Montréal Canadiens 2023–2024 – kasvukausi?

  • 78 140
  • 467

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tulipa oikein katsottua ottelua puolentoista erän verran. Vallan mukava voitto lännestä, jossa ei perinteisesti ole mennyt järin hyvin.

Struble yllätti jämäkkyydellään todella positiivisesti. En uskaltanut moista odottaa debyyttiottelussaan. Montylta myös taas vahva peli. Jos saisi toivoa, niin tämän kortin varaan laskettaisiin muutama tuleva kausi Allenin ja Primeaun sijaan, mutta ei taida olla ihan yksioikoinen asia.

Peluutuksessa en ymmärrä yhtä asiaa. Miksi ihmeessä Slafkovsky ja Caufield saavat "nauttia" Dvorakin seurasta? Jos (ja kun) tarkoitus on jakaa munia useampaan koriin lähinnä Suzukin ja Caufieldin osalta, niin laittaisivat nyt Colelle ja Slafille kaveriksi Monahanin, joka sentään saa hyökkäyspäässä jotain aikaan. Dvorak, Gallagher ja Pearson voisivat sitten räiskiä omassa rauhassaan pitkin seiniä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Voiton saivat kaivettua. Ei voi sanoa, että Habsit olisivat olleet parempi joukkue. Onneksi Evans pelasi yhden tilanteen hienosti ja antoi täydellisen syötön Newhookille, joka oli voittanut nopeudellaan pakin ja pääsi vetämään tyhjiin.

Onneksi Habsit pysyivät poissa boxista, joten siinä edistystä. Se yksikin av oli tietysti heikkoa ne pari sekuntia mitä kesti. Kiekonmenetyksiä tulee myös ihan liikaa. Välillä ihan käsittämättömissä tilanteissa. Struble pelasi ihan debyytin. Valmennuksellisesti antaisin kuitenkin Norlinderin vetää San Josea vastaan ja sitten taas Struble Kingsejä vastaan. NHL:ssä tosin ei harrasteta järkevää rotaatiota.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Voiton saivat kaivettua. Ei voi sanoa, että Habsit olisivat olleet parempi joukkue. Onneksi Evans pelasi yhden tilanteen hienosti ja antoi täydellisen syötön Newhookille, joka oli voittanut nopeudellaan pakin ja pääsi vetämään tyhjiin.

Myös Ylösen passi Guhlen maaliin menee myös kategoriaan täydellinen!

Itsekin kaksi viimeistä erää katselin ja sama pointti nousi mieleen kuin @Siivu lla tuossa ylempänä. Mitä helvettiä Slafkovsky ja Caufield tekevät Dvorakin kanssa.

Itse en ole oikein Montystä pitänyt enkä oikein pidä vieläkään. Pelannut kyllä vahvasti alkukauden mutten näe häntä mitenkään pitkäntähtäimen ratkaisuna Habsin maalille.

Primeau ei taida nousta ykköseksi millään. Toki ikää vasta 24-vuotta mutta muutamaa välähdystä lukuunottamatta ei ole vakuuttanut.

Kaksikosta Fowler ja Dobes toivon löytyvän tuleva ykkönen.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Struble pelasi ihan debyytin. Valmennuksellisesti antaisin kuitenkin Norlinderin vetää San Josea vastaan ja sitten taas Struble Kingsejä vastaan. NHL:ssä tosin ei harrasteta järkevää rotaatiota.
Pakko muuten sanoa, että Jayden Struble on ehkä huonoin kiekkonimi ikinä. Kuulostaa ihan ripulipaskalta, kun sen sanoo ääneen.

Toivottavasti on parempi pelaajana, mitä nimenä.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pakko muuten sanoa, että Jayden Struble on ehkä huonoin kiekkonimi ikinä. Kuulostaa ihan ripulipaskalta, kun sen sanoo ääneen.

Toivottavasti on parempi pelaajana, mitä nimenä.
Kaikki ei voi olla Robin Big Snakeja.

Mutta veikkaan että Struble on kuitenkin parempi pelaaja.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tänä iltana mahdollista nähdä Primeau Habs-maalilla Sharkseja vastaan.
Ihan hyvin pelasi Primeau! Ei voinut maaleille mitään ja rankkarit hoiti 5/6. San Jose teki ihan samanlaisen maalin yv:lla kuin Anaheim edellisessä ottelussa. Evans häviää jäähyn 1. aloituksen 100-0, pakki levittää oikealle, josta vastustaja pääsee ihan vapaasti laukomaan. Anaheimia vastaan Habs-pelaajat kompuroivat toisiinsa, nyt SJ-pelaaja vähän blokkasi/esti Gallyä peittämästä. Onneksi Habsit ottivat edelleen vähän jäähyjä, kun av on surkeaa. Eikä ylivoimakaan toimi.

Habsit aloitti ottelun pirteästi ja Blackwoodin ansiosta peli pysyi nollissa. Sharksien yv käänsi erän lopussa sitten painopisteen Habs-maalille. 2. erän alkupuolella Pearsonin turha kiekonmenetys sitten lahjoitti 1-0 johdon ja 2-0 tuli mainitusti yv:lla. Tietenkin se syntymäpäiväsankari ja ex-Habs Hoffman, joka teki avausmaalin. 2. erän lopussa Habsit saivat pienen paineen ja jälleen maali pakilta, kun Kova veti ylämummoon, Strublelle 1. NHL-tehopiste. 3. erän alkupuolella CC ja Dvorak pääsevät vähän vahingossakin kaksykshyökkäykseen ja koska syöttö on aina riski, niin CC kilauttaa itse. Slafkovskylle ja Primeaulle syöttöpisteet. CC sai syöttöpisteen myös 2-1 maaliin. 3. erän lopussa Habsit jotenkin jäätyivät täysin ja yrittivät vain päästä jatkoille. Sharks oli voittaa pelin, kun Habsit hyytyvät tai passivoituivat liikaa. Jatkoajalla CC pelattiin heti hyvällä kuviolla läpi, mutta puolilämäri ei uponnut. Rankkareilla 1. pari teki maalit ja heti perään 6. parissa Ylönen namutteli Blackwoodin kebabkioskille ja sai vetää lähes tyhjiin. 2 pistettä Habseille.

Primeaulle tosiaan hyvä peli. Slaf-Dvorak-CC oli Habsien paras hyökkäysketju. Puolustuksessa Guhle on tasaisin ja tykkään myös Barronin pelaamisesta, ehkä oikeasti Lehkos-treidissä Habsit saivat tulevaisuuden puolustuksen top4-pakin, joka on vielä RD. Matheson vetää isolla itseluottamuksella ja häviää jokaisen kulmaväännön. Suzukin kenttä ei toimi, eikä myöskään Monahanin kenttä. Evansin kenttää ei paljoa näkynyt. Dachia on ikävä.

Armia kutsuttiin ylös ja Xhekaj on IR-listalla. Itsehän laittaisin Armian suoraan Gallyn tilalle Suzukin ketjuun. Toisi voimaa ja puolustustyöskentelyä ketjuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

th009

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Ässät
Caufieldin ja Dvorakin hyökkäys ei vahinko, vaan erinomainen syöttö Slafkovskylta.

Armiaa olisi kipeästi tarvittu alivoimapeliin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aHab

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Melkoisen nihkeä peli ja sitä kautta tosi hiljainen hallikin. Onnistuivat kuitenkin kairaamaan voiton pitkän kaavan kautta.

Slafkovsky tekee tuloaan nyt. Vaikuttaa siltä niin kuin pää olisi saanut otteen nyt NHL-vauhdista. Vääntää vahvasti kulmissa, ehtii näihin vääntöihin nyt ajoissa. Hakee tyhjää tilaa koko ajan, hakeutuu maalin edustalle kun sitä tarvitaan. Ja mikä parasta alkaa löytää Caufieldin lavan usein. 1+3 ja +4 viimeiseen 5 peliin.

Niin vähän kuin Dvorakista pidänkin, niin ehkä tuollainen yllätyksetön, suoraviivainen ja varsin hyvin puolustava sentteri sopii just nyt kuitenkin näiden kahden keskelle. Siinä on toki se, että Suzukin ja Monahanin ketjut eivät oikein nyt toimi.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kingsiä vastaan ei sitten mitään palaa, kotijoukkue ei niin yllättäen kaikessa parempi. Melko hengetön suoritus noin muutenkin koko Hans porukalta, Allen mukaanlukien. Ei mene veskan piikkiin kun jäädään nollille, mutta olisihan noista nyt pari pitänyt pystyä poimimaan jos olisi ollut hereillä.

Juuri kun kerkesi Dvorakia kehaisemaan niin olihan taas sellaista syöttötyöskentelyä herra samettikädeltä, että alta pois… Laitetaan se Monahan kumminkin Caufieldin ja Slafkovskyn keskelle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Täysin samaa mieltä, että ei helpota, jos veskarille menee pari helppoa. Katselin 2-0:an asti ja oli kyllä hengetöntä, siihen nähden Habsit pysyivät yllättävän hyvin mukana. Jotenkin tuo tappio oli niin nähtävissä. Ei vaan taso riitä pari pykälää parempaa vastaan ja perinteitä kunnioittaen masu täynnä parin vierasvoiton jälkeen.

Välillä kyllä mietityttää, että onko tästä jengistä ottamaan tuo pari pykälää kehityksessä eteenpäin. Ehkä se sitten, kun muutamat nuoret ottavat isot harppaukset eteenpäin ja päästään jostakin Lindströmistä, Gallystä, Pearsonista, Dvorakista eroon. Joku Kovacevic on ollut kiva hankinta waiverseista, mutta tulevaisuudessa ei saisi olla enempää kuin kolmosparin pakki. Jos tosiaan mm. Reinbacher, Hutson, Mailloux, Struble, Engström , jopa Konuyshkov jne. pystyvät lunastamaan odotuksia, niin ei tarvitse paljoa Kovacevicia tms. katsella. Tietenkin odotusarvo on, että Guhle, Harris, Barron kehittyvät myös edelleen. Hyökkäyspäässä tietenkin isot odotukset mm. Suzukin, CC:n, Slafin, Dachin, Beckin, Royn ja Mesarin kohdalla. Toivottavasti siellä puskista joku pikku-Xhekaj, pikku-Tuch tms. löisi läpi tuollaisena rouheana kolmoskentän voimalaiturina. Onneksi tässä nähtävästi pari seuraavaa kesää Habsit nähtävästi pääsevät varaamaan pari kertaa ykköskierroksella. Eiköhän jostain pelaajasta ensi kesälle toinen ykkönen saada raavittua. Kauppatavaraa on kuitenkin Allen/Monty/Primeau, Savard, Dvorak, Armia, Monahan, Anderson, Pearson. On selvää, että varausten paino tulee olemaan hyökkääjissä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri

Seravallin top20 trade targets listan top 6:sta löytyy 4 Flames ja 2(3) Canadiens pelaajaa. Zadorov listalta kerkesikin vaihtaa jo maisemaa mutta mielenkiintoista nähdä päätyykö Montrealista nimetyt Monahan ja Allen/Primeau myös kaupaksi aiemmin vai myöhemmin.

Montembeault jäisi tuon ennustuksen mukaan siis Montrealiin ja järkevältä se vaikuttaa juuri näin. Allen ja Monahan lienee ne ykköspalaset eteenpäin, Monahanin kohdalla sillä edellytyksillä että pysyy kunnossa, vaikka taso onkin hiukan tullut takapakkia alkukaudesta.

Johan tässä eletään jo Joulukuuta joten aikaiset deadline ostajat ja muutenvaan panikoijat ovat jo hyvinkin liikkeellä. Myyntihousut jalkaan ja retooliin taas uusia kierroksia koneeseen. Heitetään toiveiden tynnyriin Allen ja Monahan Edmontoniin ja sieltä dump + Broberg + jotain takaisinpäin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ja maalivahtikuvio selkeytyikin Montembeaultin 3v jatkon myötä. Nähdäänköhän nyt muitakin siirtoja.

Ansaittu jatkosopimus ja hienoa että jatkot saatiin aikaan.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ja maalivahtikuvio selkeytyikin Montembeaultin 3v jatkon myötä. Nähdäänköhän nyt muitakin siirtoja.

Ansaittu jatkosopimus ja hienoa että jatkot saatiin aikaan.
Täysin oikea valinta joukkueen tulevaisuuden kannalta erittäin siedettävällä $3.15M AAV:lla. Taitaa olla ensimmäinen todellinen waiver-ryöstö sitten Byronin.

Allenin ja/tai Primeaun varaan laskeminen ei olisi ollut järkevää, kun tälläkin kaudella jokaiselle on kertynyt suht. vertailukelpoinen määrä pelejä ja nokkimisjärjestys on käynyt selväksi.

Sitten vaan Allen lihoiksi ja viivan alle tilaa. Monty / Primeau -kaksikolla voi huoletta nuhjata vielä pari kautta ennen kuin menestysikkunan voisi olettaa aukeavan.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Veskareihin ei ainakaan mene lähivuosina liikaa rahaa. Monty voi tuolla sopimuksella olla ykkönen, kakkonen tai treidata. Nyt vain pitäisi tehdä peliliikkeitä Allenin tai Primeaun suhteen.
 

ipaz

Jäsen
Canadiensin palkkakattoahdinko helpottaa ensi kaudelle muutenkin, kun Edmundsonin palkanpidätys säästää 1,75 miljoonaa ja Alznerin ulos ostos tulee päätökseen. Se vapauttaa 0,833 miljoonaa. Sitten vielä Allen ja Armia lihoiksi, niin sieltä vapatuu 7,25 miljoonaa. Ja yhtäkkiä olisikin lähes 10 miljoonaa lisää tilaa touhuta ja tähän vielä päälle nouseva palkkakatto.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Canadiensin palkkakattoahdinko helpottaa ensi kaudelle muutenkin, kun Edmundsonin palkanpidätys säästää 1,75 miljoonaa ja Alznerin ulos ostos tulee päätökseen. Se vapauttaa 0,833 miljoonaa. Sitten vielä Allen ja Armia lihoiksi, niin sieltä vapatuu 7,25 miljoonaa. Ja yhtäkkiä olisikin lähes 10 miljoonaa lisää tilaa touhuta ja tähän vielä päälle nouseva palkkakatto.
Plus Pricen 10,5 milliä. Uudet sopimukset pitää tehdä Ylönen, Barron, Xhekaj, Lindström?, Norlinder?. Eli käytännössä hyvin halvalla tulee nuo jatkot. Tietenkin esim. Pearson ja Monahan pitää jotenkin korvata. Toivottavasti Detroit ostaa Petryn ulos, niin siinäkin säästyy jotain.

Primeaulle mennyt tällä kaudella 20 maalia, 15 niistä tehty hanskakäden puolelta. Viime yönä kaikki 5 Floridan maalia hanskan puolelta. On ainakin selvä kehityskohde.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Miten habs fanit näkee tän Josh Andersonin sopparin. yli 5 milliä ja kauden tehot 0+2. Tiedän, ootte rakennusvaiheessa, mutta tää soppari jatkuu kuitenkin kaudelle 26-27. Voin sanoa että oon katsonut yhden Montrealin pelin tälle kautta niin ei mitään syvällistä ajatusta oo. Sekun tässä pienessä sievässä tutkin joukkueiden soppareita.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Miten habs fanit näkee tän Josh Andersonin sopparin. yli 5 milliä ja kauden tehot 0+2. Tiedän, ootte rakennusvaiheessa, mutta tää soppari jatkuu kuitenkin kaudelle 26-27. Voin sanoa että oon katsonut yhden Montrealin pelin tälle kautta niin ei mitään syvällistä ajatusta oo. Sekun tässä pienessä sievässä tutkin joukkueiden soppareita.
Tämä alkukausi tietenkin ollut ihan karmeaa tehojen suhteen Andersonilta. Enemmän pitää saada ja sopimus näyttää nyt huonolta. Vaikea näillä on edes treidata tai pitäisi ottaa vastaan joku olematon korvaus tai joku huono soppari. Anderson kuitenkin tehnyt Habseissä 21, 19 ja 17 maalin kaudet, sekä hänen pelissään on muutakin kuin maalit. Ei ole siis kuin joku Hoffman, joka ei tuo muuta kuin maalit. Tuli jossain vastaan, että Anderson aiheuttaa vastustajalle jäähyjä, jolla ei tietenkään Habseille ole merkitystä, koska eivät osaa pelata ylivoimaa. Anderson saattaa olla sopivaan hintaan kaupan, mutta tämän kauden näytöillä kauppoja ei ihan helposti synny. Lisäksi Anderson on iso ja vahva, joita Habseissä on aina liian vähän. Jonkun Slafkovskyn kehityksen kannalta on hyvä, että joukkueessa on oikea voimahyökkääjä, ettei Slafin tarvitse alkaa viemään liikaa peliään tuohon suuntaan, täyttääkseen Andersonin tyhjäksi jättämää tilaa.

Itse uskon, että niitä maalejakin alkaa sieltä vielä tulla. Toivottavasti mahdollisimman pian ja paljon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Taisi Newhook loukkaantua vähän pidemmäksi ajaksi, kun Mitchell Stephens nostettiin ylös. Viime kaudella Habsit teki ennätyksen loukkaantumispäivissä ja tämä kausi näyttää jatkuvan samaan tahtiin. Nytkin sivussa 7 pelaajaa ja Price.

Ainoa kultareunus on, että ainakin Struble on kuulemma pelannut hyvin näissä muutamissa NHL-peleissä. Hänen kohdallaan on tietenkin puhuttu, että potentiaalia pitäisikin olla NHL-puolustajaksi, ja siltä nyt vaikuttaa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Miten habs fanit näkee tän Josh Andersonin sopparin. yli 5 milliä ja kauden tehot 0+2. Tiedän, ootte rakennusvaiheessa, mutta tää soppari jatkuu kuitenkin kaudelle 26-27.

Ei kai tätä voi mitenkään muuten nähdä kuin suht kammottavana. Varsinkin kun tuon tyypin pelaajilla taso sukeltaa ajan kanssa.

Siitäkin huolimatta kuten viljelmo tuossa toi esille, tuo askiin sellaisia seikkoja joita ei oikein muut joukkueessa tuo. Siihen nähden pystyy kyllä roikottamaan mukana rosterissa sopimuksesta huolimatta. Onko pelipaikka top6 on sit ihan toinen asia.

Andersonin luistelunopeus on onneksi edelleen hyvällä tasolla ja sillä noita jäähyjä kalastaa. Oikea paikka olisi varmaan kuitenkin jossain kolmoskentän tienoilla, toisella laidalla joku toinen nopea pelaaja (Newhook) ja keskellä sentteri joka pystyy rytmittämään peliä ja antamaan syötöt vauhtiin. Tällaisessa roolissa ja ylivoiman maskimiehenä on edelleen varsin arvokas. Mutta ei silloinkaan sopimuksensa arvoinen, valitettavasti.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olisiko MSL:n aika koita jälleen CC-Suzuki-Monahan -ketju kasaan? Monahan ei ole saanut sentterinä mitään aikaiseksi, ei myöskään Suzuki, kun laidalla joku Gallyn tapainen musta aukko. Stephens on sentteri, joka ottanee neloskentän sentterin hommat. Evans ehkä kolmoseen, jolloin Monahan vapautuisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös