MM-kisat Latvia 5-21.5.2006

  • 44 209
  • 246
Tila
Viestiketju on suljettu.

dugeroow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tämä voi kuulostaa Jyp fanin surkealta avautumiselta, mutta aina en jaksa ymmärtää miten jo useamman kauden ajan Niklas Bäckström on yksinoikeudella vienyt SM-Liiga - vahdin paikan kaikista A-maajoukkueen kokoonpanoista. Vaikka Nikke onkin hyvä, luonnehtisin häntä lähinnä tasaisen varmaksi torjujaksi, ei hän kuitenkaan ole välttämättä se SM-liigan paras kotimainen. A-maajoukkueen peleissä Niklas on ollut ihan hyvä. Ei kuitenkaan mikään ihmeellinen.

S. W. Heimo on osoittanut välillä huikeita otteita ja erittäin varmaa torjuntatyöskentelyä Jypin takalinjoilla kahden vuoden ajan. (Onhan Niklaskin varmasti ollut välillä huikea) Torjuntaprosentti on ollut koko tämän ajan SM-liigan kärkeä ja Niklaskin on pysynyt takana. Matkaan mahtuu myös AHL ja Elitserien - finaalikokemusta. Miksei tälle herralle anneta minkäänlaista näytönpaikkaa? Kannattaa joka tapauksessa huomioida myös se joukkue minkä takana maalivahti pelejään pelaa. Myös esimerkiksi herra nimeltä Juuso Riksman olisi mielestäni ansainnut paikan näyttää osaamistaan maajoukkueessa. Itse olen joka tapauksessa pitänyt Niklasta hieman yliarvostettuna maalivahtina ja esimerkiksi juuri em. mainitut ovat olleet häntä tällä kaudella omasta mielestäni parempia.

Jos tulevaisuutta halutaan ajatella, ei Bäckström siihen kyllä ikänsä puolesta enää kuulu vaikka onkin Wallinheimoa pari vuotta nuorempi. Tällöin pitäisi antaa vastuuta hyvin pelanneelle oikeasti nuorelle kaartille kuten Tuukka Raskille. MM-kisoihin mennään kuitenkin voittamaan, ei ajamaan pelaajia sisään.. eikö Euro Hockey Tour ole enemmänkin sitä varten? Tätä taustaa vasten eikö sinne joukkueeseen pitäisi valita se paras vaihtoehto, varsinkin kun maalivahtia ei tarvitse samalla tavalla istuttaa muuhun kentälliseen.

Nykäskylä vaikenee.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Parikin asetti kisakaavailuihinsa Mikko Elorannan, enkä kyllä ymmärrä miksi.

Eloranta on pelannut tällä kaudella kaiken kaikkiaan yhden ottelun (Rapperswilin runkosarjan viimeisen), joten aika ihme on mikäli mies MM-kisoihin valitaan. Ulkomaalaiskiintiön vuoksi tuskin mahtuu Sveitsin pudotuspeleissä pelaamaan, vaikka vihdoinkin pelikuntoon on päässyt. Ei Eloranta ole mikään sakukoivu, joka kannattaa ottaa MM-kisoihin, vaikkei koko kaudella olisi muualla pelannut.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Paras mahdollinen MM-edustusjoukkue:
Maalivahdit:
Kari Lehtonen, Atlanta
Antero Niittymäki, Philadelphia
Hannu Toivonen, Boston

Puolustajat:
Aki Berg, Toronto
Jukka-Pekka Laamanen, HPK
Janne Niskala, Zug
Petteri Nummelin, Lugano
Joni Pitkänen, Philadelphia
Sami Salo, Vancouver
Marko Tuulola, Rapperswil

Hyökkääjät:
Olli Jokinen, Florida
Tomi Kallio, Frölunda
Sami Kapanen, Philadelphia
Mikko Koivu, Minnesota
Saku Koivu, Montreal
Antti Laaksonen, Colorado
Ville Peltonen, Lugano
Lasse Pirjetä, Davos
Kimmo Rintanen, Kloten
Jani Rita, Pittsburgh
Jarkko Ruutu, Vancouver
Tony Salmelainen, HIFK
Teemu Selänne, Anaheim

Joukkue on mahdollinen, jos Stanley Cupin ratkaisevat Carolina, Ottawa, NY Rangers, Buffalo, Detroit, Dallas, Calgary ja Nashville. Mielestäni Väänänen ja T. Ruutu on sivussa koko kauden, mutta en ole varma. Toivoisin, että Kimmo Rintanen palaisi maajoukkueeseen vaikka onkin jo ilmoittanut olla pelaamatta enää MM-kisoissa. Rintasen tehot ovat olleet tällä hetkellä todella kovat: 44:ssä ottelussa 23 maalia ja 26 syöttöpistettä eli 49 pistettä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tämä minun ensimmäinen versio MM-joukkueesta on tehty ilman mahdollisia suomalaisia, jotka putoaisivat NHL:n 1. play offs-kierroksella.

MV:
Kari Lehtonen
Hannu Toivonen
Fredrik Norrena

P:
Aki-Petteri Berg
Petteri Nummelin
Antti-Jussi Niemi
Lasse Kukkonen
Janne Niinimaa
Toni Lydman
Ossi Väänänen

KH:
Olli Jokinen
Mikko Koivu
Riku Hahl
Saku Koivu
Niko Kapanen

LH:
Teemu Selänne
Niklas Hagman
Ville Peltonen
Jussi Jokinen
Jukka Hentunen
Ville Nieminen
Antti Laaksonen
Jere Lehtinen

Ketjut:
Selänne-Koivu-Lehtinen
Peltonen-Jokinen-Jokinen
Hagman-Kapanen-Hentunen
Laaksonen-Koivu-Nieminen

Niinimaa-Niemi
Berg-Nummelin
Lydman-Väänänen
Kukkonen

Joo, omat veikkaukseni on tässä vaiheessa, että 1.kierroksella putoavat NHL:ssä Montreal,Ottawa,New Jersey,Buffalo,Edmonton,Dallas,Los Angeles,Colorado.

Joukkueessa on muutama pelaaja, jonka näkemiseen Latviassa suhtaudun aika pessimistisesti. En esimerkiksi jaksa uskoa kovin paljoa, että Jere Lehtinen nähtäisiin MM-kisoissa, mutta kunhan nyt hänet tuohon laitoin.
Teemu Selänteen taas uskon näkeväni, mikäli on terve, niin Latviassa. Selänne ei ole koskaan voittanut mitään suurta ja maailmanmestaruus lienisi edes jonkinlainen suuri voitto.

En taas näe kovinkaan hyvänä ideana kokeilla Latviassa jotain aivan nuoria kokemattomia pelaajia tyyliin Lindgren. Euro Hockey Tourit lienevät tätä varten, vai?
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
vilperi kirjoitti:
En taas näe kovinkaan hyvänä ideana kokeilla Latviassa jotain aivan nuoria kokemattomia pelaajia tyyliin Lindgren. Euro Hockey Tourit lienevät tätä varten, vai?

Tuleen vaan. Kovassa paineessa puristetaan timantteja. Eräs pienikokoinen turkulaissentterihän sai aikoinaan isojen pelien tulikasteensa Esa Tikkasen rinnalla MM-kisoissa ja vastaavanlaista pitkäjänteistä tähtien kehittämistä toivoisin näkeväni nykyisinkin. Avainrooleissa ja tärkeiden pelien ratkaisuhetkillä jäällä on kuitenkin kokeneet kaverit, jolloin nuoria kavereita voidaan käyttää nelos-/kolmosketjuissa.

Tuskin esimerkiksi Kontiolan, Lindgrenin tai Aaltosen pelillinenkään taso ja panos joukkueen menestyksen kannalta todella merkittävästi eroaa näiden Hentusen, Viuhkolan, Kuhdan, Kallion tai jonkun muun Eurooppajyrän vastaavasta.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Pitää lisätä tuohon ryhmääni Ville Nieminen, sillä mies siirtyi San Jose Sharksiin. Nieminen tiputtaa Salmelaisen joukkueesta.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Voishan täsä pyöritellä Kanadankin parhaan mahdollisen MM-joukkueen samalla kaavalla eli ne edellämainitut joukkueet pelaavat Stanley Cupista.

Maalivahdit:
Martin Brodeur, New Jersey
Manny Fernandez, Minnesota
Roberto Luongo, Florida

Puolustajat:
Marc-Andre Bergeron, Edmonton
Rob Blake, Colorado
Dan Boyle, Tampa Bay
Bryan McCabe, Toronto
Scott Niedermayer, Anaheim
Chris Pronger, Edmonton
Brad Stuart, Boston

Hyökkääjät:
Todd Bertuzzi, Vancouver
Andrew Brunette, Colorado
Jonathan Cheechoo, San Jose
Sidney Crosby, Pittsburgh
Simon Gagne, Philadelphia
Shawn Horcoff, Edmonton
Mike Knuble, Philadelphia
Patrick Marleau, San Jose
Mark Recchi, Pittsburgh
Brad Richards, Tampa Bay
Marc Savard, Atlanta
Ryan Smyth, Edmonton
Alex Tanguay, Colorado
Joe Thornton, San Jose

Ihan OK-porukka. Luulis menestyvän paremmin, mitä Gretzkyn golf-porukka.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Sitte vielä USA:
Maalivahdit:
Rick DiPietro, NY Islanders
Robert Esche, Philadelphia
John Grahame, Tampa Bay

Puolustajat:
Keith Ballard, Phoenix
Joseph Corvo, Los Angeles
Brian Leetch, Boston
John-Michael Liles, Colorado
Paul Mara, Phoenix
Paul Martin, New Jersey
Brian Rafalski, New Jersey

Hyökkääjät:
Tyler Arnason, Chicago
Jason Blake, NY Islanders
Craig Conroy, Los Angeles
Brian Gionta, New Jersey
Scott Gomez, New Jersey
Jamie Langenbrunner, New Jersey
John LecLair, Pittsburgh
Ryan Malone, Pittsburgh
Mark Parrish, Los Angeles
Brian Rolston, Minnesota
Keith Tkachuk, St. Louis
Mike York, NY Islanders
Scott Young, St. Louis
 

gscorer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-kiekko
Luulisin että Rick Nash on aika varma tapaus terveenä tuohon kanukkien joukkueeseen
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Väsynyt Selänne kirjoitti:
Pitää lisätä tuohon ryhmääni Ville Nieminen, sillä mies siirtyi San Jose Sharksiin. Nieminen tiputtaa Salmelaisen joukkueesta.

Salmelaista ei tiputa MM-joukkueesta edes Sarvis-ämpäri. Ja enpä usko, että kisoissa nähdään kuin korkeintaan 3-5 suomalaista NHL-pelaajaa. Ja se ei ole välttämättä huono asia.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
aurinkolahna kirjoitti:
Salmelaista ei tiputa MM-joukkueesta edes Sarvis-ämpäri.

Jaa-a. Tuskin Salmelaisenkaan paikka aivan kirkossa kuulutettu on varsinkin, kun ihan samanlaista lentokeliä ei olla viimeaikoina nähty, kuin syksyllä.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
aurinkolahna kirjoitti:
Salmelaista ei tiputa MM-joukkueesta edes Sarvis-ämpäri. Ja enpä usko, että kisoissa nähdään kuin korkeintaan 3-5 suomalaista NHL-pelaajaa. Ja se ei ole välttämättä huono asia.

Jaa-a, enpä sanoisi varmaksi. Muistellaan hetki Hyvöstä, Nurmista, Saarelaa... SM-liigan paras maalintekijä on monasti jätetty kisajunasta. Varsinkin jos Dallas tippuu ensi kierroksella ja Viisikko saapuu. Ja siihen vielä mahdollinen Selänteen saapuminen. Koska kolmos-neloskenttään Erkka ei Salmelaista ota. Tuolla skenaariolla ykkösen laituripaikat ottaisivat automaattisesti Teemu ja Jere, ja mikäli Kapanen on Suomen top-2 sentteri kisoissa, hänen laitaukkonsa on toisena ainakin Miettinen.

Sitten on olemassa 1kpl Ville Peltosia, joka menee heittämällä Salmelaisen edelle, jossei meidän, niin ainakin Erkan papereissa. Myöskin Timo Pärssinen ja Jukka "Torino" Hentunen ovat maajoukkuehierarkiassa Tonya ylempänä.

Elikkä jos aletaan rakentelemaan tällä periaatteella ketjuja:

Selänne - "OJ/Saku" - Lehtinen
Miettinen - Kapanen - Pärssinen
JJokinen - "Viuhkola" - Peltonen
Hagman - "Pakaslahti" - "Nielikäinen"
Jukka T. Hentunen


""-miehet ovat siis tällaisia avonaisia paikkoja. Siellä olisi siis haut Ykkösen, Kolmosen ja Nelosen sentterille ja Nelosen Enforcerille. Ei kuulosta ihan Salmelaiselta...



All said and done, Jos Dallas ei tipu, on Tonyn tilanne paljon valoisampi. Meinaan vaan, ettei se kirkossa kuulutettu ole sekään kisapaikka.

EDIT: Torino-Hentunen jäi...oho. Olkoon Mr. 13, kun osaa sen niin hyvin =)
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Olen jo monessa viestissä toitottanut, että näistä Latvian MM-kisoista tullee uusien tähtien näyteikkuna. Suomen joukkueen olen koonnutkin jo pariinkin kertaan, mutta listataan nyt ulkomaalaisia pelaajia, jotka olisi siistiä nähdä Riikassa:

Ruotsi

-Sinänsähän Ruotsin voisi huoletta jättää vaikka pois koko kisoista, mutta jos ne nyt sinne kuitenkin änkeävät, olkoon mukana ainakin toisen polven superlupaus Alexander Steen. Kanadassa syntynyt ruotsalaishyökkääjä pelaa vahvaa tulokaskautta, ja on iskenyt jussijokismaisesti varmaan 4/5 pisteistään ylivoimalla. Aivan kuin niitä ylivoimanpyörittäjiä Ruotsilla ei muuten olisikaan riittävästi. Tehot tältä kaudelta 15+19=34 54 ottelussa.

Suuri osa vähänkin korkeamman profiilin omaavista ruotsalaispelaajista pelaa sen verran hyvissä NHL-joukkueissa, että heitä tuskin kisoissa nähdään, mutta Niklas Kronwall olisi jälleen ihan kiva nähdä. Valitettavasti Detroitin tippumisen mukana tulisi kohtuuttoman paljon muuta sakkaa, joten pelailkoon Kronwalkin pitkälle kevääseen - NHL:ssä.

Maaliin ruotsalaiset voisivat ottaa, mikäli Lundqvist pelaa NHL:ää kisojen aikaan, vaikkapa Mikael Tellqvistin, vai olisiko sittenkin aika antaa vastuutehtävät Stefan Liville? Vaikea tilanne, mikäli Lundqvist jää pois.

EDIT: Hetkonen, voiko tuo Steen edes pelata Ruotsin maajoukkueessa? Ei ainakaan NHL:n ruotsalaispistepörssissä ollut mukana lainkaan.


Tshekki

-Takatukilta löytyy toki montakin mielenkiintoista pelaajaa, mutta ykköstoiveeni kevään kisoihin olisi yksi suurimmista ulkomaalaissuosikeistani, Floridan Rostislav Olesz. Reilu parikymppinen tulokashyökkääjä on pelannut yli puolet kaudesta ylhäällä, ja napsinut tehot 6+10. Hänellä on kaikki osa-alueet kunnossa, ja luulen, että monet pakit olisivat isossa kaukalossa ihmeissään tämän vikkeläjalkaisen nuorukaisen kanssa.

Heti seuraavassa ryhmässä tshekkilistallani Oleszin jälkeen tulee kolme nimeä, Ales Hemsky, Martin Erat, sekä jumalainen Patrik Stefan. Yksi viime kevään mestaruusryhmän pirteimmistä nimistä, Hemsky, on tällä kaudella suorittanut todellisen läpimurtonsa NHL:n eliittiin, ja pelannut lähes piste/peli tahdilla (63 ottelua, 16+46=62). Martin Erat on muutaman vuoden Hemskyä vanhempi, vähän puskista (varaus 7. kierrokselta) tullut laituri, joka oli olympialaisissa sangen hyvä. NHL:ssä on syntynyt 61 ottelussa 15+21=36 pistettä. Erittäin mielenkiintoinen nimi. Patrik Stefan ei vieläkään tehnyt sitä povattua läpimurtoa, vaan on jälleen kärsinyt vammoista. 51 ottelussa on syntynyt 20 pistettä (9+11), mutta kuten hän viime vuonna osoitti, isolla jäällä ja terveenä Patrik on kokolailla pitelemätön paremmissakin piireissä.

Olisi todella upeaa nähdä ainakin Stefan ja Olesz tshekkipaidassa. Molemmat pelaavat tällä hetkellä tippumassa olevissa joukkueissa, joten mahdollisuudet ovat ihan hyvät.

Maalivahtiosastolla Tshekillä riittää kysymysmerkkejä. Onko Milan Hnilicka jälleen ykkösveskari?


Venäjä

-Venäjältäkin löytyy todella rutkasti mielenkiintoisia nimiä. Alexander Ovechkinista nyt on turhaa puhua minään tulevana tähtenä, mutta tottakai loistojuttu, jos Oven otteista päästään nauttimaan MM-kisoissakin. Toisen junnutähden, Evgeni Malkinin valinnan pitäisi tietysti olla selvä juttu (ja onkin), mutta paha häntäkään on enää minkäänlaisena lupauksena.

Vähän tuntemattomimmista pelaajista on pakko nostaa esille Columbuksen Nikolai Zherdev, joka on erityisesti viime kuukaudet ollut vallan valtavassa iskussa. Jos tämän pahemmanlaatuisen ilyakovalchukin mieliala on kohdallaan, voi hän hyvinkin dominoida koko turnausta. Zherdevin tämän kauden tehot ovat vakuuttavat, 62:ssa ottelussa 23+20=43.

Torinosta poisjäänyt Sergei Samsonov olisi myös kiva nähdä Team Russiassa. Tällä hetkellä Edmonton on nipin napin kahdeksan joukossa, mutta voi hyvin olla, että sen pelit päättyvät jo runkosarjaan. Samsonov on tällä kaudella tehnyt vain 37 pinnaa, mutta potentiaalia on huomattavasti parempaan. Samaan kenttään Ovechkinin kanssa?

Venäjän maalivahtitilanne on avoin. Nikolai Khabibulin kyllä vapautuu käyttöön, mutta jaksaako hän lähteä kisoihin? Samat kysymykset koskevat Evgeni Nabokovia ja Ilya Bryzgalovia, jonka en hevillä usko Krikunovin kanssa samaan koppiin astuvan.


Slovakia

Slovakian laajasta hyökkäyskalustosta ykköstoiveeni kohdistuu Torinon tauon huilanneeseen Ladislav Nagyyn, oikeastaan juuri siksi, etten häntä Torinossa nähnyt. Nagy on todella korkean profiilin pistenikkari, ja pelaillut tälläkin kaudella reilusti päälle piste per peli -tahdilla (51, 15+41). Muista pelaajista suurin mielenkiinto kohdistuisi, näiden kisoihin päästessä, kahteen SM-Liigasta tuttuun pakkijärkäleeseen, eli Ivan Majeskyyn ja Kristian Kudrociin. Siinä olisi Slovakeilla pakkiparissa sellainen määrä massaa ja jopa jonkinverran taitoakin, että varmasti olisi kurjaa vastustajan hyökkääjillä.

Maalia vartioinee Jan Lasak, sillä Peter Budajn pelit jatkunevat pitkälle kevääseen. Jos Colorado kuitenkin tippuu, lienee Budaj ykkösveska.


USA

-USA:n onkin jo oikeastaan pakko uudistaa kokoonpanoaan. Viime kaudella Bluesissa nähty löysäperse Ryan Malone voisi olla yksi vaihtoehto kun nimetään uusia pelaajia. Malone on iskenyt tällä kaudella heikossa pingviinilaumassa keskiverto tehot, 15+13. Ykköstoiveeni Jenkkien valmennusjohdolle on kuitenkin se, että rohkenisivat ottaa mukaan muutaman vuoden takaisen nuorten MM-sankarin, Zach Parisen. Parise on tekaissut New Jersey Devilsissä 8+14, mikä on tulokkaalle ihan ok saldo.

Joku voi tietysti olettaa, että NJD:n playoff-paikka on jonkunlainen este, mutta sehän on vain järjestelykysymys ;). Ja ehkä ne putoavat nopeasti.

Maaliin Jenkeillä ei kovin montaa vaihtoehtoa ole, mutta ykkösvahdin tehtäviä hoitanee Rick DiPietro. Jos USA:n valitsijoilla olisi joku järki päässään, löytyisi ilmiselvä ykköskassari tietenkin Bostonista, kera helvetin ruman maskin. Olisi jännä nähdä miten Tim Thomas pärjäisi MM-tasolla. Veikkaan, että hyvin.


Kanada

Kanukeilla on ihan kivasti valinnanvaraa pelaajistossa, mutta yksi varmakin nimi löytyy, jos vain peluria kisat kiinnostaa. Nimittäin Sidney Corsby, joka mukana ollessaan olisi IMO kisojen kiinnostavin ulkomaalainen. Tämä siksi, että toisin kuin Ovechkinin, Crosbya en ole kertaakaan nähnyt aikuisten arvokisoissa. Eipä ole niissä kyllä kertaakaan pelannutkaan.

Mahdollisista tippujista mielenkiintoisia nimiä löytyy toki muitakin. Esimerkkeinä mainittakoon kanadalaispörssin kolmantena majaileva Marc Savard, San Josen Jonathan Cheechoo, sekä edellisen seurakaveri Patrik Marleau. Nämä kaikki ovat korkealla pistepörssissä, ja toisivat uutta verta Kanadan aavistuksen kaavoihin kangistuneeseen joukkueeseen. Crosbyn ketjukaverina nuorten kisoissa kunnostautunut Martin Bergeron voisi olla kokeilun arvoinen nimi sentteriosastolla.

Olisi myös hienoa, jos tästä Kanadan huippulupaavasta 80-luvun puolenvälin vuosikerroista uskallettaisiin valita pelaajia mukaan. Pelkään kyllä, että se on hieman liikaa odotettu. Crosbyn lisäksi siis. Corey Perry ja Ryan Getzlaf olisivat ainakin saatavilla mikäli Anaheim tippuu. Jeff Carterin ja Mike Richardsin Philadelphia mennee aika pitkälle.

Kanadan maalia vartioi, mikäli kisoihin lähtee, Roberto Luongo. Luongon kieltäytyessä nousee esiin ainakin Manny Fernandez, JS Giguere, Marc Denis ja Marc-Andre Fleury. Joku edellämainitusta nelikosta olisi kyllä kiva nähdä tolppien välissä, mutta eiköhän se Luongo siellä tönötä.

----------------------------------

Noniin, siinähän sitä spekulaatiota.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Saku #11 kirjoitti:
Corey Perry ja Ryan Getzlaf olisivat ainakin saatavilla mikäli Anaheim tippuu.

Perry ja Getzlaf ovat varmasti liian kokemattomia mutta saman seuran pari vuotta vanhempi Joffrey Lupul joka on tehnyt mukavat tehot 22+20 saatetaan nähdä kisoissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tony Hawk Latvian kevääseen

Suomen ykkös-/kakkoskenttänä tulisi Latviassa kokeilla kolmikkoa Peltonen-O. Jokinen-Salmelainen. Dallas mennee ainakin toiselle kierrokselle pudotuspeleissä, joten Jokinen & co eivät kisoihin tule. Tässä kentässä roolitukset pelaisivat mielestäni paremmin kuin J. Jokisen kanssa

Salmelaisen olisin nähnyt mielelläni jo Torinossa. Toki tarkastelen maailmaa HIFK:n punaisten lasien läpi, mutta väitän, että ensi kaudella Tony Salmelainen on eräs parhaista suomalaisista NHL:ssä, osittain nollatoleranssin vuoksi. Uskon Salmelaisen nousevan suomalaisen jääkiekon senhetkiseksi keulakuvaksi Kiprusofin (Markon juu), Selänteen ja Olli Jokisen rinnalle; kansaiväliseksi huippupelaajaksi. Toivottavasti Tony säilyy ehjänä, jotta hän pystyy lunastamaan realistiset odotukseni Chicago Blackhawkseissa.
 

Firewolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Oisko jollain linkkiä,että mikä se otteluohjelma on?eikö mm-kisoisa oo enemmän pelejä ku olympialaisisa.
minä ootan kyllä jo tosissaan niitä kisoja..onhan ne sentään maailmanmestaruuskisat!toivotaan,että saa ees jotain vahvistuksia nhl:ästä...
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Ohjelma

http://www.ihwc2006.lv/?va=en&sa=34


Tuota nuin,kannataisikohan Erkan antaa kisalippu(tai ainakin try-out kisaleirille) Sean Bergenheimille jos mies pysyy terveenä ja pelit kulkisi hyvin loppukauden?. Se eilinen peli oli tosi ensimmäinen hyvä peli Seanille tällä kaudella,mutta jos saisi tämän takia lisää peliminuutteja ja pääsisi viellä uudestaan pelaamaan Yashinin kanssa loppukauden. Olisi kiva nähdä Bergenheim aikuisten lätkäturnauksessa. Myös Jani Ridan peli on kulkenut ihan ok sen jälkeen kun mies treidattiin Pittsburghiin.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oma versioni/toiveeni Suomen MM-kisajoukkueesta on seuraava:

Maalivahdit: Kari Lehtonen, Hannu Toivonen (jos on kunnossa), Fredrik Norrena

Puolustajat: Kimmo Timonen, Teppo Numminen (mikäli saadaan houkuteltua vielä mukaan), Petteri Nummelin, Jere Karalahti, Aki-Petteri Berg, Lasse Kukkonen, Toni Lydman ja 8. puolustajaksi joko Antti-Jussi Niemi tai Janne Niinimaa

Hyökkääjät: Saku Koivu, Jere Lehtinen, Teemu Selänne, Ville Peltonen, Olli Jokinen, Niklas Hagman, Jussi Jokinen, Ville Nieminen, Niko Kapanen, Jukka Hentunen, Timo Pärssinen, Antti Laaksonen ja Mikko Koivu /Tony Salmelainen

Kentälliset voisivat näyttää seuraavilta:

Maalissa Kari Lehtonen (varalla Toivonen/Norrena)

1. Lehtinen - Koivu - Selänne

Timonen - Numminen

2. J. Jokinen - O. Jokinen - Peltonen

Nummelin - Karalahti

3. Pärssinen - Kapanen - Hentunen

Kukkonen - Niemi

4. Hagman - M. Koivu - Laaksonen/Nieminen/Salmelainen

Berg - Lydman

Tämä joukkue on siis vain toive, koska ikinähän ei tiedä miten NHL:n pudotuspelit menevät. Toki olisi mukava nähdä esimerkiksi Joni Pitkänen Suomen puolustuksessa kevään MM-kisoissa, mutta Philadelphia saattaa edetä hyvinkin pitkälle pudotuspeleissä, kun esimerkiksi maalivahtipelin taso on Antero Niittymäen ansiosta varmaa ja menestykseen riittävää.

En ole ihan varma Toivosen terveystilanteesta. Vaivaako ennen olympialaisia tullut nilkkavamma niin pahoin, ettei pystyisi pelaamaan MM-kisoissa?
Kaikkien puolustajien kätisyyksiä en muista, joten saa korjata, jos joku pelaa väärällä puolella noissa kentällisissä.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Saku #11 kirjoitti:
Slovakia

Slovakian laajasta hyökkäyskalustosta ykköstoiveeni kohdistuu Torinon tauon huilanneeseen Ladislav Nagyyn, oikeastaan juuri siksi, etten häntä Torinossa nähnyt. Nagy on todella korkean profiilin pistenikkari, ja pelaillut tälläkin kaudella reilusti päälle piste per peli -tahdilla (51, 15+41). Muista pelaajista suurin mielenkiinto kohdistuisi, näiden kisoihin päästessä, kahteen SM-Liigasta tuttuun pakkijärkäleeseen, eli Ivan Majeskyyn ja Kristian Kudrociin. Siinä olisi Slovakeilla pakkiparissa sellainen määrä massaa ja jopa jonkinverran taitoakin, että varmasti olisi kurjaa vastustajan hyökkääjillä.

Maalia vartioinee Jan Lasak, sillä Peter Budajn pelit jatkunevat pitkälle kevääseen. Jos Colorado kuitenkin tippuu, lienee Budaj ykkösveska.

Noniin, siinähän sitä spekulaatiota.
Kiitos Saku#11 hyvistä arvioista!

Slovakia-tekstiäsi kommentoin muutamalla sanalla. Ladislav Nagy on valitettavasti sivussa koko loppukauden polvivamman vuoksi. Olisin itsekin halunnut nähdä lopullisen läpimurron NHL-eliittiin tehneen Nagyn Riiassa, mutta loukkaantuminen pitää miehen sairastuvalla aina kesään asti.

Puolustuksesta löytyy hyvin todennäköisesti Kristian Kudorcin ja Ivan Majeskyn nimet. Kudroc on esiintynyt niin vakuuttavasti SaiPan takalinjoilla, ettei häntä voi yksinkertaisesti jättää kisakoneesta pois. Majeskyn hyvä olympiaturnaus takaa hänelle paikan Latviaan ja MM-kisamatka saa lopullisen sintetin, kun Washington ei pääse playoffeihin.

Maalivahtitilanne on mielestäni melko selvä. Peter Budaj on ykkösvahti, mikäli Coloradon pelit eivät jatku MM-kisojen alkaessa. MoDon tähtivahti Karol Krizan on Budaj'n puuttuessa Slovakian ykkönen. Jan Lasak on lopullisesti kammettu ykkösveskarin paikalta syrjään.

Katsotaan seuraavan kerran Slovakian MM-kandidaatteja, kun NHL:n runkosarja on ohi.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Saakohan Sami Kapasta enää ikinä maajoukkueeseen?
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Uskon, että Bergenheim menee Bridgeportiin jatkamaan kauttaan, jos Islanders ei playoffeihin yllä.
 

Toripolliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Väsynyt Selänne kirjoitti:
Saakohan Sami Kapasta enää ikinä maajoukkueeseen?
Ei jäis kyllä ikävä.

Ikää alkaa miehellä jo olemaan ja ainakin Latvian kisat jäänevät väliin, sillä Philadelphia mennee pitkälle-vaikka viime aikoina kone on hieman yskinyt. Ei vaivautunut World Cupiin eikä Torinoon.
 

Vaicci#63

Jäsen
Toripolliisi kirjoitti:
Ei vaivautunut World Cupiin eikä Torinoon.

Taisi olla kuitenkin niin rikki henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Tuskin oli viitsimisestä kiinni.

Toivottavasti nähtäisiin, muistissa vieläkin Saksan 2001 MM-kisat.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Mietiskelin tuossa männä viikolla julkisesti noita suurmaiden nimiä, joita haluaisin kisoissa nähdä. En tiedä teistä muista, mutta ainakin itselläni mielenkiintoni kohdistuu kisojen alussa, Suomen esitysten lisäksi, pikkumaiden esityksiin. Tarkastellaanpa vähän näiden keskikokoisten tai marginaalimaiden tilannetta, näin reilu kuukausi ennen kisoja.

Itseäni harmittaa aivan vietävästi Saksan ja Itävallan sensaatiomaiset tippumiset viime vuoden MM-kisoissa. Saksan pitäisi materiaalinsa perusteella olla selkeästi kahdeksas koko maailma kiekkorangkingissa, mutta se on pelannut World Cupista lähtien käsittämättömästi alle tasonsa. Nyt sitä ei siis edes nähdä MM-kisoissa. Harmi sinänsä, nimittäin sen NHL-tähdistä olisi edustuskelpoisia parhaassa tapauksessa ainakin Kolzig, Seidenberg, Erhoff, Sturm ja Goc. Noilla olisi hyvä lähteä hakemaan vähintään sitä puolivälieräpaikkaa pitkästä aikaa. Mack voisi kertoilla, millaisia haluja pelaajilla on ollut lähteä B-kisoihin, ja onko se aikataulullisesti edes mahdollista?

Itävalta on aina kakkossuosikkini kaikissa arvokisoissa, ja siksipä sen tippuminen omissa kotikisoissaan harmittaa aivan erityisesti. Itävallalla on Saksan tapaan monta mielenkiintoista nimeä joukkueessaan. Molempien Thomasten, Vanekin ja Pockin, pelit NHL:ssä voivat jatkua pitkäänkin, mutta mieluummin sitä olisi katsellut vaikka kotimaansa Liigassa hurjasti pisteitä takonutta Olli Setzingeriä kuin Ukrainan kilpparipuolustusta. Maalivahtiosastolla MM-kisoissa poikkeuksetta lähes kisojen parhaita otteita esittänyt Reinhard Divis olisi pitkästä aikaa saanut kunnon haastajan, kun viime vuonna MM-kisoissa torjunut Bernd Brückler on ollut Bluesissa huikeassa vireessä. Brücklerin luulisi lähtevän kuitenkin B-kisoihinkin.

Toivonkin siis, että nimenomaan nämä kaksi maata ovat ne jotka nousevat takaisin kisoihin jälleen ensi kaudeksi.

Kisoissa on kuitenkin mukanakin muutamia mielenkiintoisia maita. Itäblokin maista en yleisesti kovin paljon perusta, mutta Valko-Venäjä on iloinen poikkeus. NHL:ssä maalla ei ole montaakaan pelaaja, Ruslan Salei, Andrei Kostitsyn ja Konstantin Koltsov ovat ainoat jotka ovat tällä kaudella pässeet NHL-tunnelmaa haistelemaan. Mikään pistenikkari näistä ei kuitenkaan ole kukaan. Itseäni kiinnostaakin eniten Superliigassa kiekkoilevan Montreal-prospectin Mikhail Grabovskyn otteet. ECC:n pistepörssin vuodenvaihteessa voittanut Grabovsky on ollut tällä kaudella Moskovan Dynamon toiseksi paras pistemies (48, 10+18). Viime vuoden MM-kisoissa Grabovsky pelasi itsensä kiekkomaailman tietoisuuteen yhdessä Janis Spruktsin kanssa, iskemällä kuudessa ottelussa peräti viisi pistettä (4+1). Toinen aina yhtä mielenkiintoinen nimi on v. 2002 olympiasankari Andrei Mezin. Divisin tapaan Mezin onnistuu toisinaan pelaamaan V-Venäjälle pisteitä suurmaitakin vastaan. Viime vuoden kisoissa Mezin oli jälleen todella kovassa iskussa.

Valko-Venäjä pelaa samassa lohkossa Slovakia, Venäjän, ja Kazakstanin kanssa. Se pelaa siis kuolemankamppailunsa luultavimmin Kazakstania vastaan, tuossa ottelussa ratkeaa kumpi pääsee jatkolohkoon ja kumpi syöksyy karsintasarjaan. Omat sympatiani ovat Belarusin puolella.


Loistava olympiakisat pelannut Sveitsi lähtee MM-kisoihinkin varmasti kovin odotuksin. Se pelaakin siinä jatkolohkossa, josta pääsee kolmen kovan lisäksi yksi pikkumaa jatkoon, joten eiköhän Sveitsi nähdä jälleen ainakin puolivälierissä. Huippumaalivahteja Sveitsillä on kaksi, näistä Gerberin Carolina voi mennä pitkällekin, mutta Aebischerin pitäisi vapautua kisoihin mennessä. Kenttäpelaajista tällä kaudella NHL:ssä pelaa vain (tyylikäs) Mark Streit, mutta jos Aebischer vapautuu, käy näin myös Streitille. Sveitsi on ennakkoon lohkonsa kakkosmaa, koska suurmaista B-lohkossa pelaa vain Ruotsi. Mahdollisuudet puolivälieriin ovat loistavat, enkä panisi pahakseni, vaikka käkikellomaa kykenisi sielläkin yllätykseen. Kunhan se ei tapahdu Suomen kustannuksella.


Latvia pelaa historiansa ensimmäiset kotikisat, ja ainakin tunnelma voi olla jopa kaikkien aikojen paras. Paljolti tästä syystä kohdistuu ainakin tämän näppäimistön takaa Latviaan vielä suuremmat sympatiat kuin normaalisti. Se on kuitenkin _lähes_ mahdottoman tehtävän edessä puolivälierien suhteen, sillä sen jatkolohkossa pelaa neljä kovaa maata. Jonkun näistä olisi siis kaaduttava, mikä on aika vaikea tehtävä. Ei kuitenkaan mahdoton, sillä jos Latvia onnistuisi kisojen avausottelussa nappaamaan kotiyleisön tuella pisteenkin löysäilevältä Tshekiltä, paranisivat sen asetelmat huimasti. Jatkolohkossa pelaa nimittäin USA, joka ei ole viime vuosina meinannut millään pärjätä Latvialle. Itselleni kelpaisi mainiosti, jos puolivälierissä nähtäisiinkin USA:n sijasta Latvia.

Torinon olympialaisturnaus ei kuitenkaan ollut laisinkaan hyvä kenraaliharjoitus kotikisoille, sillä Latvia oli pisteillä mitattuna jopa kisojen huonoin joukkue! Toivotaan, että Latvialaisten paras alue, joukkuehenki ei kärsinyt liikaa tuosta flopista. Muistanko aivan väärin, vai lopettiko Sandis Ozolins jopa maajoukkueuransa Torinoon? Pelaajista mielenkiintoisin on Torinon aikaan loukkaantumisesta kärsinyt Janis Sprukts, joka voi olla yllättävänkin kova luu.

Ukrainasta, Kazakstanista yms. Neuvostoliiton ex-sateliittimaista en siis niin välitä. Sanotaan nyt sen verran, että Koreshkovin veljekset ovat ihan sympaattisia pelimiehiä, ja toivottavasti B-sarjaan tippuu tänä vuonna Ukraina ja Slovenia. Veikkaukseni on kylläkin Italia ja Slovenia/Norja.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Olympiakrapulassa oleva Ruotsi
Kanadan supertähtien tipahtaminen Torinossa maan pinnalle ja kokeneiden pelaajien vanhentuminen
Tshekin maalivahtiongelma
Venäjän nuorista supertähdistä ei nousemaan mestareiksi, ainakaan vielä, tuleeko Nabokov jos ei niin maalivahtiongelma?
USA Kesto floppi MM-kisoissa, avainpelaajia ei kiinnosta

Suomen aika nyt?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös