MM-hiihdot 2019 Seefeldissä

  • 66 329
  • 500

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kommenttina tuohon aiempaan doping-keskusteluun, niin eiköhän Johaug ole saanut rikkeensä näin laajalti anteeksi ihan ulkonäkönsä vuoksi? Hän on sellainen hahmo, joka haluttiin takaisin kilpaladuille. Jos kärähtänyt olisi ollut vaikka Björgen, niin lujasti pysyisi doping-hiihtäjän leima otsassa. Eipä sillä, että Johaug sinänsä muita pahempi tässä olisi, tuskin hänellä sen paremmat aineet on käytössään kuin muillakaan huipuilla, ainakaan norjalaisilla. Kiinni jäämiseen johtanut lipsahdus sattui vaan nyt osumaan hänen kohdalleen. Huulirasvaepisodi oli kohtuu pätevä peitetarina nopealla reagoinnilla, vaikka tuubin merkinnät tekivätkin siitä turhan läpinäkyvän. Ihme, että meni läpi niin laajasti. Tuskin esim. tälläkään palstalla juuri kukaan aidosti uskoo, että tuo ei olisi ollut tekaistu peitejuttu?
 

Lazy bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno kilpailu, vaikka mitalia ei tullutkaan. Vähän nyt kiertää Suomea kun periaatteessa voisi olla kolme, mutta ei ole yhtään. Tänäänkin kello olisi voinut kääntyä Kristalle, mutta hän ei jossitellut koska muisti kellon kääntyneen jo Olympialaisissa tällä matkalla. Mononen hiihti jälleen perushyvän kisan vaikka lopussa väsähtikin. Matintalo myös ihan hyvä kun muistaa miten kisat on tähän asti mennneet. Niskasen tilanteen kaikki tietää. Kuten yllä listattu Gognen tulokset kertoo niin Niskanen olisi voinut olla tänään vaikka viides. Jos ja jos.... Kukaan ei ylittänyt itseään, mutta kaikki hiihti tasolleen hyvän kisan. Niinku nämä kisat on tähän asti muutenkin mennyt Suomalaisilta.
Ruotsilta sen sijaan tuntuu löytyvän aina joku kortti vaikka suosikit pettää.

Ja ne viestit. Meinasin että vasta huomenna miesten kisan jälkeen, mutta pakko jo vähän miettiä
Jos hiihdetään esim näin:
1: Anderson - Weng - Belorukova - Matintalo
2: Karlson - Johaug - Nepryaeva - Pärmäkoski
3: Kalla - Jacobsen - Sedova - Roponen
4: Nilsson - Östberg - Nechaevskaya - Mononen
Jos verrattaisiin tämän päivän kisan aikoja niin Ruotsi ja Norja tulisivat aikalailla tasoissa perinteisen jälkeen vaihtoon, eroa Norjalle muutama sekunti. Myös Suomi ja Venäjä tulisivat 3-4 sekunnin sisällä (Venäjä edellä). Ja sitten jos katsotaan yhdistelmäkisan vapaan osuusaikoja niin kolmososuudella Kalla ja Jacobsen jatkais suunnilleen tasatahtia. Sedovaa ja Roposta on vaikea vertailla kun eivät ole lähiaikoina kilpailleet samassa kisassa. Kuitenkin Nechaevskaya olisi lähtökohtaisesti vahvempi ankkuriosuudella kuin Mononen. Näin ajateltuna kullasta tulisi tiukka kamppailu Ruotsin ja Norjan välillä. Tässä uskoisin suurimman ratkaisun tapahtuvan kolmososuuden päivän kunnon mukaan. Näinhän tämä tuskin menee, ja tuskin edes hiihtävät noilla kokoonpanoilla/järjestyksillä mutta tulipahan mietiskeltyä =)
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Niin kuin olen asiasta delegoinut, kun kaikki parhaat ovat mukana, Kepa taistelee sijoista 20-30, Seefeldissä sija oli 22. niin kuin oli myös Otepäässä..Ei pitäisi olla asiaa viestiin, mutta varmaan valitaan vanhoilla näytöillä ja Suomi taistelee 6. ja 7. sijasta yhdessä Saksan kanssa.
Miksi Matintalo ei hiihtänyt parisprintissä?

Siis mitä v..tua nyt taas? Kepan sijoitukseen on tasan yksi syy ja se on sairastuminen. Jos Matintalo tai Mononen avaa, saattaa viesti kaatua jo ensimmäiseen osuuteen. Niskasella on erittäin kovat näytöt takavuosien viesteistä päinvastoin kuin esim. Monosella. Jo pelkkä ajatus Monosesta tai Matintalosta ensimmäisellä osuudella saa karvat pystyyn. Vielä karmeampi on ajatus Monosesta ankkurina.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Suomen viestijoukkue on kyllä hankala. Pärmäkoski on melkein pakko laittaa kakkososuudelle, jos halutaan pysyä Norjan Ruotsin mukana. Venäjälläkin taitaa parhaat hiihtää noi pertsat. Tämän päivän perusteella myös Saksa on kova viestissä

Saksallakin on kova porukka laittaa viestiin, ainakin näin perinteisen perusteella. En kaivellut cup- tuloksia, mutta mielikuvassani eivät anna tasoitusta vapaallakaan ja kunnossa näyttävät olevan, suksetkin pelittävät.

Norja, Ruotsi, Saksa, Venäjä, Suomi. Tuossa pikaisesti arveen todarit viestiin. Jenkeillä ei riitä, ei swisseilläkään.
Italian naiset ovat kadonneet hiihtokartalta täysin.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saksallakin on kova porukka laittaa viestiin, ainakin näin perinteisen perusteella. En kaivellut cup- tuloksia, mutta mielikuvassani eivät anna tasoitusta vapaallakaan ja kunnossa näyttävät olevan, suksetkin pelittävät.

Norja, Ruotsi, Saksa, Venäjä, Suomi. Tuossa pikaisesti arveen todarit viestiin. Jenkeillä ei riitä, ei swisseilläkään.
Italian naiset ovat kadonneet hiihtokartalta täysin.
Hyvä lisäys. Jenkit tosiaan olleet alavireisiä tällä kaudella. Rosie Brennanilta joitain hyviä vetoja myös perinteisellä mutta muuten ollut hiljaista. Tai toki Diggins siellä pyörii ja muitakin mutteivät sillä tasolla ole olleet millä pari edellistä kautta.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Naisten kymppi tarjosi jopa yllättävän paljon jännitystä loppuun saakka. Ruotsitar Frida meinasi löi kaikille muille paitsi Johaugille luun kurkkuun. Pärmäkoskelta tuttuun tapaan nousujohteinen hiihto ja taisi tulla tuon viimeisen etapin aivan kärkivauhtia. Harmi, että mitali jäi noinkin pienestä kiinni, mutta odotettu sija ennakkoon nähden.

Viestistä tulee kyllä todella kutkuttava. Norja ja Ruotsi ovat ylivoimaiset suosikit, mutta pronssiin myös Suomella lienee saumoja. Iso kysymys on, kenet Suomi saa ankkuriksi? Krista on menneinä vuosina hiihtänyt taktisesti huonoja ankkuriosuuksia, mutta olisiko nyt kuitenkin hänen paikkansa hiihtää siinä? Monosen näytöt kisoista ovat vahvoja, mutta mikä on Niskasen tilanne viestiä ajatellen? Matintalossa on pieni pelko, että käy Kyllöset ja romahtaa.

Tänään sitten nähdään varmaan Bolshunovin ja Iivon taistelu kullasta. Toki myös miehissä voi olla mahdollista, että nähdään yksi yllätysmitalisti. Joka tapauksessa veikkaan, että erot kasvaa jokseenkin suuriksi ja toivotaan että tällä kertaa suomalaisten eduksi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lähtölistoja tutkittu. Jos oikein ymmärsin niin reitti ei ole sama kuin skiathlonin pertsa, vaan puolet sitä ja puolet vapaan lenkkiä, eli vissiin sitten 7,5km lenkit, jolloin ei taida koville toisistaan peesiapuja juuri olla luvassa?
Bolshunoviin nähden Iivolla hyvä lähtöpaikka, eli lähtee kaksi minuuttia Bolshun perään (Tönseth välissä), kuuman ryhmän alkupuolella.
FIS Live
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja miten se naisten viestijoukkueen julkistus nyt menee, kun minusta se piti julkistaa jo tässä aamupäivällä, mutta Ylen jutussa Jauhojärvi spekuloi että vasta miesten kisan jälkeen katsotaan kenellä luistaa mikäkin suksi.
Muuten olen taipumaisillani Jauhojärven kokoonpanoon. Kerttu on riski, muttei kokeneena hiihtäjänä ei kuitenkaan Matintaloa isompi riski ja upside on Matintaloa isompi.
Kuka lähtee Johaugin kyytiin, kenelle tarjotaan ankkurin viittaa? Ylen asiantuntijat kasasivat omat viestijoukkueensa – jokainen päätyi erilaiseen ratkaisuun
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Pärmäkoski kykenee hiihtämään kovaa sekä perinteisellä että vapaalla. Roponen selkeästi vapaan nainen, kun taas Matintalon ja Monosen vahvuudet perinteisellä. Niskanen voi olla nyt perinteisellä vahvemmassa iskussa, mutta myös vapaa varmaan menisi.

Miten olisi tällainen kokoonpano:

Mononen
Pärmäkoski
Roponen
Niskanen

Mononen hyvänä päivänä pystyy taistelemaan, ettei liikaa pudota. Pärmäkoski tarvitaan kovimpia vastaan toisella osuudella, Roposelle ei oikein muuta järkevää paikkaa ole kuin kolmonen. Niskanen on taisteli ja pelisilmää löytyy, kun taas Piippo on täysi kysymysmerkki ankkuriksi. Samoin Mononen ankkurina on jotenkin sellainen valinta, ettei mitalista tarvitse haaveilla. Kerttu pärjännee kohtalaisesti osuudella kuin osuudella. Matintalolle en löydä tänä vuonna tilaa joukkueesta.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Mitäs näkemyksiä tietäjilla ja taitajilla on Suomen yhdistetyn joukkueen jäljellä olevia koitoksia silmällä pitäen? Onko sieltä tulossa kotiin tuomisina mitään muuta kuin kassillinen meriselityksiä?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä on Suomen naisten viestijoukkue - Kerttu Niskanen ulkona

Suomi ilmoitti tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa nimet, jotka ilmoitetaan matkalle. Ladulle mitalijahtiin lähetetään Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo. - iltalehti.fi
Eli Jussi Piiraisen ehdotuksella mennään. Ainakin kahden ekan osuuden jälkeen Suomen pitäisi olla hyvin mukana, joka tietysti ehdoton mitaliedellytys onkin. Toivottavasti Piippo pääsee hienoon paikkaan.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saksalainen ARD-televisiokanava kertoo että Seefeldissä on doping-epäily ja Itävallan ja Saksan poliisit ovat tehneet ratsioita Seefeldissä ja joissain muissa kaupungeissa. Ratsiat koskeneet useita joukkueita. Nyt odotellaan mitä tapahtuu mutta kuulostaa siltä että ainakin joku on kärynnyt.
 

Salama44

Jäsen
Tänään on Iivolla kaikkien niiden kauhuksi jotka pelkäävät voitto odotuksia ja tavoitteita vain yksi tavoite eli voitto. Lahden maailmanmestari voi vain puolustaa titteliä ja kukaan ei siinä tilanteessa aseta huonompaa tavoitetta.

Kerrankin saa katsoa kilpailua jossa suomalaisittain haetaan ihan realistisilla odotuksilla vain sitä kirkkainta mitalia. Jos joku on kovempi tai Iivo jää hopealle tai pronsille niin otetaan sekin tyydytyksellä vastaan tässä tilanteessa, Mitalitta jääminen olisi iso pettymys.
 
Viimeksi muokattu:

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Saksalainen ARD-televisiokanava kertoo että Seefeldissä on doping-epäily ja Itävallan ja Saksan poliisit ovat tehneet ratsioita Seefeldissä ja joissain muissa kaupungeissa. Ratsiat koskeneet useita joukkueita. Nyt odotellaan mitä tapahtuu mutta kuulostaa siltä että ainakin joku on kärynnyt.

Johaug? :)
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Vähän voisi olettaa että ainakin Saksa tässä mukana kun Saksan puolella ratsattu. Mutta useasta joukkueesta toisaalta puhuttiin. Ja voihan siellä olla muitakin ollut reileilemässä Saksassa. Erfurtin kaupungissa ainakin jotain ratsattu.
Ilmeisesti kaikki joukkueet eivät majoitu Seefeldissä vaan osa bunkkaa Saksan puolella. Tuoltahan ei ole kuin kivenheitto Saksan puolelle.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tänään on Iivolla kaikkien voiton tavoittelijoiden kauhuksi vain yksi tavoite eli voitto. Lahden maailmanmestari voi vain puolustaa titteliä ja kukaan ei siinä tilanteessa aseta huonompaa tavoitetta.

Kerrankin saa katsoa kilpailua jossa suomalaisittain haetaan ihan realistisilla odotuksilla vain sitä kirkkainta mitalia. Jos joku on kovempi tai Iivo jää hopealle tai pronsille niin otetaan sekin tyydytyksellä vastaan tässä tilanteessa, Mitalitta jääminen olisi iso pettymys.

Iivo on tavoitteiden, kunnonajoituksen ja, no, suorituskapasiteetin huipulla. Voi tosiaan realistisesti odottaa päämatkoiltaan aina huipputulosta.

Kahdesti onnistunut 100%, näin tasasessa ja suhdanneherkässä kilpailumuodossa prosentit putoavat jossain vaiheessa. Kaikkea on todistetusti matkojen aikana tapahtunut, mutta kyllä, mitalittomuus tästä kisasta olis kyllä kolaus.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
"Ei koske meitä", sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.
Dopingia tutkivat poliisit iskivät MM-hiihtojen yhteydessä – Suomen hiihtopomo: ”Meihin ei ole kohdistunut ratsiaa”

Ja tässä heille, jotka eivät halua IS:ää klikata.

"Asiasta kertoi ARD:n tutkiva toimittaja Hajo Seppelt. ARD:n mukaan Seefeldissä ja lisäksi Saksan Erfurtissa tehdyt ratsiat liittyvät epäilyksiin järjestelmällisestä dopinginkäytöstä. Itävallan rikospoliisi johtaa tutkimuksia. Ratsioiden kohteena on useita eri maajoukkueita.

Ilta-Sanomat tavoitti Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmalan kommentoimaan saksalaisen tv-kanavan väitteitä.

– Kuulin minuutti sitten asiasta ensimmäisen kerran ja luin sen jälkeen lisää netistä.

– Suomen joukkueeseen ei ole kohdistunut dopingratsiaa. Enkä tiedä, mitä joukkueita tämä ratsia koskee, Kulmala sanoi."
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Venäjä ei kait olisi yllätys, jos jotain doping-epäilyjä heihin kohdistuu? Ei sillä, etteikö varmasti muutkin käyttäisi, mutta he ovat viime aikoina jääneet siitä old schoolisti kiinni, kun muut on yksi, kaksi loikkaa doping-työtä edellä.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäjä ei kait olisi yllätys, jos jotain doping-epäilyjä heihin kohdistuu? Ei sillä, etteikö varmasti muutkin käyttäisi, mutta he ovat viime aikoina jääneet siitä old schoolisti kiinni, kun muut on yksi, kaksi loikkaa doping-työtä edellä.
Itävalta vahvistettu olleen ainakin kohteena. Vaikuttaako tämä yhdistetyn tilanteeseen?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös