steepler kirjoitti:
Ei nyt sentään tälläiseen ole mielestäni mitään aihetta. Siellähän pelataan myös näiden ensimmäiset pudotuspelien jälkeen pelejä joten kun tarpeeksi pitkälle lähdetään tätä ajatusketjua viemään niin kohta pelattaisiin kaikki viimeiset lohkopelit samaan aikaan (toki tähän nyt ei taitaisi stadionit edes riittää).
Olet oikeassa, ei nyt sentään lähdetä ajatusketjua liiaksi edistämään, koska puolivälieriin ja siitä eteenpäin selviäviä pudotuspelijoukkueita on mahdoton tietää etukäteen. Olennaista oli, että tämä ei koske neljännesvälierävastustajia (paitsi niiden joukkueiden osalta, jotka joutuvat pelaamaan päätösottelunsa ensin).
Sanamuotoni kuitenkin kuului "voidaankin kysyä, pitäisikö...", eli heitin ainoastaan ajatuksen ilmoille ilman sen kummempia vaatimuksia. Tähän ajatukseen kuului vain neljän päätöskierroksen ottelun pelaaminen kerrallaan yhtäaikaisesti, mikä ei vaatisi järjestäjiltä stadionien tai muunkaan puolesta mitään sen kummallisempaa (toki tämä vaikeuttaisi televisiointia, kun pahimmillaan siis peräti neljä mielenkiintoista ottelua saatettaisiin pelata samaan aikaan).
Vteich:
Sveitsi voitti alkusarjassa sekä Tshekin että Kanadan. Jostain syystä tämä ei kuitenkaan vakuuttanut Ruotsia siitä, että Sveitsi olisi näitä vahvempi joukkue ratkaisupeleissä. Niinpä länsinaapuri lähti pelailemaan viimeiseen "runko"sarjaotteluunsa Slovakiaa vastaan aivan puolivaloilla tappio tai maksimissaan tasapeli tavoitteena saadakseen juuri Sveitsin puolivälierävastustajaksi Kanadan tai Tshekin sijaan.
Nyt on mahdollista, että edessä on eri lohkoissa vastaavia tilanteita, joskaan ei tietty samassa mittakaavassa; samoin esimerkiksi Ruotsin on pidettävä mielessä, että etenkin suurinumeroisempi kuin yhden maalin tappio Englannille saattaa suistaa ulos jatkopeleistä. Yksi pienipanoksinen Saksan ja Ecuadorin kohtaaminen (tasapelikin vie Ecuadorin lohkovoittoon) tuskin kuitenkaan kääntää ruotsalaisten tai englantilaisten mielipidettä siitä, ottaakko hypoteettisessa valintatilanteessa vastaansa mielummin MM-kisoissa seitsemän kertaa finaaleissa pelanneen ja vuoden 1950 jälkeen aina vähintään kahdeksan parhaan joukossa olleen isäntämaan vai sen viimeksi mainitun.
Mutta joo - kuten steepler kirjoitti - totta on, että "kovin suuresti ei näitä taktikointeja toivotun jatkovastustajan toivossa tule", ja ei tässä nyt muutenkaan niin tärkeästä/merkittävästä asiasta kysymys ollut, menköön puolestani tällä systeemillä. Keskustelun ratoksi vainen.
Ranger