Mitä se jääkiekko on?

  • 2 817
  • 36

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Olin eilen katsomassa hyvää, mutta huonosti päättynyttä paikalliskamppailua. Ottelu oli suhteellisen reilu ja puhdas. Yksi asia sai minut kuitenkin jälleen kerran ärähtämään. Nielikäisen neppi Jokeri leukaan. Koko katsomo herää henkiin - TAPPELU, TAPPELU, HIENOA, LYÖ, LYÖ Nielikäinen, Nielikäinen, Nielikäinen....

Omasta mielestäni IFK pystyy herättämään faninsa muutenkin, kuin kehän sisästä otetuilla otteilla. Tarina ei vielä pääty tähän. Ottelun jälkeen menin Pasilan Carrolssiin ottamaan hieman mährypalaa ja siellähän muutama punanuttu istui myös ja kovaan ääneen kertoivat, kuinka ottelun paras kohta oli ollut Nielikäisen neppi ja varmaan ainoa minkä he siinä kunnossa muistivat. Vihkon nätti ylämummo oli ottelun paras hetki punanutuille. Hienon esityön jälkeen komea maali.

Jääkiekko on jääkiekko siihen ei pitäisi kuulua tappeluja. Tappeluja aina kyllä sattuu, joten fanien ei ainakaan pitäisi ruveta kannustamaan tappelusankareita ja näin luomaan heille statusta nyrkkisankareina. IFK tarvitsee tällä hetkellä hyviä pelaajia, pelin rakentajia ei tappelun avaajia.
 

theref

Jäsen
Tappelut

Jälleen kerran, tappelut kylläkin kuuluvat jääkiekkoon, koska jääkiekko on kuitenkin agressivinen kontaktilaji, jossa tunteet välillä kuohahtelevat. En siltikään ymmärrä niitä ihmisiä, jotka ihannoivat tappeluita yli kaiken. Ikävä sanoa, mutta aika iso osa tällaisista katsojista löytyy juuri tuosta jo mainitusta hallista.

Jos tappelut olisivat sallittuja, niistä ei jaettaisi suihkukomentoja tai pelikieltoja. Niin, ja turha sanoa kuinka tappeluissa ei koskaan kukaan loukkaannu vaan loukkaantumiset tulevat vaina mailarikkeistä, polvi- tai selkääntaklauksista.
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
wabbit oikeilla jäljillä

Ainahan paikallisottelut ovat herättäneet tunteita ja joskus tunteet lyö ylitse, se tietyissä rajoissa sallittakoon.
Eilen jonkun tunteet näytti mene kaikissa mauttomuuksissa täysin överiksi Hesan jäähallissa.
Tuleeko mieleen? Kaupan päälle arvostettu kiekko yö lähetyskin sen vielä näytti koko kansalle??????
Eli jonkun todella mauton vitsi tehdä Ville Peltosesta etsintäkuulutus, sekin vielä meni, mutta tehdä vielä joku " Ville bin Peltonen", ei taas ole jonkun korvien välissä paljoa valoa pilkahtanut, kun tälläinen älynväläys tuli mieleen.
Tulikohan tekijällä yhtään mieleen mitä tälläinen "bin" herra on touhunnut viime aikoina ja saanut aikaan. Voitko mitenkään rinnastaa Villä häneen, kun hän ajattelee omaa ja perheensä tulevaisuutta, menemällä työpaikkaan jossa maksetaan paremmin?
Onneksi Ville antoi aika sopivan "kuitin" tekemällä kolme maalia. Sen enenpää kun kumpaakaan jokkuetta kannatan, niin eilen oli kyllä sympatiat Villen puolella, vaikka en häntäkään kovin kummoisena pelimiehenä pidä.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Re: Tappelut

Viestin lähetti theref
Jälleen kerran, tappelut kylläkin kuuluvat jääkiekkoon, koska jääkiekko on kuitenkin agressivinen kontaktilaji, jossa tunteet välillä kuohahtelevat.

:) ei pitäisi jatkaa tätä, mutta tuolle kuuluu sanalle pitäisi keksiä joku parempi vaihtoehto, eli tunteenpurkauksethan ovat tunteenpurkauksia ja ne kehittyvät tappeluiksi. Eli tunteenpurkaukset ovat inhimillisiä, mutta ne ei sinällään kuulu jääkiekkoon vaan ovat pikemminkin vaikeasti poistettava paha.

Mielestäni mikään mistä rangaitaan ei kuulu Jääkiekkoon, muuten han niistä ei rangaistaisi.
 

Rocco

Jäsen
Jääkiekossa on aina nahistelu. Ja tullaan aina nahistelemaan. Siinä ei ole mitään pahaa jos kaksi kaveria haastaa toisensa tappeluun a´la Mäkinen vs Sheptak eilen. Kukaan sivullinen ei kärsi.

Niin kauan kuin tuomarit eivät pysty kitkemään kaikkia koiruuksia, niin kauan jääkiekossa tapellaan. Tappeluthan ovat suora seuraus pelaajiin kohdistuneesta väkivallan teosta vastustajan toimesta. Tyhjästä ei koskaan tule tappeluita. En syytä tuomareita huonosta työstä. Päinvastoin, antaa pelaajillekin hieman vastuuta siitä miten peliä pelataan.

Ja keitä me olemme faneina sanomaan ettei tappelut kuulu kiekkoon?!? Pelaajat itse haluavat (Iso enemmistö sanoi näin Veikkaajan liigapelaajille tekemän kyselyn mukaan) tappelut mukaan koska se tunnetusti puhdistaa peliä. Jos pelaajat itse haluavat näin ei meillä katsojilla tulisi olla mitään sanottavaa asiasta. NHL:ssä kaikki suomalaiset pelaajat pitivät tappeluita hyvänä asiana, saa pelata kiekkoa ja keskittyä olennaiseen kun tietää ettei takaapäin tule keppiä käsille tai kyynärpäätä naamaan. NHL:ssä jokainen tietää että jos tällaiseen ryhtyy, joutuu siitä vastaamaan piakkoin ilman hanskoja. Kakkosen istuu kuka tahansa mutta tappeluun vaaditaan miestä.

Sen sijaan kaikkiin yksipuolisiin tempauksiin, kuten selkään taklaukset, polvitaklaukset, korkeat mailat ja kyynärpäät yms jossa vastaanottaja on uhrina, pitäisi rankaista voimakkaammin. Tappelussahan pystyy aina suojautumaan tai väistämään.

Jos pojat haluaa tapella kaukalossa, antaa niiden tapella.
 
Viimeksi muokattu:

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Viestin lähetti Rocco

Jos pojat haluaa tapella kaukalossa, antaa niiden tapella.

No näin tehdään.... hohoijaa... puhuin nyt asiasta ihan absoluuttisessa mielessä, eli jos ne kuuluisivat niistä
varmaan myös olisi jotain ohjeistusta, eli jos kaksi miestä tappelee siirretään heidät jäähyaitioihin viilenemään, esim 3. minuutiksi.

Nyt tappelut on kuitenkin rinnastettu normaaleiksi jäähyiksi jolloin ne rinnastetaan Halonhakkuuseen, kyynärpäämuilutukseen ja muihin asioihin jotka eivät kuulu jääkiekkoon.

Syöttäminen, taklaaminen, maalineko kuuluvat jääkiekkoon.

"Olkoon logiikka kanssanne"

- Obi Wan Bitti
 

fermee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rocco: Ja keitä me olemme faneina sanomaan ettei tappelut kuulu kiekkoon?!? Pelaajat itse haluavat (Iso enemmistö sanoi näin Veikkaajan liigapelaajille tekemän kyselyn mukaan) tappelut mukaan koska se tunnetusti puhdistaa peliä. Jos pelaajat itse haluavat näin ei meillä katsojilla tulisi olla mitään sanottavaa asiasta.

Mielestäni ei voisi enempää mennä Rocolla ajatukset suohon. Fanithan sen lystin kustantaa, jolloin suurin äänivalta pitäisi olla juuri meillä. Jos ei haluta tappeluja, niin sitten niitä ei pitäisi ollakaan.

Itse en tappeluista lämpene, kun en lämpene nyrkkeilystäkään. Onhan nyrkkeily (ja siis tappeleminen yleensäkin) jo perusidealtaan aivan järjetöntä - se voittaa, joka saa toiselle aivovamman aikaiseksi. Tappeluiden puhdistava vaikutus on kieltämättä olemassa.

Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Homman ratkaisuhan on helppo: Judge Dredd -tyyppinen tuomari kentälle, joka ei koskaan erehdy ja joka jakaa raakoja ja oikeita tuomioita samantien. Tahallisesta vahingoitusyrityksestä piiiitkä pelikielto, palkka hyväntekeväisyyteen jne.

Näin se homma toimii ;)
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Pelaajat

Miksiköhän ei pelaajia koskaan kuunnella, kun tuomari ja Urpon linjaa määritellään. Suurimman osan mielestä ei varmaankaan kahva/kaverin paidassa roikkuminen kuuluu jääkiekkoon, kuitenkin tämä on liigan nykylinjan mukaista ja siitä palkitaan., tais olla eloranta joka sanoi suunnilleen perseestä koko nykyliiga viimefinaalien aikaan, kun sata kiloset jätkät oli kuin jotain pussikarhuja mailat kädessä
Suurin osa pelaajista varmaankin haluaisi että liigassa saisi taklata , karsittaisiin nuo jääkiekon syöpäpesäkkeet eli selkään-ja polvitaklaukset, roikkumiset/kahvaamiset sun muut hanurimiesten hommat. Taklaustilanteessa laidan lähellä selänkääntäjälle määrättäisiin sama kuin filmaajalle, eiköhän selkäänajelut vähentyisi (ovat siis jo vähentyneet). Niin siis kuuluko tappelut jääkiekkoon, kuuluvat ja ovat aina kuuluneet, sillä jääkiekko on fyysinen laji, jossa joskus kiehuu yli ja se todellakin puhdistaa ilmaa pelistä, jä näin ne mahdolliset muut koiruudet veke, eli kyynärpäätaklaukset ym. Ja sitä paitsi kun jätkät takoo nyrkeillä luistimet jalassa, ei siinä pahasti käy, jokainen voi kokeilla takoa vaikkapa ilmaa luistimet jalassa ja miettiä onko iskuissa max tehoa.Sen sijaan pumpattavat barbarat eivät kuulu jäähalliin, ne kuuluvat naisenkaipuusta kärsivien murkkujen peiton alle.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Pelaajat

Viestin lähetti Punalippu
Ja sitä paitsi kun jätkät takoo nyrkeillä luistimet jalassa, ei siinä pahasti käy

Itsellänihän ei oikeastaan ole kantaa tappeluihin, mutta:

Usein nähty peruste on juuri tuo: luistimet jalassa lyöminen ei vahingoita. Minua ihmetyttää, että miksi ihmeessä siis tappeleminen estäisi ketään sikailemasta? Jos se lyönti ei satu, miksi sen vastaanottaminen opettaisi millään lailla? Vai onko sittenkin niin, että se tappeleminen on kuitenkin vaarallista, vaikka huomattavasti selkääntaklausta "reilumpaa" onkin?
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti fermee


Mielestäni ei voisi enempää mennä Rocolla ajatukset suohon. Fanithan sen lystin kustantaa, jolloin suurin äänivalta pitäisi olla juuri meillä. Jos ei haluta tappeluja, niin sitten niitä ei pitäisi ollakaan.

Jos fanit saisivat päättää millaista peliä pelaajat joutuvat pelaamaan niin oletan että SM-liiga tyhjenee aika sukkelasti pelaajista.

Fanit tottakai äänestävät jaloillaan jos peli ei miellytä mutta ilman pelaajia ei ole lajiakaan. Jos pelistä muokataan sellaista mikä ei pelaajia miellytä tai laji muuttuu heidän kannaltaan epäsuotuisaksi lajiksi niin eipä tuollaista lajia kukaan halua harrastaa. Voidaankin kysyä onko laji olemassa meidän takia vai me lajin takia?

Koska pelaajat itse ovat asian puolella että tappelut pitäisi "sallia" heidän vetoamansa turvallisuuden takia niin se pitää pelaajille sallia. Piste.
 
Viimeksi muokattu:

Isktr

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mieleen tulee Jokerien vierailu Rinkulalla muistaakseni loppukaudesta -95. Tuolloin Kerhon Toni Mäkiaho murjoi Antti-Jussi Niemen tosi rumasti yleisön kiljuessa riemusta. Silloin hävetti olla ihminen. Mäkkärillä oli tapana painostaa yhtä pelaajaa läpi ottelun, yleensä mahdollisimman nuorta ja heikkoa. Sopivan tilaisuuden tullen kova taklaus selkään mieluiten poikittaisella , hanskat jäähän ja kimppuun. En ikinä oikein ymmärtänyt Mäkkärin pelifilosofiaa , oli halutessaan ihan käypäinen pelimies. Kerhossa ei sen jälkeen ole ollut varsinaisia rähisijöitä, enkä ole kaivannut.
 

Rocco

Jäsen
Mäkkärin pelityyli on kyllä varsin väärä. Mäkkäriä seuraamalla saa kuvan millainen ei "poliisin" pidä olla. Mäkkäri on usein hyökännyt juuri takaapäin jonkun kimppuun ja usein juuri ilman sen suurempaa syytä. Menisi suoraan face-to-face haastamaan jonkun kokoisensa kaverin.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: wabbit oikeilla jäljillä

Viestin lähetti Mr Pilli
jonkun todella mauton vitsi tehdä Ville Peltosesta etsintäkuulutus, sekin vielä meni, mutta tehdä vielä joku " Ville bin Peltonen", ei taas ole jonkun korvien välissä paljoa valoa pilkahtanut, kun tälläinen älynväläys tuli mieleen.
Tulikohan tekijällä yhtään mieleen mitä tälläinen "bin" herra on touhunnut viime aikoina ja saanut aikaan.

Minun mielestäni Ville bin Peltonen-juttu oli hauska. On niistä iskuista jo sen verran aikaa, ettei olisi luullut kenenkään tunteita loukkaavan, varsinkaan kun ei sattunut ne eivät tapahtuneet Suomessa.

Mitä tappeluihin tulee, niin itse en niitä mitenkään toivo/odota. Jos sellainen kuitenkin ilmaantuu, niin tietenkin reaktioni on oman kannustaminen. Ihan vaan muiden kiusaksi, jos ei muuten. On vaan nastaa lisätä vettä niiden myllyyn, jotka pitävät IFK-faneja jonkun sortin sadisteina. Siinähän pitävät. Kiva että ihmisillä riittää jeesusteltavaa.
 

JanJ

Jäsen
Ville bin Peltonen on suomeksi Ville Peltosenpoika.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Rocco
Mäkkärin pelityyli on kyllä varsin väärä. Mäkkäriä seuraamalla saa kuvan millainen ei "poliisin" pidä olla. Mäkkäri on usein hyökännyt juuri takaapäin jonkun kimppuun ja usein juuri ilman sen suurempaa syytä. Menisi suoraan face-to-face haastamaan jonkun kokoisensa kaverin.

-Varsinainen Mäkkäri-asiantuntija. Minä olen nähnyt usean reilun Mäkkärin ottaman matsin ja ihan face-to-face pohjalta. Nykyisinhän mies on kaiken lisäksi siistinyt pelityyliään, Mäkkäri ei "voita" edes HIFK:n sisäistä jäähypörssiä. Ja mitä reiluuteen ynnä muuhun tulee, niin Mäkkäristä oli keväällä 99 isohko juttu Nyt-liitteessä, johon oli haastateltu mm. useampia muiden joukkueiden pelaajia. Yleinen arvio oli pelaajien keskuudessa, että Mäkkäri pelaa kovaa ja on paha voitetteva tappelussa, mutta kuitenkin reilu kaveri = ei hakkaa mailalla eikä hyökkää takaapäin. Mihin mahtavat sinun käsityksesi perustua? Jos on antipatioita jotain pelaajaa kohtaan, niin siitä vaan, mutta ei pitäisi esittää faktoina asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Kunhan saan auki jälleen Toni Mäkiahon viralliset nettisivut, niin asiaan voidaan paneutua toki paremmin, eli jos on kysyttävää häneltä niin laittakaa kysymyksiä tulemaan. Myös face-to-face voi kysyä häneltä, jos pokka riittää? Mukavampaa miestä on vaikea löytää.
 

aimohevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
JHagille...

Kyllähän näitä Mäkkärin selästähyökkäyksiä tapahtuu...
Yksi näistä oli viimekaudella HPK-HIFK harjoitusottelussa, jossa Mäkiaho hyökkäsi takaapäin, polvillaan olleen Tommi Santalan kimpuun ja alkoi takomaan häntä. Onneksi Tommi sai kuitenkin käännettyä Mäkkärin alleen ja näin vältyttiin pahemmilta takaiskuilta.
Tuota kyseistä Mäkkärin hyökkäystä Cairnskin muistaakseni ihmetteli pitämillään sivuilla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Cairns
Kunhan saan auki jälleen Toni Mäkiahon viralliset nettisivut, niin asiaan voidaan paneutua toki paremmin, eli jos on kysyttävää häneltä niin laittakaa kysymyksiä tulemaan. Myös face-to-face voi kysyä häneltä, jos pokka riittää? Mukavampaa miestä on vaikea löytää.
Toni "neiti" Mäkiaho on SM-liigan yksi kusipäisimmistä pelaajista. Aina kuitenkin riittää näitä "Cairns":eja jotka ovat jutelleet idolinsa kanssa ja pitävät tätä maailman mukavimpana ja reiluimpana kaverina. Siviilissä monet ovatkin ok tyyppejä mutta se ei takaa sitä etteikö pelaaja olisi kaukalossa todellinen kusipää tai Mäkkärin kohdalla "neiti" kusipää. Mäkkäri on minulle ollut aina pelkkä kusipää ja viime kaudella kun Haakana haastoi Mäkkärin Hartwallilla "face to face" ja Mäkkäri luiteli vaihtoaitioon karkuun hän sai lisänimen "neiti".
 

1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Vänrikki Naapero

Mäkkäri on minulle ollut aina pelkkä kusipää ja viime kaudella kun Haakana haastoi Mäkkärin Hartwallilla "face to face" ja Mäkkäri luiteli vaihtoaitioon karkuun hän sai lisänimen "neiti".

Ottamatta kantaa Mäkkärin kusipäisyyteen, niin ompahan täällä meidän upseerilla taas varmaa tietoa asianlaidoista eli siitä mitä todellisuudessa siellä kentällä tapahtui. Hyvä näin, että puolustusvoimiemme tiedustelu pelaa varsinkin näinä vaarallisina aikoina, jolloin ei tiedä milloin ja missä vihollinen iskee.

Ei todellakaan varmana (peräti mutuna) tietona muistelin viimekauden yhteydenottoa näiden kavereiden kesken ja mielestäni tämä Haaskana juuri teki yllätyshyökkäyksen ja oliko peräti sivulta käsin tai jopa takaapäin. Tiedustelulla on varmasti tähänkin parempaa tietoa ?
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
aimohevonen, muistat aivan oikein, itsekin ihmettelin tuota Tonin "napsahtamista" Santalaa kohtaan.

Vänrikki Naapero, sen enempää paskaa jauhamatta voinen todeta että Toni ei ole mikään "idoli" minulle, se saattaa järkyttää sinua mutta uskallan kutsua häntä nimellä ystävä, jos tiedät mitä se tarkoittaa?

Tuntuu olevan jatkuva kierre tämä Mäkiahon kehuminen/mollaaminen...
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No sillä ei todellakaan ole vaikutusta tappelun lopputulokseen, onko mäiskijöillä luistimet vai maiharit jaloissaan. Myös jääkiekkokaukalon tappeluissa sattuu oikeasti, veri roiskuu ja pelaaja tuntee sietämätöntä kipua iskun osuessa pahaan paikkaan. Tässä taannoin Tampere Cupissa Ilveksen Vopat otti uhrikseen itseään pienikokoisemman Magnitogorsk-pelaajan, jolta lyhyen tappelun tuoksinassa murtui leuka. Kiihkomielisimmät Ilves-fanit hehkuttivat kuinka Romanilla oli venäläispelaajan hammas rystysissään, kun tsekki paineli suihkuun tekosiaan miettimään. Käsittämätöntä.

Itse en ole tappeluista oikein mitään mieltä, kyllähän niitä tiivistunnelmaisen matsin lomassa joskus katselee, mutta enpä paljoakaan mölyäisi vaikka ne kokonaan SM-liigasta katoaisivat. Viihdettä.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti Cairns
Kunhan saan auki jälleen Toni Mäkiahon viralliset nettisivut...

Mukavampaa miestä on vaikea löytää.

Some people just don't cease to amaze me...:rolleyes:

Paljon on näitä "mukavia hemmoja", jotka saatuaan hokkarit jalkaan ja kepin käteensä, muuttuvat kaukalossa sarjamurhaajaksi. Mäkkäri ei varmasti ole tässä kategoriassa pahimmasta päästä. Kyllähän joku Jarkko Ruutu on tehnyt pehmeäpäisyydestä ihan oman taiteenlajinsa.

Mäkkäristä puhuttiin jo kerhon aikoina samaan tyyliin kuin nykyään: Jos haluaa päähänlyöntikilpailua, niin Mäkkäristä saa aina kaverin.

Ike
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vänrikki Naaperolle

Aika mielenkiintoista tietoa sinulla on kenttätapahtumista. Tällaisia juttuja voidaan kertoa vaikka maailman tappiin puolin ja toisin. Muistuu vain mieleen, kuinka Mäkiaho halusi HIFKin hallissa haastaa face-to-face Sean Gagnonin tämän ajeltua poikittaisella mailalla Calounin niskaan. Sean "vellihousu" Gagnon paineli suoraan vaihtoaitioon. Mieshän ei tuntenut käsitettä reilu tappelu vaan teki lähes kaikki tempauksensa mailaa apuna käyttäen. Mursi mm. yhden ranteen.

Että semmosia. Tosiasiassa vain kaukalossa hokkarit jalassa olleet tietävät mitä oikeasti tapahtui tai oli vireillä tai ilmassa. Muut, minä mukaanlukien, olemme katsomohavaintojen ja tulkintojen eli legendojen varassa. Ja näitä legendoja on sitten kiva levitellä eteenpäin...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti JHag

Jos on antipatioita jotain pelaajaa kohtaan, niin siitä vaan, mutta ei pitäisi esittää faktoina asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.

Olen kanssasi aivan samaa mieltä.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Elämäni kevät ompi tänne jälleen saapunut...

...ja sitä myöten myös ne joita niin kovasti hiertää herra Mäkiaho voivat tutkailla linkkiä:

Mäkkärin viralliset nettisivut

Kun ei olleet uudistukset sivuille vielä valmiita, tyydyin tällä kertaa laittamaan ne takaisin nettiin keskeneräisenä (sellaiset ne kyllä on aina, kiitos puutteellisten html-taitojeni), mutta sieltä voi kuka tahansa lukea miehen itsensä kommentit mm. siitä miten tappelut ovat alkaneet jne. tms. yms.

:rolleyes:
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös