Sistis kirjoitti:Tuossa noin kuukausi sitten kun reissasin reilut pari viikkoa ympäri Itä- ja Keski-Eurooppaa, minulle valkeni ainakin yksi asia. Jos joku on Suomessa huonompaa verrattuna eurooppalaisiin maihin, niin ainakin olut ja makkara.
Oluista sen verran, että järjestäen eurooppalaiset oluet olivat parempia kuin suomalaiset. Suomalainen kalja on ihan juomakelpoista, mutta ei millään muotoa pärjää eurooppalaisille 'veljilleen'. Akselilta Saksa-Itävalta-Tshekki löytyy huomattavasti parempia versioita, mikä ei varmaan ole mitenkään yllätys. Jopa Kroatia-Slovenia -akselin kaljat pieksivät finski-merkit mennen tullen. Ainoastaan Unkarissa olut kamppaili tasapäisesti Finski-kaljan kanssa.
Kumma juttu, että Saksassa kun tarjosin Koffia ei-suomalaisille, sanoivat kaikki sitä maistaneet että pirun hyvää. Ja kyseessä oli sentään lentokentän tölkkikama. Ettei tässä olisi taas vain se perussuomalainen "meidän tuotteet on ihan paskaa, ulkomailla on kaikki paremmin" -syndrooma? Huomaa jo siitäkin että puhut "eurooppalaisista" oluista, ovatko suomalaiset kaljat sitten aasialaisia? Keski-Euroopasta löytyy vieläpä niin kamalan paljon enemmän olutmerkkejäkin, että toki sieltä jokainen löytää makuunsa sopivan, jopa useammankin, mutta kyllä sinnekin aikamoista kuraa mahtuu. Yksi tykkää Löwenbräusta, toinen Lübzeristä. Mutta en kyllä lähtisi sanomaan että suomalainen kalja huonoa muihin verrattuna on. Meillä on vain aika vähän vaihtelua tarjonnassa, kun sen 15 vuotta vetää Karjalaa niin alkaahan se maistumaan puulta.
Karhun ja Koffin erottaa jo väristäkin, Karhu on hivenen tummempaa. Molemmat maistuvat allekirjoittaneelle. Viini jätettäköön ranskalaisille.