Mainos

MM-kisat 2013: Pudotuspelit

  • 9 478
  • 30
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Alkusarjan pelit on nyt taputeltu pois alta, ja on tosipelien aika. Torstaina alkaa taistelu mestaruudesta.

Puolivälieräparit Helsingissä torstai 16.5.:

Venäjä-USA Klo 13.00
Suomi-Slovakia Klo 18.30

Puolivälieräparit Tukholmassa torstai 16.5.:

Sveitsi-Tsekki Klo 15.45
Kanada-Ruotsi Klo 21.15

Välierät Tukholmassa lauantai 18.5.:

Suomi/Slovakia-Kanada/Ruotsi klo 16.00
Venäjä/USA-Tsekki/Sveitsi Klo 20.00

Pronssiottelu 19.5. klo 17.30
Finaali 19.5. klo 21.30

Venäjä-USA
Keskinäinen ottelu päättyi Venäjän voittoon 5-3. Tuota ottelua seurasi kuitenkin tappiot Ranskalle ja Suomelle. Puolivälieriin Venäjä vahvistuu Alexander Ovechkinilla, joten kova nippu kyseessä. Otteet alkusarjassa ei kuitenkaan ole vakuuttanut, ehkä sitten nyt kun tosipelit alkavat. USA pelasi alkusarjan tasaisen vahvasti, kärsi tappiot ainoastaan Venäjälle ja Slovakialle. John Gibson on pelannut todella vakuuttavasti, joten maalivahdista ei luulisi jäävän kiinni. Uskon USAn yllättävän ja menevän jatkoon.

Suomi-Slovakia
Keskinäinen ottelu päättyi Suomen 2-0 voittoon. Slovakia varmisti paikkansa pudotuspeleissä vasta viimeisellä kierroksella voitolla USAsta, eikä joukkueen esitykset muutenkaan kovin vakuuttavia ole olleet. Suomi puolestaan on pelannut "tasaisen huonosti" alkusarjassa, tuloksena vain yksi suora tappio USAlle. Tasaisen huonolla tarkoitan, että joukkue Venäjä peliä lukuunottamatta on käynyt jäällä tekemässä vain tarvittavat, eikä muuta. Veikkaukseni on, että Suomi jatkaa tästä parista.

Sveitsi-Tsekki
Turnauksen tähän asti suurin yllättäjä Sveitsi lähtee lohkovoittajana ilman tappioita Tsekin kimppuun. Alkusarjassa Sveitsi voitti Tsekin 5-2. Sveitsin joukkueesta kertoo jotain sekin, että ainoa pistemenetys tuli Kanadaa vastaan, jonka Sveitsi voitti rankkareilla. Tsekki on puolestaan ollut hätää kärsimässä koko turnauksen ajan, ja paikka pudotuspeleissä varmistui vasta viimeisellä kierroksella, jolloin Tsekit nuijivat Norjan jäänrakoon 7-0, eli Plekanechin tulo joukkueeseen on varmasti piristänyt. Oma veikkaukseni on, että Tsekit on nyt saanut pelinsä joten kuten kulkemaan, ja menee jatkoon. Sveitsin lento valitettavasti päättyy tähän.

Kanada-Ruotsi
Keskinäinen ottelu päättyi Kanadan 3-0 voittoon. Kumpikaan joukkue ei ole ihmeitä esittänyt näissä kisoissa. Kandalla ei kaikesta huolimatta suoria tappioita ole tullut. Ruotsi hävisi alkusarjassa Sveitsille ja Kanadalle. Sedinin kaksoset tulivat Ruotsin avuksi eiliseen Tanska peliin, ja pojat pelasivat hyvän ottelun. Mutta kyllä Ruotsin muukin joukkue saa alkaa pelaamaan jo kunnolla, muuten ei hyvä heilu. Oma veikkaukseni on, että Kanada jatkaa mitalipeleihin.

Tässä siis omat mietteeni ottelupareista.
 

Aivastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sitähän sää kysyit
Oma arpakuutio:

Venäjä - USA
Suomi - Slovakia

Sveitsi - Tshekki
Kanada - Ruotsi

Suomi - Kanada
Venäjä - Tshekki

Venäjä - Kanada
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS

Hauska juttu tässä on, että juuri Sedin mainitsee Smithin filmailut, mutta tottahan se on. Ei NHL:stä tökerömpää filmaajaa maalivahdeista löydy kuin mitä Smith on. Toisaalta onhan kaveria muutaman kerran ihan oikeastikin ajettu ainakin Shaw'n ja Edlerin toimesta. Yleensä se menee niin, että joku vähän luistelee vierestä ja Smith on selällään jään pinnassa.
 
Hauska juttu tässä on, että juuri Sedin mainitsee Smithin filmailut, mutta tottahan se on. Ei NHL:stä tökerömpää filmaajaa maalivahdeista löydy kuin mitä Smith on. Toisaalta onhan kaveria muutaman kerran ihan oikeastikin ajettu ainakin Shaw'n ja Edlerin toimesta. Yleensä se menee niin, että joku vähän luistelee vierestä ja Smith on selällään jään pinnassa.


Allekirjoitan, tämä on nimittäin täysin totta. Helvetin ärsyttävä maalivahti tuolla saralla.

Omat veikkaukset on, että Venäjä, Suomi, Kanada, sekä ehdottomasti Tsekki, rynnivät mitalipeleihin. Sveitsin lento päättyy ja Pavelec ottaa niskalenkin maalilla, kumpi nyt Sveitsillä sitten pelaakaan.

Venäjä menee tasan niin pitkälle, kuin itse haluaa. Eli jos pelaavat ja valmistautuvat kunnolla, niin finaaleihin selkeästi. Toki Tsekki voi olla paha kanto matkassa. Suomella voi mennä vaikka jatkoille peli, muistellaan vaan sitä alkulohkon peliä, kyllä Slovakia pystyy Suomen haastamaan.

Ruotsi ei vaan riitä Kanadaa vastaan. Subbanin tulo viimeistään nostaa Kanadan pelin ja ylivoiman sille tasolle, että häkki heiluu enemmän Ruotsin päässä kuin toisessa. Ruotsi ei ole vakuuttanut missään vaiheessa.
 

kovalev

Jäsen
Onko niin, että nuo puolivälierien alkamisajat rukattiin uusiksi isäntämaiden sijoitusten mukaan?
Eipä kai siinäkään mitään outoa ja muista turnauksista poikkeavaa ole, mutta kertoo toki siitä, että ei kisajärjestäjilläkään kauhakaupalla luottoa ollut kun olettivat automaattisesti Suomen pelaavan 2. ja 3. välisessä kohtaamisessa. Tämä ottelu oli siis alunperin merkattu iltapeliksi, ellen sitten ihan väärin alkuperäistä ohjelmaa lukenut.

Semifinaaliparit muuten:

Kanada - Slovakia
Usa - Tshekki.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Onko niin, että nuo puolivälierien alkamisajat rukattiin uusiksi isäntämaiden sijoitusten mukaan?
Eipä kai siinäkään mitään outoa ja muista turnauksista poikkeavaa ole, mutta kertoo toki siitä, että ei kisajärjestäjilläkään kauhakaupalla luottoa ollut kun olettivat automaattisesti Suomen pelaavan 2. ja 3. välisessä kohtaamisessa. Tämä ottelu oli siis alunperin merkattu iltapeliksi, ellen sitten ihan väärin alkuperäistä ohjelmaa lukenut..

iihf sivut kertoo seuraavaa:
Quarter-Finals: Stockholm: (1S-4S) & (2S-3S); Helsinki: (1H-4H) & (2H-3H).
If qualified for the Quarter-Finals, Finland will play the evening game in Helsinki.
If qualified for the Quarter-Finals, Sweden will play the evening game in Stockholm.

Semi-Finals: Stockholm: W(1H-4H) - W(2S-3S) & W(1S-4S) - W(2H-3H).
If qualified for the Semi-Finals, Sweden will play the early game.
If Sweden is not qualified for the Semi-Finals but Finland is, then Finland will play the early game.
Should Sweden and Finland play each other in the Semi-Finals, then the teams would play the early game.
Should neither host country qualify to the Semi-Final, then the highest ranked team from the preliminary round would play the early Semi-Final game.

Game schedule subject to change.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Smithin filmaamisesta

Löysin muutamia videoita YouTubesta:

Tästä Edler sai kahden ottelun pelikiellon:
Alex Edler Charging Major (5+20) on Mike Smith Leads into Brawl 3/21/2013 [HD] - YouTube

Samanlaisia:
Andrew Shaw hits Mike Smith to the head. April 14th 2012 - YouTube
Evander Kane hits Mike Smith [HD] - YouTube

Tässä se kompuroi liian aikaisessa vaiheessa, jotta jäähyn olisi voinut vastustajalle antaa: Mike Smith recovers from a fall behind his own net. 4/23/12 - YouTube

Kummasti on yhdelle kaverille sattunut näin monta tapausta.
 
Suosikkijoukkue
KK
Aika moni täällä uskoo Sveitsin lennon tippuvan Tsekki-matsiin. Itse olen eri mieltä. Uskon Sveitsin menevän finaaliin asti.

Oma arpakuutioni:

Venäjä - USA
Suomi - Slovakia

Sveitsi - Tshekki
Kanada - Ruotsi

Suomi - Kanada
USA - Slovakia

Kanada - USA
Suomi - Slovakia
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Aika moni täällä uskoo Sveitsin lennon tippuvan Tsekki-matsiin. Itse olen eri mieltä. Uskon Sveitsin menevän finaaliin asti.

Oma arpakuutioni:

Venäjä - USA
Suomi - Slovakia

Sveitsi - Tshekki
Kanada - Ruotsi

Suomi - Kanada
USA - Slovakia

Kanada - USA
Suomi - Slovakia

Johan oli melkoinen arpakuutio kun arpoi Slovakian ja Suomen finaaliin, vaikka toinen putoaa jo huomenna.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Puolivälieräsysteemi on kyllä raaka ja turhan paljon yhden matsin tuuria painottava. Henkilökohtaisesti rukkaisin systeemiä sellaiseksi, että lohkovoittajat pääsisivät suoraan välieriin ja joukkueet 2-3 pelaisivat keskenään puolivälierät, jolloin alkulohkon voitolla olisi oikeastikin iso merkitys. Nythän voi pelailla vähän miten sattuu, päästä neljänneksi ja iskeä sitten itsensä mitalipeleihin jos käy sopiva munkki. Joka tapauksessa näillä mennään, eli tässä minun enemmän tai vähemmän perusteltu tulkintani jatkopelien kulusta:

Venäjä - USA: Yhdysvaltojen taival loppuu tähän, eli Venäjä päihittää amerikkalaiset kuten alkulohkon pelissäkin. Venäjä ei pelaa kovin hyvin, mutta USA pistää sinnikkäästi maaliin Bishopin, jonka otteet ovat epävakaat ja se riittää.

Suomi - Slovakia: Tästä tulee erittäin tasainen vääntö. Alkulohkon pelissä Suomi oli altavastaajana ison osan peliä ja voitti pitkälti Raannan kovan vireen ansiosta. Slovakia on pelannut turnauksen epävakaasti, mutta on nousujohteisessa vireessä nuijittuaan USA:n. Uskon, että tässä pelissä mennään jatkoajalle, jopa rankkareihin. Uskomisen lisäksi toivon, että Suomi jatkoajan/rankkarit vie. Voi käydä toisinkin. Jostain syystä kovin moni aliarvioi jatkuvasti Slovakiaa ja tuntuu pohtivan mahdollisia mitalipelejä jo etukäteen. Jos joukkuekin pohtii liikaa jatkoa ja pelaa kuten Latviaa vastaan, niin silloin käynee kylmästi.

Sveitsi - Tshekki: Epäreilun raaka kerrasta poikki -systeemi ei anna mitään arvoa Sveitsin alkulohkon voitolle, sillä kovilla NHL-miehillä vahvistunut Tshekki on löytänyt taas sisäisen takatukkansa ja tiputtaa selvin numeroin Sveitsin turnauksesta.

Kanada - Ruotsi: Tasainen ottelu luvassa. Edellisen Kanada voitti 3-0, mutta nyt on Ruotsin riveissä Veljekset Sedin, ja yleensä Ruotsi on tiukoissa paikoissa ryhdistäytynyt. Aniharvoinhan Ruotsi on ollut välierien ulkopuolella. Nyt Sedineistä itseluottamusta saanut Ruotsi ryhdistäytyy ja tiputtaa kylmästi kanukit sinne, minne vaahteranlehtien maajoukkue kuuluukin, eli vittuun Euroopasta tappio niskassaan. Heja Sverige!

Sitten ovatkin vuorossa välierät.

Suomi - Ruotsi: Vanhat veriviholliset taas vastakkain Tukholmassa, aivan kuten 1995 (Nevö foget). Nyt ei ole finaalista kyse, mutta Ville Peltosen haamu laskeutuu joukkueen ylle, ja Suomi latautuu käsittämättömällä asenteella, taklaa medelsvenssonit seinille, naureskelee vittumaisesti vaihtoaitiossa ja iskee voittomaalin alivoimalla kesken sinikeltaisen myllytyksen. Voittomaalin iskee Lasse Kukkonen rystylaukauksella ylämummoon. Valmennuksessa Jalonen-Selin-Kurri, siihen kuolee hurri!

Venäjä - Tshekki: Verivihollisista tässäkin on kyse, ja ihan oikeista sellaisista, toisin kuin Suomen ja Ruotsin välillä. Prahan kevät mielessään Tshekkien joukkue ei höntsäile, taiteile tai löysäile vaan pelaa armottomasti ja tehokkaasti. Venäjä yrittää kaksi erää tosissaan ja pitää numerot tasaisina, mutta Ovetshkinin, Kovaltshukin ja Radulovin kolmiodraama puhkeaa kukkaan viimeisessä erässä ja Venäjän yhden maalin takaa-ajoasema kuivuu kokoon. Tshekki pelasi alkupelit miten sattuu, mutta se osaa voittaa oikeat pelit, kuten tämänkin.

Sitten mennään mitalipeleihin.

Pronssipeli: Ruotsi - Venäjä. Ruotsi ei ole vieläkään toipunut välierätappiosta ja Aftonbladet on vittuillut täydeltä laidalta. Venäjä nappaa pronssit kehnon pelin jälkeen. Putin erottaa Venäjän maajoukkuevalmentajan, tämmöistä ei suvaita ennen Sotshia!

Finaali: Suomi - Tshekki. Maat ovat finaaleissa kohdanneet ennenkin, silloin Suomi oli huonompi. On Suomi nytkin periaatteessa huonompi, mutta Tshekkikään ei nyt pelaa kuten Venäjää vastaan. Tässä mennään pitkän kaavan mukaan rankkareille asti, ja lopulta 12. ampujaparissa Kontiola onnistuu, Tshekin pelaaja ei, ja Suomi on uusi maailmanmestari, hei maailmanmestari, hei maailmanmestari! Joukkue palaa Tukholmasta hävittäjien saattelemana ja kännissä, torilla tavataan ja lopulta Jatkoajassa haukutaan Timo Jutila.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sveitsille taitaa kaikesta hyvästä huolimatta tulla lähtö tsekkejä vastaan. Tsekki pelasi eilen todella hyvin, muutama hyvä uusi pelaaja tullut mukaan, Tsekin pelityyli on vittumainen Sveitsin kaltaiselle pystysuunnan jääkiekon joukkueelle, Tsekin maalivahti Pavelec voittaa lähtökohtaisesti virkaveljensä toisessa päässä... Tsekki vie, Sveitsille säälipisteet ja 5. sija.

Suomi - Slovakia -peli on erittäin riippuvainen ottelun alusta. Slovakia on ollut vahva usein ensimmäisen erän ja muiden erien alut. Muilta osin jalka painaa varsin paljon sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Jos Slovakia saa ensimmäisen maalin, tulee pelistä huikea ja jos kaksi ekaa, on tilanne erittäin paha Suomen kannalta. Ensimmäinen erä on siis elintärkeä Suomen kannalta. Slovakia on erittäin vaarallinen näissä tärkeissä kuoleman peleissä. Niissä slaavilainen luonteenlaatu pääsee oikeuksiinsa. Veikkaan silti Suomelle vaikeaa ja niukkaa voittoa.

Kanada - Ruotsi -peli on se mielenkiintoisin puolivälierä. Joka tapauksessa yksi turnauksen kovimmista joukkueista tippuu. Kanada voitti Ruotsi alkusarjassa varsin kliinisellä ja järkevällä esityksellä ja kiekotteli itsensä Ruotsin aktiivisen prässin alta pois. Kanada sai paljon ylivoimahyökkäyksiä ja pari läpiajoakin. Siinä ottelussa molempien maalivahdit olivat loistavia ja sama voi jatkua nytkin. Näen Ruotsin mahdollisuuden Sedinien tuomassa ylivoimaosaamisessa ja siinä, että Enroth voittaisi Smithin maalivahtitaistossa. Kanada vie niukasti.

Venäjä - USA on sitten toinen kova taisto. Suhteellisen ympäripyöreä matsi etukäteen ajateltuna. Uskon, että Sacco tajuaa laittaa Gibsonin maaliin, sillä Bishop on ollut aivan kammottava koko turnauksen. Kuumaa maalivahtia jenkit tarvitsevat. Venäjästä ei oikein koskaan tiedä ennen ottelua, joten siksi tämän pelin veikkaaminen on vaikeaa. Mutulla heitän, että Venäjä hoitaa ja jenkkipoika pääsee vielä rilluttelemaan yhdeksi yöksi Helsingin kuumaan yöelämään.

Välieriin siis pareiksi muodostuvat Suomi-Kanada ja Venäjä-Tsekki. Välieriin palataan sitten myöhemmin, mutta nyt ennustus lopullisesta järjestyksestä olisi: 1)Kanada, 2) Tsekki, 3) Suomi ja 4) Venäjä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Ennen kisoja tuli useampaankin paikkaan huudeltua kärkinelikoksi EHT-joukkueita. Edelleen uskon siihen vahvasti. Tosin silloin ajattelin finaalissa pelaavan Tsekin ja Venäjän, joka ei oikein taida enää olla mahdollista, joten Suomi korvaa toisen niistä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
En väitä vastaan, että Smith ei filmaisi, mutta naurettavan turhaa kitinää dumareiden suntaan Sediniltä jo ennen peliä.

Ei kai totuuden kertominen mitään kitinää ole. Ihan normaalia psyykkausta omaan silmääni.

Shaw taisi tuosta Smithin ajamisesta saada 3 matsia. Vai oliko peräti 4? En jaksa nyt mistään tarkistaa, mutta mutulta heittäisin noin.

Toisaalta kaipa jokainen maalivahti vähän korostaa noita kaatumisia, osa enemmän ja osa vähemmän. Ortio ainakin vähän enemmän. NHL:stä mainittakoon tässä yhteydessä Ottawan Anderson, sekä Rinteen Pekka.
 

RDivis

Jäsen
Kai siellä nyt Sacco&co tajuavat laittaa Gibsonin maaliin? Sillä siitä näkisin ottelun isosti riippuvan.

En ymmärrä mikä aivopieru tämä Bishopin peluutus Slovakia-pelissä oli. Jollei siellä haettu tarkoituksella se helpompi välierä. Jolloin luotto Venäjän-pelin surkeaan kokonaisilmeesen lienee siellä kova. Ei siinä, niin on minullakin.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Otteluennakko

Venäjä-USA
(Helsinki, 13:00)

Lähtökohta:
Molemmat joukkueet ovat pelanneet ailahtelevaa kiekkoa. Ranska onnistui yllättämään krapulaisen Venäjän, ja keskinäisessä kohtaamisessa USA joutui taipumaan Venäjälle 5-3. Venäjän toinen tappio tuli Suomea vastaan, joka onnistui horjuttamaan Venäjän karhua mentaalisesti. Yhdysvaltain toinen tappio tuli puolestaan lohkon päätöskierroksella Slovakialle, joka onnistui varmistamaan paikkansa pudotuspeleihin lukemin 4-1. Venäjän ja Yhdysvaltain ottelusta voi odottaa vauhdikasta ja maalirikasta kohtaamista.

Vahvuudet:
Venäjän vahvuutena voitaneen pitää sitä, että pelaajisto on suurelta osin KHL:stä jokusen NHL-vahvistuksen kera. Venäläiset tuntevat ison kaukalon metkut paremmin kuin jenkit. Lisäksi Venäjä vahvistuu puolivälierään hyvävireisellä Aleksandr Ovechkinilla, joka lisää hyökkäyskaluston tulivoimaa entisestään. Ainakin paperilla Venäjän pitäisi olla ennakkosuosikki.
USA lähtee liiemmittä paineitta Venäjän kaatoon. Joukkue ei vilise supertähtiä, vaan joukkue on rungoltaan täynnä NHL:n alempien ketjujen duunareita ja nuoria pelaajia. Joukkueelta ei odoteta varsinaisesti mitään, siinä missä Venäjällä on (tai ainakin pitäisi olla) valtavat paineet niskassaan hallitsevana maailmanmestarina ja tulevana olympiaisäntänä.

Heikkoudet:
Molempia joukkueita yhdistää samanlainen ongelma: asenne on kysymysmerkki. Venäjän kohdalla on kyse slaavilaisesta mentaliteetista ja etenkin tähtipelaajien kiinnostuksesta. Yhdysvaltain osalta tilanne on periaatteessa sama, sillä jenkeille turnaus ei ole niin iso juttu. Todennäköisesti molemmat joukkueet silti valmentajiensa johdolla kasaavat ajatuksensa. Tosipelien alkaessa mennään sata lasissa tippaakaan jarruttelematta. On kuitenkin mahdollista, että kaikki pelaajat eivät ole asenteellisesti pelissä täysin mukana.
Jenkkien osalta heikkoudeksi voisi myös listata maalivahtipelin, mikäli haparoivia otteita esittänyt Ben Bishop jatkaa maalilla. Sacco on jostain syystä luottanut Tampa Bayn veskariin, vaikka nuori kakkosvahti John Gibson on ollut pelaamissaan otteluissa vakuuttava.

Materiaali:
Materiaalinsa puolesta Venäjä on selvä ennakkosuosikki. Maalille Biljaletdinov laittanee kokeneen Ilja Bryzgalovin. Toinen vaihtoehto on Semjon Varlamov. Puolustuksessa Ilja Nikulin ja Yevgeni Medvedev ovat olleet tärkeitä palasia. Hyökkäys vahvistuu, kuten mainittua, Aleksandr Ovechkinilla. Ilja Kovalchuk ja Aleksandr Radulov ovat pitäneet hauskaa kaksistaan, joten saapa nähdä, millainen vaikutus Ovechkinin tulemisella on joukkueeseen, ja kenen kanssa häntä peluutetaan.
Yhdysvaltain maalissa pelannee Ben Bishop, vaikka John Gibson pelasi alkulohkossa selkeästi paremmin. Puolustuksessa Erik Johnson ja Justin Faulk ovat alustavasti kulmakiviä Matt Carlen ohella. Hyökkäyspeli ja maalinteko lepää valtavasti Paul Stastnyn johtaman ykkösketjun harteilla. Hyökkäys vahvistui Alex Galchenyukilla ja TJ Oshiella, joiden pitäisi helpottaa kuormaa.

Pelikirja:
Venäjä avaa peliä niin, että alhaalle laitetaan puolustajille tuet, ja yksi hyökkääjä kärkkyy korkealla siniviivan tuntumassa. Venäjä puhkoo nopeilla syötöillä ja kärkihyökkääjänsä avulla keskialueen, joten amerikkalaisten tulee olla niiden kanssa hereillä.
USA pelaa suoraviivaista ja energistä peliä. Hyökkäyksissä ajetaan surutta parhaalle maalintekosektorille iskemään irtokiekkoja sisään. Vahvat hyökkääjät David Mossin johdolla ovat erikoistuneet tähän pelityyliin. Amerikkalaiset ovat vahvoja luistelijoita, joten pelissä nähtäneen jenkkien toimesta varsin aktiivistakin karvauspeliä.

Potentiaaliset ratkaisijat:
Venäjän puolelta katseet kohdistuvat pitkälti alkulohko-otteluissa temmeltäneeseen tehokaksikkoon Kovalchuk & Radulov. Duon keskellä pelaa Aleksei Tereshenko. Washingtonista saapuu kovan kaliiberin maalintekijä, kun NHL:n runkosarjassa eniten maaleja paukuttanut Ovechkin vahvistaa hyökkäystä. Ovechkin voi olla juuri se pelaaja, joka tekee tarvittavat maalit ja johdattaa joukkonsa mitalipeleihin. Toisaalta hänen vaikutuksensa voi olla myös päinvastainen, mutta mitä todennäköisimmin miehen tulo vaikuttaa positiivisesti.
Yhdysvallat saivat puolestaan vahvistusta Oshien ja Galchenyukin muodossa. Heidän lisäkseen huomiota kannattaa kiinnittää eritoten David Mossiin ja Craig Smithiin. Ykkösketjua sentteröivä ja kovat tehot alkulohkossa iskenyt Paul Stastny on kuitenkin hyökkäyksen suurin syömähammas, ja hän onkin suuressa vastuussa hyökkäyspelin toimivuudesta.

Potentiaaliset ratkaisijat ovat siis Aleksandr Ovechkin sekä Paul Stastny.

Aiempi kohtaaminen:

Venäjä-USA 5-3
1-0 Belov (Anisimov, Denisov)
1-1 Stastny (Smith)
1-2 Stastny (Faulk)
2-2 Kovalchuk (Nikulin, Radulov)
2-3 Hunwick (Palushaj)
3-3 Tereshenko (Mozyakin, Petrov)
4-3 Medvedev (Mozyakin, Tereshenko)
5-3 Radulov (Kovalchuk)
Maalivahdit:
Bryzgalov 19/22
Bishop 25/30


Arvio:
Venäjä jatkoon maalein 5-2.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Otteluennakko

Sveitsi-Tshekki
(Tukholma, 15:45)

Lähtökohta:
Tähän puolivälieräotteluun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Sveitsi yllätti monet voittamalla lohkon, samalla häviämättä otteluakaan. Tshekki puolestaan selvisi nihkeästi neljäntenä mukaan, kun se voitti ratkaisevassa alkulohkon päätösottelussaan Norjan selvin 7-0-lukemin. Sveitsi onnistui voittamaan Tshekin 5-2, muita isoja päänahkoja olivat Kanada ja Ruotsi. Tshekki puolestaan oli hankaluuksissa jopa Tanskan ja Slovenian kanssa, joten Sveitsille lähtökohdat ovat todella otolliset.

Vahvuudet:
Sveitsin vahvuutena voidaan pitää joukkueen yhtenäisyyttä. Sveitsi on pelannut joukkueena, se on ollut kurinalainen ja otteiltaan pirteä. Selkeitä heikkouksia Sveitsin pelissä ei ole näkynyt, joka luettakoon vahvuudeksi.
Tshekki sai pelinsä kulkemaan Norjaa vastaan, Tomáš Plekanecin ja Marek Židlickýn tultua näyttämään esimerkkiä. Tshekillä on tapana parantaa kun on tarvis - eikä joukkue myöskään kaatune maalivahtipeliin, kiitos erinomaisen Ondřej Pavelecin. Tshekin hyökkäyskalusto on myös hurja.
Erikoistilannepelaamisessa Sveitsillä on ollut turnauksen paras ylivoima. Tshekki on kuitenkin taitava puolustamaan, joten onkin kiintoisaa nähdä, kumpi pärjää paremmin, kun toinen joukkueista on vajaalukuinen.

Heikkoudet:
Sveitsin heikkous lienee kokemattomuus. Maan viimeisin MM-kisamitali on vuoden 1953 pronssi. Kestääkö nuori joukkue paineita? Lisäksi Sveitsin pelitapa sopinee Tshekille vallan mainiosti. Tshekki iskee lujaa vastahyökkäyksistä. Reto Berran tai Martin Gerberin on oltava hereillä.
Tshekki sai pelinsä toimimaan vasta Norja-ottelussa. Tshekillä on ollut hankaluuksia ylivoimansa kanssa, joka on takkuillut. Puolustuskalusto lienee joukkueen akilleen kantapää. Zbyněk Michálekin jälkeen puolustus näyttää kapeahkolta, ja Sveitsin energiset ja luisteluvoimaiset hyökkääjät voivat laajalta rintamalta aiheuttaa hankaluuksia.

Materiaali:
Sveitsin materiaali on tasaisen hyvä ketjusta toiseen, vaikkei varsinaisia supertähtiä joukkueesta löydykään. Maalivahtiosasto on ollut vakuuttava, kun vuorollaan Berra ja Gerber ovat ottaneet kiekkoja kiinni. Puolustus, joka oli jo ennestään vahva, vahvistui Raphael Diazilla. Roman Josi on ollut yksi kisojen parhaista - ellei paras - puolustaja. Hyökkäyksessä ratkaisijoita on löytynyt laajalti, paras pistemies on Denis Hollenstein (3+4).
Tshekki puolestaan vahvistui jo mainituilla Plekanecilla ja Židlickýllä. Maalivahtiosasto on hyvissä käsissä Pavelecin myötä. Puolustuksessa Michálek on ehdoton avainpelaaja Ladislav Šmídin ja Židlickýn ohella. Silti tämä osasto vaikuttaa hieman kankeahkolta. Hyökkäys sen sijaan vilisee tähtipelaajia, aina Voráčekista Plekaneciin asti. Ratkaisulaajuutta pitäisi olla riittämiin, kun nelosketjustakin löytyy hyökkääjiä maalintekijän statuksella varustettuina.

Pelikirja:
Sveitsi on tehnyt vaikutuksen vauhdikkaalla ja tehokkaalla pelillään. Joukkue nojaa paljon laadukkaaseen ylivoimaan ja yhtenäisyyteen. Sveitsi pitänee paljon kiekkoa myös Tshekkiä vastaan.
Tshekki tyypilliseen tapaansa odottanee vastahyökkäyksiä ja iskeekin niistä varsin terävästi. Keskialueen sumppu ja tiivis viisikkopuolustus odottavat varomattoman sveitsiläispelaajan virhettä, kunnes hyvällä kudilla varustettu pelimies koodinimellä Radim Vrbata iskee kiekon ylänurkkaan.
Ennalta vaikuttaa siltä, että pelitavallisesti Sveitsi on Tshekille juuri sopiva vastustaja, varsinkin kun peli on parantunut juuri sopivalla hetkellä vahvistusten tultua. Jäällä nähtäneen siis aivan erilainen Tshekki kuin mitä alkulohkossa näiden maiden välisessä ottelussa nähtiin.

Potentiaaliset ratkaisijat:
Sveitsin kokoonpanosta kuka tahansa ykkösketjusta nelosketjuun voi olla pelin ratkaisija - niin hyvin koko joukkue on pelannut. Jos Sveitsi iskee pelin voittomaalin, se saattaa hyvin olla Roman Josin viivalämäri ylivoimalla tai vaihtoehtoisesti Simon Moserin iskemä rebound-osuma.
Tshekki on paljolti samassa tilanteessa, kun kuka tahansa pelaajista on kykenevä ratkaisuihin pelin tärkeillä hetkillä. Plekanec voi johtajuudellaan vaikuttaa Tshekin peliin niin paljon, että on rauhoittava tekijä ja antaa tarvittavat maalisyötöt, jotta Tshekki mitalipeleihin etenee.
Lopulta maalivahtipeli voi olla ratkaiseva seikka, sillä molempien maiden maalivahdit ovat olleet luotettavia. Tshekki luottaa Paveleciin, mikäli mies vain on kunnossa. Sveitsin pelaavaa vahtia on hankala etukäteen arvata, mutta voitokkaassa keskinäisessä ottelussa Berra pelasi loistavasti ja voi täten aloittaa maalilla.

Potentiaaliset ratkaisijat ovat siis Reto Berra tai Martin Gerber sekä Ondřej Pavelec.

Aiempi kohtaaminen:

Sveitsi-Tshekki 5-2
1-0 Ambühl (Gardner, Josi)
2-0 Niederreiter (Moser, Plüss)
2-1 Hudler (Tlustý, Voráček)
2-2 Hudler (Irgl)
3-2 Moser (Plüss, Niederreiter)
4-2 Bodenmann (Hollenstein, Cunti)
5-2 Suri (Walker, Vauclair)
Maalivahdit:
Berra 37/39
Salák 26/30



Arvio:
Tshekki jatkoon maalein 2-3 jatkoajalla.
 
Löysin muutamia videoita YouTubesta:

Tästä Edler sai kahden ottelun pelikiellon:
Alex Edler Charging Major (5+20) on Mike Smith Leads into Brawl 3/21/2013 [HD] - YouTube

Samanlaisia:
Andrew Shaw hits Mike Smith to the head. April 14th 2012 - YouTube
Evander Kane hits Mike Smith [HD] - YouTube[/url]

Kummasti on yhdelle kaverille sattunut näin monta tapausta.

Noista tapauksista ainakin tuossa Edlerin ryntäyksessä Smith loukkaantui ja oli useamman pelin sivussa. Eli ainakaan se ei mennyt filmaamisen piikkiin.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Otteluennakko

Suomi-Slovakia
(Helsinki, 18:30)

Lähtökohta:
Suomi ja Slovakia lähtevät puolivälieräotteluunsa erilaisista lähtökohdista. Suomi varmisti Latvia-ottelussa lohkovoiton, joskin nihkeällä tavalla. Slovakia teki touhun itselleen paljon hankalammaksi, häviten jopa Latvialle ja Itävallalle, mutta pelastaen nahkansa viimeisessä ottelussa, kun USA kaatui voitokkaasti 4-1. Joukkueet kohtasivat jo kisojen toisena pelipäivänä. Tuolloin Suomi oli parempi luvuin 2-0, Antti Raannan hyvän maalivahtipelin ja heikon slovakkiviimeistelyn turvin.

Vahvuudet:
Suomi on yhtenäinen joukkue, joka toteuttaa Jalosen pelikirjaa häkellyttävän hyvin. Materiaalinsa puolesta Suomi ei ole läheskään kisojen parhaita, mutta perisuomalaiseen tyyliin leijonajoukkue pelaa kurinalaista jääkiekkoa. Vahvuuksia ovat myös luotettava maalivahtipeli ja alkulohkon ajan tulikuumana leimahdellut Kontiolan ykkösketju.
Slovakia vastaavasti on myös kurinalainen ja joukkue isolla J:llä. Vahvuuksia ovat kokemus kovista peleistä sekä fyysinen ja uhrautuva pelitapa, jolla Slovakia voitti viimeksi kisoista hopeaa.

Heikkoudet:
Molemmilla joukkueilla on ainakin ennalta heikohko viimeistelytaito. Paikkoja on, mutta niitä ei käytetä hyväksi. Molempien joukkueiden pakistot tekevät virheitä, joista terävä vastustaja voi rokottaa tilaisuuden tullessa. Ratkaisijoiden laajuus on myös huolestuttava. Suomea kannattelee Kontiolan ykkösketju, kun Slovakia puolestaan uskoo tiettyjen yksilöiden, kuten esimerkiksi Tomáš Záborskýn tai Tomáš Kopeckýn, ratkaisevan pelejä. Lisäksi kummankaan joukkueen puolustajia ei voida pitää erityisinä siniviivapelotteina.
Lievä kokemattomuus lienee yksi Suomen heikkouksista, sillä iso osa rungosta on debytantteja tai SM-liigapelaajia. Slovakian osalta kokemus tai fyysisyys voi näkyä myös hitautena tiettyjen pelaajien, kuten Branislav Mezein tai Milan Jurčinan kohdalla.

Materiaali:
Kummankaan joukkueen materiaali ei varsinaisesti ole tähtipelaajia täynnä. Suomella on maalissa Antti Raanta, joka lähes yksin Kontiolan kanssa pysäytti Slovakian alkulohkossa. Puolustus on nimetön ja herättää huolenaiheita. Lepistö on paras hyökkäävä puolustaja ja fyysistä preesensiä edustavat mm. Ossi Väänänen ja Ilari Melart. Hyökkäys on ollut yksiulotteinen, kun Kontiolan ketju on kantanut suurta vastuuta. Granlund liittyi joukkueeseen Latvia-ottelussa, ja myös Lauri Korpikoskelta on lupa odottaa taustatukea.
Slovakialla on maalissa Rastislav Staňa, joka kokosi itsensä USA-otteluun ja nousi omalle huikealle tasolleen. Puolustus on Suomen tapaan nimetön. Andrej Sekeran pitäisi olla ykköspakki, mutta sitä hän ei tähän mennessä ole ollut. René Vydarený ja Michal Sersen ovat olleet vakuuttavimmat slovakkipakit.
Hyökkäys on ontunut Tomáš Záborskýa lukuun ottamatta, ja ratkaisijoita pitäisi löytyä nyt leveämmältä skaalalta.

Pelikirja:
Suomessa paljon keskustelua herättänyt "Meidän Peli" on tähän asti toiminut varsin mainiosti. Jalosen pelikirjan mukaan Suomen on tarkoitus pitää kiekkoa, eikä sitä luovuteta vastustajalle. Pelikirja sisältää puhuttaneita viivelähtöjä, ja pelin avaaminen on täysin avainasemassa.
Slovakian päävalmentaja Vladimír Vůjtek sr:n pelikirja ei sen sijaan ole mitään ihmeellisintä rakettitiedettä, jos nyt Jalosenkaan liiemmälti on. Slovakia pelaa sille tyypillistä kiekkoa, jossa peli perustuu vastahyökkäyksiin ja vastustajan virheistä isketään hanakasti. Joku ilkeämieli voisi sanoa, että pelitapa on pelkkää ronkkimista, mutta sillä saavutettiin viime vuonna hopeamitali, ja tänäkin vuonna sama saavutus on mahdollinen.

Potentiaaliset ratkaisijat:
Kuten todettu, kumpikaan joukkue ei ole erityisen tulivoimainen. Suomen osalta ratkaisijoita pohdittaessa katseet kääntyvät välittömästi liekehtivään ykkösketjuun tai vaihtoehtoisesti taustatukea antavaan kakkosketjuun. Slovakian sankariksi voi nousta kuka tahansa, niin arvaamaton joukkue on kyseessä. Branko Radivojevič, Tomáš Záborský ja kumppanit voivat yksilösuorituksella kääntää pelin slovakkien eduksi.
Lohkokohtaamista ajatellessa Slovakia hallitsi peliä, ja Suomi pysyi pystyssä Raannan 36 torjunnan avulla. Slovakialaisten pitää ohittaa hänet, mikäli haluavat mitalipeleihin jatkaa. Viime vuonna mitalipeleissä ratkaisijan rooliin nousi vanha kettu Miroslav Šatan, joka kokemuksellaan voi jälleen iskeä ratkaisumaalin ja johdattaa slovakit kohti välierää.

Potentiaaliset ratkaisijat ovat siis Antti Raanta sekä Miroslav Šatan.

Aiempi kohtaaminen:

Suomi-Slovakia 2-0
1-0 Aaltonen (Kontiola, Lepistö)
2-0 Kontiola
Maalivahdit:
Raanta 36/36
Staňa 21/23



Arvio:
Slovakia jatkoon maalein 3-4.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Otteluennakko

Kanada-Ruotsi
(Tukholma, 21:15)

Lähtökohta:
Kanada sijoittui Tukholman lohkon kakkoseksi, kärsittyään vain jatkoaikatappion Sveitsille. Ruotsi puolestaan hävisi kaksi ottelua, toisen Kanadalle ja toisen Sveitsille. Kanadaa vastaan pelattu ottelu päättyi 0-3, ja nyt Ruotsi lähteekin hakemaan varmasti nälkäisenä revanssia kotiyleisönsä edessä. Viimeiset alkulohko-ottelut olivat molemmille joukkueille merkityksettömät. Niissä Slovenia otti pisteen Kanadalta ja Ruotsi päihitti Tanskan. Molemmat joukkueet pääsivät jatkoon lähes vaivoitta.

Vahvuudet:
Kanadan ehdoton vahvuus on sen ylivertainen materiaali verrattaessa mihin tahansa muuhun Tukholman lohkon joukkueeseen. Heikkona lenkkinä pidetty puolustus sai sekin vahvistusta PK Subbanin ja Dan Hamhuisin muodossa. Hyökkäyksessä riittää myös tähtipelaajia.
Ruotsi vahvistui Sedinin veljeksillä ja Alexander Edlerillä. Myös Ruotsin vahvuus on hyvä materiaali. Jhonas Enroth esitti maalillaan loisto-otteita, eikä myöskään Kanada kaadu maalivahtipeliinsä Mike Smithin ollessa maalilla. Molemmat joukkueet ovat taitavia ja fyysisiä.

Heikkoudet:
Heikkouksia löytyy kuitenkin molemmilta joukkueilta. Kanadan kohdalla puhutaan mahdollisesta asenneongelmasta. Kiinnostaako pelaajia enemmän Tukholman yöelämä vai ottelu kisaisäntiä vastaan? Lisäksi Kanadan joukkue on vaikuttanut hieman väsyneeltä eikä luistin ole liikkunut erityisen hyvin.
Ruotsilla on jonkinasteinen valmentajaongelma. Pär Mårtsin näytöt ovat todella vähäiset päävalmentajan paikalla. Hän ei ole saanut parsittua tähtipelaajistaan voittavaa pudotuspelijoukkuetta. Nyt siihen olisi mahdollisuus. Pelillisesti heikohko alkulohkovaihe kirvoitti kuitenkin Globenin ruotsalaisyleisön buuaamaan rajusti Tre Kronorille. Kanadaa vastaan Ruotsi oli aika lailla vastaantulija, eivätkä vaahteranlehdet jättäneet isännilleen sanan sijaa.

Materiaali:
Materiaalit ovat molemmilla loistavalla tolalla - se ei kuitenkaan yksinään ole edesauttava tai ratkaiseva asia. Se todistettiin viime vuonna, kun hurjat tähtisikermät koonneet Ruotsi ja Kanada jäivät molemmat mitalipeleistä ulos pudottuaan puolivälierissä.
Maalivahtiosasto on melko tasainen. Smith piti nollat joukkueiden alkulohkokohtaamisessa. Enroth oli loistava lohkovaiheessa, mutta viime kisoissa Sabres-vahti ei pelannut tasollaan. Puolustus vahvistui molempien joukkueiden osalta viime hetken NHL-apujen ansiosta. Silti Kanadalla on pieni etu vertailtaessa maiden takalinjoja. Ruotsin maalinteko-ongelmat olivat esillä alkulohkovaiheessa, mutta Sedinien tulon uskotaan olevan tarvittava lääke, jotta maalihanat aukeaisivat toden teolla. Kanada luottaa kelpo vireessä olevaan Steven Stamkosiin, mutta tosiasiassa kuka tahansa voi kanukkijoukkueesta pommittaa tarvittavat maalit.

Pelikirja:
Kanadan peli perustuu tilan voittamiseen, nopeaan reagointiin ja luottoon yksilöiden taidollisesta kapasiteetista ratkaista pelejä ja voittaa kaksinkamppailuita. Kanadan materiaali mahdollistaa tällaisen pelitaktiikan toimivuuden. Ruotsi on fyysinen, energinen ja hyvin liikkuva - vähän kuten Suomi taannoisina vuosina, joskin selkeästi paremmalla materiaalilla. Mårtsin pelitapoja ja valmennusta on kritisoitu taajaan länsinaapurissamme. Lindy Ruffin ja Barry Trotzin pelifilosofiat ovat fyysispainotteisia, ja he varmasti haluavat pelaajiltaan motivoitunutta taistelua. Voi kuitenkin jäädä toiveeksi, jos pelaajat viihtyvät myöhään yöhön väärissä paikoissa. Kaiken järjen mukaan kanukit ovat kuitenkin ottaneet opikseen viime vuodesta ja lähtevät peliin aivan toisenlaisella asenteella monen pettymyksellisen kevään jälkeen.

Potentiaaliset ratkaisijat:
Kuka tahansa voi ratkaista tämän ottelun. Molemmat joukkueet ovat täynnä pelaajia, jotka voivat iskeä läpiajosta, voivat laittaa rankkarin sisään, voivat hakata irtokiekkoja. Suurimmat katseet kiinnittynevät kuitenkin Sedinin veljeksiin Ruotsin puolelta, Kanadan riveistä Giroux'n ykkösketju on suurennuslasin alla ja varmasti ruotsalaispuolustuksen erityistarkkailussa.
Valmentajien reagointi pelin sisällä ja peluuttaminen voivat nousta pelin edetessä suureen avainasemaan. Ottelu on ennakkoon kovatasoisin puolivälieräkamppailu, jossa pienet marginaalit voivat kääntää ottelun toisen joukkueen eduksi. Ei pidä yllättyä liikaa, mikäli Kanadan valmennusjohto kyykyttää Mårtsia Tukholman pimenevässä illassa.

Potentiaaliset ratkaisijat ovat siis valmentajat.

Aiempi kohtaaminen:

Ruotsi-Kanada 0-3
0-1 Stamkos (Campbell, Schultz)
0-2 Schenn (Read, E. Staal)
0-3 J. Staal (O'Reilly, Read)
Maalivahdit:
Enroth 22/25, Markström 2/2
Smith 33/33



Arvio:
Kanada jatkoon maalein 5-0.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jawsin aikaisemmat otteluanalyysit olivat kyllä yksityiskohtaisia, monipuolisia ja kattavia, mutta niin vain meni joka ainut ennuste tyystin pieleen. Tässähän olisi aineksia pitkään uraan Urheilusanomissa tai Iltasanomissa, nimimerkillä "vuosia mm. Mestis-ennakkoja lukenut".

Leikki leikkinä, onhan huolella tehtyjä ennakointeja ja perusteltuja spekulointeja aina ilo lukea vaikka loppuveikkaus pieleen menisikin. Hienoa, että Jaws jaksoi kunnolla paneutua matseihin eikä vain vetänyt mitään mutu-pohjaista yhden lauseen veikkausta. Veikkasinhan itsekin, että sekä Venäjä että Tshekki menevät puolivälieristä jatkoon. Suomen ja Ruotsin jatkopaikat sen sijaan "tiesin". Toivottavasti tiedän välieräveikkauksenkin oikein eli Suomea finaaliin.

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen on ehdotonta mannaa ja asetelmiltaan aina niin loistava ja kärjistetty. Tässä ei ole harmaata massaa tai välimuotoja vaan vaihtoehtoina ovat vain joko äärimmäinen hurmos ja vahingonilo tai sitten äärimmäinen vitutus ja ananasmitalien vastaanottaminen vittuilevilta ruotsalaisilta. Tähän urheilu kulminoituu.

Iltasanomat uutisoi, että joku oli jo Pihlströmille käynyt uhoamassa, ja toisaalla ruotsalaiset muistelivat kansallisia traumoja aiheuttanutta Bratislavan finaalitappiota ja vannoivat revanssia.

Näin tämän pitääkin olla. Matsi ei taatusti jätä kylmäksi kumpaakaan osapuolta ja keskinäinen nokittelu kuuluu asiaan. On tämä ihan toista kuin matsi jotain ns. neutraalia maata vastaan tai sitten jotain sellaista kiekkomaata kohtaan, jota viha-rakkauden sijasta joko pelkää, halveksii tai jonka tyyli kuvottaa (Venäjä, Kanada).

Sveitsi vs. Yhdysvallat -matsi on kummallekin silkkaa plussaa ja tarjoaa ainutlaatuisen, ennen kokemattoman mahdollisuuden. USA ei nykymuotoisessa systeemissä ole ikinä finaalissa ollut (maan viimeinen sijoittuminen kahden sakkiin oli vuoden 1960 kulta, sen jälkeen on tullut pari hassua pronssia), eikä tietysti ole Sveitsikään. Sveitsin voittoa kovasti toivon, sillä tuhkimotarinalle olisi hienoa saada ansaittu loppu finaalipaikan myötä. Jos Suomi olisi finaalissa, niin Sveitsille voisi pujottaa hopeamitalit kaulaan ja jos Ruotsi olisi finaalissa, niin Sveitsi voisi saman tien mennä päätyyn asti.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jawsin aikaisemmat otteluanalyysit olivat kyllä yksityiskohtaisia, monipuolisia ja kattavia, mutta niin vain meni joka ainut ennuste tyystin pieleen. Tässähän olisi aineksia pitkään uraan Urheilusanomissa tai Iltasanomissa, nimimerkillä "vuosia mm. Mestis-ennakkoja lukenut".

Olin juuri tulossa sanomaan samaa, että olipahan mainioita veikkauksia. Sinällään pitää kyllä puolustautua, että Suomi-Slovakia ja Sveitsi-Tshekki olivat todellä lähellä, liekö kukaan ennustanut että USA murkaisi Venäjän noin julmasti. Kanada-Ruotsi oli ottelu, jonka kanssa päätin vetäistä vähän ronskimmin, ja miten kävikään? Ei sinne päinkään.

Leikki leikkinä, onhan huolella tehtyjä ennakointeja ja perusteltuja spekulointeja aina ilo lukea vaikka loppuveikkaus pieleen menisikin. Hienoa, että Jaws jaksoi kunnolla paneutua matseihin eikä vain vetänyt mitään mutu-pohjaista yhden lauseen veikkausta.

Kiitokset palautteesta, vähän salaa toivoinkin, että joku antaisi jonkinmoista palautetta.

Tämä on juuri urheilun suola ja syy, miksi sitä jaksaa aina seurata. Tuloksia on niin hankala tietää etukäteen, vaikka itse ottelun perkaisikin läpikotaisin.

Mukava, että juuri nämä maat neljän sakissa.
- Jos USA voittaa, se on heille ensimmäinen MM-kulta 53 vuoteen.
- Jos Sveitsi voittaa, niin olisihan se helvetin hienoa. Viimeinen mitalikin 50-luvulta.
- Jos Ruotsi voittaa, niin meneepähän ainakin se kotikisakirous rikki.
- Jos Suomi voittaa, niin... no kyllä te tiedätte.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mukava, että juuri nämä maat neljän sakissa.
- Jos USA voittaa, se on heille ensimmäinen MM-kulta 53 vuoteen.

Miten minä olin lukevinaan, että olisi ensimmäinen kulta 80 vuoteen? Nimenomaan MM-tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös