Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus
 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Avataanpa jo hyvissä ajoin ketju, kun niin harvinaisesta herkusta on nykyaikana kyse: britit jääkiekon MM-kisoissa! Vieläkin muistelen lämmöllä viime kevään ratkaisevaa ottelua Unkaria vastaan, tasoitusmaalia 15 sekuntia ennen loppua ja nousun jo varmistuttua ammuttuja rankkareita. Olihan se jotain uskomatonta.

  Britit pelaavat viisi harjoitusottelua ennen kisoja ja ensimmäisessä näistä he kohtaavat Dinamo Riian Coventryn jäähallissa 6. helmikuuta. Joulukuun puolivälissä oli enää seisomapaikkoja jäljellä, joten täysi tupa (3000) odottanee latvialaisia.

  Muut harjoitusottelut:
  19.4. Iso-Britannia - Italia (Coventry)
  21.4. Iso-Britannia - Unkari (Milton Keynes)
  27.4. Iso-Britannia - Torpedo Nižni Novgorod (Nottingham)
  28.4. Iso-Britannia - Torpedo Nižni Novgorod (Sheffield)

  Ladeilta erittäin fiksu veto kohdata niinkin kova vastus kuin Torpedo pari kertaa kisojen alla, ettei A-sarjan vauhti tule sitten aivan puskista.

  Ottelut MM-kisoissa:
  11.5. Saksa - Iso-Britannia
  12.5. Iso-Britannia - Kanada
  14.5. Iso-Britannia - Tanska
  15.5. USA - Iso-Britannia
  17.5. Suomi - Iso-Britannia
  18.5. Iso-Britannia - Slovakia
  20.5. Ranska - Iso-Britannia

  Viime keväänä tuli ostettua Lontoosta komea Union Jack -pipo, joka päässä ajattelin katsella brittien edesottamuksia kisoissa :D
   
  San Jose Shark #50 tykkää tästä.
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Viime kevään D1 kisoissa Briteillä oli joukkueessa 5 kahden passin kenttäpelaajaa ja yksi veskari (Jackson Whistle) joka hänkin pelannut joskus 10-vuotiaana junnukiekkoa Briteissä mut palannut sitten Canadaan Midget-sarjaan ja sieltä WHL:ään. Kolmella joukkueen pelaajista oli AHL-kokemusta, Brendan Brooksilla peräti 262 ottelun verran. Brooks tosin on jo täyttänyt 40 v. joten pelivuodet alkaa olemaan takana päin ja edessä on siirtyminen penkin taa.
   
 3. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Tästä katsottavissa tuo Iso-Britannia - Unkari ottelu kokonaisena hyvällä laadulla IIHF:n Youtube-kanavalta!
   
 4. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Onko Britannia hankkinut kesän aikana lisää vahvistuksia? Maan sarjassa pelaa ainakin suuri määrä alemman tason ulkkareita, joten heidän houkuttelu puntapinolla pitäisi olla mahdollista. Tepsissäkin nähty Travis Ehrhardt on näemmä siirtynyt Englantiin, joten esim. hän voisi kohta pelata veljensä kanssa pakkiparina maaotteluissa. Korea näytti viime vuonna mitä tapahtuu jos lähtökohtaisesti C-sarjan tasoinen joukkue (verrattavissa Puolaan, Ukrainaan, Liettuaan) vahvistuu kentällisellä kanukkeja ja lähtee A-sarjaan. Kapea materiaali riittää vielä B-sarjassa ja hyvän tuurin sattuessa voit noustakin. Pääsarjassa on kuitenkin todella vaikeaa jos omia pelaajia ei riitä oikeastaan kuin yhteen kentälliseen. Toinen kentällinen kanukkeja laittaisi ainakin Ranskan/Itävallan/V-Venäjän vaaranvyöhykkeelle, varsinkin jos he kärsivät poissaoloista.


  Olen nähnyt Briteiltä täyden pelin viimeksi kun he pelasivat Olympiakarsinnoissa Latviassa. Ottelu oli odotun tuskainen kun tasoero oli suuri. Hyvät KHL-pelaajat + vanha Sandis Ozolins pelasivat käytännössä laadukasta ja fyysistä mestisjoukkuetta vastaan ja ottelu olikin laiskanpuoleinen pakkopulla. Tälle keväälle Englanti on ottanut hyviä harkkavastustajia, koska B-sarjan joukkueet antavat heille tasaisia pelejä. KHL:n alemman keskikastin ryhmät Dinamo Riga ja Novgorodin Torpedo eivät taas ole Latvian Olympiajengin tasolla syvyyden osalta, mutta kärkikentät ovat kuitenkin hyviä ja jalka liikkuu muillakin hyvin alasarjoihin verrattuna jos motivaatiota vaan löytyy outoon harkkapeliin.


  Laadukkaat pikkumaat kärsivät myös aina poissaoloista MM-kisoissa jos ei pelata kotikisoja, joten KHL:n alempi keskikasti tai jopa alajoukkueet antavat ihan hyvän kuvan tuosta turnauksesta. Siellä ei todellakaan joudu kohtaamaan mitään Slovakian/Latvian/Saksan Olympiamiehistön tapaisia 4 laatuketjun ryhmiä. Korean kanssa kävi kuitenkin niin, että ne heikommatkin ammattipelaajat olivat liian hyviä viime vuoden turnauksessa. Luisteluvoima ja mailankäsittely olivat liikaa Euroopan kärkisarjojen miehillä.


  Kanukit ovat tärkeitä näille B/C-sarjan välimaaston maille myös siksi, että junnuista ei tule tasaisesti apuja. Britit ja Korea aloittivat eilen U20-kisansa, ja molemmat pelaavat D-sarjassa, joten vastustajat eivät ole mitään maagisia. Korea onnistui nappaamaan pisteen jatkoaikatappiosta Romanialle, mutta Britit jäivät pisteittä päästettyään 6 maalia Liettuaa vastaan. Tähän peilaten on vaikea nähdä että nämä maat nousisivat ihan hetkeen hyvien B-maiden tasolle omin voimin. Itävalta/Slovenia/Kazakit/Italia/Unkari ovat kuitenkin suht vakavasti otettavia ja omaavat 1-2 ketjua vaarallisia pelaajia ihan Euroopan mittapuulla.


  V-Venäjä ja Kazakstan ovat toki myös vahvistaneet itseään keinotekoisesti kanukeilla. He ovat kuitenkin lähtökohtaisestikin ihan hyviä joukkueita. Belarus on omin avuin Ranskan kanssa A-sarjan alakastia ja Kazakstan taas hyvä B-sarjan nousuehdokas. Ostopelaajien hankkiminen pitäisi ehdottomasti tehdä vaikeammaksi, se ei ole oikein niitä pikkumaita kohtaan jotka pelaavat omillaan. En tiedä mitä Britannia aikoo tehdä jatkossa, mutta ainakin V-Venäjä olisi tippunut jo ennen viime kevättä ilman ulkomaalaisiaan. Heidän kotimaiset ja ulkomaiset laatupelaajat alkavat myös vanhenemaan pahasti käsiin, joten halu ostaa taas jenkkejä tai jopa ruotsalaisia (!!) kasvanee Minskissä nopeasti.
   
 5. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Eiköhän briteillä ole tavoitteena ihan omin voimin pelata nyt ja tulevaisuudessa maajoukkuetasolla. Ei kiekko ainakaan kehittynyt maassa, vaikka pelasivat koko 1900-luvun kanadalaisilla pelaajilla olympiakullasta huolimatta. Varsin väsynyttä katsottavaa taidollisestikin olivat aikoinaan brittien pelit. Junioreita on paranneltu pidemmän aikaa ja nyt maajoukkue on lähes tulkoon kokonaan omia kasvatteja täynnä ja se näkyy hengessäkin. Ei kannata heti kuuta tavoitella, vaan pitkäjänteisesti kehittää maajoukkuetta. Katastrofiasennetta tuskin kannattaa ottaa vaikka britit tippuisivat hissillä Div1B:hen kahdessa vuodessa.

  Briteilä on hyvä U20 maajoukkue (suosikki voittamaan turnauksen Viron ja Liettuan ohella), tähtenään piste/peli tahtia OHL.ssä pelaava Liam Kirk. Pitää muistaa että myös muuallakin tehdään hyvää työtä. Liettuan ja Viron juniorit ovat parantaneet kuin sika juoksuaan ja se näkyy viiden vuoden sisällä. Liettualla jo nyt aikuisten maajoukkueessa.
   
 6. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Britit voittivat eilisessä harjoitusottelussaan Dinamo Riian 3-1.

  Vaikea sanoa millaisella asenteella Dinamo on pelannut, mutta kyllä tämä nyt pientä toivonkipinää herättää, että britit voisivat yllättää MM-jäillä Ranskan tai Tanskan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019 klo 07.42
 7. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Iso-Britannian 1. MM-leiriryhmä. Tällä joukkueella kohdataan Italia 19.4. ja Unkari 21.4.

  Maalivahdit
  Ben Bowns – Cardiff Devils
  Thomas Murdy – Cardiff Devils
  Jackson Whistle – Sheffield Steelers

  Puolustajat
  Josh Batch – Cardiff Devils
  Tim Billingsley – Nottingham Panthers
  Dallas Ehrhardt – Manchester Storm
  Mark Garside – Belfast Giants
  Steve Lee – Nottingham Panthers
  Evan Mosey – Cardiff Devils
  Ben O’Connor – Sheffield Steelers
  David Phillips – Sheffield Steelers
  Mark Richardson – Cardiff Devils

  Hyökkääjät
  Ollie Betteridge – Nottingham Panthers
  Brendan Connolly – Glasgow Clan
  Ben Davies – Guildford Flames
  Robert Dowd – Sheffield Steelers
  Robert Farmer – Nottingham Panthers
  Luke Ferrara – Coventry Blaze
  Mike Hammond – Manchester Storm
  Liam Kirk – Peterborough Petes
  Robert Lachowicz – Nottingham Panthers
  Ben Lake – Coventry Blaze
  Ciaran Long – Manchester Storm
  Matthew Myers – Cardiff Devils
  Craig Peacock – Glasgow Clan
  Brett Perlini – Nottingham Panthers
  Jonathan Phillips – Sheffield Steelers
  Colin Shields – Belfast Giants
   
 8. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Onko mahdollista, että Nathan Walker pelaisi Iso-Britannian joukkueessa mikäli pelit Pohjois-Amerikassa loppuvat?
   
 9. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Leijonat
  Lainaus:
  Walker edustaa maajoukkuetasolla Australiaa.
   
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Jostain syystä juuri suomalaisia kiinnostaa brittien edesottamukset kisoissa, sillä isäntämaa Slovakian lisäksi ottelu Suomea vastaan on loppuunmyyty. Lippuja ovat ostaneet nimenomaan suomalaiset, koska kisaisännät olivat jättäneet varaamatta lippuja brittifaneille. Syytä en tiedä.
   
 11. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Italia voitti eilen 5-2. Huomenna britit kohtaavat Unkarin ja viikon kuluttua KHL-joukkue Torpedon kahteen kertaan.
   
 12. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Nämä nimet liittyvät Iso-Britannian leiriryhmään:

  Josh Tetlow (Nottingham Panthers)
  Sam Duggan (Cardiff Devils)
  Paul Swindlehurst (Belfast Giants)
  Joey Lewis (ESV Kaufbeuren)
   
 13. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Leijonat
  Iso-Britannian joukkue kisoihin

  Maalivahdit

  Ben Bowns – Cardiff Devils
  Thomas Murdy – Cardiff Devils
  Jackson Whistle – Sheffield Steelers

  Puolustajat
  Tim Billingsley – Nottingham Panthers
  Dallas Ehrhardt – Manchester Storm
  Steve Lee – Nottingham Panthers
  Evan Mosey – Cardiff Devils
  Ben O’Connor – Sheffield Steelers
  David Phillips – Sheffield Steelers
  Mark Richardson – Cardiff Devils
  Paul Swindlehurst – Belfast Giants

  Hyökkääjät
  Ollie Betteridge – Nottingham Panthers
  Ben Davies – Guildford Flames
  Robert Dowd – Sheffield Steelers
  Robert Farmer – Nottingham Panthers
  Luke Ferrara – Coventry Blaze
  Mike Hammond – Manchester Storm
  Liam Kirk – Peterborough Petes
  Robert Lachowicz – Nottingham Panthers
  Ben Lake – Coventry Blaze
  Joey Lewis – ESV Kaufbeuren
  Matthew Myers – Cardiff Devils
  Brett Perlini – Nottingham Panthers
  Jonathan Phillips – Sheffield Steelers
  Colin Shields – Belfast Giants
   
 14. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Briteillä kahta pelaajaa lukuun ottamatta kaikki pelaajat oman kotimaan pääsarjasta. Mielenkiintoista nähdä mitä selviytymistaistelua tästä heille tulee.

  OHL:ssä pelaava seiskakierroksen NHL-varaus Liam Kirk lienee kiekkoa seuraaville tuttu nimi. Se toinen maan rajojen ulkopuolella pelaava DEL2:sta pelaava Joseph Lewis. Teki Saksan kakkossarjassa 42 pistettä. Jos jotain verrokkia haluaa hakea pisteiden muodossa, niin Juuso Rajala teki samassa sarjassa pisteen enemmän.
   
 15. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Minkäköhän tasoinen Iso-Britannian liiga tai ylipäätään tämä joukkue on? Onko heikompi kuin viime vuoden kisojen Etelä-Korean joukkue?
   
 16. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Brett Perlinin aavistuksen tunnetumpi veli ei taida olla edustuskelpoinen, vaikka GBR passista löytyykin?
   
 17. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Ei ole. Brett valitsi Britannian maajoukkueen ja Brendan Kanadan ja molemmat ovat kyseisiä maita myös arvoturnauksissa edustaneet.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 18. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Mestis-tasoinen, aavistuksen kovempi kuin Asia League, jossa eteläkorealaiset pelaavat. Maajoukkueet ovat melkolailla tasavahvoja.

  Edit. Lisättäköön nyt vielä, että Unkarin britit voittivat sunnuntaina 3-1.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019 klo 00.05
 19. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Jumaleissön! Nyt vasta huomasin, että britit voittivat jo toistamiseen KHL-joukkueen! Lauantaina luvuin 5-4. Sunnuntain ottelusta Torpedo poistui voittajana luvuin 2-5. Ei huono tulos sekään.

  Harjoitusotteluiden saldona siis kolme voittoa ja kaksi tappiota. Tästä on hyvä lähteä kevään karnevaaleihin.

  Olisihan se upeaa, jos britit pudottaisivat Ranskan tai Tanskan B-sarjaan.
   
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Iso-Britannia pelaa sittenkin vielä yhden harjoitusottelun, huomenna Popradissa kisaisäntä Slovakiaa vastaan.
   
 21. Damon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Mitään pois ottamatta briteiltä, mutta oma käsitys on ollut se, että noilta vastustajilta on puuttunut puolet vakiokokoonpanosta. Lisäksi voi vetää johtopäätöksiä siitä, että mikä näiden KHL-pelaajien motivaatio on pelata jotain treenipelejä oman kauden päättymisen jälkeen. Kuten eilisessä Suomen pelissäkin Jortikka puhui niin KHL-pelaajillahan loppuu osalla kausi jo helmikuussa, mutta joutuvat silti jäämään "töihin" seuraan tai muuten eivät saa palkkaa.

  Suomessahan ei ihan samanlaista kulttuuria ole. Vaikka kausi loppuisikin runkosarjaan maaliskuussa, niin ei käsittääkseni pelaajia pakoteta jäämään ikään kuin "päivätöihin" vielä seuraan 30.4.2019 saakka sillä uhalla, ettei palkkaa maksettaisi esim. huhtikuulta.
   
 22. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Tokkiisa, mutta tuo se joukkueelle lisää itseluottamusta, kun kaatavat KHL-joukkueen. Ja puolia normi kokoonpanosta ei puuttunut Dinamo Riialta eikä Torpedoltakaan. 75% normi kookonpanoista on lähellä totuutta, Riialla taisi olla jopa enemmän.
   
 23. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Tämä on ihan totta. KHL-joukkueet ymmärtää sen verran ettei kärkipelaajia voi oikein vaatia pysymään ensin joukkueen mukana pitkään ja palaamaan sitten vielä harjoitusleirille 1.7. tms. Osa voidaan pakottaa, koska heidät on helppo korvata ja he tietävät sen. Seurajoukkueita vastaan pelaaminen olikin ihan kiva ajatus Briteiltä, mutta se olisi kannattanut hoitaa vaikka joulutauolla. Silloinkin olisi konkarit halunneet perheen luokse, mutta useampi olisi varmasti lähtenyt. Motivaatioon "jotain Englantia" vastaan se ei kuitenkaan olisi vaikuttanut. Torpedo oli ollut lomalla jo 1.5 kk ja peluutti periaatteessa yli 50% miehistään, mutta olihan se heikko joukkue "KHL-ryhmäksi". Jos otat mistä tahansa ammattijoukkueesta pois molemmat maalivahdit, kaikki ulkomaalaiset ja puolet laadukkaista kotimaisista, niin jäljelle ei jää paljoa. Torpedo ei ole top8-joukkueiden tapainen laatujengi, joten alaketjut eivät ole maagiset. Vakavasti otettavia pelaajia taisi olla matkassa vain Orlov, Shenfeld, Galuzin ja eläkettä lähenevät D.Semin + Varnakov. Jälkimmäiset eivät varmaan uskaltaneet kieltäytyä etteivät tipu kokoonpanosta kun nuoret ajaa pian ohi..  Huominen harkkamatsi Slovakiaa vastaan on ensimmäinen oikea ottelu tänä keväänä. Vastaan tulee kunnollinen A-sarjan joukkue ja heidän motivaatio on ainakin jonkin verran parempi kun pääsevät harjoittelemaan lohkon pieniä vastaan pelaamista.

  Jos mietitään Brittien mahdollisuuksia, niin heidän onnensa on Ranskan osuminen samaan lohkoon. He ovat olleet jo pitkään V-Venäjän ohella perinteisten A-sarjalaisten kapeimmalla materiaalilla toimiva joukkue. Kaikki muistavat mitä Belarussialle tapahtui kun he lähtivät viime turnaukseen ilman kärkimiehiään. Ranska on nyt myllerryksen kourissa kun johtavat pelaajat Huet, Meunier ja Lhenry ovat lopettaneet ja pitkäaikainen koutsi Henderson vaihtui NHL-ukko Philippe Bozoniin.

  Kun heiltä puuttuu vielä kaikki NHL-pelaajat ja Euroopan tähti S.Da Costa + ainutpakki Auvitu, niin Ranska näyttää aivan SM-Liigan alakastin ryhmältä. Tuohon Briteillä ei ole pitkä matka, jos veskari pystyy vaan haastamaan vastustajan ykkösen. Columbukseen lähtenyt Texier toisi Ranskan puukätiseen ryhmään paljon juonikkuutta, joten Englannin kannattaa toivoa ettei Boston pudota heitä. Vuori ei ole mahdoton kiivettäväksi, jos päävastustajan kärkikentät ovat tasoa Fleury-Claireaux-T.Bozon, Bertrand-Guttig-S.Treille + saman tason puolustus!
   
 24. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Slovakia voitti 6-1. Ihan hyvä, että pelasivat vielä tämän ottelun niin odotukset ovat nyt varmasti realistisemmat.

  Kanada voi helposti latoa sen 10 maalia, mutta yllätykseen pienempiä maita vastaan on saumat.
   
 25. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT