MM 2009 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 475 944
  • 1 829
Tila
Viestiketju on suljettu.

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kaikki eivät voi olla laurikorpikoskeja jotka voivat pelata mitä paikkaa vaan.
Meinaakohan Pyörälän nosto kakkoskenttään muutoksia myös kaverin alivoimavastuuseen?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mielestäni Kapanen oli laiturina ja Immonen ihan normaalisti sentterinä. Immonen ei ole vissiin koskaan pelannut muuta paikkaa joten olisi ainakin ihan loogista että aikaisemmin myös laidalla pelannut Kapanen olisi edelleenkin laidassa.

Kapanen pelasi keskellä, näin saatiin kiekkoa vihdoin vauhtiin Samille ja Immonen oli laidassa paitsi tietenkin aloituksissa joissa Immonen on joukkueen parhaimmistoa.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki eivät voi olla laurikorpikoskeja jotka voivat pelata mitä paikkaa vaan.

Kun nyt jaksat yhä edelleen moisesta kuittailla, ilmeisesti näkemättä yhtään Laurin peliä, voin kertoa tietämättömälle, että Korpikoski olisi ainakin omissa papereissani ajanut hierarkiassa ohi lähes kaikista 2.-4. ketjun hyökkääjistä, Jarkko Ruutua lukuun ottamatta. Myös valmennusjohto kävi katsomassa Korpikosken otteita ihan paikanpäällä, mutta ilmeisesti Jalonen ja kumppanit eivät tajua lätkästä mitään, kun olisivan moisen turhakkeen joukkueeseen huolineet.

Saa ihan miettiä, että valitako joukkueeseen 22 vuotias 1. kierroksen NHL-varaus, joka on kuluvalla kaudella vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä, vai 31 vuotias keskitason liigajyrä, jonka parhaat vuodet ovat melko varmasti takanapäin.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Koittakaas joku laskea tänään, kuinka monesti sanat "Niinimaa" ja esim. "vaarallinen, munaus, töpeksii, menettää kiekon vaarallisesti" yms tulee illan V-V -pelissä. Jos Janne siis pelaa tänään. ..Offtopic..
 

I ro1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja JM Aaltonen
Mika Pyörälä. Ehdottomasti aliarvostetuin pelaaja tämän hetken maajoukkueessa. Köyhän miehen Lehtinen, mies joka on erittäin hyvä oman pään pelaaja ja kuuma ratkaisija, ei jäädy tekopaikassa kuten Norja-pelin maali osoitti. Toteuttaa valmentajan hänelle osoittamaa rooliaan 100%.sti. Ehdottomasti ylöspäin ja enemmän hyökkäyskäskyä hänelle. Tulee pelaamaan ensikaudella NHL.ssä ja myös Vancouverissa.

Hagman - N.Kapanen - Miettinen
S.Kapanen - Immonen - Pyörälä
Ruutu - Santala - Hyvönen
Pihlman - Hytönen - Kerman

Tuollaista kenttäkoostumusta toivoisin kokeiltavan jossain vaiheessa illan ottelussa.

I ro1 maajoukkueen päävalmentajaksi!!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Uudet ketjut illan pelissä:

Hagman - N. Kapanen - Miettinen
Lehtonen - Nummelin

S. Kapanen - Immonen - Pyörälä
Kukkonen - Niskala

Hyvönen - Hytönen - Vahalahti
Jaakola - Koistinen

J. Ruutu - Santala - Komarov

7. puolustaja: Salmela
13. hyökkääjä: Kerman

Niinimaa ja Pihlman katsomossa. Mutta... Jarkko Ruutu ja Leo Komarov vihdoin samassa ketjussa!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Toivottavasti pelisuunnitelmaakin on ketjujen tavoin hiottu järkevämmäksi. Mielestäni Suomi hakkasi hieman päätä seinään slovakkien kanssa ajaen kerta toisensa jälkeen tolkuttoman hitaalla vauhdilla vastustajan puolustusmuuriin. En ole varsinaisesti mikään pelikirjateoreetikko, mutta jotenkin pitäisi osata itsekin sopivasti vetäytyä ja pakottaa vastustajan rakentamaan peliään muutenkin kuin vastahyökkäyksien kautta. Sitten hyvällä lyhytsyöttöpelillä nopeasti tilavammalle jäälle. Tiedä sitten miten tuollaisen saisi käytännössä toimimaan...
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
En ole varsinaisesti mikään pelikirjateoreetikko, mutta jotenkin pitäisi osata itsekin sopivasti vetäytyä ja pakottaa vastustajan rakentamaan peliään muutenkin kuin vastahyökkäyksien kautta. Sitten hyvällä lyhytsyöttöpelillä nopeasti tilavammalle jäälle. Tiedä sitten miten tuollaisen saisi käytännössä toimimaan...

Tätä olen itsekin aina ihmetellyt Suomen pelissä. Suomen seuraava vaihe pelin evoluutiossa on se, että opettelemme Ruotsin ja Tsekkien bravurin eli sekoitetaan tilanteen ja pelin mukaan sitä taktiikkaa, eli välillä "pakotetaan" kaveri kiekolliseen peliin, jonka jälkeen isketään vastaan ja välillä voisimme myös hakea uutta lähtöä jos paikka ei heti aukea keskelle.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ei kahta ilman kolmatta => saa nähdä onko Kanada-matsi tuollaista samanlaista paskaa?

Noista paikoista, joita tänään aikaan saatiin, olis pitänyt tintata about 5 maalia, mutta jos Hannes Hyvönen, Pikku-Hakki ja muut "huippusnaipperit" vetää whittu 30 vetoa suoraan Mezinin logoon niin mitä helevettiä? Ykköskenttä kuoli pystyyn alkusarjan jälkeen ja loput edelleen suunnilleen odottelee mitä se ykkönen tekee...

Jukka Jalonen => odotin sinulta enemmän, mutta ilmeisesti se vaan on niin ettei paskasta saa konvehtia, oli pelitapa kuinka mahtava hyvänsä (pitäisi vissiin vähän yksinkertaistaa)? Se kun pitää saada tulemaan sieltä selkäytimestä eikä niin kuin nyt; laiturit ehtii "havumetsä"-tyyliin vastustajan siniselle kun pakki ei saa syöttöä irti...

Nooh, onhan tässä vielä yksi peli aikaa laittaa palikat kuntoon ennen sitä kuolemanottelua, joten ei dumata ihan vielä. Mutta ihan ilmaisena vinkkinä => älä nyt PRKL päästä tuota Rinnettä enää rankkarikisoihin!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jaahas, nyt on sitten Ilta-Sanomien mukaan Mika Pyörälä loukkaantunut V-Venäjä -ottelussa niin vakavasti, ettei hän pysty pelaamaan huomenna Kanadaa vastaan.

Onneksi joukkue vilisee runkopelaajia, eikä Pyörälän poissaolo näy missään... NOT! Aletaan oikeasti olla ongelmissa. Koistisen menettäminen ei merkkaa mitään, mutta laitureiden menettäminen kirpaisee kovasti, varsinkin kun kyseessä on monipuolinen Pyörälä. Ei voi mitään...

Meneeköhän Pihlman nyt sitten kakkosen laitaan vai nostetaanko Hyvönen siihen takaisin? Mielenkiintoista nähdä, miten Jalonen tämän selvittää.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eniten huolettaa, että Kapanen-Miettinen kaksikko on romahtanut. Samalla koko joukkueen taso on laskenut Tsekki-pelistä kuin lehmän häntä eikä ratkaisijoita tunnu löytyvän. Hakin rankkari kertoi oikeastaan koko kuvan hänenkin tämän päivän pelistään.

Jos ei vaahteran lehteä vastaan ala nyt ratkaisijoita tulemaan hyökkäyspäähän muuhunkin kuin näihin Norja-peleihin, niin kyllä Game Sevenissä tulee korville ja pahasti. Rinne ei meitä yksin pysty pidättelemään "nolla nollaa" eikä kaksi muuta veskariakaan rosterissa muuta kuin naurata.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meneeköhän Pihlman nyt sitten kakkosen laitaan vai nostetaanko Hyvönen siihen takaisin?
Mielestäni ainoa tapa saada jotain näistä hitaista ja kädetömistä JYPiläisistä irti on istuttaa Immonen ja Pihlman samaan ketjuun. Luulisi kuitenkin vuosien yhdessäpelaamisesta olevan jotain hyötyä MM-jäilläkin. Ihmettelenkin miksei jannut ole olleet samassa ketjussa alusta lähtien. Meni miten meni, niin tuo Hyvönen kakkosketjussa on mielestäni jo nähty.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mutta ihan ilmaisena vinkkinä => älä nyt PRKL päästä tuota Rinnettä enää rankkarikisoihin!

Ja miksihän ei? 79,2 % rankkaritorjuntaprosentillaan Rinne sijoittuu NHL:ssä kyseisessä tilastossa kuudenneksi, ykkösmaalivahtien osalta toiseksi, ja on ollut rankkarikisoissa erittäin vakuuttava. Eiköhän nyt kuka tahansa Antonenkon rankkarihistorian tietävä oleta kiekon löytävän tiensä maaliin kun herra astelee laukomaan. Noilla laukojilla Rinne teki perussuorituksen eli otti sen laukojan vedon kiinni, jonka nimi ei ole Antonenko tai Grabovski. Toki Grabovskin harhautuksessa mukana pysymällä olisi ollut mahdollista voittaa peli, mutta myös Hagman olisi voinut olla näyttämättä naurettavalta yrityksessään.

Yleisesti tulee mieleen Westerlundin turnauksen Latvia-tasuri. Nyt jengi ylireagoi siihen, että tuli tappio rankkarisysteemin käyttöönoton takia. Toki tämä saa turnauksen näyttämään rumemmalta kuin se on, ellei puolivälierässä venytä voittoon. Kokonaisuutena on menty kuitenkin keskimäärin odotusten mukaan - Norjalta ja Tanskalta ne pisteet mitä pitikin, Valko-Venäjältä kaksi pinnaa ali odotusten, Slovakialta pinna ali odotusten ja Tshekiltä kolme pinnaa yli. Jalosen kritisointi on vain osittain aiheellista, sillä kyllä noiden sumppujen, jotka näitä pistemenetyksiä ovat aiheuttaneet, ohitus vaatii myös jonkinlaista yksilötaitoa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ja miksihän ei? 79,2 % rankkaritorjuntaprosentillaan Rinne sijoittuu NHL:ssä kyseisessä tilastossa kuudenneksi, ykkösmaalivahtien osalta toiseksi, ja on ollut rankkarikisoissa erittäin vakuuttava.

Heh, mitäs tekemistä tuolla NHL-tilastolla on eilisen jälkeen?

Grabovskin harhautus oli nähtävissä about pari metriä maalista ja Peksi toki yritti saada kantapään tolppaan, mutta oli valunut aivan liian sisään.

Ja Antonenko veti kaksi tismalleen identtistä vetoa, jolloin Peksin olisi aivan ehdottomasti pitänyt peittää "postimerkki" työntämällä rällää enemmän eteen / kohti kiekkoa.

Ainoa "torjuttu" rankkari vedettiinkin sitten ohi maalista...

Eilen meni niin huonosti, että seuraavassa rankkarikisassa kannattaisi ehkä kokeilla Rämö_Riksmania?
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja miksihän ei? 79,2 % rankkaritorjuntaprosentillaan Rinne sijoittuu NHL:ssä kyseisessä tilastossa kuudenneksi, ykkösmaalivahtien osalta toiseksi, ja on ollut rankkarikisoissa erittäin vakuuttava. Eiköhän nyt kuka tahansa Antonenkon rankkarihistorian tietävä oleta kiekon löytävän tiensä maaliin kun herra astelee laukomaan.

Eilinen rankkarikisa oli sinällänsä vallan mainio demonstraatio siitä, että kun on tarpeeksi kovat jannut asialla, niin maalivahdilla ei ole paljoakaan saumoja. Rinteellä oli änäristä ihan ok statsit, mutta käytännössä ei sitten jakoja ollut ollenkaan.

Ja sama pätee kenttäpeliinkin. Jos suomella olisi ollut riittävän kovat pelaajat, niin ihan sama millä taktiikalla V-V pelaisi, niin voitto olisi pitänyt ottaa, viimeistään yksilösuorituksilla (Immoselta (!?) nähtiin yksi yksilösuoritus, missä se kahvitti pakin ja pääsi lävitse mutta kädet jääty loppumetreillä. Muilta ei ainuttakaan.) Mutta kun ei ollut, niin kuokkaan tuli.

-> Suomen materiaali ei riittänyt kummassakaan skabassa. Valitettavasti.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eilinen rankkarikisa oli sinällänsä vallan mainio demonstraatio siitä, että kun on tarpeeksi kovat jannut asialla, niin maalivahdilla ei ole paljoakaan saumoja. Rinteellä oli änäristä ihan ok statsit, mutta käytännössä ei sitten jakoja ollut ollenkaan.

Rinne ei ollut ihan terävimmillään, pelasi liian syvällä maalissa yms. Toki täytyy muistaa, että Valko-Venäjällä oli tekijämiehiä vetämässä rankkareita. Ja vielä kannattaa muistaa, että vaikka se yksi maali olisi kuinka helppo hörppy heti alkuun, 60 min. ja 1 päästetty maali antaa joukkueelle aina mahdollisuuden voittaa.

Etsisin syytä tappioon koko joukkueen tekemisestä, valmennusta myöten. Peiliin katsomisen paikka, sillä Valko-Venäjällä ei pitäisi olla mahdollisuuksia. Kanada-ottelu tullaan tod.näk. häviämään, mutta hävitä voi jo etukäteen tai sitten vasta taistelemalla. Jälkimmäisen vaihtoehdon näkisin mielelläni toteutuvan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Heh, mitäs tekemistä tuolla NHL-tilastolla on eilisen jälkeen?

Grabovskin harhautus oli nähtävissä about pari metriä maalista ja Peksi toki yritti saada kantapään tolppaan, mutta oli valunut aivan liian sisään.

Ja Antonenko veti kaksi tismalleen identtistä vetoa, jolloin Peksin olisi aivan ehdottomasti pitänyt peittää "postimerkki" työntämällä rällää enemmän eteen / kohti kiekkoa.

Ainoa "torjuttu" rankkari vedettiinkin sitten ohi maalista...

Eilen meni niin huonosti, että seuraavassa rankkarikisassa kannattaisi ehkä kokeilla Rämö_Riksmania?

Kuten vähän ilmaisin viestissäni, olisi Grabovskin mukana pysyminen ollutkin toivottavaa. Antonenko nyt vain on sellainen kaveri, että toisella lailla valmistautuminen olisi johtanut vain toisenlaiseen maaliin. JJLehto jo hyvin ottikin esille vetäjien merkityksen tuolla. Ja totta kai ainoa "torjuttu" rankkari vedettiin ohi kun Rinne ei jättänyt kaverille tilaa laukoa sitä maalia kohtikaan koska pysyi mukana. Ei se ohiveto tuossa tilanteessa ole sen vähemmän arvoinen kun jos olisi päin vetänyt.

Selvää toki on, että Rinne ei nyt tuossa kyseisessä rankkarikisassa esittänyt parastaan lähinnä juuri Grabovskin osalta. Ne pari pointtia joiden vuoksi kuitenkin älähdin olivat ensinnäkin se, että tuon tappion kaato Rinteen niskaan (muut kuin sinä) on aika naurettavaa, koska kyllähän tuo olisi pitänyt hoitaa ennen rankkarikisaa, ja toiseksi se, ettei Rinne nyt mikään niiden joidenkin kisojen Bäckström tuolla rankkareissa ollut. Lisäksi on oletettavaa, että Rinne on tulevissa rankkuskaboissa lähtökohtaisesti parempi kuin muut Suomen veskarit, koska hänellä on niistä hyvää historiaa. Yksi skaba ei muuta herran ominaisuuksia noihin juttuihin. Riksmanista en tiedä kun en hirveästi liigaa seuraa, mutta Rämö on ainakin ollut aika keskinkertainen noissa muistaakseni.
 

Härskiolof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,Tolpanniemen pallopaijjat,Utran kaira
Heh, mitäs tekemistä tuolla NHL-tilastolla on eilisen jälkeen?

Grabovskin harhautus oli nähtävissä about pari metriä maalista ja Peksi toki yritti saada kantapään tolppaan, mutta oli valunut aivan liian sisään.

Ja Antonenko veti kaksi tismalleen identtistä vetoa, jolloin Peksin olisi aivan ehdottomasti pitänyt peittää "postimerkki" työntämällä rällää enemmän eteen / kohti kiekkoa.

Ainoa "torjuttu" rankkari vedettiinkin sitten ohi maalista...

Eilen meni niin huonosti, että seuraavassa rankkarikisassa kannattaisi ehkä kokeilla Rämö_Riksmania?

Millähän silmällä sä niitä Antonenkon kuteja katselit? Mies pisti eka kudin längistä, ja toisen putken alle ristikkoon. Rinne odotti harhautuksia. Eikä lähtenyt höntyileen. Sen Grabovskin kudin se oli saada.. Hyvin oli messissä mutta minkäs teet. Sitten Numppa ja Hagman munasi. Enemmän se ero tuli näissä miehissä kuin maalivahdeissa.

Mä luotan Rinteeseen. Tasaista työskentelyä, ainoastaan se slovakia pelin yks kuti on vähän lipsahtanut. Enemmän nämäkin tilanteet on johtuneet Suomen kadottamista kiekoista siinä oman sinisen lähettyvillä. Uskomatonta että mm. Hyvösen asenteessa on mun mielestä korjattavaa. Maajoukkueessa tälläistä?

Ihmettelen miksi tätä Rauman rannikkotykkiä on pidetty viltissä? Mieshän pelas tosi hyvin Nummelinin kanssa viivalla. Suomen yv sai nyt hyvän lisän.

Salmelan pelistä jotenkin näkyy vieläkin lapsellinen loukkaantuneisuus kun sanoivat "pahasti" sen avausten viipymisestä. Nyt miehen otteet alkaa näyttämään hyvältä. Pitäisi vaan mielen nöyränä ja pelais simppelisti. Sitten tulis hyvä. Eikä ottais Niinimaasta mallia.

Kanadaa vastaan nähdään sitten miten Suomena av toimii oikeasti ja toi oman pään peli.. Esim Kukkonen tulee olemaan fyysisessä pelissä kusessa. Peruspakki mutta ainakaan sm-liiga aikoina ei ollut Rajamäkeä vastaan mitään jakoja.
 
Viimeksi muokattu:

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Suomen joukkueen jatko

Tuntuu tulevan nyt pikkuhiljaa se kylmä fakta esiin mikä oli tiedossa ennen kisoja, että taitoa ei vain ole tarpeeksi tossa jengissä. Kaksi aivan surkeaa peliä alla ja huomenna voi tulla rumasti turpaan Kanadalta.

Mutta kun laskeskelin tuossa Suomen jatkoa näissä kisoissa niin nyt käy niin että vaikka Suomi ei pärjääkkään jäällä tällä hetkellä, (kun niitä maaleja ei kukaan osaa tehdä) pääsemme silti pronssi peliin Tsekkejä vastaan. (Johtuen hyvistä alkusarjan pisteistä) Suomi saa nimittäin torstaina vastaan Latvian josta uskon nihkeän voiton irtoavan.
Sen jälkeen ollaankin jo perjantaissa ja Venäjää vastaan välierässä. Josta nyt tietenkin otetaan turpaaan.
Joten finaaliin menee Kanada ja Venäjä. Suomi taistelee Kanadalle hävinnyttä Tsekkiä vastaa pronssista. Kanada voittaa kultaa, Venäjälle hopeaa ja Tsekille pronssia. Suomi jää neljänneksi.

Näin. Nyt tiedätte.
 

Härskiolof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,Tolpanniemen pallopaijjat,Utran kaira
Se että hifki ei saa mitelia ei ole samalleen ennustettavissa kuin se et Suomi ei saa mitalia :D

Mä uskon tähän jengiin. Ainoastaan 3. kenttä on vähän epäselvä. Ehkä Jalonen Dufva Lehkonen on tehnyt vääriä pelaaja valintoja.. Yksi Mika Pyörälän tasoinen jätkä joka kenttään niin sitten olisi hommat paljon paremmin.
 
Jälikiviisana kisavalintani olisivat olleet seuraavat:

Hagman-N. Kapanen-Miettinen
Hyvönen-Hirschovits-Pyörälä
S. Kapanen-Sahlstedt-T. Koivisto
J. Ruutu-Santala-Te. Laine
(Komarov-Immonen)

M. Lehtonen-Nummelin
Malmivaara-Niskala
Jaakola-Kukkonen
(Salmela-Koistinen)

Rinne
Norrena
Riksman

Ja ai että kun on paremman oloinen sakki...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös