MM 2016: Suomi

  • 922 949
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Onko tietoa, että leimataan kaikkia passeja kerralla?
Periaatteessa Nashvillen Miikka Salomäki olisi ainut, ketä voisi vielä odottaa, ja kenen odottaisi myös saapuvan. Nashville on ottelusarjassaan 2-0 tappiolla, ja sarja voi hyvinkin olla ohi jo neljännessä pelissä 5.5. Muut pelipäivät ovat 5. 7.5, 6. 9.5 ja 7. 12.5.

Siinä olisi pelaaja vaikka Pihlströmin tai Pyörälän tilalle.
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuvitelkaa tilanne: Suomi vs joku finaali. Jatkoaikaa jäljellä 2 minuuttia. Pihlström hyppää kentälle. Pääsee läpi. Ujuttaa kiekon längeistä ja Suomi on maailmanmestari. Olisi aivan maaginen tilanne, kaikki haukkuneet olisivat silleen mitä mä just näin? Periaatteessa toivoisin, että näin kävisi.. Itsekin kyseenalaistan valinnan, mutta annan Antille mahdollisuuden näyttää.
 

Panopticon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Detroit Red Wings
Kuvitelkaa tilanne: Suomi vs joku finaali. Jatkoaikaa jäljellä 2 minuuttia. Pihlström hyppää kentälle. Pääsee läpi. Ujuttaa kiekon längeistä ja Suomi on maailmanmestari. Olisi aivan maaginen tilanne, kaikki haukkuneet olisivat silleen mitä mä just näin? Periaatteessa toivoisin, että näin kävisi.. Itsekin kyseenalaistan valinnan, mutta annan Antille mahdollisuuden näyttää.

Olishan se ihan hienoa olla väärässä tässä asiassa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Joukkueessa on siis
1 kpl 1970-luvulla syntynyt
13 kpl 1980-luvulla syntyneitä
11 kpl 1990-luvulla syntyneitä

Ei olisi tarvittu kuin Pyörälän tai Pihlströmin vaihto yhteen 90-lukulaiseen, niin olisi ollut lähes tasalukemat ja vielä parempi jos kumpikin olisi vaihdettu 90-lukulaisiin, jolloin sukupolvi olisi oikeasti vaihtunut.

Ensi vuoden kisoissa toki 90-lukulaiset pesevät 80-lukulaiset, sillä vuoden kuluttua vuonna 1990 syntyneetkin ovat jo 27v.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Kuvitelkaa tilanne: Suomi vs joku finaali. Jatkoaikaa jäljellä 2 minuuttia. Pihlström hyppää kentälle. Pääsee läpi. Ujuttaa kiekon längeistä ja Suomi on maailmanmestari. Olisi aivan maaginen tilanne, kaikki haukkuneet olisivat silleen mitä mä just näin? Periaatteessa toivoisin, että näin kävisi.. Itsekin kyseenalaistan valinnan, mutta annan Antille mahdollisuuden näyttää.

En ole Pihlströmin valintaa kritisoinut, sillä minusta hän menee roolipelaajana. Mutta tuota tilannetta kuvitellessani näen Pillun vetävän vain kämäsen lepakkokiekon maalivahdin logoon tai plekseihin. Pilluhan pääsee nopeutensa ansiosta useinkin hyviin tilanteisiin, mutta yleensä lopputulos on juuri aiemmin kuvailemani kaltainen.
 
H

Hidas_ja_kankea

Harvinaisen onnistuneet valinnat tällä kertaa ja vähillä arvosteluilla on mennyt. Se pakollinen Kukkosen dissauksen voisi merkitä varmaksi kesän tulemisen ennusmerkiksi (ja västäräkistä vähäsen). Itse uskon Kukkosen paikan olevan epäoikeutettu, vasta kun sen omin silmin peliesityksistä huomaan. Esimerkillinen pelaaja, toki keskinkertaisilla yksittäisillä ominaisuuksilla, joka omalla sitoutumisellaan luo hyvää joukkuehenkeä ja saa myös muut laittamaan itsensä 100% mukaan.

Pihlström sopii neloskentän roolin paljon paremmin kuin vaikka pikku G. Ainoastaan Kuuselan poissaolo ihmetyttää. Olisiko jotain pikkuloukkia takana tai sairastelua?

Ongelmana pidetty puolustus parani viime metreillä huomattavasti.

Toivottavasti varmaan päälle pelaava KJ uskaltaa olla rohkea ketjukoostumusten suhteen. Laine ja Pulu kärkiketjuihin. Olisin mielelläni nähnyt Ahon kahdessa kärkiketjuissa mukana, mutta näyttää peluutuksen perusteella menevän kolmosessa Koskirannan kanssa.

Vedonlyönnissä on huomioitu Suomen vahvistuminen. Viime viikolla kertoimet MM-voitolle olivat välillä 5.5 - 8 ja tällä hetkellä 3.8 - 6 ollen kolmossijoitettuna (edellä CAN ja RUS). Pitkästä aikaa täpinöissä tässä vaiheessa ja kiinnostaa esim huominen harkkamatsi USA:ta vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitkästä aikaa sellaiset MM-valinnat joiden jälkeen ei tarvitse itkeä itseään uneen. Lajusen sijasta olisin ottanut Markus Granlundin, mutta ei iso juttu. Niille jotka valittavat maalivahtiongelmasta: ette ilmeisesti ole nähneet Saroksen pelejä tarpeeksi. Juuse torjuu Suomelle kultaa, jos vaan hänelle annetaan mahdollisuus.
Kyllä näin on!!!
Pointtina ei ollut se että tarvisi tykätä Kukkosesta, mutta tykkäämisestä on pitkä matka vihaamiseen ja semmoseen jatkuvaan tarpeettomaan mollaamiseen. Sen ymmärrän että Lasse on Tapparan ja Kärppien yhteisen playoff-historian vuoksi päässyt vähän ihon alle, ei se Kukkonenkaan mikään pyhimys siellä kaukalossa ole vaan kovaa pelaa kun pelit kovenee, silti mitään sikailuja en ole Lasselta ikinä nähnyt. Maajoukkue on nimenomaan asia erikseen, kuten itsekin totesit.

Sillähän ei toisaalta ole isommin väliä minkälainen pelaaja on ihmistyyppinä kaukalon ulkopuolella jne, mutta usein se luonne näkyy paljolti siellä pelissäkin, kuten myös Kukkosen tapauksessa. Kyllä multa tulee kunnioitusta kaikille pelaajille jotka ovat paljolti kovalla työllä ja sitkeällä asenteella tehneet sen hienon uran, Kukkonen on niitä pelaajia jolla ei lahjoja aivan älyttömästi ole, mutta sitkeällä asenteella ja kovalla yrittämisellä on saanut luotua hienon uran jääkiekon parissa. Lisäksi pelaajan luonteen ja ihmistyypin voi osin jokainen havaita kun katsoo ihan haastatteluja ja syvempiä henkilökuvia pelaajasta, harva niissä älyttömästi feikkaa itseään. Jaakola, Ohtamaa ja Kukkonen ovat niitä Suomen pakkeja jotka eivät jätä yhtään blokkausta väliin edes harjoitusotteluissa, kuten Venäjää vastaan se nähtiin viime viikolla. Ja eipä siinä, keskiverto suomalainen pelaaja on muutenkin kova joukkuepelaaja, toki joukkueisiin kuuluu myös erilaisia luonteita jotta homma pysyy sopivasti balanssissa.



Onko perusteluna tälle se että on Hämeenlinnasta lähtöisin, vai oletko nähnyt Saroksen pelejä AHL:ssä? Varmaan aika harva täällä AHL:än pelejä suuremmin katsoo, joten jos joku on Saroksen pelejä nähnyt niin kuulisin mielellään onko Juuse kehittynyt P-Amerikassa? Lähtökohtaisesti Saros ei ole mikään pelastava enkeli, Pekka Rinne ja Tuukka Rask olisivat olleet sellaisia. Saros on hyvä maalivahti ei siinä mitään, mutta aika näyttää onko hän se veska joka pelastaa Suomen jossain puolivälierissä jos Suomi on lirissä. 178cm varsi tarkoittaa ainakin sitä, että siellä yläpesissä on normaalia enemmän tilaa, ja sen huippupelaajat osaavat usein armotta käyttää hyväkseen kuten on MM-kisoissa nähty jotain Kanadaa tai USA:a vastaan. Refleksit taas ovat Saroksella todella hyvät, ja sillä sekä hyvällä sijoittumisella pystyy jonkin verran paikkaamaan pientä kokoaan. 1 ottelu NHL:ssä ja 1 ottelu A-maajoukkueessa kertovat kuitenkin sen, että todella katsomaton kortti Saros on vielä tällä tasolla.
En ole nähnyt Juusen pelejä tänä vuonna, mutta jos hän ei ole ottanut viime vuodesta hirveästi takapakkia, niin onhan meillä tässä ihan helvatan kova maalivahti. En ole nähnyt mitään valtavaa määrää Juusen pelejä, mutta kymmeniä kuitenkin ja en ole ikinä nähnyt häneltä huonoa pelejä, onko joku muu?

Juusella on ihan älytön suoritusvarmuus, koska mies on niin hemmetin taitava tuossa maalivahtitouhussa. Kädet, jalat ja sivuttaisliike on niin nopeita, että ei tästä maasta taida nopeampaa löytyä? Nämä ominaisuudet kun heittää tiiviisti ja kurinalaisesti ykkössektoria puolustavan joukkueen maalille, mitä Leijonat on usein ollut, niin tulos on luullakseni jopa parempaa, kuin enemmän peittämiseen luottavan maalivahdin kanssa. Toki joku Rinne ja Rask parhaimmillaan on about täydellisiä ja heidän tasoonsa Juuse tuskin vielä yltää.

Juuse pelasi muuten viime vuonna 5 ottelua Leijonissa päästäen 0,96 maalia / ottelu, torjuntaprosentin ollessa 94,8%.
 
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
En aivan ymmärrä tätä Kukkosen vähättelyä. Omaan silmään Kukkonen pelaa nykyisin erittäin järkevää jääkiekkoa, ja pelaa nimenomaan omien taitojensa puitteissa. Toki tähän on lisättävä, etten ole nähnyt Lasselta kuin sen ~10 peliä tällä kaudella. Se mistä olisin enemmän huolestunut, on Ohtamaa. Ohtamaan pelaaminen näyttää välillä käsittämättömän vaikealta, ja helpot ratkasut tuntuu olevan vieras käsite. Kiekottomana hyvää ja uhrautuvaa peliä, mutta kiekon kanssa ratkaisut tuntuu olevan usein liian vaikeita. Toivotaan et Ohtamaalle ei työnnetä liian suurta vastuuta, ja hoitaa oman roolinsa kunnialla.

Noin niinkun muuten joukkue näyttääkin pirun hyvältä. Nuorta verta höystettynä sopivalla määrää vanhempia ja kokeneempia ukkoja. Erikoisosaamista ylivoimaan ja maalintekoon löytyy Pulkkisen ja Laineen muodossa. Mielenkiinnolla odotan miten KJ ketjut kasaa. Itse heittäisin rohkeasti Lainetta ykkösketjuun, Pulkkisen kakkosketjuun ja Ahon kolmosketjuun. Jos näyttää siltä ettei Pulkkisella peli kulje kuin ylivoimassa -> rohkeasti Ahoa ylemmäs ja Pulkkiselle muuta roolia. Koivu-MG ja Barkov-Jokinen kaksikot pitäisin ehdottomasti kasassa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kukkonen - Pokka on jo Kärpistä tuttu pari, Kukkosen puolustaminen antaa Pokalla vapaammat kädet pelaa kiekollisesti ja nousta tukemaan hyökkäyksiä. Lähtisin kokeilemaan.
Ovat varmaan toisilleen tuttuja jotenkuten joo, mutta eihän ne kyllä yhteisiä pelejä juurikaan alle saaneet. Yhteinen kausi Kärpissä oli kausi 2013-14 ja siinä Kukkonen pelasi alkuun pääasiassa alkuun Mikko Niemelän ja myöhemmin Adam Masuhrin kanssa, ja Pokka taas vastaavasti Atte Ohtamaan kanssa. Toki sitten tietyissä tilanteissa olivat samaan aikaan jäällä, esim pleijareissa tuli tilanteita ottelun lopussa ja jotkut jatkoajatkin taisi olla sellaisia että Kukkosta ja Pokkaa heitettiin pakkiparina sinne jäälle.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mun mielestä maalivahtipeluutuksessa voisi kokeilla antaa kaikille alkusarjassa peli. Tosin voisikohan olla, että odotellaan änäristä vielä maalivahtia ja leimataan vaan kaksi passia? Itse näkisin kuitenkin Saroksen olevan vahvoilla ykkösmaalivahtitaistossa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En aivan ymmärrä tätä Kukkosen vähättelyä.

Sama juttu, myönnän että olen joskus historiassa Kukkosen puukätisyydestä veistellyt, mutta on se vaan hyvä puolustaja ja aina sillä asenteella otetaan mieluummin kiekko suuhun kun maaliverkkoon. Jos nyt ei olekaan kiekon kanssa mikään velho niin pystyy antamaan hyvän ensimmäisen syötön ja omissa pelaamaan paineenkin alla kiekkolla viisaasti.
Kyllä siinä kävi tuon pakistonkin osalta niin, että kun "kalkkimetreillä" (hehe Juusela) liittyi Lindell ja Pokka vielä mukaan niin itselleni tuli ainakin luottavaisempi fiilis. Eikös jossain väläytelty kuudella pelaamista niin sitä tässä edelleen toivoisin. Tai voisi ne pelata seitsemällä yhtä hyvin ja Kivistö juomahemmoksi.

Tosiaan Pokalle Kukkonen tai Ohtamaa pariksi, mutta muuten ei ole oikeastaan edes mielikuvaa miten nuo loput parit muodostettaisiin.

Tai jotain

Hietanen-Lindell
Salmela-Jaakola
Pokka-Kukkonen

Ohtamaa-Kivistö

Ihan sama, on sekä pakisto ja ketjujen suhteen sellainen juttu, että ei noita voi väärin asetella, ei sitten millään. Voi olla jotain makuasioita, mutta ei niilläkään pitäisi juuri olla vaikutusta iskukykyyn.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
En ole Pihlströmin valintaa kritisoinut, sillä minusta hän menee roolipelaajana. Mutta tuota tilannetta kuvitellessani näen Pillun vetävän vain kämäsen lepakkokiekon maalivahdin logoon tai plekseihin. Pilluhan pääsee nopeutensa ansiosta useinkin hyviin tilanteisiin, mutta yleensä lopputulos on juuri aiemmin kuvailemani kaltainen.

Joo mielummi Aho läpi tuossa tilanteessa ...:D
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkipareja jos mietitään, niin veikkaisin ainakin Pokka-Lindell-kaksikon pelaavan yhdessä.

Hyökkääjistä Laine ja Barkov pelannevat samassa ketjussa, samoin kuin esimerkiksi Aho ja Pyörälä, jotka tuttuja seurajoukkueesta ja kemiat kohtaa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
En jaksa tarkistaa, mutta taisi olla niin, että viime vuonna ei 70-lukulaisia joukkueessa ollut? Ja saapa nähdä, käykö peräti niin, että Bäckström jää ylipäätään Suomen viimeiseksi 70-luvulla syntyneeksi maajoukkuepelaajaksi.

Joo viime vuonna ei ollut yhtään 70-lukulaista, parin vuoden takaisessa hopeajoukkueessa olivat sentään vielä Jokinen ja Karalahti mukana. Ja saattaapa hyvinkin olla, että Nikke saa kunnian olla viimeinen 70-luvun jäännös maajoukkueessa. Joku Niko Kapanen voisi vielä ehkä maajoukkuetasoa ollakin, mutta eipä ole Kapanenkaan neljään vuoteen Leijonapaitaa enää pukenut. Vehanen? Tuskinpa sentään.

Piti samalla alkaa pähkäileen, että kuka oli viimeinen 60-lukulainen ja kyllähän se Raipe oli ainakin jos lasketaan se yksi kevään 2008 kunnianosoitus mukaan. Ja taisi olla ilmankin sitä, sillä pelasi vielä ennen 2003 kotikisoja muutaman maaottelun.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Piti samalla alkaa pähkäileen, että kuka oli viimeinen 60-lukulainen ja kyllähän se Raipe oli ainakin jos lasketaan se yksi kevään 2008 kunnianosoitus mukaan. Ja taisi olla ilmankin sitä, sillä pelasi vielä ennen 2003 kotikisoja muutaman maaottelun.
Vuodelta 2003 ei tilastointi kerro yhdestäkään maaottelusta Raipen kohdalla, mutta 2002 pelasi mm-kisoissa. Olisikohan viimeinen 60-lukulainen mm-kisapelaaja? Aika jännä jos näin on, sillä Raipe on kuitenkin syntynyt 60-luvun alkupuolella (-64). Ojasen Jannekin oli 2002 -kisoissa mukana, mutta myöhemmin ei ole tainnut 60-lukulaisia kisoissa näkyä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Vuodelta 2003 ei tilastointi kerro yhdestäkään maaottelusta Raipen kohdalla, mutta 2002 pelasi mm-kisoissa. Olisikohan viimeinen 60-lukulainen mm-kisapelaaja? Aika jännä jos näin on, sillä Raipe on kuitenkin syntynyt 60-luvun alkupuolella (-64). Ojasen Jannekin oli 2002 -kisoissa mukana, mutta myöhemmin ei ole tainnut 60-lukulaisia kisoissa näkyä.

Joo ei eliteprospect listaa noita EHT ym. harjoitusmaaotteluita, mutta sen muistan että Raipe yhdessä mm. Ville Niemisen kanssa putosivat ihan viimeisinä Aravirran joukkueesta eli oli leirityksessä ja väittäisin kyllä että pelasivat harjoituspelejä tuon leirityksen aikana.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo ei eliteprospect listaa noita EHT ym. harjoitusmaaotteluita, mutta sen muistan että Raipe yhdessä mm. Ville Niemisen kanssa putosivat ihan viimeisinä Aravirran joukkueesta eli oli leirityksessä ja väittäisin kyllä että pelasivat harjoituspelejä tuon leirityksen aikana.
EHT-matsit kyllä listataan, mutta ns. "pelkkiä" harjoitusmatseja ei ainakaan yleensä listata. Se nyt on sitten katsontatavasta kiinni, että mitkä pelit laskee ns. virallisiksi peleiksi, vaikka tavallaan harjoitusmatsitkin virallisia ovat.

Mutta Teppo vie tosiaan tämän pystin kotiinsa kuitenkin. MM-kisojen osalta taitaa mennä Raipelle.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä vielä lainaus kaikille niille, jotka syyttä dissaavat Lasse Kukkosta. Vaikka Tamia haukutaankin paljon ja ollaan kyllästyneitä, niin ei hän mikään uuno nro1 ole. Samaten perusvakaa Pyöräläkin perustellaan. Nuo kuvaukset voin vakuuttaa oikeiksi sen perusteella myös, mitä Liigassa pelaavat. Kojo ja Tami ovat aivan oikeassa ja nyt on ihan turha tulla jonkun tapparalaisen tms.vinkumaan värilaseista. Niitä ei tarvita, kun totuus on tuo lainauksissa oleva ilmaisu.

"- Valmentaja Kari Jalosen kokemus näkyy tässä valinnassa. Jos ei malaria iske, aina tiedät, mitä Pyörälältä saat. Jos Jalonen käskee Pyörälän ottamaan vaikka svenskipelaajan pois pelistä, niin Pyörälä ottaa.

- Nämä ovat tärkeitä roolituskysymyksiä. MM-kisat ovat maratonjuoksu, tilanteet voivat vaihtua laidasta laitaan. Vaikealla hetkellä Pyörälä ja Lasse Kukkonen ovat kavereita, jotka kokoavat porukan ja vakuuttavat, ettei ole mitään hätää, Tami kuvailee."
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Spekulaatiota:

Laine - Barkov - Jokinen
Roolit kohdillaan, sillä Laine pääsee laukomaan hyvästä tarjoilusta paljon ja Floridan kaksikko hoitaa hienosta myös alaspäin pelaamisen.

Granlund - Koivu - Pulkkinen
Myöskin loistavasti roolitettu ketju, jossa Koivu pelaa kahteen suuntaan ja Granlund jakaa kiekkoa ja Pulu pommittaa. Granlund ja Pulkkinen on tuttuja jo juniorimaajoukkueesta.

Komarov - Aho - Rantanen
Ketju jossa on voimaa, taitoa ja tahtoa. Komarov ja Aho voi myös vaihtaa paikkoja. Komarov - Rantanen taklaa ja vääntää, Aho jakaa. Kaikki osaa myös viimeistellä. Vaihtoehtoisesti Rantanen voi mennä kakkosketjuun, sillä Pulkkinen - Aho voisi myös olla mielenkiintoinen kaksikko.

Pyörälä - Lajunen - Pihlström / Sallinen
Selkeä puolustava ketju, jolla on vauhtia, varmuutta ja kykyä pitää kiekkoa kulmissa ja väsyttää vastustajaa.

Ylivoimassa kahdessa ensimmäisessä ketjussa sopivasti kätisyyksiä, kovia laukauksia ja kykyä jakaa kiekkoa. Komarov, Rantanen ja Pyörälä pystyvät tulemaan maskimieheksi myös tarvittaessa.
Alivoimassa Pyörälä, Lajunen, Sallinen, Komarov, Pihlström ja kaksikko Barkov - Jokinen jakavat vastuuta, eli hyvältä näyttää tämäkin osasto.

Mielestäni Ma.Granlund olisi sopinut roolituksessa vain Ahon paikalle, tai vaihtoehtoisesti jos Pulkkinen ei olisi tehnyt vaikutusta, niin siihen kohtaan, muuten olisi jäänyt sivurooliin tai ylimääräiseksi hyökkääjäksi.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
"- Valmentaja Kari Jalosen kokemus näkyy tässä valinnassa. Jos ei malaria iske, aina tiedät, mitä Pyörälältä saat. Jos Jalonen käskee Pyörälän ottamaan vaikka svenskipelaajan pois pelistä, niin Pyörälä ottaa.

- Nämä ovat tärkeitä roolituskysymyksiä. MM-kisat ovat maratonjuoksu, tilanteet voivat vaihtua laidasta laitaan. Vaikealla hetkellä Pyörälä ja Lasse Kukkonen ovat kavereita, jotka kokoavat porukan ja vakuuttavat, ettei ole mitään hätää, Tami kuvailee."
Muuten ihan totuudenmukaisia asioita ja näin, mutta varmasti Koivun myös Mikko tai Jokisen Jussi osaa koota porukan yhteen ja vakuuttaa ettei ole mitään hätää. Että eivät nuo sinänsä elintärkeitä juttuja ole tälle jengille joka koossa jo on.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyviä historiamuisteloita täällä, kiitos siitä. Kun tosiaan rupesin itsekin asiaa enemmän pähkäilemään, niin kyllähän Niklas Bäckström jää tosiaan hyvin suurella todennäköisyydellä Suomen viimeiseksi 70-luvulla syntyneeksi maajoukkuepelaajaksi. NHL:ssä ei enää muita 70-lukulaisia ole, ja vaikea uskoa, että jotain Pirnestä tai Kapasta yhä Leijoniin hälytettäisiin.

Mielenkiintoinen tieto tuokin, että Teppo Winnipeg oli sitten viimeinen 60-luvulla syntynyt. Hienolle miehelle ja upealle pelaajalle meni tämä kunnia. Luotan tiedon olevan oikea. Mutta jos vielä nostetaan rutkasti vaikeusastetta, niin riittääkö kellään rahkeita muistaa, kuka olisi ollut Leijonien viimeinen 50-lukulainen? Jossain 90-luvun alkupuolen kisoissa varmaan. Heitän pohjille yhden arvauksen, eli voisiko olla Kari Eloranta? Mukana ainakin Albertvillessä -92. Tuolla Penan viimeisissä kisoissa ja Curren ekoissa tehtiin aika rajua sukupolvenvaihdosta, ja 70-luvulla syntyneitä tuli jo kiivaana virtana mukaan, joten ainakaan -94 ja -95 ei mielestäni enää 50-luvulla syntyneitä mukana ollut, ei ainakaan arvokisoissa.

Pakkipareja jos mietitään, niin veikkaisin ainakin Pokka-Lindell-kaksikon pelaavan yhdessä.

Hyvä huomio, että tälläkin parilla on tosiaan yhteistä pelikokemusta. Pokka ja Lindellhän pelasivat pakkiparina nuorten MM-kultajoukkueessa 2014, ja Pokka valittiin tuolloin Suomen top 3 -pelaajiin yhdessä Saroksen ja Teräväisen kanssa.

Veikkaan silti, että molemmat saavat rinnalleen kokeneemman puolustajan, etenkin, kun kumpainenkin on kovaa vauhtia profiloitumassa hyökkääväksi puolustajaksi. Hietanen-Jaakola vaikuttaa aika kiveenhakatulta, joten Lindelliä veikkaan viime vuoden tapaan Salmelan pariksi, ja Pokka sitten joko vanhan tutun Ohtamaan tai aina luotettavan johtajatyypin Kukkosen (jonka osalta täällä aivan käsittämätön dissaus menossa, hieno mieshän Lasse on) pariksi.

Oma arvaukseni on myös, että ainakin kaikki Suomen hyökkääjät saavat lohkovaiheen aikana peliaikaa, ja mahdollisesti kaikki puolustajatkin. Ketjuista pitäisin jo aika loogisina ja valmiina noita Granlund-Koivu-Pulkkinen ja Pyörälä-Koskiranta-Aho -kombinaatioita. Ykköseen Jokisen ja Barkovin kanssa päässee sitten joko Laine tai Komarov. Neloseen on käypäisiä vaihtoehtoja koko loppukööri, eli se voidaan nähdä muodossa Komarov/Pihlström-Sallinen/Lajunen-Rantanen/Pihlström, ja veikkaan, että Komarov-Sallinen-Pihlström -ketjulla aloitetaan. Laine näin ollen joko ykkösessä tai katsomossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös