko päästä eroon. Kova on halu auttaa joukkuetta voittamaan toki, tuossakin maalin peli ja ollaan erän lopussa, mutta lyhyeksi jää ura jos tämä on se tahti millä osumaa tulee kupoliin.
Minun silmiin varsinainen osuma olkapäästä poksahti suoraan päähän, onneksi taisi tulla suoraan edestä ilman kiertoliikettä - voisi helpottaa mahdollisia seurauksia. Näytti sen verran voimakkaalta osumalta kuitenkin, vaikka hetken makoilun jälkeen luistelikin omin avuin jäältä, että veikkaan sairaslomaa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Guhlen suhteen alkaa hieman huolestuttaa tuo tahti millä hän heittelee tuollaisia jättösyöttöjä tms. jossa ei katso mitä siellä syötön suunnalla tapahtuu. Toki puhutaan nuoresta puolustajasta jolla ei ole vielä edes yhtä kokonaista NHL-kautta alla - mutta nämä ns. vanhoilla tiedoilla ja katsomatta tehdyt syötöt ja/tai jätöt ovat yksi asia mikä toistuu Guhlen pelissä koko ajan. Nyt Carolinan kolmas maali oli suora seuraus yhdestä tällaisesta, täysin Guhlen piikkiin.
Joo, ei ollut ensimmäinen maali tällä kaudella, kun täysin vaarattomassa tilanteessa Guhle aikailee oman maalin takana, josta kiekonmenetys ja maali. Ymmärrän, että kiekkoa ei vaan lyödä silmittömästi ränniin, mutta ei tuo kiekonmenetyskään voi olla vaihtoehto.

Omasta mielestäni Canesin voittomaali meni hieman helposti Primeaulle, mutta katselin vain koosteen. Valitettavasti taas hävittiin sellaiselle jolle "pitikin" hävitä. Positiivista, että Kovacevic tippui vilttiin, eikä Struble. Lyhyellä otannalla voisi sanoa, että Struble on noussut nokkimisjärjestyksessä.
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Valitettavasti taas hävittiin sellaiselle jolle "pitikin" hävitä.

Niin ehkä,mutta oltiin kyllä täysin pelissä 3-3,Svechnikovin maali 4-3 kova laukaus ja maalintekijä.
Montreal yritti lopussakin tasoitusta, mutta Armia sai jäähyn täysin Canesin pelaajan filmin ansiosta.

Ei ollut huono peli Montrealilta, vaikka takkiin tulikin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Niin ehkä,mutta oltiin kyllä täysin pelissä 3-3,Svechnikovin maali 4-3 kova laukaus ja maalintekijä.
Montreal yritti lopussakin tasoitusta, mutta Armia sai jäähyn täysin Canesin pelaajan filmin ansiosta.

Ei ollut huono peli Montrealilta, vaikka takkiin tulikin.
En tarkoita tätä yksittäistä Canes-tappiota, vaikka vuosien ajan Canesia vastaan ei ole nähty yhtään venymistä. Tuntuu, että Canesille riittää ilmestyminen paikalle ja voittavat. Tällä kaudella Habsit ovat käytännössä voittaneet, ne "jotka pitikin" ja hävinneet loput. Sitä toivoisi ihan kehittymisen kannalta, että välillä yllättäisivät itsensäkin, että voittaisivat jonkun kovan jengin, ja vaikka häviävät sitten heikommalle joukkueelle.

Kasimir Kaskisuo pelasi 1. pelinsä Lavalissa 36/38 torjunnat ja voitto. Toivottavasti Laval saisi nyt tuosta itselleen veskarin, joka helpottaisi mahdollisesti Habsienkin veskaritilannetta ja voisivat treidata Allenin pois.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Lebrun ja Johnston nostivat top6 trade targets jutussaan Monahanille ja Allenile seuraavat osoitteet veikkauksena/valistuneena arvauksena.

Monahan: Colorado / Winnipeg
Allen: Carolina / New Jersey

Monahanin osalta treidimarkkinan ykkössenteri eli Lindholm varmasti määrittää jonkin verran aikataulua. Lindholmin perässä lienee useampi seura ja kun ratkaisuja tapahtuu avannee se peliä takana tulevien syvyyssentterien osalta johon myös Monahan lukeutuu.

Allenin osalta myös esim Andersenin terveystilanne voi olla hyvinkin iso tekijä mahdollisessa siirrossa. Vaikkei Allen nyt de facto ykkösmolari olekaan niin eipä niitä juurikaan ole saatavilla markkinoilta. Pätevä backup kirittämään nuorempaa molaria tai osaksi tandemia lienee se mahdollisuus jolla Allen menee kaupaksi. Pukukoppipelaajan maine auttaa asiaa ja sopimus ei ole liian kallis jotta se muodostuisi esteeksi.

Näiden kahden takaa en itse odota muiden menevän kaupaksi mutta voihan se olla osana jotain muuta pakettia.
 
Tuli tuossa sellainen mieleen, että ketkä ovat kautta aikojen parhaita pelimiehiä, jotka Montreal on saanut vaihdossa hankittua? Ja siis nimenomaan sen hetkisessä kunnossaan, ei mitään "niin no olihan Wayne Gretzky 20 vuotta aiemmin tosi hyvä" tai "Joo, Mario Lemieuxin varausoikeus, varattiin kuusi vuotta myöhemmin". Toiseen suuntaan on liikkunut Patrick Roysta lähtien vähän vaikka ketä.

Ja entä jos tuon "kautta aikojen" tilalle laitetaan rajaus, vaikka viimeiset 25 vuotta?
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Lisätään listaan Damphousse, Rucinsky ja Recchi jotka nipin napin mahtuvat jos katsotaan viimeisten pelattujen kausien mukaan.

Rucinsky alkaa olla jo kyllä rajoilla tasonsa puolesta kuuluuko edes listalle. Montealin recordilla valitettavasti mahtunee kun lista on niin heikko.

Edit. Empäs muuten tarkastanut treidiä näissä. Saattaa olla joku suora sopimussignauskin.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Rucinsky tuli Roy-kaupassa.

Oli kyllä vaikea kysymys. Ei tuolla kyllä hirveästi ole onnistumisia, kun viimeisen 25 vuoden ajalta tärkeimmät pelaajat ovat tyyliin Price, Koivu ja Markov. Kaikki omia varauksia. Recchi pelasi ihan kivasti, mutta kyllä hänestäkin maksettiin kauhea hinta, joten siihen nähden ei voi olla kovin tyytyväinen. Käytännössä koko Bergevin-aika mentiin sillä, että Price torjuu hyvin, Markov pyörittää peliä ja tuhnut hyökkääjät saavat jotain aikaan.

Upea voitto Dallasista. Odotin tappioputken jatkuvan, mutta onneksi Monty oli eri mieltä. Kerrankin venymistä kovaa jengiä vastaan. Slaf oli kuulemma pelannut jälleen hyvän pelin. Toivottavasti nyt loppukausi mentäisiin Monty selvänä ykkösenä, jos hän pystyisi voittamaan lisää pelejä. Toivottavasti Allen saataisiin treidattua pian.
 

th009

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Ässät
J.F. Houle, Lavalin valmentaja, Xhekajista:
The kid has upside for an undrafted kid, it’s incredible he slipped through the cracks. It’s really tough to understand. He has some really nice offensive qualities. His wrist shot is elite, and for a big man, he can move. The Canadiens got lucky. That kid’s a first-rounder, so it’s like having a first-round pick fall in your lap. We had (Justin) Barron here, and he’s just as good as Barron, who was a first-round pick. I think he might even have more offensive skill than Barron. For me, when you look at them when they were both here, wow, this kid (Xhekaj) can be special.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Dvorakin kausi sitten ohitse. Siitä taas lisää tilaa LTIR-puolelle. Monahania ei ole sitten varaa kaupata, jos ei saa sentteriä tilalle. Ehkä muutenkin pakko lähteä sentteriä etsimään.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Dvorakin kausi sitten ohitse. Siitä taas lisää tilaa LTIR-puolelle. Monahania ei ole sitten varaa kaupata, jos ei saa sentteriä tilalle. Ehkä muutenkin pakko lähteä sentteriä etsimään.

Lähtisin ensin tarjoamaan Roylle paikkaa ylhäältä tähän rakoon. On hyvin ottanut tonttia ja kehitysaskelia viimevuosina. Vaikka sentteri ei olisi loppujenlopuksi NHL tasolla se pelipaikka niin kokeilun arvoista mihin taso ylhäällä asti riittää tässä vaiheessa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Jokos Andersonin päivän kunto selvisi? Näytti aika pahalta jalan suhteen kun miestä talutettiin pukuhuoneeseen. Siellä on isoa peliaikaa tarjolla nyt parillekin Laval-hyökkääjälle, ehkä vähän harmikin kun Lavalilla on alkanut taas kulkea. Voisi olla parempi katsella mitä on tarjolla muilla NHL-seuroilla.

Royn tosiaan näkisi mieluusti hakemassa kokemusta NHL:stä, edes muutaman pelin verran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös