MM 2024: Suomi

  • 231 961
  • 1 642
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Nerokas Jukalta antaa Heleniuksen olla rauhassa eilisillan avaus isäntää vastaan ja päästää irti ykkösessä todella heikkoa Britannian porukkaa vastaan.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Hyvä että ketjut laitettiin uusiksi, koska eipä niissä tuntunut olevan aihiota mihinkään. Jormakka vielä poppareille, nii alkaa olla paras käytettävissä oleva joukkue kentällä.

Toivottavasti löytyy edes se yksi tulosta tekevä ketju. Ei näistä taida saada kasaan kahta tulosketjua, vaikka miten päin pyörittelis.
 

Hexa

Jäsen
Tietämättä katsoin elitestä. Tsekillä 6 NHL-peluria plus veska. Suomella 8. Tsekillä useat oman maan liigassa pelaavia. Mitä hömpötystä nämä materiaalierot ovat?
No se oli nimenomaan hömpötystä. Itse katsoin listoista nopeasti, että olisi tämän kauden NHL-pelaajien osalta 8-4 Tsekin eduksi. Tosin kolme noista maalivahteja Tsekillä. Kuitenkin myös Tsekin joukkueelle oikeampi termi pelaajiston suhteen on EHT-tasoinen.
 

julkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Katso tuota Suomen peliä ja hitaita lähtöjä niin varmasti järkevä tapa tällä materiaalilla.

Mutta hyi saatana, tuo pelitapa tuhoaa suomalaisten pelaajien henkilökohtaiset taidot pitkässä juoksussa.
 
No se oli nimenomaan hömpötystä. Itse katsoin listoista nopeasti, että olisi tämän kauden NHL-pelaajien osalta 8-4 Tsekin eduksi. Tosin kolme noista maalivahteja Tsekillä. Kuitenkin myös Tsekin joukkueelle oikeampi termi pelaajiston suhteen on EHT-tasoinen.

Minun silmään tuo Tshekin ”EHT-osasto” on kuitenkin pykälän kovempi kuin Suomella. He ovat saaneet Euroopasta ihan noita parhaita pelaajiaan mukaan. Näihin lasken ainakin Cervenkan, Kasen, Flekin, Sedlakin, Tomasekin ja Stranskyn hyökkäyksestä. Kempny, Kundratek, Hajek ja Krejcik puolustuksesta. Onhan Suomellakin hyviä nimiä Euroopan huipulta kuten Lehtonen tai molarit, mutta ei ihan samaa tasoa kun nämä Manninen, Filppula, Vatanen, Hartikainen, Suomela, Rajala, Lammikko ym. puuttuvat.

Suomi on paperilla varmaankin 5. tai 6. riippuen miten Sveitsin sijoittaa. Se varsinainen menestys tulee sitten Jalosen tuosta hieman nihilistisestä, mutta pirun toimivasta pelitavasta ja sitoutumisesta.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Näinkö niitä palstatotuuksia luodaan?

Kun pitäydytään faktoissa: Kaskella on nyt kolmannetta MM-kisat. Vuonna 2019 Suomi ei pelannut yhtään voittolaukauskilpailua. Vuoden 2021 kisoissa Suomella oli kaksi vl-kisaa. Kaski laukoi molemmissa kerran, saldona kaksi maalia.

Joten Oliwer Kasken saldo MM-kisojen voittolaukauskilpailuissa on nyt 2/3. Pelinaikaisia rankkeja tuskin montaa on ampunut, niitä en jaksa tilastoista kaivaa. Ilmeisesti (kts. muut viestit) yhdessä on epäonnistunut 2019, joten silloin rankkisaldo MM-kisoissa 2/4.
No niin.

Inhoni Kaskea kohtaan oli siis selvästi niin suuri että siinä unohtuvat faktat kokonaan.

Eipä siinä, olin siis täysin väärässä.

Inhoan silti Kaskea, en tule koskaan pääsemään yli siitä yhdestä MM-turnauksesta jossa tuo pelasi koko ajan yv-peliä saamatta mitään aikaan.

Mutta se siitä. Väärässä rankkarien osalta.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Parin viikon turnaus ei kyllä pilaa kenenkään pelaajan henkilökohtaisia taitoja

Enemmän taitaa viitata siihen, että jos tuo pelitapa on pääasiallinen tapa pelata suomalaisissa seurajoukkueissa jo junioreista lähtien.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Pulju ei omasta mielestä ollut mitenkään muusta joukkueesta erottuvan huono. Kiekollisesti huonoja valintoja, mutta muuten hyvää ryskäämistä ja pari hyvää riistoa, joista taisi yksi maalipaikkakin syntyä. Ei todellakaan ole ensimmäisten joukossa putoamassa kokoonpanon ulkopuolelle.

Ehkä sen näin voisi tiivistää, että kaksijakoinen ottelu Puljulta. Ulottuvuudellaan ja liikkellään sai muutaman hyvän riiston aikaiseksi, mutta taas toisaalta oli aika hukassa osassa tilanteita. Silmiin pisti esimerkiksi tilanteet, joissa Puljulle pelattiin kiekko keskialueelle paikkaan, jossa oli ahdasta. Näissä ei Pulju pystynyt tekemään nopeaa ratkaisua ja kiekko menetettiin.

Disclaimerina sen verran, että tottahan toki Pulju herättää enemmän keskustelua ja mielenkiintoa kuin moni muu pelaaja. Uran kaari on ollut sellainen, että otteet ovat varmasti mielenkiinnon kohteena.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Silmiin pisti esimerkiksi tilanteet, joissa Puljulle pelattiin kiekko keskialueelle paikkaan, jossa oli ahdasta. Näissä ei Pulju pystynyt tekemään nopeaa ratkaisua ja kiekko menetettiin.
Tää pisti mullakin silmään vahvasti Puljun pelaamisesta. Tiukassa tilassa tai jos syöttö tulee lähelle jalkoja, ei pitkällä mailalla ole helppo pelata ja menee aika sohlaamiseksi. Ulottuvuus taas on hyvä, vaikka ei Anttilan luokkaa olekaan.

En silti nyt dumaa jätkää vielä, varmasti kun lonkat taas alkaa lämpeämään ja pelirytmi löytymään niin voi olla ihan hyväkin täsmähaku joukkueeseen. Tuo kuitenkin myös fyysisyyttä mukanaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Jep, erittäin positiivista.
Järkyttävän typerä biisi.
On sitten niin todella raivostuttava ja kamala maalibiisi. Silti hampaat irvessä haluan tästäkin löytää posikulman ja toivon, että nuorempi katsojakunta samaistuu biisiin ja saa siitä fiilistä. Yököttää sanoa, mutta mielummin vaikka Poika saunoo.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Tähän tulikin jo kommentti Tšekin materiaaliedusta, jota ei ole. Joukkue ei myöskään ole NHL-painotteinen vaan tämä osuus menee aika tasan. Toisin sanoen, NHL-painotusta tai ykköskorin/kakkoskorin laatua ei ole kummallakaan kenttäpelaajissa.

Suomi epäonnistui 40 min hyökkäyspelaamisessa ja se johtuu pelitavasta ja sen toteutuksesta. Jalosen kiekko Tšekin illassa oli yksi heikoimpia esityksiä häneltä ja joukkueelta maajoukkueessa. Ylivarovainen hyökkäyspelaaminen yli puolet ottelusta tarkoittaa vuonna 2024 maaliodottamaltaan niin surkean alhaista lukua, että sellaista ei Suomen joukkue ole kenties 20 vuoteen saavuttanut MM-kisoissa.

Näppituntumalta laskin, että ensimmäisen 30 min aikana Suomi sai 3 laukausta kohti Tšekin maalia. Taktiikkaa se ei ole eikä sellaisen varaan voi laskea, että Suomen loistava maalivahti ottaa kaiken kiinni. Säteri pelasi Suomelle edes yhden pisteen.

Ja todettakoon nyt sekin, että Tšekin pelaamisessa oli jonkin verran Suomen meidän pelin elementtejä hyökkäyspelaamisen osalta. Toki samoja elementtejä on oikeastaan kaikissa pelitavoissa. Silti välillä peliä katsoessa tuli mieleen, miten Tšekki oli opiskellut Suomen pelitapaa ja löytänyt keinot vastata siihen. Harjoitusotteluissa ne pidettiin piilossa.

Jalonen itse selitti ihan pokkana, että oli tasainen peli. On se veijari. Mutta jotain rajaa voi pitää, huh...

”Oli kova ja tasainen peli, jossa oli paljon hyviä asioita. Paljon oli puolustamista ja hyökkäysalueen hyökkäyspeliä. Tasainen peli. Molemmilla oli saman verran maalipaikkoja tasakentin.
 

Hexa

Jäsen
Suomi on paperilla varmaankin 5. tai 6. riippuen miten Sveitsin sijoittaa. Se varsinainen menestys tulee sitten Jalosen tuosta hieman nihilistisestä, mutta pirun toimivasta pelitavasta ja sitoutumisesta.
Ja eilenhän tuo Jalosen pelitapa ei kuitenkaan ollut vielä parhaimmillaan harhasyöttöjen ja hyökkäyslähtöjen hitauden takia, koska vastustaja paineisti kovaa. Kolmannessa erässä oli jo joitain väläyksiä. Joukkueen peli tulee kuitenkin varmasti tuosta vielä paranemaan nousujohteisesti turnauksen loppua kohden, niin kuin Jalosen aikaan on yleensä aina tehnyt MM-turnauksissa. Jokainen peli on kuitenkin aina oma lukunsa. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kohdata Tsekki vielä uudestaan finaalissa, jos kumpikin joukkue sinne asti pääsisi, ja miten voimasuhteet sitten asettuisivat ja olisiko silloin sama kaava ottelun alusta alkaen.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Olisi kuitenkin mielenkiintoista kohdata Tsekki vielä uudestaan finaalissa, jos kumpikin joukkue sinne asti pääsisi, ja miten voimasuhteet sitten asettuisivat ja olisiko silloin sama kaava ottelun alusta alkaen.

Elä perkele pelottele. Suomi-Tsekki-finaaleista on jäänyt sellaiset traumat että oksat pois. :D Toki olisi mukava jos leijonat saisi vihdoin revanssin joku kaunis päivä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde

Jalonen laittanut hyökkäyskentät uuteen uskoon:

1. Granlund-Helenius-Puustinen
2. Oksanen-Kapanen-Puljujärvi
3. Innala-Hyry-Jormakka
4. Jääskä-Björninen-Pakarinen
Ylimääräiset Mäenalanen ja Puistola

Pakkiparit samat kuin Tsekki pelissä.

Oksanen haluttu pelaaviin, joten pitänyt valita kumpi vilttiin Innala vai Puistola. Itse olisin valinnut toisin, mutta onneksi en ole päätöksiä tekemässä vaan Jalonen todennäköisesti tietää mitä tekee. (toki voi olla kierrätystäkin, kun heikko maa vastassa) Jukka myös tainnut lukea palstaa, kun uumoilin ennen kisoja, että Heleniukselle olisi paikka ykkösessä, kun Granlund siirtyy laitaan. (:D)

E: Myös ylivoimat laitettu uuteen muotoon; toisen ylivoiman kapelimestariksi Helenius, pyörittänee peliä oikeasta siivestä, kaikki muut siinä koostumuksessa righteja, joten voivat ampua onetimereitä.

Tuo nelonen taitaa olla pelillisesti Suomen ykkönen mikä ei ole kauhean hyvä asia. Mahkut tehdä muutama ruma maali riistoista ja viivatoimituksista. Muuten on kyllä Kapasta ja Heleniusta lukuun ottamatta täydellisen HMV tuo koko jengi.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ajatelkaa veljet positiivisesti: AINAKUMMÄLÄMÄÄN ei jouduttu kuulemaan yhteenkään otteeseen eilen. Vähän offtopic, mutta pysyykö muillakin maajoukkueilla sama maalibiisi aina ja ikuisesti? Ainakin venäjä luukutti samaa hymniään lähes aina.

En tiedä, olen laittanut usempaankin liiton sähköpostiosoitteeseen pyynnön perusteluineen että tuo paska rallatus loppuisi, olen myös jokaiseen postiin pyytänyt välittämään sen viestin oikeaan osoitteeseen.

sori off topic. mutta onhan tuo koko maajoukkueympäristön kusisin asia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös