Enpä jäisi minäkään EHT:n lopettamista parkumaan. Mieluummin voitaisiin sekin aika käyttää SM-liigaan. Nyt tulee aina kammottavia vieroitusoireita, kun SM-liiga on viikon tauolla jonkin kissanristiäisturnauksen takia. SM-liigassa voitaisiin pelata 60 ottelun runkosarja ja kaikki pleijarikierrokset urheilullisesti mielekkäällä paras seitsemästä -järjestelmällä. Toki ns. säälipleijarikierrokselle riittää paras kolmesta. Maksava yleisö kuitenkin päättää. Niin kauan kun yleisö raahautuu Karjala-turnaukseen katsomaan Suomen otteluita ja vastaavasti muissa maissa kotijoukkueiden pelejä, EHT:sta ei päästä eroon.
MM-kisoja koskee sama. Yleisön ja television pitäisi ihan oikeasti kaikota halleista, jotta nykymuotoisista MM-kisoista päästäisiin eroon. Itse kävin viime kevään MM-kisoissa katsomassa 18 ottelua (12 Turussa, 6 Helsingissä). Liput maksoivat yhteensä 1200 euroa eikä kaduta lainkaan. Esimerkiksi surkeasta lopputuloksesta huolimatta Suomi-Ruotsi oli aivan maaginen trilleri. Näin hyvää kiekkoa ja monia mielenkiintoisia joukkueita. Ei minua häirinnyt se, etteivät parhaat pelaa. On minulla SM-liigaankin kausikortti, vaikka tiedän, etteivät sielläkään parhaat pelaa. Ei se häiritse.
Tämän vuoden MM-kisoissa liput on revitty käsistä aiempaakin tehokkaammin, joten kisat tulevat jatkumaan vuosittain. Ilman muuta seuraan itsekin kaikki televisioitavat MM-kisaottelut, vaikka pidänkin World Cupia kauden ehdottomana ykköstapahtumana. Kaikkiin Suomessa pelattaviin World Cup -otteluihin on ostettu liput sillä samalla minuutilla, kun ne tulivat myyntiin.
World Cupin ja olympialaisten ongelma on siinä, ettei NHL ole valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti mihinkään kansainvälisiin turnauksiin, vaan osallistuminen harkitaan tapauskohtaisesti turnaus kerrallaan. World Cup jäi vuonna 2000 väliin, koska se ei sopinut suunnitelmiin. World Cupia oli silloin suunniteltu 2000 tammikuulle, mutta NHL huomasi 1998 olympialaisten yhteydessä, että pitkästä tauosta (16 vrk) on liikaa haittaa. Niinpä World Cup 2000 jäi väliin ja 2002 olympialaisiin taukoa lyhennettiin neljällä päivällä (12 vrk).
Kun IIHF on päättänyt lopettaa suurmaiden erikoiskohtelun vuoden 2006 olympialaisissa ja kaikki 12 maata joutuvat pelaamaan kisoissa alusta alkaen, NHL-tauon pituudeksi reissuineen tulisi jopa 20 vrk. On mahdollista (ehkä jopa todennäköistä), että NHL ei tule osallistumaan Torinon olympialaisiin. NHL ei pääse osingolle turnauksen tuotosta eikä julkisuushyöty välttämättä sellaisenaan riitä perustelemaan bisneksen sulkemista melkein kolmeksi viikoksi.
USA on IIHF:n maajoukkuerankingissa tällä hetkellä seitsemäntenä (pitkälti viime kevään 13.sijan takia). Jääminen tämän kevään kisoissa pudotuspelien ulkopuolelle (samassa jatkolohkossa myös Ruotsi, Slovakia, Suomi, Venäjä) voisi pudottaa USA:n maajoukkuerankingissakin jo kahdeksan parhaan ulkopuolelle, jolloin USA joutuisi hakemaan olympiapaikkaa karsintojen kautta. Karsinnat pelataan NHL-kauden aikana, joten Euroopassa pelaavista haalittu muukalaislegioona voisi tyriä karsinnoissa koko olympiapaikan. Arvatkaa olisiko NHL silloin tulossa Torinoon 2006. Ei taatusti.
IIHF julisti aiemmin suureen ääneen, että jos NHL ei osallistu 2006 Torinoon, sitä ei myöskään päästetä 2010 Vancouveriin. Kun NHL vihjaisi Torinon jäävän väliin, IIHF lievensi heti kantaansa ilmoittamalla, että pääsette 2010 Vancouveriin, jos lupaatte osallistua myös 2014 kisoihin. Lupauksen tyhjänpäiväisen merkityksen ymmärtää jokainen. Tasaveroisesta neuvotteluasemasta ei ole tietoakaan, koska IIHF tarvitsee NHL:ää paljon enemmän kuin NHL IIHF:ää.
NHL:n varaan ei voida laskea kansainvälisten turnausten järjestämisessä, koska touhu on näin vahvasti omasta edusta kiinni.
World Cup on näistä kahdesta huipputurnauksesta se, jonka tulevaisuus näyttää lupaavammalta. Myös NHLPA suostuu suosittelemaan jäsenilleen osallistumista World Cupiin pelikauden ulkopuolella, koska suuri osa turnauksen tuotosta menee NHLPA:n eläkekassaan. Olympialaisiin NHL osallistuu tapauskohtaisesti silloin kun osallistumisesta saatava kaupallinen hyöty näyttää suuremmalta kuin taloudellinen haitta. Eli kisojen ollessa sopivassa maassa ja sopivalla aikavyöhykkeellä.