MM 2021: Suomi

  • 177 554
  • 1 251

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kylläjän Anttiöa virheitä tekee ja kiekko karkailee huomattavan paljon. Toisaalta osaa tuon ison ruhonsa (pitkän mailansa) sijoittua oikein ja tekee paljon katjoja sekä ohjaa vastustajan hyökkäyksiä vaarattomiin paikkoihin.

Ohtamaa ollut puolustuksessa yllättävän hyvä, ehdoton suomen johtopakki. Lundell/Ruotsalainen akseli toimii peli peliltä paremmin ja veikkaan että finaalissa räppäävät voittomaalin.

Jalonen antaa kyllä hyviä näyttöjä, onkohan Kekäläinen seurannut turnausta?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämä on jo hillittyä komiikkaa: Jalonen valitsee x määrän Liigapelaajia, jonkun kohelista ja nuoren lupauksen ja sitten leirittää pari viikkoa ja porukka pelaa finaaleissa. Aikaisemmin valmentajat katsoivat Atlantin taakse tuskan viitta hartioillaan ja kaipasivat änäripelaajia kuin mehiläiset mettä.

Jere Lehtisen "työ" on Jalosen kaudella maailman helpoin. Hänen tapansa käydä keskustelua vaikkapa Rassen kanssa ylittää antti tuurilaisen pohjalaisen minimalismin Finlandian arvoisesti. "Ethän tule" kysyy Jere. "En", vastaa Rasse, jossa tietenkin kysyy ja vastaa ovat jo yletöntä fellinimäistä renessanssi-iloittelua.

Ihan pakko vielä katsoa, ketkä Midas Marjamäen kaudella tulivatkaan kisoihin: 2017: Korpisalo, Honka, Aho, Filppula, Hännikäinen, Puljujärvi, Rantanen ja 2018: Säteri, Aho, Nutivaara, Mikael Granlund, Kapanen, Rantanen, Teräväinen. Latella oli toki materiaaliongelmia, myönnettäköön. Eihän noista nyt mitään kunnon voittavaa porukkaa kasaan saa.

Kun asioista pitää olla huolissaan, mitä tapahtuu kun Jalosta ei kulta enää kiinnosta? Seuraa vaihtoehtoisia valmentajavalintoja. Valitaan imitaattori, joka tuntee Jalosen metodit kuin omat taskunsa, mutta joka ei osaa käyttää niitä. CV on hyvä, pelikirja hallussa, mutta tapahtuu yhtä vähän kuin Garpenlövillä. Tai valitaan itsenäinen ajattelija tyyliin toinen Jalonen, joka luo oman tapansa. Mestaruudet karttavat kuin vesi hydrofobista ainetta.

Jalonen on sitä paitsi luonut aikamoisen syyn änäripelaajille kieltäytymiseen. Ne voittaa kumminkin, on ihan käypä peruste. Eikä tarvitse kärsiä kansan raivoa kun tähti ei voitakaan pistepörssiä eikä tee mörköjä joka matsissa. Itse haluaisin nähdä parhaan mahdollisen kokoonpanon joka kisoissa, mutta hattua on silti nostettava Jaloselle, hän jalostaa nimettömistä pelaajista joukkueen. Onko se vaikeampaa kuin jalostaa tähdistä joukkueen, nähdään sitten 9 kuukauden päästä. Siellä en odota näkeväni tämän joukkueen pelaajia. Jerekin taas työllistyy hetkeksi.
 
K

Kiekkokatsoja

Selvästi Ruotsalaisen taktikointia.
Ruotsalaisista puheenollen niin, nehän lehtikirjoittaa vuodesta toiseen paskaa Suomesta. Mutta itse munaavat omat kisansa. No Ruotsissa on typeryksiä, ylimielisyyttä ja ongelmia, mutta huomioidaan kuitenkin se, että tuskin kaikki ovat samanlaisia.

Saksa on ollut kisoissa hyvällä asenteella. Suomi saa kyllä panna parastaan, jotta pärjäisi. Tasaista peliä odotan tästäkin. Voi olla että tälläkertaa virheistä rangaistaan maalin muodossa. Kumpaan päähän tahansa. Virheet siis vähemmäksi, mitä Tsekki pelissä.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eniten minua ihmetyttää, että tälle Leijonien pelille ei tunnu löytyvän kenenkään vastustajan toimesta vastalääkettä. Kaikki kuitenkin tietää, miten Leijonat pelaa ja myös sen, miten vähän maaleja Leijonat tekee. Pelillisesti tämä Meidän peli on viime vuosien saatossa venynyt käsitteenä.

Kiekkokeskusteluissa Jalosen kohdalla puhutaan usein hyökkäämisestä, mutta sekä 2019 ja nyt, voitot otetaan puolustamisella ja loistavalla maalivahtipelillä. Tässä tulee mieleen Calgary 1988, jolloin tuli eka mitalia ja Pentti Matikainen sanoi sen tuleen hyvällä kiekottomalla pelaamisella. Jos näin maallikon silmissä arvioisi Leijonien hyökkäämistä, se on aika ohutta. Mutta mitä väliä, kun voittoja tulee.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Suomihan on voittanut tässä turnauksessa jäljellä olevat. Ei muuta kuin uutta kierrosta! Olkinuora on ollut todella hyvin, joten tämä antaa mahdollisuuksia mennä ihan tappiin saakka. Saksa puolustaa erittäin kurinalaisesti ja tulossa on varmasti vähämaalinen ottelu.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Nyt sitten julkaistaan jo söpöjä lapsuuskuvia Olkijussista. Kaikki kunnia toki Jussille nollapelistään puolivälieräottelussa, mutta kuka lätkää seuraavaa on kiinnostunut näkemään mitään lapsuuskuvia yhtään kenestäkään. Kyllä tuo Mörkökin on ollut niin ihana jo lapsena!

Ja en, en edelleenkään tiedä kuinka söpö Jussi on ollut lapsena.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Schadowan

Jäsen
Siis eihän tässä mitään ihmeellistä.

Olen täysin samaa mieltä, ja ennen jo kisoja katselin, että nyt on taas kultaan enemmän kuin hyvät mahdollisuudet.

2019 oli vastassa eri mailla nimiä kuten: Kucherov, Ovechkin, Malkin,Gusev, Kaprizov,Vasilevski, Landeskog,Pettersson, OEL, Klingberg, Eriksson, Nylander, Stone, Couturier jne jne.

Noihin nimiin nähden 2021 vastustajat vaikuttaa aika hepposilta, ja samalla Suomen jengi on aikalailla samaa tasoa kuin 2019.

Suurin ero lienee on nyt se, että Suomi on, ainakin omasta mielestäni, ennakkosuosikki tässä vaiheessa turnausta. 2019 joukkueelta ei kuitenkaan odotettu missään vaiheessa mitään ja kaikki menestys tuli ihan extrana.

Miten pystytään esim. Saksan hurmos nyt hoitamaan - voi olla aika vaikea matsi edessä.

Mutta siis, ihan trollaushommiahan tämä Jalosen meininki on vuodesta toiseen - pakko nauttia!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hehee, aika paljon löytyy internetistä ulkomaisilta kiekkoihmisiltä kommentointia siitä miten tylsä Suomi on, aina vaan puolustavat ja pelaavat epäjääkiekkoa ja ties mitä. Ihan mahtavaa! Kliininen ja tyly, nimetön, vittumaisen ärsyttävä ja tylsä Suomi. Näin pitää olla, eikä sympaattinen ja kovasti taisteleva Suomi joka viime hetkillä harmittavasti häviää kauheasta työmäärästä huolimatta.

Eilen peliä katellessa mietin, että Tsekin touhu näyttää vähän Suomen entiseltä touhulta, ja Suomen tappavan kliininen ja rauhallinen puolustaminen ja pitkien kiekkojen heittely viimeisen kahden minuutin ajan on just semmosta paskaa mitä muistan vaikkapa Ruotsin ja Tsekin joskus muinoin harrastaneen tuloksekkaasti. Kyllähän se vitutti hävitä tommosille, mukamas on hirveetä pyöritystä ja painetta ja hyökkäyspään aloituksia lopussa, mutta mitään ei saada aikaan. Sit kun tulee joku laukausmesta niin vedetään logoon tai suoraan maalivahdin kilpikäteen, ja tehdään jostain vitun Olkinuorasta sankari. Ihanaa olla tällee toisella puolella!

Ehkä NHL-jeesuksetkin ajattelee, että ei me tommosta tylsän voittavaa jengiä haluta kyllä omastamme tehdä, pitää olla tapahtumarikasta ja häviävää lätkää, pitäkää se Jalonen siellä vaan. Hei ketäs siellä NHL-valmentajakarusellissa tällä kertaa on vapaana, tuu vaikka sä Tortorella nyt seuraavaksi kusemaan Toronton mahikset ja tota onks Scotty Bowman vielä elossa, tai no ihan sama, sieltä työttömistä heeboista seuraava jonosta tänne. Sä joka meidän viime kauden kusit, niin tossa sulle kenkää, ja mee sinne jonon päähän venaamaan omaa vuoroasi jonkun muun jengin penkin takana. Vai pitäiskö hei heittää ihan kreisivaihde päälle ja ottaa tuolta joku vähän aikaa sitten uransa lopettanut pohjoisamerikkalainen pelaaja valmentamaan? Alas soittelee hei, jos siellä jotain kiinnostais, tota kokeile eka vaikka Rick Nashia, se mulle tuli ekana mieleen, ja jos sillä on jo varattuna numero niin sitten voisit testaa vaikka Marty Brodeuria. Onko Teemu Selänne pohjoisamerikkalainen, muuten? Ai ei oo, no ei me sit sille soiteta. Soita hei George Parrosille! Ai sillä on jo joku suojatyöpaikka, no höh. Pelaaks Joe Thornton vielä? Soita ja kysy että voisitsä lopettaa pelaamisen ja tulla partas kaa penkin taakse seisoo!
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eihän tälle joukkueelle voi tehdä yli kahta maalia. Eilen ei tehty yhtään, kun jäi se alun maalikin vastustajalta tekemättä. Siellä kulmissa on varmaan kiva vastustajan pyöriä ja miettiä että voisko jo mennä vaihtoon.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
n.35v kiekkoa tullut seurailtua erilaisten lasien takaa ja se mikä on muuttunut viime vuosina selkeästi, että maalin johdossa ei enää ole pelonsekainen tunne selkäpiissä, että pian kolahtaa omiin. Kummelin ”Me ollaan hävitty tää peli” on historiaa, samoin kuin Ruotsi möröt ja nyt Tsekki mörkökin selätetty...

Sykkeen nostosta täytyy sanoa, että 2019 Ruotsi puolivälieräpeli oli varmaan ennätyssykkeet ikinä, varsinkin Mannisen jatkoaikamaalin jälkeen ja toinen oli Venäjä pelin viimeinen minuutti.

Jalosella on maaginen kyky taikoa paskasta kultaa

Urheilussa altavastaaja-asetelma ja sankaritarinat on se suola mikä katsojia kiinnistaa ja tuo 2019 tarina on sellainen mistä tullaan joskus elokuva tekemään.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Olkinuoran mailapeli on kyllä sellaista, mitä en kovin äkkiä muista nähneeni suomalaisvahdeilta MM-kisoissa. Aktiivista mailapelaamista on muillakin ollut, mutta hän katsoo aina systemaattisesti, jotta saa sen syötön vedettyä omille. Tämä helpotti ainakin puolivälierässä hyökkäyksiin lähtöä huomattavsti. Aika monet maalivahdit vetävät vaan systemaattisesti liki sokkona jompaan kumpaan ränniinn. Eikä vähimpänä Olkinuoran mailapeli on parasta kiekkoviihdettä!
Torjuntatyöskentelyssä pistää silmään se, että hän ei välttämättä pyri täydellisiin torjuntoihin. Tärkeintä on peittää hyvin ja saada mitä tahansa kiekon eteen. Aika monesti on kiekko osunut milloin olkapäähän, mailan varteen tai räpylän reunaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olkinuoran mailapeli on kyllä sellaista, mitä en kovin äkkiä muista nähneeni suomalaisvahdeilta MM-kisoissa. Aktiivista mailapelaamista on muillakin ollut, mutta hän katsoo aina systemaattisesti, jotta saa sen syötön vedettyä omille.

Jep, aina.

Viihdyttäväähän tuota Olkinuoran toikkarointia on katsella, ja eilen ei stiplannut kertaakaan, taitavasti suoriutui ja pisti parit kerrat karvaajaa kahvillekin. Mutta eihän ne aina voi onnistua, ja mitä useammin lähtee seikkailemaan ja kikkailemaan niin sitä isompi riski että joskus tuleekin kämmi. Ja noissa kun maalivahti kämmää, niin kovalla prosentilla se virhe kostautuu sitten maalina omaan päähän.

Silti, ihan sama, jatka Olkinuora kikkailuasi vain, viihdettä koko rahalla! Sitten kun mokaat niin tuun kyllä sitten huutaa tänne että vittu mikä apina, aina tienny että pilaat vielä kaiken!
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Viihdyttäväähän tuota Olkinuoran toikkarointia on katsella, ja eilen ei stiplannut kertaakaan, taitavasti suoriutui ja pisti parit kerrat karvaajaa kahvillekin. Mutta eihän ne aina voi onnistua, ja mitä useammin lähtee seikkailemaan ja kikkailemaan niin sitä isompi riski että joskus tuleekin kämmi. Ja noissa kun maalivahti kämmää, niin kovalla prosentilla se virhe kostautuu sitten maalina omaan päähän.

Silti, ihan sama, jatka Olkinuora kikkailuasi vain, viihdettä koko rahalla! Sitten kun mokaat niin tuun kyllä sitten huutaa tänne että vittu mikä apina, aina tienny että pilaat vielä kaiken!

Lähinnä pohdiskelua tälle jatkona, ei niinkään vastauksena.

Mikäköhän lienee odotusarvo koko pelille, jos maalivahti lähtökohtaisesti hakee vähän enemmän riskillä syöttöä kuin pelkästään sokkoa ja riskitöntä rännikiekkoa? Jalkapallossahan on vuosikymmenten saatossa siirrytty paljonkin siihen että maalivahdit paitsi pelaavat pallon lyhyellä syötöllä jalkaan, myös päivystävät kauempana maalistaan pallon ollessa toisessa päädyssä. Vaikka molempiin liittyy riskejä ja joka kausi nähdään niistä rankaisuja, niin siellä on tainneet valmentajat sun muut laskea, että se on silti kannattavaa, kun pallonhallinta säilyy helpommin omalla joukkueella ja läpiajoja voidaan katkoa maalivahdin toimesta. Päteeköhän sama jääkiekkoon? Eli vaikka olisi jonkun prosentin riski harhasyöttöön, niin se syöttäminen silti kannattaa kun se johtaa parempaan pelinhallintaan ja 60min aikana todennäköisesti parempaan maaliodottamaan? En osaa itse sanoa mutta tämä on varmaan se ajatusmaailma taustalla.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Päteeköhän sama jääkiekkoon?
Jalkapallossa varmasti näin. Jääkiekossa esim. Läpiajosta tai puolittaisesta sellaisesta on kuitenkin vaikeampi tehdä maali, kuin jalkapallossa, jos maalivahti on maalilla. Maalivahdin kiekonmenetys taas johtaa helposti maaliin. Siksi jääkiekossa maalivahdon ei kannata osallistua kenttäpeliin kuin selkeissä paikoissa
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Lähinnä pohdiskelua tälle jatkona, ei niinkään vastauksena.

Mikäköhän lienee odotusarvo koko pelille, jos maalivahti lähtökohtaisesti hakee vähän enemmän riskillä syöttöä kuin pelkästään sokkoa ja riskitöntä rännikiekkoa? Jalkapallossahan on vuosikymmenten saatossa siirrytty paljonkin siihen että maalivahdit paitsi pelaavat pallon lyhyellä syötöllä jalkaan, myös päivystävät kauempana maalistaan pallon ollessa toisessa päädyssä. Vaikka molempiin liittyy riskejä ja joka kausi nähdään niistä rankaisuja, niin siellä on tainneet valmentajat sun muut laskea, että se on silti kannattavaa, kun pallonhallinta säilyy helpommin omalla joukkueella ja läpiajoja voidaan katkoa maalivahdin toimesta. Päteeköhän sama jääkiekkoon? Eli vaikka olisi jonkun prosentin riski harhasyöttöön, niin se syöttäminen silti kannattaa kun se johtaa parempaan pelinhallintaan ja 60min aikana todennäköisesti parempaan maaliodottamaan? En osaa itse sanoa mutta tämä on varmaan se ajatusmaailma taustalla.
Tullee lisääntymään jatkossa. Maalivahti osallistuessaan peliin on ylimääräinen pelaaja ja luo hetkellisen alueellisen ylivoiman. Asia mikä on jalkapallossa tiedostettu, osittain myös jääkiekossa koska joskus pelaajat esim. jatkoajalla 3-3 pelissä käyttävät selvästi maalivahtia hyväkseen kun sillä voidaan purkaa paine omasta selästä silloin kun syöttösuuntia ei ole. Vaatii vaan veskareilta lisää mailankäsittelytaitoa ja tulee jatkossa lisääntymään hyvin suurella todennäköisyydellä. Kyse on paljon siitä, että 3-3 pelissä peli menee luonnollisemmin kiekon hallussapitämiseksi. Siitä ei haluta luopua. Täysin sama kuvio kuin "meidän pelin" perusajatuksessa, että kun kiekko on meillä niin vastustaja ei voi tehdä maalia, tähän peliin maalivahdin mukanaolo sopii, havumetsien hokiin ei.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Äärimmäisen vahva luotto oli ennen Tsekki-peliä ja niin se on vieläkin! Niin hullulta, kuin se kuulostaakin, niin eihän Tsekeillä ollut hirveästi mitään saumaa eilen. Kuinka monta aitoa huippu maalintekopaikkaa Tsekeillä koko pelissä oli? Niinpä. Lopun rynnistys poislukien (ja pelaajien yksittäiset virheet pois lukien), ei Suomella ollut hädän päivää. Suomi pelaa niin kovalla tasolla, että ei se Suomen peli vain yksinkertaisesti anna maalintekopaikkoja vastustajille. Puolustuspeli on lähes virheettömän kovalla tasolla. Niin tiivis, kompakti ja taktisesti kova kollektiivi on Jalosen Suomi.

Uskomattoman tyly ja nöyrä on Suomen-joukkue. Kukaan ei ole joukkuetta suurempi tai ajattele sekuntiakaan itseään, vaan koko ajan, siis ihan koko ajan mennään joukkueen etu ja sovitit asiat edellä. Ja se kärsivällisyys ja maltti...siis millä tavalla Suomi malttaa pelata ja luottaa siihen omaan tekemiseen. Uskomaton kone mikä vain jauhaa ja jauhaa, eikä usko horju. Maltetaan, maltetaan. Ollaan kärsivällisiä ja luotetaan, että se ola peli tuottaa ennenmin tai myöhemmin. Huikeaa!

Suomen materiaalia häviää paperilla, toisen välieräparin joukkueille, USA:lle ja Kanadalle. Enkä Söderholmin tai Peltosen aivoituksista tiedä, mutta miten minusta tuntuu, että Saksa olisi ottanut välierissä jopa mieluummin USA:n tai Kandan vastaan. Tämä Suomi on vaan niin huikean taktisesti jauhava koneisto, joka pystyy mätsäämään head-to-head myös Saksan joukkuepeliin, malttiin, kärsivällisyyteen, asenteeseen ja taisteluilmeeseen, mitä Saksakin on tässä turneessa esittänyt. Kanadaa tai USA:aa vastaan olisi ollut ehkä mahdollista ns. "yllättää" ja turhauttaa vastustaja, mutta ei Suomea. Ei todellakaan. Saksa tulee varmasti antamaan hurjan kovan vastuksen, niin taisteleva asennejoukkue se on, mutta olematta mitenkään ylimielinen, vaan enemmänkin vahvan luottavainen, kun sanon, että Suomi menee finaaliin. Niin kova on luotto tuohon Suomen ryhmään ja uskon, että joukkueen sisällä on myös luotto sen verran kova, nimenomaan hyvällä ja varmalla tavalla, ei ylimielisen koppavasti.

Antaa muiden maiden nillittä ja itkeä, miten "tylsästi" ja "anti-jääkiekkoa" pelaavalla tavalla Suomi voittaa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Päinvastoin Suomen joukkue ei pelaa mitään anti-hokia, vaan se on taktiselta osaamiseltaan, uskomattoman monipuolinen ja raudanluja. Olkinuoran lisäksi pitää nostaa puolustuksesta esiin Määttä ja Ohtamaa. Suomen pakiston liiiderit. Aivan huikeaa turnausta pelaavat molemmat ja varsinkin eilen molemmilta, ennen kaikkea Määtältä ilmiömäinen peli. Peli toimii puolustussuuntaan, mutta myös hyökkäyspeliä pystytään luomaan. Luutivat alivoimat ja ottelun lopun hetket pois lähes virheettömästi.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole varmaan koskaan ollut niin luottavainen fiilis kuin eilen kun Suomi pelaa maalin johdossa. Käsittämättömän tylyä peliä jälleen kerran. Itsellä oli ennen peliä fiilis että Tsekki-peikko jatkaa kasvamistaan mutta mitä vielä.

Jotenkin tuosta Suomen suorittamisesta tulee mieleen Kanada olympialaisissa 2014. Lukemien perusteella voisi luulla että pelit olisivat tiukkoja mutta silti oikeastaan mitään epäselvää voittajasta ei ole.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Ei ole varmaan koskaan ollut niin luottavainen fiilis kuin eilen kun Suomi pelaa maalin johdossa. Käsittämättömän tylyä peliä jälleen kerran.

Sama itselläni. Jopa vähän outo tunne katsoa peliä, ikään kuin olisi tiennyt jo ennalta Suomen voittavan. Kun Tsekki sai kiekon Suomen päätyyn, oli fiilis "ei ne kuitenkaan tee maalia", ja pystyi katselemaan sen enempää jännittämättä. Luotto Jaloseen ja Suomen puolustuspeliin sekä vahvaan kollektiiviin on ilmeisesti niin vahva, että tällainen tunne on mahdollinen :D
 

tuffgong

Jäsen
Hienointa eilisessä pelissä oli se että etenkin toisessa erässä Suomi onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja, se antaa uskoa jos vastustaja sattuu jossain kohtaa turnausta jonkun pompun kautta tai maalivahdin haparoinnista johtuen kiilaamaan kahden maalin johtoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös