Montréal Canadiens 2021–2022 – build it again for playoffs

  • 243 171
  • 1 119

Matchaako Montreal Kotkaniemen offer sheetin?


  • Äänestäjiä
    154
  • Poll closed .

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Nyt sentään edes yritettiin. Mut hylätyn maalin jälkeen iski taas ihme lamaannus, ja loppukiri perinteisesti jäi sitten vajaaksi kun vastustajan molarista tehtiin sankari. Paikat oli ottaa pisteet mutta vaikean kautta meno jatkuu.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kuinkas iso slumppi oli menossa viime kaudella kun Montrealissa valmentajaa vaihdettiin?

Taitaa olla luultua isompi pelillinen ja henkinen merkitys Weberin ja Pricen puuttumisella.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Nyt sentään edes yritettiin. Mut hylätyn maalin jälkeen iski taas ihme lamaannus, ja loppukiri perinteisesti jäi sitten vajaaksi kun vastustajan molarista tehtiin sankari. Paikat oli ottaa pisteet mutta vaikean kautta meno jatkuu.

Juttujen mukaan mitään perusteita maalin hylkäämiselle ei ollut, mutta hylättiin silti. Ei tietenkään pitäisi antaa syytä tappiolle, mutta kun mikään ei kulje, niin tuollainen kirpaisee.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kotkaniemi 1 - Montreal 0

Hienosti Kotkaniemi hiljensi buuauksen ohjaamalla kiekon maaliin.

Dvorak sen sijaan otti typerän hyökkäyspään jäähyn ja Aho rankaisi ylivoimalla siitä tulleella ylivoimalla. Olisikohan Montrealin kuitenkin kannattanut vastata offer sheetiin?
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Olisikohan Montrealin kuitenkin kannattanut vastata offer sheetiin?
Luulen vähän niin, että Jepu halusi vaihtaa maisemaa eikä Montrealin pelityylikään ollut parasta hänen kehitykselleen.Carolina pelaa hienoa taitavaa kiekkoa ja jos saa pelata vielä Ahon ja Teräväisen kanssa,niin vain taivas on rajana.
Jos Montreal olisi vastannut offeriin ja Jepu olisi jäänyt vähän puoliväkisin,niin pidemmän päälle siitä olisi voinut tulla isompikin ongelma Montrealille.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Katselin pelikoosteen ja aikas selvältä tilanteelta tuo hylky kyllä näytti.
En nyt tiedä oliko tuo tilanne "selvä", mutta ehdottomasti sellainen 50/50. Olihan siellä kontaktia jne. Toisena päivänä hylätään ja toisena ei.

Hoffman tuo mukavasti lisää yksiulotteisuutta ja siniviivahiihtelyä. Ihan kuin miinuskone Anderson ei hoitaisi jo kaikkien puolesta tuota hommaa.

Kotkaniemen maali oli kyllä tähtiin kirjoitettu.

Caufieldin saisi hetkeksi siirtää Lavaliin sylkemään maaleja. Ei auta tällä hetkellä joukkuetta saatikka itseään.

Tilastoja katsellessa osua silmään, että Dvorak ja Armia pelaa sataprosenttista alivoimaa. Muut imuroivat sitten heidän ja naapureidenkin puolesta kiekkoja.
 

Liitteet

  • pk.jpg
    pk.jpg
    291,4 KB · kertaa luettu: 109
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viisi pelattua matsia ja neljä tehtyä maalia on huono yhtälö. Ite olen nähnyt noista vain sen Canes-matsin, eikä se peli nyt ihan kamalaa kuraa ollut. Paikkoja oli vaikka kuinka, mutta ei oikein näkynyt tulostaululla. Se hylätty maali oli mun mielestä ihan perusteltu, kun se ilmatila siinä alueella on molarin eikä hyökkääjän, jos kiekko ei ole vielä alueella.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Montreal päätti myös aloittaa kautensa ja teki sen nätillä 6-1 -voitolla Detroitia vastaan. Perreault painoi hatun, Nikulle 0+2 sekä Hoffmanille että Dvorakille ensimmäiset maalit Habs-nutussa. Toivottavasti ehdin katsomaan muutakin kuin koosteen. Toivottavasti tästä lähtee peli kulkemaan.

E. Edellinen kolmoskentän sentteri, joka teki hatun Habs-paidassa taisi olla Eller tai Bulis. Ihan liian usein ei tuota herkkua tule vastaan. Tai, että Habsit ylipäätään tekee kuusi maalia.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Niku 0+2 Habs-avauksessaan, olipa hieno juttu, toivottavasti saa pelata vastaisuudessakin vahvuuksillaan!
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Hyvin perinteinen esitys Canadiensiltä tappioputken katkaisun jälkeen. Työteliäs Seattle oli erittäin hyvä testi tähän kohtaan. Eli tuttuun tapaan siellä tehtiin johtopäätökset Detroit -voiton jälkeen, kaikki on taas hyvin ja voidaan rentoutua... Seurauksena Totaalinen kurmotus Krakenilta.

Tässä on nyt edessä kolme muuta länsirannikon ottelua, San Jose, LA ja Anaheim. Kuuteen päivään neljä peliä, tuossa ei juuri treenaamaan ehdi joten Neljä perättäistä tappiota ei olisi näillä otteilla mikään yllätys.

Johtavat pelaajat - onko näitä näkynyt?. Gallagher täysin kuutamolla, Petry kateissa. Andersson puhuu johtavan pelaajan lailla, mutta kaukalossa ei saa mitään aikaan ja tälle ketjulle -3 tänään - ja Dvorak Toffolin ja Caufieldin keskelle loppupeliin. Suzuki on edelleen varjo viime kaudesta.

Menin laskuissa sekaisin jo ensimmäisessä erässä sen suhteen kuinka monta ylivoimahyökkäystä Canadiens taas lahjoitti vastustajalle. Joku ylivoiman toimimattomuus on täysin epäolennaista tässä kohtaa, kun perusasiat on niin metsässä, että joukkue viettää suurimman osan peliajasta omassa päädyssä kiekon perässä juoksen. Maalinteon suhteen itse maalipaikkojen käyttämistä tai käyttämöttömyyttä suurempi ongelma on se ettei laadukkaita maalipaikkoja saada luotua tarpeeksi. Viime yönä näitä oli pitkälti vain kolme, yksi Hoffmanille ja kaksi syväjää-Gallagherille.

Joukkueen sisäisen pistepörssin Top 10:ssä Ben Chiarot, Brett Kulak, kahden pelin Sami Niku ja Chris Wideman.... Suzuki 0 maalia, Gallagher 0 maalia, Andersson 0 maalia, Caufield 0 maalia, Armia 0 maalia.

"Posin" kautta ulos, Perreault maalipörssin ykkönen, pistepörssin kakkonen. Dvorak pistepörssin kolmonen ja Hoffmann maalipörssin kakkonen vaikka on pelannut vasta neljä peliä. Hankinnat ovat siis selvästi onnistuneet upeasti...

Ja ottelun tähti Chiarot, 23:07, +1, 8 taklausta, 3 blokkia.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Näin loppupuolikkaan pelistä ennen töihinlähtöä. Oli tosiaan ihan jäätävää paskaa. Taisin noteerata yhden maalipaikan, joka tuli CC:lle, hän veti ohi maalin. Monta kertaa näin, että hyökkäys lähti ihan nätisti, eteni hyökkäysalueelle, jossa kiekonmenetys ja pari sekuntia myöhemmin Krakenin 3 vs 1 -hyökkäys ja laadukas maalipaikka. Ihan käsittämätöntä.

Vaikuttaisi, että aika moni pelaaja ei selvästikään ole valmis ottamaan isompaa roolia. Ainakin Romanov tuntuu olevan ihan hukassa. Toivottavasti jotain Nikua ei laiteta sijaiskärsijäksi, kun Romanov-Savard -pari pitäisi laittaa heti pariksi peliksi poppareille etsimään yhteispeliä. Tietenkin jonkun Edmundsonin puuttuminen näkyy, mutta en olisi uskonut, että näin pahasti. Treidejä ei tietenkään voi tehdä, kun ollaan katossa kiinni. Ainoa treidattava jolla olisi jotain arvoa, joka tulee mieleen, olisi Lehkonen.

Eiköhän tässä kannata vain alkaa jossain vaiheessa katselemaan, että varmistetaan se bottom10-sijoitus ja sitä kautta hyvä varausvuoro.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tässä on nyt edessä kolme muuta länsirannikon ottelua, San Jose, LA ja Anaheim. Kuuteen päivään neljä peliä, tuossa ei juuri treenaamaan ehdi joten Neljä perättäistä tappiota ei olisi näillä otteilla mikään yllätys.

Näistä vielä kaksi viimeistä halloweenin kunniaksi matinealäpsyttelyitä, joissa Habs on perinteisesti loistanut. Kaikki avaimet omissa käsissä vähintään sivuta kaikkien aikojen paskinta kauden aloitusta 107 vuoden takaa NHA:ssa (1-9-0). Silloisen joukkueen eduksi mainittakoon kuitenkin kaksi jatkoaikatappiota.

Noh, noh. Eipä mennä vielä sinne, mutta jokin perustavanlaatuinen tuossa joukkueessa haiskahtaa härskiltä sillilltä. Käytännössä joka ikinen viime kesän kannujahdissa kontribuoinut pelaaja on ollut toistaiseksi paska, piste. Allenia ei voi tappiokavalkadista syyttää, mutta ei tämä myöskään vaikuta 1B:ltä, vaan selkeältä 2A:lta.

Pelaajakokoonpano vaikuttaa siksi nerokkaasti rakennetulta, että puolustus ei kykene tukemaan hyökkäystä, eikä hyökkäys puolustusta ainakaan silloin, kun vastustaja edes viitsii yrittää iskeä Habsin ilmiselviin heikkouksiin.

Viime kauden runkosarjan loppuun ja tämänkautisen alkuun nähden on mahdoton kuvitella edes jälkikäteen, miten Ducharme sai porukan playoffeissa sellaiseen lentoon. Jos pleijarit jättää kuvasta pois, Ducharme vaikuttaa pelitapaa myöden Julien v0.71:ltä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jossain tuli vastaan, että Ducharme ja Bergevin olivat harjoituskaudella nähneet "jotain" mistä eivät olleet tykänneet. Ei ole kuitenkaan erikseen määritelty, että mitä tämä "jotain" on mahdollisesti ollut. Tietenkin Weberin, Pricen, Perryn ja Byronin kautta ainakin ihan hirvittävä määrä johtajuutta on puuttunut. Vaikea nähdä esim. Hoffman minään johtajana.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
No mahtuihan sinne sekaan yksi tilastovoitto ja Perreaultin hupsankeikkaa-ilta. Viime yönä oli taas aika palata omalle, huikealle tasolle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Missään ei ole vielä ollut, että Bergevin olisi ollut tietoinen Blackhawks-skandaalista. Epäilen, että on ollut tietoinen, kuten nähtävästi moni organisaatiossa. Toivon, että jos tulee vähänkin selvyyttä, että MB on ollut tietoinen asiasta, niin Molson potkii samantien pihalle. Ylipäätään alkaa olla sellainen fiilis, että ehkä Bergevinin on joka tapauksessa parempi jatkaa elämää ilman Bergeviniä tämän kauden jälkeen. Se mitä alkukaudesta on nähty ei tietenkään mene pelkästään MB:n piikkiin, vaan epäilen, että näistä ongelmista Ducharme ja MB ovat vähiten yllättyneitä. En siis jaksa uskoa, että Ducharme on saamassa potkuja tai MB tekemässä jotain "herättelytreidiä". Ylipäätään herättelytreidejä ei oikein enää tehdä, joukkue kasataan kesällä ja sitten mennään sillä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
No mitäs tästä nyt pitäisi taas päätellä?

Siellä oli systeemi ja osattiin pelata, mutta ei vaan viitsitty?
Vai oliko koko surkea alkukausi hämäystä, jotta tuuditettiin Sharks uskomaan ettei Habsistä ole mitään vastusta... ihan vain että vihdoin voitettaisiin San Josessa?

No, kyllähän tuossa Sharksille voittoa tuputettiin ensin, kolme peräkkäistä turhaa jäähyä alkupuolella. Ja Allen eittämättä pelasti päivän, omiin silmiin Sharks sai kyllä enemmän kuin tarpeeksi vaarallisia maalipaikkoja.

Mielenkiintoista nähdä oliko tässä taas makiaa mahan täydeltä, eli seuraavassa taas sukelletaan. Vai löytyisikö nyt jonkinmoinen jatkumoa tälle voitolle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ei vuosituhatta ilman voittoa San Josessa! Vaikutti, että siellä oli Price maalilla, sen verran hyvää maalivahtipeliä. Samaa mieltä, että jos vastus vetää 45 kertaa kohti maalia, niin siinä oli kyllä paikkoja tehdä useampikin maali. Tänään Romanov-Savard -pari pelasi hyvin ja samoin Kulak. Romanov hanskasikin vielä ottelun lopussa, kun joku San Josen kaveri menetti hermonsa. Chiarot ei ole ykkösparin pakki, jatkuvasti kiire, eikä pysty tarpeeksi tukemaan Petryä. Mun puolesta Edmundsonin palatessa Chiarotin voisi heittää suoraan katsomoon, jos Kulakilla pysyy pelitaso.

Jos pitää arvata, niin la-iltana nähdään taas väsynyt neppailu ja 3-4 maalin tappio.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olipa kylmänviileä suoritus Allenilta. Ei mitään kiirettä yhdenkään torjunnan kanssa, ei ylimääräistä hötkyilyä, eikä ylipelaamista. Habsin kaikkien aikojen toiseksi eniten torjuntoja nollapeliin.

Taidankin seuraavaksi reverse-jinxata Caufieldin, jolla on hitosti entryjä ja makoisia paikkoja kuten taas kolmannen erän YV:ssä, mutta kun ei mene, niin ei mene. Paska-Cole.

Kauden ekat maalit Romanoville, Gallagherille ja Andersonille. Josko se ketsuppipullon sinetti näillä vihdoin irtoaisi, niin saman tempun voisi näyttää myös Armialle, Lehkoselle ja Petrylle.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Olipa nautinnollinen matsi eilen illalla Kingsiä vastaan. Kumpikaan joukkue ei esittänyt oikeastaan mitään ja tällä kertaa vähemmän huono voitti oikeutetusti. En tiedä pystyisikö edes Price seisomaan niin päällään että näillä peliesityksillä tulisi useampia voittoja. Tämän illan Ducks matsin jälkeen ollaan oikeutetusti aloitettu kausi 2-8 rekordilla. Ketäs sieltä saadaan ensi kesän draftista tuhottavaksi?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olipa nautinnollinen matsi eilen illalla Kingsiä vastaan. Kumpikaan joukkue ei esittänyt oikeastaan mitään ja tällä kertaa vähemmän huono voitti oikeutetusti. En tiedä pystyisikö edes Price seisomaan niin päällään että näillä peliesityksillä tulisi useampia voittoja. Tämän illan Ducks matsin jälkeen ollaan oikeutetusti aloitettu kausi 2-8 rekordilla. Ketäs sieltä saadaan ensi kesän draftista tuhottavaksi?

Kyllä valitettavasti itsellä alkaa olla fiilis, että tämä kausi on taputeltu ja nyt kannattaa vain kääntää katseet tuleviin vuosiin. Tämän kauden mielenkiinto on siinä, että pystyyhän Habsit jäämään bottom10-joukkueeksi ja nähdäänkö NHL:ssä Guhle, Norlinder ja Jordan Harris. Pezzetta ansaitsisi ehdottomasti pelin tai pari NHL:ssä, vaikka Lehkosen paikalla.

Toivottavasti MB, tai hänen tilalleen tuleva, ei lähde tekemään mitään älytöntä treidiä, jossa annetaan tulevaisuutta pois. Tuskin edes Bob Gainey olisi niin tyhmä, että treidaisi Suzukin tai CC:n pois, varsinkin kun näiden pelaajien caphit on erittäin alhainen. Jokaisen muun pelaajan voi käytännössä kaupata, jos vain jollekin kelpaa.

NHL on siitä hauska sarja, että aina on seuraava kausi. Tämä kausi näyttäisi olevan ohikausi ja jälleen ensi kesänä katsotaan mitä tarttuu UFA-markkinoilta ja pystyykö esim. Weber enää koskaan pelaamaan. Pelaajistosta sopimus loppuu UFA: Paquette, Perreault, Chiarot, Kulak ja Wideman. RFA-puolella: Lehkonen, Romanov, Monty, Brooks ja Niku. Näistä merkitystä on vain Romanovin sopimuksella. Jos Chiarotista ja Lehkosesta saa jotain vaihdossa, niin hyvä. Nikun tietenkin toivon pystyvän osoittamaan, että hän olisi käytännöllinen NHL-pelaaja. Isoja muutoksia on tietenkin vaikea näillä näkymin tehdä, jollei palkkakatto satu nousemaan 3-4 milliä, joka tarjoaisi mahdollisuuden johon laadukkaaseen UFA-pelaajaan. UFA-tarjonta tosin näyttäisi olevan niin köyhää, että sieltäkin näyttäisi olevan hankalaa löytää oikein mitään.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Mahalaskuhan sieltä taas tuli voiton jälkeen. Kuinka yllättävää.

Canadiens aika pitkälti aseeton ja Allenillakin vähän heikompi päivä - joskin taas sai aika yksin taistella. Pari takaiskumaalia ja korttitalo kaatui samantien. Lopulliset laukaisutilastot ovat liian kauniita, kolmannen erän puolessa välissä Canadiens oli vielä alle 20 laukauksessa, ja pääsi paikoille vasta kun Kings nosti jalan kaasulta.

Yhteispeliä ei ole kummassakaan päädyssä. Hyökkäyspäädyssä näytti vielä jotenkin räikeämmältä, että ideat loppuu heti kun pääsevät vastustajan sinisen yli.

Armia, Drouin, Gallagher, Hoffman, Suzuki, Toffoli... yhteensä 4 laukausta kohti maalia. Nollakerholaiset tuossa Armia ja Gallagher.

Ei tässä oikein ole muuta jännitettävää kuin se, että alkaako jotain isompaa paniikkiliikettä tapahtua jo tällä vai vasta ensi viikolla.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Onneksi ei tullut katsottua 3. erää. Olisi varmasti vituttanut, kun nähtävästi 2. erän loppupuolen hyvä vire ei jatkunut. Ei Anaheim mitenkään hyvä ollut, mutta kyllä syvissä vesissä ui Habsit. Järkyttäviä virheitä erästä toiseen. Evans oli oikeastaan ainoa valopilkku, selvästi popparikomennus oli piristänyt.

Oli kyllä jotenkin koomista, että ottelua oli ehditty pelaamaan n. 1.40 minuuttia ja 1. Habs-jäähy ja sekin ihan turha vastustajan mailasta kiinnipitäminen. Huvittavinta oli, että kun jäähy alkoi, niin Anaheim-pelaaja piti heti Habs-pelaajan (oliko Armian?) mailasta kiinni, mutta siitä ei jostain syystä tullutkaan jäähyä. Ei se, että tehdään kauhea määrä virheitä, jotka avaavat maalipaikkoja, mutta että omista laatupaikoista ei saada millään maaleja. Aika mahdoton yhtälö.

En usko, että MB lähtee tekemään mitään paniikkitreidiä. Tilanne on mikä on. Hyvissä ajoin vain tankkausta ja kotivaraustilaisuuteen varausvuoroja ja ehkä joku lupaavahko nuori pelaaja sisään esim. Lehkosen tilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös