MM 2017: Ranska

Tila
Viestiketju on suljettu.

uljas

Jäsen
Isäntämaa on tällä haavaa saamassa kovan NHL-trion kokoonpanoonsa. Dallasin Antoine Rousselin, New Jerseyn Yohann Auvitun ja Phillun Pierre-Edouard Bellemaren kaudet ovat päättymässä runkosarjaan. Auvitun kohdalla tosin on pelkona AHL-pudotuspelin Albanyn riveissä, jos siellä joutuu kitkuttelemaan. Bellemare ja Roussel todellisia kultakaloja hyökkäykseen, jos molemmat vain mukaan suinkin saadaan. Roussel tosin taitaa olla loukkaantuneena?? Vamman laadusta ei itsellä harmainta aavistusta.

Auvitu on kuitenkin Ranskalle se tärkein pelaaja. Maajoukkueen pakkipula alkaa olla todella akuutti. Kärkipakkien osalta materiaali on todella kapea. Hyvä hyökkäys kaipaa tuekseen kiekollista takapään osaamista, jota Auvitu parhaimmillaan edustaa.
 
Ranskan MM-leiriryhmä
Koodi:
Maalivahdit

Florian Hardy, Dornbirner EC (EBEL)
Sebastian Ylönen, Bordeaux (FRA)

Puolustajat

Kevin Dusseau, Bordeaux (FRA)
Kevin Hecquefeuille, Kloten (NLA)
Jonathan Janil, Bordeaux (FRA)
Nicolas Leclerc, Amiens (FRA)
Antonin Manavian, Székesfehérvár (EBEL)
Maxime Moisand, Bordeaux (FRA)
Teddy Trabichet, Grenoble (FRA)

Hyökkääjät

Nicolas Besch, Bordeaux (FRA)
Valentin Claireaux, Lukko (Liiga)
Stephane Da Costa, CSKA Moskva (KHL)
Teddy Da Costa, Orli Znojmo (EBEL)
Floran Douay, Genève-Servette HC (NLA)
Damien Fleury, Kunlun Red Star (KHL)
Romain Gutierrez, Epinal (FRA)
Vincent Kara, Bordeaux (FRA)
Maxime Lacroix, Angers (FRA)
Bastien Maia, Odessa Jackalopes (NAHL)
Peter Valier, Bordeaux (FRA)
Gabin Ville, Chamonix-Morzine (FRA)
 

Thusberg

Jäsen
Hienoa nähdä Ylösenkin päässeen kokeilemaan siipiään Jääkukoissa. Itse olisin vielä kyllä Ranskan mahdollisena päävalmentajana ehkä vielä sallinut yhdet viimeiset jäähyväiskisat Fabrice Lhenrylle mikäli vain mies itse olisi halunnut pelata kun vuonna 1992 debytoi Jääkukoissa isommin ja tänä vuonna siitäkin olisi tullut 25 vuotta.

Toisaalta aika aikaansa kutakin ja kerta kaikkiaan Jääkukoillakin pitäisi alkaa edistystä tapahtumaan joskin paljon on kyllä myös jo panostettukin. Jotenkin tuntuu Ranskalla olevan niin helkkarin paljon aina kaikki kiinni muutamasta avainpelaajasta joskin se on hyvä takavuosien Jääkukkoihin nähden, että ainakin yhteistyö pelaa paremmin ja tuntuu ainakin olevan sitä yritystä huonompanakin päivänä.
 

uljas

Jäsen
Listasta uupuu vielä maalivahti Ronan Quemener. Puolustuspäässä Kevin Hecquefeuille on kultaakin kalliimpi. Toivon mukaan Ranska saa rapakon takaa tähtipakki Auvitun kisoihin. Näiden kahden takana pakkipää on auttamattoman kesy. Antonin Manavian partareuhkoineen rimpuilee taas parhaansa mukaan. Käsiä ei ole, mutta peruspakin tehtäviä hoitaa sen minkä pystyy. Maxime Moisand on esiintynyt ihan mukavasti maajoukkueessa. Kokemusta sarjapeleistä on kertynyt muualtakin kuin Ranskasta. Saapa nähdä mihin vanha Jukuri-pakki Nicolas Besch pystyy. Kunnossa ollessaan kuuluu runkopakkeihin.

Hyökkäyspäässä lepää Ranskan vahvuudet. Pakistosta pitäisi vaan löytyä kiekollisia apuja, jotta saataisiin kaikki potentiaali hyötykäyttöön. Löytyy KHL, Liiga ja NLA-kokemusta ja toivon mukaan myös NHL-avut Bellemare ja Roussel saadaan remmiin.

Ja päivitetään maaottelun tulos. Ranska-Sveitsi jatkoajalla 3-2. Eilen Ranska puolestaan hävisi juustomaan miehille 3-4.
 
Hfboardsilla spekuloidaan saako varsusikäinen Alexandre Texier mahdollisuuden päästä mukaan miesten MM-leiritykseen. Olisihan tuo mielenkiintoista nähdä vielä Ranskassa pelaava kaveri kisoissa. Aika useinhan nämä lupaavimmat nuoret häipyvät kehittyneempiin kiekkomaihin pelaamaan. Esiintyminen miesten maajoukkueessa tekisi hyvää pojan varausasetelmillekin.

Ranskan U18 voitti 1A-divisioonan ja nousee ensimmäistä kertaa pääsarjaan. Joukkue voitti mm. Saksan ja Tanskan. Pääsarjassa pysyminen ei kyllä tule olemaan kovin helppoa.
 
Itse olisin vielä kyllä Ranskan mahdollisena päävalmentajana ehkä vielä sallinut yhdet viimeiset jäähyväiskisat Fabrice Lhenrylle mikäli vain mies itse olisi halunnut pelata kun vuonna 1992 debytoi Jääkukoissa isommin ja tänä vuonna siitäkin olisi tullut 25 vuotta.
.

Fabrice Lhenry lopetti pelaajauransa jo kauden 2014-15 päätteeksi.
 

uljas

Jäsen
Antoine Roussel (Dallas), Yohann Auvitu (New Jersey) ja Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia) vahvistavat Ranskaa kisoissa.
http://www.suomikiekko.com/2017/04/...twitter&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

Ranskan kannalta loistavaa! Gallian kukolla on kaikki harovarpaat ristissä toivoessaan, että pakistossa säilyttäisiin loukkaantumisitta. Auvitu joukkueelle supertärkeä pelaaja. Isoja minuutteja tiedossa. Hyökkäyskalusto on vahva ja sieltä löytyy myös leveyttä. Pari loukkaantumista siellä ei vielä hetkauta voimasuhteita suuremmin.

Mahtaako Mestistä ja Liigaa pelannut Anthony Guttig olla loukkaantuneena, kun en muista miehen nimeä Ranskan kokoonpanoissa huomanneeni?
 

ISH

Jäsen
Ranskalla on aika kova joukkue kasassa, itse asiassa paras mahdollinen.

Maalivahdit

Cristobal Huet
Florian Hardy
Ronan Quemener

Puolustajat
Yohann Auvitu
Nicolas Besch
Florian Chakiachvili
Olivier Dame Malka
Kevin Hecquefeuille
Jonathan Janil
Antonin Manavian
Damien Raux

Hyökkääjät
Pierre Edouard Bellemare
Maurin Bouvet
Valentin Claireaux
Stephane Da Costa
Teddy Da Costa
Floran Douay
Damien Fleury
Loic Lamperier
Laurent Meunier
Jordann Perret
Anthony Rech
Nicolas Ritz
Antoine Roussel
Sacha Treille
 

Eddie

Jäsen
Pahoittelut mahd. tyhmästä kysymyksestä, mutta en ole seurannut. Miksi Bertrand ei ole joukkueessa?
 

Dragunov

Jäsen
Bertrandin kausi oli suht vaatimaton kaikella tavalla ja ehkä tuo muutenkin katsoi parhaimmakseen ottaa pientä taukoa jääkiekosta kun rooli olisi näissä kisoissa ollut tyyliin nelosketjun laituri, lisäksi vielä yllämainittu maajoukkuesaldo puhuu puolestaan.

B-lohkossa Ranskalla on ihan hyvät mahkut päästä puolivälieriin, se olis melkeen toivottavaa kotikisojen yleisömäärien puolesta.
 

uljas

Jäsen
En tiedä, mutta Bertrandin MM-näytöt ovat kyllä vaatimattomat, 28 pelissä 0+2 ja -17.

Ei ole todentotta Bertrand jostain syystä millään istunut maajoukkueen pelitapaan tai ole muuten vaan onnistunut. Rooli on yleensä löytynyt maajoukkueessa kolmoskentästä, vaikka seurajoukkueessa vastuuta on tullut roppakaupalla. Varmasti jonain päivänä polkka alkaa käydä myös Ranskan paidassa.
 

uljas

Jäsen
Isäntämaa Ranska pelaa heti kuuden pisteen ottelun Norjaa vastaan. Kummallekin maalle erittäin tärkeä peli kisoissa säilymisen ja jatkohaaveiden kannalta. Pisteittä ei olisi oikein varaa jäädä. Maat tahkonneet toisiaan vastaan tiukkoja maalin pelejä. Olympiakarsinnoissa Norjassa Norja kipusi lopussa Ranskan ohi vieden Olympiapaikan nenän edestä. Toivottavasti isäntä saa hyvän alun ja nosteen kisoihinsa.
 
Onnittelut Ranskalle historiallisesta, ehdottoman ansaitusta voitosta!

#WeCanBeHeroes-hashtag on täydellisen paikallaan.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Huh... Uskomaton urosmehiläisen temppu Ranskalla. Ranska saa viimein pitkään kaivatun sulan kukkohattuunsa. USA, Tšekki, Venäjä ja Kanada olivat suurista aiemmin kaatuneet. Nyt oli Suomen vuoro taipua. Aiemmin hyvin motivoitunut ja taitava Suomi on ollut aina liki mahdoton voitettava. Pari kertaa Ranska on pelannut älyttömän hyvin Suomea vastaan, mutta jäänyt palkinnotta. Kotijäällä onnisti komeasti. Enää Ruotsi on jääkiekon suurmaista kaatamatta ja helpolla ei ole sekään tulossa, mutta ennenpitkää nähtäneen sekin päivä.

Ranskalle tärkeät kolme yllätyspistettä, jotka kompensoi tappiota Norjalle. Silti Ranska on edelleen vaarassa putoamistaistelun suhteen. Voittoja vaaditaan otteluista Sveitsiä, Valko-Venäjää ja Sloveniaa vastaan. Kanada ei ole viime kisoissa enää heikompiaan vastaan juuri höllännyt. Tšekkiä vastaan saattaisi olla saumoja, mutta Tšekki ainakin aloittanut vakuuttavasti. Ranska on pitkälti mielialajoukkue ja nyt vahva hönkä ja kotiyleisön tuki saattavat siivittää pitkällekin. Voitto Sveitsistä avaisi ovet minne vaan.
 

uljas

Jäsen
Ensimmäisessä pelissä koettu tappio Norjalle näyttää tällä hetkellä maksavan kovaa hintaa. Myös Kanadaa vastaan epäonnekkaalla tavalla koettu ratkaisumaali on kirvelevä yksittäinen takaisku. Tänään vastassa kivikova Tshekin joukkue. Yllätyksiä on lohkossa nähty ja Ranska on pystynyt pelaamaan kotijäällään loistavaa peliä pöyhentämällä Suomen ja pitämällä Kanadaa tiukoilla. Silti Ranska lähtee tänään otteluun altavastaajana. Paljon on kiinni Tshekkiläispelureiden mielialasta. Nouseminen Suomea vastaan 0-3 tappiolta on varmastikin nostanut taisteluhenkeä ja uskoa tekemiseen, jos joukkue Ranskan kanssa tiukoille joutuu. Ranskan jääminen pisteittä tästä ottelusta näyttäisi melkoisella varmuudella siunaavan Ranskan kisojen päättymisen alkulohkoon. Toivotaan Ranskan yllätysvoittoa. Silloin menisi koko lohkon asetelmat mukavan kimurantiksi.
 
Jatkopelit jäivät nyt haaveeksi tuon Suomen jatkoaikamaalin ansiosta. Jos olisi Sveitsi tehnyt jatkoilla niin Ranskan puolivälieräpaikka olisi ollut hyvinkin mahdollinen. Jopa todennäköinen.
 

Ralph

Jäsen
Jopa todennäköinen.
Ei sentään. Todennäköisesti Norja olisi voittanut Valko-Venäjän ja näin pitänyt Ranskan takanaan. Tai siis tämähän nähdään maanantain ja tiistain aikana, että kumpi sarjataulukossa edellä on.
 
Ei sentään. Todennäköisesti Norja olisi voittanut Valko-Venäjän ja näin pitänyt Ranskan takanaan. Tai siis tämähän nähdään maanantain ja tiistain aikana, että kumpi sarjataulukossa edellä on.
Joo, tosiaan tajusin tämän itsekin. Norja olisi sieltä polkenut ohi. Ja Norja olisi ollut ykkönen myös keskinäisten pelien perusteella jos Suomi, Norja ja Ranska olisivat päätyneet tasapisteisiin.
 

ijuka

Jäsen
Mielestäni Ranska menetti käytännössä varman jatkopaikan menettämällä yhden pisteen Valko-Venäjälle. Se on niin surkea joukkue ettei noin pitäisi tapahtua jos joukkue vaan ymmärtää, että se oli käytännössä pakkovoitto.
 
Nämä heikommat maat puppeloivat vuodesta toiseen jatkomahdollisuutensa säheltämiseen muita heikkoja vastaan. Eikä tässä ole mitään ihmeellistä, pelinkuva on niin erilainen eri tasoisia maita vastaan. Haastajana on helppoa, pelin hallitseminen on huomattavasti haastavampaa.
 

ISH

Jäsen
Auvitu on kuitenkin Ranskalle se tärkein pelaaja.

Ranskan valmennusjohto ei arvostanut puolustaja Yohann Auvitua joukkueensa kolmen parhaan pelaajan joukkoon, mutta hyökkääjä Laurent Meunier sinne valittiin.

Auvitu: 2+5=7, +7, 19 laukausta, voittomaali ja alivoimamaali
Meunier: 0+1, -3, 1 laukaus ja 4 jäähyä
 

Tornados

Jäsen
Ranskan valmennusjohto ei arvostanut puolustaja Yohann Auvitua joukkueensa kolmen parhaan pelaajan joukkoon, mutta hyökkääjä Laurent Meunier sinne valittiin.

Auvitu: 2+5=7, +7, 19 laukausta, voittomaali ja alivoimamaali
Meunier: 0+1, -3, 1 laukaus ja 4 jäähyä

Kyseessä oli varmaan kunnianosoitus joukkueen pitkäaikaiselle kapteenille, joka pelasi viimeiset kisansa.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös