Tila
Viestiketju on suljettu.

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvialaisessa jääkiekossa on menossa myrskyisä kevät, mutta maajoukkue on aloittanut valmistautumisen MM-kisoihin uuden päävalmentajan johdossa.

Valmentaja ei sinänsä ole ihan tuore tapaus vaan maajoukkueeseen tekee paluun Dinamo Riian vanha sotaratsu - Leonids Beresnevs. Mies, joka aikanaan vuonna 1996 nosti Latvian maajoukkueen A-sarjaan ja valmensi A-maajoukkuetta vuosina 1997-1999 sekä 2005. Vuoden 2005 MM-kisoista jäi lähinnä mieleen jatkosarjan harvinainen 0-0-tasapeli Suomen kanssa. Sama mies nosti viime vuonna Latvian U-20-maajoukkueen takaisin A-sarjaan ja teki saman tempun myös vuonna 2010. Apuvalmentajiksi hän saa Girts Ankipansin sekä Karlis Zirnisin. Joukkueen GM:na toimii ex-pelaaja Juris Stals.

Pieni huomio liittyen viime aikojen meldonium-kohuun. Meldonium on kehitetty Latviassa latvialaisen Grindex-lääkefirman toimesta. Grindexin logo on näkynyt latvialaisten MM-paidoissa jo useamman kauden ajan ja tämän lääkejätin omistaa miljönääri Kirovs Lipmans, joka on toiminut Latvian jääkiekkoliiton puheenjohtajana jo vuodesta 1998. Muistattehan, että Sotshin olympialaisissa jääkiekkoilija Vitalijs Pavlovs kärähti dopingista ja ennen olympialaisia kärähti myös joukkueeseen valittu Ralfs Freibergs? Näiden lisäksi myös Ralfs Rinke on jäänyt kiinni Saksan 2. divisioonassa kielletyistä aineista. Nämä pelaajat eivät toki jääneet kiinni meldoniumin käytöstä vaan muista aineista, mutta voidaan jo epäillä jonkinasteista doping-kulttuuria, kun nämäkin käryt on laitettu lähinnä maajoukueen pitkäaikaisen lääkärin (Janis Kveps) syyksi. Sama lääkäri on antanut latvialaisessa mediassa haastattelun, jossa hän avoimesti kertoo, että meldoniumia on käytetty maajoukkueessa jo pitkään - erityiskiitokset lähti Lipmansille ilmaisista lääkeannoksista. Samassa haastattelussa hän paljastaa, että meldonium poistuu elimistöstä noin kuukaudessa ja latvialaiset jääkiekkoilijat ovat lopettaneet sen käytön kokonaan vuoden alusta. Kuinkahan tämä "meldonium-puute" tulee näkymään latvialaisten otteissa?

Pelaajilta on tullut useita kieltäytymisiä sekä kovaa kritiikkiä niin liitoa kuin maajoukkueen johtoa kohtaan. Poissa MM-kisoista ovat varmuudella:
 • Lauris Darzins - virallinen selitys: perheenlisäys. Epävirallisesti on huhuiltu, että heikko kausi Dinamossa johti sopimuksen purkuun, palkkariitaan ja viilentyneisiin suhteisiin Lipmansiin. Lipmans on avoimesti kommentoinut lehdistössä, että Darzinsin saama 400 000 €:n kausipalkka "on naurettava".
 • Arturs Kulda - virallinen selitys: leikkauksen jälkeinen toipuminen.
 • Maris Jass - virallinen selitys: leikkauksen jälkeinen toipuminen.
 • Oskars Bartulis - virallinen selitys: leikkauksen jälkeinen toipuminen. Epävirallisesti on kommentoinut maajoukkuetouhua kahdella sanalla: täysi sotku. Tämä liittyy mm. siihen, että Latvia pelasi Euro Ice Hockey Challenge -turnauksessa (marraskuu 2015) ilman päävalmentajaa.
 • Arvids Rekis - epävirallinen selitys: ei jaksa enää. Virallinen: lopettanut maajoukkueuransa.
 • Herberts Vasiljevs - epävirallinen selitys: ei jaksa enää. Virallinen: lopettanut maajoukkueuransa.
 • Martins Karsums - virallinen selitys: loukkaantuminen.
Hieman positiivisempaa: Kaspars Daugavins on lupautunut mukaan (mutta on avoimesti kritisoinut joukkueen olosuhteita latvialaisessa mediassa kommentoimalla mm. että harjoituskeskuksessa on näkynyt rottia). Lisäksi mukaan ovat lupautuneet alustavasti mm. Mikelis Redlihs, Zemgus Girgensons, Ronalds Kenins ja Kristers Gudlevskis.

Harjoituspeleissä Latvia kohtaa 8.-9.4. Tanskan, 14.-15.4. Valko-Venäjän, 22.-23.4. Saksan ja 29.-30.4. Sveitsin.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Darzinsilla ainakin pisteiden valossa ihan kelpo kausi, jos vielä peilaa edellisiin kausiin niin aika lailla samaa tasoa. Vai oliko Darzinsin pelaaminen sitten muuten heikkoa, vaikka tehoja tulikin? Kuldan ja Bartuliksen poissaolot kirpaisevat etenkin puolustusta.

Amerikan puolelta vahvistuksiksi voisi myös saada Nikita Jevpalovsin ja vasta Pittsburghin kanssa tulokassopimuksen tehneen Teddy Blugersin.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Mikäli Royun-Noranda tippuisi pudotuspeleistä ennen kisojen alkua, niin olisikohan Martins Dzierkals mahdollinen nimi Latvian joukkueeseen? Tim Bozon taisi edustaa Ranskaa muutama vuosi sitten ja hän oli tuolloin vielä WHL-peluri. Aika paljon näyttää olevan poisjääntejä, joten ei Dzierkalsin murtautuminen MM-kisamiehistöön mikään mahdottomuus olisi. Huskiesin keväästä runkosarjasijoituksen perusteella tuskin tulee kuitenkaan lyhyt, joten melko epätodennäköiseltä Dzierkalsin kisamatka ainakin tällä hetkellä näyttää.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

Mack

Jäsen
Poisjäännit ovat aina harmillisia, varsinkin puolustuspäässä. Eikö viime vuonnakin ollut hieman sama ongelma? Jos P-Amerikan hyökkäysavut saapuvat, niin se kuitenkin oikein hyvää plussaa.

Mites molareiden suhteen, kuka on lähtökohtaisesti ykkönen?

Mielenkiintoista muuten se, että toisena peräkkäisenä vuotena Latvialla on todella suotuisa otteluohjelma. Ei yhtään peräkkäisten päivien matsia levännyttä joukkuetta vastaan, kun taas Latvia pääsee neljä kertaa levänneenä back-2-back joukkueita vastaan. Ihan sama juttu kuin viime vuonna. Tuossa on IIHF aika epälooginen.
 
A kick in the head is worth eight in the pants.

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Pakisto näyttää jo tässä vaiheessa aika surulliselta jos luotettava pari Kulda-Bartulis jää pois. Pystyvätkö Galvinsit ja kumppanit vetämään vielä yhden turnauksen (liian) isossa roolissa? Hyökkääjiä Latvialla on sentään sen verran, että sen osaston pitäisi olla ihan kelvollinen vaikka kaikki kärkijätkät eivät olekaan mukana. Jos tavoitteena olisi pudotuspelit, niin silloin Darzins ja Karsums olisivat tietysti suht pakollisia. Milloin Karsums on edes viimeksi suostunut kisoihin?


Veskareiden puolella tutut Masalskis ja Gudlevskis lienevät ensisijaiset vaihtoehdot, mutta tilanne muuttuu toivottavasti pian. Lisävaihtoehdoista ei olisi ainakaan haittaa. Columbuksen hiljattain varaama Elvis Merzlikins pelaa ymmärtääkseni hyvää kautta Sveitsissä. Hän on noussut tänä vuonna Luganon ykkösvahdiksi ja he ovat enää 2 voiton päässä finaalipaikasta. Ei olisikaan suuri ihme jos Elvis matkaisi piakkoin Ohioon ja haastaisi jollain aikavälillä Korpisalot ja kumppanit Blue Jacketsin kakkosveskarin paikasta.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Vai oliko Darzinsin pelaaminen sitten muuten heikkoa, vaikka tehoja tulikin?
Ilmeisesti Darzins ei ole ollut sellainen joukkueen johtaja, kun häneltä on odotettu.

Amerikan puolelta vahvistuksiksi voisi myös saada Nikita Jevpalovsin ja vasta Pittsburghin kanssa tulokassopimuksen tehneen Teddy Blugersin.
Teodors Blugers on ehdottomasti Latvian lupaavimpia nuoria pelaajia. Jevpalovsilla melko nihkeä ensimmäinen kausi AHL:ssa, katsotaan saako kutsun. Viime MM-kisoissakin oli melko näkymätön ja turha.

Mikäli Royun-Noranda tippuisi pudotuspeleistä ennen kisojen alkua, niin olisikohan Martins Dzierkals mahdollinen nimi Latvian joukkueeseen? Huskiesin keväästä runkosarjasijoituksen perusteella tuskin tulee kuitenkaan lyhyt, joten melko epätodennäköiseltä Dzierkalsin kisamatka ainakin tällä hetkellä näyttää.
Tuskin Dzierkals pääsee vielä tänä vuonna mukaan.

Poisjäännit ovat aina harmillisia, varsinkin puolustuspäässä. Eikö viime vuonnakin ollut hieman sama ongelma? Jos P-Amerikan hyökkäysavut saapuvat, niin se kuitenkin oikein hyvää plussaa.
Kyllä, viime vuonnakin puolustus oli Latvian heikompia lenkkejä ylivoiman ohella. Bartulis ja Kulda kun ovat Latvian ylivoimaisesti kaksi parasta pakkia niin tämä menetys on tälle joukkueelle valtava. Jäljelle jää vain Dinamon perusrunkoa, jonka taso ei MM-kisoissa kyllä päätä huimaa.

Pohjois-Amerikasta odottaisin innolla lähinnä Gudlevskis-Kenins-Girgensons-kolmikkoa. Mahdolliset nuoret "vahvistukset" voisivat olla Blugers, Abols ja Rihards Bukarts. Lisäksi Ralfs Freibergs näyttäisi palaavan MM-joukkueeseen kahden vuoden dopingpannan jälkeen.

Mites molareiden suhteen, kuka on lähtökohtaisesti ykkönen?
Tilanne maalivahtien suhteen on pitkästä aikaa kohtalaisen hyvä. Lähtökohtaisesti näkisin Gudlevskisin ykkösenä, mutta on epävarmaa miten Tampan ja Syracusen kuviot vaikuttavat MM-kisapaikkaan. Masalskisilla on hyvä kausi takanaan KHL:ssa ykkösmaalivahtina, Elvis Merzlikins vetää erinomaista kautta Sveitsissä ja lisäksi Ivars Punnenovs ja Ervins Mustukovs ovat tarvittaessa saatavilla.

Mielenkiintoista muuten se, että toisena peräkkäisenä vuotena Latvialla on todella suotuisa otteluohjelma.
Jos tuo tieto pitää paikkansa, niin hieno juttu! :)

Uusi päävalmentaja on puhunut:
 • Veteraanit Janis Sprukts, Martins Cipulis, Armands Berzins ja Roberts Jekimovs eivät mahdu joukkueeseen. Thanks God.
 • Hyvää kautta Tsekissä pelannut Roberts Bukarts on näillä näkymin mukana joukkueessa.
 • U20-pelaajia hyvin tunteva Beresnevs on tekemässä jonkinasteista "nuorennusleikkausta" joukkueessa, mm. nuori Kristaps Zile on mukana joukkueessa.
 • Ralfs Freibergs näillä näkymin myös tulossa, ja tästä en ole niinkään innoissani.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

Mack

Jäsen
Molareiden suhteen tilanne on todellakin aika hyvä. Masalskis ollut ainakin tilastojen valossa hyvä ja Elvis tosi hyvä. Kuinkahan paljon tuossa vanha marssijärjestys vaikuttaa, vai mahdetaankohan mennä hieman sellaisella yhteispeluutuksella. Onkohan tuonne oikeastaan tarvettakaan Gudlevskisille, jos tilastoja peilaa.

Latvian lohko on aika paha, jos ajattelee päävastuksia. Tanska saanee kovimman joukkueensa vuosiin tai jopa koskaan. Norjalla on tasaisen hyvä materiaali. Kazakhstanin kanssa luvassa varmaan aikamoinen henkien taisto. Viime vuonnahan tuo taistelu säilymisestä Itävallan ja Ranskan kanssa oli hienoa draamaa.
 
A kick in the head is worth eight in the pants.

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Leiriryhmä valittu

Maalivahdit:

Edgars Masaļskis (Lada, KHL)
Jānis Kalniņš (Székesfehérvár 2, MOL)
Ervīns Muštukovs (Grenoble, FRA)Puolustajat:

Oskars Cibuļskis (Dinamo Riga, KHL)
Kristaps Sotnieks (Dinamo Riga, KHL)
Aleksandrs Jerofejevs (Dinamo Riga, KHL)
Guntis Galviņš (Dinamo Riga, KHL)
Ēriks Ševčenko (Dinamo Riga, KHL)
Pauls Svars (HK Rīga)
Kristaps Zīle (HK Rīga)
Ričards Birziņš (Manchester Storm, ENG)
Kristiāns Rubīns (Västerås HK, SWE2)
Krišs Lipsbergs (Polonia Bytom, POL)
Kristaps Bazevičs (Hermes, FIN2)


Hyökkääjät:

Miķelis Rēdlihs (Dinamo Riga, KHL)
Gints Meija (Dinamo Riga, KHL)
Miks Indrašis (Dinamo Riga, KHL)
Andris Džeriņš (Dinamo Riga, KHL)
Kaspars Saulietis (Dinamo Riga, KHL)
Vitālijs Pavlovs (Dinamo Riga, KHL)
Gunārs Skvorcovs (Dinamo Riga, KHL)
Māris Bičevskis (Dinamo Riga, KHL)
Edgars Kulda (Dinamo Riga, KHL)
Nikolajs Jeļisejevs (Dinamo Riga, KHL)
Kirils Galoha (HK Rīga)
Gatis Sprukts (HK Rīga)
Frenks Razgals (HK Rīga)
Roberts Baranovskis (HK Rīga)
Juris Upītis (Ust-Kamenogorsk Torpedo, VHL)
Artūrs Ozoliņš (Angarskas Yermak, VHL)
Toms Andersons (Thurgau, NLB)
Marks Lazarevs (GCK Lions, NLB)
Lähipäivinä mukaan liittyvät myös hyökkääjä Kaspars Daugaviņš (Torpedo Nizhny Novgorod, KHL) sekä puolustajat Ralfs Freibergs (Toledo Walleye, ECHL) ja Maksims Širokovs (Sterzing/Vipiteno, ITA). Lugano eteni Elviksen johdolla NLA:n finaaleihin. Merzlikinsin pelit jatkuvatkin ainakin vielä viikon ajan + mahdolliset mestaruusjuhlat päälle jos pystyvät lyömään kuuman Bernin joka on jo tiputtanut muut Sveitsin suurseurat pihalle ”vierasedusta” piittaamatta.Kuten jo tuosta pelaajalistasta näkee, niin Daugavinsin lisäyksen jälkeen noista parhaista KHL-miehistä + esim aiemmin esiin nousseesta R.Bukartsista saa kasattua aivan riittävät ykkös- ja kolmosketjut; lähinnä M.Indrasisin ainainen alisuorittaminen huolestuttaa. Toinen tulosyksikkö pitäisi sitten muodostaa Amerikanapujen Girgensonsin & Keninsin ympärille. Viimeisistä paikoista käytäneen hyvä taistelu jokavuotiseen tapaan.Pakisto näyttää aika tasapaksulta eikä siinä ole liikaa kiekollisuutta, mutta sitä ehtii suremaan vielä lähempänä kisoja. Tulevaisuuden kannalta mielenkiintoisin nimi on Ruotsista saapuva Kristiāns Rubīns. Miehen mitoilla operoiva 18-vuotias tulee olemaan iso osa Latvian ensi vuoden U20-joukkuetta, joka nousi takaisin pääsarjaan. Jännä nähdä mihin asti kehitys vie miehen seuraavan parin vuoden aikana.Ensimmäiset harjoituspelit ovat vieraissa Tanskaa vastaan. Viime vuosien tapana on ollut, että vieraspelit pelataan junnuilla ja kotimatseissa käytetään varmoja kisapelaajia. Onneksi vieraspelejä pelataan tällä kertaa hieman heikompia maita vastaan, koska joskus oli surullista katsoa, kun Latvia lähetti Suomeen amatöörijoukkueen ja peli oli sitten sen näköistä..
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
 • Girgensons on nyt virallisesti lupautunut mukaan.
 • Kenins todennäköisesti missaa kisat.
 • Gudlevskis on halukas kisoihin, mutta tilanne riippuu Syracusen pudotuspelepaikasta. Jos jäävät pudotuspelien ulkopuolelle, Gudlevskis tarvitsee Tampalta luvan lähteä kisoihin (hän on organisaation 3. maalivahti). Viime vuonna Tampa ei päästänyt, joten mahdollisuudet ovat kai melko pienet.
 • Janis Sprukts kritisoi kovin sanoin Lipmansia ja maajoukkuetoimintaa mediassa, näitä pelaajien ulostuloja on nyt siis ollut useampi.
 • Nuorempi Bukarts eli Rihards on liittymässä joukkueeseen, samoin viime MM-kisoissa debytoinut Rodrigo Abols.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvian maajoukkue pelasi kaksi harjoitusmaaottelua Tanskaa vastaan. Ensimmäinen ottelu päättyi 6-4-voittolukemaan. Mustukovs päästi neljä maalia (13/9), Kalnins piti maalinsa puhtaana (9/9), maalintekijöina Meija (2+0), Abols (2+0), Indrasis ja Pavlovs.

Toisessa ottelussa Latvia voitti 4-3. Abolsille 1+1, Dzerins 2+0 ja Cibulskis iski voittomaalin. Kalnins torjui Latvian maalissa.

Eli 20-vuotias WHL:ssa pelaava Rodrigo Abols on selkeästi pelaamassa itsensä kisoihin ja hyvä niin.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia lähti tosiaan viime vuosista poiketen jo näihin ensimmäisiin peleihin ihan hyvällä joukkueella. Jonkinlaista tulosta sopi odottaakin, kun kärkikentissä oli tekijämiehiä ja vastassa Tanska, joka on toki vaarallinen saadessaan parhaita miehiään kaukaloon, mutta heidän materiaalin leveys ei vielä riitä parhaiden pikkumaiden tasolle. Tällä kertaa Tanska pelasi siis B-joukkueella. Tanska pidettiin kahdessa ottelussa yhteensä 45 laukauksessa, mutta omiin upposi 7, joka on liikaa. En nähnyt otteluja, joten toivottavasti tuosta menee jonkin verran sen piikkiin, ettei maalissa ollut kukaan Latvian vakavasti otettavissa ammattisarjoissa pelaavista vahdeista.


Ikävää ettei Ivars Punnenovs ole käytettävissä vielä näissä peleissä, hän olisi sopinut täydellisesti ensimmäisen parin viikon matseihin. Ivars pelasi ihan hyvän määrän pelejä Sveitsin Langnaussa vielä runkosarjassa, mutta NLA:n playouteissa hän on jäänyt luukkuvahdin rooliin. Tiedä sitten tuleeko mies leirille enää sen loppuvaiheissa, kun tarjolla on kuitenkin korkeintaan kolmosveskarin rooli jos sitäkään.


Avausottelun kokoonpano liiton sivuilta kopioituna:

#70 Miks Indrašis - #87 Gints Meija - #95 Juris Upītis
#11 Kristaps Sotnieks - #44 Oskars Cibuļskis

#18 Rodrigo Ābols - #25 Andris Džeriņš - #71 Roberts Bukarts
#3 Aleksandrs Jerofejevs - #13 Guntis Galviņš

#17 Kaspars Saulietis - #20 Vitālijs Pavlovs - #73 Gunārs Skvorcovs
#8 Ralfs Freibergs - #88 Maksims Širokovs

#22 Toms Andersons - #96 Māris Bičevskis - #35 Edgars Kulda
#91 Nikolajs Jeļisejevs; #51 Ričards BirziņšJos tuosta nyt jotain näkee nopeasti katsottuna, niin sentteriosasto on jälleen kerran kapea. Joku laituri on suht pakko laittaa keskelle, koska mitat täyttäviä keskushyökkääjiä ei taida olla kuin Girgensons & Dzerins. Nyt keskellä pelasi Gints Meija, mutta itse liputtaisin melkein Kaspars Daugavinsin puolesta. Meija on sen verran hyväjalkainen pelaaja, että miehen vahvuudet pääsisivät ehkä parhaiten esille jos hän pääsisi polkemaan esim Dzerinsin laidalle.


Nyt jos/kun myös Ronalds Kenins on jäämässä pois laituriosastolta, niin uusia vastuunkantajia tarvitaan myös siellä. Upitis ja Abols saivat tällä kertaa näyttöpaikat kärkiketjuissa ja Abols käytti tilaisuutensa tällä kertaa paremmin. Abols on tehnyt hyviä maalimääriä kaikilla tähän asti pelaamillaan tasoilla, mielenkiintoista nähdä mihin se riittää miestenpeleissä. Ensimmäisten ottelujen parhaat pistemiehet olivat: Abols (3+1), Dzerins (2+1) Bukarts (0+3) & Meija (2+0).


Seuraavaksi vastaan asettuu Riga-Areenalle loppuviikosta saapuva Valko-Venäjä. Kotipeleihin tulee varmaan jotain täydennyksiä kokoonpanoon esim. Daugavinsin muodossa. Ikävä kyllä pakisto ei taida tuosta enää paljoa parantua. Kyllähän Sotnieksit, Cibulskisit ja Galvinsit ovat hyviä maajoukkuejyriä, mutta ei heidän pitäisi olla niitä johtavia pakkeja!
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia jatkoi valmistautumistaan isännöimällä Valko-Venäjää Riiassa. Ottelu oli aika unista touhua varsinkin kotijoukkueen osalta, peli ei lähtenyt rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa. Kotiottelun kunniaksi maalille palannut Edgars Masalskis piti pelin tasaisena vielä alussa torjumalla mm Sergei Kostitsynin & Alexei Kalyuzhnyn vaaralliset yritykset. Mutta kun Latvia ei herännyt edes erätauolla, niin vieraat karkasivat lopulta ansaittuun 1-3 voittoon.


Ensimmäisissä otteluissa ykkösketjussa kokeiltu Juris Upitis oli tiputettu suoraan katsomon puolelle, ja maaleja Tanskan reppuun mättänyt Abols pelasi kolmosessa. Kaspars Daugavins ja Mikelis Redlihs ottivat heidän paikkansa kärkiketjuissa. Hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin hyvin vajaata koko ottelun ajan, joten Valko-Venäjän maalilla torjunut Kanadalaiskassari Kevin Lalande pääsi eilen todella helpolla. Latvian ainokaisen teki Andris Dzerins R.Bukartsin esityöstä suoran & kauniin rintamahyökkäyksen päätteeksi. Joukkueen parhaaksi palkittiin Guntis Galvins, joka kyllä esiintyi selvästi paremmin kuin monet muut nimimiehet. Ottelun parasta antia olikin kun Ralfs Freibergs pisti pystyyn pienimuotoisen tappelun Andrei Kostitsynin kanssa, molemmat selvisivät kuitenkin kakkosilla.Kaspars Daugaviņš - Gints Meija - Miks Indrašis

Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Miķelis Rēdlihs

Rodrigo Ābols - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs

Kaspars Saulietis - Māris Bičevskis - Edgars Kulda

Nikolajs Jeļisejevs


Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis

Aleksandrs Jerofejevs - Guntis Galviņš

Ralfs Freibergs - Maksims Širokovs

Edgars SiksnaElvis Merzlikins ei pystynyt viemään Luganoa kultaan asti NLA:n finaaleissa, mutta hän näytti hyvältä 3 näkemässäni finaalissa. Elvis antoi Luganolle mahdollisuuden voittoon, mutta kevään komeetta Bern oli vain liian hyvä ja voitti 2 noista peleistä vasta jatkoajalla ajoittaisesta kovasta hallinnasta huolimatta.


Muista kauttaan jatkavista latvialaisista pitäisi mielestäni mainita konkaripakki Georgijs Pujacs, joka taistelee Slovakian mestaruudesta Banska Bystrican paidassa. Nyt kun pakisto on mitä se on niin, Pujacsin halukkuutta kannattaisi ainakin kysellä. Mies muodosti jo n. 10 vuotta sitten hyvän pakkiparin Guntis Galvinsin kanssa, ja he olisivat nytkin joukkueen kakkospari.


Muita Slovakiassa pelaavia vaihtoehtoja ovat samassa Bystricassa pelaava hyökkääjä Lauris Bajaruns ja välierissä pudonnut puolustaja Janis Andersons. He ovat kuitenkin sen verran rajatapauksia, että mitään pakkoa heidän mukaan ottamiseen ei ole. Hyvät näytöt voisivat tietysti aivan hyvin avata paikan esim. Andersonsille, koska kolmas pari muodostuu tällä hetkellä herroista Freibergs-Sirokovs.


Tällä kertaa ei pidetä välipäiviä vaan Valko-Venäjän kanssa pelataan uudestaan jo tänään. Jos aikataulut antavat myötä ottelu olisi mukava katsoa stremiltä, koska maalille luistelee Ivars Punnenovs. Jos ajatellaan että Merzlikins ja Gudlevskis pelaavat jatkossa Amerikassa (Gudlevskis voi tietty palata myös KHL:ään), niin Punnenovsia tarvitaan laadukkaana Euroopan vahtina. Puolustuksessa tulikasteensa saa 18-vuotias Kristiāns Rubīns. Vähän sykettä peliin, niin ei se ainakaan huonommin mene kuin eilen!
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Toisessa ottelussa Latvia voitti Valko-Venäjän 3-2. Ottelussa jäettiin hyvin paljon jäähyjä (178 minuuttia) ja nähtiin useita tappeluita, joista mielenkiintoisimman tarjosi Masalskis, joka sai kimppuunsa Valko-Venäjän maalivahdin (video: Masalskis vs. Karnauhov). Latvian maalintekijöinä olivat Saulietis (2+0) sekä Edgars Kulda. Yllättävän raju peli harjoitusotteluksi, tässä esimerkiksi Maris Bicevskis ottelun jälkeen (kuva).

Lisäksi Rubins debytoi maajoukkueessa sekä Punnenovs pelasi vähän yli 25 minuuttia, mutta päästi kaksi maalia, loukkaantui ja lähti vaihtoon.

Muista kauttaan jatkavista latvialaisista pitäisi mielestäni mainita konkaripakki Georgijs Pujacs, joka taistelee Slovakian mestaruudesta Banska Bystrican paidassa. Nyt kun pakisto on mitä se on niin, Pujacsin halukkuutta kannattaisi ainakin kysellä. Mies muodosti jo n. 10 vuotta sitten hyvän pakkiparin Guntis Galvinsin kanssa, ja he olisivat nytkin joukkueen kakkospari.
Näin on, Pujacs olisi nykymittapuulla korvaamaton vahvistus tälle puolustukselle.
 
Hockeymaniac

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia jatkoi tosiaan tulista taistoaan toisella Valko-Venäjä matsilla. Jo joukkueiden ensimmäiset 4 erää olivat yllättävän kuumia, joten ennusmerkit tulevasta olivat ilmassa. Lopulta sitten räjähti hieman kovemmin. Itse ottelussa Latvian avauspelaaminen ja ajoitukset olivat paljon paremmalla tasolla kuin ensimmäisessä, joten ottelu rullasi paljon paremmin ja rankkarivoitto oli ihan mukava tulos kotiyleisölle jne.


Omituisen ottelusta teki varsinkin se, etten ole ennen nähnyt kolmosveskarin päättävän ottelua. Nyt I.Punnenovs aloitti ja ehti päästämään 2 maalia ennen loukkaantumistaan toisen erän alussa. Masalskis torjui kolmannen erän puoleenväliin. Tuolloin ottelussa muutenkin hanakasti maalille ajaneet vieraat löivät harjoitusottelun henkeen kuulumattomasti Masalskisia käsille. Konkarivahti tulistui tästä ja lähti hakkaamaan kilvellä vastustajaa. Tästä syntyi joukkotappelu, johon osallistui myös vieraiden veskari Karnauhov. Tästä johtuen viimeiset minuutit ja rankkarit torjuikin Unkarin liigan Janis Kalnins ja V-Venäjällä kokenut Vitali Koval.


Ottelusta jäi mieleen lähinnä se, että Kaspars Saulietis osti todennäköisesti itselleen lisää aikaa leirillä. Hän polkaisi itsensä laidasta puolittaiseen läpiajoon ja ampui lämärin suorasta luistelusta yläpeltiin! Katsoin peliä puolivaloilla, joten oletin ensin kyseessä olleen esim. R.Bukartsin, mutta yllätys olikin suuri kun juhlinnan keskellä oli Liigastakin tuttu Saulietis! Tämän ohella Daugavins heitti varman rankkarin ja varmisti samalla voiton isännille.


Tämän viikonlopun peleihin joukkueeseen liittyvät Slovakian välierissä pudonneet Zvolenin puolustajat Jānis Andersons ja Renārs Demiters sekä Luganon hopeavahti Elvis Merzlikins. Alapään täydennykset tulevat tarpeeseen, koska saman uutisen mukaan harjoituksista puuttuvat puolustaja Aleksandrs Jerofejevs (kylkiluun murtuma) ja maalivahti Ivars Punnenovs (nilkka kuvataan). 3-4. parin puolustajat eivät tietysti ole mitään maagisia tässä joukkueessa, joten kilpailu noista pelipaikoista ei ole muutenkaan yhtään paha asia..
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvian valmiiksi hauras puolustus koki pari lisäkolausta: Krisjanis Redlihs ja Georgijs Pujacs missaavat MM-kisat.

Pari harjoitusmatsia takana Saksaa vastaan. Ekassa pelissä tappio 4-3, Masalskis maalissa ja maalintekijöinä Skvorcovs, Abols ja Dzerins. Saksa oli parempi, Latvia iski pari maalia viimeisen viiden minuutin aikana.

Toisessa ottelussa Merzlikins pelasi maalissa ja pelasi hyvin. Mm. ensimmäisessä erässä laukaukset Saksalle Draisaitlin johdolla 18-3! Loppupeleissä Merzlikins torjui 37 kertaa ja Latvia onnistui maalinteossa neljä kertaa ja voitti ottelun 4-1: Indrasis 2+0, M. Redlihs 1+0, Dzerins 1+1, Meija 0+2.

Seuraavat pelit Sveitsiä vastaan.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
 • Zemgus Girgensons on liittynyt mukaan, samoin VHL-mestaruuden voittanut Aleksejs Sirokovs.
 • Juris Upitis tippui joukkueesta.
 • Ronalds Kenins on myös lupautunut mukaan, jos pelit loppuvat AHL:ssa.
 
Hockeymaniac

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia jatkaa harjoitusotteluitaan kohtaamalla vielä Sveitsin kahdesti vieraissa ennen kisoja. Kotiin jäävät tällä kertaa maalivahti Jānis Kalniņš puolustajat Renārs Demiters, Aleksandrs Jerofejevs ja Kristaps Zīle sekä hyökkääjät Miks Indrašis ja Nikolajs Jeļisejevs.


Jerofejevsin nimen näkeminen liiton uutisissa on toivoa herättävä asia, hänen vammansa ei välttämättä olekaan niin vakava. Nyt kun pakisto tulee olemaan mitä se on, niin jokainen suht vakavasti otettava KHL-mies olisi tärkeä. Vaikka kilpailu käy kovana viimeisistä paikoista, niin noita Italiassa, Slovakiassa ja ECHL:ssä leipäänsä tienaavia kavereita ei kyllä pitäisi nähdä liian suuressa roolissa!


Elvis Merzlikins jatkoi Saksaa vastaan jo NLA-finaaleista tuttuja hyviä otteitaan. Laadukas maalivahtipeli tulee olemaan tänä vuonna entistä tärkeämmässä osassa, kun yleensä alempia pareja miehittävät Cibulskis, Sotnieks ja Galvins ovat peräpään tärkeimpiä palasia.


Ronalds Keninsin Utica putosi viime yönä Devilsin farmille voitoin 3-1. Jos myös Kenins liittyy joukkueeseen, niin Latvian hyökkäys alkaa olemaan ihan hyvällä mallilla. Miehet joilta odotetaan hyvää taustatukea (Meija, Indrasis, Dzerins, Bukarts) ovat tehneet ihan hyvin pisteitä harjoitusotteluissa. Mielenkiintoista nähdä saavatko he jotain aikaa myös itse kisoissa, ettei kaikki putoaisi kärkijätkien (Daugavins, Redlihs, Girgensons, Kenins) harteille.


Se että Aleksejs Sirokovs kutsutaan leirille näin sen loppuvaiheilla, kertoo karua kieltä Latvian kapeasta sentteritilanteesta. Sirokovs saattaa hyvinkin mahtua esim neloseen vielä vanhoilla päivillään. Tästä herääkin kysymys, oliko järkeä jättää Janis Sprukts rannalle? Mies taisi tosin olla itse leipääntynyt maajoukkueen johtoon, mutta vaikka Spruktsin loisto alkaakin hiipumaan kovaa vauhtia, olisi monipuolinen, kookas ja kokenut sentteri sopinut 3-4 ketjuun paremmin kuin tämän hetken vaihtoehdot (junnut ja Sirokovs).
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Jerofejevsin nimen näkeminen liiton uutisissa on toivoa herättävä asia, hänen vammansa ei välttämättä olekaan niin vakava. Nyt kun pakisto tulee olemaan mitä se on, niin jokainen suht vakavasti otettava KHL-mies olisi tärkeä.
Ei kuulu mun suosikkeihin, mutta kieltämättä kokemusta tarvitaan.

Ronalds Keninsin Utica putosi viime yönä Devilsin farmille voitoin 3-1. Jos myös Kenins liittyy joukkueeseen, niin Latvian hyökkäys alkaa olemaan ihan hyvällä mallilla. Miehet joilta odotetaan hyvää taustatukea (Meija, Indrasis, Dzerins, Bukarts) ovat tehneet ihan hyvin pisteitä harjoitusotteluissa. Mielenkiintoista nähdä saavatko he jotain aikaa myös itse kisoissa, ettei kaikki putoaisi kärkijätkien (Daugavins, Redlihs, Girgensons, Kenins) harteille.
Keninsin sopimus on myös katkolla ja paluu Eurooppaan on todennäköinen. Hyvillä otteilla saattaa irrota uusi mehukas soppari, joten luulen Keninsin ottavan nämä kisat tosissaan. Kenins-Girgensons-Daugavins kuulostaisi hyvältä.

Se että Aleksejs Sirokovs kutsutaan leirille näin sen loppuvaiheilla, kertoo karua kieltä Latvian kapeasta sentteritilanteesta. Sirokovs saattaa hyvinkin mahtua esim neloseen vielä vanhoilla päivillään. Tästä herääkin kysymys, oliko järkeä jättää Janis Sprukts rannalle? Mies taisi tosin olla itse leipääntynyt maajoukkueen johtoon, mutta vaikka Spruktsin loisto alkaakin hiipumaan kovaa vauhtia, olisi monipuolinen, kookas ja kokenut sentteri sopinut 3-4 ketjuun paremmin kuin tämän hetken vaihtoehdot (junnut ja Sirokovs).
Sprukts on jo nähty. Sirokovs kutsuttiin mukaan heti VHL-kauden loputtua. Sirokovsilla sentään paljon pelejä alla ja tarvittavaa kokemusta mm. alivoimaan. Mikään tähtisentteri hän ei ole, mutta myös Spruktsin parhaat päivät jo auttamatta takana päin. Viime MM-kisoissa Sprukts laukoi kerran kohti maalia seitsemässä ottelussa.

Genevessä Sveitsi-Latvia 2-1 jatkoajan jälkeen (ks. videokooste). Merzlikins maalissa, Latvian ainoan iski nuori puolustaja Edgars Siksna.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Jos mä saisin päättää, niin aloitettaisiin MM-kisat seuraavilla ketjuilla (alhaalla lyhyet selitykset):

1. Kenins - Girgensons - Meija
2. Indrasis - Daugavins (C) - Redlihs (A)
3/4. Ri. Bukarts - Abols - Ro. Bukarts
3/4. Saulietis - Sirokovs/Dzerins - Skvorcovs.

1. Jerofejevs - Galvins
2. Sotnieks (A) - Cibulskis
3. Zile - xxx.

1. Kenins ja Girgensons vasta pääsemässä parhaalle tasolle, molemmilla vaikea kausi takana ja on näyttöhaluja. Superpehmeällä Meijalla on tarpeeksi taitoa pysyäkseen vauhdissa mukana ja hän sopii hyvin yhteen Latvian fyysisimpien pelaajien seuraan.

2. Daugavins on Latvian sielu ja pelinrakentaja. Viereen sopii veteraani, jolla vielä jalka liikkuu (kai) sekä nuorukainen, joka hyvänä päivänä on aivan loistava. Indrasis missasi täpärästi viime vuoden kisat, joten näyttöhaluja pitäisi olla.

3/4. Bukartsin veljekset sekä erittäin taitava Abols. Abols ja nuorempi Bukarts pelaavat samassa joukkueessa, joten pelisilmää pitäisi olla. Tämä on melkoinen riskiketju MM-tasolla, mutta ei parempaakaan ole tarjolla. Vanhemmalla Bukartsilla hyvä kausi Tsekissä sekä kohtalaisen hyvä laukaus, jolle olisi nyt käyttöä.

3/4. Paljon kokemusta Sirokovsin/Dzerinsin ja Saulietisin kautta + Skvorcovs tappamassa jäähyjä ja sekoittamassa vastustajien pelirytmiä.

Periaatteessa hyökkäyksen pitäisi riittää A-paikkaan ottaen huomioon, että maalivahdit (Merzlikins & Masalskis/Gudlevskis) pelaavat loistavat kisat (torjuntaprosentti yli 92 %). Maalinteko-ongelmia tulee taatusti olemaan ja puolustus on jälleen kerran luokaton. Viime vuonna Latvia jäi täpärästi A-sarjaan (laukaukset ratkaisevassa ottelussa Ranskalle 32-11), eikä se tule olemaan helppoa tänäkään vuonna.

Puolustusta en viitsi edes kommentoida. Mestis-tasoa. Galvins on ainoa, joka pystyy tuomaan kiekon vastustajan alueelle.
 
Viimeksi muokattu:
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Viimeisessä harjoitusottelussaan Latvia hävisi Sveitsille 4-3 (ks. maalikooste). Maalissa Masalskis, joka päästi melko helposti voittomaalin taakseen. Maalinteossa onnistuivat Abols, Dzerins ja Cibulskis; Roberts Bukartsilla 0+2.

Vaikuttaa vähän siltä, että Beresnevs näkee 21-vuotiasta Edgars Kuldaa yhtenä MM-kisaehdokkaana ehkä jopa Rihards Bukartsin edelle (vapautuu mahdollisesti ensi yönä). Myös Dzerins on pelannut kakkosketjun keskellä, mihin hän ei mielestäni kuulu MM-tasolla. Meija on ollut tehoton harjoitusmatseissa, joten ehkäpä Mikelis Redlihs vielä nousee ykköseen.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
 • Beresnevsin mukaan, kokoonpano on nyt 90-95 % selvä, mutta julkistetaan parin päivän päästä.
 • Rihards Bukarts vapautui AHL:n pudotuspeleistä, samoin Nikita Jevpalovs. Tosin mikään ei viittaa nyt siihen, että olisivat pääsemässä mukaan MM-kisoihin.
 • Latvian media kertoo, että Beresnevs on laittamassa kaikki munat yhteen koriin eli ykkösketjuksi on tulossa Kenins-Girgensons-Daugavins. Jos näin on, kakkonen on todennäköisesti Indrasis-Dzerins-Redlihs.
 
Hockeymaniac

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvian MM-kokoonpano on nyt julkistettu. Mm. Zile ja Saulietis putosivat kokoonpanosta. Noin puolet joukkueesta edustaa Riian Dinamoa, mukana myös neljä ensikertalaista (Merzlikins, Siksna, Bicevskis ja E. Kulda). Joukkueen virallinen tavoite on päästä top 10:een. Viimeisen kuuden vuoden aikana Latvia on päässyt kymmenen parhaan joukkoon ainoastaan kerran vuonna 2012.

Maalivahdit:
 • Edgars Masaļskis (Lada Togliatti, KHL)
 • Elvis Merzļikins (HC Lugano, NLA)
 • Jānis Kalniņš (Székesfehérvár II, MOL Liga)
Puolustajat:
 • Jānis Andersons (HKM Zvolen, Slovakia)
 • Edgars Siksna (Saryarka Karaganda, VHL)
 • Ralfs Freibergs (Toledo Walleye, ECHL)
 • Kristaps Sotnieks (Dinamo Riika, KHL)
 • Guntis Galviņš (Dinamo Riika, KHL)
 • Oskars Cibuļskis (Dinamo Riika, KHL)
 • Maksims Širokovs (Sterzing/Vipiteno, Italia)
 • Aleksandrs Jerofejevs (Dinamo Riika, KHL)
Hyökkääjät:
 • Kaspars Daugaviņš (Torpedo Nizhnij Novgorod, KHL)
 • Rodrigo Ābols (Portland Winterhawks, WHL)
 • Vitālijs Pavlovs (Dinamo Riika, KHL)
 • Miķelis Rēdlihs (Dinamo Riika, KHL)
 • Andris Džeriņš (Dinamo Riika, KHL)
 • Zemgus Girgensons (Buffalo Sabres, NHL)
 • Edgars Kulda (Dinamo Riika, KHL)
 • Roberts Bukarts (HC Zlin, Tsekki)
 • Gunārs Skvorcovs (Dinamo Riika, KHL)
 • Aleksejs Širokovs (Neftyanik Almetievsk, VHL)
 • Gints Meija (Dinamo Riika, KHL)
 • Māris Bičevskis (Dinamo Riika, KHL)
 • Miks Indrašis (Dinamo Riika, KHL)
 • Ronalds Ķēniņš (Utica Comets, AHL)
 
Hockeymaniac

subblex

Jäsen
Luojan kiitos. Vanha kunnon Edgars Masalskis on jälleen mukana. Kaveri on 36v, kahlannut kaudesta 95-96 joka kausi Latvian maajoukkueen mukana. Kiertänyt puolen Euroopan sarja läpi ei niin kaksisilla tilastoilla. Muistuu mieleen jotkin mömmöm kahinat mieleen, joissa tämä kumiukko otti lähemmäs 50 torjuntaa Suomea vastaan ja piti yksin koko joukkuetta pystyssä. Ilmeisesti alkoi jalkoja hapottamaan, kun ei jaksanut pelin loppupuolella enää torjunnan jälkeen pystyyn nousta. Nykyään on Girgensonsit, Lihikset ja Ketsuppisalaattikset mukana, mutta Edgars Masalskis on se, joka tulee jäämään allekirjoittaneelle Latvialaisesta jääkiekosta mieleen. Iso peukku uranuurtajalle.

Edit.
Löytyi tuubin juusta pätkää kyseisestä matsista. 62 torjuntaa, ei ihme, ettei enää jaksa.
Edgars Masalskis 62 saves FIN - LAT 2008 - YouTube
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.