MM-kisat 2022 – liveseuranta

  • 590 510
  • 18 217

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Selostamossa Halstin mukaan tuollaiset Bellinghamin kaltaiset monipuoliset box-to-box pelaajat ovat kuulemma vähän harvinaisempaa ja katoavampaa sorttia tänä päivänä. Uskallan ehkä olla tästä Halstin kanssa paljolti eri mieltä. Nimenomaan tuntuu, että tänä päivänä tuollaiset monipuoliset, monen eripaikan ja vahvuuden omaavat 'hybridit' tekevät enemmänkin nousua ja ovat yleistymässä kovaa vauhtia. Ja nimenomaan tuollaiset yksipuoliset pelaajat ja keskikentätkin ovat harventumassa kovaa vauhtia. Etenkin keskikenttäpelaajien vaatimusket tuntuvat jotenkin nousseen tänä päivänä, etenkin monipuolisuuden osalta.

Mielestäni tuo Halstin kuvaama trendi on nimenomaan tänä päivänä täysin toisinpäin, eli ei nykyään enää ole mitään sellaisia kovin selkeitä mm. luovia kymppipaikan pelaajia tai täysin puolustusvoittoisia kutospaikan kavereita. Nykyään keskikenttäpelaajilta vaaditaan nimenomaan aika monipuolista taitoa ja vahvuuksia, eikä enää voi olla liialti ns. "yhden tempun poni" tai liian yksipuolinen.

Tuntuu nimenomaan, että valmentajatkin arvostavat nykään paljon enemmän juuri noita monipuolisia hybridejä (sellaisia 6-/8-paikan tai 8-/10-paikan) tai sitten box-to-box pelaajatyyppejä, jotka ovat vahvoja kentän molempiin suuntiin, vahva hyökkäämään, vahva puolustamaan ja pystyy auttamaan joukkuetta monella eri pelni osa-alueella. Nykyään (etenkin maailmanluokan huippujoukkueissa) kutospaikan pelaajalta vaaditaan juuri hyviä hyökkäyspään vaistoja ja taitoja ja 10-paikankin kaverilta hyviä puolustuspään taitoja ja ominaisuukai, mikäli mielii pelata.

Tämä trendi näkyy toki muutenkin nykyään mielestäni pelipaikan vaatimuksissa, kun huippujoukkueet ja huippuvalmentajat (mm. ainakin Bayern ja Nagelsmann sekä etnekin City ja Guardiola etunenässä tulevat mieleen) jotka perään kuuluttavat ja jopa pelitavankin puolesta (ja myös valmentajien tahoilta) melkein vaativat joukkueeseen niitä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan joustavasti ja monipuolisesti eri pelipaikoilla ja erilaisia rooleja, erilasine vahvuuksineen.
Ja Bellingham pystyy pelamaan keskikentälle roolia kuin roolia myös. Ja sieltä 3-0.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sterling, maalitykki Jumalan armosta.

3-0.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Joillekin se on hankala ymmärtää, että pelaajien taso vaihtelee eri joukkueissa. Ihmettelin studiossa tuota Forsellin lätinää, että miten Maguire on kentällä.
Ihan siksi että on ollut paska jo pitkään seurajoukkueessa. Siksi pitää myös kyseenalaistaa avauksen paikkaa. Iran ei myöskään selvästi ole mikään mittari tänään, joten vieläkin voidaan spekuloida miksi Maguire avaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
14 minuuttia lisäaikaa. Kyllähän tuossa vielä muutaman ehtii räpätä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Iran ihan yhtä huono kuin qatar. Tosin lahjuksiik ei riitä rahat yhtä hyvin varmaan. Ainoa vaihtoehto on puoliajalla alkaa käyttämään jotain sotadroneja. Ellei kaikki ole jo myyty rybyille.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mielenkiinnolla odotan Forsselin lätinää tauolla. Uskaltaako kehua Maguirea?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Joillekin se on hankala ymmärtää, että pelaajien taso vaihtelee eri joukkueissa. Ihmettelin studiossa tuota Forsellin lätinää, että miten Maguire on kentällä.

Studiossa voisi kysyä Forsellilta että miten meni omasta mielestä noin niinku.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Odotin Iranilta hitusen enemmän. Ei ole kyllä ollut kaksinen aasialaisten avaus näihin kisoihin, ja Japanilla ja Etelä-Koreallakin sen verran haastavat lohkot, että näinkö nähdään yhtään aasialaista pudotuspeleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös