Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana PJPT, 22.06.2018 klo 02.18.

 1. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Juulsenin pitäisi ottaa paikka seitsemän NHL-pakin joukosta. Brook ja Fleury ovat lupaavia, mutta eivät välttämättä vielä NHL-tason pakkeja. Ovat kuitenkin hyvin matkalla NHL:ään.

  Draftin tulokset nähdään tulevaisuudessa, luotto on vahva, että Timmins hoitaa hommansa. UFA-hankinnoista en osaa sanoa. Paljon on tietenkin hyökkääjiä UFAna, mutta kun puolustajia tarvitaan ja niitä ei ole tarjolla. Yksi vaihtoehto on tietenkin treidata nykyrungosta hyökkääjä tai pari pois puolustajaan, sitten hankkia korvaavat palaset UFA-markkinoilta. Simmonds on ainakin vetänyt Nashvillessä niin vihkoon, että palkkapyyntö ei välttämättä ole ihan mahdoton. Mikä on taso? Hyvä kysymys.
   
 2. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Ah, taas yksi kausi keskinkertaisuutta. Noh Centre myy loppuun, joten mikäs tässä.
   
 3. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ainakaan draftvuoro ei voi mennä alaspäin arvonnassa . Jollei sitten treidata alaspäin, mutta se on sitten eri asia.

  Nyt on varataan siis 15. varausvuorolla. Edellisen kerran samoilla kohdilla varattiin Beaulieu vuonna 2011 vuorolla 17. Sitä edeltävä oli Louis Leblanc vuorolla 18. Viime vuosina ei siis ihan ole noilta paikoilta varattu.
   
 4. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  3. , 25. , 9. , 26. , 26. , 25. , 3. , 17. , 22. ja 18. Siinä viimeisen kymmenen vuoden draftisijoitukset. Näistä käteen jäänyt: peluri, ?, treidi, ?, bust, bust, treidi, treidi, treidi, bust.

  Kun katsoo, noita draftsijoituksia niin luulisi Habsin pelanneen ihan ok, mutta todellisuus ei kyllä täsmää.
   
  Hockey Puck ja Jay79 tykkäävät tästä.
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Vaikuttaa siltä, että Lindgren ja Poehling pelaavat ensi yönä. Lindgrenin pelaaminen tarkoittaa, että Habsien pitää tehdä kuusi maalia. Poehling on positiivinen juttu.
   
  Patarouva tykkää tästä.
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  6 maalia ja Poehlingille hattutemppu. Toronton kiusaaminen lienee aina hauskaa?
   
  Alamummo tykkää tästä.
 7. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Oli highlightsien perusteella kieltämättä aika vakuuttava debyytti Poehlingille, kun veti hatun ja sitten ratkaisi vielä rankkarikisan. En sitten tiedä, miltä peli näytti muuten.
   
 8. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Vetikö Poehling sentterinä vai laiturina? Antoi sellaiset näytöt, että vei yhden paikan ensi kauden rosterista. Jollei nyt vedä harjoitusleiriä ihan läskiksi. Ei tosin vaikuta kaverilta, joka alkaisi heti löysäilemään. Weal saanee näillä näkymin sopimustarjouksen Habseiltä. Siinä sitten alkaakin olla kentälliset täynnä.
   
 9. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Kyllä se keskellä veti Wealin ja Deslaurielin välissä. Ekat maalit tuli vähän puskista, mutta oikeassa paikassa oli oikeaan aikaan ja olihan tuo ihan huikea debyytti. Joillekin se vaan sattuu napsahtamaan samantien jackpot;) 5-5 maali siinä lopussa olikin sitten melkoinen pelimiehen sijoitus hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi ja vielä rankkareissa ratkaisumaali. Huh!
  Mete muuten pääsi jonkinlaiseen läpiajoon jatkoilla, ei tullut tosin maalia..
   
 10. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Yhdeksän Montreal-pelaajaa teki piste-ennätyksensä tällä kaudella. Itse asiassa vaikea löytää pettymyksiä joukkueesta. Joku Deslaurels varmaan, mutta hänkin oli lähtökohtaisesti neloskentän laituri. Tietenkin Drouinin erittäin paha slumppi kauden viimeisen neljänneksen ajan oli heikko suoritus. Loppukaudesta myös Niemi pelasi muutaman heikon pelin, joka varmaan maksoi hänelle jatkopahvin Montrealiin ja Price joutui urakoimaan. Pricen urakointi sinänsä tuskin maksoi pisteitä ja kun ei päästy pudotuspeleihin, niin Price saa nyt levätä. Tietenkin pettymyksiin pitää vielä nostaa: Reilly, Peca ja Hudon. Weiseltä en mitään odottanut, mutta osoitti olevansa kallis turhake. Alzner on tietenkin oma lukunsa, mutta tiputtaminen AHL:ään ei tullut yllätyksenä viime kauden jälkeen. Siinä onkin Bergevinille hommaa, että pääsee eroon Alznerista ja Weisestä. Tämän kesän jälkeen, pitäisi alkaa olla prospectpool sen verran täynnä, että noiden turhakkeiden kylkiäisenä voisi antaa jonkun varausvuoron. Weisen ja Alznerin ulostaminen vapauttaisi niin paljon tilaa, että olisi mahdollista tehdä peliliikkeitä UFA-markkinoilla. Mielenkiintoista myös nähdä, että missä vaiheessa alkaa jatkosopimuksia ilmestyä.

  Sanoisin, että Habsien kolme parasta olivat (aakkosjärjestyksessä): Domi, Price ja Weber. Isoimmat yllätykset (paremmuusjärjestyksessä): Kotkaniemi, Tatar ja Kulak. Tietenkin esim. Domi oli suuri yllätys myös.
   
 11. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Itse ainakin suhtaudun näihin loppukauden näyttöihin aika skeptisesti. Mittelstadt ja Donato veteli viime kauden lopussa niin hyvin, että moni laittoi molemmat Calder suosikkeihinsa. Vähän heikosti kävi. Tiimit lepuuttaa miehistöä, kaikki ei ole välttämättä enään pelissä ja junnut tulee täydellä energialla ja adrenaliinilla pelaamaan..
   
 12. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Tuskin kukaan odottaa 246 maalia ensi kaudella Poehlingiltä, mutta on noita heikompiakin debyyttejä nähty. Ei ollut ihan sattumaa, että Poehling painoi maaleja nuorten MM-kisoissa. Saattaa hyvinkin tehdä ensi kaudella sellaiset 15 maalia.
   
  Rambokala tykkää tästä.
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Canadiensilla on ihan hyvä tilanne palkkakaton suhteen, varsinkin jos se vielä nousee muutamalla miljoonalla. CapFriendlyn mukaan tilaa on nyt hieman yli 15 miljoonaa taalaa. RFA-pelaajia ovat mm. Armia, Lehkonen, Hudon, Kulak ja Reilly. UFA:t Weal, Thompson, Benn, Folin ja Niemi. Vielä ensi kauden ajan cappia rasittaa Steve Masonin sopimuksen ulos osto 1,366 miljoonaa. Paciorettyn palkanpidätys 450 000 loppuu tähän kauteen.

  Armia tullee saamaan hyvän jatkon tyyliin 4 vuotta ja 3M / kausi. Lehkonen sitten ehkä parin vuoden siltasopimus jotain 1,5 M / kausi. Hudoninsta en osaa sanoa, mutta tuskin sille yli miljoonaa kaudessa tullaan maksamaan. Kulak pelasi hyvin, joten hän saattaa agentin onnistuessa saada varsin reippaan palkankorotuksen. Tällä kaudella tienasi 900k, mutta ensi kaudella saattaa olla hyvinkin reilusti enemmän, esim. 2M. Reilly tulee ehkä samaan sen yhden miljoonan kaudesta. Jos noille viidelle RFA:lle näillä arvioilla menisi siis noin kahdeksan miljoonaa, niin siellä voisi olla silti vielä capin noston jälkeen lähes 10 miljoonaa tilaa.

  Karl Alznerilla on sopimuksessaan NTC, jossa hän saa valita seitsemän no-joukkuetta. Mutta miehen myyminen on kyllä todella vaikeaa näillä nykyisillä näytöillä. Rahapalkka sentään putoaa 6 miljoonasta 4,625 miljoonaan, joten farmiin hautaaminen on ensi kaudella sentäs hieman edullisempaa. Cappiin iskee kuitenkin se 3,6 M jos farmissa pelaa.
   
 14. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Alznerin ulostaminen rasittaisi ensi kaudella ainoastaan reilun millin verran. 2020 UFAksi tulevat mm. Peca, Deslauriers, Weise, joten silloin viimeistään päästään parista turhakkeesta eroon. Toivottavasti Alzner ei väkisin halua pelata Lavalissa, vaan kokee itsensä vielä NHL-pelaajaksi ja ottaisi treidin vastaan, jos joku hänet suostuu ottamaan.
   
 15. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Montreal Gazetten Jack Todd on sitä mieltä, että Drouin pitäisi treidata pois ja näin tehdä tilaa UFA/OS-hankinnalle a'la Panarin, Duchene tai Marner. Tuo on totta, viiden millin poistuminen tekisi sopivasti tilaa n. 10 millin hankinnalle, kun tilaa on. Drouinin treidaaminen loppukauden pelien perusteella on vain hankalaa, tai siis hankalaa saada hänestä hyvä korvaus. Twitterissä mielipiteet vaihtelevat; toisten mielestä Drouin vain nopeasti hiuksista v*****n tai sitten nuoren lahjakkaan pelaajan kohdalla pitäisi vielä katsoa. Drouinin 5,5 millin sopimus loppuu kesällä 2023, jos pelaaja pystyy nostamaan tasoa, niin tuo on hyvä sopimus. Epätasaiselle pelaajalle taas vähän liikaa.

  Marnerin hankkiminen OS:llä olisi kova veto rivalryn kannalta. Hinta ei välttämättä ole halpa, mutta jos Habsit pystyvät nostamaan itsensä kärkikastiin, niin 1. kierroksen varaukset ovat luonnollisesti häntäpäästä. Kunhan vain Bergevin katsoo, että ei menetetä Drouinilla halvalla ja UFA-markkinoilta jää tyhjä arpa. Toisaalta Drouin voidaan treidata vasta kun joku on saatu sisään ja silloin treidiarvokaan ei ole niin korkea.
   
 16. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Iltashaisse ratkaisi Habsin hyökkäysongelmat kertaheitolla kloonaamalla Petryn.
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Sääliksi käy, Montrealille jää käteen kaudesta todellinen kultainen ananas. Pudotuspelit missattiin hiuksenhienosti ja lotteryssä ei pätkääkään tuuria, vaan varausvuoro numero 15 sieltä tipahti.
   
 18. jalapeeno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Yksi hyväkin uutinen viime yöltä, eli Antti Niemi ei jatka Montrealissa imurointia ensi kaudella.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itsellä ihan päinvastainen fiilis Montrealin kaudesta. Nuoret menivät eteenpäin, joukkue taisteli viimeisillä kierrokselle asti jatkopeleistä ja sai arvokasta kokemusta voittamisesta. Ja vielä saivat ihan hyvän varausvuoron ekan kierroksen puolivälistä. Noilta sijoilta saa suunnilleen saman tasoisen pelaajan kuin vaikkapa sijoilta 7.-8., joten niin isona en tuota arvonnan "häviämistä" näe. Ja eipähän Montreal edes hävinnyt, vaan sai sen vuoron, mille sijalle päätyivätkin.

  Sääli on väärä sana, mutta enemmän minua harmittaa vaikkapa Coloradon arvontatulos.
   
  lasaleiko tykkää tästä.
 20. lasaleiko Jäsen

  Samat ajatukset itselläkin, kuin mitä @Mängimies tuossa edellä kirjoitteli, Jos kauteen olisi lähdetty kokeneemmalla joukkueella, jota olisi pidetty kauden alusta alkaen playoff-joukkueena ja silloin olisi tullut tämä sama lopputulos, niin voisi sanoa että sääliksi käy. Nyt tosiaan kuitenkin odotukset olivat mitättömät kauteen lähdettäessä, ja niihin odotuksiin nähden kausi meni kuten pitääkin, jopa hieman yläkanttiin.

  Hyvät jaksot kauden aikana tietysti nostivat odotuksia siitä, että tässä päästään vielä haistelemaan playoff-meininkiä uudella rungolla mutta haaveeksi jäi. Täytyy vaan toivoa että nuoret pelaajat kääntävät tämän täpärän poisjäännin playoffeista voimavaraksi tuleville kausille. VÄhän samaan tyyliin kuin Bauerin mainoksessa joskus 10v sitten Patrick Kane kyseli että "olisiko tämä se kausi (2008-09) kun mennään playoffeihin, kun viime kaudella (2007-08) jäätiin parin pisteen päähän?" Siitähän se ajatus sitten Chicagossa lähtikin.... No tämä nyt ei varsinaisesti liittynyt yhtään mihinkään, kunhan oma ajatus lähti harhailemaan johonkin männä vuosille. Vaan ei tämä nyt ihan toivoton lopputulos kaudelle ollut, vaikka varausvuoro 1. kierroksen alkupäässä toki kovasti miellyttäisikin.
   
 21. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Katsotaan nyt tarvitseeko Lindgrenin tilalle hankkia kauden aikana joku huomattavasti parempi kakkosveskari. Saattaa tulla jopa ikävä Niemeä.

  Toivottavasti Montreal tekee LaCouveen kanssa sopimuksen, jotta Laval saa hyvän taisteluparin Primeaulle. McNiven alkaa olla nähty.

  Bergevin oli puhunut, että Hudon saattaa jatkaa Habseissä, mutta hänen pitää kauden aikana osoittaa kuuluvansa NHL:ään. Saa siis varmaan vuoden jatkosopimuksen.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Cayden Primeau valittiin MM-kisoihin.
   
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habsit teki Christian Folinin kanssa jatkosopimuksen, vuosi ja caphit 0,8 milliä. Oikein hyvä sopimus kolmosparin pakille, siis Habsien kannalta.
   
  La vague tykkää tästä.
 24. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  1/9 on sopimuksista tehty. Niemen kohdalla on jo ilmoitettu ettei hän jatka Habseissä, joten en laskenut häntä mukaan. Habseillä on tilaa kuudelle sopimukselle, joten tuon puolesta ei kaikki tule missään tapauksessa saamaan sopimusta. Thompson tuskin tulee saamaan uutta pahvia. Voidaan siis sanoa, että 1/8 sopimusta on tehty. Tietenkin on mahdollista, että joku sopimus ostetaan ulos. Farmipelaajiin en ota nyt kantaa.
   
 25. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Thompson sai sitten sopimuksen, toisin kuin arvelin. Eli 2/9 sopimusta tehty. Sopimus on vuoden pituinen ja 1 millin arvoinen. Thompson otti siis aika reilun alennuksen (viime kausi 1,65 milliä), jotta saa jatkaa Montrealissa. Sopimus ei tosiaan pituudella tai hinnalla pilattu.