Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 730 505
  • 3 722

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jai että tulisi mielenkiintoinen kiekkovuosi, jos ilmoitettaisiin, että seuraavan kauden jälkeen liigassa pelaa enää 10 joukkuetta entisen 16 sijaan ja että liigan kahdeksan heikointa pelaa mestiksen kahden parhaan kanssa 10 joukkueen välisarjan tammi-maaliskuussa. Kaksi parasta saa paikan seuraavan kauden liigassa ja loput alkavat pelata 1-divisioona tai B-liiga (whatever, kunhan ei mestis tai farmis). Sarjat auki koko ajan ja jatkossa välisarja pelattaisiin vaikkapa liigan kahden huonoimman ja B-liigan neljän parhaan kesken, jonka sarjan kaksi parasta saisi paikan liigassa seuraavaksi kaudeksi.

Ihan turha olisi kenenkään ns. entisen liigaseuran väittää, ettei olisi mielenkiintoa myös B-liigassa, jolloin ei liigaseurankaan kannalta putoaminen tarkoittaisi saman tien automaattisesti konkurssia ja kadotusta kiekkokartalta. Eikä myöskään olisi suuri vahinko, vaikka joku kausi pääsarjaan luikahtaisi vaikka edes vuodeksi Jokipojat, TuTo tai joku muu, jos sattuisi oikein suonenvetokausi kohdalleen. Olisi mukavaa vaihtelua kaikille, myös faneille tehdä reissuja uusiin paikkoihin. Eikä liigakannattajiakaan vuodesta toiseen kiinnosta samat uuvuttavan pitkät suht merkityksettömät runkosarjat ja sitten siihen päälle kausi vielä "huipentuu" oman joukkueen tyhjennysmyyntiin.

Kiekkokaudesta saisi niin helposti kutkuttavan näytelmän ihan ensimmäisestä pelistä alkaen, koska otteluilla olisi aina merkitystä, mutta kun se oma etu menee niin räikeästi kokonaisedun ja urheilullisuuden edelle.

Ei ku niin... liigaseurojen tekemän tutkimuksen mukaanhan hyvin järjestettyihin tapahtumiin sitä nykyään vaan halutaan mennä viihtymään ja verkostoitumaan. Mitäs väliä tuloksilla ja kilpailulla. Häiritsee moinen epävarmuus busineksen tekoa aitiossa, jos pitää jännittää lopputulosta.

Tuossa yllä olevassa viestissä on kerrottu yksinkertainen totuus siitä, miten saataisiin enemmän katsojia halliin. Kun otteluilla on panosta, niin silloin ne kiinnostavat maksavaa yleisöä, eikä tarvitse keksiä mitään "maata mullistavia" keinoa tai jippoja katsojien saamiseksi halliin. Urheilullisuus ja otteluiden panos riittää nostamaan kiinnostuksen nykyisestä "hällä väliä" tyylisestä liigaohjelmasta, jossa kauden aikana on erittäin suuri osa sellaisia otteluita, joiden merkitys on täysi nolla. Tämä näkyy kentällä ja katsomoissa. Tätä yksinkertaista totuutta eivät Liigan "silmäätekevät" tunnu uskovan sitten millään. Ratkaisu ei todellakaan ole liigajoukkueiden määrän lisääminen vaan radikaali vähentäminen.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari pointtia siitä, minkä vuoksi tänään on tulossa paljon yleisöä.
1. Ottelussa on panosta. TPS kamppailee suorasta pudotuspelipaikasta ja jokainen piste on elintärkeä.
2. Vastustajana on Kärpät. Kärpät on tarpeeksi laadukas joukkue vetämään yleisöä halliin. Liigassa on liian paljon Sportteja ja Pelicanseja, jotka eivät isoa osaa yleisöstä kiinnosta.
3. Pelipäivä on perjantai. Pelejä on ripoteltu liikaa viikolle ja jos useampi peli olisi pe/la akselilla, niin populaa olisi varmasti enemmän.
4. TPS on voittanut neljä viimeisintä kotipeliään ja ihmiset ovat lähteneet hallilta hyvällä mielellä. Toisin oli syksyllä, jolloin otettiin pataan miloin 0 - 1 KooKoolle tai 2 - 7 SaiPalle.

Tässähän ihan innolla odottaa jo pääsyä hallille. Pitäkää mutkassa hyvää meteliä, että konservatiivisemmatkin katsojat lämpenevät kannustamaan. TEEPEEÄS!
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
On kyllä surkeita mahdollista mainosta tämä tulevaa säälkotipeliä varten. Luottamus menee nopeasti, saapa nähdä mikä on yleisömäärä silloin.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikäs siinä nyt on ettei lippuja saada myyntiin jo huomisaamuksi? Luulisi että kannattaisi takoa nyt heti kun rauta on kuumaa. Alunperin tuossa ilmossa vielä luki mielestäni että tulevat myyntiin vasta torstai-aamuna, joka olisi ollut todella viime tingassa, mutta nyt oli korjattu keskiviikkoaamuksi.

Plussaa kuitenkin siitä ilmoitettiin nopeasti koska liput tulevat myyntiin.
 

Jessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli ensin hieman virheellistä tietoa tuosta lippujen myyntiajankohdasta, mutta onneksi sain nopeasti uuden tiedon, että päästiin korjaamaan. En itse tiedä syytä juuri tuohon lippujen myyntiajankohtaan, mutta eiköhän se selviä :)
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
On kyllä aika erikoista, kun kuitenkin tiedämme että Kärppiä vastaan lauantaina pelataan niin mikä estää myynnin aloittamisen jo huomis aamuna?
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tuli ensin hieman virheellistä tietoa tuosta lippujen myyntiajankohdasta, mutta onneksi sain nopeasti uuden tiedon, että päästiin korjaamaan. En itse tiedä syytä juuri tuohon lippujen myyntiajankohtaan, mutta eiköhän se selviä :)

Jos tuota nettisivujen tietoja haluaa hieman täydentää ja parantaa kaikkien ikäryhmien asiakaspalvelua, niin sinne voisi varmaan heittää myös linkin, mistä kaikista marketeista ym. saa lipun, jos ei tunnareita omista. Some markkinoi jo tapahtumaa melko hyvin, mutta kenties noihin pisteisiin voisi viedä jonkin mainoksen ohikulkijoita varten myös. Eli koska myynti alkaa jne.

Saako toimistolta lippuja, vai onko pleijareissa vain Lippupalvelu? Jolloin voisi tämänkin sinne tarkentaa muodossa kyllä/ei.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Äkkiseltään katsottuna kaikki muut playoff-joukkueet ovat jo aloittaneet lippujen myynnin tai aloittavat tänään maanantaina, yksi taisi olla huomenna tiistaina. Onko tälle viivyttelylle joku järkevä syy vai onko oltu housut kintuissa, kun joukkue pääsikin jatkoon Sportista, eikä ollut valmisteltu yhtään jatkokuvioita?

Säälikierroksen yleisömäärän perusteella ei ainakaan ole mitään syytä antaa tasotusta myyntipäivien vähyydellä, joten taas kerran outo kuvio seuralta ja lippupalvelulta.
 
Samaa piti tulla tänne huutelemaan. Oli tarkoitus pistää liput lauantaille tilaukseen mutta näköjään se ei ole mahdollista... Ehkä jään kuitenkin kotiin tai säästän rahaa menemällä baariin matsia katsomaan. Piti tehdä kerrankin heräteostos kun oli niin hyvä fiilis eilisen ottelun jälkeen. Onneksi tämä oli kuitenkin estetty, niin ei tullut tehtyä mitään tyhmää.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Älkäähän nyt. Antakaa "ammattilaisten" myydä!
 

Jessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime lauantain ottelussa playoff-kausikorttien toimivuudessa oli Lippupalvelun puolesta ongelmia. Ne korjataan kuntoon maanantain ja tiistain aikana, jotta homma varmasti pelittää lauantain kotiottelussa. Siksi lipunmyynti starttaa keskiviikkona.
 

gknight

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti ei nyt ihan väärään paikkaan tule, mutta että näkyykö playoffit ja TPS jotenkin Turun katukuvassa tai vaikka kauppakeskuksissa?

Täällä Jyväskylässä, ainakin keskustassa, jyppiä tuodaan esiin näkyvästikin ja varmasti tuo playoffit sen satunnaistakin satunnaisemman katsojan luo. Sikäli kiva tapa, että ilmeisesti jypin markkinointiosasto on kaupannut Jyväskylän keskustan yrityksille ainakin pelipaitoja, sillä usean tällaisen näyteikkunallisen kaupan tms. ikkunassa roikkuu vaateripustimessa jypin pelipaita. Näitä on jollain vakuutusyhtiöllä useampikin. Joidenkin liikkeiden näyteikkunoissa on myös jotain isoja jypin tarroja, joissa lukee jotain latteaa tyyliin "Myrskyvaroitus on annettu".

Pakko tunnustaa, että tuollaiset paidat näyttävät ikkunoissa ihan kivoilta, tuovat playoff-fiilistä keskustan kulkijoille ja houkuttelevat hallille.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Toivottavasti ei nyt ihan väärään paikkaan tule, mutta että näkyykö playoffit ja TPS jotenkin Turun katukuvassa tai vaikka kauppakeskuksissa?

Keskustassa asun ja liikun, mutta en voi sanoa, että olisi jotain tuollaista näkynyt. On täällä jonkun vakuutusyhtiön ikkunassa pinkki TPS:n pelipaita, mutta se on siinä ympäri vuoden. Mutta ei tosiaan minkäänlaista kadunvarsimainontaa. Hiljattain asennettiin vilkkaimmille väylille muutama LED-mainostaulu. Niissä on TPS:n ottelumainoksia pyörinyt. Nyt jatkopaikan varmistuttua en ole sellaisen ohi ajanut. Yleensä niissä on ensin näkynyt joku "hassu mainoslause" ja perään mitä, missä ja milloin. Esimerkiksi jotain tyyliin "Kotka kynitään" --> TPS - Sport 31.12.2078 klo 18.30.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toivottavasti ei nyt ihan väärään paikkaan tule, mutta että näkyykö playoffit ja TPS jotenkin Turun katukuvassa tai vaikka kauppakeskuksissa?

Täällä Jyväskylässä, ainakin keskustassa, jyppiä tuodaan esiin näkyvästikin

Luulisin että mitä pienempi kaupunki, sitä enemmän näkyy katukuvassa. Raumallakin oli levitelty taas Lukon lippuja vanhaan kaupunkiin. Turussa on muistaakseni ollut perinteisesti sisääntuloväylillä mainoksia.

Täällä Espoossa ei ole vuosiin näkynyt muuta kuin satunnaisesti HIFK:n mainoksia bussipysäkeillä. Sellossa näin kerran Blues-mainoksen ja olen kuitenkin asunut Espoossa viisi vuotta.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Kaksi kertaa jo ollut ainakin kauppakeskus Skanssissa viime viikkoina Tepsin pelaajia jakamassa nimmareita ja mainostamassa kevään pelejä. Lisäksi keskustan liepeiden valomainokset ovat olleet hyvässä käytössä koko kevään. Kyllä siellä yritystä on. Mielestäni on myös loistavaa, että katuvarsi-, pressi sekä nettimainonta ovat yhdenmukaisia fiilikseltään ja sloganeiltaan, aikanaan nämä olivat vähän sirpaleisia.

