MM-kisat 2008: Venäjä

  • 60 818
  • 218
Tila
Viestiketju on suljettu.

kovalev

Jäsen
Lievää rumpujen pärinää ilmassa siihen asti, kun Caps-kolmikko ilmoittaa aikeistaan.
Ovetshkinia pitäisin varmana, Semin on viime vuoden takia täysi ?, ja Fedoroviin en positiivisista kommenteista huolimatta luota, ennen kuin hänet Kanadan kaukalossa näen.
Radulov taitaa olla jo varma tulija, mutta Brylinin tulo taitaa olla siitä kiinni tuleeko Fedorov ?
Nabokov ei sitten kerkiä. Lohduttaudun ajatuksella, että hän olisi kieltäytynyt kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kai Bykov sentään valitsee Seminin joukkueeseen, jos tämä on halukas pelaamaan? Viime vuonna Semin jätettiin pois joukkueesta mikä ehkä maksoi Venäjälle maailmanmestaruuden.

Jos AO ja Semin tulevat mukaan niin vasen laita näyttää erittäin hyvältä (AO, Semin, Kovaltshuk ja Zaripov), mutta muuten joukkue on aika paljon heikompi kuin vuosi sitten. Mitali lienee silti realistinen tavoite.
 

Ferris

Jäsen
Jos AO ja Semin tulevat mukaan niin vasen laita näyttää erittäin hyvältä (AO, Semin, Kovaltshuk ja Zaripov), mutta muuten joukkue on aika paljon heikompi kuin vuosi sitten. Mitali lienee silti realistinen tavoite.

Semin on pelannut käytännössä koko kauden oikealla, joten häntä kannattaisi sovitella sinnepuolelle MM-kisajoukkueessakin, jotta saa kunnolla peliaikaa. Jokohan Ovie pääsee nelosketjua ylemmäs?
 

kovalev

Jäsen
Semin on pelannut käytännössä koko kauden oikealla, joten häntä kannattaisi sovitella sinnepuolelle MM-kisajoukkueessakin, jotta saa kunnolla peliaikaa. Jokohan Ovie pääsee nelosketjua ylemmäs?
Lienee selvää, että AO;n "ympärille" kootaan nyt tuhoisa ykkösketju. Kysymysmerkki, kuka keskelle ?
ZaZiMor-ketjun roolia kapeassa kaukalossa ja ei niin loistavan kauden jälkeen on Bykovin syytä miettiä tarkkaan. Yksi vaihtoehto olisi hajottaa koko ketju ja tällä tavalla nostaa Morozovin roolia joukkueessa, mutta siitä taitaisi olla sittenkin enemmän haittaa kuin hyötyä.
Jos Fedorov lähtee mukaan, niin hänelle olisi varmasti käyttöä sekä yv, että av;lla ?
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Neprjaev ja Saprykin eivät osallistu kisoihin loukkaantumisten takia.

Valmennusjohdolla on siis kaksi ongelma: liian vähän huipputason senttereitä ja liian paljon huipputaso laitureita. Tällä hetkellä oikealle laidalle on siis tarjoilla, Semin, Radulov, Morozov, Afinogenov, Sushinski ja Artjuhin. Näistä pitäisin ensimmäistä kolmea melko varmoina lähtijöinä. Vasemmalle: Ovechkin, Kovalchuk, Zaripov, Mozjakin, Kulemin. Näistä myös ensimmäiset kolme melko varmoja. Keskelle: Fedorov (?), Zinovjev, Schastlivi, Brylin, Tereschenko ja Gorovikov. Jos Fedorov on tosiaankin tulossa ei olis mahdoton ajatus rakentaa ykkönen kokonaan Washingtonin miehistä:

Ykkönen: Ovechkin-Fedorov/Tereschenko (jos Fedorov ei tuu)-Semin

Kakkonen: Kovalchuk-Schastlivi-Radulov/Sushinski (Schastlivi ja Radulov pelasivat viime kisoissa yhdessä)

Kolmonen: Zaripov-Zinovjev-Morozov

Nelonen: Mozjakin-Brylin/Tereschenko-Sushinski/Radulov

Artjuhin ylimääräinen hyökkääjä. Vaikka kaveri pelaa välillä aika sikaa, on erittäin käyttökelpoinen pienessä kaukalossa. Afinogenov voi ottaa Sushinskin tilalle. Pakeista en osaa sanoa mitään, kun ei ole selkeitä profiilipakkeja. Kannattaisi varmaan ottaa vain kuus puolustaja, kun Rangers-Penguins parista tulee varmuudella yksi. Maalivahdit ovat aika selkeät Eremenko ja Varlamov. Yksi paikka jää mahdollisesti Nadokoville.
 

kovalev

Jäsen
Todella harmillinen juttu tuo Neprjaevin poisjäänti. Olin siinä käsityksessä, että hän olisi kuitenkin joukkueessa mukana.
Näillä näkymin Bykov jättäisi vielä muutaman paikan täyttämättä. Tai minusta ainakin se riski kannattaisi ottaa. Pakkitilannekin näyttää vielä aika heikolta.
 

Ferris

Jäsen
Saas nähdä mitä Ovetshkin päättää MM-kisojen suhteen.

Kaveri on ollut runkosarjan viimeisestä kuukaudesta lähtien sen verran raihnainen ettei ole treeneissä paljoa käynyt. Harkitsee kuulemma kuitenkin MM-kisoja, joten mistään todella vakavasta ei varmastikaan ole kyse. Muuten seura varmastikin kieltäisi lähdön.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Iso kysymys, jonka edessä Venäjän maajoukkue on taas kerran. Onko vihdoin viisautta kasata joukkue, joka voittaa mm-kultaa vai otetaanko mukaan kaikki isot tähdet, joista ei muodostu voittavaa joukkuetta.

Hyvät kommentit ja tätä minäkin olen miettinyt jo vuosikausia. Kun Bykov tuli remmiin, luulin että maajoukkueen muodostamisessa vihdoinkin otetaan järki käteen ja valitaan joukkue! Mutta ei, kirkkaimmat tähdet vain mukaan ja katsotaan, miten käy. Vladimir Pljushev päävalmentajana muutama vuosi sitten yritti rohkeasti muuttaa tätä vanhaa kaavaa, mutta kun ei heti tullut menestystä, saikin kenkää. Viime vuonna ennen MM-kisoja Bykov mietti useamman päivän ottaako Kovalchuk kisoihin vai ei, lopulta otti ja määräys tuli kuulemma jostain ylhäältä. Joukkueet, joissa Ilja on pelannut, eivät ole koskaan voittaneet mitään suurta, lukuunottamatta U18 MM. No, tämä mies ei käytökseltäänkään ole suosikkipelaajiani, myöhemmin tästä lisää.
Miten tässä ketjussa esitetyissä kokoonpanoissa 3. ja 4. kentän ehdokkaat soveltuvat rooleihinsa ? Onhan se nähty jo monena vuotena, että siellä pitäisi olla tyyppiä Pronin, Artjuhin, Soin jne. tai Superliigajoukkueiden vastaavissa rooleissa pelaavia, nopeita luistelussaan, mutta mielellään vähän kädettömiä, mutta voimakkaita ja puolustavia uurastajia, joille suurista minuuttimääristäkään ei olisi hyötyä, ts. tyytyvät oikein mielellään vaatimattomaan rooliin. Heikomman puolustuskalustonkin olisi näin helpompi elää kisat kunnialla loppuun.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Joukkueen kokoaminenhan on itse asiassa todella vaikeaa puuhaa sellaisissa maissa, joissa pelaajatarjontaa on valtavasti. Venäjällä on valtavasti kiekollista osaamista ja monta supertähteä, jotka on oikeastaan "pakko" ottaa mukaan joka kerta kisoihin, mikäli he itse ovat halukkaita tulemaan. Ei esimerkiksi Malkinin, Ovechkinin, Kovalchukin tai Yashinin kaltaisia tähtiä voi oikein rannallekaan jättää, mikäli he itse ovat halukkaita edustamaan kotimaatansa MM-karkeloissa.

Ja kun periaatteessa kaikki parhaat on otettava mukaan, niin käy väkisinkin niin että joukkueen roolitus ei onnistu niin kuin esimerkiksi Leijonien kohdalla. Viime vuonna Ovechkin pelasi neloskentässä, koska hän ehkä noista supertähdistä parhaiten klaaraa myös sen homman. Loppujen lopuksi siihen hommaan olisi ollut paljon parempiakin miehiä, itse asiassa Alexanderin sijoittaminen jämäminuuteille heikensi vain joukkueen yhteishenkeä. Tänä vuonna tosin näyttäisi siltä, että joukkueen rakentaminen olisi mahdollista hoitaa järkevämmin kuin viime vuonna, mutta se jää nähtäväksi.
 

Ferris

Jäsen
Saas nähdä mitä Ovetshkin päättää MM-kisojen suhteen.

Kaveri on ollut runkosarjan viimeisestä kuukaudesta lähtien sen verran raihnainen ettei ole treeneissä paljoa käynyt. Harkitsee kuulemma kuitenkin MM-kisoja, joten mistään todella vakavasta ei varmastikaan ole kyse. Muuten seura varmastikin kieltäisi lähdön.

Tuohon vielä päälle yksi ongelma eli löytykö AO:lle vakuutusfirmaa, joka antaa hälle vakuutuksen päälle 100 miljoonan sopparistaan? Ja kuka maksaa luultavimmin aika korkeat vakuutusmaksut, Venäjän kiekkoliitto?
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Joukkueen kokoaminenhan on itse asiassa todella vaikeaa puuhaa sellaisissa maissa, joissa pelaajatarjontaa on valtavasti.

Aivan oikein, Suomi ja Slovakia on hieman poikkeus, kun niitä maalintekijöitä ei koskaan liikaa ole. Entä Kanada, USA, Ruotsi, Tshekki ? Hehän Venäjän tapaan eivät ole edes haalimassa kaikkia pistekuninkaita MM-kisajoukkueeseen, vaan roolittavat sopivat pelaajat sopiville paikoille. Olisivat edes Superliigan puhtaat hyökkäävät hyökkääjät jättäneet pois, kun niitä kahteen ensimmäiseen kenttään muutenkin riittää NHL:stä. Miten Morozov, Zaripov, Zinovjev, Mozjaikin, Sushinski jne. sopeutuvat pelirytmiin pienillä minuuteilla ja ennen kaikkea puolustavaan rooliin ? Toisaalta Venäjällä on taakkana vanha ajattelutapa: hyökkääjät hyökkäävät ja puolustajat puolustavat, millä taktiikalla ei nykypäivänä enää aivan huipulla olla, varsinkin kun huippupuolustajista on pulaa. No, odotellaan vielä lopullista kokoonpanoa, mutta nyt tuntuu siltä, että virheistä ei ole opittu.
 

kovalev

Jäsen
Nyt kun Neprjaev ei kisoihin pääse niin täytyy hieman ääneen ihmetellä, eikö Bykov löytänyt Brylinille mitään käyttöä joukkueessa ?
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Venäjän leiriryhmä on siis seuraavanlainen tällä hetkellä:

MV:

G Mikhail Biryukov (MVD)
G Alexander Eremenko (Salavat Yulaev)
G Semen Varlamov (Lokomotiv)

Puolustajat:

D Denis Grebeshkov (Edmonton Oilers)
D Dmitri Kalinin (Buffalo Sabres)
D Konstantin Korneev (CSKA)
D Andrei Kuteikin (Salavat Yulaev)
D Danny Markov (Dinamo)
D Evgeny Medvedev (Ak Bars)
D Ilya Nikulin (Ak Bars)
D Vitaly Proshkin (Salavat Yulaev)
D Dmitri Vorobiev (Lada)

-> Vorobiev tippunee näistä pois, 8 jää jäljelle ja tuskin kaikkien passeja leimataan aluksi.

Hyökkääjät:

F Maxim Afinogenov (Buffalo Sabres)
F Evgeny Artyukhin (CSKA)
F Fedor Fedorov (Dinamo)
F Sergei Fedorov (Washington Capitals)
F Konstantin Gorovikov (SKA)
F Ilya Kovalchuk (Atlanta Thrashers)
F Nikolai Kulemin (Metallurg)
F Alexei Morozov (Ak Bars)
F Sergei Mozyakin (Atlant)
F Alexander Ovechkin (Washington Capitals)
F Alexander Radulov (Nashville Predators)
F Petr Schastlivy (CSKA)
F Alexander Semin (Washington Capitals)
F Maxim Sushinsky (SKA)
F Alexei Tereschenko (Salavat Yulaev)
F Danis Zaripov (Ak Bars)
F Sergei Zinoviev (Ak Bars)

Vaikea on sanoa, ketkä on joukkueessa lopulta hyökkääjistä. Varmoja ovat NHL - miehet + Kazanin ketju eli jää 3-4 paikkaa jäljelle.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Kyllä keskusta näyttää aika orvolta edelleen. Selviä kisoihin lähtiöitä on Zinovjev ja Fedorov. Mutta Yashinin ja Nepriajevin poisjäänti kyllä rikkoo keskustaa aika pahasti. Yashin olisi ollut ykkössentteri ja Nepriajev nelossentteri. En oikein usko, että Detroit, tai Pittsburgh putoaa.
Myös monet RSLn hyökkääjät ovat bannissa MM-kisojen osalta, loikattuaan NHLsta Venäjälle vastoin sopimustaan.
Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että nelikosta Gorovikov, F Fedorov, Tereshenko, Schastlivy, kolme valitaan kisoihin(yksi varamies). Ei varmaan tarvitse olla mikään ennustaja, jos sanon, että kolme jälkimmäistä on mukana ja näistä F Fedorov toimii varalla.
Onko Tereshenko nyt sellainen kaveri, joka riittää maajoukkueen ykkössentteriksi(tai kakkos) Iljan ja Afinogenovin väliin? No olihan hän kuitenkin superliigan parhaita senttereitä tällä kaudella.
Tuossa olis kyllä ollut huutava tarve Zherdeville, joka pystyis hyvin pelaamaan sentterinä mainitussa ketjussa ja Brylinille nelosketjussa. Eli eihän nuo nyt ihan kaikkia tähtiä ole aina mukaan valinneet, vaikka logiikkakin näitä puoltaisi mukaan. Jäihän Kovalchuk kisoista rannalle toissa vuonna.


Olisko ketjut näin:

Ovechkin - S Fedorov - Semin
Kovalchuk - Tereshenko - Afinogenov
Zaripov - Zinovjev - Morozov
Kulemin - Brylin/Schastlivy/F Fedorov - Radulov

Tässä hyökkäyksessä myös roolitukset toimivat. Kolmea ekaa ketjua voisi peluuttaa tasaisesti, sillä ne ovat suhteellisen tasaisia.

Yli jäisivät: Mozyakin, Sushinski, Gorovikov ja Artyukhin, joista Mozyakin, tai Artyukhin voisi olla myös varalla. Mozyakinilla on alla huippuhyvä kausi, mutta pelit EHTlla eivät ole menneet niin erikoisesti. Hän otti osaa kaikkiin turnauksiin tällä kaudella ja teki 12 ottelussa 4+3=7 pistettä, joista 4+1 kahdessa jälkimmäisessä turnauksessa(nousussa kuitenkin). Mutta mikäli Brylin on tulossa kisoihin, niin ylimääräisiä ovat varmaan Schastlivy(13. hyökkääjä) ja F Fedorov, jolloin kaikki neljä yllämainittua jäävät pois.

Parhaasta mahdollisesta kalustosta sivussa on siis muun syyn, kuin NHLn takia kuusi, tai seitsemän hyökkääjää: Alexander Frolov, Viktor Kozlov, Alexei Yashin, Nikolai Zherdev, Sergei Brylin(?), Oleg Saprykin, Ivan Nepriajev.
Ja NHLn takia kolme hyökkääjää: Pavel Datsyuk, Evgeni Malkin, Alexei Kovalev.


Maalivahdit eivät ole huonot, mutta eivät kovin hyvätkään. Varmaankin Eremenko ja Varlamov ehkä jakavat pelit, mutta myös Nabokov on tulossa todennäköisesti kisoihin, sillä Sharksille tulee noutaja Dallasia vastaan.

Zherdevin poisjättäminen oli typerä veto Bykovilta.


Edit: lisäyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Venäjälla on kaikki hyökkäyspotentiaali mennä aina loppuun asti, mutta viimeistään finaalissa Kanadaa vastaan tulee noutaja noilla maalivahdeilla, pakeilla sekä jarrukentän puuttumisen johdosta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
mutta viimeistään finaalissa Kanadaa vastaan tulee noutaja noilla maalivahdeilla, pakeilla sekä jarrukentän puuttumisen johdosta.

Toivottavasti nähdään vihdoin hyökkäyksen voitto. Jos Suomi ei voita, niin pikkuiset sympatiat löytyy ryssille, vaikkakin näillä palstoilla surffailee ylimielinen pelle jonka intohimo on haukkua Suomea ja palvoa venäläisiä. Venäjällä on taas niin huikea hyökkäysarsenaali, että alta pois. Kovalchuk, Ovechkin, Semin, Ak Barz Kazan, Afinogenov, Radulov.. Ainoa ongelma voi olla, että NHL-tähdet rupeaa diivailemaan, kun haluttua ja totuttua peliaikaa ei tulekkaan ja näin joukkuehenki kärsii tästä. Vieläkö maailman paras maalintekijä pelaa nelosketjussa? :)
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Toivottavasti nähdään vihdoin hyökkäyksen voitto. Jos Suomi ei voita, niin pikkuiset sympatiat löytyy ryssille...............Venäjällä on taas niin huikea hyökkäysarsenaali, että alta pois...........Ainoa ongelma voi olla, että NHL-tähdet rupeaa diivailemaan, kun haluttua ja totuttua peliaikaa ei tulekkaan ja näin joukkuehenki kärsii tästä. Vieläkö maailman paras maalintekijä pelaa nelosketjussa? :)

Osittain samaa mieltä, mutta tunnustaudun Kanadan bandwagoniin, sillä heidän kokonaispelaaminen on mielestäni nautittavampaa katsottavaa kuin venäläisten neppailu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös