MM 2023: Suomi

  • 358 633
  • 2 327
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
2011 nousee omissa listoissa ihan kärkikahinoihin mestaruuksissa juurikin tuon Miracle on the Ice fiiliksen takia…urheiluromantiikkaa parhaimmillaan ja osoitus, että loppujen lopuksi joukkuepelissä ei ole kyse yksilötaidosta aina. En muista, koska sykkeey olleet niin kovalla tasolla kuin Ruotsi ja Venäjä peleissä ja samoin finaali.

Jälkikäteen kun nuo pudotuspelit katsonut uusin lasein niin kyllä oli tähdet kohdillaan ja pomputkin puolella mutta sitä välillä tarvitaan.

Tarkoititko vuotta 2019? Nyt kun siitä mestaruudesta on jo 4 vuotta aikaa, se alkaa nousta silmissäni yhdeksi Suomen kovimmista jääkiekkosaavutuksista. Ruotsin nippu oli täynnä MM-tähtiä ja siihen kuningas Lundqvist päälle. Venäjällä oli kisoissa mahdollisesti kovin rosteri, mitä sillä on ollut koko 2000-luvulla. Kanadan joukkue oli ehkä D-tasoa, mutta sekin oli paperilla kovempi kuin yksikään Leijonien MM-nippu. Suomen joukkue sen sijaan oli käsittämättömän heikko. NHL-vahvistukset olivat käytännössä AHL-tasoa, KHL:n parhaat jättäytyivät kisoista, samoin Liigan parhaat, ja kisoihin mentiin materiaalilla, josta ajateltiin, että puolivälieräpaikkakin on jo vaikea saavuttaa. Silti tuolla nipulla kaadettiin pudotuspeleissä Ruotsi, Venäjä ja Kanada. Ainoa aikuisten tason MM-turnaus, jossa Suomi on kaatanut kolme huippumaata pudotuspeleissä.

Toinen turnaus, jonka nostan korkealle rankingissa, on vuoden 2016 U20-kisat. Rantasen, Hintzin, Kapasen ja PuLa-Ahon tähtiloistoa oli ilahduttavaa katsoa. Kanada voitettiin maalintekokilpailussa puolivälierässä, Ruotsia vastaan opittiin puolustamaan ja Venäjää vastaan otettiin tyylikäs jatkoaikavoitto. Harmi vain, että tuota lähemmäs ei taideta päästä kokemaan sellaista turnausvoittoa, jossa suurimmat tähdet ovat mukana. Tuota turnausta pystyy vielä fiilistelemään kooste-DVD:ltä, joka sisältää turnauksen huippuhetket sekä finaalipelin kokonaan. Tietääkö joku, onko MM-kisoista 2019 tehty samanlaista DVD:tä tai pystyykö MM2019 pelit näkemään jostain kokonaisena? Ei haittaa, vaikka selostus olisi englanniksi.

Ja jotta ei menisi ihan off-topiciksi: kohta mennään! Odotan innolla, miten Rantasen, Mannisen ja Hartikaisen ketju voittaa kaksinkamppailuja ja mättää maaleja, ja miten Kakko ja Armia saavat pelin kulkemaan. Kiinnostaa myös nähdä, millainen on Larmin nykyvire.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toveri Tourulle käynyt juttua kirjoittaessa selkeä typo, koska se on ihan satavarma asia, että Rantanen pelaa nimenomaan oikealla puolella yv:ssa.

Varmaankin tätä että maalivahdista katsottuna vasemmalla. :D
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja se 1-0 voitto Venäjästä. Toisaalta, Suomi haasto ihan pelillisestikin tuon tähtisikermän silmä silmästä ja hammas hampaasta, huippulaadukas esitys. Toisaalta, ne hyökkäysalue pyöritykset ja ylivoimat mitä Venäjällä oli niin jossain toisessa pelissä olis saattanut helähtääkin. Muttei helähtänyt.
Suomi voitti Venäjän myös viimeisellä EHT:lla ennen MM-kisoja. Silloin vastassa oli Venäjä lähes parhaalla kalustolla. Kaikkien aikojen surkein Leijonanippu sai sieltä hyvän itseluottamusboostin. Ei se välierä ollut yhtä maalia vaan Leijonat pelasi hyvän pelin. Lopussa tietysti Lankinen ja uhrautuva puolustus mitattiin todella. Menee meikäläisen mittatikulla MM-voitoissa sijalle 2. -95 tietysti ykkösenä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kanadan joukkue oli ehkä D-tasoa, mutta sekin oli paperilla kovempi kuin yksikään Leijonien MM-nippu.
Hieman pilkkua viilaan ettei tuo Kanadan nippu mikään tämän vuoden kisojen tasoinen lähimainkaan ollut. Matt Murray oli tuolloin vielä NHL:ssä selkeästi ykkösveskarin tasolla ja luukulla Hart. Puolustuksessa oli sellaisia nimiä kuten Chabot, Theodore, Montour, Nurse, Severson ja hyökkäyksessäkin Stone, Mantha, Turris, Marchessault (ah se Mertarannan lausuminen), Dubois, Reinhart, McCann, Cirelli, Couturier, Henrique ja Bertuzzi.

Todella laadukas joukkue oikeastaan MM-tasolle, kaikki käytännössä kahden ensimmäisen vitjan kavereita NHL:ssä, mikä vain korostaa tuota leijonien suoritusta kyseisenä keväänä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Itse veikkaan että joukkue on tässä ja korkeintaan Jalonen odottaa miten Starsille käy.

Jep, olen tosi skeptinen, että keukaan tulisi enää rapakon takaa mukaan. Carolina meni juuri jatkoon, Haulalla ei sopimusta, Florida on kovaa vauhtia menossa jatkoon ja samoin Dallas. Tolvanen on ainoa jonkinlainen mahdollisuus tällä hetkellä enkä tiedä, miten hän mahtuu Jalosen suunnitelmiin. Sentteriähän tuo joukkue kaipaisi, vaan ei ole semmoista saatavilla.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Eihän mikään voittaminen ole paskaa. Asia pitää vain laittaa kontekstiin. Käytännössä pelataan EHT-joukkueilla ja muutamalla NHL-vahvistuksella eli C-tason jengeillä. Kanadalta ja USA:lta on tosin sellaiset D-tason jengit eli korinpohjalta sellaiset pelaajat, joilla riitti kiinnostus kevätlomaan Euroopassa. Kultamitalin voittaminen ja arvostus on suunnilleen sama kuin voittaisi EHT-turnauksen. Yksittäiset pelaajat kuten vaikkapa Mikko Rantanen tulevat välillä kisoihin pelaamaan, mutta kyllä se NHL:n massa pitää näitä hupikisoina, kun vuodesta toiseen ei ketään kiinnosta.

Voittaminen on aina kivaa, mutta olisi se mukavampi voittaa jonkun McDavidin ja Crosbyn edestä kuin Lawson Crousen tai Milan Lucicin. Toivotaan nyt kuitenkin Mikko Rantaselle kultaa Milan Lucicin naaman edestä. Kisathan on ihan mielenkiintoiset vaikka lähes kaikki jämäpelaajilla onkin mukana.
Niin lähtökohtaisesti pidän kultaa aina kultana, enkä koskaan minään paskakultana. Viestini oli tarkoituksella provosoiva ja halusin sen kohdistaa niihin, ketkä tällä palstalla puhuivat paskakullasta kun ei ollut NHL -jeesukset ynnä muut messiaat mukana. Eli kulta on epäkulta kun ei ratkota sitä "maailman parhaiden kesken". Jokainen varmasti tahtoo nähdä ne kirkkaimmat tähdet askissa ja muistan miten vitusti tuuletin kun sotsissa Tuomo Ruutu ohjasi maalin kanadaa vastaan. Mutta mestaruus ratkotaan niiden pelaajien kesken, jotka vaivautuvat saapumaan paikalle ja sellaiseksi tämä on mennyt ja sen kanssa on elettävä. Kyllä varmasti joka jätkälle joka hemmetin joukkueessa maistuisi se kulta takanreunalle ripustettavaksi ja siksi pitää olla omien puolella että ne mitskut jää suomeen.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Yritin lukea Vinski Virtasen juttua nyt tässä pelin loppuvaiheilla. Tämä jos mikä opettaa sen, että älä lähre shinne.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tori peruttu.

Lätkäjätkä-Ville esitetäänkin sillan alla yleisönä kylän spurgut.

Aivan vitun hirveetä räpellystä. Pelinopeus iski vasten kasvoja. No siitä viel Saksalta ja Ruotsilta turpaan ja B sarjaan ensi vuodelle
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Eihän tässä muuta kun muutama peli alle vaan. Yhtenäisyys nyt puuttuu ja osa porukasta pelaa vielä mielessään jossain muualla kuin Tampereella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin kiekkoili USA. Derek Lalonde opiskellut Suomen metkut.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Mikko Rantanen matkustajana kisoissa.
NHL nyt on toki todella yliarvostettu sarja todelliseen tasoonsa nähden, mutta että tuommoinen Rantanenko siellä on ihan tähtitasoa? Ehkä se on jetlagi vielä, kuten aikanaan Kurrilla ja Tikkasella. :)

No joo, eihän siinä, hyvä se on hävitäkin tässä kohtaa. Kuitenkin aika vaikea kaikki pelit voittaa tällaisessa turnauksessa, vaikka olisi kuinka ylivoimainen, joten tämä tappio ei sinällään haittaa. Ja pelin alku oli hyvä, 1-0 ja sitten oltiin varmoja voitosta ja kaikki lopahti. Mutta USA oli kyllä todella vikkelä ja ansaitsivat selkeästi voittonsa.

Uskonpa että Rantanen kyykyttää jatkossa, kunhan nyt saa alkulokat ensin niskaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voi hitto jos löytyy vastustaja, mikä ei ole uskomattoman huono.
 

Liitteet

  • 20230512_172658.jpg
    20230512_172658.jpg
    80,6 KB · kertaa luettu: 208
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Haula olisi aika mukava vahvistus mutta ei valitettavasti ole sopimusta ensi kaudesta.

Jos uusia miehiä ei tule niin laittaisin nähdyn perusteella ykkösen muotoon Kapanen-Lammikko-Rantanen. Nyt nähty ykkönen ei toiminut ja mainitsemani kolmikko on kokonaisuudessaan -96 ikäluokkaa, eli yhteisiä kokemuksia varmasti löytyy
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Semmoinen startti sitten.

Hyvää:
- Ensimmäinen peli

Huonoa:
- Melkeinpä kaikki muu

Ehkä tuosta nippanappa yhden erän verran ihan hyvää peliä saa kasattua, mutta muuten katseltiin kun amerikan ihmeet pelasi kiekkoa. Turhan laajoja analyysejä tästä taitaa olla hyödytöntä tehdä, mutta kyllä pakiston kädettömyys hieman huolettaa. Kolmosketjussa olisi Pesosen mentävä aukko, täysin Kapasen harteilla kiekollinen peli tällä kertaa ja eihän se hyvin mennyt. Larmiin ei kaaduttu.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei o vuodet taikka kotikisat veljiä. Taikka palaset loksahda automaattisesti kohdilleen.

Vähän yhtä hämmentynyt fiilis mitä Karrilla studiossa. Harvemmin näkee tällasta Jalosen Leijonilta. Vähän vihullekin krediä, mutta aika paljon epätavanomaista pelaamista, puskemista, menetyksiä.

Huomenna uusiks. Peli tiiviimmäksi kautta linjan. Ja numeroja tauluun.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kova oli herätys. Joku voisi sanoa, että 1-1 tilanteessa ryöstettiin yv ja vastustajalle annettiin puhtaasta pommista yv, minkä jälkilöylyillä 1-2.

Alku oli ok ja ehkä se avausmaali hieman sai luulotauti päälle. Mennään posin kautta eli viimeisestä 40min tuskin enää voi huonontaa.
 
R

Rightin Maila

Kova oli herätys. Joku voisi sanoa, että 1-1 tilanteessa ryöstettiin yv ja vastustajalle annettiin puhtaasta pommista yv, minkä jälkilöylyillä 1-2.

Alku oli ok ja ehkä se avausmaali hieman sai luulotauti päälle. Mennään posin kautta eli viimeisestä 40min tuskin enää voi huonontaa.

Ehkä näin, mutta kokonaisuutena Jenkit oli kaksi erää selkeästi parempi. Ensimmäinen erä aika sekava noiden jäähyjen takia.

Noh, eipä Suomi näin huono ole. Koko joukkue oli raskaalla jalalla ja koko ajan myöhässä. Joukkue on kuitenkin sen verran kokenut, että eiköhän huomenna ole eri ääni kellossa. Silloin toivottavasti NHL-hyökkääjätkin ovat pyyhkineet rähmeet silmistä.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taisipa olla selvästi Jalosen toisen ajan (2019-2023) surkein ottelu arvokisoissa. Ja vasta toinen varsinaisen peliajan tappio, ensimmäinen tuli Saksalle 2019 kisoissa. Tuolloinhan kyseinen ottelu oli alkusarjan viimeinen ja Leijonat oli jo varmistanut top-2 sijan lohkossa, jolloin joukkue hieman fleguili kaukalossa. Jalonen syytti tappiosta itseään.

Mutta tää oli kyllä aika karsee ottelu. Noin kuusi minuuttia ennen ottelua ajattelin, että Määttä on varmaan ainoa pakki joka saa puhtaat paperit. No sitten sekin lähti mokailee.

Manninen oli heikko, mutta hän parantanee. Suomela ja Lammikko on taas sellaisia senttereitä, joita vähän pelkään. Lammikko ei tee mistään eikä hänestä hirveästi ole hyötyä tuossa ketjussa sentterinä.

Hintziä ja Lindelliä huutaisi.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Laitetaas nyt vähän omaa analyysia:

- Ketjukemiat vähän hakusessa, poislukien nelonen. Kolmosta en oikeastaan edes huomannut kentällä.
- Tiikerinsilmä puuttui, mikä luonnollisesti ihan ymmärrettävää ekassa pelissä. Ei Suomi ole kuitenkaan kovin säännöllisesti lähtenyt selkeänä ennakkosuosikkina muita isoja maita vastaan.
- Puolustusta pidettiin ohuehkona hyökkäystä ajatellen ja se näkyi. Kiekkoa kierrätettiin viivan kautta erittäin vähän ja toimitukset viivalta maalille loistivat kokonaan poissaolollaan. Laskekaa huviksenne, kuinka monta ohjuri/räkämaalia Suomi on niistä männävuosina tehnyt.
- Rantasella sopeutumisongelmia, jotka eivät mene pelkästään oman jetlagin piikkiin. Pari kertaa kaarteli hienosti jenkkipakan kasaan ja antoi sitten kovan syötön liikkeeseen, jota vastaanottaja ei osannut kunnolla käsitellä. Saa varmasti homman kasaan parin seuraavan pelin aikana.
- Nähtiin ehkä se Jalosen pelitavan pahin mahdollinen, eli pakka leviää huonolla hetkellä ja tuloksena on aina maali. Jenkeillä ei nimittäin kovin montaa A-luokan paikkaa tuossa pelissä ollut. Ongelmana oli enemmänkin se, että niitä ei oikein ollut Suomellakaan.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Eipä oikein. Keskikaista on pahasti vajaa ja se heijastuu koko touhuun. Manninenkin oli aivan yössä niin tuolta se sitten näyttää.

En tiedä onko oikein mietitty loppuun tuota sentteritilannetta muutenkaan, kun siellä on ne neljä sentteriä (Manninen, Suomela, Lammikko, Björninen) ja kaksi laituria, jotka voivat pelata keskellä (Rantanen, Sallinen). Mitä jos joku senttereistä loukkaantuu? Ei ole puhdasta sentteriä laittaa tilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös