Mitä yksilöurheilusaavutusta arvostat eniten ?

  • 4 430
  • 37

Mitä yksilöurheilu saavutusta arvostat eniten ?

  • Ranskan ympäriajon voitto

    Ääniä: 18 10,5%
  • Havaijin Triathon voitto

    Ääniä: 31 18,1%
  • Marathonin Olympiavoitto

    Ääniä: 20 11,7%
  • Keihäänheiton Olympiavoitto

    Ääniä: 8 4,7%
  • 100m Olympiavoitto

    Ääniä: 15 8,8%
  • Tenniksen Grand Slam

    Ääniä: 30 17,5%
  • Golfin Grand Slam

    Ääniä: 9 5,3%
  • Hiihdon 50km (30km) Olympiavoitto

    Ääniä: 7 4,1%
  • Nyrkkeilyn raskaan sarjan mestaruus

    Ääniä: 20 11,7%
  • Muu, mikä ?

    Ääniä: 13 7,6%

  • Äänestäjiä
    171
  • Poll closed .

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kovin miespainoitteinen.
Tosin onhan tuossa naisetkin mukana, kaikissa vaihtoehdoissa.

Ja kun naisista puhutaan. Niin yksi eniten arvostamistani urheilusuorituksista on Steffi Grafin "Golden Slam"
Eli kaikki Slamit + olympiakulta. Ainoana maailmassa.
Jos/ehkä kun... Federer tekee saman, niin hän on ikuisesti kautta aikojen paras urheilija listan ykkönen.
 

scholl

Jäsen
Melkein tekisi mieli sanoa, että se on se Edwin Mosesin 122 peräkkäistä voittoa 400m aidoissa. Muita hienoja yksilösuorituksia nuo Steffin 1988 saavutukset, Miguel Indurainin ja Lance Armstrongin useat peräkkäiset Tourin voitot, Michael Schumacherin 7 maailmanmestaruutta ja muut tilastot, Carl Lewisin 9 olympialaista kultamitalia, Michael Jordanin saavutukset, Matti Nykäsen menestykset jne. Vaikea verrata, kun on niin paljon hyviä urheilijoita.

edit. en osaa äänestää noista mitään
 

mukava valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuukka Mäntylä
Miesten 10-ottelun olympiakultaa.

Lisäksi arvostan kirjoitus taitoa ja sitä että ainakin ketjun avaaja ymmärtäisi kirjoittaa yhdys sanat ilman väli lyöntejä. Vaikkapa varmuuden vuoksi katselisi viestinsä esi katselussa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itsensä ylittäminen, lajista riippumatta.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miesten 10-ottelun olympiakultaa.

Lisäksi arvostan kirjoitus taitoa ja sitä että ainakin ketjun avaaja ymmärtäisi kirjoittaa yhdys sanat ilman väli lyöntejä. Vaikkapa varmuuden vuoksi katselisi viestinsä esi katselussa.

..kele. Tuo unohtui täysin. Kiitos myös ansaitusta kuitista.
 

manager3

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tour...

Kyllähän kaikki ovat erittäinkin arvostettavia voittoja ja suorituksia, mutta kyllä itseen iskee se rääkki mitä Tourin voittoon tarvitaan. Olkoonkin että laji on nykyään melko sekaisin (lievä ilmaisu) niin kyllähän tuo on fyysisesti vaativin yhtäjaksoinen suoritus.

Ajatelkaa Alp De Huez ja muut vastaavat kuukaudessa ja vain muutama lepopäivä.

Aah... olisipa taas heinäkuu ja Peter Selin meuhkaamassa.

P.S. Onhan Steffinkin suoritus älyttömän kova... Rogeria odotellessa.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Melkeinpä sanoisin, että Ranskan ympäriajon voitto, kun kestääkin niin kauan.. Vaikka en oikein ikinä seuraakaan niitä tuloksia, mutta arvostan kuitenkin suuresti..
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Fyysisesti kun ajatellaan, niin ei ole Ranskan ympariajon voittanutta. Siella osa vetaa doparia, mutta silti kylla hattu lahtee paasta naille kundeille, jotka vetaa kolme viikkoa putkeen (miinus yksi vapaapaiva) baut 200km per paiva.

Taitolajeja kun ajatellaan, niin ykkoseksi nousee Tiger Woods golfissa. Eittamatta yksi maailman vaikeimmista, ellei vaikein pallolaji ja mies dominoi mennen tullen. Nyt jo vuosikymmenen. Muut menee ja tulee, voittaa silloin talloin, mutta vain yksi mies on jokaisessa turnauksessa (mihin osallistuu) voittajasuosikki. Miehen yhdistetty fyysinen ja mentaalinen kunto on jotain mita ei juuri muissa urheilulajeissa nahda. Lisaksi mies voi muuttaa svingiaan pari kolme kertaa (tahan mennessa) ja aina palata entista parempana kentille. Ja kaikki tama niin, etta elaman paapaino on jossain ihan muualla kun omassa lajissaan. Toinen hattu siis hanelle.

Golfin Grand Slamia en aanestanyt, koska sen voittamiseen pitaa melkein hallita jo mm saatakin. Golf ei ole tarpeeksi tasapuolinen peli, jotta Grand Slam olisi "kova suoritus". Siihen tarvitaan hyvin paljon tsagaakin.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotenkin tuo Triathlon nousee meikäläisen arvoasteikolla ehkä kovimmaksi, vaikka käytännössä mahdoton sanoa mikä on paras suoritus.

Fyysisesti voisin kuvitella, että Triathlon on aivan äärimmäinen suoritus ja tässä totisesti vain miehet joilla on tahtoa ja korkea kivunsietokynnys voivat pärjätä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Arvostaisin Ranskan ympäriajoa mutta nykyuisten dopingsotkujen aikakaudella arvostus himmenee rajusti.

Triathlon on aika kova juttu.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
12 minuutin alitusta Cooperin testissä.

Aika vaikea sanoa mitä arvostaa toiseksi eniten. Joku ultrajuoksu 300 km vuorokaudessa tai 500 km 48 tunnissa on kovia.
 

Kaivanto

Jäsen
Itse arvostan ultrajuoksijoita yli kaiken.

Yiannis Kouros on kieltämättä maailmanhistorian käsittämättömimpiä urheilijoita. Loputtomalla meriittilistalla mm. läjä maailmanennätyksiä, joista ensimmäisen (100 mailin maantiejuoksun ME 11:53.31) hän juoksi 1984 28-vuotiaana ja viimeisimmän (6 vrk:n juoksun ME 1036 km 851 m) toissa syksynä 49-vuotiaana. Molemmat ovat edelleen voimassa. Ja ura jatkuu. Hiljentykäämme!
 

M10

Jäsen
Golfin Grand Slamia en aanestanyt, koska sen voittamiseen pitaa melkein hallita jo mm saatakin. Golf ei ole tarpeeksi tasapuolinen peli, jotta Grand Slam olisi "kova suoritus". Siihen tarvitaan hyvin paljon tsagaakin.

Tarkoitatko tällä tsägällä nyt muiden pelaajien epäonnistumisia vai mitä? Golfissa pelaaja voi vain vaikuttaa omaan tekemiseen. Jos vaikka Tiger voittaa kaikki neljä arvoturnausta vuoden aikana, on tsägästä puhuminen aika epäreilua. Vaatii siinä vaiheessa myös pokkaa sanoa, että "ei tuo nyt niin kova saavutus ole, kun pitää hallita jo säätäkin" :)

Tästä kysymyksestä ei ole epäselvyyttä. Golfin Grand Slam on arvostettavin saavutus tämän äänestyksen vaihtoehdoista.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Itse en noista vaihtoehtoina olevista lajeista monestakaan pahemmin perusta, joten keihäs sai ääneni.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Yksittäisiä suorituksia ja ennätyksiä löytyy lajista kuin lajista, joita on pakko arvostaa ja kunnioittaa suunnattomasti. Mutta kun yksittäistä titteliä ajatellaan, on nyrkkeilyn raskaan sarjaan mestaruusvyö se, jonka itse asetan ykköseksi, vaikkakin sen haltijoinakin on nähty mitä eriskummallisempia viheltäjiä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Jos vaikka Tiger voittaa kaikki neljä arvoturnausta vuoden aikana, on tsägästä puhuminen aika epäreilua.

En tarkoittanut, etta esim Tiikeri voittaisi tsagalla vaan sita etta pitaa olla myos hyvaa tsagaa, etta voittaa Grand Slamin (tai yksittaisenkin turnauksen).

Saa on yksi iso asia. Toinen hyvin iso asia on torstain ja perjantain lahtoajat. Peliolosuhteissa saattaa olla isojakin eroja aamusta iltapaivaan. Kolmas on minkalaisia lie:ta sa saat kierroksen aikana. Niin fairwaylla kuin raffeissakin. Ja neljas, etta onko "puttipaiva" vai ei. Kaveri nakuttaa 5-6 metrista omiaan sisaan kun sulla jaa jopa pari metriset just siihen huulille... 22 puttia vai 33 puttia per kierros. Noi on pienista kiinni. Joskus vaan menee, joskus taas ei. Ja viidentena pomput ja spinnit. Varsinkin US Openissa hyvan ja loistavan lyonnin ero voi olla 30 senttia. Sama lyonti, mutta taysin erilainen pomppu. Tai samanlainen pomppu, mutta erilainen spinni (johtuen monista eri asioista).

Tata tarkoitin tsagalla. Golfissa tarvitaan paljon tsagaakin hyvaan tulokseen.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Tata tarkoitin tsagalla. Golfissa tarvitaan paljon tsagaakin hyvaan tulokseen.
Ehdottomasti noinkin, mutta toisaalta onnea tarvitaan samalla tavalla kaikissa suurissa onnistumisissa. Golfissa tulos näkyy vain selkeämmin, jos pallo ottaa juuri sopivan biten ja tipahtaa sisään. Yhtälailla vaikka Iron man- kisassa juuri ratkaisuhetkillä urheilujuomat saattavat laittaa itseltä tai kilpakumppanilta mahan siinä määrin kuralle, että lahkeesta alkaa puskea rattaille hidastetta. Tai uidessa voi lokinpaska (tai paikallisen kakadun) liimaantua laseihin ja pilata ennakkosuosikin kisan jo alkuunsa. Sinulla on tietysti paljon enemmän näistä kokemusta ja näkemystä golfin osalta prona, mutta kyllä itse pidän lajin parissa tulleita harvoja onnistumisia ihan itseni ansiona! :)

Vaihtoehdoista on mahdoton kuitenkaan valita sitä kaikken korkeimmalle arvostamaani. Jääköön ratkaisemattomaksi.
 

Viikatemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Hifk
Jokamiesluokan SM, Ensimmäisenä päivänä pitää saada auto ehjänä maaliin ja seuraavalle päivälle.
Seuraavana päivänä pitää selvinpäin saada auto ehjänä maaliin ja useimmiten ensimmäisenä.
Äänestin muuta.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Steven Bradburyn olympiakulta lienee yksi kovimmista suorituksista :)

Vakavasti puhuen: Kyllä taidon täytyy ratkaista. Jos maailmassa ei olisi dopingia, niin sitten erimittaiset juoksut, pyöräily, uinti ym. olisivat tietysti kärkipäässä, mutta nykyään kun katsoo pyöräilyuutisia tai jenkki pikajuoksijoiden järjestäen kärähtämistä, niin eipä nuita jaksa oikein arvostaa.

Yksilöurheilijoista: Bubka, Federer, Karelin, Woods jne.

Titteleistä on vaikea sanoa. Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari nyt ainakin on aina helvetin kova jätkä, vaikka en edes tiedä ketä siellä nykyään on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös