MM-kisat 2023 – Tampere, Suomi & Riika, Latvia

  • 87 610
  • 474
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Huomenna mitalipelipäivä ja selostajina kuinka ollakkaan... *rumpujen pärinää*... Mika Saukkonen (pronssipeli) ja Antero Mertaranta (finaali).

Luojan kiitos nämä karkelot siirtyvät Viaplaylle.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
CMore on hoitanut lähetykset mielestäni hyvin. Ainoa miinus tosiaan edellä mainittu Saukkonen&Mertaranta, joita varmaan olisi pidetty vielä seuraavat 30 vuotta selostamassa kaikki tärkeät pelit.

TV5 on hyvä muistutus siitä, että nämä voidaan hoitaa paljon huonomminkin kuin CMore nyt lähetykset tekee.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
CMore on hoitanut lähetykset mielestäni hyvin. Ainoa miinus tosiaan edellä mainittu Saukkonen&Mertaranta, joita varmaan olisi pidetty vielä seuraavat 30 vuotta selostamassa kaikki tärkeät pelit.

TV5 on hyvä muistutus siitä, että nämä voidaan hoitaa paljon huonomminkin kuin CMore nyt lähetykset tekee.

Tämäkin on kyllä totta (mutta onhan tuo Saukkonen ihan totaalinen katastrofi)! Mielenkiintoista nähdä mitä Viasat/Viaplay saa aikaan. Toivottavasti ei enää koskaan Discoverylle, se oli kyllä todellinen rimanalitus...
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Jep. Kyllä minua hävettäisi olla joku Jääkiekkoliiton pamppu ja järjestää tällaiset kotikisat, jossa ratkaisupeleissä katsomot ovat puolityhjät.

Tai no, hävettää jo nyt vaikken mikään pamppu olekaan.
Eipä sinne kai paljon kukaan halua lippuja ostaa niin kauan kuin hallilla on se Amanda Hankimo riehumassa ja rääkymässä. Nummelako sen idiootin on sinne palkannut?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Minusta hän oli täsmälleen oikeassa kannattajatoimintaan liittyvässä lausunnossaan. On kannattajayhteisön asia järjestäytyä ja ryhtyä toimiin, ei liiton. Jokainen täällä ulisijakin voi ryhtyä tsänttiporukkaa kasaamaan Leijonien peleihin. Ei sitä kukaan kiellä. Ei vaan ole kiinnostanut, ja nyt se yritetään maalata jotenkin liiton viaksi. Ei olematonta toimintaa voi liittokaan tukea.

Olen hieman eri mieltä. Ja tässä mielestäni loistava kolumni asiaan liittyen:


Siihen on tyydytty myös Jääkiekkoliitossa, mutta ei Koripalloliitossa tai futiksen Palloliitossa. Huuhkajien ja Susijengin huiman kannattajakulttuurin tukipilarit on rakennettu vuosia sitten yhteispelillä. Liitoilla on ollut todellista halua tulla vastaan. On päätetty, että kannattajakulttuurin halutaan panostaa, jopa maksimaalin taloudellisen voiton kustannuksella.

Kyllä siellä on esimerkiksi koriksen ja fudiksen nyt nähtävä fanitoiminta lähtenyt aika ruohonjuuritasolta liikkeelle, vähän kuten Witosketju nyt lätkän puolella. Koriksessa ja futiksessa vaan liitot oikeasti arvostavat fanitoimintaa ja sitä tunnelmaa mitä stadikoille ja areenoille parhaimmillaan saavat.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mä olen erittäin skeptinen sen suhteen, että mikään yksi 100-150 ihmisen kannattajaporukka johonkin päätyyn sijoitettuna parantaisi leijonien otteluiden tunnelmaa edes osittainkaan siihen suuntaan kuin mitä se nyt vaikka tuolla Latvian Riian peleissä on. Melko omissa oloissaan nämä porukat saavat olla monessa joukkuelajissa pääsarjassamme muun massan seuratessa vieressä katsomossa. Syyt ovat paljon syvemmällä kuin jossain päätykatsomossa.

Suomalainen pidättyväinen ja ”mitä muut minusta ajattelee” - identiteetti on hyvin syvässä vielä siinä katsojakunnassa, joka näitä palveluita kuluttaa. Keski-ikä on kuitenkin melkoisen korkea. Tulee ihan fyysiset asiat myös vastaan, sillä hurmioitunut kannustus on nuorehkon väestön hommaa pääosin. Ajatellaan usein myös, että möykkääminen on tavallaan lipunhinnasta pois, sillä lipusta on maksettu ja minulla on oikeus katsoa ottelu osallistumatta johonkin yhteislauluun. Itseasiassa suomalainen penkkiurheilija on estojensa lisäksi myös aika itsekäs. Heti valitetaan jos on musiikki liian kovalla ja joku seisoo edessä, että näkyvyys katoaa hetkeksi kentälle ja jonot on helvetinmoiset ja mitä se soittaa tällaista, kun pitäisi tulla Rolling Stounssia ym ym. Lista on loputon. Meidät on palveltu yleisesti liian hyväksi, joka tuo mukanaan tiettyä itsekeskeisyyttä, joka on vastakohta sille kollektiivisuudelle, jota tällaiseen yhteisölliseen ottelujuhlaan tarvitaan ja nimenomaan muuallekin kuin yksittäiseen fanikatsomoon. Salaa kuitenkin me ihannoimme tuota keski-eurooppalaista eläytymistä. En yhtään ihmettele, että urheilumatkat eri puolille Eurooppaa ovat niin suosittuja, kun omissa kisoissamme istumme kuin kirjastossa. Korkeat lipunhinnat ja messuvieraiden kestitys oikeastaan vain lopulta alleviivaa ongelman, jos sellaista edes on. Me vain olemme tällaisia. Jos estomme puretaan, niin se tehdään viinalla ja vappunaamareilla, mutta ei kannatus kovin aitoa tuolloin enää on. Sama ilmiö on kaikissa musiikkikonserteissa myös. Sisältäpäin nouseva tunnelma ei vain kasva.

Joku koripallon EM-kisat oli 2017 hieman poikkeus tästä. Liput halvempia, yleisö keskimäärin nuorempaa eikä tarvittu toisaalta mitään tiskijukkaa karjumaan taustalle jonkun euroviisuhömpän tahdissa. Ottelu ja tapahtuma loi itse tunnelmansa eikä sitä tarvinnut rakentaa. Susijengibuumi oli tuolloin suurimmillaan. Leijonat alkaa olla tuotteena nykymuodossaan monelle ns. ”Nähty”, että tuollaista tunnesidettä on vaikea uudelleen katsomoon rakentaa. Ennemmin leijonat on yhä se ”kapakkatuote”, jolla houkutellaan tunnelma sinne lähiöterassin tai kapakan kisastudioon kahden viikon ajaksi. Osa heistä sitten tulee paikanpäälle itse halliin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Sama aihe ponnahtaa esille monessa ketjussa. Se 100-150 järjestäytynyttä ja samassa katsomossa olevaa kannattajaa ei välttämättä synnyttäisi ainakaan heti latvialaisten tai unkarilaisten kaltaista hurmosta, mutta ainakin se tappaisi näissäkin kisoissa niin monta kertaa nähdyt hiljaiset hetket pelikatkojen välillä. Muissakin katsomoissa olisi kuitenkin mahdollisuus koko ajan liittyä siihen kannustukseen, vaikka siihen jotain perustavanlaatuisia kynnyksiä olisikin kulttuurissamme.

Kanada-puolivälierässäkin oli oikeasi hienoa kannustusta ottelun alussa, mutta ilmapallosta lähti ilmat Kanadan avausmaalin ja toisen maalin jälkeen. Järjestäytynyt kannattajaporukka ei antaisi tuollaisen tapahtua noin räikeästi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@Pavlikovsky mietin vain itse, että miten tämä onnistuu fudiksen puolella, mutta ei lätkässä? Samoja suomalaisia Pohjoiskaarteessakin on?

Hyvä kysymys. Siellä huuhkajat koetaan ehkäpä vielä suuremmalla palolla, ikärakenne nuorempi ja hintataso koko hommaan kenties kevyempi ja tottakai organisoidumpi ote koko touhuun. Mutta, ei siellä huuhkajien otteluissakaan koko stadionin täydeltä useinkaan mikään intohimoisen infernaalinen ote ole kannatukseen tai yllättävän vähän se joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kollektiivisesti tarttuu koko stadionin, mutta toisaalta respect toki päädylle, koska saavat jotain eloa kuitenkin katsojiin ihan peruspelissäkin. Konteksti myös merkitsee. Eri juttu on katsoa + 5 asteen marraskuun illassa ottelua jotain San Marinoa vastaan kuin +22 kesäillassa Ranska/Kroatia ym.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Paljon näyttää lippuja vielä oleva erityisesti päätyihin tarjolla. Olisihan se hienoa ollut, että jääkiekkoliitto olisi "sponsoroinut" hintoja latvialaisille, mutta toki sen toteuttaminen tällä aikataululla on haastavaa. Mahdollista toki, jos haluja olisi löytynyt. No, tänään menen pojan kanssa kannustamaan Latvian mitaleille ja uskon, että tunnelmaa hallista löytyy.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Tänään, kuten eilenkin, noin pari tuntia ennen ottelua lippujen hinnat laskee todennäköisesti taas 30 % oikealla alennuskoodilla. Mielestäni aika pieni alennus, mutta edes jotain.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Meneekö loppusijoitukset pudonneiden osalta:
5.Sveitsi 6. Ruotsi 7. Suomi 8. Tšekki 9. Slovakia 10. Tanska 11. Kazakstan 12. Norja 13. Ranska 14. Itävalta?
Lohkojakoa ensi vuoden kisoissa voi jo hiukan ennakoida.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Meneekö loppusijoitukset pudonneiden osalta:
5.Sveitsi 6. Ruotsi 7. Suomi 8. Tšekki 9. Slovakia 10. Tanska 11. Kazakstan 12. Norja 13. Ranska 14. Itävalta?
Lohkojakoa ensi vuoden kisoissa voi jo hiukan ennakoida.
Olen siinä käsityksessä että sijoitus lohkossa ratkaisee ensisijaisesti, joten Ranska menisi Norjan edelle. Tai sitten olen väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kyllä, jos sijoitus ratkaisee. Minä laskin pisteiden mukaan.

Lohkosijoitus ratkaisee ensisijaisesti. Putoajat on ilmaistu niin, että kaksi huonoimmin sijoittunutta putoaa.

Joissain kisoissa kävi niin että toisen lohkon jumbolla oli enemmän pisteitä kuin toisen lohkon tokavikalla, mutta tosiaankin jumbo putosi.

Silloin noilla voi olla merkitystä, jos seuraavan vuoden kisaisäntä jäisi viimeiseksi. Siinä tapauksessa toisesta lohkosta voisi pudota kaksi ja toisesta ei yhtään.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ei se ole hullu joka pyytää, niinkuin tuolla edellä jo joku ansioituneesti kirjoitti. Itellä ei jää tuosta kiinni mutta kyllä mullakin menee vähän maku siihen että viinilasi maksaa pullon verran. Tai 2€:n Kalja maksaa 8€ kun se 2€:n on jo katteellinen hinta.
Yksi puolituttu kokki tuossa kertoi männäiltana että naapuriravintola nosti 14€ lonkeron mutta alko hävettää niin paljon että pudotti kymppiin ekan päivän jälkeen.
Tai se että pullo vettä maksaa 4€ niin joo.
Olin siis pe-su perheen kanssa ja su-ma itekseen ja ma-tää aamu kaverin kanssa. Sunnuntaina en käynyt hallilla ja maanantaina yhden pelin. Muuten oli kaikkiin alakatsomon päädystä / kaarteesta liput. Asuttii pe-ti Tammerissa ja Ti-su Kehräämöllä.

Total budjettia tänää ynnäilin niin ~5000€

hyvä ja halpa harrastus. Ei se ilmaista ole muuaallakaan mutta onhan nämä Suomen kisat aika possuhintaiset kokonaisuudessaan. Halvemmallakin pystyisi vetää mutta pointti olikin että ihan normihomma on aika arvokasta.

Muuten toiset kisat peräkkäin samassa paikassa on huono idea, vaikka tiedänkin mitä tuossa on takana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Hyvin on vielä lippuja saatavilla. Nyt pitäisi laittaa sellainen -75% ale tauluun, niin saisi edes ison ison niistä myytyä pois.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eihän siitä ole kahta sanaa että fanikulttuurin systemaattinen tukeminen ja rohkaiseminen olisi ollut taloudellisestikin järkevää suomalaisen maajoukkuekiekon brändin kannalta. Mutta ei tietenkään yllättävää että mennään perinteisellä tyylillä - jääkiekko on tässä maassa dinosaurusten johtama laji. Eikä ole suurta painetta innovaatioihin kun laji on ollut niin kestosuosittu. Tällainen itsepäisyys ja nurkkakuntaisuus kostautuu vasta vähitellen ja pitkällä tähtäimellä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Onneksi Suomi hävisi Kanadalle.
Nimittäin, jos olisi voitettu, olisi käsittääkseni jouduttu Latvian teurastamaksi välierässä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos katsotaan tuosta vaikkapa viiden viimeisimmän vuoden MM-kisoja, eli lähdetään liikkeelle 2019 kisoista, ja heitetään siihen joukon jatkoksi vielä kahdet viime olympialaiset, niin Suomi on mitalitilaston kärjessä kolmella voitollaan, joista yksi on olympiakulta. Kanada voi tänään vielä ottaa myös kolmannen voittonsa, mutta ne olisi silti pelkkiä Skoda-Cup mitaleita, eli Suomi olisi tämän tilaston ykkönen, sitten tulisi Kanada.

Muut maat jotka Suomen ja Kanadan lisäksi näistä täysin randomisti valitsemani aikavälin kisoista ovat jotain mitaleita ottaneet, ovat USA, Venäjä, Tsekki, Ryslandian olympiaurheilijat, Slovakia, Saksa, ja Latvia.

Maihin, jotka eivät tällä ajanjaksolla ole saaneet yhtään mitalia mistään kisoista, kuuluvat mm. Armenia, Kamerun, Bolivia, Pohjois-Korea, Tuvalu, Malediivit ja Bahamasaaret. Ai niin ja sitten näiden jääkiekon kehitysmaiden seassa on myös Ruotsi.

HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAAA RUOTSI!!!!
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Liput.fi paikkakartan mukaan näyttäisi siltä, että illan finaalipeliin olisi paikkoja tarjolla hyvin runsaasti vielä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Meneekö loppusijoitukset pudonneiden osalta:
5.Sveitsi 6. Ruotsi 7. Suomi 8. Tšekki 9. Slovakia 10. Tanska 11. Kazakstan 12. Norja 13. Ranska 14. Itävalta?
Lohkojakoa ensi vuoden kisoissa voi jo hiukan ennakoida.
Sijoitusten selvittyä näyttää mahdollinen lohkojako sangen mielenkiintoiselta:

1. Kanada
4. USA
6. Ruotsi
7. Suomi
9. Slovakia
11. Kazakstan
12. Ranska
nousija

2. Saksa
3. Latvia
5. Sveitsi
8. Tšekki
10. Tanska
13. Norja
14. Itävalta
nousija

Saas nähdä mennäänkö by the book vai keksiikö IIHF jotain erikoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös