Mainos

Mitä yksilöurheilusaavutusta arvostat eniten ?

  • 4 569
  • 37

Mitä yksilöurheilu saavutusta arvostat eniten ?

  • Ranskan ympäriajon voitto

    Ääniä: 18 10,5%
  • Havaijin Triathon voitto

    Ääniä: 31 18,1%
  • Marathonin Olympiavoitto

    Ääniä: 20 11,7%
  • Keihäänheiton Olympiavoitto

    Ääniä: 8 4,7%
  • 100m Olympiavoitto

    Ääniä: 15 8,8%
  • Tenniksen Grand Slam

    Ääniä: 30 17,5%
  • Golfin Grand Slam

    Ääniä: 9 5,3%
  • Hiihdon 50km (30km) Olympiavoitto

    Ääniä: 7 4,1%
  • Nyrkkeilyn raskaan sarjan mestaruus

    Ääniä: 20 11,7%
  • Muu, mikä ?

    Ääniä: 13 7,6%

  • Äänestäjiä
    171
  • Poll closed .

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Arvostan niiden lajien parhaita urheilijoita, joissa kielletyistä aineista ei ole hyötyä. Niissä lajeissa, joissa kielletyistä aineista saadaan huomattavaa hyötyä, maailman parhaat urheilijat myös käyttävät niitä. Se on sitten eri asia kuinka moni jää kiinni ja missä vaihessa. Carl Lewis jäi kiinni vasta uransa jälkeen. Griffith Joynerilla on 7 sentin heppi jne.

Nykäsen Masa oli kova jätkä.
 

Kaivanto

Jäsen
Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari nyt ainakin on aina helvetin kova jätkä, vaikka en edes tiedä ketä siellä nykyään on.

Oli kyllä omiaan vesittämään tittelin uskottavuutta, kun George Foreman piti sitä satavuotiaana läskinä. Samaa tekee myös eri liittojen keskinäisen väännön aiheuttama sekavuus.
 

Simba

Jäsen
Kyllä se on tuo triathlon. Myös jo mainittu ultrajuoksu on kovaa hommaa esim. tätä listaa (24h kisan tuloslista) katselessa ei voi muuta kuin kunnioittaa juoksijoiden saavutuksia. Toiseksi tullut ja suomen ennätyksen Tero Hyppölä on muistaakseni menestynyt todella hyvin myös triathlonin puolella. Todella kova suoritus on myös Spartathlon juokseminen onnistuneesti.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Listatuista kaikki ovat kovia suorituksia, ei siinä mitään. Niistä arvostan tuota nyrkkeilyn raskaan sarjan maailman mestaruutta vähiten, koska eri liittojen kaiken maailman promoottorit valitsevat mieluisensa nyrkkeilijät sinne. Muutenkin on sekavaa, kun noita liittoja on enemmänkin. Tour de France on ilmeisesti niin raskas kisa, että siinä ei ilman dopingia voi pärjätä: dopingia en taas arvosta yhtään, siksi en siis perusta ko kisastakaan.

Arvostan semmoisia yksilöurheilusaavutuksia eniten, joiden eteen joutuu tekemään töitä (useita osakilpailuja) koko kauden. Siis lajit, joissa kisataan esimerkiksi maailmancupin voitosta. Näistä yli muiden nousee alppihiihdon kokonaismaailmancup. Alppihiihdossa dopingongelma on hyvin vähäinen (joskaan ei olematon), vaikka kokonaismaailmancupin voiton eteen tehtävä työmäärä harjoittelun (4 toisistaan suuresti eroavaa lajia treenattavana sekä niissä tarvittavat erilaiset voima- ja kunto-ominaisuudet) ja kilpailuiden (joka viikonloppu jossakin päin maailmaa vähintään yksi kilpailu) osalta on uskomattoman suuri. Niillä, jotka keskittyvät esimerkiksi pelkkään pujotteluun, on työmäärä paljon paljon vähäisempi.

Yksittäisessä kisassa (esim. olympialaiset) korostuu jo tuurinkin osuus, missä ei sinänsä ole mitään pahaa. Mutta kokonaismaailmancupin voittaa se, joka on kovin jätkä / mimmi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eri lajeissa vaadittavat taidot - fyysiset, henkiset, taktiset, ties mitkä - ovat moninaisia. Vaikeaa on laittaa lajeja ja suorituksia mihinkään oikeudenmukaiseen järjestykseen. Lajin sisälläkin suoritusten ja urheilijoiden vertailu voi olla todella vaikeaa vaikkapa eri aikakausia koskien. Oliko Nurmi kovempi kaveri kuin nykypäivän etiopialaiset rataihmeet jne.

Taidoista puheen ollen, voisin tuoda yhden poikkeuksellisen kovan urheilijan framille tässä yhteydessä: Sergei Martynov, Valko-Venäjä, kiväärilajit.

Sergey Martynov on ampunut 300m makuulta hyväksyttävän maailmanennätyksen viisi kertaa, eli täydet 600 pistettä. Ampumaurheilussa maailmanennätyksiksi kelpuutetaan vain ns. isojen kilpailujen tulokset kuten arvokisat ja maailmancupit. Täysi 600 pisteen sarja on tällä tasolla tehty kautta historian vain 17 kertaa. Lisää eheitä sarjoja on toki tehty muissa kuin ME-kelpoisissa kisoissa. Kuitenkaan moni arvokisojen mitalitason huippuampuja ei koskaan uransa aikana saavuta täyttä 600 pisteen sarjaa missään kilpailussa.

Maksimitulokseen tarvitaan tietysti hyvät ja läpi suorituksen tasaiset olosuhteet sekä moitteettomat patruunat. Jäätäväkään ampuja ei lauo 60 kymppiä 300 metristä jos tuuli pyörii ja sää vaihtelee. Mutta myös toisinpäin voi asian nähdä: Jos ampujan tekniikassa, fysiikassa ja keskittymisessä on pientäkin sanomista niin 600 pistettä ei synny minkäänlaisissa olosuhteissa.

Ampumaurheilun arvostusta nostaa se ettei dopingilla ole sanottavaa roolia tuloslistojen muodostumisessa. Tietääkseni ne lääkeaineet joista ampumasuorituksessa voisi olla jotain hyötyä näkyvät testeissä hyvin eikä niitä siksi käytetäkään ainakaan tietoisesti.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Äänestin tenniksen Grand Slamia. Perusteina voi käyttää mm. sitä, että tennis on paljon harrastettu laji, jonka taso maailmalla on todella kova. Tenniksessä vaaditaan rautaista kuntoa, mutta pelkällä hyvällä fyysisellä kunnolla ei tule tulosta. On myös osattava hallita erinomaisesti myös pelin tekninen ja taktinen puoli. Lisäksi Grand Slamin voittaminen vaatii pelaajalta kaikkien pelialustojen täydellisen hallinnan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Grand Slamin voittamisessahan on myos se, etta tenniksen kilpailukauden pituus on aika huima ja Grand Slam turnausten voittamiseen pitaa olla kovassa pelikunnossa niin tammikuussa, toukokuussa, heinakuussa kuin elo-syyskuussakin. Se vaatii fyysisen kunnon lisaksi vahvaa mentaalista latautumista.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tennis on myös yksi kovimmista lajeista henkisesti. Golf on toinen tälläinen. Siellä kentällä ollaan aivan yksin. Golfissa on toki caddie apuna, mutta se on teknisesti niin äärettömän herkkä laji, että jos henkinen tasapainosi järkkyy, ei sitä yksi mailapoika saa (riittävästi) korjattua.

Välillä tekee oikein pahaa katsella kuinka näissä kahdessa lajissa aivan maailman huipullakin olevat jätkät suorastaan vajoavat maan alle, romahtavat. Se on melkoisen karua katseltavaa. Eikä mitenkään harvinaista.

Tenniksen Grand Slamia äänestin.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Faija kävi viime viikonloppuna hiihtämässä Otepäässä worldloppetiin kuuluvan kisan (63km) ja hokasi 19km kohdalla, että jalkaan sattuu vietävästi ja mono ei meinaa mahtua jalkaan. Päätti siinä sitten, että kun on tänne asti tultu, niin maaliin hiihdetään. 44km myöhemmin äijä oli maalissa jossa lääkäri totesi, että jalkapöytä oli murtunut.

Hamekangasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös