MM 2024: Suomi

  • 258 776
  • 1 853

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Vaikka olen samaa mieltä, että liitossa kaivattaisiin herätystä, niin silti en itse ymmärrä tätä "toivottavasti hävitään" mentaliteettia. En pelkästään sinulle tätä kommenttia suuntaa, mutta toimit nyt esimerkkinä kun ensimmäisenä useasta tuli vastaan. Olen samaa mieltä että peli ei ole ollut mitään hohdokasta lukuun ottamatta Tshekkipelin viimeistä erää ja Kanada-ottelua, mutta kyllä silti toivon että turnauksessa mennään mahdollisimman pitkälle, näytti peli miltä tahansa. Rosteri on tuo mikä on, eikä se oikeastaan muilla valinnoilla olisi parempi (oma mutu, että joukkue olisi lyöty lukkoon viimeitään NHL:n ensimmäisen rundin jälkeen), eikä välttämättä Aho ja kumppanit olisi tuota sen pidemmälle edes vienyt. Joku joskus sanonut, että jaetuilla korteilla on pelattava ja nyt ne on tässä.

Yllä olevaan peilaten, parasta peliä on pelattu tähän mennessä kun vastustaja on kova tai kovempi kuin Suomi. Tästä johtuen luottoa on, että tänään pelataan taas hyvä ottelu, vaikka eilen hieman nuhaista olikin. Larmin itse laittaisin maaliin, mutta ei myöskään yllättäisi että Jalonen laittaisi Säterin tolppien väliin "koska näin on ennen turnausta suunniteltu".

Kentällisistä Björniset toiminut ihan hyvin ja Jormakka on tuonut itseasiassa hyvin lisää liikettä tuohon koostumukseen. Vaikka Pekkaa välillä fyysisissä väännöissä siirretään kohtuu helpolla sivuun, niin luistelulla puolestaan pystyy hyökkäyspäässä aiheuttamaan vastustajille ongelmia. Miken ketjussa Pakarinen on tuonut sitä kamppailuvoimaa mitä Miken rinnalla pitääkin saada, mutta Innalalta pitäisi saada enemmän. Vaihtoehtoja tuohon ei vain enää tunnu olevan, ellei Oksasta tai Puistolaa nosteta tilalle. Kapasen ketjussa Pulju ollut hyvä ja Puistola eilen ihan OK, eli ehkä tuon pitäisin kasassa tai sitten Puistola Miken rinnalle ja Oksanen tilalle. Hyryn ketju ollut ihan energinen ja ehkä vähän samoja elementtejä kuin Björnisissä, eli Hyry-Jääskä hoitaa rouhimisen ja Puustinen liukkaampana pelaajana tuo aseita hyökkäyssuuntaan.

Pakistossa Määttä on laitettu Mattilan lapsenlikaksi ja etenkin kanukkeja vastaan Mattilalla piti kovaa kiirettä mikä näkyi myös Määtän pelissä muutamina virheinä. Bobby ollut vaisu ja jotenkin tuntuu kiekko pomppivan lavassa. Ykkös-yv:n pakille kuuteen peliin 1+0 on vain liian vähän. Jos verrataan 2019 kisoihin, niin Bobby keräsi 10 peliin 1+6. Vierellä Vittasmäki vetänyt Kukkosena perus näkymätöntä peliä, vaikka on Lehtosenkin edellä pisteissä. Rissaselle tuli paha merkkausvirhe Kanadan voittomaalissa, mutta muuten pelannut ihan mukiinmenevät kisat. Kaski kerännyt hyvin pisteitä, mutta itseä jaksaa yllättää pelistä toiseen kuinka heikko mies on kaksinkamppailuissa. Kokoa ja ulottuvuutta olisi, mutta silti kaikkialla muualla paitsi hyökkäyspään viivalla tuntuu olevan väärässä sarjassa. Tähän lisäksi kanukkeja vastaan erittäin paha virhe rännikiekon kanssa, joka johti vastustajan maaliin. Lisäksi taisi voittomaalissa hävitä kaksinkamppailun oman maalin takana, joka Rissasen höntyilyn lisäksi johti maaliin. Riikola-Saarijärvi kuulosti ennen kisoja omaan korvaan jopa Suomen kiekollisimpana parina, mutta pelejä katsottuna tuntuu että kummallakaan ei oikein riitä etenkään kovia maita vastaan.

Ylivoima ollut kuraa, jonka voi päätellä yllä olevista läpikäynneistä. Peli ollut staattista ja vaarallisia laukauksia ei saada oikein millään aikaiseksi. Melkein laittaisin ykkös-yv: muotoon Pakarinen, Pulju, Kapanen, Granlund, Kaski, jossa Pakarinen päivystää maalilla, Kapanen keskellä "Pavelskina", Pulju vasemmalla siivellä ja Kaski viivalla. Mikke ruokkii neljää rightin lapaa oikealta siiveltä. Toiseen ylivoimaan sitten ketä jäljelle jää. Alivoimaan on löytynyt kaksi toimivaa nelikkoa ja oma pää on pysynyt puhtaana. Tähän vaikuttanut myös se, että boksista on pysytty hyvin pois ja Sveitsiä vastaan tuo on elinehto mikäli pisteitä meinataan kerätä.

Tänään Suomella kotijoukkueena on vaihtoetu, mikä tarkoittaa että Björniset saa hikisen iltapuhteen Hischieriä ja kumppaneita vastaan. En Sveitsin pelejä ole nähnyt, mutta mikäli heidän ykkösviisikko saadaan pimennettyä, niin mahdollisuudet pitäisi olla hyvät.
Ei kyse olekaan siitä, etteikö kukaan toivoisi poikien ja Jalosen voittavan. Heille tietenkin toivon mitaleja. Jääkiekkoliitolle taas kukaan tätä systeemiä kritisoiva ei niitä toivo. Tämä alkaa olla muutenkin viimeisiä vuosia, kun saadaan edes ok-tason joukkueita kisoihin. Meillä on kasvamassa sellainen sukupolvi kiekkoilijoita, joista jokainen on kasvanut tässä mädäntyneessä liiton luomassa ohjelmassa. Ei meillä ole pian edes liigassa yhtään ammattimaista "aikuisten joukkuetta", verrattuna Euroopan muihin sarjoihin. Otetaan vielä huomioon se, että haluaako NHL-pelaajat pelata Pennasen alaisuudessa, jos useaa ei kiinnosta edes Jalosen kanssa touhuaminen.

Tämän takia leijonien putoamista toivotaan, jotta koko systeemiin voisi saada muutoksen. Leijonat on koko liiton ylpeydenaihe.
 

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
Eilen kun katselin peliä, niin ilahdutti kuinka näkyvä pelaaja Puljujärvi oli kaikista haasteista huolimatta. Mielestäni ketjut olisi pitänyt laittaa niin, että ykkönen olisi ollut:

Granlund - Kapanen - Puljujärvi

Hyryn kenttä sitten kakkonen ja kolmonen olisi rakennettu aikoinaan Heleniuksen ympärille. Ykkönen olisi voinut olla todellinen tuloksentekoketju. Kolmosessa Heleniuksella ei olisi ollut aivan niin isot saappaat täytettävänä, mihin hänet alunperin istutettiin.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Tämän takia leijonien putoamista toivotaan, jotta koko systeemiin voisi saada muutoksen. Leijonat on koko liiton ylpeydenaihe.

Olkoon liiton kuvioista mitä mieltä tahansa, niin tämä on todella omituinen kommentti. Totta helvetissä maajoukkue on liiton ylpeydenaihe ja keihäänkärki.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pari erää katsoin ja kolmannessa nukahdin sohvalle. Oli kyllä tuskaista tekemistä mitä hereillä tuli oltua.

Sveitsin kanssa haaste tulee olemaan kova, jos ei parempaa otetta pelistä saada.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Jorma Vuoksenmaa joskus sanoi, että suurilla massoilla on tapana yliarvioida viimeisten pelien tulosten painoarvoa sekä yksittäisten tähtipelaajien merkitystä arvioidessaan todennäköisyyksiä. Ja vastaavasti on tapana aliarvioida joukkueen pitkän aikavälin suoritustasoa tai valmennuksen merkitystä.

Nähdäkseni tuo Vuoksenmaan analyysi on verrattain osuva tähän Suomen ja Sveitsin väliseen matsiin. Kärkiyksilöiden vertailussa Sveitsi on edellä ja on myös kuumempi joukkue tässä ja nyt. Toisaalta Suomi on tällä kaudella piessyt Sveitsin EHT:llä neljä kertaa neljästä, mikä osoittaa tiettyä peruslaatueroa Suomen hyväksi joukkueiden europelaajien välillä, kuten myös valmennusosaamisen eroa.
EHT-peleillä ei ole sen taivaallista merkitystä näiden otteluiden suhteen. Ihan se ja sama vaikka Suomi olisi voittanut 100-0 joskus marraskuussa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
EHT-peleillä ei ole sen taivaallista merkitystä näiden otteluiden suhteen. Ihan se ja sama vaikka Suomi olisi voittanut 100-0 joskus marraskuussa.
Näkisin että Kanada pelissä johti suli juuri sen takia, että Kanada sai suomalaisiin ison henkisen yliotteen kun Kanada kaatoi KalPan Spengler-cupissa 6-3.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Naureskelen täällä jo, kun pahimmilla Suomi-Markoilla on huuli pyöreenä illalla, kun piskuinen Sveitsi on sidonnut SUUUUUREN lejjjjonalauman sellaiseen pakettiin, että liiton sedät eivät saa sitä pariin vuoteen auki.

Ai että tekee hyvää, kun tuota ylimielistä liiton turvaamaa sakkia heitellään kuin paskasta rättiä illalla.
Olisi mielenkiintoista nähdä maaliero niistä peleistä, missä tämän palstan asiantuntijat ovat odottaneet että Suomea viedään kuin litran mittaa. Aika monta kertaa sitä Kanadan tai Ruotsin vähintään kuuden maalin voittoa on ennustettu, mutta pelkkää puhettahan se on yleensä ollut.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Fiala saa siis pelata tänään. Tässä vaiheessa voi jopa olla että hyvä näin. Mitä enemmän on yksilötaitoa vastustajalla niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä pelataan se nappipeli joukkueena kun on pakko.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
On tuo Sveitsin ykkönen kyllä hurja. Vähän jännittää miten saarijärvet ja kumppanit pysyy mukana, kun Kanadakin oli ajoittain ongelmissa. Suomi on toisaalta yleensä aika hyvä yhden ketjun joukkueita vastaan. Tämä ei välttämättä päde kyllä tähän joukkueeseen...

Toivottavasti Itävalta voittaa päivällä, niin saadaan illalla kunnon ottelu. Ei tässä nyt voida uskottavana kiekkomaana olla brittien armoilla.
 

juhnis

Jäsen
EHT-peleillä ei ole sen taivaallista merkitystä näiden otteluiden suhteen. Ihan se ja sama vaikka Suomi olisi voittanut 100-0 joskus marraskuussa.
Talven peleistä kannattaa kuitenkin huomioida se, että Sveitsi pelasi Ruotsin turnausta lukuun ottamatta koko EHT:n parhaalla mahdollisella joukkueella, joten paljon samoja pelaajia on tänäänkin kokoonpanossa.

Jos Suomi saa vain pidettyä Sveitsin ykkösen kurissa - mikä on toki helpommin sanottu kuin tehty - lopputuloksen pitäisi olla suotuisa. Muut Sveitsin ketjut ovat olleet toistaiseksi hyökkäyssuuntaan vaisuja, mutta valmennuksen kommenttien perusteella se on täysin ok niin kauan kun omissa ei soi. Näillä asetelmilla on aika helppo kliseisesti veikata, että peli tulee jälleen kerran ratkeamaan erikoistilannepelaamiseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sanoin tämän jo kisojen alkuvaiheissa, mutta toivoisin kyllä että tässä ketjussa ymmärrettäisiin realismi, eikä oltaisi jatkuvasti perusteettoman positiivisia ja optimistisia Suomen suhteen - toki kyse on omasta joukkueesta, jota halutaan kannattaa ja tukea ja pitää värilasit päällä, mutta jotain rajaa sentään toivoisi.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ei kyse olekaan siitä, etteikö kukaan toivoisi poikien ja Jalosen voittavan. Heille tietenkin toivon mitaleja. Jääkiekkoliitolle taas kukaan tätä systeemiä kritisoiva ei niitä toivo. Tämä alkaa olla muutenkin viimeisiä vuosia, kun saadaan edes ok-tason joukkueita kisoihin. Meillä on kasvamassa sellainen sukupolvi kiekkoilijoita, joista jokainen on kasvanut tässä mädäntyneessä liiton luomassa ohjelmassa. Ei meillä ole pian edes liigassa yhtään ammattimaista "aikuisten joukkuetta", verrattuna Euroopan muihin sarjoihin. Otetaan vielä huomioon se, että haluaako NHL-pelaajat pelata Pennasen alaisuudessa, jos useaa ei kiinnosta edes Jalosen kanssa touhuaminen.

Tämän takia leijonien putoamista toivotaan, jotta koko systeemiin voisi saada muutoksen. Leijonat on koko liiton ylpeydenaihe.
Omasta mielestä tämä koko kommentti on melko erikoinen, mutta etenkään boldaamassani osassa en näe oikein minkäänlaista syy-seuraussuhdetta. Ei edellinenkään "vierumäen konfferenssi" tapahtunut minkään yksittäisen MM-kisaromahduksen myötä, vaan pitkäaikaisen junnutuotannon heikkenemisen myötä, josta pahin aallonpohja taisi olla 2007 drafti, jossa varattiin yhteensä 4 suomalaista, kierroksilla 4, 6 ja 7. Tällä hetkellä parilla ekalla kierroksella varataan kuitenkin useita lupauksia, mikä ei suoranaisesti viittaa siihen että täydellistä romahdusta olisi tapahtunut, vaikka Barkoveita, Laineita ja Rantasia ei ole viime vuosina tullutkaan. Junnutyössä voitaisiin tehdä asioita paremmin ja tätä media on rummuttanut niin kovaan ääneen, että eiköhän se liitossakin tiedosteta.

NHL-pelaajien halu Jalosen vs Pennasen joukkueisiin ei myöskään välttämättä ole mitenkään negatiivinen. Nyt kuitenkin best-on-best turnauksia on edessä, joten luulisi halua olevan päästä antamaan näyttöjä Pendolle.

Leijonat on koko liiton ylpeydenaihe ja niin pitääkin olla. Se ylpeyden aihe tuotti kaksien edellisten kisojen aikana yli 20 miljoonaa euroa liitolle ja jos siellä yhtään järkeä on päässä, niin tuon rahan käytölle pohditaan melko tarkat askelmerkit, että se hyödyttää suomalaista jääkiekkoa pitkälle tulevaisuuteen.
 

Paha Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Let´s face it. Tanska on ihan h-vetin huono joukkue ja Suomi voitti sen vaivoin. Tanskalaisten hyökkäykset olivat mallia yhden äijän kuljetusliike ja Suomen pakisto pakittaa alta pois suunnilleen oman veskarin syliin. Joukkuepelaamisen alkeet jääneet juuteilta suorittamatta ja silti jääkiekon suurmaalla oli vaikeaa.

Itävalta - tappion olisi voinut laittaa- kaverin kovan tsempin, hyvän alivoiman ja hurmoksen piikkiin, mutta tanskaräpellys kertoo jostain muusta. Ylivarovainen pelitapa, "mentaalinen lukko" ja kädettömyys maalipaikoissa selittänee paljon. Krapulaiset kanukit olivat ylivoimainen vastus Suomelle. Nyt on kyllä vaikea uskoa, että tämä tästä iloksi muuttuu. Sveitsikin pelottaa, tähänkö on tultu?
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Sveitsikin pelottaa, tähänkö on tultu?

Tässä taas ei ole mitään erikoista, Sveitsi kuitenkin on yksi suurista jo nykyään, joten ei heitä kannattaisi enää kansan keskuudessakaan aliarvioida… onneks joukkue ei sitä tule tekemään.

Silti itse uskon, että jälleen hyvää maata vastaan pelataan turnauksen paras peli juuri silloin kun on pakko.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Let´s face it. Tanska on ihan h-vetin huono joukkue ja Suomi voitti sen vaivoin. Tanskalaisten hyökkäykset olivat mallia yhden äijän kuljetusliike ja Suomen pakisto pakittaa alta pois suunnilleen oman veskarin syliin. Joukkuepelaamisen alkeet jääneet juuteilta suorittamatta ja silti jääkiekon suurmaalla oli vaikeaa.

Itävalta - tappion olisi voinut laittaa- kaverin kovan tsempin, hyvän alivoiman ja hurmoksen piikkiin, mutta tanskaräpellys kertoo jostain muusta. Ylivarovainen pelitapa, "mentaalinen lukko" ja kädettömyys maalipaikoissa selittänee paljon. Krapulaiset kanukit olivat ylivoimainen vastus Suomelle. Nyt on kyllä vaikea uskoa, että tämä tästä iloksi muuttuu. Sveitsikin pelottaa, tähänkö on tultu?

Katsoitko peliä loppuun asti? Björnisen maalin jälkeenhän Suomen peli vapautui aivan eri tavalla. Jalosesta lähtien näki että siellä oli ihan järjetön lukko päällä ja koko joukkue pelkäsi ihan tosissaan pieniäkin virheitä. Ei ole ihan tavatonta että joku suurmaista aina kyntää alkulohkoissa. Parin huonon tappion jälkeen tilanne vain ajautuu siihen että pitää pelätä jatkopaikan puolesta.

Kyllä näissäkin kisoissa on ollut muutkin suurmaat ahtaalla pienempiä vastaan.

Kanada-Itävalta 6-5 (JA)
Sveitsi-Itävalta 6-5 (voittomaali viimeisellä minuutilla)
Tsekki-Tanska 7-4 (peli oli 3-3 kun 46 minuuttia oli pelattu)
Norja-Tsekki 3-6 (peli oli 3-3 kun oli pelattu 45 minuuttia, lisäksi Norja johti ottelua parhaimmillaan 3-1)
Ruotsi-Ranska 3-1( peli 1-1 kun 41 minuuttia pelattu)

Ihan hölmöläisen hommaa lähteä väittämään että Suomi nyt on ainoa maa joka tässä on vaikeuksissa ollut. Tuo Itävalta tappio teki tilanteesta vaikeamman mutta se viimeisen sekunnin maali on nyt saanut aika isot mittasuhteet.


2021 Ruotsi jäi kokonaan ulos pudotuspeleistä. Harva silloinkaan puhui, että Ruotsin taso olisi tippunut huimasti. Ne kisat nyt vain sattuivat menenään penkin alle. Samoissa kisoissa Kanada pääsi pudotuspeleihin vain ja ainoastaan sillä että pelasivat viimeisessä alkulohkon pelissä tasan Suomen kanssa ja saivat näin yhden pisteen.

Sveitsi on ihan syytäkin ottaa hyvin tosissaan, en usko että joukkueesta kukaan heitä pelkää mutta kyllä vastaan tulee todella hyvä jääkiekkojoukkue. Krapulaiset kanukit voi myös unohtaa, on aivan täysin varma että peli Suomea vastaan oli merkattu kalenteriin jo hyvissä ajoin ennen kisoja.

Suomen peli on ollut pääosin aika vaikean näköistä mutta en lähde ostamaan väitettä että Suomi olisi nyt jotenkin historiallisen huonosti pelannut verrattuna muihin suurmaihin.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Jos Suomi jää tänään rannalle, niin jatkoon pääsy jäi 2 sadasosan päähän. On se silti enemmän kuin Mieto Wassbergista.

Tanska-peli Suomelta oli tahmea, mutta varmasti myös paineet vaikuttivat suoritukseen. Olihan kyse pakkovoitosta. Toisaalta ei ole mairittelevia olleet Suomen otteet muissakaan otteluissa. Sveitsi-ottelussa on pakko päästä jatkoajalle, joten kovat paineet siinäkin. Sveitsi on monta luokkaa kovempi vastus ja tässä tilanteessa se on mielestäni suosikki. Kaiken pitää mennä nappiin tänään. Olisiko tänään se täydellinen Leijona-päivä? Ja jos pudotaan niin sitten pudotaan. Enempää ei ansaittu silloin. Ja onhan Ruotsikin jäänyt alkusarjaan joskus.

Tänään voi olla melkoinen hornankattila kun sekä sveitsiläiset että itävaltalaiset huutavat Sveitsille.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
2021 Ruotsi jäi kokonaan ulos pudotuspeleistä. Harva silloinkaan puhui, että Ruotsin taso olisi tippunut huimasti. Ne kisat nyt vain sattuivat menenään penkin alle. Samoissa kisoissa Kanada pääsi pudotuspeleihin vain ja ainoastaan sillä että pelasivat viimeisessä alkulohkon pelissä tasan Suomen kanssa ja saivat näin yhden pisteen.

Et nyt ymmärrä. Kun muut maat konttaa on syynä ettei kiinnosta turnaus, kävi huono mäihä tai ovat darrassa tjsp. ei se muilla mailla kerro kiekon tasosta. Suomella taasen jos voittavat on syynä ettei muita kiinnostanut, kävi hyvä mäihä tai ovat darrassa. Kun häviävät yksittäisen pelin tai turnaus menee penkin alle on tietenkin syynä tason romahdus, jääminen jälkeen kaikessa ja se ettei kaikkea ole matkittu Pohjois-Amerikasta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Toivottavasti Oksanen palautetaan Kapasen ja Puljujärven ketjuun, tai sitten laitetaan siihen Granlund kolmanneksi. Eilen Puistola ei toiminut kyseisessä ketjussa, ja silloin sekään ketju, joka oli ollut Suomen paras aiemmissa peleissä, ei enää toiminut. Positiivista oli se, että Mäenalasen, Björnisen ja Jormakan ketju pelasivat hyvän pelin.

Tärkein tavoite on saada Granlundin ketju toimimaan. Lähtisin vain rohkeasti kokeilemaan Heleniusta siinä, ja vierelle joku puolustussuuntaan tunnollinen laituri, koska Granlund ja Helenius ovat vaikuttaneet aika hasardeilta oman pään puolustamisen suhteen. Vaikka Helenius onkin vielä raakile, on hänellä enemmän yllätyspotentiaalia kuin Innalalla, josta on jo nähty, että ei tuosta tule yhtään mitään. Innalan kudit ovat sitä luokkaa, että jos hän yrittäisi kalastaa onkivavalla pienessä veneessä keskellä avomerta, hän ei silti osuisi veteen.

Maalivahtivalinta on vaikea. Itävalta- ja Kanada-pelien jälkeen luottamus Säteriin on heikko, ja eilisen perusteella loppukisat pitäisi mennä Larmilla, mutta menee todella vaikeaksi maalivahdille pitää sama vire yllä kahtena peräkkäisenä päivänä. Lisäksi jos Suomi selviää jollain ihmeellä mitalipeleihin, joukkueella on viisi peliä seitsemään päivään, mikä on hirmuinen kuormitus maalivahdille. Toisaalta jos Larmi ei pelaa tänään ja hävitään Säterin takia, turnaus päättyy jo tänään, joten tänäänkin pitäisi pystyä pelaamaan uhrautuvaa playoff-kiekkoa eilisestä iltapelistä huolimatta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Iltaa odotellessa. Vastassa läpi kisat hyvin pelannut Sveitsi muutamalla huipun veljeksellä ja Leijonat tasapaksulla joukkueella ilman yhtään hyvää 60min suoritusta. Voittamalla Leijonien isoin kriisi peruttu, mutta varsinainen onnistuminen mitataan sitten puolivälierässä paperilla kivikovaa Ruotsia vastaan. Jalosen Leijonat tuskin tulevat häviämään Sveitsille mitenkään isoilla lukemilla ja tiedossa on Leijonien paras peli. Uskon vahvasti Leijonien raapivan tarvittavan voiton tai ainakin viemään pelin jatkoille, joka kaiketi riittää puolivälieräpaikkaan.

Puolivälieristä on turha vielä spekuloida kun siellä ei olla, mutta ei se aina ole tähtinipuilla lähtenyt kuten -19, vaikka maalissa oli ite Ruotsin kuningas.

Urheilu on tulos tai ulos mittarilla arvioitavaa ja tappion kautta tulos olisi täysi floppi. Pelihän on ollut jo floppia pitkin kisojen, mutta niin vain roikutaan puolivälieräpaikassa kiinni. Urheilussa ei aina voita parempi, mutta saat useimmiten juuri sen mitä ansaitset. Joskus voi jokin pomppu ratkaista pelin selkeästi heikomman pelin pelanneelle ja tällöin on relevanttia puhua ansaitsemattomasta jatkopaikasta. Suomen pelin on oltava tänään kunnossa ja voiton myötä olemme ansainneet paikan puolivälieriin. Vaikka se Itävalta on meidät voittanut, niin tuskin voittaisi kovin montaa ottelua perätysten ja sikäli Suomen puolivälieräpaikka olisi aivan ansaittu myös paperilla. Vaikkei nimimiehiä montaa ole, niin ihan hyvää seppää siellä silti on mukana.

Innala, joka on dumattu joka otteluketjussa oli aika liekeissä SHL:n pleijareissa. Nyt vain ei uppoa, mutta ei siitä yhtäkkiä ole tullut ihan huonoa. Lehtonen samoin on Euroopan eliittipakkeja, mutta nyt on menossa huonot kisat. Hyvissä joukkueissa huonotkin näyttävät hyviltä ja huonoissa taas hyvätkin huonoilta. Suomelta on onnistujat toistaiseksi olleet aika vähissä, mutta seuraava peli voi vielä muuttaa kaiken. Tai sitten tämä oli huonoin suoritus valtaosan katsojien seuraamisen aikana.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Perus lähtökohdissa tälläkin joukkueella Suomi olisi ennakkosuosikki Sveitsiä vastaan. Mutta nyt paine on kova jos Itävalta voittaa pelinsä. Jännitys ja paine ovat näkyneet tähänkin saakka tässä turnauksessa pelaajistamme, sen takia Sveitsi kääntyy kyllä suosikiksi otteluun, ja jos samoin uskoo, sitä kannattaa pelata mikäli saa kovin altavastaajakertoimen.

Ruotsia vastaan Suomella olisi ihan hyvät mahdollisuudet yksittäiseen voittoon. Tai mikä on hyvä, Ruotsi toki selkeä suosikki, ja saa reilun painotuksen, mutta joku 25-30 % on jo ainakin kohtalainen mahdollisuus yhdessä arvonnassa. Ja tasapeliä ei tietysti mukana.
 
Et nyt ymmärrä. Kun muut maat konttaa on syynä ettei kiinnosta turnaus, kävi huono mäihä tai ovat darrassa tjsp. ei se muilla mailla kerro kiekon tasosta. Suomella taasen jos voittavat on syynä ettei muita kiinnostanut, kävi hyvä mäihä tai ovat darrassa. Kun häviävät yksittäisen pelin tai turnaus menee penkin alle on tietenkin syynä tason romahdus, jääminen jälkeen kaikessa ja se ettei kaikkea ole matkittu Pohjois-Amerikasta.

Erinomaisesti tiivistetty ja esim. Suomi-Kanada -peli oli kuin minikoossa tuo yllä mainittu.

Suomi menee nopeasti 2-0 -johtoon -> kanukit oli darrassa tai ei kiinnostanut muuten vaan.

Kanada tulee tasoihin -> Suomi ei pärjää edes darraisille kanukeille.

Kanada menee ohi -> tässä nähdään tasoero Suomen ja maailman kärjen välillä kun Kanada alkoi pelaamaan.
 

taspmas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Örebro. Turisti liigakartalla.
Mitä tässä nyt vähän kelaillut tuota eilistä peliä uudestaan, niin näen tuossa Suomen pelaamisessa muutaman asian joita täytyy parantaa jos tässä turnauksessa meinataan vielä Ostravaan lähteä torstaiksi.

Ensinnäkin Suomen omanpään kamppailupelaaminen on melko löysän oloista ja kaksinkamppailuja hävitään järjetön määrä varsinkin laitojen läheisyydessä. Melko monasti puolustajat vielä ajavat noissa laitakahinoissa itsensä "väärälle" puolelle, eivätkä näin ollen ole pelaajan ja maalin välissä. Ja jos sinne laitaan mennään, niin se kiekollisen ukon saa niitata sitä laitaa vasten, ei sinne tarvitse silkkihansikkain mennä katsomaan mitä se kaveri keksii. Kanadan neljäs maali on tästä hyvä esimerkki, Kaskella oli paikka pistää se ukko seinille ja pysäyttää vähintään miehen meno niin ei ottanut käytännössä kontaktia ukkoom yhtään ja hävisi tuon kaksinkamppailun ihan pystyyn. Siitä sitten lähtikin taphtumaketju vähän huonompia valintoja joka johti Kanadan voittomaaliin.

Sitten jos se kiekko satutaan voittamaan siellä omassa päässä, niin on yleensä kauhea kiire päästä antamaan se ensimmäinen syöttö. Eikä siinä mitään, jos se syöttö oikeasti olisi helpoin mahdollinen peliä edistävä teko. Mutta yleensä se on vain vastuun siirtämistä muille syötöllä joka ei edistä yhtikäs mitään. Käytännössä tämä tarkoittaa niitä lukuisia tilanteita, joissa kiekko pelataan sille laiturille joka on tosi ahtaassa välissä ja vielä paikoillaan. Ei siitä yleisesti pääse muuta tekemään kun heittämään norsukiekkoa keskialueelle tai lasin kautta alueelta pois. Vaikea on lähteä rakentamaan siitä paikaltaan peliä. On siinä toki sekin, että ketjujen ajoitukset ei toimi jos siinä ei ole tarjontaa lähellä ja tähänkin täytyisi jostain keksiä lääke, millä niitä ajoituksia ja omaa peliä pystyttäisiin näin helpottamaan. Kaiken kaikkiaan on varmaan kuvaavaa tuosta Suomen avauspelaamisesta eilen, että Larmi antoi varmaan parhaat nopeat ylöspäin suunatautuvat avaukset koko Suomen alakerrasta. Ja ne tuli tosiaan vielä hyökkääjien lapaan, eikä viis metriä ohi.

Kolmas, joka kiinnitti eilen huomiota oli tuo että pystyttiin ottamaan viivelähtöjä jopa siitä oman b-pisteen kaaren tasolta kun Tanska ei karvannut käytännössä ollenkaan. Mutta siinäkin oli omat ongelmansa; Molemmat pakit seisoivat käytännössä staattisesti antaen mahdollisuuden pakki pakki syötölle, mutta eipä se paljoa taas edistä peliä jos siitä ei päästä liikkeelle. Muutaman kerran näki myös sitä, että hyökkääjät hakivat jopa pari kertaa alhaalta täydet vauhdit mutta syöttöä ei kuulunut koskaan ja sitten jouduttiin taas hakemaan uudet vauhdit. Onko se niin helvetin vaikeata pelata nopeammin kiekolla ylöspäin, silloin päästäisiin hyödyntämään vauhtierot keskialueella paljon nykyistä paremmin ja yleensä vielä hyökkäämään epäorganisoitua vastustajaa vastaan. Tällöin voitaisiin jopa päästä vaarallisiin suoriin hyökkäyksiin, eikä aina tarvitsisi pelata päätypelin kautta.

Viisikon täytyy myös pysyä tiiviinä, välimatkat ei saa repeillä puolen kentän mittaisiksi. Sitä se on välillä tässä turnauksessa ollut. Nopeat suunnanmuutospelit, joissa toinen pakeista lähtisi rohkeasti tukemaan hyökkääjiä, saataisiin toiseen ja jopa kolmanteen aaltoon peloitetta noihin suoriin hyökkäyksiin. Jotenkin tuntunut sille, että siellä pelätään noiden rohkeiden ratkaisujen puolesta ja sekin ajaa osaltaan joukkuetta pienoiseen kipsiin.

Erikoistilannepelaamisesta vielä sen verran, että AV toimii. YV ei niinkään. Ylivoimasta puuttuu kiekon ja pelaajien liike, sekä suorat laukaukset. Innala ei ole oikein tässä turnauksessa kiekkoon osunut, mutta toivottavasti alkaisi nyt osumaan. Ja viivassa pitää olla huolellisempi kiekon kanssa, ei voi joka kolmas syöttö viivaan lipsua keskialueelle. Ja vetojen toimitus viivasta, mielellään maalia kohti. Vaikka on se nyt pari kertaa toiminut päädyn kautta syöttönä maalin kulmalle josta päästy puttailemaan käytännössä tyhjiin.

Tuossa nyt muutamia ajatuksia. Toivottavasti tänään pystytään pelaamaan eilisen kolmannen erän intensiteetillä koko 60minuuttia. Muuten ollaan todennäköisesti melkoisessa pesukoneessa ja vaan Larmin/Säterin päällään seisominen voi meidät pelastaa. Omissa maalipaikoissa pitäisi sitten tänään olla tyly. Ihan ok määrä saadaan kyllä luotua paikkoja, mutta niistä paikoista pitää alkaa pistää pussiin paremmalla prosentilla.


Edit. Ostravaan matka käy.
 
Viimeksi muokattu:
Sanoin tämän jo kisojen alkuvaiheissa, mutta toivoisin kyllä että tässä ketjussa ymmärrettäisiin realismi, eikä oltaisi jatkuvasti perusteettoman positiivisia ja optimistisia Suomen suhteen

Viittaatko siis mihin? Suomen mahdollisuudet kaataa Sveitsi ja edetä pudotuspeleihin? Vai peräti siitä pidemmälle?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Itse pidän Suomea lievänä ennakkosuosikkina siksi, että sen panos matsissa on paljon lähtökohtaisesti paljon suurempi.

Etenkin näin on, jos Tshekki voittaa Kanadan aikaisemmassa ottelussa. Siinä tapauksessa Sveitsillä ei ole enää yhtään mitään panosta matsiin, mutta Suomella puolivälieräpaikka.

Toki voi mennä myös toisin päin. Eli jos Itävalta menettää pisteenkin Britannialle ja Tshekki ei voita Kanadaa. Siinä tapauksessa Suomella ei ole enää mitään panosta, mutta Sveitsillä on lohkon kakkossija. Vaikka se joutuu puolivälierään joka tapauksessa Ostravaan, voi Saksan kohtaaminen houkutella USA:ta enemmän. Tässä tapauksessa Sveitsi on ennakkosuosikki.

Mahdollista on myös sekin, että ottelu on molemmille täysin panokseton. Tämä siinä tapauksessa, että Tshekki voittaa Kanadan ja Itävalta menettää vähintään pisteen Britannialle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös