Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa?

  • 18 588
  • 204

Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa


  • Äänestäjiä
    517
  • Poll closed .

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kanada! Ai, mutta se vanha Kummeli-vitsi ei sovikaan tähän kohtaan, kun kyseessä on EM-kisat. Sanotaan sitten että Englanti.. Siis mitä, eikö Englantikaan olekaan mukana kisoissa, sehän on sentään tunnettu eurooppalainen jalkapallon mahtimaa?

Kuten edellä mainitusta saattaa arvata, jalkapalloa ei hirveästi yleensä tule seurattua. Mutta jos ihan fiilispohjalta joku suosikkijoukkue pitää kisoihin valita, niin olkoon se sitten Hollanti. Vieläkös muuten siellä pelaavat ne De Boerin veljekset Roland ja Frank?
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Saksan puolesta liputan mie, sympatiat Hollanille. Italian liimatukat ja kaatuilijat lentää toivon mukaan laulukuoroon heti. Italia siis ehdoton inhokkijengi, MM-82 saattaa olla osuutta asiaan..
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kyllahan se vanhasta "kotimaastani" Hollannista lahtee. Sitten Espanjaa heti peraan. Sympatiaa Saksalle ja Portugalille.

Paaasia kuitenkin on, etta naistenalistajat ja ihmisoikeuksien rikkojat Turkista ei parjaa tassakaan lajissa. Okym ahlam!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Sitä en ymmärrä, että et liiemmin pidä sumputuksesta, mutta Devils (oletan että kyse on NHL:n New Jerseystä) on kuitenkin suosikkijoukkue? Eri kriteerit lätkässä ja futiksessa?
Erillisistä yksittäistapauksista ei pidä vetää yleistäviä johtopäätöksiä.

Meetvursti ja vaniljajätski ovat molemmat herkkua, vaikka toinen on suolaista ja toinen ei.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän jokainen ymmärrä, mikä ero on seurajoukkueen ja maajoukkueen kannattamisella. Tai näin olen ainakin eiliseen asti kuvitellut. Toisaalta kaikkien logiikkaa en pysty enkä edes halua oppia ymmärtämään.

Meinaa mennä ohi aiheesta... No jos logiikka on se, että kannattaa sitä maata mihin on sattunut syntymään, niin tietenkin samalla logiikalla pitäisi kannattaa myös oman kaupunkinsa/kylänsä joukkuetta. Ja ainakin minä pidän itseäni ensisijaisesti helsinkiläisenä, suomalaisuus tulee jossain kaukana perässä. Näin varmasti moni muukin kokee omalla kohdallansa, joten on täysin normaalia, että Suomen jalkapallomaajoukkuetta ei aina kannateta. Eikö se muuten ole gloryhuntteerausta, jos nyt kannattaa kisoissa jotain tiettyä maata, ja sitten jos Suomi pääsee joskus kisoihin, niin suosikki onkin Suomi?
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Espanja

Kun oma suosikki ei kisoissa ole, täältä ääni Espanjalle.

Spanskien olisi jo aika realisoida ikuiset toiveet ja lupaukset, hyvä jengi kasassa vaikkei mun harmiksi Guti olekaan mukana. Torresista oon aina digannut ja OT:lle halunnut, diggaan vaikka paskasakissa pelaakin.

Varasuosikki on Hollanti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja ainakin minä pidän itseäni ensisijaisesti helsinkiläisenä, suomalaisuus tulee jossain kaukana perässä. Näin varmasti moni muukin kokee omalla kohdallansa, joten on täysin normaalia, että Suomen jalkapallomaajoukkuetta ei aina kannateta.
Mitä helvettiä? Suomalaisuus jossain kaukana perässä? Ei pysty käsittämään tuommoista, ei millään. Kaikilla toki oikeus mielipiteisiinsä, vaikka ne joskus voivatkin olla jopa NOIN perseestä.

Kun maaotteluita pelataan, olen itse kyllä aina Suomen puolella, oltiin sitten altavastaajia, supersuosikkeja tai surkimuksia. Jopa jossain Euroviisuissa toivon salaa Suomelle menestystä, vaikka käytännössä inhoan koko veisuja, enkä halua niitä enää Suomen järjestettäväksi. Siltikin, kun kyseessä on Suomi vs. muut maat, löytyy aina jostain sielun syövereistä isänmaallisuutta sen verran, että toivon meille voittoa.

Seurajoukkuetasolla asia menee mutkikkaammaksi, esim. jos lätkässä Jokerit pelaa jotain ruotsalaisjengiä vastaan, toivon lähtökohtaisesti molemmille tappiota...

Vaikka nahkakuulan EM-skaboissa olen ehdottomasti Hollannin puolella ensisijaisesti, toivon samalla mestaruuden menevän sellaiselle joukkueelle, joka pelaa iloista, hyökkäysvoittoista futista (jos mestari siis ei ole Hollanti). Yritän katsoa kaikki pelit töllöstä ja toivon rutkasti maaleja, kaukolaukauksia ja tunnetta sekä kentällä että katsomossa. Filmaamiset ja itkemiset vittuun, samoin rankkarikisat, ainakin kun mestaruutta ratkotaan.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Koska Suomi ei selvinnyt kisoihin, siirrän tukeni Italialle.

Perusteena joskus pikkupoikana vaikutuksen tehneet tyylikkään siniset peliasut, viime MM-kisojen hyvä vedonlyöntimenestys Italian avulla ja kuittailu kaverille.
 

Vee_-

Jäsen
Eikö se muuten ole gloryhuntteerausta, jos nyt kannattaa kisoissa jotain tiettyä maata, ja sitten jos Suomi pääsee joskus kisoihin, niin suosikki onkin Suomi?
Niin no, se vähän riippuu siitä, kuinka fanaattisesti jotain maata näissä kisoissa sitten kannattaa. Itse siis toivon Puolan ja Ruotsin menestystä ja saatan jopa olla pettynyt jos kyseiset joukkueet häviävät ottelun, mutta en silti osta itselleni maiden fanipaitoja, ota hirveän raskaasti huonoja tuloksia, tai "taistele" muiden maiden kannattajien kanssa. Tietenkin muilla voi (ja varmaan onkin) olla tällaisia tapoja.. Omasta mielestäni kisat kisoina ja tottakai suosikki saa löytyä kisojen sisältä.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Enpä nyt voi sanoa varsinaisesti kannattavani mitään mukanaolevista maista, koska Suomi ei ole mukana, mutta kyllä Hollanti saa ehdottomasti sympatiat täältä päin. Perustelut:

- On yleensä pelannut viihdyttävää, yleisöystävällistä ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa

- On vähän niinkuin Suomi jääkiekossa: Mitaleja on ja täysosumakin pari kertaa ollut lähellä, mutta oikeaa suurmenestystä ei vielä löydy (no OK EM -88, mutta MM-tasolla ei vielä)

- Oranssit paidat ovat aina jollakin hassulla tavalla vedonneet meikäläisen aivojen mielihyväkeskukseen.

- Hollanti on pieni ja sympaattinen, vapaamielinen ja edistyksellinen hyvinvointivaltio Euroopan suurten puristuksessa, joka vielä joutuu koko ajan pumppaamaan merivettä pois maaperältään, että raukkaparoilla olisi tilaa asua ja elää.

- Kokoonsa nähden Hollannilla on uskomaton historia merenkulkuvaltiona ja siirtomaaisäntänä.

- Hollannin pelaajilla on komeat nimet; olin aina kuvitellut, että brassipelaajilla on komeat nimet, mutta löytyyhän oranssipaitojenkin riveistä esim. Jan Vennegoor of Hesselink, Klaas Jan Huntelaar ynnä muita "nimihirviöitä".

Siinä nyt aluksi.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Menestystä tulevissa kisoissa toivon Ranskalle. Ranskan potkupallotiimi teki meikäläiseen vaikutuksen vuoden 1998 MM-skaboissa ja (totta kai) 2000-luvun EM-kisoissa. Barthez, Desailly, Deschamps, Blanc, Thuram, Vieira, Petit, Zidane, Henry & Trezeguet, jne... kaikki hienoja pelaajia. Nykyään Gallian kukot ovat nuorennusleikkauksessa ja monet vanhoista pieruista ovat lopettaneet. Silti, vaikka pelaajia vaihtuu - Ranska pysyy "fanitus-listallani".

Toinen maa, jolle toivon onnistumisia, on Hollanti. Tulppaanimaa on pelannut aina viihdyttävää ja raikasta jalkapalloa.

Ainoa ikävä asia (tulevia EM-kisoja ajatellen) on se, että Ranska ja Hollanti ovat molemmat timantin kovassa lohkossa. Piru Vieköön, eiköhän "me" nyt niin tehdä, että tiputetaan Italian Makaroonit laulukuoroon...
 

scholl

Jäsen
Näin on. Poimii vaan kaikki Saksaa äänestäneet nimimerkit ja laittaa ne ignore-listalle.

Kaikki Saksan vihaajat muilutetaan Venäjälle. Siellä on niin mukavaa harjoitella sitä heidän aatettaan.

Yleensähän nämä äänestykset eivät ole mitään mielipidekysymyksiä, kun kuitenkin annetaan yksi oikea vastaus ja muut vääriä. Voidaankin siis puhua yliopiston pääsykokeista tutusta monivalintatehtävästä.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
En itse kovin fanaattisesti ole kenenkään puolella, mutta Hollanti on aina ollut jonkinlainen suosikki jalkapallossa. Perusteena ensisijaisesti oranssi pelipaita ja vuosien varrella valovoimaiset pelaajat, esim. Marco van Basten, Ruud Gullit, Ruud van Nistelrooy jne. Myös pelitapa on ollut jees.

Brasilia on myös kiva, mutta taisi karsiutua näistä kisoista.
 
Totta kai Saksaa kannustan jälleen.

Alkulohkossa ei pitäisi olla ongelmia, puolivälierässä kaatuu Tsekki tai Turkki ja välierässä Portugali tai Kroatia. Finaalissa sitten kova matsi Ranskan tai Italian kanssa, minkä päätteeksi Ballack nostaa pystin ilmaan.

Odotan varsin iloista peliä, ja maalikuningas saattaa hyvinkin löytyä Saksan joukkueesta: Klose, Gomez vai Ballack? Pientä huolenaihetta herättää puolustus, Jensin päivänvire ja keskikentän koostumuksen muovautuminen.

Naurunsekaisin tuntein odotan Ylen selostajilta saksalaisen jalkapallon stereotypioita: konemainen, puolustuva, tylsä ja sitä rataa. Mutta tosiasiassa Saksa vie Henri Delaunay -trophyn iloisella jalkapallolla ja tekemällä kisoissa eniten maaleja.

Varasuosikkeina Ranska, Kroatia ja Turkki. Antisympiat Portugalin heittäytyville neideille ja Italian liimatukille - ja erikseen Robbenille.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Totta kai Saksaa kannustan jälleen.

Naurunsekaisin tuntein odotan Ylen selostajilta saksalaisen jalkapallon stereotypioita: konemainen, puolustuva, tylsä ja sitä rataa. Mutta tosiasiassa Saksa vie Henri Delaunay -trophyn iloisella jalkapallolla ja tekemällä kisoissa eniten maaleja.

Minä odotan aivan innolla, että Teutonit järjestävät jälleen kerran vastustajille harmaita hiuksia juuri konemaisella, jauhavalla ja superpuuduttavalla pelityylillä! Kaikki 1-0 voitot kelpaavat vaikka millä räkäpompullakin. Ei vaan, urheilukanavan Bundesliigapelejä seuratessa voin yhtyä edellisen kirjoittajan mielipiteeseen. Saksan joukkue on nykyään yritteliäs ja aktiivinen porukka.

Olisipa vielä Päällikkö maalissa parhaassa vireessään, mutta kyllä Lehmannkin omaa kyvyn voittaa pelit Saksalle.

Saksan EM-rosteri teksti-tv:n sivuilta:


Maalivahdit: Jens Lehmann
Robert Enke Rene Adler

Puolustajat: Heiko Westermann
Philipp Lahm Christoph Metzelder
Arne Friedrich Per Mertesacker
Marcell Jansen Clemens Fritz

Keskikenttä:
Michael Ballack Thomas Hitzlsperger
Simon Rolfes Torsten Frings
Tim Borowski B. Schweinsteiger
David Odonkor Piotr Trochowski

Hyökkääjät: Lukas Podolski
Miroslav Klose Kevin Kuranyi
Mario Gomez Oliver Neuville

Päävalmentaja: Joachim Löw


"Jalkapallo on peli, jossa pelataan 90 minuuttia ja lopuksi Saksa voittaa!"
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hassua huomata, että tuolla lätkän MM-ketjussa tuomittiin Venäjän kannattajat vuoden 1939 perusteella ties miksi. Sen sijaan näitä natsien perillisiä saa ihan vapaasti kannattaa futiksen puolella.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Hassua huomata, että tuolla lätkän MM-ketjussa tuomittiin Venäjän kannattajat vuoden 1939 perusteella ties miksi. Sen sijaan näitä natsien jälkeläisiä saa ihan vapaasti kannattaa futiksen puolella.

Eiköhän tällaiset viestit mene jo vähän yli. Niin kuin toki myös tuo Venäjän kannattajien tuomitseminen...
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Hassua huomata, että tuolla lätkän MM-ketjussa tuomittiin Venäjän kannattajat vuoden 1939 perusteella ties miksi. Sen sijaan näitä natsien perillisiä saa ihan vapaasti kannattaa futiksen puolella.

No eikös me finskit oltu hyvin edustettuina v.1941-44 Suuressa Barbarossa-turnauksessa em. hemmojen bandwagonissa...luonnollista jatkumoa kaiketi?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hassua huomata, että tuolla lätkän MM-ketjussa tuomittiin Venäjän kannattajat vuoden 1939 perusteella ties miksi. Sen sijaan näitä natsien perillisiä saa ihan vapaasti kannattaa futiksen puolella.

Ei tuossa kyllä mitään hassua ole. Urheilun rinnastaminen sodankäyntiin on säälittävää ja siitä pitäisi täällä Jatkoajassa jakaa automaattisesti penaltia. Siinä on provoilu ja trollaus sellaisessa paketissa, ettei moderaattoreilla pitäisi olla kovinkaan vaikea pistää olemassa olevien sääntöjen mukaan porukkaa jäähylle.

Asiaa tietenkin vaikeuttaa se, että lähes Dima Bilanin suosion saanut jääkiekkojournalisti Petteri Sihvonen viljelee teksteissään näitä säälittäviä rinnastuksia Stalineihin yms. Jos kerran "arvostettu" jääkiekkojournalisti kirjoittaa paskaa, niin vaikeaa sitä on kai kieltää tällaiselta keskustelupalstaltakaan? Vai onko?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös