Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

MM 2019: Latvia

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2019, Bratislava ja Košice' , aloittajana PJPT, 09.02.2019 klo 03.07.

 1. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Latvian maajoukkue on aloittanut kautensa ja valmistautuu hissukseen kohti kevään MM-kisoja. Kauden tärkein uutinen saatiin syksyllä kun mestarivalmentaja Bob Hartley jatkaa joukkueessa KHL-sopimuksesta huolimatta! Mieshän siirtyi valmentamaan Omskia, mutta hän on saanut neuvoteltua sopparin joka mahdollistaa myös maajoukkuehommat. Kun kuulin siirrosta, pidin selvänä että Bob jättää Latvian. Samalla huomaamme, että Hartleyn laadukkaat haastattelut viime vuosien aikana eivät ole olleet vain lämpimää sananhelinää. Hänhän on toitottanut jatkuvasti kuinka hän haluaa valmentaa Latviaa pitkän sopimuksensa ajan ja kehittää samalla maan kiekkoa pitkällä tähtäimellä. Tämä on näkynyt siinä, että maan harvoja laatumiehiä (7-8 ketjua pelaajia + puolentusinaa veskaria) ei kuormiteta turhissa harkkapeleissä. Heille annetaan aikaa perheiden kanssa ja vastuuta saavat nuoret ja jopa keskinkertaisemmat konkarit.

  Syksyn maajoukkuetauolla pelattiin kauden ensimmäinen turnaus Minskissä. Latvia yllätti voittamalla turnauksen, vaikka joukkue oli paperilla vasta kolmas. Slovenia hävisi odotetusti kaikki pelinsä, mutta V-Venäjällä oli isännän asemassa paras nippu. Mukana oli mm kevään kisoista poisjääneet Kostitsynin veljekset. Myös Ranska peluutti jopa 2 ketjua tuttuja kärkimiehiään. Bob Hartley valmensi joukkuetta tässä turnauksessa ja 3 voittoa 3 päästetyllä maalilla oli yllättävän hyvä tulos. Ykkösketju Razgals/E.Kulda-Batna-Dzierkals Salija-Freibergs oli vielä ihan hyvä tuolle tasolle, mutta muu joukkue oli kasattu puhtaasti Latvian omasta sarjasta. Jaksoin katsoa vain päätöspeliä isäntiä vastaan. V-Venäjä hallitsi kiekkoa, mutta maalipaikat menivät aika tasan kun Latvia iski terävästi vastaan aiheuttaen vahinkoa isäntien kankealle pakistolle. Latvia käänsi pelin lopulta itselleen rankkarien jälkeen 2-1.

  Tämän hetkisellä tauolla pelataan toinen turnaus. Kyseessä on jonkinlainen Aasian turnaus kun Latvia kohtaa isäntä Korean, Japanin sekä ilman KHL-miehiä pelaavan Kazakstanin. Latvia on houkuteltu mukaan rahan voimalla, koska Korea kustantaa ainakin Latvian naistenjoukkueen matkan samanaikaiseen turnaukseen. Latvian liitolla on ollut puutetta rahasta jo pitkään, joten en ihmettele jos naistenjengillä on vaikeaa. Miehet kohtaavat siis aika heikot vastustajat, joten Koreaan on lähetetty Minskiäkin heikompi joukkue. Käytännössä koko ryhmä on Latvian omasta liigasta. Parhaita pelaajia ovat välillä Dinamo Rigassa loukkaantumisia paikkaava Egils Kalns sekä vanhoista ratsuista mukaan suostuneet Sirokovsin veljekset Maksims ja Lukossa aikanaan pyörähtänyt Aleksejs. Myös legendaarinen 37-vuotias puolustaja Georgijs Pujacs on saatu takaisin näihin peleihin. Pujacsin olisi luullut saavan täksi kaudeksi töitä DEL-liigasta, mutta hän suuntasikin Saksan divariin todennäköisesti suuremman roolin perässä. Miestä ei ole nähty viime vuosina maajoukkueessa, joten jännä nähdä palaako hän takaisin vielä täksi kaudeksi. Ainakin jonkinlainen jäähyväismatsi kotiyleisön edessä olisi paikallaan!

  Kazakstan voitti tänään päättyneet turnauksen päihittämällä ratkaisevassa matsissa Latvian jatkoajalla 3-2. Korea käytti jälleen kanadalaisia Matt Daltonin johdolla, mutta omiin upposi silti 5-6 maalia isompien maiden c-joukkuetta vastaan pelattaessa. Japanilla ei ollut kanukkeja, joten he hävisivät tietysti isommilleen ja lopuksi vielä Korealle 2-0.


  Koska Korean turnaus ei ollut hirveän korkeatasoinen, Bob Hartleyä ei lennätetty väkisin paikalle. Omskilla oli myös matseja tauon molemmin puolin, joten miestä käytetään Riikassa. Hartley osallistuu tämän viikon suureen lätkäseminaariin, jossa pidetään luentoja ammattimaisesta harjoittelusta, antidopingista jne. Osa Latvian ulkomailla pelaavista kärkipelaajista on myös lentänyt kotimaahan ja he osallistuvat Hartleyn harjoitusleirille. Vaikka kärkimiehet eivät siis pelaa juurikaan harkkapelejä, he ovat kuitenkin mukana maajoukkueen toiminnassa ja voivat käydä jo läpi pelaamisen pääpiirteitä Hartleyn kanssa. Mukana leirillä ovat ainakin Arturs Kulda (Severstal), Oskars Cibulskis (Mountfield, CZE), Rihards Bukarts (Swenninger, DEL), Ralfs Freibergs (Zlin, CZE), Guntis Galvins (Trinec, CZE), Miks Indrasis (Moskovan Dynamo) ja Edgars Kulda (Zlin, CZE). Sveitsissä ei ole taukoa, joten NLAn pelaajat loistavat poissaolollaan. Jotta jäälle saadaan täysi määrä pelaajia, ryhmää täydennetään niillä Latvian liigan pelaajilla jotka eivät ole Koreassa maajoukkueen mukana, tai täyttämässä Dinamo Rigan kokoonpanoa Britanniassa pelattavassa näytösottelussa. Ylimääräinen ottelu sattui keskelle kovinta KHL:n playofftaistelua, joten Riga jätti vajaat 3 ketjua pelaajia kotiin, mikä avasi paikan monelle kotimaan peruspelaajalle.
   
  ozo ja Pardus tykkäävät tästä.
 2. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Jos katsellaan yksittäisten pelaajien kausia kun playoffit lähestyvät, niin silmään pistää seuraavat pelaajat:

  Onnistujat:

  Guntis Galvins D Trinec, Ralfs Freibergs D Zlin. Tshekin liiga tuntuu sopivan pakeille jos he haluavat suurempaa vastuuta kuin KHL:ssä. Trinec hankki Galvinsin kun alkukausi oli mennyt surkeasti ja he olivat säälisijoilla. Alkuun tuli vielä pari tappiota, mutta sen jälkeen alkoi riemumarssi. Galvinsin myötä Trinec pystyi muodostamaan kaksi laadusta pakkiparia, ja he ovatkin roikkuneet sarjan kärkisijoilla jo monta kuukautta. Freibergs tuntuu taas nauttivan vastuusta heikohkossa Zlinissä. Vielä pari kautta sitten häntä pidettiin puukätisenä ECHL-pakkina, joka osaa lähinnä luunmurskauksen. Viime kevään MM-kisat olivat kuitenkin laadukasta tekemistä, eikä se tainnut olla sattumaa. En tiedä ECHL:n valmennuksen tasosta, mutta päästyään Tshekkeihin on Freibergsin pelistä löytynyt uusia ulottuvuuksia. Mies pystyy syömään isotkin minuutit hyvällä tasolla ja tehnyt jälleen siinä sivussa 20 pistettä.


  Rodrigo Abols C Örebro, Ronalds Kenins RW Lausanne. Abols on lunastanut odoksiaan tällä kaudella. Viime kausi meni vielä lainalla Allsvenskanissa, mutta MM-kisat olivat lupauksia herättävät. Tällä kaudella Rodrigo onkin pelannut joukkueen kolmessa kärkiketjussa ja iskenyt kunnioitettavat 14 maalia. Vancouver Canucksin luulisi olevan kiinnostunut pari vuotta vanhasta varauksestaan, kookkaat sentterit ovat aina muodissa. Jos joku uusi latvialainen kenttäpelaaja nousee lähiaikoina NHL:n porteille, niin sanoisin sen olevan Abols. Kenins oli taas pitkään Latvian edellinen uusi NHL-kenttäpelaaja. Hän on päässyt oikeuksiinsa keskinkertaisessa Lausannessa. Tätä ennen Ronalds pelasi laadukkassa Zurichissä, ja rooli vaihteli suuresti. Lausannessa Kenins on päässyt pelaamaan yläketjuissa. Hänkin on osa Latvian tulevaisuutta, kun tuo edellinen laatusukupolvi vanhenee hiljalleen.


  Lauris Darzins LW, Kristaps Sotnieks D, Andris Dzerins C Dinamo Riga, Kaspars Daugavins LW/C Spartak Moskova. Latvian kokeneet kärkipelaajat ovat olleet hyviä KHL:ssä. Darzins on ollut pitkästä aikaa terveenä. Hän teki tehoja myös tynkäkausillaan, mutta nyt hän on johdattanut Rigan lähelle playoffeja. Sotnieks on äärettömän tärkeä paluumuuttaja samalle joukkueelle. Kaikki puhuvat Maionen pisteistä, mutta hänen puolustaminen on hyvin kyseenalaista. Silloin esiin nousee Sotnieks, joka syö pakiston isot minuutit ja tekee sen näkymättömän hyvin. Dzerins on samanlainen pala hyökkäykseen. Rigan surkea syvyys on parantunut kun Andris voidaan laittaa kolmoseen heikkojenkin laiturien kanssa eikä peli mene heti ihan vituiksi. Dzerins onkin pessyt Myttyset ja vastaavat random-ulkkarit. Kaspars Daugavins on tehnyt työtä josta hänelle maksetaan. Spartak Moskova on maannut pitkään sarjataulukon pohjalla, joten he palkkasivat täksi kaudeksi Daugavinsin (ja Martins Karsumsin) ja voittoja on alkanut napsumaan. Daugavins on edelleen Latvian paras kenttäpelaaja ja Spartakilla onkin mahdollisuus olla lännen paras pieni joukkue. Samalla hänen entinen joukkue Novgorodin Torpedo on sukeltanut idän playoffviivalle. Sibirin karmea alku taitaa pelastaa Torpedon, mutta kokonaan ulos putoaminen ei ole kaukana.

  Janis Kalnins G Jokerit. Kalnins lähti maltillisin odotuksin Jokerien kakkoseksi, mutta hän on ryöstänyt hiljalleen itselleen aloittajan paikkaa. Näkemäni pelit ovat näyttäneet yllättävän hyvältä. Jokerit on toki tuplasti kalliimpi joukkue kuin Riga, mutta heidän pelaaminen ei ole ollut mitenkään maagista läheskään kaikissa matseissa. Kalnins on siis joutunut töihin. Nyt kun muut Latvian mahdoliset varaveskarit pelaavat tavalla tai toisella vaikeaa kautta, niin Kalninsilla on täysi mahdollisuus ottaa itselleen peliaikaa tulevissa MM-kisoissa!

  Epäonnistujat:

  Oskars Cibulskis D Mountfield. Siinä missä moni latvialainen on nostanut itseluottamustaan kiekollisessa pelissä siirryttyään Tshekkeihin, on Cibulskis junnannut paikallaan tai jopa taantunut. Mies on taistellut myös loukkaantumisten kanssa, mut parempaa olisi silti tultava. Cibulskis on ollut hyvähkö yleispakki jonka vahvuus on kiekollisessa pelissä, mutta seuraavaa askelta ei ole tullut. Kun Latvia kärsii keväisin aina poissaoloista, olisi Cibulskisilla hyvä mahdollisuus ottaa kärkipakin paikka, mutta siitä ei ole tullut yhtään mitään. Mountfield on laadukas joukkue, joten sielläkään paikka ykkösketjussa ei ole kiveen hakattu. Rooli on vaihdellut osin loukkaantumisten takia, ja pisteitä on tullut vähän.

  Roberts Bukarts RW Sparta Praha. Bukarts loisti viimeiset pari kautta heikossa Zlinissä. Hän oli yksi suurista tekijöistä, miksi joukkue ylipäätään ylsi aina sääleihin ja jopa itse pudotuspeleihin asti. Ei ollutkaan ihme että Roberts pääsi urallaan eteenpäin ja siirtyi hopeajoukkue Trineciin. Joukkueen alku oli vaikea ja jengi upposi sääliviivalle. Nousu alkoi lopulta, mutta Bukarts ei päässyt missään vaiheessa sisään joukkueeseen. Pisteitä tuli kyllä suht ok, mutta viime kausilta tuttuja 3 pisteen iltoja ei tainnut tulla yhtään. Lopulta hänet treidattiin heikkoa kautta pelaavaan Sparta Prahaan, joten Bukarts taitaa päästä tälläkin kaudella pelaamaan säälejä. Jos Latvia pääsisi pelaamaan leveällä Olympiamiehistöllään, Bukartsilla olisi vaikeaa mahtua kokoonpanoon. MM-kisoissa on kuitenkin aina poissaoloja, joten Roberts ottanee perinteisen paikkansa 3 ketjussa.

  Oskars Bartulis D Kunlun. Bartulisin ura on ollut viime vuosina laskussa, ja hänen asemansa Latvian ykkösparin miehenä alkaa olla uhattuna. Vielä joku vuosi sitten hän oli laadukkaiden KHL-ryhmien hyvä yleispakki tai heikkojen joukkueiden ykkösmies. Nyt hän on kierrellyt eri joukkueita vaihtelevin tuloksin ja taistellut loukkaantumisia vastaan. Tämäkin kausi on ollut repaleinen. Ensin Traktor palkkasi hänet, mutta ulkomaalaisia oli joukkueessa 6, joten Bartulisin olisi pitänyt istua katsomossa ainakin aika usein. Hän siirtyikin kiintiöttömään Kunluniin ennen ensimmäistäkään peliä. Bartulis on pystynyt pelaamaan enemmän otteluita kuin Kunlunin toinen latvialainen Krisjanis Redlihs, mutta repaleista on silti ollut. Paluu Dinamoon voisi olla hyvä ratkaisu. Edes yksi täysi kausi isolla peliajalla tekisi hyvää monessa suhteessa. Bartulisin välit jääkiekkoliittoon ovat tulehtuneet, joten häntä ei ole nähty hetkeen maajokkueessa kuin Olympialaisissa tai niiden karsinnoissa.

  Martins Dzierkals RW Dinamo Riga. Dzierkalsin vaikeudet siirtää junnutehot laadukkaaksi peliksi aikuisissa jatkuvat. Hän onkin hyvin stereotyyppinen latvialainen. Vielä aikoinaan lähes kaikki junnut olivat taitavia, pieniä ja pehmeitä. Tämä mahdollistaa hyvät tehot junnuissa, mutta aikuisissa on yleensä vaikeaa. Varsinkin kiekoton peli on hankalaa jos siihen ei ole kiinnittänyt huomiota kun on dominoinut puhtaalla taidolla junnuissa. Onneksi viime vuosina on alkanut nousta uusi polvi latvialaisia, jotka ovat suoraviivaisia ja fyysisiä. Dzierkalsin tilanne on hieman sama kuin esim. Nikita Jevpalovsilla joka pelaa tämän kauden Montrealin farmissa. KHL on heille liian kova sarja, joten jostain pitäisi löytää paikka missä itseluottamuksen saisi taas ylös. Dzierkals on kuitenkin parantanut tammikuusta lähtien. Hän on alkanut pääsemään paremmin paikoille ja naputellut samalla pisteitä muutamassa viikossa saman verran kuin alkukaudesta yhteensä. Nuori mies jää kuitenkin alle 20 pisteen, joten siirtyminen helpompaan sarjaan olisi paikallaan.

  Ivars Punnenovs G Langnau, Kristers Gudlevskis G Dinamo Riga. Veskareilla on ollut tällä kaudella vaikeaa. Punnenovs nappasi Langnaun ykkösveskarin paikan pari vuotta sitten nuorella iällä, mutta sitten alkoivat loukkaantumiset. Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkään joukkue jaksaa katsella jatkuvasti saikulla olevaa joskin lupaavaa veskaria. Toivottavasti Punnenovsin ura kuitenkin jatkuu, koska tarina olisi aika surullinen jos se päättyisi jo alkukiihdytykseen. Gudlevskis palasi lopultakin jenkeistä, mutta hän ei ole oikein päässyt eroon perisynnistään. Hän pystyy pelaamaan yksittäisiä loistopelejä, mutta tasaisuus puuttuu. Varsinkin suuren otteluruuhkan alla Gudlevskis tuntuu luhistuvan vuodesta toiseen. En tiedä onko kesäharjoittelussa jotain vikaa, mutta oudolta tuo vaikuttaa. Gudlevskis onkin eräänlainen Latvian Kari Lehtonen. Lahjoja olisi nähtyä parempaan, mutta seuraavaa askelta ei vain taida koskaan tulla. Maalivahtien sarjataso on toki eri, mutta periaate/urakehitys on sama ja molempien vahvuus on järkälemäinen koko.


  Pohjois-Amerikan onnistujat:

  Rudolfs Balcers LW Ottawa/Belleville, Theodors Bluegers C Pittsburgh/Wilkes-Barre.


  Balcers ja Bluegers ovat jatkaneet siitä mihin jäivät viime vuonna. Molemmat pelasivat vahvat kaudet AHL:ssä ja perään hyvät MM-kisat. Tänä vuonna tuo kehitys poiki jo NHL-debyytit. Molemmat avasivat myös maalihanansa nelosketjusta käsin. Bluegers on kehittänyt uraansa hitaasti ja varmasti. Hänet varattiin 2.kierroksella samana kesänä Zemgus Girgensonsin kanssa, mutta heidän NHL-kokemuksessa on ujo 400 ottelun ero. Pittsburgh on toki laadukas joukkue, joten heikommassa jengissä Bluegersilla olisi NHL-matseja alla jo vähän enemmän. Nämä nuorehkot kaverit ovat tärkeitä palasia Latvian tulevaisuuden kannalta. Seuraavissa Olympialaisissa alkaa aika tulla jo vastaan Vancouverin/Sotchin tähdille.

  Kristians Rubins D Newfoundland, Renars Krastenbergs RW Wheeling Nailers.

  Nuoret tulevaisuuden nimet ovat aloitelleet ammattiuriaan ECHL:ssä. Kumpikaan ei viettänyt pitkää aikaa junnusarjoissa esim Bluegersin tapaan, vaan siirtyivät heti tilaisuuden tullen ammattilaisiksi. Kookas puolustaja Rubins onnistui kevään MM-kisoissa ja hyvä alkukausi toi hänelle jo noston Toronton farmiin. Krastenbergsillä on napakka laukaus ja hyvät vaistot hyökkäyspäässä, mutta katsotaan nyt ihan rauhassa mihin nuorukaisen ura lähtee suuntautumaan. Nämä molemmat olisi kiva saada kevään MM-leirille, niin heitä näkisi vähän enemmän. Hyökkääjä Eduards Tralmaks kuuluu periaatteessa tähän samaan koriin, mutta hän pelaa ainakin tämän kauden yliopistossa.

  Epäonnistujat:

  Kristofers Bindulis D Hershey.
  Bindulisin epäonni ei tunnu loppuvan millään. Hyvät otteet junnuliigoissa ja aikuisten MM-kisat toivat sopimuksen Capitalsin kanssa, mutta sitten alkoi vaikeudet. Viime kaudella mies pystyi sentään pelaamaan reilut 40 ottelua, mutta loukkaantui lopullisesti heti MM-leirin alussa. Tällä kaudella tilastot ovat surulliset. Otteluita on AHL:ssä vain 4, eikä komennus ole käynyt myöskään ECHL:n puolelle. Tilanne on hieman sama kuin NLA-veskari Punnenovsilla. Toivottavasti ura ei lopu vammakierteeseen jo reilusti alle 30-vuotiaana. Latvian pakisto ei ole niin leveä kuin hyökkäys tai maalivahdit, joten nuorempia pakkeja tarvittaisiin.

  Matiss Kivlenieks G Cleveland. Kivlenieks sai yllättävän paljon vastuuta ensimmäisellä ammatilaiskaudellaan. AHL-otteluita kertyi lopulta yli 40 ja V-Venäjän Kulbakov lähetettiinkin hänen tieltään ECHL:n puolelle. Tällä kaudella Cleveland vahvisti veskariosastoaan lähes NHL-tasoisella J-F Berubella, joten Matissin rooli on pienentynyt. Otteluita onkin kertynyt harvakseltaan, yhteensä vain 13 kappaletta. Mielestäni vähän outoa ettei nuorukaista ole lähetetty ECHL:ään, koska penkillä istumisesta ei ole mitään hyötyä. Joukkueella on vielä kolmantena vahtina HIFK:sta tuttu konkari Brad Thiessen, joka voisi ihan hyvin hoitaa penkin lämmittämisen. Columbuksen veskarisyvyys paranee ensi kesänä merkittävästi kun Elvis Merzlikins ja Veini Vehviläinen saapuvat joukkueeseen. Kivlenieksin asema onkin erittäin uhattuna, ellei Merzlikinsiä ajeta sitten suoraan NHL:n kakkosveskaksi. Silloin Kivlenieks voisi jatkaa farmin kakkosena. Berubelle ei ole mitään järkeä antaa jatkoa.

  Kevään MM-kisoja ajatellen latvialaisia saattaa vapautua jenkeistä paljonkin. Kukaan NHL/AHL-kaveri ei pelaa siellä kärkijoukkueissa. Girgensonsin Sabres taistelee paikasta auringossa. AHL:n puolella lähimpänä viivaa ovat Bluegersin Wilkes-Barre ja Kivlenieksin Cleveland. Pittsburgh menee toki tavalla tai toisella jatkoon, joten he kutsuvat Blugersin ylös viimeistään kun farmin kausi loppuu. Tämä nuori sentteri ei siis pääse mukaan leirille ainakaan pitkällä kaavalla. Muuten miehet taitavat vapautua, mikä on tärkeää varsinkin rajatapauksille. Pelkkä AHL-status ei tietenkään riitä vielä yhtään mihinkään.
   
  ozo ja Pardus tykkäävät tästä.
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Mielestäni Dzierkalsin kannattaisi jatkaa vielä vuosi Dinamossa, kun on kerta alkanut päästä juonen päästä kiinni. Vahva tunne, että ensi kausi olisi sitten se läpimurtokausi isossa roolissa, minkä jälkeen voisi suunnata takaisin Pohjois-Amerikkaan.
   
  PJPT tykkää tästä.
 4. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Latvian kevään harjoitusottelut on julkaistu:

  19.04. Ranska – Latvija
  21.04. Ranska – Latvija
  24.04. Latvija – Venäjä
  25.04. Latvija – Venäjä
  päivä.auki. Sveitsi – Latvija
  päivä.auki. Sveitsi – Latvija

  Viime keväältä tuttua mammuttimaista leiriä ei siis pidetä tällä kertaa. Tämä tarkoittanee sitä että puoliammattilaiset eivät pääse tällä kertaa kokemaan maajoukkuepelejä. Ainoat kotimatsit ovat Venäjää vastaan, joten voisi olettaa että silloin on jo jalkeilla ihan hyvä nippu. Ensimmäiset ottelut Ranskassa ovat turhemmat, joten sinne varmaan lähetetään alempien sarjojen ammattilaisia ja onnistuneita junnuja.

  Yksi syy lyhyeen leiriin voi olla myös Bob Hartleyn pitkä kevät seurajoukkueen puikoissa. Omsk on menossa kovaa vauhtia kohti KHLn finaaleja, joten valmentaja ei irtoa maajoukkueen käyttöön ennen kuun loppupuolta. Joukkue on jyrännyt näyttävästi jo 10 voittoon, mutta viimeistään finaaleissa tulee kova haaste ZSKA/SKA muodossa.

  Pudotuspelit ovat muutenkin täydessä käynnissä ympäri Eurooppaa, ja latvialaisia ei ole enää hirveästi taistelemassa mestaruuksista. Viime keväänä tilanne oli toinen kun suhteellisen moni pääsi finaaleihin tai ainakin niiden partaalle.

  KHLssä kautensa päättivät runkosarjaan Kunlunin Oskars Bartulis ja Krisjanis Redlihs, Severstalin Arturs Kulda sekä Dinamo Rigan joukkue. Riga sai kuitenkin loppuun aikaan mukavan kirin. Olikin järkevää pelata näytösottelu Englannissa löysemmällä rosterilla, vaikka se ei lopulta riittänytkään. Ennen viimeistä taukoa koetut turhat häviöt Bratislavalle ja Minskille koituivat lopulta kohtaloksi. Dinamossa ei nykyään ole hirveästi Latvian maajoukkuemiehiä, joten pitkä tauko ei haittaa aivan niin paljoa. Selviä tapauksia ovat vain hyökkääjät Darzins, Dzerins, Redlihs, puolustaja Sotnieks ja varaveska Gudlevskis. Poissaoloja on joka kevät paljon joten mukaan tulee vielä Balinskis pakistoon ja Meija hyökkäykseen. Rajatapauksia on sitten paljon, ja heidän kohtalo selviää leirillä. Runkosarjaan jääneistä konkaripakeista uskon lähinnä Kuldan kisamatkaan.

  Pudotuspeleissä pisimmälle pääsi odotetusti Miks Indrasis. Hän pelasi kohtuu tasaisen kauden, mutta joukkue ei lopulta mahtanut mitään ZSKAlle. Indrasisia käytettiin alkukaudessa 2-3 ketjuissa tuomaan leveyttä, usein jopa sentterinä. Keväällä munat laitettiin samaan koriin ja Miks pääsi ykköseen. En sanoisi että hän pelasi mitenkään paremmin, mutta pisteitä alkoi tulla ylivoiman ja hyvien kenttäkaverien takia. Ensimmäisellä kierroksella putosivat Karsums, Daugavins ja Kalnins. Moskovan Spartak taisteli SKAta vastaan miehekkäästi mutta lopulta se ei riittänyt. Daugavins telottiin myös sairaalaan, joka viimeistään tappoi joukkueen kauden. Mies missannee siis toiset kisat putkeen. Venäjän veskari Sjostjorkin saa toivottavasti lämpimän vastaanoton Rigassa jos hänet laitetaan maaliin tulevassa harkkapelissä! Kalnins varasti Jokerien ykkösvahdin paikan itselleen, joten kautta voidaan pitää onnistuneena. Hän ei pystynyt kantamaan joukkuetta keväällä, mutta Jokerit pelasi toisaalta surkeaa peliä joulun jälkeen. 10 miljoonan kiintiöttömän joukkueen pitäisi pystyä parempaan. Kalnins sai jatkosopimuksen, ja saattaa saada peliaikaa itse kisoissa kun Latvian maalivahdit ovat pelanneet aika ailahtelevat kaudet.

  Sveitsissä viimeinen jäljellä oleva soturi on Ronalds Kenins. Hän siirtyi täksi kaudeksi Zurichistä Lausanneen. Peliajan piti kasvaa ja joukkueen menestyä huonommin. Lausanne pelasi kuitenkin hyvän kauden ottaen itselleen kotiedun. Puolivälierissä kaatui toinen yllättäjä Langnau ja nyt joukkue haastaa vahvan Zugin välierissä. Kenins pelasi hyvät MM-kisat jo viime keväänä, ja hän tulee olemaan hieno yleispelaaja myös tänä vuonna. Maalivahti Ivars Punnenovs kärsi jälleen loukkaantumisesta, hän ei pelannut keväällä otteluakaan. Langnaun menestys olikin siihen nähden todella hyvää, että he joutuivat peluuttamaan jatkuvasti tandeminsa toista osapuolta sveitsiläistä Ciacciota. Alasarjoista hätäavuksi hankittua Viktor Östlundia ei uskallettu peluuttaa oikeastaan yhtään. Toivottavasti Punnenovs saisi hiljalleen täyden kauden alleen.

  Tähtivahti Elvis Merzlikins ei pystynyt pelastamaan Luganoa viimeisellä Euroopan kaudellaan. Joukkue näytti kesästä asti vielä heikommalta kuin viime vuosina, eikä homma parantunut kauden aikana. Merzlikins tilkitsi maalinsa runkosarjan lopussa sen verran tehokkaasti, että Lugano nilkutti sentään playoffeihin. Samalla ulos jäi mm suurseura Zurich! Puolivälierissä vastaan tuli Zug ja homma loppui suoraan 4-0. Kekäläinen kiinnitti Elviksen odotetusti tämän jälkeen jo täksi kevääksi. Hieman yllättäen hän ei kuitenkaan mene farmiin harjoittelemaan pienen kaukalon tavoille, vaan pysyy Columbuksen mukana neljäntenä vahtina. Samalla palaa tulokassopimus, joten Merzlikins pystyy tekemään kesällä yhdensuunnan sopimuksen kunnollisella palkalla. Jos Bobrovsky pysyy kunnossa, niin Elvis pääsee myös MM-kisoihin koska Korpisalo/Kinkaid pystyy kyllä istumaan penkillä jos Blue Jackets pääsee yllättäen pitkälle.

  Saksassa ei pelaa nykyään montaa latvialaista. Lähimpänä kisapaikkaa on heikossa Swenningerissä pelannut Rihards Bukarts. Hän pääsi hyvään rooliin ja teki myös pisteitä ihan ok tahdilla. Bukartsia viedään huhuissa hyvän kauden jäljiltä parempaan ryhmään eli Dusseldorfiin. Hänen ohellaan Saksassa pelaa eläkeikää lähestyvät Arvids Rekis, Georgijs Pujacs ja Aleksejs Sirokovs. Rekisin Augsburg on yllättänyt ja menee DELin välieriin. Rekis ei ole pelannut keväällä hirveästi otteluita. En tiedä onko kyse loukkaantumisesta vai ovatko nuoremmat ajaneet 40-vuotiaan veteraanin ohi. Pujacs lähti syksyllä DEL2 alemman kastin Dresdrenin Jääleijoniin. Keväällä mukaan tarttui vielä Sirokovs. Joukkue pääsi sääleihin ja selvisi sieltä jatkoon. Itse pudotuspeleissä Dresdren yllätti sarjakakkosen voitoin 4-3, joten he pääsevät yrittämään finaalipaikkaa runkosarjan voittajaa Frankfurtin leijonia vastaan. Sirokovs on ollut urallaan tehokas alasarjoissa, ja hän on pystynyt taas pisteisiin vanhallakin iällä. En usko että nämä ukkelit ovat enää itse kisoissa, mutta ainakin Pujacs ansaitsisi jäähyväispelin vaikka Venäjää vastaan.

  Tshekin viimeinen mestaruudentavoittelija on Guntis Galvins. Hänen edustamansa Trinec on liitänyt hyvin siitä asti kun mies saapui jykevöittämään joukkueen pakistoa. Välierissä on jäljellä enää hyviä joukkueita, joten Trinec mitataan nyt kunnolla. Oskars Cibulskisin ja Maris Bicevskisin Mountfield pääsi pudotuspeleihin, mutta hallitseva mestari Brno murskasi heidät suoraan 4-0. Sääleihin jäivät taas Ralfs Freibergsin ja Edgars Kuldan Zlin sekä Roberts Bukartsin Sparta Praha. Zlinin suoritusta voidaan pitää hyvänä, koska pieni joukkue selvisi edes sääleihin ja kaatui siellä vasta 5 pelissä. Bukartsin kausi oli vaikea ja Praha sukelsi myös pahasti. He selvisivät sentään rimaa hipoen esikarsintaan, mutta turpiin tuli melko suoraan 3-1. Bukartsin jatko on mielenkiintoinen, joku Saksan/Tshekin/Suomen alkakastin joukkue voisi olla paikallaan. Paremmissa joukkueissa ei luistanut ainakaan tällä kertaa. MM-kisoissa pelaavat Galvins ja Freibergs jos heitä vaan kiinnostaa. Cibulskis ja Bukarts olisi mukava jättää vaikka kokonaan pois, mutta poissaoloja tulee aina, joten he ovat varmaan taas mukana.

  Ruotsin ainut pelaaja Rodrigo Abols veti hyvän kauden Örebrossä. Edes laatulaituri A.Palushaj’n loukkaantuminen ei haitannut niin paljoa kuin olisi voinut odottaa. Örebro taisteli pitkään karsintoja vastaan, mutta keväällä KHLstä hankittu huippuvahti Jonas Enroth käänsi kelkan. Örebro tekikin uskomattoman nousun sääleihin tiputtaen Brynäsin ja Linköpingin lomille. Växjö oli lopulta liian kova, mutta kausi oli positiivinen niin joukkueelta kuin Abolsiltakin. Rodrigo palkittiin kaudesta kahden vuoden jatkopahvilla. Nyt tiedetään missä hän pelaa ellei Vancouver sitten halua häntä farmin puolelle. Nyt kun Daugavins taitaa olla taas poissa, niin Abolsin rooli nousee kevään kisoissa. Hän on Dzerinsin ohella ainut maan luotettava eurosentteri. Amerikasta saapuvat mahdolliset avut määrittävät lopulta Abolsin roolin, mutta se tulee olemaan jokatapauksessa kolmessa kärkiketjussa.

  Alemmissa sarjoissa pelaa joitakin vaihtoehtoja maajoukkueeseen, mutta he tulevat kyseeseen vasta jos poissaoloja tulee taas paljon. Esim. Slovakian liigassa ja Venäjän divarissa on vielä muutama kaveri tavoittelemassa mestaruutta.

  Amerikassa on nähty ensimmäinen kausi pitkiin aikoihin kun kaksi uutta pelaajaa ottaa paikan NHLssä ja vetää pidemmän pätkän järkevässä roolissa. Sergei Zholtoksin järkyttävän kuoleman jälkeen latvialaisten kenttäpelaajien määrä on ollut lähes aina 1-2 kpl kaudessa. Raitis Ivanansin laskeminen NHL-pelaajaksi on hyvin kyseenalaista. Balcers ja Blugers ovat päässeet pelaamaan ihan hyvissä rooleissa kevään aikana. Balcers on päässyt iskemään jokusen maalin aivan maalivahdin nenän alta ja Blugers on taas ollut Malkinin poissaolon ajan vastuullisessa tehtävässä Penguinsin 2-3 ketjun sentterinä. Olen odottanut Blugersin esiinmarssia jo jonkin aikaa, joten mukava nähdä että homma on lähtenyt kulkemaan kun lopultakin sai kutsun ylös!

  Pittsburgh on menossa pudotuspeleihin, mutta muuten latvialaisia on vapautumassa aika paljon jenkeistä. Girgensonsin Buffalo on sukeltanut taas keväällä pahasti, joten kausi päättyy taas runkosarjaan. Ottawa on myös odotetusti sarjan pohjilla. Heidän farmijengi taistelee vielä playoffpaikasta, mutta en tiedä lähetetäänkö Balcersia sinne kauden jälkeen. MM-kisat olisivat monella tapaa parempi kuin keskinkertainen AHL, varsinkin kun nuori mies on vetänyt NHLää jo monta kuukautta putkeen. Montrealin farmissa pelaa Nikita Jevpalovs, ja joukkue ei ole menossa jatkoon. En sitten tiedä mitä Jevpalovsilla tekee kisoissa, mutta leirille hänet voi toki kutsua.

  Matiss Kivlenieks on päässyt pelaamaan keväällä enemmän matseja kun hän pääsi ECHL:n puolelle maaliskuuksi. Columbuksen farmi taistelee vielä jatkopaikasta, ja Kivlenieks on nostettu taas heidän vahvuuteen. Columbuksella on kuitenkin organisaatiossaan tällä hetkellä 7 maalivahtia, joten en näe mahdottomana että Kekäläinen päästää sekä Merzlikinsin että Kivlenieksin kisoihin. Leiritys olisi tärkeä Matissille, jotta hän voisi taistella jopa kakkosvahdin paikasta.

  Nuorista ammattilaisista Renars Krastenbergs on nostettu farmin puolelle Pittsburghin toimesta. Nuorukainen on mättänyt tehoja ECHL:ssä, mutta ei ole vielä päässyt kentälle AHL:ssä. Pikkupingviinit taistelee playoffpaikasta, mutta Krastenbergs ei taida kuulua heidän suunnitelmiin vielä tänä keväänä. Maajoukkue on toisaalta joka suhteessa parempi paikka kuin heikohko ECHL, joten Hartley saanee Renarsin leirille halutessaan. Puolustaja Kristians Rubins on taas ollut jo pitkään Toronton farmin mukana pelattuaan hyvän alkukauden ECHL:ssä. Hän on päässyt pelaamaan jotain tusinan verran otteluja, vaikka on istunut myös katsomossa viikonloppujen otteluruuhkissa. Toronto on pääsemässä pudotuspeleihin, joten en tiedä päästetäänkö Rubins leirille kun hänellä on kuitenkin jonkinlainen asema joukkueessa. Washingtonin Kristofers Bindulis ei ole pelannut syksyn jälkeen yhtään ottelua. Hänenkin kohdallaan terveys ja ammatin harjoittamisen jatkaminen ovat kesän ensisijaiset asiat, aivan kuin Ivars Punnenovsilla.

  P-Amerikan junnusarjoissa olisi jonkin verran vaihtoehtoja leirille, katsotaan soitellaanko heille. Viime vuonna Hartley puhui noista sarjoista usein lehdistötilaisuuksissa, ja lopulta harkkapeleissä veteli 3-4 kaveria. Jokaiselle pelipaikalle on muutama järkevä vaihtoehto, senttereitä on vähiten.

  Valmentajarintamalla kevään mielenkiintoiset siirrot olivat Harijs Vitolinsin diili Davosiin ja Sandis Ozolinsin retki Novgorodiin. Pitkäaikainen Olegs Znaroksin kakkosmies Vitolins palkattiin Davosiin pelastamaan surkeasti alkanut kausi. He taistelevat tällä hetkellä karsintojen välttämisestä Rapperswillin kanssa. Divarista ei tosin ole tulossa hirveän pelottavaa vastustajaa, kun sekä Kloten että Olten ovat jo tippuneet leikistä. Ozolins palkattiin taas tammikuussa Torpedon apuvalmentajaksi. En tiedä paljon Ozosta oli apua, mutta Novgorod ainakin paransi sen verran heikkoa kauttaan, että he pääsivät sentään jatkoon. Astana joutui myös todella koville mennen jatkoon vasta 7 pelissä. Näiden herrojen jatkoa on ihan mielenkiintoista seurata.

  Bob Hartley mainostaa tulevia Venäjä-otteluita YouTubeen ladatulla videolla. Pätkässä ei näytetä yhtään Latvian maalipaikkaa, vaan pelkästään Punnenovsin torjuntoja edellisestä harkkapelistä Venäjän kanssa. Bobs Hārtlijs aicina atbalstīt Latvijas izlasi 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" pret Krieviju!

  Lainaus:
  Jos oletetaan että Dzierkals pystyy ottamaan seuraavan askeleen, niin toki näin. Ajattelin lähinnä että KHLää selvästi heikommissa sarjoissa olisi hyvä mahdollisuus saada itseluottamusta kuntoon vaikka peli ei hirveästi paranisikaan. Dzierkals oli kauden lopun katsomossa, joten nousu jäi railun kuukauden mittaiseksi. Tiedä sitten oliko pikkuvammaa, mutten ihmettelisi jos Ankipans vain penkitti kaverin. Turhat virheet pitää minimoida kun kausi oli joka ilta vaakalaudalla, joten työteliäämpien ukkojen heittäminen alaketjuihin on ymmärrettävää. Dzierkalsin jatko on kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa. Hän on lahjakkaampi kuin vaikka Jevpalovs tai E.Kulda, joten mahdollisuudet hyvään ammattiuraan ovat olemassa ainakin Länsi-Euroopassa. Toivottavasti Martins saa onnistumisia kevään maaotteluissa. Paikka kisakoneessa on mahdollisuuksien rajoissa.
   
 5. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Latvian MM-leiri alkaa maanantaina. Ensimmäinen ottelu on kuitenkin vasta 10 päivän kuluttua, joten ensimmäinen reilu viikko on pelkkää harjoittelua. En tiedä annetaanko myös joillekin pelaajille kunnolla aikaa perheiden kanssa viime vuoden tapaan, koska mukana on myös hiljattain kautensa päättäneitä pelaajia. Koska Bob Hartley ei ole käytettävissä vielä hetkeen, joukkuetta valmentaa tällä hetkellä Lada Togliattin entinen pääluotsi Artis Abols. Penkin takana on myös mm entinen huippuvahti Edgars Masalskis.

  Ensimmäiset kieltäytymiset ovat tulleet myös julki. Kokeneet KHL-hyökkääjät Mikelis Redlihs, Andris Dzerins ja Martins Karsums eivät edusta maataan tulevissa kisoissa. Laiturien poisjäänti oli suht odotettua, mutta Dzerins on lähtenyt tähän asti mukaan hyvällä prosentilla ja tarjonnut tasaisen laadukasta sentteripeliä roolissa kuin roolissa. Nyt pitää toivoa, että jenkeistä tulee vahvistuksia ja Rodrigo Abols nousee myös suurempaan rooliin. Oskars Bartulisin nimeä ei näy jääkiekkoliiton tiedotteessa millään tavalla, joten hänet voidaan laskea jälleen ulos.


  Ensimmäinen Leiriryhmä:

  Maalivahdit:
  Kristers Gudļevskis (Dinamo Riga)
  Gustavs Dāvis Grigals (Univ. of Alaska-Fairbanks, NCAA)
  Niklāvs Rauza (HK Rīga, MHL)
  Jānis Voris (Springfield Jr. Blues, NAHL)

  Puolustajat:
  Uvis Balinskis (Dinamo Riga)
  Kristaps Zīle (Dinamo Riga)
  Kristaps Sotnieks (Dinamo Riga)
  Krišjānis Rēdlihs (Kuņluņ, KHL)
  Ralfs Freibergs (HC Zlin, CZE)
  Artūrs Kulda (Severstaļ, KHL)
  Artūrs Salija (HK Poprad, SVK)
  Eduards Hugo Jansons (Neftyanik Almetievsk, VHL)
  Ēriks Ševčenko (Jugra Hanti-Mansijsk , VHL)
  Tomass Zeile (Tibro Div2 SWE)
  Roberts Mamčics (Liepaja)
  Renārs Kārkls (HK Rīga, MHL)

  Hyökkääjät:
  Rodrigo Ābols (Örebro, SHL)
  Miks Indrašis (Dynamo Moskova, KHL)
  Kaspars Daugaviņš (Spartak Moskova, KHL)
  Gints Meija (Dinamo Riga)
  Rihards Bukarts (Schwenninger, DEL)
  Nikolajs Jeļisejevs (Neftyanik Almetievsk, VHL)
  Edgars Kulda (HC Zlin, CZE)
  Māris Bičevskis (Mountfield, CZE)
  Elvijs Biezais (GAP, FRA)
  Gunārs Skvorcovs (Dinamo Riga)
  Vitālijs Pavlovs (Dinamo Riga)
  Oskars Batņa (Dinamo Riga)
  Roberts Lipsbergs (Dinamo Riga)
  Emīls Ģēģeris (Dinamo Riga)
  Daniels Bērziņš (Dinamo Riga)
  Mārtiņš Dzierkals (Dinamo Riga)
  Rihards Marenis (Dinamo Riga)
  Egils Kalns (Liepaja)

  Tänä vuonna pelataan vain 6 harkkapeliä, joten ryhmä on kova jo heti alusta alkaen. Mukana ei ole montaa puoliammattilaista, vaan lähes kaikilla on mahdollisuudet kisoihin tai heidän tulevaisuus on vähintäänkin kirkas. Puolustuksessa selvästi silmiin pistävin tapaus on Ruotsin nelostasolta mukaan taiottu Tomass Zeile. Ei mitään hajua mikä tässä on takana, Latvian liigasta olisi luullut löytyvän nuorta täytettä. Muuten mukana on tällä kertaa ihan kohtuullisissa sarjoissa pelaavia ammattilaisia. Esim. Slovakian liiga ja Venäjän divari ovat nyt edustettuna Latvian liigan, Mestiksen tai Norjan heikkojen jengien sijaan.

  Kaspars Daugavinsin nimen mukana olo on suurin positiivinen yllätys! Hänet on nyt ainakin nimetty ja kevät näyttää millä tavalla hän pystyy auttamaan joukkuetta. Puolustuksesta löytyy auringonlaskua kohti ratsastava Krisjanis Redlihs. Viime keväänä naurettavan aikaisin tippuneet Maris Bicevskis ja Edgars Kulda palaavat pettymyksestä huolimatta. Jännä nähdä selviävätkö he nyt lähelle kisapaikkaa. Dinamo Rigan kokoonpanon ulkopuolella viimeiset viikot viettäneet Uvis Balinskis ja Martins Dzierkals ovat myös mukana. Kyseessä ei siis ollut pahempi loukkaantuminen, vaan se saattoi olla nuorten penkittämistä hirveettömän pelin saavuttamiseksi. Leiriryhmä jaetaan aluksi kahteen joukkueeseen, jotka käyvät eri aikaan jäällä. Molempiin saadaan 3 täyttä kentällistä ja 2 veskaria.

  Jokerien Janis Kalnins kärsi kevään aikana polvivammasta, joten hänen liittyminen leirille on epävarmaa. Myöskään veskariosastolla ei tällä kertaa käytetä alasarjojen puoliammattilaisia, vaan mukana ovat pitkästä aikaa Eurooppaan täksi kaudeksi palannut Kristers Gudlevskis sekä viime vuosien parhaat junnuveskarit. Yliopistossa pelaava Gustavs Grigals oli 98-ikäluokan ykkösmaalivahti, MHLssä vetävä Niklavs Rauza ysiysien, ja jenkeistä tuleva Janis Vorijs taas 00 vastaava. Vorijs pystyykin pelaamaan siis vielä ensi vuonna U20-kisoissa olettaen ettei tämän kevään U18-turnauksessa torjuva 01 ykkönen 192cm Arturs Silovs aja hänen ohitseen syksyllä. Mielenkiintoista nähdä junnuja myös aikuisten peleissä keskinkertaisten konkareiden sijaan. Voisi olettaa että ainakin 1-2 heistä tekee kunnollisen ammattiuran, ja Latvia saa täten laajuutta valmiiksi leveään maalivahtiosastoonsa!

  Leirin aikana mukaan odotetaan vielä Euroopasta seuraavia pelaajia: Lauris Dārziņs, Ronalds Ķēniņs, Roberts Bukarts, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņs, Edgars Siksna ja Toms Andersons. Tunnettujen laatupelaajien ohella tuosta löytyy puolustaja Siksna sekä hyökkääjä Andersons. Andersonsin edustama Langenthal teki yllätyksen voittamalla Sveitsin divarin mestaruuden, matkalla kaatui mm Kloten. He pääsevätkin karsintaan NLAn selvästi heikointa eli Rapperswilliä vastaan. Andersons pelaa karsinnan tuloksesta riippumatta pääsarjassa ensi vuonna, koska hän teki 2 vuoden sopimuksen Langnaun kanssa. Kun Rapperswill joutuu karsintaan, niin se tarkoittaa sitä että hätäavuksi hankittu valmentaja Harijs Vitolins onnistui pitämään Davosin NLAssa surkean kauden päätteeksi. Siksna pelaa jo neljättä kauttaan Venäjän divaria Karangandassa. Hän oli yllättävän hyvä viime kevään parissa MM-pelissään, ja tänä vuonna on jättipaukku lähellä myös seurauralla. 16 joukkueen pudotuspeleihin sijalta 10 lähtenyt joukkue on raivannut tiensä jo finaaleihin! Matkalla on kaatunut entinen KHL-seura Jugra, runkosarjan kakkonen (leirillä mukana olevien Jansonsin ja Jelisejevsin) Almetievsk sekä sarjaykkönen SKA-Neva Pietari.

  Pohjois-Amerikasta odotellaan seuraavien pelaajien/seurojensa vastauksia: Elvis Merzļikins, Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers, Renārs Krastenbergs, Ņikita Jevpalovs, Kristiāns Rubīns ja Jānis Jaks. Aiemmin esille nostettujen ammattilaisten ohella näemme tuolla kuudetta kautta putkeen USAn junnusarjoissa pelaavan puolustaja Janis Jaksin. Miehellä on jo vyöllään yhdet MM-kisat Hartleyn avausvuodelta. Näinollen leirin ulkopuolelle jää mm viime vuonna mukana ollut lupaava hyökkääjä Eduards Tralmaks. Myös San Josen varaama 193cm 100kg puolustaja Karlis Cukste olisi mukava nähdä pitkästä aikaa Euroopassa, mutta hänenkään aikansa ei ole vielä tänä keväänä. Listalla ei näy Columbuksen maalivahti Matiss Kivlenieksiä, mutta hänen luulisi saavan puhelun ainakin jos Kalnins ei pysty enää pelaamaan. Kolmosvahdin ei tarvitse tulla mielestäni junnusarjoista, koska heillä on vielä aikaa yllinkyllin.


  Harkkaottelujen aikataulu on tarkentunut:
  19.04. klo 21.15 Ranska - Latvija
  21.04. klo 17 Ranska - Latvija
  24.04. klo 19.30 Latvija - Venäjä
  25.04 klo 18.30 Latvija - Venäjä
  03.05. klo 21.30 Sveitsi - Latvija
  04.05. klo 19.30 Sveitsi - Latvija
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019 klo 23.34
  Pistelinko87 tykkää tästä.
 6. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Bob Hartley johdatti Avangard Omskin historiansa toiseen finaalipaikkaan. Valmentaja ei näin ollen ole käytettävissä ainakaan Ranskassa käytävissä harkkapeleissä. Myös kotimatsit Venäjää vastaan ovat vähän siinä ja siinä. Ensimmäisiin peleihin lähdetään Artis Abolsin mukaan vielä kevyemmällä rosterilla, mutta tämän jälkeen aletaan painottamaan enemmän ”taktiikkaa ja strategiaa”. Venäjää vastaan kentälle meneekin jo sellainen joukkue, joka on lähempänä MM-formua.

  Joukkueen mukaan on liittynyt alkuviikosta 2 uutta pelaajaa. Karlis Ozolins (MOGO) ja Arturs Ozolins (Lada Togliatti, VHL). Latvialla on jälleen vajausta sentteriosastollaan, joten nämä herrat tuovat siihen apua. Vaikka he eivät taistelekaan lopullisista kisapaikoista, niin on ihan hyvä juttu ettei laitureita tarvitse heittää keskelle leirin aikana. Varsinkin Karlisin paikkaa voidaan pitää eräänlaisena palkintona hyvästä kaudesta. Hän johdatti joukkueensa Latvian mestariksi, vaikka finaalissa tuli vastaan Kurbads jota johtivat legendaariset Martins Cipulis sekä Janis Sprukts.

  Maan tähtipelaajat Lauris Darzins ja Zemgus Girgensons ovat tällä hetkellä ilman sopimusta. Girgensons on ehtinyt jo kieltäytyä ja myös Darzinsin tilanne on hankala, koska hänen uransa alkaa kääntyä kohti loppusuoraa. Miehellä onkin nyt parin hyvän kauden jälkeen viimeisiä mahdollisuuksia rahastaa kunnolla ja päästä samalla taistelemaan edes jollain tavalla Gagarin Cupista. Latvian kiekkoliitto on taas hakenut jotain tukirahaa saadakseen pelaajia vakuutettua. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään satojen tuhansien kokoinen potti, joten tuo toiminee lähinnä keskitasoisempien ammattilaisten kanssa.

  Katsotaan kuitenkin rauhassa miten Darzinsin sopimusneuvottelut etenevät. Viime vuonnahan Martins Karsums teki sopparin Spartakin kanssa juuri leirin aikana, mikä mahdollisti vihreä valon näyttämisen. Joukkueen runkopelaajista Roberts Bukarts teki juuri jatkon Sparta Prahan kanssa, joten hänen leiritykseen liittymiseen ei pitäisi olla enää esteitä. Puolustaja Oskars Cibulskis (Mountfield, CZE) pelasi kauden lopun käsivamman kanssa. Hän kävikin pienimuotoisessa leikkauksessa joukkueen tippumisen jälkeen. Mies on mukana leirillä, ja on saanut itsensä hiljalleen kuntoutettua. Cibulskis haluaa taistella paikasta joukkueessa ja hypännee takaisin kaukaloon Venäjää vastaan. Hän teki myös jatkosopparin Mountfieldin kanssa, vaikka pöydällä oli tarjouksia myös muilta Tshekin/Saksan joukkueilta.

  Myös ensimmäinen rapakon takainen vahvistus on saapunut leiriryhmään, kun 20-vuotias Renars Krastenbergs saapui maahan eilen. Nuori mies oli reilun viikon verran liian vanha osallistuakseen tämän vuoden U20-kisoihin. Pittsburgh päästää nuorukaisen leirille koska hän on farmissa vain varapelaajan roolissa. Moni muu ECHLn tehomies voi hoitaa saman roolin ja maajoukkuepelit ovat toki henkisesti ja pellillisesti parempi kokemus nuorelle hyökkääjälle kuin kaverien loukkaantumisten odottelu tai ECHL. Vaikka kieltäytymiset kaventavat Latvian kärkilaatua, niin alaketjujen paikoista on nyt mukavasti kilpailua. Dinamo Rigan peruspelaajat yms joutuvat vetämään hyvin päästäkseen kisoihin!

  Joukkueen mahdollinen kapteeni Kaspars Daugavins sanoi haastattelussa ettei hän ole vielä 100% kunnossa, mutta olisi valmis pelaamaan jos kisat alkaisivat 2 viikon kuluttua. Loukkaantumisesta johtuen on toki nyt hyvä että kisat alkavat myöhään, mutta mies kritisoi tätä asiaa yleisellä tasolla. KHL-pelaajien kieltäytymiset eivät ole ihme, koska aikaa ei jää hirveästi perheen kanssa. Kauden jälkeen pitäisi leireillä ensin 4-6 viikkoa, ja pelata siihen perään vielä itse kisat. Kun KHL-leiritykset alkavat jo heinäkuussa, niin lapsia ei ehdi liikaa näkemään.

  Pohjois-Amerikan tilanne selkeytyy lisää viikonlopun ja alkuviikon aikana. Varmaa on vain että Nikita Jevpalovsin kausi päättyy silloin. Toronton farmi pääsee jatkoon sijoilta 5-6 ja he pitävät Kristians Rubinsin joukkueessa koska hänen roolinsa on kasvanut kevään edetessä. Ottawa ei päässyt jatkoon, mutta Rudolfs Balcers jahtaa vielä AHLn pudotuspelejä. Bellevillellä on enää kaksi ottelua jäljellä ja he ovat sijalla 10, joten nyt tarvittaisiin jo ristiinpelaamista jatkopaikan saavuttamiseksi. Matiss Kivlenieksin Cleveland on tällä hetkellä kiinni viimeisessä paikassa. Theodors Blugersin Pittsburgh kohtaa Islandersin ilman kotietua. Hän ei ollut kokoonpanossa ensimmäisessä matsissa, mutta kutsu käynee pian jos joukkue jatkaa häviämistä. Penguinsin viisikot sekoilivat paljon tilanteita omiin, joten hyvä 2suunnan hyökkääjä auttaa hieman, mutta onko se tarpeeksi. Blugersilla on mielestäni sopimus katkolla, joten en tiedä onko hän edes tulossa vaikka tänä vuonna ehtii kisoihin helposti jopa toiseltakin kierrokselta. Columbus ei päästä Elvis Merzlikinsiä leirille ennen kauden päättymistä. Bobrovskyn loukkaantumisen varalle on toki hyvä olla joku järkevä vaihtoehto. Blue Jacketsillä on suuri vuori kiivettävänä kun he kohtaavat Tampa Bayn. Victor Hedmanin pelaaminen loukkaantuneena ei näyttänyt hyvältä avausottelussa, joten siinä lienee heidän iskun paikkansa.

  Entisen Ässäpakin Olegs Sorokinsin ja NHLssäkin pelanneen Herberts Vasiljevsin valmentamana Latvian U18-joukkue harjoittelee samalla omaan turnaukseensa. Tänä aamuna pelattiinkin jonkinlainen lämmittelymatsi aikuisten leiriläisten ja U18 välillä. Tiedä sitten viitsittiinkö siellä hirveästi vielä potkia ja kamppailla, mutta koneet saatiin ainakin käyntiin. B-junnut jatkavat tästä matkaansa Suomeen, jossa he kohtavaat viimeisessä harkkapelissä Vaasan Sportin. Translate ei kertonut minkälainen Sport siellä odottaa, mutta maalaisjärkeni sanoo että se voisi olla U20-ryhmä. Sen luulisi olevan jotenkin vertailukelpoinen V-Venäjän U18-joukkueeseen. Latvia yrittää haastaa kisoissa Slovakian ja V-Venäjä Sveitsin, mutta nämä veriviholliset ovat todennäköisimmät kohtaamaan toisensa karsintapeleissä.

  Latvia-Latvia U18 6-2 (3-1,0-1,3-0)

  Maalit LAT: Elvijs Biezais, Artūrs Ozoliņš, Artūrs Salija, Oskars Batņa, Gunārs Skvorcovs ja Tomass Zeile
  U18: Kristaps Skrastiņš ja Patriks Zabusovs

  Maalivahdit:
  LAT: Gustavs Grigals/Janis Voris
  U18: Rudolfs Lazdins/Karlis Riba
   
 7. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Hyökkääjä Roberts Bukarts (Sparta Praha, CZE) liittyi leirille viikon alkajaisiksi. Laituri Ronalds Keninsin kausi päättyi Sveitsissä Lausannen tappioon välierissä. Hän saapuu Latviaan alkuviikon aikana ja liittyy harjoitusrinkiin joka jää maahan harjoittelemaan. Guntis Galvinsin edustama Trinec eteni eilen Tshekin finaaleihin lyömällä Plzenin game7. He kohtaavat finaaleissa Liberecin, ja Galvins ei siis ole täten käytettävissä ennen viimeisiä harkkapelejä.

  Amerikan puolella Rudolfs Balcersin kausi päättyi runkosarjaan Nikita Jevpalovsin ohella. Kristians Rubinsin Toronto kohtaa AHLn pudotuspeleissä Buffalon farmin paras 5 sarjassa. Matiss Kivlenieksin Cleveland pääsi pudotuspeleihin vaikka he olivat idän sijalla 9. AHLssä pelataankin divisioonien sisäisesti, joten muilla lohkoilla ei ole mitään merkitystä. Philadelphian farmi putosikin jatkosta, vaikka se keräsi enemmän pisteitä kuin Columbus. Teddy Bluegersin Pittsburgh on tappion päästä kauden päättymisestä. Elvis Merzlikinsin Columbus on taas yllättämässä täysin Tampan, joka ei voittanut vaikka jätti vammautuneena pelanneen Hedmanin ulos kokoonpanosta. Elviksen saapuminen joukkueeseen taitaakin nyt vaatia Blue Jacketsin tippumisen Boston/Toronto vastaan 2 kierroksella. Kautensa päättäneiden pelaajien päätöksistä uutisoidaan joskus loppuviikon aikana.

  Ranskaan matkaava joukkue on julkaistu:

  Maalivahdit: Kristers Gudļevskis (Dinamo Riga), Gustavs Dāvis Grigals (Univ. of Alaska-Fairbanks, NCAA)

  Puolustajat: Uvis Balinskis (Dinamo Riga), Krišjānis Rēdlihs (Kuņluņ, KHL), Artūrs Kulda (Severstaļ, KHL), Artūrs Salija (HK Poprad, SVK), Eduards Hugo Jansons (Neftyanik Almetievsk, VHL), Tomass Zeile (Tibro IK, div2 SWE), Roberts Mamčics (HK Liepāja), Ēriks Ševčenko (Jugra Hanti-Mansijsk, VHL), Renārs Kārkls (HK Rīga, MHL)

  Hyökkääjät: Nikolajs Jeļisejevs (Neftyanik Almetievsk, VHL), Edgars Kulda (HC Zlin, CZE), Māris Bičevskis (Mountfield, CZE), Elvijs Biezais (GAP, FRA), Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (Kaikki Dinamo Riga), Egils Kalns (HK Liepāja), Renārs Krastenbergs (Wheeling Nailers, ECHL) ja Artūrs Ozoliņš (Lada Togliatti, VHL)

  Jalkeilla on siis yllättävän hyvä joukkue. Hyökkäyksessä lepuutetaan vielä kärkinimiä, mutta puolustustuksessa on mukana varma kisapakki Arturs Kulda. Pakistossa on tällä hetkellä yllättävän vähän kieltäytymisiä/loukkeja, joten esim. Balinskis ja Redlihs joutuvat tekemään töitä päästäkseen kisoihin! Siinä mielessä ymmärrettävää että pakisto on kovahko. Myös veskarit ovat minulle yllätys. Odotin että ainakin toinen nuorimmista (Niklavs Rauza, Janis Voris) saisi näyttöpaikan.

  Kokoonpano oli harjoituksissa seuraava:

  E.Kulda - Bičevskis - Jeļisejevs
  Krastenbergs - A.Ozoliņš - Dzierkals
  Ģēģeris - Batņa - Marenis
  Biezais - Bērziņš - Skvorcovs

  Kulda - Balinskis
  Rēdlihs - Jansons
  Zeile - Ševčenko
  Mamčics - Kārkls

  Kun vastaan asettuu tosiaan Ranska, niin tuo näyttää aivan kelvolliselta nipulta pääsiäisviikonlopulle. Mielenkiintoisimmat nuoret hyökkääjät Krastenbergs ja Dzierkals on lyöty samaan ketjuun. Jos tekee pitkävetoa, niin oleellinen tieto on myös se, että joukkueen suurimmat tähdet Gudlevskis ja Kulda pelaavat ensimmäisessä pelissä mutta lepäävät toisen.
   
 8. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Penguinsin tiputtua NHL:ssä on mielenkiintoista seurata, lähteekö Teddy Blueger kisoihin. Pitkän AHL-rupeaman jälkeen aukesi vihdoin ovet kunnolla tarunhohtoiseen, ja oli Penguins-kauden ehdottomia valopilkkuja.
   
  PJPT tykkää tästä.
 9. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Tänään julkaistun uutisen perusteella Teodors Blugers saapuu leirille ensi viikolla ja pelaa mahdollisesti jo Venäjää vastaan. Bļugers izlasei pievienosies nākamnedēļ, Balcers pēc divām nedēļām

  Teddy olisi tärkeä vahvistus joukkueelle, koska kärkisentterit A.Dzerins ja Z.Girgensons ovat jo kieltäytyneet. Keskusta olisikin aika karmea ilman Blugersia. Ainakin yksi laiturisentteri joutuisi vetämään keskellä. Nyt on mielenkiintoista nähdä meneekö Daugavins tai Indrasis silti keskelle, vai löydäänkö laidat täyteen laatua jolloin kaksi alempaa sentteriä olisivat heikompia.

  Ottawan Rudolfs Balcersille annetaan enemmän aikaa. Hän liittyy leirille todennäköisesti viikkoa myöhemmin ja tekee debyyttinsä Sveitsiä vastaan. Hyökkääjä Toms Andersons liittyy taas ryhmään välittömästi. Hän pääsi mukaan yllättäen jo nyt, koska Sveitsin karsinnat on peruttu! Se johtuu ymmärtääkseni siitä, että divarin yllättäen voittanut Langenthal on niin pieni joukkue etteivät he olisi voineet nousta. Karsintojen olisi luullut olevan hieno karnevaali pienemmän jengin kotipeleissä, mutta Andersonsin kannalta tämä on hyvä päätös. Hän pelaa joka tapauksessa ensi vuonna NLAta ja miehellä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta kisoihin ilman kunnon leiritystä.

  Montrealin farmissa kohtuullisesti esiintyneestä Nikita Jevpalovsista ei ole vielä kuulunut mitään, mutta hyökkäys alkaa olla joka tapauksessa hiljalleen valmis. Mahdolliset tulevat pelaajat ovat muuten lähinnä pakkeja ja veskareita. Janis Kalninsista ei ole kuulunut sanaakaan aikoihin, joten hänen polvensa lienee liian huonossa kunnossa. Columbuksen veskarien kohtalo onkin isossa roolissa, ettei Kristers Gudlevskis joutuisi huhkimaa liikaa. Hän luhistuu yleensä jos pelejä on liikaa putkessa.

  Lauris Darzinsin päätös ratkaisee lopulta sen, saako Latvia tänä vuonna jalkeille 2 vai 3 laatuketjua. Dzierkals, Krastenbergs, Bukartsin veljekset jne omaavat toki potentiaalia onnistumiseen, mutta Darzinsin ollessa joukkueessa he eivät joutuisi liian suureen rooliin. Laurisilla on uutisoinnin perusteella edelleen selvittämättömiä asioita jääkiekkoliiton kanssa. Hän on tuohtunut koska lähti pari vuotta sitten pelaamaan sopimuksettomana, loukkaantui pahasti ja menetti 6kk palkat kun sai sopparin vasta tervehdyttyään. On siis vaikea nähdä että Darzins lähtisi mukaan ellei saa kirjoitettua sopimusta seuraavan parin viikon aikana.

  Ranskaan lähteneen joukkueen kannattaa esittää parastaan tänä viikonloppuna. Kun kieltäytymisiä on tullut tänä keväänä yllättävän vähän, niin Rigassa on kohta 3 kentällistä miehiä harjoittelemassa, jotka menevät lähtökohtaisesti tuon joukkueen edelle. Sitten on vielä muutama rajatapaus jotka taistelevat samoista paikoista. Jääkiekkoliitto uutisoinee noista tulevista vahvistuksista joskus Ranska-matsien jälkeen. Samalla ilmoitetaan varmaan leikkauksista. Niitä tulee paljon koska Venäjää vastaan pelannee nyt lepäävä ryhmä ja viimeiselle viikolle ei kannata jättää enää liian suurta poppoota.

  Latviaan harjoittelemaan jäänyt ryhmä oli mukana lanseeraamassa uusia pelipaitoja, jotka debytoivat jo Ranskaa vastaan. Toivottavasti kyseessä on vain harkkapeleissä käytettävät paidat, koska ne näyttävät aika karmeilta. Vaakunoiden mukaanotto on ihan kiva, mutta värimaailma on outo. Vieraspaidat näyttävät vaakunoineen Tshekin/Liettuan paidoilta ja kotiversio joltain lämmittelyssä käytettävältä harmaalta. ”Viinin punainen” lippu/paita on yksi Latvian vahvuuksista, joten on täysin järjetöntä poistaa se edes harkkaottelujen ajaksi. Köyhä liitto on varmasti saanut tästä sponssirahaa, mutta on eri asia onko sitä tullut mitään merkittäviä summia..

  Harmaa: https://lhf.glaive.pro/files/bsqUbjW6WSchXCCvQsfO.jpg

  Valkoinen: https://lhf.glaive.pro/files/f1h2EjhAQsNFWs9P5hv8.jpg
   
 10. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  19.4. Ranska-Latvia 2-3 RL

  00.36 1-0 Bertrand (Guttig, Crinon)
  19.33 2-0 Rech (Crinon, Bozon)
  30.51 2-1 Batna (Gegeris)
  55.18 2-2 Bicevskis (E.Kulda?)
  Rankkarit: Jelisejevs-, Dzierkals+, E.Kulda+, Bicevskis-, Krastenbergs-

  FRA 4x2min
  LAT 3x2min

  Maalivahdit:
  Florian Hardy
  Kristers Gudlevskis

  Nousujohteinen ottelu Latvialta. Ranska oli isäntä talossa ensimmäisen erän ajan. He olivat halukkaita ja Latvian jalat olivat jääneet lentokoneeseen. Seisoskeltuaan 25min vieraat saivat peliä hiljalleen auki. Sen jälkeen alkoikin syntyä paikkoja, ja Latvia saa lopulta syyttää omaa tehottomuuttaan ettei peli ratkennut suoraan 3 erässä. Dzierkals ja Biezais missasivat läpiajot, Krastenbergs sai pari laatutonttia muttei upottanut ja muutama streamiltä tunnistamaton pakki sai täydelliset vetopaikat toisesta aallosta mutta he ampuivat suoraan logoon. Gudlevskis joutui myös torjumaan muutamia pahoja paikkoja vieraiden maalilla, mutta samanlaisia avopaikkoja ei sinne montaa auennut.

  Latvian molemmat maalit syntyivät samalla kaavalla. Kun tekemällä tehtyjä maaleja ei uponnut, tuotti joukkueen kova karvaus tulosta. Ranskan pakit alkoivat hätiköimään karvauksen alla ja kun vasemmat laiturit saivat riiston aikaan syvällä, ajoi sentteri suoraan maalille ja kiekko reppuun todella nopeasti riiston jälkeen. Syöttäjiä ei ole lisätty tulosseurantaan, mutta ensimmäisen riisti mielestäni Gegeris ja toisen mahdollisesti Edgars Kulda. Pelaajat ovat kehuneet Bob Hartleyn yksinkertaista pelisysteemiä, ja se näkyi taas ihan hyvin ottelun loppupäässä + sunnuntainakin.

  Harkkapelejä tulee aina seurattua huonolla fokuksella, joten pakkien tekemisestä on paha sanoa tarkemmin. Mitään suuria mokia ei ainakaan näkynyt. Koko joukkue oli kohmeessa vielä alussa. Latvia kesti jatkoajalla alivoiman ja lopulta mentiin rankkareille. Dzierkals korjasi peliajan missauksen upottamalla hienon maalin. Hän kusetti harhautusta ja päästi kiekon lipumaan längistä sisään Kucherovin tavoin! Myös E.Kulda onnistui omassa kikassaan. Krastenbergsillä oli parhaat veivit epäonnistujista. Gudlevskis päästi yhden rankkarin viidestä.

  21.4. Ranska-Latvia 2-0

  5.20 1-0 S.Treille (Leclerc, T.Da Costa) YV
  23.23 Chakiachvili (Bertrand, Rech)
  Rankkarit: Kalns+, Krastenbergs+, Biezais-, Dzierkals-, K.Redlihs-, Kalns-, Krastenbergs+. Grigals 5/7

  FRA 8x2min
  LAT 8x2+10min

  Maalivahdit:
  Henry Buysse
  Gustavs Grigals

  Toinen ottelu oli monella tapaa samanlainen kuin ensimmäinenkin. Isännät aloittivat jälleen vahvasti ja veivät ekaa puoliskoa. He saivat monta ylivoimaa ja tekivät niistä myös maalin. NCAA-vahti Gustavs Grigals näytti ihan hyvältä veräjällään. Hän ei vuotanut läheskään samalla tavalla kuin viime keväänä koeotteluissa käytetyt heikkojen Euroopan liigojen (Ranska,Tanska,Italia,Latvia,Saksan/Itävallan divari) veskarit.

  Latvia sai taas pelin käymään loppua kohti. Viimeisen 30 minuutin aikana isännillä ei ollut montaa paikkaa ja he joutuivat taas vaikeuksiin vieraiden nopeuden kanssa. Tällä kertaa ei kuitenkaan avautunut useita avopaikkoja, Buysse pääsikin paljon helpommalla kuin perjantaina hyvin pelannut Hardy. Seurasin peliä toki sivusilmällä, mutta ainut mieleen jäänyt huippupaikka oli Jelisejevsin tulinen rannari tolppaan toisen erän lopussa.

  Ottelun loppua kohti Ranskan pakit alkoivat tekemään taas virheitä. Tällä kertaa se aiheutti mailan käyttöä josta syntyi ok määrä ylivoimaa. Latvian yv oli kuitenkin mielikuvituksetonta. Siinä oli etsikkoajat viedä peli taas jatkoille. Matsin jälkeen ammuttiin rankkarit harjoituksen kunniaksi. Krastenbergs teki 2 kaunista maalia ja konkaripakki Redlihs pääsi yllättäen koittamaan. Hän ampui napakan ranteen veskarin läpi, mutta tolppa pelasti isännät. Grigalsia vietiin pahasti jossain maalissa, mutta hän torjui toisaalta muutaman ihan näyttävästi. Jalat tuntuvat liikkuvan suht hyvin alakulmiin.  Ensimmäiset pelit on nyt takana ja alkuviikosta ilmoitetaan varmasti leikkauksista ja varmaan uusista pelaajistakin. Jelisejevs ja Krastenbergs olivat teräviä näissä matseissa, joten he luovat painetta ainakin E.Kuldalle ja miksei Dzierkalsillekin. Nämä kaikki taistelevat niistä muutamasta viimeisestä hyökkääjän paikasta. Omsk hävisi finaalit suoraan 4-0, joten Bob Hartleyn pitäisi olla mukana jo Venäjää vastaan. Columbuksen ja Toronton farmit ovat aloittaneet sarjansa voitoilla, joten sieltä ei välttämättä ole tulossa apuja ainakaan ennen ihan kisojen aattoa.

  Leikkuriin joutuvat pelaajat jatkavat vielä kauttaan parin matsin ajan. He muodostavat Latvian B-joukkueen, joka on tullut tutuksi viime vuosien aikana. He ovat ottaneet matseja lähialueen pienempiä maita vastaan (Viro, Liettua, Ukraina jne), ja tänä keväänä he kävivät pätkimässä Japanin ja Korean Aasiassa. Viro valmistautuu tällä hetkellä omiin kotikisoihinsa, joten he haluavat kovia harkkapelejä itselleen. Tuplaottelut Latviaa vastaan ovat juuri sitä, ennen kuin he pääsevät isännöimään hieman heppoisempia nippuja..
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 00.06
 11. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Aika hyvä analyysi näyttäisi jo olevan eikä lisättävää juuri ole. Merzlikinsin mahdollinen poissaolo kirpaisee kovasti, muuten puolustukseen on tulossa miltei optimaalinen kokoonpano (jos Galvins pääsee) ja hyökkäyksen osalta myös Darzins on kuulemma lähellä liittymistä joukkueeseen. Seuraavat pelit ovat Venäjää vastaan ja Hartleyn alaisuudessa, joten kohta tiedetään lisää.
   
 12. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Bob Hartley on tosiaan saapunut Latviaan ja julkaisi tänään joukkueensa Venäjää vastaan.

  Maalivahdit:
  Kristers Gudļevskis (Dinamo Riga)
  Gustavs Dāvis Grigals (Univ. of Alaska-Fairbanks, NCAA)

  Puolustajat:
  Oskars Cibulskis (Mountfield, CZE)
  Kristaps Sotnieks (Dinamo Riga)
  Krišjānis Rēdlihs (Kuņluņ, KHL)
  Ralfs Freibergs (HC Zlin, CZE)
  Artūrs Kulda (Severstaļ, KHL)
  Uvis Balinskis (Dinamo Riga)
  Kristaps Zīle (Dinamo Riga)
  Roberts Mamčics (Liepaja)

  Hyökkääjät:
  Rodrigo Ābols (Örebro, SHL)
  Miks Indrašis (Dynamo Moskova, KHL)
  Kaspars Daugaviņš (Spartak Moskova, KHL)
  Roberts Bukarts (Sparta Praha, CZE)
  Ronalds Ķēniņš (Lausanne, NLA)
  Gints Meija (Dinamo Riga)
  Rihards Bukarts (Schwenninger, DEL)
  Renārs Krastenbergs (Wheeling Nailers, ECHL)
  Vitālijs Pavlovs (Dinamo Riga)
  Oskars Batņa (Dinamo Riga)
  Emīls Ģēģeris (Dinamo Riga)
  Mārtiņš Dzierkals (Dinamo Riga)
  Rihards Marenis (Dinamo Riga)

  Viroa päiväpeleissä isännöivä joukkue:
  Veskarit: Jānis Auziņš, Rihards Cimermanis. Pakit: Tomass Zeile, Renārs Kārkls, Ēriks Ševčenko, Hugo Jansons, Artūrs Salija, Kristaps Jākabsons, Krišs Lipsbergs. Hyökkääjät: Elvijs Biezais, Nikolajs Jeļisejevs, Daniels Bērziņš, Toms Andersons, Artūrs Ozoliņš, Lauris Rancevs, Gunārs Skvorcovs, Kārlis Ozoliņš, Roberts Lipsbergs, Egils Kalns, Vladislavs Adeļsons ja Ričards Bernhards.

  Molemmilta listoilta puuttuu Ranskaa vastaan ykkösketjussa pelanneet Maris Bicevskis (Mountfield, CZE) ja Edgars Kulda (Zlin, CZE). He jatkavat siis joukkueen mukana ainakin siihen asti, kun selviää monta hyökkääjää on vielä tulossa ulkopuolelta. Eikä sitä tiedä jos he vaikka pelaisivat toisessa Venäjä-matsissa Dinamo Rigan peruspelaajien tilalla. On myös hieman outoa, että nuoret veskarit Niklavs Rauza ja Janis Voris eivät ole kummassakaan listassa. He eivät pääse pelaamaan Viroa vastaan, joten keräävät lähinnä kokemusta huippupelaajien kanssa treenaamisesta.

  B-joukkueessa on siis aika odotettu lista pelaajia. Koska kieltäytymisiä on yllättävän vähän, niin kaikki VHL- ja Slovakian liigan pelaajat on pudotettu A-jengistä. Ensi kaudeksi NLAhan siirtyvä Toms Andersons on näemmä myös tippunut pääsemättä pelaamaan yhtään ottelua. Hyökkäys on toisaalta niin leveä, ettei hänellä oikein vielä tässä vaiheessa olisi jakoja loppuun asti. Maalivahdeiksi on haettu kauden parhaat Latvian liigan vahdit. Cimermanis oli hyvä alkukauden harkkapeleissä Sloveniaa, Ranskaa yms vastaan. Myös kenttäpelaajia on täydennetty Latvian liigan parhailla alle 30-vuotiailla.

  Venäjää vastaan pelataankin jo keskellä viikkoa, joten uusia pelaajauutisia ei vielä julkaistu. Amerikan tilanne selviää lisää viikonlopun aikana. Balcers ja Blugers saapuvat niillä main, mutta muista ei ole kerrottu lisätietoja. Columbuksen tuleva vastustaja selviää ensi yönä Boston-Toronto game7. Kun kaksi veskaria on loukkaantuneena, Merzlikinsin saaminen olisi entistä tärkeämpää. Guntis Galvinsin Trinec on Tshekin finaaleissa tasatilanteessa 2-2. Edgars Siksnan Karaganda johtaa VHLn finaaleja voitoin 3-1. Kykeneviä pakkeja alkaa olemaan paljon rosterissa, jos nämä herrat selviävät kunnossa leirille.