Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Ranska

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana uljas, 01.04.2017 klo 12.53.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Isäntämaa on tällä haavaa saamassa kovan NHL-trion kokoonpanoonsa. Dallasin Antoine Rousselin, New Jerseyn Yohann Auvitun ja Phillun Pierre-Edouard Bellemaren kaudet ovat päättymässä runkosarjaan. Auvitun kohdalla tosin on pelkona AHL-pudotuspelin Albanyn riveissä, jos siellä joutuu kitkuttelemaan. Bellemare ja Roussel todellisia kultakaloja hyökkäykseen, jos molemmat vain mukaan suinkin saadaan. Roussel tosin taitaa olla loukkaantuneena?? Vamman laadusta ei itsellä harmainta aavistusta.

  Auvitu on kuitenkin Ranskalle se tärkein pelaaja. Maajoukkueen pakkipula alkaa olla todella akuutti. Kärkipakkien osalta materiaali on todella kapea. Hyvä hyökkäys kaipaa tuekseen kiekollista takapään osaamista, jota Auvitu parhaimmillaan edustaa.
   
 2. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Rousselilla käsivammaa ja on taas pelikunnossa huhtikuun puolessa välissä.
   
 3. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Ranskan MM-leiriryhmä
  Koodi:
  Maalivahdit
  
  Florian Hardy, Dornbirner EC (EBEL)
  Sebastian Ylönen, Bordeaux (FRA)
  
  Puolustajat
  
  Kevin Dusseau, Bordeaux (FRA)
  Kevin Hecquefeuille, Kloten (NLA)
  Jonathan Janil, Bordeaux (FRA)
  Nicolas Leclerc, Amiens (FRA)
  Antonin Manavian, Székesfehérvár (EBEL)
  Maxime Moisand, Bordeaux (FRA)
  Teddy Trabichet, Grenoble (FRA)
  
  Hyökkääjät
  
  Nicolas Besch, Bordeaux (FRA)
  Valentin Claireaux, Lukko (Liiga)
  Stephane Da Costa, CSKA Moskva (KHL)
  Teddy Da Costa, Orli Znojmo (EBEL)
  Floran Douay, Genève-Servette HC (NLA)
  Damien Fleury, Kunlun Red Star (KHL)
  Romain Gutierrez, Epinal (FRA)
  Vincent Kara, Bordeaux (FRA)
  Maxime Lacroix, Angers (FRA)
  Bastien Maia, Odessa Jackalopes (NAHL)
  Peter Valier, Bordeaux (FRA)
  Gabin Ville, Chamonix-Morzine (FRA)
  
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Hienoa nähdä Ylösenkin päässeen kokeilemaan siipiään Jääkukoissa. Itse olisin vielä kyllä Ranskan mahdollisena päävalmentajana ehkä vielä sallinut yhdet viimeiset jäähyväiskisat Fabrice Lhenrylle mikäli vain mies itse olisi halunnut pelata kun vuonna 1992 debytoi Jääkukoissa isommin ja tänä vuonna siitäkin olisi tullut 25 vuotta.

  Toisaalta aika aikaansa kutakin ja kerta kaikkiaan Jääkukoillakin pitäisi alkaa edistystä tapahtumaan joskin paljon on kyllä myös jo panostettukin. Jotenkin tuntuu Ranskalla olevan niin helkkarin paljon aina kaikki kiinni muutamasta avainpelaajasta joskin se on hyvä takavuosien Jääkukkoihin nähden, että ainakin yhteistyö pelaa paremmin ja tuntuu ainakin olevan sitä yritystä huonompanakin päivänä.
   
 5. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Listasta uupuu vielä maalivahti Ronan Quemener. Puolustuspäässä Kevin Hecquefeuille on kultaakin kalliimpi. Toivon mukaan Ranska saa rapakon takaa tähtipakki Auvitun kisoihin. Näiden kahden takana pakkipää on auttamattoman kesy. Antonin Manavian partareuhkoineen rimpuilee taas parhaansa mukaan. Käsiä ei ole, mutta peruspakin tehtäviä hoitaa sen minkä pystyy. Maxime Moisand on esiintynyt ihan mukavasti maajoukkueessa. Kokemusta sarjapeleistä on kertynyt muualtakin kuin Ranskasta. Saapa nähdä mihin vanha Jukuri-pakki Nicolas Besch pystyy. Kunnossa ollessaan kuuluu runkopakkeihin.

  Hyökkäyspäässä lepää Ranskan vahvuudet. Pakistosta pitäisi vaan löytyä kiekollisia apuja, jotta saataisiin kaikki potentiaali hyötykäyttöön. Löytyy KHL, Liiga ja NLA-kokemusta ja toivon mukaan myös NHL-avut Bellemare ja Roussel saadaan remmiin.

  Ja päivitetään maaottelun tulos. Ranska-Sveitsi jatkoajalla 3-2. Eilen Ranska puolestaan hävisi juustomaan miehille 3-4.
   
 6. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
 7. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Hfboardsilla spekuloidaan saako varsusikäinen Alexandre Texier mahdollisuuden päästä mukaan miesten MM-leiritykseen. Olisihan tuo mielenkiintoista nähdä vielä Ranskassa pelaava kaveri kisoissa. Aika useinhan nämä lupaavimmat nuoret häipyvät kehittyneempiin kiekkomaihin pelaamaan. Esiintyminen miesten maajoukkueessa tekisi hyvää pojan varausasetelmillekin.

  Ranskan U18 voitti 1A-divisioonan ja nousee ensimmäistä kertaa pääsarjaan. Joukkue voitti mm. Saksan ja Tanskan. Pääsarjassa pysyminen ei kyllä tule olemaan kovin helppoa.
   
 8. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Leijonat
  Lainaus:
  Fabrice Lhenry lopetti pelaajauransa jo kauden 2014-15 päätteeksi.
   
 9. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Ranskan kannalta loistavaa! Gallian kukolla on kaikki harovarpaat ristissä toivoessaan, että pakistossa säilyttäisiin loukkaantumisitta. Auvitu joukkueelle supertärkeä pelaaja. Isoja minuutteja tiedossa. Hyökkäyskalusto on vahva ja sieltä löytyy myös leveyttä. Pari loukkaantumista siellä ei vielä hetkauta voimasuhteita suuremmin.

  Mahtaako Mestistä ja Liigaa pelannut Anthony Guttig olla loukkaantuneena, kun en muista miehen nimeä Ranskan kokoonpanoissa huomanneeni?
   
 10. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ranskalla on aika kova joukkue kasassa, itse asiassa paras mahdollinen.

  Maalivahdit

  Cristobal Huet
  Florian Hardy
  Ronan Quemener

  Puolustajat
  Yohann Auvitu
  Nicolas Besch
  Florian Chakiachvili
  Olivier Dame Malka
  Kevin Hecquefeuille
  Jonathan Janil
  Antonin Manavian
  Damien Raux

  Hyökkääjät
  Pierre Edouard Bellemare
  Maurin Bouvet
  Valentin Claireaux
  Stephane Da Costa
  Teddy Da Costa
  Floran Douay
  Damien Fleury
  Loic Lamperier
  Laurent Meunier
  Jordann Perret
  Anthony Rech
  Nicolas Ritz
  Antoine Roussel
  Sacha Treille
   
 11. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Pahoittelut mahd. tyhmästä kysymyksestä, mutta en ole seurannut. Miksi Bertrand ei ole joukkueessa?
   
 12. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  En tiedä, mutta Bertrandin MM-näytöt ovat kyllä vaatimattomat, 28 pelissä 0+2 ja -17.
   
 13. Dragunov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Bertrandin kausi oli suht vaatimaton kaikella tavalla ja ehkä tuo muutenkin katsoi parhaimmakseen ottaa pientä taukoa jääkiekosta kun rooli olisi näissä kisoissa ollut tyyliin nelosketjun laituri, lisäksi vielä yllämainittu maajoukkuesaldo puhuu puolestaan.

  B-lohkossa Ranskalla on ihan hyvät mahkut päästä puolivälieriin, se olis melkeen toivottavaa kotikisojen yleisömäärien puolesta.
   
 14. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Ei ole todentotta Bertrand jostain syystä millään istunut maajoukkueen pelitapaan tai ole muuten vaan onnistunut. Rooli on yleensä löytynyt maajoukkueessa kolmoskentästä, vaikka seurajoukkueessa vastuuta on tullut roppakaupalla. Varmasti jonain päivänä polkka alkaa käydä myös Ranskan paidassa.
   
 15. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Isäntämaa Ranska pelaa heti kuuden pisteen ottelun Norjaa vastaan. Kummallekin maalle erittäin tärkeä peli kisoissa säilymisen ja jatkohaaveiden kannalta. Pisteittä ei olisi oikein varaa jäädä. Maat tahkonneet toisiaan vastaan tiukkoja maalin pelejä. Olympiakarsinnoissa Norjassa Norja kipusi lopussa Ranskan ohi vieden Olympiapaikan nenän edestä. Toivottavasti isäntä saa hyvän alun ja nosteen kisoihinsa.
   
 16. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Onnittelut Ranskalle historiallisesta, ehdottoman ansaitusta voitosta!

  #WeCanBeHeroes-hashtag on täydellisen paikallaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017 klo 21.36
 17. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Huh... Uskomaton urosmehiläisen temppu Ranskalla. Ranska saa viimein pitkään kaivatun sulan kukkohattuunsa. USA, Tšekki, Venäjä ja Kanada olivat suurista aiemmin kaatuneet. Nyt oli Suomen vuoro taipua. Aiemmin hyvin motivoitunut ja taitava Suomi on ollut aina liki mahdoton voitettava. Pari kertaa Ranska on pelannut älyttömän hyvin Suomea vastaan, mutta jäänyt palkinnotta. Kotijäällä onnisti komeasti. Enää Ruotsi on jääkiekon suurmaista kaatamatta ja helpolla ei ole sekään tulossa, mutta ennenpitkää nähtäneen sekin päivä.

  Ranskalle tärkeät kolme yllätyspistettä, jotka kompensoi tappiota Norjalle. Silti Ranska on edelleen vaarassa putoamistaistelun suhteen. Voittoja vaaditaan otteluista Sveitsiä, Valko-Venäjää ja Sloveniaa vastaan. Kanada ei ole viime kisoissa enää heikompiaan vastaan juuri höllännyt. Tšekkiä vastaan saattaisi olla saumoja, mutta Tšekki ainakin aloittanut vakuuttavasti. Ranska on pitkälti mielialajoukkue ja nyt vahva hönkä ja kotiyleisön tuki saattavat siivittää pitkällekin. Voitto Sveitsistä avaisi ovet minne vaan.
   
 18. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ensimmäisessä pelissä koettu tappio Norjalle näyttää tällä hetkellä maksavan kovaa hintaa. Myös Kanadaa vastaan epäonnekkaalla tavalla koettu ratkaisumaali on kirvelevä yksittäinen takaisku. Tänään vastassa kivikova Tshekin joukkue. Yllätyksiä on lohkossa nähty ja Ranska on pystynyt pelaamaan kotijäällään loistavaa peliä pöyhentämällä Suomen ja pitämällä Kanadaa tiukoilla. Silti Ranska lähtee tänään otteluun altavastaajana. Paljon on kiinni Tshekkiläispelureiden mielialasta. Nouseminen Suomea vastaan 0-3 tappiolta on varmastikin nostanut taisteluhenkeä ja uskoa tekemiseen, jos joukkue Ranskan kanssa tiukoille joutuu. Ranskan jääminen pisteittä tästä ottelusta näyttäisi melkoisella varmuudella siunaavan Ranskan kisojen päättymisen alkulohkoon. Toivotaan Ranskan yllätysvoittoa. Silloin menisi koko lohkon asetelmat mukavan kimurantiksi.
   
 19. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Jatkopelit jäivät nyt haaveeksi tuon Suomen jatkoaikamaalin ansiosta. Jos olisi Sveitsi tehnyt jatkoilla niin Ranskan puolivälieräpaikka olisi ollut hyvinkin mahdollinen. Jopa todennäköinen.
   
 20. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei sentään. Todennäköisesti Norja olisi voittanut Valko-Venäjän ja näin pitänyt Ranskan takanaan. Tai siis tämähän nähdään maanantain ja tiistain aikana, että kumpi sarjataulukossa edellä on.
   
 21. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Joo, tosiaan tajusin tämän itsekin. Norja olisi sieltä polkenut ohi. Ja Norja olisi ollut ykkönen myös keskinäisten pelien perusteella jos Suomi, Norja ja Ranska olisivat päätyneet tasapisteisiin.
   
 22. ijuka Jäsen

  Mielestäni Ranska menetti käytännössä varman jatkopaikan menettämällä yhden pisteen Valko-Venäjälle. Se on niin surkea joukkue ettei noin pitäisi tapahtua jos joukkue vaan ymmärtää, että se oli käytännössä pakkovoitto.
   
 23. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Nämä heikommat maat puppeloivat vuodesta toiseen jatkomahdollisuutensa säheltämiseen muita heikkoja vastaan. Eikä tässä ole mitään ihmeellistä, pelinkuva on niin erilainen eri tasoisia maita vastaan. Haastajana on helppoa, pelin hallitseminen on huomattavasti haastavampaa.
   
 24. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ranskan valmennusjohto ei arvostanut puolustaja Yohann Auvitua joukkueensa kolmen parhaan pelaajan joukkoon, mutta hyökkääjä Laurent Meunier sinne valittiin.

  Auvitu: 2+5=7, +7, 19 laukausta, voittomaali ja alivoimamaali
  Meunier: 0+1, -3, 1 laukaus ja 4 jäähyä
   
 25. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Kyseessä oli varmaan kunnianosoitus joukkueen pitkäaikaiselle kapteenille, joka pelasi viimeiset kisansa.