MM 2021: Valko-Venäjä

  • 2 646
  • 8
Valko-Venäjän MM-leiriryhmä:

Maalivahdit:

Alexei Kolosov
Konstantin Shostak
Danny Taylor

Puolustajat:

Andrei Antonov
Stepan Falkovsky
Kristian Khenkel
Dmitrij Korobov
Yevgeni Lisovets
Nikita Mitskevich
Vadim Shchyochin
Ilya Solovyov
Vladislav Yeryomenko
Dmitri Znakharenko

Hyökkääjät:

Andrei Belevich
Artem Demkov
Sergei Drozd
Danila Karaban
Nikita Komarov
Sergei Kostitsyn
Yevgeni Kovyrshin
Stanislav Lopachuk
Igor Martynov
German Nesterov
Francis Pare
Geoff Platt
Shane Prince
Mihail Stefanovich
Ilya Usov
Artyom Zhuk
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
New Jerseyn Sharangovich olisi kiva nähdä näissä kisoissa läpimurtokautensa jälkeen.
 
Valko-Venäjän joukkue MM-kisoihin:

Maalivahdit:

Alexei Kolosov
Konstantin Shostak
Danny Taylor

Puolustajat:

Andrei Antonov
Nick Bailen
Stepan Falkovsky
Kristian Khenkel
Dmitrij Korobov
Yevgeni Lisovets
Ilya Shinkevich
Ilya Solovyov
Vladislav Yeryomenko
Dmitri Znakharenko

Hyökkääjät:

Andrei Belevich
Artem Demkov
Sergei Drozd
Vladislav Kodola
Nikita Komarov
Andrei Kostitsyn
Sergei Kostitsyn
Stanislav Lopachuk
Igor Martynov
German Nesterov
Francis Pare
Geoff Platt
Shane Prince
Yegor Sharangovich
Ilya Usov
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Tänään saadaan V-Venäjän "uuden aallon" tasosta heti hyvä näyte, kun joukkue lähtee hienoisena altavastaajana Slovakiaa vastaan. V-Venäjän kertoimet ovat tulleet selvästi alas viime päivinä. Ei mikään yllätys, kun jengi sai vielä syyskaudella Minskissä loistaneen Jegor Sharangovitshin, 22, hyökkäyksen kärjeksi New Jerseystä. V-Venäjän ainoan NHL-pelaajan loppukausi oli vakuuttava.

Sharangovitshia tukee Dinamo Minskissä hurjaa jälkeä takonut Shane Prince. Hänet nähdään ensimmäistä kertaa V-Venäjän pelipaidassa MM-tasolla. Motivaatiota voi toki jokainen pohtia, mutta luulisi ensimmäisten kisojen maistuvan MM-tasolla. Prince olisi Leijonissakin ehdottomia kärkinimiä. "Kehäraakeista" mukana ovat heikosti pelannut Francis Pare ja pelaamatta ollut Sergei Kostitsin. Onko Kostitsinista enemmän haittaa kuin hyötyä? Salavatin Geoff Platt on myös ulkkarivahvistuksista mukana.

Torpedossa uransa parhaan kauden pelannut Andrei Belevitsh on mielenkiintoinen tekijä. Hän saa ensi kaudella seurakaverikseen Slovakian ehdottomiin avainpelaajiin kuuluvan Marek Hrivikin. Sensaatiomaisen kauden pelanneen Severstalin kolmanneksi paras pistemies Vladislav Kodola on myös mukana. Kokemusta tuovat Minskissä vakuuttanut Artjom Demkov ja Avangard Omskin KHL-mestari, isokokoinen kahden suunnan hyökkääjä Nikita Komarov. Avangardin KHL-mestarit Kirill Gotovets ja Andrei Stas eivät ole mukana.

Nuorista katseet kohdistuvat varmasti U18-kisoissa loistaneeseen Danila Klimovitshiin, 18, joka takoi kisoissa viiteen peliin kuusi maalia. Mitä hän pystyy tekemään miesten MM-kisoissa? Dinamo Minskia ja Washington Capitalsin farmiseuraa tällä kaudella edustanut Aleksei Protas, 20, pelasi myös hyvän kauden.

Puolustuksen kiekollinen liideri on Traktorissa kovia tehoja edelleen takova konkaripuolustaja Nick Bailen. Ufan pakistosta saatiin Jevgeni Lisovets ja isokokoinen Dmitri Korobov. Ak Barsin kivikovasta pakistosta irtosi Kristian Khenkel. Loput ovat lähinnä Dinamo Minskin KHL-pakkeja. Heistä mielenkiintoisin nimi on ehdottomasti 205-senttinen Stepan Falkovski, 24, joka takoi 37 peliin peräti tehot 8+12. Pakisto olis kaivannut kiekollisesti taitavaa Gotovetsia, mutta kyllä pakisto kestää vertailua useaan joukkueeseen ilman häntä.

Maalivahtitilanne on ongelmallinen, sillä Danny Taylorin kausi Minskissä oli vaatimaton. Vasta 19-vuotias Aleksei Kolosov säväytti samassa seurassa, mutta otteluita kertyi lopulta vain yhdeksän. KHL:n farmisarjassa vahvan kauden pelannut Konstantin Shostak on joukkueen kolmas veskari. Shostak pääsi pelaamaan myös muutaman pelin Severstalissa.

V-Venäjällä on kotimainen päävalmentaja, kun Mihail Zaharov, 59, on puikoissa. Itelleni varsin outo tekijä, mutta ollut lähes koko 2000-luvun V-Venäjän pääsarjan kärkiseuroihin kuuluvan Yunost Minskin päävalmentaja.

Ei tällä nipulla varmaan divisioonasta jatkoon päästä, mutta viides sija ei olisi yllätys, vaikka Slovakia ja Tanska eivät helppoja haasteita tarjoa. V-Venäjän kohdalla pakka monesti kaatuu jo joukkuehenkeen ja kurittomuuteen. Olisiko nyt samaa menoa kuin keväällä 2015, kun joukkue viimeksi eteni alkulohkostaan jatkoon. V-Venäjässä on potentiaalia, jos joukkueesta tulee yhtenäinen.

Jos ei muuta, niin on nippu ainakin mielenkiintoisin moniin vuosiin. Uusia nuoria talentteja on mukavasti useita mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Ei tällä nipulla varmaan divisioonasta jatkoon päästä, mutta viides sija ei olisi yllätys, vaikka Slovakia ja Tanska eivät helppoja haasteita tarjoa. V-Venäjän kohdalla pakka monesti kaatuu jo joukkuehenkeen ja kurittomuuteen.
Ei hyvältä näytä ensimmäisen erän perusteella, toki Slovakia vaikuttaa todella hyvähenkiseltä ja pelaa hyvää hokia. V-Venäjä hölmöili ihan huolella typerillä jäähyillä. Ei yhden erän perusteella tule vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta kyllä tämä näyttää jälleen samalta kuin viime vuosina muutenkin. Kuhan pelaillaan ja hölmöillään. Vati menee nopeasti kumoon, kun alkaa tulla vastoinkäymisiä.

Missä on Protas ja Klimovitsh? Liekkö sitten jotain vammaa kavereilla. Sharangovitshin ketjulta odotan kyllä vielä paljon, kun saavat vähän eriä alle.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
"Kehäraakeista" mukana ovat heikosti pelannut Francis Pare ja pelaamatta ollut Sergei Kostitsin. Onko Kostitsinista enemmän haittaa kuin hyötyä? Salavatin Geoff Platt on myös ulkkarivahvistuksista mukana.

Kostitsyneistä sen verran että Sergein välivuosi oli siis vuosi sitten kun MM-kisoja ei pelattu. Tällä kaudella hän pelasi Itävallan liigaa Bratislava Capitalsissa ja oli esillä pudotuspeleissä heikon runkosarjan jälkeen. Vanhempi ja parempi veli Andrei ei ole jostain syystä tänä vuonna mukana. Hän on edelleen ihan vakavasti otettava pelaaja sille päälle sattuessaan ja pelasi myös Tshekin sarjassa playoffeja ihan normaalisti, mutta ehkä häntä ei kiinnostanut kun kisat pelataan aika naurettavaan ajankohtaan kesäkuun vaihteessa..

Mutta se on ihan totta että on aika kyseenaalaista ottaa noin monta "kehäraakkia" mukaan, kun se paras on vielä poissa. Taiteelliseen peliin taipuvaiset pistenikkarit eivät edes ole hirveän hyviä johtajia, puolushommista puhumattakaan, joten he eivät tuo noitakaan laatukonkareiden asioita kaukaloon.

Valko-Venäjällä on ihan valoisa tulevaisuus edessä (esim Norjaan tai Ranskaan verraten), mutta sen aika ei ole vielä. Kokoonpanossa on vielä liian iso aukko junnujen ja vanhojen ratsujen välillä. Veskarihommakin pitäisi ratkaista jotenkin, se puoli on erittäin kapea kuten niin monella muullakin pikkumaalla..
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tiedä sitten, että olikohan kisojen poisotto Jään Visenteiltä jopa vapauttava peliliike?

Kun meno jäällä on tuntunut paremmalta kuin mitä ihan viime vuosina ja jotenkin tuntuu, että kotikisoissa paineen alla hommat olisivat voineet mennä toisin.
 
Viimeisen tempauksen jälkeen voisi vähä-ryssät* sulkea kisoista, ja tuomita pelinsä luovutuksella hävinneiksi.

Serkuille pinnat.

*Vähä-venäläiset, eli ruteenit, älköön loukkaantuko. Olette niitä parhaita itä-slaaveja. Vähän enemmän venäläiset loukantukoon .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös