MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 823 269
  • 2 480

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Vähän väärä kohta alkaa puhua Meidän Pelistä (registered trademark), mutta onhan se välillä aika koomista, kun odotellaan ja kiekotellaan ja sitten tuleekin vastustajan prässääjä ja vie kiekon pois ja voi tulla pahakin "vastahyökkäys" (kun ei siis olla oman maalin takaa juuri mihinkään edes päästy)... Toisinaan vähän ekstreemiä tuo meidän peli.

Hyvin toimi tältä osa-alueeltaan Meidän Peli eilen Venäjää vastaan. Malliesimerkkinä, kun Kukkonen palautti (P) oikean puolustajan tontiltaan kiekon maalin takaa Jaakolalle. Jaakolan siirtyi maalin taakse seisahtuen sinne (V) ja syöttäen takaisin Kukkoselle. Venäläinen karvasi Kukkoseen kiinni ja Kukkonen palautti (P) kiekon maalin taakse Jaakolalle, joka seisahtui sinne (V). Jaakola syötti kiekon Kukkoselle, joka avasi Suomen tiiviin viisikon hyökkäyksen, mikä päättyi vastustajan maalille maalilaukaukseen. Tämän takia esim. Vancouverissa Timo Lehkonen pisti tiukkoihin tilanteisiin Lasse Kukkosen puolustajaksi 5vs5 pelissä ja Joni Pitkänen katseli Lehkoseen päin ja ihmetteli Lehkosen pakkivalintaa. Pitkänen oli tottunut NHL:ssä käynnistämään aina nopean hyökkäyksen eikä tietenkään sopeutunut pienellä harjoitusajalla Meidän Pelin pelin rytmittämiseen tarvittaessa hitailla hyökkäyksiin lähdöillä. Kukkonen on Jukka Jalosen luottopuolustajia ja sen takia myös varma valinta omiin MM-kisoihin.

MM-kisoissa oman pään hitaiden lähtöjen onnistumisesta on paljon menestys kiinni. Kanada, Ruotsi ja USA tulevat kovaa päälle omaan päätyyn. Tuhon tie olisi alkaa roiskia kiekkoa vain pois omalta puolustusalueelta. Kiekkokontrollilla voidaan ohittaa pari vastustajaa ja päästä yv-hyökkäyksiin. Helppoa se ei tule olemaan, mutta onnistuessaan se on erittäin tuloksekas pelitapa. Suomen jääkiekkoselostajat, Antsa mukaanlukien, ovat pitäneet varsinkin viivelähtöjä merkkinä siitä, että Suomella on vaikeuksia hyökkäyksiinlähtöjen kanssa. Toivottavasti nyt Antsa ensimmäisenä selostajista huomioisi sen, että viivelähdöt kuuluvat Jukka Jalosen menestykselliseen pelitapaan eikä Jalonen tule niistä luopumaan myöskään omissa kotikisoissa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Toivottavasti nyt Antsa ensimmäisenä selostajista huomioisi sen, että viivelähdöt kuuluvat Jukka Jalosen menestykselliseen pelitapaan eikä Jalonen tule niistä luopumaan myöskään omissa kotikisoissa.

En niin tarkkaa eilen selostusta kuunnellut, mutta oliso Mertaranta todella niin pihalla pelistä että tulkitsi viivelähdöt pelilliseksi ongelmaksi?
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Suomen jääkiekkoselostajat, Antsa mukaanlukien, ovat pitäneet varsinkin viivelähtöjä merkkinä siitä, että Suomella on vaikeuksia hyökkäyksiinlähtöjen kanssa. Toivottavasti nyt Antsa ensimmäisenä selostajista huomioisi sen, että viivelähdöt kuuluvat Jukka Jalosen menestykselliseen pelitapaan eikä Jalonen tule niistä luopumaan myöskään omissa kotikisoissa.

Mielestäni Antsa on kommentoinut vaikeuksistä lähinnä silloin, kun vastustaja on pystynyt karvaamaan useammalla pelaajalla Suomen puolustusalueelta ja tällöin Suomella on kieltämättä ollut ajoittain vaikeuksia purkaa karvausta kontrolloidusti. Viikonlopun Ruotsi-ottelu tulee olemaan tässä mielessä mielenkiintoinen, kun Jalonen aiemmin Sportmagasinetissa kommentoi, että Suomi saattaa kokeilla harjoitusmielessä "yltiökontrolloivaa" pelitapaa Ruotsia vastaan, sen sijaan, että painetta purettaisiin aiempaan tapaa hieman riskittömämminkin vaikka se johtaisi välillä vajaamiehisiin hyökkäyksiin. Mielenkiintoista nähdä kuinka Jalonen lähtee tuohon Ruotsi-otteluun.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En niin tarkkaa eilen selostusta kuunnellut, mutta oliso Mertaranta todella niin pihalla pelistä että tulkitsi viivelähdöt pelilliseksi ongelmaksi?

Koko kauden ajan kaikki selostajamme ovat kertoneet joukkueella olevan ongelmia, kun joukkueet ovat lähteneet "taas liian hitaasti" liikkeelle. Saukkosen Mika ehkä pahiten on ollut hakoteillä viivelähtöjen tai pakki-pakki-pakki-.. hyökkäyksiinlähtöjen suhteen. JP Jalo oli myös vielä syksyllä "ulalla" hitaiden lähtöjen kanssa, mutta ilmeisesti Ika Lehkosen vaikutuksesta alkoi huomata niiden kuuluvan joukkueiden pelitapoihin. Ei Antsa siis yksin ole ollut pihalla noiden viivelähtöjen kanssa, mutta oli vielä eilen sitä mieltä, että Suomella oli ongelmia pelin (nopeassa) käynnistämisessä. Eihän se nyt ole ihme, että selostajat ovat ulkona Meidän Pelin hitaiden hyökkäyksiinlähtöjen kanssa, kun studioasiantuntijat Tommi Kerttulaa, Ika Lehkosta ja Hannu Aravirtaa lukuunottamatta ovat olleet sitä mieltä, että joukkueiden tulisi avata nopeammin hyökkäyksiä, mikä oli suomalaisen jääkiekon teesinä parikymmentä vuotta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ei Antsa siis yksin ole ollut pihalla noiden viivelähtöjen kanssa, mutta oli vielä eilen sitä mieltä, että Suomella oli ongelmia pelin (nopeassa) käynnistämisessä.

En tiedä, olisivatko nopeat lähdöt sinänsä olleet mikään ratkaisu pelillisiin ongelmiin Venäjää vastaan, mutta kyllähän Suomi kiistatta oli hätää kärsimässä silloin kun pakkeihin kohdistui aggressiivista karvauspeliä. Varsinkin kolmannessa erässä saattoi peliaikaa kulua minuuttitolkulla Suomen saamatta aikaan yhtään kontrolloitua hyökkäystä omista. Onko se sitten enemmän pelaajien kuin pelitavan ongelma(vastustajat ovat oppineet pelaamaan Jalosen pelitaktiikkaa vastaan), se jää nähtäväksi tulevissa peleissä.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Tuosta 2nd screen -applikaatiosta. Onko muka mahdollista, että Maikkari on tehnyt tämän vain Iphoneen ja Windows (=Nokia) -puhelimiin. Katsoin tuolta sivulta (huom. linkki Maikkarin sivuille), niin näytti että on saatavilla vain App Storeen (Iphone), Nokia storeen ja "Download to Windows Phone". Eikö ole muka tarjolla Androidiin ? Aika perseestä, tosin ei tuo nyt niin välttämätön ole että todella haittaisi.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei voi mitään kun hymyilyttää ajatus M. Saukkosesta Suomen "ykkösselostajana"
Varsinkin vain MM-lätkää seuraavilla henkilöillä tulee ihmettelyn aihetta, että missä Mertaranta... Saukkonen on varmaan lähemmäs 20 vuotta ollut mukana kuvoissa eikä homma vaan suju. Taivainen on hyvä selostaja ja voisi olla hyvinkin ykköstykki tulevaisuudessa mikäli mertsti joskus malttaa lopetella.

Tavallaan liittyy seuraava asia myös tähän ketjuun ja uskon että varsinkin nimimerkkiä Mack lämmittää syvästi tämä itseni lailla.
Eli iltasanomien MM -kisaliitteessä oli kolmen sivun juttu maikkarillakin vaikuttaneesta armottomasta lätkämiehestä. Otsikolla Legenda Pentti "linkku" Lindegren. Tosiaan linkkuhan perhana on ollut messissä tavalla tai toisella jokaisissa Suomen kotikisoissa. Esim. pelaajana vuonna 1965 !
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En niin tarkkaa eilen selostusta kuunnellut, mutta oliso Mertaranta todella niin pihalla pelistä että tulkitsi viivelähdöt pelilliseksi ongelmaksi?

Niinkuin jo eilen vastasin, niin kaikki Suomen jääkiekkoselostajat ovat pitäneet viivelähtöjä (maalin taakse seisahtumisia) kauden aikana pelillisenä ongelmana. Tänään Antsalla hermo petti 1. erässä tappiotilanteessa. Antsa moitti, että Suomen hyökkäykset ovat lähteneet äärettömän hitaasta ja Tshekki on päässyt organisoitumaan omaan puolustuspeliinsä eivätkä hyökkäykset toimineet. Mitä teki Jalonen? Peluutti 2. erässä edelleen hitaita viivelähtöjä ja palaututti enemmän kuin 1. erässä. Tasatilanteessa Suomi lähti voittamaan kolmatta erää ja lisäsi kiekkontrollia omista lähdettäessä, 9 viivettä ja 7 palautusta. Ei Antsa enää moittinut Suomea äärettömän hitaasta pelistä, vaikka se kiekkokontrollilähtöjä lisäsikin. Viime kevään oppihan oli se, että Suomi tappiotilanteissa lisäsi hitaita hyökkäyksiä (HVP) ja sai pelit haltuunsa, minkä tuloksena oli maailmanmestaruus. Tämän Meidän Peliin olennaisena kuuluvan elementin (HVP-lähdöt) kun Antsa ottaisi haltuunsa, niin siinä olisi roima parannus jo muuten korkealuokkaiseen selostukseen.

Ara ja Keklu jatkoivat hyvin ja puhuivat myös pelitavallisia juttuja, vaikka pääpaino olikin yksilöiden tarkkailussa. Molemmat huomioivat 3. erän pelin paranemisen viive- ja palautuslähtojen tuloksena.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
SVT omistaa oikeudet televisioida ainakin EHT-turnauksen pelit Ruotsin osalta. Yleisradio taas on hankkinut Yle Fem -kanavalle SVT Europa -kanavan näkyvyyden, siispä Ruotsi-Venäjä-ottelu tulee suorana myös Yle Fem -kanavalta.
Valitettavasti Suomen-peliä ei kanavalta tullut, eikä tule huomennakaan. Mutta olisi hauskaa, jos tässä olisi jonkinlainen madonreikä näyttää pelejä, joiden varsinaiset televisiointioikeudet Suomessa on yhtiöllä, joka tunkee ne maksulliselle kanavalle.

Lyhyesti sanottuna, jos Ruotsi-Venäjä-peli kiinnostaa, laittakaa puolen tunnin päästä vastaanottimet kanavapaikalle 5.
 
Viimeksi muokattu:

Metsuri #37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
MTV3 HD on 1.5. alkaen vapaasti näkyvissä Digitan antenniverkossa, joten riittävän hyvällä televisiolla pystyy katsomaan kolme MM-peliä HD-laadulla ilmaiseksi.
 

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
SVT omistaa oikeudet televisioida ainakin EHT-turnauksen pelit Ruotsin osalta. Yleisradio taas on hankkinut Yle Fem -kanavalle SVT Europe -kanavan näkyvyyden, siispä Ruotsi-Venäjä ottelu tulee suorana myös Yle Fem -kanavalta.
Valitettavasti Suomen-peliä ei kanavalta tullut, eikä tule huomennakaan. Mutta olisi hauskaa, jos tässä olisi jonkinlainen madonreikä näyttää pelejä, joiden varsinaiset televisiointioikeudet Suomessa on yhtiöllä, joka tunkee ne maksulliselle kanavalle.

Lyhyesti sanottuna, jos Ruotsi-Venäjä-peli kiinnostaa, niin puolen tunnin päästä vastaanottimet kanavapaikalle 5.

Nyt vasta meikäläinen havahtui tähän tosiasiaan, että Yle tosiaan näyttää Ruotsin pelejä! Uskomatonta shittiä kyllä! Noh... Leijonien toimintaa sitten rahoitetaan noilla kanavapaketeilla, mutta kohtuuden rajat ylittyy meikäläisellä, kun kaiken lisäksi kyseessä Ruotsi! Tähän niitä hymiöitä...
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
SVT omistaa oikeudet televisioida ainakin EHT-turnauksen pelit Ruotsin osalta. Yleisradio taas on hankkinut Yle Fem -kanavalle SVT Europe -kanavan näkyvyyden, siispä Ruotsi-Venäjä ottelu tulee suorana myös Yle Fem -kanavalta.
Niin näyttää tulevan myös täällä Jyväskylässä, jossa SVT:n ohjelmien aikana pitäisi Yle Femillä pyöriä uutisikkuna. Ilmeisesti teknisellä puolella on sattunut joku kämmi ja uutisikkuna on jäänyt laittamatta ruutuun, mikä toki sopii minulle.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Canalin sivuilta muuten löytyy jo 24/7-kanavan ohjelmatiedot perjantaille. Klo 11:10 ensimmäisen kerran huikea "Leijonatreenit". Noita kisauutisia tulee kyllä ihan naurettavan usein. Kivaa plussaahan tuollainen kanava on, mutta esim. tuo treenien lähettäminen livenä luultavasti lähinnä häiritsee joukkueen keskittymistä.

Myös studiotiimillä on melkoinen haaste keksiä järkevää sanottavaa, kun lähetysaikaa on varattu niin vitusti. No, varmaan koko Suomen joukkue haastatellaan huoltajia myöten ennen ja jälkeen matsin joten siitä saadaan kivasti täytettä.

Edit. Ne onkin otettu pois näkyvistä, näkyivät vielä päivällä.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Kyllä täytyy jo nyt sanoa että on ikävä Tapio Suomista studioisäntänä. Pekka Lehtinen ei yllä millään tavalla edes lähelle samaa tasoa. Kekäläinen ja Ara ovat studiossa hyviä ja pystyvät avaamaan peliä sekä löytämään pelaajien eroja. Dufva on raskasta kuunneltavaa yrittäessään olla nokkela, täysin turha "asiantuntija".
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Canalin sivuilta muuten löytyy jo 24/7-kanavan ohjelmatiedot perjantaille. Klo 11:10 ensimmäisen kerran huikea "Leijonatreenit". Noita kisauutisia tulee kyllä ihan naurettavan usein. Kivaa plussaahan tuollainen kanava on, mutta esim. tuo treenien lähettäminen livenä luultavasti lähinnä häiritsee joukkueen keskittymistä.

Edit. Ne onkin otettu pois näkyvistä, näkyivät vielä päivällä.

On ohjelmatiedot ainakin nyt siellä. Ja kanavakin jo löytyy ja näkyy, alkoi näkyä klo 22. Äsken tuli Leijonalegendoja oikein urakalla. Kanavapaikat kaapelissa ovat 422 ja 423(HD).
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mika Saukkonen selostaa Suomen pelit ilmaisella Ava-kanavalla. Vittu, mitä pakkomarkkinnointia canaliin. Tosin eipä tuo hinta nyt paha ole, mutta ärsyyttähän tuo, ettei saukkosesta oo vieläkään ymmäretty luopua. Onko MTV3:n paneutuminen kisalähetyksien muihinkin osa-alueisiin yhtä paskalla tasolla? Kohta selviää, ennusmerkit eivät ole hyvät.
 

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
Mika Saukkonen selostaa Suomen pelit ilmaisella Ava-kanavalla. Vittu, mitä pakkomarkkinnointia canaliin. Tosin eipä tuo hinta nyt paha ole, mutta ärsyyttähän tuo, ettei saukkosesta oo vieläkään ymmäretty luopua. Onko MTV3:n paneutuminen kisalähetyksien muihinkin osa-alueisiin yhtä paskalla tasolla? Kohta selviää, ennusmerkit eivät ole hyvät.

Luulenpa, että Saukkosesta ei tässä tapauksessa kannata luopua, koska Mikan esiintyminen ilmaisilla kanavilla tuo lisämyyntiä maksullisille, luuletko, ettei Canal+:lla ole tätä tiedostettu ?
Toisaalta MTV3:n kannalta asia on melkoinen kaksiteräinen miekka, kun kaiken kaikkiaan valtaväestön (disclaimer: valtaväestöllä, tarkoitan tässä asioista perillä olevia tahoja) kanta alkaa jo muutenkin kääntymään yhtiön toimintaa vastaan melkoisen pahasti. Toisaalta yhtiön toimiala ei välttämättä vaadi kovinkaan hyviä tuloksia asiakastyytyväisyystutkimuksista
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Soitin eilen Soneralle tarkoituksena perua Urho Total, kun kesällä ei oikein tule Urhoa katsottua. Myyjä sitten kysyi haluanko tehdä uuden 2 vuoden sopimuksen Soneran Koti TV:stä (vanha oli voimassa Marraskuulle 2012), ja kaupan päälle tulisi 3kk ilmaiseksi Canal+ Total, jonka voi perua kolmen kuukauden jälkeen. Samalla kuukausimaksuni pienenee. Eli ilmeisesti kaikille ketkä tekevät 2 vuoden Koti TV -sopimuksen, niin toi Canal+ Total tulee kylkiäisenä. No, sopii minulle. Nyt tulee nähtyä vähän muidenkin kuin Suomen pelejä. Itse en olisi alkanut mitään paketteja tilailemaan, joten tämä tuli vähän kuin vahingossa. Eli jos jollakin on viilaamista omassa Sonera -sopimuksessa, niin kannattaa käyttää tuollainen porsaanreikä hyväksi. Ei niitä Soneralla kiinnosta se, jos maksat 10 euroa Koti TV ylläpitomaksua, vaan asiakkaan sitouttaminen on tärkeämpää. Urhon saatan tilata sitten syssymmällä uudestaan.

HUOM! MTV3 näyttää tänään Suomi - Ruotsi -pelin.
 
Viimeksi muokattu:

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Soitin eilen Soneralle tarkoituksena perua Urho Total, kun kesällä ei oikein tule Urhoa katsottua. Myyjä sitten kysyi haluanko tehdä uuden 2 vuoden sopimuksen Soneran Koti TV:stä (vanha oli voimassa Marraskuulle 2012), ja kaupan päälle tulisi 3kk ilmaiseksi Canal+ Total, jonka voi perua kolmen kuukauden jälkeen. Samalla kuukausimaksuni pienenee. Eli ilmeisesti kaikille ketkä tekevät 2 vuoden Koti TV -sopimuksen, niin toi Canal+ Total tulee kylkiäisenä. No, sopii minulle. Nyt tulee nähtyä vähän muidenkin kuin Suomen pelejä. Itse en olisi alkanut mitään paketteja tilailemaan, joten tämä tuli vähän kuin vahingossa.

Ihan houkutteleva tarjous, mutta kuten täälläkin on todettu jo viiteen kertaan, Soneran KotiTV:llä ei ole oikeuksia näyttää Canalin kiekkokanavaa (jolla mm. Suomen pelit näytetään). Tietysti tämä on loistodiili, jos tyytyy siihen että näkee Canalilta vain Ruotsin lohkon kamppailut. Onhan sekin parempi kuin ei mitään.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Ihan houkutteleva tarjous, mutta kuten täälläkin on todettu jo viiteen kertaan, Soneran KotiTV:llä ei ole oikeuksia näyttää Canalin kiekkokanavaa (jolla mm. Suomen pelit näytetään). Tietysti tämä on loistodiili, jos tyytyy siihen että näkee Canalilta vain Ruotsin lohkon kamppailut. Onhan sekin parempi kuin ei mitään.

Tämä on valitettavan totta.

Jos kisat kiinnostavat vielä jotain, niin Katsomo.fi tarjoaa vielä 28€:lla paketin josta näkee kaikki pelit + mahdollisuus katsoa jälkikäteen kokonaisia pelejä.
Linkki katsomo.fi-sivustolle
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tulevatko nuo kaikki Canalin HD-lähetykset kisapeleistä olemaan vain 720p tarkkuudella, tuleekohan FullHD-tarkkuudella mitään ulos?
 

jyppimies-82

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mertarantahan syttyy vasta kisoissa tosipaikan tullen. Näin on ollut aina. Ei ole kisoihin nähden mitään fiilistä jossain yleisurheilun SM-kisoissa eikä siis EHT-peleissäkään.
Tänä keväänä kaikesta huolimatta MM-kisat kiinnostavat enemmän kuin ennen, kiitos parannetun lohkojärjestelmän. Tosin on siinä se heikkous, että joku maa saattaa tulla vastaan kolme kertaa samoissa kisoissa...
Canalin paketin kanssa kahdeksi vuodeksi tehty sopimus mahdollistaa vaikka kaikki pelit, vaikkei kiinnostaisikaan, mutta en ole ollenkaan varma ostaisinko kortin kisojen ajaksi jos en olisi sitoutunut pakettiin jo muutenkin. En ole mikään MM-kisafani, katson maaotteluiden sijasta mielummin MotoGP:, Valioliigat sun muut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös