Tila
Viestiketju on suljettu.

Gubar

Jäsen
Jotenkin sitä toivoo aina Latvialle menestystä, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Tämä juontaa juurensa ajoilta Artūrs Irbe ja komea maski. Latvia on näistä pikkumaista, se, jonka pelejä usein tulee varta vasten seurattuakin. Ei se kaunista aina ole, mutta heikosti on Latvia suorittanut siihen nähden, että niillä on ollut jalkeilla nyt useana vuonna jengi joka tuntee hyvin toisensa. Ehkä se KHL:n harhaanjohtava kimallus on sokaistanut minutkin ja odotan että sieltä tulevat pelaajat olisivat jonkinlaisia sateentekijöitä näille pikkumaille. Kyllä silti tuolla porukalla pitäisi pyyhkiä lattiaa Ranskoilla, Unkareilla, Slovenioilla, Saksoilla, jne. mennen tullen.

Tänä vuonna välieriin!

Ja on tuo video Masalskisin otteista Suomea vastaan huikea. Siitä jokainen kokeilemaan.

Edit. Ja jälleen kerran täältä virtuaaliolut @ozo :lle ja @PJPT :lle joiden postauksia lukee mielellään MM-skabojen ajan! Hienoa että kaltaisianne kirjoittajia löytyy! Keep up the good work.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Jotenkin sitä toivoo aina Latvialle menestystä, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Latvia on näistä pikkumaista, se, jonka pelejä usein tulee varta vasten seurattuakin. Ei se kaunista aina ole, mutta heikosti on Latvia suorittanut siihen nähden, että niillä on ollut jalkeilla nyt useana vuonna jengi joka tuntee hyvin toisensa. Ehkä se KHL:n harhaanjohtava kimallus on sokaistanut minutkin ja odotan että sieltä tulevat pelaajat olisivat jonkinlaisia sateentekijöitä näille pikkumaille. Kyllä silti tuolla porukalla pitäisi pyyhkiä lattiaa Ranskoilla, Unkareilla, Slovenioilla, Saksoilla, jne. mennen tullen.
Täytyy olla realistinen. Latvian väkiluku on noin kaksi miljoonaa, eikä jääkiekko ole maassa ykköslaji. Silloin kun kokoonpanosta puuttuu kuusi tärkeää runkopelaajaa (Bartulis, Kulda, Darzins, Karsums, Pujacs, K. Redlihs) niin Latvian taso putoaa merkittävästi ja maajoukkueella alkaa käytännössä selviytymistaistelu A-sarjapaikasta. Tällä porukalla Ranskat, Saksat ja Kazakstan ovat jo kunnon haaste. KHL:sta on toki ollut hyötyä Latvian jääkiekkoilulle.

Ja jälleen kerran täältä virtuaaliolut @ozo :lle ja @PJPT :lle joiden postauksia lukee mielellään MM-skabojen ajan! Hienoa että kaltaisianne kirjoittajia löytyy! Keep up the good work.
Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac
Harjoituspeleissä maalivahteja on peluutettu tasaisesti mutta kuka on kisojen alkaessa ykkösveskari Latvialla.
Kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla Elvis Merzlikins. Hän on pelannut paremman kauden ja lisäksi kisojen alla harjoituspeleissä peitonnut selkeästi Masalskisin. Masalskis on ollut Latvian ykköskassari jo ties miten pitkään, mutta nyt olisi minusta hyvä hetki siirtää valtikkaa nuoremmalleen. Merzlikins on kuitenkin se seuraava vastuunkantaja mahdollisesti Gudlevskisin kanssa. Merzlikinsin kausi oli Sveitsin liigassa erinomainen. Kausi päättyi finaalitappioon Bernille, mutta se oli silti onnistunut. Ainoa asia, joka voisi puoltaa Masalskisin peluuttamista enemmän on kokemus.
 
RELEASE THE KRAKEN
Latvian väkiluku on noin kaksi miljoonaa, eikä jääkiekko ole maassa ykköslaji.
IIHF:n sivuston mukaan Latviassa on noin 4,000 miespuolista rekisteröityä pelaajaa. Erikoista on se, että aikuisten pelaajien määrä on lähes kaksinkertainen rekisteröityihin junioripelaajiin (n. 1,700 kpl). Verrattuna vaikkapa Unkariin, Valko-Venäjään - tai vaikkapa Suomeen - Latvian luvut ovat täysin päinvastaiset.

Silloin kun kokoonpanosta puuttuu kuusi tärkeää runkopelaajaa (Bartulis, Kulda, Darzins, Karsums, Pujacs, K. Redlihs) niin Latvian taso putoaa merkittävästi ja maajoukkueella alkaa käytännössä selviytymistaistelu A-sarjapaikasta.
Pisti silmään että tuossa nimilistassa oli peräti neljä kokenutta puolustajaa. Asiasta paremmin perillä olevat voisivat kertoa miltä kisajoukkueen pakisto näyttää ja onko syytä odottaa että sen kanssa tulee ongelmia?
 
Rakastan noita Bostonin poikia.

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Pisti silmään että tuossa nimilistassa oli peräti neljä kokenutta puolustajaa. Asiasta paremmin perillä olevat voisivat kertoa miltä kisajoukkueen pakisto näyttää ja onko syytä odottaa että sen kanssa tulee ongelmia?
Surkealta näyttää ja tulee olemaan paljon ongelmia myös hyökkäyssuuntaan. Asiasta on keskusteltu aiemmin tässä ketjussa.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvian mahdolliset ketjut huomiseen Ruotsi-otteluun (klo 16:15) tämän päivän harjoitusten perusteella:

1. Kenins - Girgensons - Daugavins
2. Redlihs - Dzerins - Bukarts
3. Indrasis - Meija - Skvorcovs
4. Kulda - Bicevskis - Abols
+ Pavlovs, A. Sirokovs

1. Galvins - Siksna
2. Sotnieks - Jerofejevs
3. Cibulskis - Freibergs
4. Andersons - M. Sirokovs.

Beresnevsilta muutama yllättävä veto. Ykkönen on toki odotettu, valmentaja päätti laittaa kaikki parhaat pelaajat samaan ketjuun. Sen jälkeen on hiljaisempaa - Dzerins on toki puhdas sentteri, mutta kakkosketjussa lievästi liian isoissa saappaissa - toivottavasti vastaa huutoon. Myös Roberts Bukartsilta odotan maaleja tänä vuonna. Laituri Meija heitetty ns. kolmosketjun keskelle Indrasiksen kaveriksi, katsotaan miten käy. Nelosessa sitten Latvian nuorukaiset Kulda ja Abols ei-niin-taitavan ja enemmän-laiturina-tunnetun Bicevskisin kanssa. Vaikeat ajat tulossa Abolsille, joka on minun suosikkini näistä nuorista pelaajista. Siksna ykköspakkiparissa on ihan hyvä veto. Jäämme innolla odottamaan huomista peliä.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Hyvä peli Latvialta Ruotsia vastaan. Aluksi oli pientä hakemista ja varoivaisuutta, mutta sitten peli lähti rullaamaan ja latvialaiset loivat useita maalintekopaikkoja, mutta Markström pelasi hyvän ottelun. Vielä paremman arvosanan saa Latvian maalivahti Elvis Merzlikins, joka oli ottelun näkyvin hahmo ja Latvian paras pelaaja. Ykkösketju pelasi kohtalaisen hyvin, erityisesti Kenins erottui edukseen, mutta myös Daugavins pelasi omalla tasollaan. Kakkonen oli vähän niin ja näin. Dzerins pelasi kohtalaisen hyvin, eikä Redlihsistä voi sanoa että oli ihan surkea, mutta ei hän myös ole enää niin vaarallinen kuin vaikkapa pari-kolme vuotta sitten, Bukarts oli taas melko näkymätön = turha. Tämä ketju ei tunne fyysistä ja aggressiivista pelaamista. Kolmosessa Meija pelasi keskellä ja nopeudellaan pääsi luomaan pari vaarallista tilannetta / läpiajoa ja oli yksi näkyvimpiä Latvian pelaajia, mutta viimesteytaito ontui. Indrasis pelasi alle oman tason, parantavaa jäi vielä reilusti. Skvorcovs täydensi hyvin tätä ketjua. Nelonen pelasi todella vähän ilman suurempaa menestystä. Puolustuksessa Siksna pelasi hyvin ykkösparissa, Sotnieks oli ehkä Latvian näkyvin puolustaja Lada-sopimuksen siivittämänä. Molemmissa Ruotsin-maaleissa Latvian puolustus oli hakoteillä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa huomiseen Tsekki-otteluun ja jos Merzlikins pelaa loputkin pelit samalla tasolla A-sarjapaikka säilyy. Molemmat Ruotsin maalit eivät menneet maalivahdin vaan puolustuksen piikkiin. Ketjuja vielä muokkaisiin niin, että antaisin Meijalle enemmän vastuuta ja laittaisin Daugavinsin pyörittämään kakkosketjua.

ozo:n Ruotsi-ottelun tähdet:

*** Merzlikins
** Kenins
* Sotnieks
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Edelleen kohtalaisen hyvä peli Latvialta ja yksi piste Tsekiltä. Jos ensimmäinen erä oli ihan paska niin toisessa Latvia alkoi oikeasti pelaamaan kunnes Kenins lensi hyvin kyseenalaisesta tilanteesta ulos (5 + 20). Latvia ja Masalskis kestivät seitsemän minuutin alivoiman ja taistelivat hienosti kolmannessa erässä tasoihin ja rankkareihin. Masalskis? Jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä. Megaväsyneen oloisena muutama pelastus joko taidolla tai onnella ja piti hienosti Latvian mukana ottelussa. Beresnevs sekoitti kunnolla peliketjut paitsi ykkösen ja sama vimma jatkui ottelun aikana - kokeili useita vaihtoehtoja, mutta kaksi tutkaparia pysyi koko ajan samana: Girgensons-Daugavins sekä Dzerins-Redlihs. Varsinkin jälkimmäinen tutkapari pelasi hyvän ottelun, Dzerinsille 0+2, Redlihsille 1+1 ja Bukartsille 1+1. Bukarts pelasi OK, mutta ei ollut mitenkään erityisen näkyvä maalistaan huolimatta ja epäonnistui vielä täysin rankkariyrityksessään. Kakkosketjulle joka tapauksessa vahva peli. Kolmosessa Meija ei ollut enää niin hyvällä pelituulella, mutta taas Indrasis parantaa selkeästi. Abols pelasi kolmannessa erässä ykkösketjussa ja avusti tasoitusmaalissa sekä pääsi ekana vetämään rankkarin, mutta epäonnistui. Puolustuksessa Galvins tekee välillä käsittämättömiä hasardeja, mutta samalla on Latvian selkeästi parhaiten luisteleva pakki. Täytyy antaa kuitenkit propsit myös Cibulskisille, joka pelasi vahvan ottelun, Jerofejevs oli myös hyvä ja Sotnieksista on myös tullut yllättävän rohkea hyökkäyssuuntaan. Puolustus näytää tässä vaiheessa paremmalta kuin on ennakkoon odotettu, varsinkin silloin kun Sirokovs & Freibergs ovat poissa kuvioista. Ylivoima tökkii pahasti, vaikka käsiä on.

Tästä on hyvä jatkaa kohti maanantain Venäjä-ottelua, joka pelataan ns. Voitonpäivänä - jos Latvia ottaa tästä ottelusta voiton niin voidaan sanoa, että Znaroksille tulee potkut. Muutenkin asetelma on kutkutteleva, koska Venäjän peräsimessä on Latvian ex-pelaajakapteeni, joka maalillaan aikanaan nosti Latvian A-sarjaan Latvian päävalmentajan Beresnevsin alaisuudessa, ja samalla Znaroks on myös Latvian maajoukkueen ex-päävalmentaja. Beresnevs ja Znaroks tuntevat siis hyvin toisensa. Ja Dinamo-pelaajat tuntevat erinomaisen hyvin kaikki venäläiset KHL-tähdet. Merzlikinsille on tulossa hikinen ilta ja hänen A-maajoukkueuransa tärkein ottelu.

ozo:n ottelun tähdet:

*** Masalskis
** Redlihs
* Dzerins.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Eilinen Latvia-Tsekki oli kyllä toistaiseksi kisojen viihdyttävin matsi. Oikea nitropeli. Olin takuuvarma, että peli oli Tsekin 2-0 osuman jälkeen ohi, mutta kattia kanssa. Latvia nousi upeasti taisteluun mukaan ja kolmas erä oli oikea jännitysnäytelmä. Jatkoajalla latvialaisten jalat näyttivät jääneen pukukoppiin ja sanoisin, että Tsekki kyllä lopulta ansaitsi voiton.

Masalskis oli hyvä. Redlihs samoin. Myös nelosketjusta etenkin Dzerins, Indrasis ja Meija pistivät positiivisesti silmään.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Ilman Keninsiä pelannut Latvia hävisi Venäjälle puhtaasti 4-0. Latvia aloitti ottelun vahvasti ja pelasikin hyvän ensimmäisen erän, mutta sitten Venäjä alkoi pelaamaan ja oli joka osa-alueella parempi, eikä Latvia valitettavasti pystynyt missään vaiheessa haastamaan lukuisista ylivoimista huolimatta. Tarjolla oli kuudella kolmea vastaan -ylivoimaa ja jopa viidellä kahta vastaan, mutta Latvia ei pystynyt luomaan kunnollisia tilanteita. Latvian maalissa Merzlikins pelasi jälleen mainion ottelun, eikä yksikään maali mennyt Elviksen piikkiin. Edelleen mies näyttää rauhalliselta ja isolta maalissa, toivottavasti samat otteet jatkuvat tärkeissä loppupeleissä. Positiivista on myös se, että Indrasis ei loukkaantunut Jemelinin polvitaklauksesta vaan palasi kentälle kolmannessa erässä. Ykkösketjussa aloittanut Abols sai väistää toisella puoliskolla Indrasikselle. Guntis Galvins pelasi hyvän ottelun, Siksna sai väistää ykköspakkiparista Italiassa pelaavan Maksims Sirokovsin tieltä; lisäksi Freibergs oli poissa kokoonpanosta. Kaspars Daugavins pelasi ehkä toistaiseksi parhaan ottelunsa, mutta edelleen ykkösketju hakee vielä parastaan. Seuraavassa pelissä Kenins palaa kokoonpanoon ja pelaa toista kotimaataan Sveitsiä vastaan ja viimeistään siinä pelissä ykkösketjun pitäisi alkaa toimimaan ylivoimasta puhumattakaan. Latvian ylivoima on tällä hetkellä onglemista pahin, eikä edes parjattu puolustus.

ozo:n ottelun tähdet:

*** Merzlikins
** Daugavins
* Redlihs.

Tilanne kolmen ottelun jälkeen:

****** Merzlikins
*** Masalskis
*** Redlihs
** Daugavins
** Kenins
* Sotnieks
* Dzerins.
 
Hockeymaniac

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Otteluohjelma on Latvian kannalta aika mielenkiintoinen. Ensimmäiset kolme vastustajaa Ruotsi, Tsekki ja Venäjä. Kaksi pistettä on oikein hyvä saavutus näiltä, vaikka enemmänkin oli tarjolla. Paikka neljän parhaan joukossa ja puolivälierissä on nyt ehdottomasti otettavissa. Nyt on jäljellä vielä Sveitsi, Tanska, Kazakstan ja Norja. Ainakin kolme viimeistä pitäisi kaatua tähän mennessä nähdyllä tasolla pelatessa. Sveitsi-Latvia pelistä on tulossa todella tärkeä molemmille joukkueille. Sveitsi on alisuorittanut heikkoja maita vastaan ja Latvia taas pelannut erinomaisesti turnauksen kärkimaita vastaan. Ennakolta hieman Latviaa vahvempi Sveitsi voikin aivan hyvin kaatua.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvia nousi hienosti 3-0 -tappiotilanteesta, mutta kohtalona oli harmittava tappio Sveitsille ottelun loppuhetkillä. Voittomaali upposi helpohkosti Masalskisin selän taakse, mutta Sveitsi oli muutenkin joka osa-alueella parempi ja ansaitsi voitonsa. Kokoonpanoon palannut Kenins pelasi pirteän ottelun, mutta ykkösketjun tehottomuus alkaa saamaan huolestuttavia piirteitä, kun ei edes ylivoimalla saada mitään kunnollista aikaiseksi. Beresnevs sekoitti ketjut ottelun kolmannessa erässä ja mm. erotti vihdoin Daugavins-Girgensons-kaksikon, mutta taas todellinen riskipuolustaja Freibergs pelasi jopa ottelun loppuhetkillä. Vitalijs Pavlovs ja Aleksejs Sirokovs saivat myös peliaikaa ja näistä varsinkin jälkimmäinen pelasi hyvän kolmannen erän, joten voisin olettaa että jatkaa seuraavassakin pelissä. Mikelis Redlihs iski ottelussa kaksi ylivoimamaalia (oikeastaan yhden, koska toisen ohjasi sveitsiläinen puolustaja), mutta loukkaantui eikä palannut enää kentälle. Kahdesta ns. yv-maalista huolimatta, Latvialla on todellisia vaikeuksia ylivoimansa kanssa. Jännää on myös se, että yv-kentissä ei tapahdu mitään muutoksia tehottomuudesta huolimatta.

Tästä eteenpäin alkaa Latvian "kuoleman ottelut", joista on otettava muutama piste jos meinaa säilyä A-sarjassa. Toivo lepää siinä, että Latvian johtavat pelaajat (Girgensons, haloo) heräävät pelaamaan parempaa lätkää näitä "pikkumaita" vastaan, ylivoima alkaa toimimaan edes siedettävällä tasolla ja Merzlikins jatkaa yhtä vakuuttavasti myös heikompia maita vastaan. Toivo vielä elää, mutta seuraavat vastustajat (DEN, KAZ, NOR) eivät todellakaan ole mikään läpihuutojuttu.

ozo:n ottelun tähdet:

*** Redlihs
** Sotnieks
* Cibulskis / Galvins.

Tilanne neljän ottelun jälkeen:

****** Merzlikins
****** Redlihs
*** Masalskis
*** Sotnieks
** Daugavins
** Kenins
* Cibulskis
* Galvins
* Dzerins.
 
Hockeymaniac

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jaa. Helppoa ei näytä Latvialla olevan. Noista ainoa ns. Pikkumaa on ollut pitkän aikaa omasta mielestäni lähinnä Kazakstan. Jääkarhut ja Jään Leijonat Punaisesta tai Valkoisesta väristä riippumatta ovat olleet jo melko pitkään jääkiekon keskikastin maita joskin jälkimmäisellä on ollut paljon kiinni myös kokoonpanoista, että milloin sitä voi sanoa sellaiseksi kuin voi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En osaa sanoa Girgensonsin otteista Latvia peleistä, kun en niitä ole nähnyt, mutta ei kaverilla itseluottamusta ollut tällä kaudella NHL:ssä. Girge erottuu parhaiten siinä, kun tekee duunia molempiin suuntiin älyttömästi. Kuitenkin tuloksellisesti heikko kausi takana eikä oikein tuuriakaan ollut mukana. Sama varmaan jatkunee maajoukkueessa. Vaikka Girge on tähti Latvialla, ei häneltä kannata suuria odottaa.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Huonoja uutisia: Latvian tehokkaiman pelaajan Mikelis Redlihsin polvivamma päättää miehen MM-kisat.

Näyttää vahvasti siltä, että kapteeni-Daugavins siirtyy kakkosketjun laitaan (Daugavins-Dzerins-Bukarts).

Jaa. Helppoa ei näytä Latvialla olevan. Noista ainoa ns. Pikkumaa on ollut pitkän aikaa omasta mielestäni lähinnä Kazakstan. Jääkarhut ja Jään Leijonat Punaisesta tai Valkoisesta väristä riippumatta ovat olleet jo melko pitkään jääkiekon keskikastin maita joskin jälkimmäisellä on ollut paljon kiinni myös kokoonpanoista, että milloin sitä voi sanoa sellaiseksi kuin voi.
Huomaa, että kirjoitin lainausmerkeissä "pikkumaat". Kazakstan on paha vastustaja siinä missä Tanskakin, onhan kazakeilla hyvin tehokas ja NHL-kokemusta omaava ykkösketju. "Jääkarhuilla" ilmeisesti tarkoitat Norjaa ja "Jään Leijonat Punaisesta tai Valkoisesta väristä riippumatta" viittaa Tanskaan? Öh. Ei tule olemaan helppoa, kuten myös totesinkin.

En osaa sanoa Girgensonsin otteista Latvia peleistä, kun en niitä ole nähnyt, mutta ei kaverilla itseluottamusta ollut tällä kaudella NHL:ssä. Girge erottuu parhaiten siinä, kun tekee duunia molempiin suuntiin älyttömästi. Kuitenkin tuloksellisesti heikko kausi takana eikä oikein tuuriakaan ollut mukana. Sama varmaan jatkunee maajoukkueessa. Vaikka Girge on tähti Latvialla, ei häneltä kannata suuria odottaa.
Itse odotan Girgensonsilta paljon. Perustuu siihen, että Girgensons on epätyypillinen latvialainen pelaaja, eräänlainen power forward ja hyvä ns. kahden suunnan keskushyökkääjä. Haluan, että Girgensons pistää itsensä likoon myös vastustajan puolella, maalin edessä mm. ylivoimassa. Nyt Girgensons on ollut ihan hyvä alivoimassa ja puolustavassa roolissa, taklaa hyvin ja pelaa fyysistä peliä, mutta maajoukkueessa häneen kohdistuu myös odotukset hyökkäyssuuntaan - onhan mies tällä hetkellä Latvian ykkösketjun sentteri. Eli myös maaleja odotetaan...
 
Hockeymaniac

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Latvialla on nyt vähän sellainen taivas vs. helvetti -asetelma. Hyvillä otteilla jopa jatkopeleihin, huonoilla karsiutuminen. Pahimmista vastuksista 2 pistettä ja nyt lopun otteluohjelma on selvästi heikompia vastaan.Sveitsillä on todella paha loppuohjelma ja pahimmat Latvian kiistakumppaneista kohtaa jokainen yhden ison joukkueen.

Periaattessa näkisin Latvialla kaikki mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta toisaalta peliesitykset ovat vähän heitelleet, joten se putoaminenkin on mahdollista, kun tässä lohkossa ei Unkarin tapaista heittopussia ole.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mielenkiintoisesta otteluohjelmasta johtuen kaksijakoisen turnauksen alku on nyt pelattu ja tänään alkaa uusi turnaus! 2 pistettä 4 ottelusta altavastaajana olisi kohtuullinen tulos paperilla, mutta ottelut nähneenä pitää olla pettynyt. Varsinkin Ruotsi ja Sveitsi tarjosivat pisteitä hopeatarjottimella, mutta Latvia onnistui sössimään nuo pelit molemmissa päissä sattuneiden virheiden ansiosta! Tässä näkyy se ero keskinkertaisen MM-joukkueen ja Olympiamiehistön välillä, lopullinen tappamisen meininki puuttuu tekemisestä ja se voi jälleen maksaa ainakin playoffpaikan!


Pakisto on kestänyt alkumatsit yllättävänkin hyvin. Mustia hetkiä sattuu aina välillä, mutta mitään ihan ”isät vs pojat”-asetelmaa ei ole kuitenkaan nähty, pelaaminen ollut pääsääntöisesti ihan mallikasta. Mustat hetket ovat sitten avanneet uskomattomia avopaikkoja vastustajille, mutta onneksi veskarit ovat olleet hyviä tähän asti. Merzlikins on ollut tällä kaudella sen verran liekeissä, että häntä olisi voinut mielestäni peluuttaa turnauksessa suhteella 5-2. Osa Sveitsi tappiosta menee myös Masalskisin piikkiin, pari maalia oli helppoja.


Hyökkäyspuolella tehottomuus on jälleen hieman vaivannut, mutta olen silti varovaisen tyytyväinen näkemääni vastustajat huomioiden. Varsinkin se lupaa hyvää, että kaikki vastustajat ovat joutuneet rikkomaan Latviaa vastaan. Huonoimmissa turnauksissa pelaaminen on ollut niin heikkoa, että minkäänlainen rakentaminen ei ole onnistunut varsinkaan hyviä maita vastaan, silloin ei voi myöskään toivoa jäähyjä. Toisaalta niinä vuosina hyökkäys ei ole ollut aina noin hyvä, parhaasta kokoonpanosta puuttuu vain 2-5 pelaajaa. Tästä eteenpäin vastaan ei asetu mitään maagisia pakistoja (Tanska & Kazakit poissaoloja & Norja alkaa vanhenemaan), joten jalan pitää edelleen liikkua, niin sekasortoa pitäisi olla luvassa. Ylivoiman huonoudessa näkyy ehkä eniten Latvian kriittiset poissaolot: 2 parasta laituria (Darzins & Karsums) katsovat kisoja kotisohvalta, kukaan senttereistä ei ole luontainen pistelinko ja ehkä pahimpana kiekollisten & yleisesti laadukkaiden puolustajien puuttuminen. Sotnieks, Cibulskis ja Galvins tekevät kyllä parhaansa, mutta he eivät ole tottuneet aloittamaan jokaista ylivoimaa.


Paketissa on siis tällä hetkellä sekä hyvää että huonoa alkunäkymiin verrattuna. Nyt tilanne kääntyy kuitenkin täysin päälaelleen kun Latvia lähtee seuraaviin matseihin ainakin tasaveroisena tai jopa suosikkina. Itse kiinnittäisin huomiota pieneen huolellisuuteen molemmissa päissä kenttää, sen pitäisi riittää kun ottelut tasoittuvat edellisiin nähden. Viimeisenkin Redlihsin veljeksen tiputtua kokoonpanosta siirtäisin katseeni Kaspars Daugavinsiin, hänen pitäisi nyt ottaa joukkueensa reppuselkään. Tämän ohella toisen aallon pelaajat Indrasis,Meija & Bukarts saavat nyt näyttää osaamistaan kun he edustavatkin joukkueen kärkiosaamista 3 ketjun sijaan!


Alun turhista pistemenetyksistä huolimatta on muistettava, että pudotuspelit (7-9 pistettä) ovat vielä tällä hetkellä yhtä lähellä kuin putoaminen (0-2)! Normaalilla suorituksella Latvia nappaa voiton tai kaksi ja säilyttää paikkansa A-sarjassa viime vuosien tapaan, eikä turnaus jää mieleen elämää suurempana suuntaan taikka toiseen..
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Ei vieläkään voittoa Latvialle. Ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa Latvia oli se parempi joukkue, mutta lukuisista ylivoimista ja hyvistä paikoista huolimatta, tarvittavia maaleja ei saatu aikaiseksi. Rankkareilla niin Dzerins kuin myös Daugavins epäonnistuivat pahasti. Yksi piste plakkarissa ja peli Kazakstania vastaan tulee olemaan merkittävä.

Beresnevs oli mielestäni sekoittanut onnistuneesti ketjut tähän otteluun. Aleksejs Sirokovs pelasi hyvän ekan erän ennen kuin lensi päähän kohdistuneesta taklauksesta ulos (eli missaa seuraavan pelin), Roberts Bukarts pelasi tähän mennessä parhaan ottelunsa, Indrasis-Girgensons-Meija -ketju pelasi kohtalaisen hyvin, ja lisäksi ns. nelonen Pavlovs-Abols-Bicevskis pelasi hyvin ottelun toisella puoliskolla. Se pisti silmään, että Keninsiä kahden erän jälkeen ei enää kentällä näkynyt. Merzlikins oli maalissa hyvä, Girgensonsilla pari hyvää paikkaa, mutta ei vaan mene. Ylivoimaketjuja oli sekoitettu ja tänään ylivoima näytti jo vähän paremmalta, mutta on mahdotonta sanoa miten käy kazakkeja vastaan. Toivottavasti Merzlikins jatkaa maalissa.

ozo:n Tanska-ottelun tähdet:

*** Bukarts
** Merzlikins
* Daugavins

Tilanne viiden ottelun jälkeen:

******** Merzlikins
****** Redlihs
*** Daugavins
*** Bukarts
*** Masalskis
*** Sotnieks
** Kenins
* Cibulskis
* Galvins
* Dzerins.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Yay, Latvia säilyy A-sarjassa eli minimitavoite on täytetty. Latvia oli jälleen hallitseva osapuoli läpi ottelun, mutta myös jälleen lukuisista ylivoimista huolimatta maalinteko oli vaikeaa. Kazakkien Kolesnik ei mielestäni ollut mitenkään "maaginen" vaan Latvian ylivoima vaan on surkea ja mielikuvitukseton. En tiedä onko sellaista tilastoa olemassa, mutta olen varma että Latvian ylivoimalaukausten määrä on erittäin pieni. Aleksejs Sirokovs oli hieman yllättäen mukana kokoonpanossa (luulin, että missaa tämän pelin suihkukomennuksen jälkeen) ja pelasi jälleen vahvasti, myös Kenins palasi kokoonpanoon edellisen pelin penkityksen jälkeen. Itse asiassa Sirokovs-Girgensons-Kenins -ketju (ns. ykkösketju) oli Latvian parhaimmistoa läpi ottelun (Girgensonsille peräti seitsemän laukausta kohti maalia). Daugavinsin johtama ketju ei taas esittänyt mitään ihmeellistä, Bukarts oli täysin pimennossa, mutta kapteeni itse pelasi hyvän ottelun ja iski tärkeän tasoitusmaalin. Tasoitusmaalin jälkeen Latvia pelasi hurmiossa tähän mennessä ehkä vakuuttavimmat 5 minuuttia hallitsen täysin ottelun tapahtumia, mutta ei vaan tullut maalia. Miks Indrasis oli hyvä, samoin Meija esiintyi edukseen kolmannessa ketjussa (Indrasis-Meija-Abols). Merzlikins oli maalissa OK, vaikka välillä haparoi. Voittomaalin iski vanhanaikaisella nelosketjun "jyrä" Maris Bicevskis ja maalihan oli miehen ensimmäinen MM-tasolla. Eli kiitos Maris Bicevskis, kun säilytit Latvian A-sarjassa.

Veikkaan, että seuraavassa ottelussa Norjaa vastaan nähdään tähän mennessä paras Latvian joukkue, kun suurin paine on nyt lähtenyt harteilta pois.

ozo:n Kazakstan-ottelun tähdet:

*** Daugavins
** Girgensons
* Merzlikins

Tilanne kuuden ottelun jälkeen:

********* Merzlikins
****** Redlihs
****** Daugavins
*** Bukarts
*** Masalskis
*** Sotnieks
** Kenins
** Girgensons
* Cibulskis
* Galvins
* Dzerins.
 
Hockeymaniac

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nimimerkki ozolle:

Joo, tarkoitin tosiaan Jääkarhuilla Norjaa ja Jään Punaisilla tai Jään Valkoisilla Leijonilla Tanskaa. Kummatkin olivat aikanaan yleisemminkin käytössä lempiniminä. Varsinkin Norjalla Jääkarhut kunnes Suomen Lehdistö sen Puolan Valkokotkien tapaan yksinkertaisesti unohti käytöstä.

Toki maan omissa lehdissä Jääkarhuista puhutaan aina kun on jääkiekkojoukkue kyseessä samoin kuin Tanskassakin puhutaan vuorostaan kuvailemallani tavalla maan jääkiekkojoukkueesta joskin myös nimitystä Tanskan Leijonat käytetään varsinkin silloin mikäli Tanska pelaa Leijonia eli Suomea vastaan.

Latvia tosiaan säilyi MM-kisoissa jälleen kerran, mutta saa vain nähdä jatkon kannalta miten käy tulevaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Alun turhista pistemenetyksistä huolimatta on muistettava, että pudotuspelit (7-9 pistettä) ovat vielä tällä hetkellä yhtä lähellä kuin putoaminen (0-2)! Normaalilla suorituksella Latvia nappaa voiton tai kaksi ja säilyttää paikkansa A-sarjassa viime vuosien tapaan, eikä turnaus jää mieleen elämää suurempana suuntaan taikka toiseen..
Jos Latvia voittaa Norjaan, sillä on vielä ihan hyvä mahdollisuus jatkopaikkaan. Seitsemässä pisteessä olevalla Sveitsillä on jäljellä pelit Ruotsia ja Tsekkiä vastaan, joten maa voi ihan hyvin jäädä noissa nollille. Voittaessaan Latvia nousisi sen ohi. Tasapisteissä Latvian kanssa olevalla Tanskalla on jäljellä pelit Tsekkiä ja Kazakshtania vastaan. Tanska voitti maiden keskinäisen, joten sen pitäisi siis sössiä ainakin yksi piste kazakkeja vastaan, mikä ei ole ihan todennäköistä, mutta mahdollista kuitenkin. Tsekinhän pitäisi voittaa Tanska, mutta mistäs sitäkään koskaan tietää. Norjan Latvia pitää takanaan, jos se voittaa tuon keskinäisen ottelun.

Puolivälierissä tulisi sitten vastaan B-lohkon voittaja, joten kertoimet Latvian jatkolle siitä eteenpäin olisivat melko suuret.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Ei nähty parasta Latviaa edes viimeisessä ottelussa vaan tuli tappio Norjalle 3-1. Edelleen ylivoima näytti tuskastuttavan vaikealta, eikä Merzlikinsillä ollut paras päivä, teki mm. tällaisen oman maalin. Maalin suulle kutsuttu Masalskis torjui hyvin, mutta hyökkäys ontui Latvialla jopa kuudella neljää vastaan - jälleen kerran.

ozo:n Norja-ottelun tähdet:

*** Indrasis
** Masalskis
* Cibulskis

MM 2016:

********* Merzlikins
****** Redlihs
****** Daugavins
***** Masalskis
*** Bukarts
*** Indrasis
*** Sotnieks
** Kenins
** Girgensons
** Cibulskis
* Galvins
* Dzerins.

Eli Latvia säilyi A-sarjassa, mikä olikin joukkueen minimitavoite. IIHF:n valitsi Latvian parhaiksi pelaajiksi Dzerinsin, Cibulskisin ja Merzlikinsin. Jälkimmäinen oli näiden kisojen löytö, mutta muuten monet johtavat pelaajat eivät yltäneet omalle tasolle. Puolustuksessa oli toki munauksia, viimestelyssä ongelmia ja ylivoima oli todella surkea, mutta ennen kaikkea olen pettynyt Girgensonsiin, Daugavinsiin ja Keninsiin. Nämä eivät kuitenkaan pitäneet omaa joukkuetta reppuselässä kuten pitäisi. Loppupeleissä ei jäänyt paljosta kiinni, että Latvia olisi päässyt kymmenen tai jopa kahdeksan parhaan joukkoon. Puolustuksessa Dinamon runkopuolustajat Sotnieks (ex-Dinamo), Cibulskis ja Galvins pelasivat mielestäni hyvän turnauksen. Miks Indrasis koko ajan paransi turnauksen loppua kohti, mutta ei vieläkään tullut kunnon läpimurtoa maajoukkueessa. Meija pelasi välillä erittäin hyvin ja Roberts Bukarts teki hyvän paluun maajoukkueeseen. Masalskis oli jälleen kerran uskomaton vaikeissa otteluissa ja A. Sirokovs pelasi vahvan lopputurnauksen. Positiviisia merkkejä on ilmassa - vielä kun saadaan muutama nuori kehittymään toivotulla tavalla, muutama avainpelaaja mukaan MM-kisoihin niin playoff-paikka on Latvialla ihan mahdollinen.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia pelasi tosiaan odotuksiin nähden ihan ok kisat. Vaikeasta lohkosta huolimatta jopa pudotuspelipaikka oli otettavissa, suuria selkäsaunoja ei nähty ja Latvia oli usein hallitseva osapuoli ansaiten ylivoimia yms. Ylivoiman surkeus ja ottelujen lopuissa sattuneet virheet maksoivat useita yksittäisiä pisteitä, mutta kokonaisuus oli kuitenkin parempi kuin monessa lähivuosien turnauksessa..Maalivahdit olivat odotetun/toivotun kovalla tasolla, he pelastivat kevyen puolustuksen aiheuttamat avopaikat vaikeilla hetkillä. Myös ”liian isoon rooliin joutuneet” puolustajat Sotnieks, Cibulskis & Galvins tekivät sen mitä tarvittiin. He nostivat profiiliaan ja olivat ihan kelvolliset myös isoilla minuuteilla, enempää ei olisi kehdannut vaatia. Hyökkäyksessä Sirokovs ja varsinkin Dzerins vastasivat huutoon, joka oli tärkeää sentteriosaston heikkous tuntien. Jos Dzerins olisi saanut paikoistaan vähän paremmin sisään, olisi hän summannut maukkaat tehot, mutta hyvä näinkin. Roberts Bukarts pelasi sen verran hyvän turnauksen, että hän osti samalla paikan joukkueessa myös tuleviin koitoksiin. Laituriosasto on Latvian paras & kilpailluin alue, joten siellä on parhaimmillaan jopa mahdollisuus tiputtaa heikkoja suorittajia ulos joukkueesta.Toivottavasti Mikelis Redlihs on kunnossa ensi syksyä ajatellen, mies oli hyvä kuten yleensä maajoukkueessa. Ronalds Kenins oli jälleen energinen, joskin välillä se meni myös yli. Kunhan parhaat voimat saadaan jalkeille, niin Kenins pääsee takaisin alaketjuihin jonne hän mielestäni soveltuu paremmin. NHL-status ei pitäisi olla vielä mikään tae paikasta kärkikenttiin..
Latvian tilanne näyttää ihan hyvältä jatkoa ajatellen. Kärkimiehet voisivat tietysti hyväksyä kutsut MM-kisoihin vähän paremmalla prosentilla, mutta nuoriso herättää toisaalta toivoa. Miehiä on nyt mukavasti AHL:n porteilla, mutta he ovat vielä sen verran raakileita, etteivät he saa suoraan paikkaa kolmessa ensimmäisessä ketjussa. Heitä ei tarvitsekaan väkisin ajaa maajoukkueeseen minimaalisessa roolissa vaan he voivat kehittyä rauhassa. Kunhan homma alkaa toimia farmissa/Rigassa, niin voi hypätä suoraan 2-3 kenttään. Negatiivista on se, että Latvialla ei ymmärtääkseni ole hirveästi pakki-prospecteja. Tuntemani nimet Bluegers, Dzierkals, Jevpalovs, Ri.Bukarts, Abols (E.Kuldakin voitaneen laskea) ovat kaikki hyökkääjiä.Koska World Cup tulee syömään syksyllä huomion Olympiakarsinnoilta, niin laitetaan jotain nyt niistäkin jo tässä vaiheessa. Tällä MM-rungollahan sinne lähdetään hakemaan kisapaikkaa, varsinkin hyökkäys lienee pitkälti sama. Karsums & Darzins tukevoittavat kärkikenttiä ja ylivoimaa, mutta oleellinen parannus nähdään pakistossa, johon tulee 2 lisäparia laatua. Koska sentterit ovat edelleen joukkueen heikkous, niin ainakin minä kyselisin Janis Spruktsin tai Herberts Vasiljevsin (joka aloittaa syksyllä 13 peräkkäisen kauden Saksassa) halukkuutta kolmossentteriksi. Heidän kaltainen konkari toisi vakautta keskelle, jonka ei luulisi ainakaan lisäävän lopussa tulevia takaiskuja yms sekasortoa.Vaikka kaikki kokemattomat nuoret jätettäisiin ulos, niin miesten ollessa terveenä joukkue näyttää hyvältä. Perkele kun pienet maat eivät pääse koskaan haastamaan MM-tasolla näillä nipuilla!Darzins-Girgensons-Karsums
Daugavins-Dzerins-M.Redlihs
Kenins-Sprukts/Vasiljevs-Ro.Bukarts
Indrasis-A.Sirokovs-Meija
Skvorcovs, Bicevskis jne.

Kulda-Bartulis
Sotnieks-K.Redlihs
Cibulskis-Pujacs
Galvins, Jerofejevs jne.​

Merzlikins
Masalskis
Gudlevskis​
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.