Itsekin Jyväskylässä joskus asuneena tunnistan eron Turkuun - siellä keskusta on kompaktimpi ja kuluttajaliikenne keskittyy paljon esim. Kauppakadun kävelykatuosuuteen. Turussa keskusta on laajempi eikä tuollaista selkeää keskuskatua ole. Lisäksi tuollainen näkyvyys vaatisi luonnollisesti yrittäjien halua promota joukkuetta. Ehkä tämäkin vaatii tuoreempaa menestystä. Kasvojenpesu on vasta alussa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kauppakeskuksiin, kuten Skanssiin juur tai Myllyyn jne, tulee keskittää paljon TPS-pöhinää ja varsinkin nyt kun pientä kipinää uuteen kevät lentoon on olemassa. Aina sinne ei tosiaan tarvita edes pelaajia, vaan TPS-kissat sinne paikalle ja tarjolle jotain TPS-krääsää. Samoin joku Jethro tai Janne Porkka tai ihan kuka vaan moottoriturpa metelöimään TPS-hengessä, niin satunnaisetkin ihmiset saadaan kiinnostumaan. On tässä eteenpäin menty, mutta tosiaan kaupungin keskustan koko sanelee paljon sitä, että ihan joka kulmassa ei TPS voi olla näkyvissä välttämättä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
On tässä eteenpäin menty, mutta tosiaan kaupungin keskustan koko sanelee paljon sitä, että ihan joka kulmassa ei TPS voi olla näkyvissä välttämättä.

Kävelykadulle joku karamellinjakaja, Apteekkimuseon edustalle jokirantaan toinen ja Vikken kulmalle kolmas, niin siinä on Turun keskustan olennaiset kulmat jo miehitetty ja liki kaikki keskustassa asioivat tavoitettu. Jos oikein intoillaan, niin Hansakorttelin torille Stockan eteen maskotti lapsille lepertelemään. Kyl näi o!
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kyllä nyt luulisi, että jengiä tulee ihan itsestään. Kärpät on aina vetänyt ja lauantai ehdottomasti paras päivä. Mökki -ja venekausi ei vielä päällä. 10k voisi mennä rikki. Jos perjantaina satuttaisiin voittamaan, se vaikuttaisi paljon.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Kyykkäsikö Ticketmasterin palvelu alkuviikolla koko maassa ja kaikilla liigapaikkakunnilla, vai sattuiko erhe vain Artukaisissa? Noin muutenhan homma toimii kuin Oulun juna.
 

Jazzy76

Jäsen
Nyt lipunmyynti on joka tapauksessa käynnissä ja 15 minuutin jälkeen alakatsomo on erittäin hyvin täytetty. Huomionarvoista on, että nimenomaan alakatsomo vetää aluksi hyvin. Toki yläkatsomoonkin menee lippuja mukavaa tahtiin.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Nyt lipunmyynti on joka tapauksessa käynnissä ja 15 minuutin jälkeen alakatsomo on erittäin hyvin täytetty. Huomionarvoista on, että nimenomaan alakatsomo vetää aluksi hyvin. Toki yläkatsomoonkin menee lippuja mukavaa tahtiin.
Tässä selvästi käytettiin South Parkista tuttuta nerokasta "you can't come"-markkinointitekniikkaa, jossa ensin annetaan kuluttajille käsitys, että eivät voi ostaa lippuja/päästä peliin, mutta kun liput tulivat myyntiin niin lähestytään luultavasti jonkinnäköisiä myyntiennätyksiä. Eiköhän tänään puoleen päivään mennessä ole halli jo loppuunmyyty lauantain osalta :)
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä kun liput kerkes napata. Saatanan gloryhuntterit.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
H-päätyyn ja Giganttiklubiin ei pysty ostamaan lippuja, samoin seisomakannattajakatsomoon 2. kotiotteluun. Toivottavasti korjataan. G-kulma on vieraskannattajille varattu.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvin on liput käyneet kaupaksi ensimmäisen vajaan tunnin aikana! E5-katsomossa ollaan jo enemmän tai vähemmän täytetty ensimmäiset 7 riviä. Toki muissa yläkatsomoissa on vielä väljää, mutta eiköhän nuo liput tuosta lähde liikkeelle. Ei tuota peliä välttämättä loppuun myydä, mutta 10,000 lienee täysin realistinen tavoite.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Kazakstan
  • 1.20
  • 7.50
  • 9.00
Suomi vs Iso-Britannia
  • 1.03
  • 17.00
  • 30.00
Latvia vs Ranska
  • 1.93
  • 4.10
  • 3.20
Tanska vs Kanada
  • 15.00
  • 10.00
  • 1.10
Itävalta vs Sveitsi
  • 15.00
  • 11.00
  • 1.09
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös