Mitkä seurat Mestikseen?

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Joensuusta Karjalan Kopla ilmoitti vuosi sitten, että heillä tavoitteena on pelata Mestistä viiden vuoden aikajänteellä - eli 2020-luvun alkupuolella Joensuussa on siis kaksi Mestis-joukkuetta, jos suunnitelma pitää kutinsa.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
* Jokipojat - historia, yleisömäärät ja oma junnutuotanto. Joensuu on muuttotappioaluetta ja seuran historia aika sotkuinen, mutta nykymuotoisessa
Joensuu ei ole muuttotappioaluetta. Toki väestökäyrän ennustetaan kääntyvän laskuun 2030-luvulla, mutta sen näkee sitten.

Linkki vie Karjalaisen uutiseen
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Ouluhan tarvitsisi Mestis-joukkueen, koska välimatkat luokkaa yli 200km jotta löytyy Mestisjengiä. Perustelut vahvaa ylituotantoa junnuista ja paljon lopettaa, koska ei mahdu liigan mukaan ja ei huvita muuttaa perähikiälle pois äiteen helmoista.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mielenkiintoista pohdintaan Evertonilta. Kiekko-Espoolla vois tosiaan siinä mielessä olla ihan kohtuulliset mahdollisuudet omavaraisuuteen, koska Bluesin juniorituotanto on Suomen parasta...Vaatis toki sen että Bluesin juniorit olis Kiekko-Espoon junioreita eikä esim. HIFKin. Mutta ei seura tulevaisuudessa mestikseen kuuluis, vaan liigaan. Harmi et talouspuoli kusi, mutta hyvä että seura pelaa nyt muovinimien sijaan vihdoin oikealla nimellään.

Mestis on kuitenkin aina jossain määrin farmiliiga niin pitkään kun se ei ole täysammattilaisliiga. Ymmärrän ettei Oululaisia pelaajia välttämättä kiinnosta lähteä pelaamaan ja treeneihin 5xviikossa vaikkapa Kajaanin jos työ/opiskelupaikka on Oulussa. Jos se työ olis olla jääkiekkoilija niin tilanne olis varmasti toinen. Toisalta yleisöä ei kauheasti kiinnosta vaikkapa Kiekko-Laser (tai kuinka moni niistä joita kiinnostaa ei sitten ole Kärppien kannattajia?). Niin pitkään kun näin on niin on parempi että Pelicanssin farmi on Heinolassa ja Jypin Keuruulla joissa on paikallista yleisöä kuin että olis Jyp-akatemiaa tms. samassa kaupungissa. Tampereellakin on parempi että on Koovee (tai Pyry) jotka kuitenkin kiinnostavat yleisöä toisin kuin Leki. Toki lajin kannalta on äärimmäisen hyvä että Hokki nostettiin mestikseen eikä IPK tippunut sieltä. Paras ratkaisu olis avoin ja urheilullinen karsintasarja liigaan sekä suomisarjaan. Jos Laser saa niin paljon Oululaisia pelaamaan ilmaiseksi (tai yleisöä että on varaa maksaa palkkaakin ja saada täten parempia pelaajia) että nousevat joskus pelaamalla mestikseen tiputtaen vaikka IPK:n jolla on korkeamman yleisön kiinnostuksen takia varaa maksaa osalle pelaajista palkkaa niin sitten se Laser kuuluu sinne.

Tässä "second best-tilanteessa" jossa kaikkien pelaajien ammatti ei ole jääkiekkoilija on ensi kauden Mestiksessä (Kiekko-Espoota lukuunottamatta) paras mahdollinen kattaus joukkueita.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
IPK:ta pitää puolustaa, moni kirjoittaja ei tod.näk. tiedä Iisalmesta tai Ylä-Savosta mitään. Siellä on isoja suomalaisia vientiyrityksiä. Googlettakaa jos ette tiedä. Ei siis ole mikään liian pieni kylä pelaamaan Mestistä, edellyttäen että yrityselämää kiinnostaa jääkiekko. Moni elää omassa kuplassaan eikä tiedä esim. Iisalmesta tai Joensuusta sitää vähää, että paikkakunnilla on elämää ja ihan hyvin menee.
 

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Ei mulla oo Itä-Suomea vastaan mitään. Komeaa seutua, paljon komeampaa kuin Pohjanmaa. Ja mielestäni oikein hyvä, että Iisalmessa ja Joensuussa on joukkueet. Mutta jos joskus sattuisivat karsimaan Laseria vastaan niin tokihan minä oman kaupungin nousua toivoisin. Vaikka vastassa olisi RoKi.

Se nyt vaan on niin, että Oulu tarvitsee käsittämättömän laajalle junnutuotannolleen myös Mestis-joukkueen.

Varmasti puoli Suomea olisi karsinnan vastakkaisen osapuolen bandwagonissa, mutta onhan tuohon jo tottunut Liigassa :)
 

Big Bear

Jäsen
Vaikka IPK:lta "oli unohtunut" veroja rästiin, niin ymmärtääkseni kiekon ympärillä riittää Mestiksen tasolle kaupungissa ihan hyvin paalua. Suuret yritykset Olvi ja Ponsse ovat isoja tukijoita, ja lisäksi Ponssen hallituksen puheenjohtaja on seuran varapj. Niukkaa väestökatoahan Ylä-Savon potee, vaikka osaavista työntekijöistä onkin koko ajan pulaa. Niitä tarvitaan Ponsselle, Normetille jne. Monesta varmaankin tuntuu, että täällä eletään porojen ja karhujen keskellä. No, onhan täällä Peli-Karhut.
Kannattaa tulla vaikka ensi kaudella vilkaisemaan yksi IPK:n kotipeli, niin saattaa käsitys muuttua niin kaupungista kuin seurastakin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omissa silmissä Kiekko-Espoo on ainakin todella mielenkiintoinen vaihtoehto ja toisi sen toisen kaivatun pääkaupunkiseudun joukkueenkin. Tietenkin halliasiat pitää ainakin saada kuntoon ja ehkä pari taloudellisesti hyvää kautta.

Toki ihan optimi taitaisi olla Jukureiden ja Sportin/KooKoon tippuminen Liigasta jos joukkuemäärää sieltä vähennetään ja sitten Mestiksestä tippuisi Koovee, KeuPa HT ja Peliitat alaspäin.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Omissa silmissä Kiekko-Espoo on ainakin todella mielenkiintoinen vaihtoehto ja toisi sen toisen kaivatun pääkaupunkiseudun joukkueenkin. Tietenkin halliasiat pitää ainakin saada kuntoon ja ehkä pari taloudellisesti hyvää kautta.
Ainakin nyt on otettu taas askel eteenpäin Espoossa, kun Kiekko-Espoo siirtyy pelaamaan Metro Areenalle.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nooh... jos se isompaan halliin muutosta on kiinni, niin Laser HT siirtyy Raksilaan ensi kaudeksi.
Niin. Myös Riemu ja D-Kiekko pelaa liigatason hallissa. Isompi halli ei tuo Mestis-paikkaa, mutta Kiekko-Espoon kohdalla oli selvää, että Espoonlahdessa ei Mestistä pysty taloudellisesti kestävällä pohjalla pelaamaan.

Halli on vain yksi kriteeri nousun kannalta ja se on nyt Espoossa kunnossa. Vielä on monta muuta rappusta kiivettävänä ennen kuin Mestiksessä pelataan. Mutta suunta on oikea.

Eikös Laser HT ole Raksilassa evakossa koska Oulunsalossa on remontti? Ainakaan muutto ei johdu siitä, että vanha halli on liian pieni kuten Espoossa.
 
Suosikkijoukkue
Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
Muut vaihtoehdot:
* Seinäjoki - taitaapi olla Suomen suurin kaupunki, jossa ei ole ollut lätkäjengiä Liigassa tai Mestiksessä. Ja taitaapi myös sellaisena pysyä, pesäpallon ja poikapainin kaupunki kuitenkin. Ohut kiekkokulttuuri ja Sportilla tuskin kiinnostusta tai mahdollisuuksiakaan alkaa pyörittämään farmijoukkuetta.
Seinäjoen ympäristö on yksi maan vauraimmista ja kasvavimmista talousalueista. Paini ja pesäpallo lienevät jäämässä siellä marginaaliin, mutta havaintoni on että kaupunkien urheilumenestys ruokkii alueen urheilutrendiä yli lajirajojen.

Seinäjoen palloilun lippulaivaksi on viimevuosina noussut jalkapallojoukkue SJK, joka operoi myös yhdellä maan parhaista (tietenkin, riimaa tuloo kun pohojalaaset teköö) stadioneista. Se otti soihdun, ei suinkaan pesäpalloilijoilta, vaan sählyn yhdeltä suurseuroista, Peliveljiltä.

Pesiskin kai tekee vähän paluuta, mutta pointtini on ettei mikään estä S-Kiekon nousua vaikka liigaan saakka kun aika on kypsä. Paitsi tietenkin se, ettei pohojaaset pisnesmiehet tykkää teherä persnettoa, jota kiekossa niin helposti on tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös