Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

MM 2019: Iso-Britannia

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Pardus, 08.01.2019 klo 00.26.

 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Avataanpa jo hyvissä ajoin ketju, kun niin harvinaisesta herkusta on nykyaikana kyse: britit jääkiekon MM-kisoissa! Vieläkin muistelen lämmöllä viime kevään ratkaisevaa ottelua Unkaria vastaan, tasoitusmaalia 15 sekuntia ennen loppua ja nousun jo varmistuttua ammuttuja rankkareita. Olihan se jotain uskomatonta.

  Britit pelaavat viisi harjoitusottelua ennen kisoja ja ensimmäisessä näistä he kohtaavat Dinamo Riian Coventryn jäähallissa 6. helmikuuta. Joulukuun puolivälissä oli enää seisomapaikkoja jäljellä, joten täysi tupa (3000) odottanee latvialaisia.

  Muut harjoitusottelut:
  19.4. Iso-Britannia - Italia (Coventry)
  21.4. Iso-Britannia - Unkari (Milton Keynes)
  27.4. Iso-Britannia - Torpedo Nižni Novgorod (Nottingham)
  28.4. Iso-Britannia - Torpedo Nižni Novgorod (Sheffield)

  Ladeilta erittäin fiksu veto kohdata niinkin kova vastus kuin Torpedo pari kertaa kisojen alla, ettei A-sarjan vauhti tule sitten aivan puskista.

  Ottelut MM-kisoissa:
  11.5. Saksa - Iso-Britannia
  12.5. Iso-Britannia - Kanada
  14.5. Iso-Britannia - Tanska
  15.5. USA - Iso-Britannia
  17.5. Suomi - Iso-Britannia
  18.5. Iso-Britannia - Slovakia
  20.5. Ranska - Iso-Britannia

  Viime keväänä tuli ostettua Lontoosta komea Union Jack -pipo, joka päässä ajattelin katsella brittien edesottamuksia kisoissa :D
   
  San Jose Shark #50 tykkää tästä.
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Viime kevään D1 kisoissa Briteillä oli joukkueessa 5 kahden passin kenttäpelaajaa ja yksi veskari (Jackson Whistle) joka hänkin pelannut joskus 10-vuotiaana junnukiekkoa Briteissä mut palannut sitten Canadaan Midget-sarjaan ja sieltä WHL:ään. Kolmella joukkueen pelaajista oli AHL-kokemusta, Brendan Brooksilla peräti 262 ottelun verran. Brooks tosin on jo täyttänyt 40 v. joten pelivuodet alkaa olemaan takana päin ja edessä on siirtyminen penkin taa.
   
 3. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Tästä katsottavissa tuo Iso-Britannia - Unkari ottelu kokonaisena hyvällä laadulla IIHF:n Youtube-kanavalta!
   
 4. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Onko Britannia hankkinut kesän aikana lisää vahvistuksia? Maan sarjassa pelaa ainakin suuri määrä alemman tason ulkkareita, joten heidän houkuttelu puntapinolla pitäisi olla mahdollista. Tepsissäkin nähty Travis Ehrhardt on näemmä siirtynyt Englantiin, joten esim. hän voisi kohta pelata veljensä kanssa pakkiparina maaotteluissa. Korea näytti viime vuonna mitä tapahtuu jos lähtökohtaisesti C-sarjan tasoinen joukkue (verrattavissa Puolaan, Ukrainaan, Liettuaan) vahvistuu kentällisellä kanukkeja ja lähtee A-sarjaan. Kapea materiaali riittää vielä B-sarjassa ja hyvän tuurin sattuessa voit noustakin. Pääsarjassa on kuitenkin todella vaikeaa jos omia pelaajia ei riitä oikeastaan kuin yhteen kentälliseen. Toinen kentällinen kanukkeja laittaisi ainakin Ranskan/Itävallan/V-Venäjän vaaranvyöhykkeelle, varsinkin jos he kärsivät poissaoloista.


  Olen nähnyt Briteiltä täyden pelin viimeksi kun he pelasivat Olympiakarsinnoissa Latviassa. Ottelu oli odotun tuskainen kun tasoero oli suuri. Hyvät KHL-pelaajat + vanha Sandis Ozolins pelasivat käytännössä laadukasta ja fyysistä mestisjoukkuetta vastaan ja ottelu olikin laiskanpuoleinen pakkopulla. Tälle keväälle Englanti on ottanut hyviä harkkavastustajia, koska B-sarjan joukkueet antavat heille tasaisia pelejä. KHL:n alemman keskikastin ryhmät Dinamo Riga ja Novgorodin Torpedo eivät taas ole Latvian Olympiajengin tasolla syvyyden osalta, mutta kärkikentät ovat kuitenkin hyviä ja jalka liikkuu muillakin hyvin alasarjoihin verrattuna jos motivaatiota vaan löytyy outoon harkkapeliin.


  Laadukkaat pikkumaat kärsivät myös aina poissaoloista MM-kisoissa jos ei pelata kotikisoja, joten KHL:n alempi keskikasti tai jopa alajoukkueet antavat ihan hyvän kuvan tuosta turnauksesta. Siellä ei todellakaan joudu kohtaamaan mitään Slovakian/Latvian/Saksan Olympiamiehistön tapaisia 4 laatuketjun ryhmiä. Korean kanssa kävi kuitenkin niin, että ne heikommatkin ammattipelaajat olivat liian hyviä viime vuoden turnauksessa. Luisteluvoima ja mailankäsittely olivat liikaa Euroopan kärkisarjojen miehillä.


  Kanukit ovat tärkeitä näille B/C-sarjan välimaaston maille myös siksi, että junnuista ei tule tasaisesti apuja. Britit ja Korea aloittivat eilen U20-kisansa, ja molemmat pelaavat D-sarjassa, joten vastustajat eivät ole mitään maagisia. Korea onnistui nappaamaan pisteen jatkoaikatappiosta Romanialle, mutta Britit jäivät pisteittä päästettyään 6 maalia Liettuaa vastaan. Tähän peilaten on vaikea nähdä että nämä maat nousisivat ihan hetkeen hyvien B-maiden tasolle omin voimin. Itävalta/Slovenia/Kazakit/Italia/Unkari ovat kuitenkin suht vakavasti otettavia ja omaavat 1-2 ketjua vaarallisia pelaajia ihan Euroopan mittapuulla.


  V-Venäjä ja Kazakstan ovat toki myös vahvistaneet itseään keinotekoisesti kanukeilla. He ovat kuitenkin lähtökohtaisestikin ihan hyviä joukkueita. Belarus on omin avuin Ranskan kanssa A-sarjan alakastia ja Kazakstan taas hyvä B-sarjan nousuehdokas. Ostopelaajien hankkiminen pitäisi ehdottomasti tehdä vaikeammaksi, se ei ole oikein niitä pikkumaita kohtaan jotka pelaavat omillaan. En tiedä mitä Britannia aikoo tehdä jatkossa, mutta ainakin V-Venäjä olisi tippunut jo ennen viime kevättä ilman ulkomaalaisiaan. Heidän kotimaiset ja ulkomaiset laatupelaajat alkavat myös vanhenemaan pahasti käsiin, joten halu ostaa taas jenkkejä tai jopa ruotsalaisia (!!) kasvanee Minskissä nopeasti.
   
 5. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Eiköhän briteillä ole tavoitteena ihan omin voimin pelata nyt ja tulevaisuudessa maajoukkuetasolla. Ei kiekko ainakaan kehittynyt maassa, vaikka pelasivat koko 1900-luvun kanadalaisilla pelaajilla olympiakullasta huolimatta. Varsin väsynyttä katsottavaa taidollisestikin olivat aikoinaan brittien pelit. Junioreita on paranneltu pidemmän aikaa ja nyt maajoukkue on lähes tulkoon kokonaan omia kasvatteja täynnä ja se näkyy hengessäkin. Ei kannata heti kuuta tavoitella, vaan pitkäjänteisesti kehittää maajoukkuetta. Katastrofiasennetta tuskin kannattaa ottaa vaikka britit tippuisivat hissillä Div1B:hen kahdessa vuodessa.

  Briteilä on hyvä U20 maajoukkue (suosikki voittamaan turnauksen Viron ja Liettuan ohella), tähtenään piste/peli tahtia OHL.ssä pelaava Liam Kirk. Pitää muistaa että myös muuallakin tehdään hyvää työtä. Liettuan ja Viron juniorit ovat parantaneet kuin sika juoksuaan ja se näkyy viiden vuoden sisällä. Liettualla jo nyt aikuisten maajoukkueessa.