Mitä mieltä Pete Latusta, joka jänisti intin

  • 7 982
  • 54

laatokka

Jäsen
Nykynuorille on ominaista, että mikä ei ole hauskaa tai "mist ei tuu oikeet fiilareit", siihen ei jakseta keskittyä ,vähät välitetään velvollisuuksista yhteiskuntaa kohtaan, niin silloin sitä ei tartte ehdä. Minusta ei Lattu käy minkäänlaiseksi esimerkiksi nuorelle ryhdikkäälle vastuuntuntoiselle ihmiselle. Tällainen asenne kun leviää, tulee kaikista velttoja lintsareita. Olis pitänyt omana tietonaan mielipiteensä, mutta kun pitää valtakunnallisessa lehdessä näyttää kypsymättömyytensä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
kuka on pete lattu?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ehkä on jäänyt Kallelle rooli päähän, ai niin mutta menihän se sarjassakin armeijaan loppujen lopuksi. Ehkä se on oikeasti homo ja sitä kiustattiin niin paljon armeijassa että piti lähteä.

(ehkä?)
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Tommy
Ehkä se on oikeasti homo ja sitä kiustattiin niin paljon armeijassa että piti lähteä.

(ehkä?)

Ja vaikka ei olisikaan, niin varmasti on saanut kuitenkin kuulla vittuilua roolistaan tupakavereiltaan aivan kiitettävän paljon. Armeijassa kun on aika helvetin vaikea tehdä mitään muutakaan ratkaisua, jos sattuisi joutumaan jatkuvan vittuilun kohteeksi. Samat kaverit 24 h samassa huoneessa. Jos turpaan vedät, joudut putkaan ja saat rangaistuksen. Jos taas kantelet, niin saat leiman otsaasi loppuajaksi. Tavallaan ymmärrän Peteä tässä tilanteessa. Sitä tosin en hyväksy, että haukkuu armeijaa täysin suoraan epäinhimilliseksi laitokseksi - Suomen armeija kun on nykyisin kuitenkin varsin helppo paikka.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Lattu, Lanttu-B....

Tätä on jo tällä palstalla puitu aikaisemminkin mutta sanonpa nyt sitten uudestaan ihmettelyni aiheen:
Tämä kyseinen "julkkis"??? oli armeijassa 10 päivää, ja hän sanoi että "nyt sitten on päässyt ampumaan rynnäkkökiväärillä, mutta ei se nyt mitenkään säväyttänyt"... SIIS MITEN JUKOLISTE on mahdollista että alokas päästetään käsiksi LADATTUUN SARJATULIASEESEEN jo KYMMENEN ENSIMMÄISEN VUOROKAUDEN AIKANA! Jos tuo on totta, niin kantahenkilökunnalla on kyllä VAKAVAN PALAVERIN PAIKKA!
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nykyään koulutuksessa käytetään paukkupatruunoita, eli ns. räkäpäitä. Sellainen sininen puuluoti, jonka sysäyksenvahvistin piipunpäässä tuhoaa silpuksi.
Näillä ammuttaessa jo 10-päivän armeijauran jälkeen tuskin koituu vahinkoa.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Ande HALOOOOO!

No en minä nyt NIIN vanha ole etten olisi itsekin ampunut "räkäpäillä", silloin kun intissä olin. Ei meidänkään ikäluokka sentään kovilla ampunut tst-treeneissä... mutta silti, joko tosiaan kymmenen päivän jälkeen päästetään alokas ampumaan EDES niitä "räkä- puupäitä". Minun ollessa "Suomen harmaassa" ei edes sotilaskotiin päässyt ensimmäisen kahden viikon aikana, voi perrrrr.....
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja silloin kun pappani oli intissä, ei päässyt sotilaskotiin koko alokasaikanakaan. "Ja sillonkummää olinnuari" jne. jne.
Ainakin meikäläinen ampui ampumaradalla kovilla n. kahden viikon palveluksen jälkeen.
Mitäs vikaa siinä on, jos 10-päivän jälkeen "pääsee" ampumaan "edes niitä" räkäpäitä? Ampumiseen on hyvä totutella.
Itse ammuin räkäpäitä ensimmäisiä kertoja komppaniarakennuksen takapihalla ampumaratameiningillä. Ei alokastetsauksessa pahemmin ammuskeltu.
Mitenkäs sotilaskotiin pääseminen ja räkäpäillä ampumaan PÄÄSEMINEN nyt liittyvät toisiinsa?

Etkö huomannut edes pientä sarkastista sävyä kirjoituksessani... :D


Ohi On 362
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ampumisesta puheenollen, ensimmäinen laukaus, jonka minä armeijassa rynkyllä ammuin oli kova. Tämä tapahtui alle kahden viikon kuluessa sisääntulosta. Edellisenä päivänä, kun ne olivat kuivaharjoitelleet ja ampuneet räkäpäitä, olin VUPissa.

Sitten kaikenlisäksi onnistui jättämään sormen niiden liikkuvien väliin ja vuosin vielä helvetisti verta sitä ensimmäistä laukausta ampuessa. Näin se homma menee turvallisesti...
 

JanJ

Jäsen
Palatakseni aiheeseen:
Ei vois vähempää kiinnostaa yksilötasolla käykö joku armeijan vai ei. Mutta kun se on kansalaisvelvollisuus niin julkisuudessa ei saisi möläytellä mitä tahtoo.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
En nyt tiedä kuinka hölmöltä tarkalleen ottaen näytän tätä kysyessäni, mutta Vilperttiä apinoiden: Kuka ihme on Pete Lattu ?

Aivan uusi nimi minulle, mutta täällä keskustellaan ikään kyseessä olisi yleistieto. Puhutaan kuin vanhasta tutusta lempinimellä jne. Ketjun muista viesteistä päätellen ilmeisesti joku näyttelijä, ei kai kovin tunnettu, kun luulin kuitenkin edes nimeltä suomalaiset kärkinäyttelijät tuntevani.


En minä muuten tiedä, mutta eikös nykyään aika monikin jätä armeijan kesken. Tuskinpa tämä Lattu ainoa oli.
 

JanJ

Jäsen
no kun pitää noita iltapäivälehtiä lukea niin pisti silmään otsikko
ja lukaisin sitten koko jutun.
Nyt tiedän että Lattu on (muistanko oikein sittenkään...) työtön ylioppilasteatterin näyttelijä joka oli Salatuissa Elämissä näyttelemässä homoa ennen mutta nyt ei hommat jatku ja ukko maleksii Helsingin kaduilla tyhjää toimittamassa, kun ei se armeijakaan maistunut.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuuluuko samaan sarjaa sitten Hanno Möttölä, jonka jalat eivät kestä marssimista, mutta varsin hyvin jonkin verran paremmin palkattua NBA:ta? Kuuluuko samaan sarjaa jatkossa Mikael Forssell ja Daniel Sjölund, jotka päästessään Valioliigan pelaavaan kentälliseen tuskin haluavat keskeyttää kauttaan johonkin ojassa ryömimisen kuvitellun vihollisen vuoksi? Vai koskeeko urheilijoita toiset normit ja periaatteet kuin (homorooleja esittäviä) näyttelijöitä?

JanJ, armeija ei ole kansalaisvelvollisuus. Asevelvollisuuden suorittaminen on. Sen voi suorittaa myös aseettomana tai siviilipalveluksena. Nekin suoritettuaan on "täysin palvellut" rauhan aikana.

Lattu on nuori sälli. Tämän luokan henkilökohtaisia ratkaisuja ei pitäisi revitellä lehtien palstoilla tai urheiluaiheisilla keskustelufoorumeilla. Toivottavasti jätkän pää kestää.

Ai niin - suomalaisista vain 40% käy armeijan. Peace.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
lisää pullamössöä Latulle.

Itkupilli neiti koko Pete Lattu. Homman nimi on se, että jos armeijaan mennään, niin siellä jumalauta ollaan se koko aika, eikä lähdetä itkien häntä koipien välissä mamman helmoihin muutaman vähän rankemman päivän jälkeen. Ei se alokasaika omasta mielestänikään mitenkään juhlavaa ollut, mutta kyllä mies sen kestää. Hyväksyn kyllä yhtä lailla siviilipalveluksenkin, mutta kun mies valintansa tekee, niin siinä hän myös pysyy.

Ja eikös tämä pelle saanut vielä vapautuksenkin? Ei jumalauta. Tai kyllä sen toisaalta ymmärtää, että tietyn suuntautumisen omaavia henkilöitä ei niin välttämättä halutakaan pitää siellä...

Kieltämättä tuo Möttölänkin tapaus vaikuttaa vähintäänkin oudolta... siis risa mies, jolla on jalat aivan paskana pelaa maailman kovatasoisimmassa koripalloliigassa, jossa mm. jalkojen täytyy olla pikkuisen paremmassa kunnossa, kuin tavallisella taatelintallaajalla.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Yläpesä
JanJ, armeija ei ole kansalaisvelvollisuus. Asevelvollisuuden suorittaminen on. Sen voi suorittaa myös aseettomana tai siviilipalveluksena. Nekin suoritettuaan on "täysin palvellut" rauhan aikana.

Erittäin hyvin oikaistu.
Pahoittelen kömmähdystäni.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Oma ratkaisu, oma asia

Olen Latun tapauksesta samaa mieltä kuin kaikkien muidenkin intin keskeyttävien tai sivarin valitsevien kohdalla: täysin oma asia. Latun tapa kertoa päätöksestään ja päätöksen takana olevista syistä on outo, vaikka en juttua ole lukenutkaan. Ei ole kovinkaan rakentavaa purkaa patoutumiaan iltapäivälehtien etusivuilla, joskin tapa on valitettavan yleinen julkimoiden keskuudessa.

Aika moni esittää tässä ketjussa arvauksia Latun seksuaalisesta suuntautumisesta. Miksi? Harva kai tietää tuon asiantilan laidan, ja vielä harvempaa kiinnostaa. Entä sitten, jos hän oikeasti on homo? Millä tavalla se on joltain muulta pois?

Ja vielä tapaus Möttölä. Kuka tahansa Kalle Keskiverto saisi intistä vapautuksen, jos toinen jalka saisi sen verran vauriota palveluksessa, että varpaista lähtisi tunto. Möttölän koripalloura voi olla vapautukseen vaikuttava seikka, mutta ei suinkaan ainoa syy.
 

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
olettepas huonoja, intti on syvältä jne. lue, liian huono kunto vaikka kuupperissa meni maan keskiarvo 2400m.
ei minua napannut tehdä polvileikkauksesta toipumisen jälkeen mitään hanttihommia, kuten lähettinä olo, kanniskella jotain raskaita kalusteita jne. päätin että nyt prkl riitti, painelin kapun puheille ja sain vapautuksen. 103 pv kerkisin olla joista yli 80 jonkunasteisia vapautuksia. onneksi siitä on jo 6 vuotta :>
desinger , btw, broidi on sivari ja kuulemma on kuningasajatus ;)
mikäs siinä jos saa irkata päivät pitkät ja siitä vielä saa 5000mk / kk;>
suomeen voisi perustaa palkka-armeijan tai lakkauttaa koko intti säästösyihin vedoten, mikäs puolustusvoimien budjetti on ? 9mrd? ;) siitä riittäisi kivasti meidän työttömien tilanteen parantamiseksi jne..
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
mää olin kirjuri, kun ei oikein polvi pysynyt kunnossa. täpön paino tiputti lattialle kyynel silmässä. polvessa tuntui muljahdus ja en edes viitsi sanoa sattuiko.

mieleeni ei vakavasti edes tullutkaan jättää leikkiä sikseen, vaan hakeuduin puuhaan jossa pystyin hyödyttämään yksikköäni parhaiten. ja tein sen sitten yleisarvosanalla kiitettävä. olen siitä ylpeä.

mutta se on jokaisen oma asia oikeasti. kuka muka pysty tuomitsemaan jonkun toisen päätöksiä, kun ei itse ole samassa asemassa. jokainen huolehtii omista asioistaan, niin hyvä tulee.

minkä sille mahtaa, jos jollain kauniitten ja rohkeitten näyttelijällä ei pää kestä. tai jos ammattikoripalloilija saa vapautuksen, koska häntä ei oikein kiinnostaisi homman nimi. miljoonatulot kuitenkin varmasti ovat miehelle melkoisen tärkeät, etenkin jos ei ole pahempaa koulutusta kerinnyt hankkimaan. pitäähän sitä vanhallakin iällä elää. kyllä siellä riittää porukkaa, vaikka kaksi kaveria ei menekään sinne.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Möttölästä

Aika moni täällä ei tahdo uskoa tuota Hannu Möttölän hermorata selitystä.

Minä uskon.

Olen 193 cm ja kengännumero vain 45, mutta silti tuli samoja ongelmia. Minullekin. Möttölällä on nuo luvut vielä hieman suurempia... SA:n vakiomaiharit eivät ole niin laadukkaita etteivätkö voisi aiheuttaa ongelmia jalkaterään ja polviin - erityisesti pitkillä ihmisillä.

Ja vietin muuten siellä sen 12 kk. Tästäkin huolimatta. Eivät nuo ongelmat silti kivoja olleet. Todellakaan.
 

G. Truntschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ymmärrän Peten kritiikin, koska Suomen armeijassa on valtavasti tarpeetonta pilkunnussimista ja sadismia. RUK:n käyneet kaverini valistivat minua, että tarkoituksena on luoda miehistölle painetta, koska sota-aikanakin on painetta. Tällainen tapa simuloida sotaa rauhan aikana on nerokkuudessaan vailla vertaa. Uskovatko kuningasajatuksen keksijät todellakin ajavansa moottoripyörällä päristäessään huuliaan fillarin selässä?

Kannatan sinänsä asevelvollisuusarmeijaa. Siellä kohtaavat miehet eri yhteiskuntaluokista ja eri puolilta maata, mikä auttaa jatkossa ymmärtämään muunkin näkökannan omaavia ihmisiä. Älyttömällä kiusaamisella ei kuitenkaan edetä mihinkään, joten armeijassakin pitäisi pikku hiljaa keskittyä hoitamaan vain asialliset hommat.
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: lisää pullamössöä Latulle.

Viestin lähetti BigRedBob
Itkupilli neiti koko Pete Lattu. Homman nimi on se, että jos armeijaan mennään, niin siellä jumalauta ollaan se koko aika, eikä lähdetä itkien häntä koipien välissä mamman helmoihin muutaman vähän rankemman päivän jälkeen. Ei se alokasaika omasta mielestänikään mitenkään juhlavaa ollut, mutta kyllä mies sen kestää. Hyväksyn kyllä yhtä lailla siviilipalveluksenkin, mutta kun mies valintansa tekee, niin siinä hän myös pysyy.

Ja eikös tämä pelle saanut vielä vapautuksenkin? Ei jumalauta. Tai kyllä sen toisaalta ymmärtää, että tietyn suuntautumisen omaavia henkilöitä ei niin välttämättä halutakaan pitää siellä...

Tämä naurettavuudessaan kaikki punaniskaisuuden rajat ylittävä vuodatus menee kyllä aika pahasti henkilökohtaisuuksiin. Vaikka Lattu on julkisuudenhenkilö, ei se anna kenellekään oikeutta arvioida tämän tekemisiä näin suoraan. Puhumattakaan viimeisen lainaamani kappaleen naurettavista vihjailuista. Ja vieläpä nimimerkin usvan takaa. Voiko olla mitään raukkamaisempaa?

Vaikka nimimerkin takaa onkin helppo huudella mitä sattuu, se ei välttämättä aina kannata. Järkeäkin on syytä joskus käyttää, ja jos tuntuu siltä, ettei se oikein tunnu juoksevan, niin kannattaa syödä vaikka silakoita. Ne kuulemma virkistävät aivojen toimintaa. Lattu tuskin aktiivisesti seuraa Jatkoajan vireää intelligenssi-foorumia, mutta kukapa sen tietää, vaikka hänkin joskus paikalle eksyisi.

Miten kummassa jonkun oman elämän sisältö voi olla niin löyhää, että toisen ihmisen ratkaisuihin puuttuminen koetaan välttämättömäksi?

Spede.

 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Viestin lähetti jlammi

mikäs siinä jos saa irkata päivät pitkät ja siitä vielä saa 5000mk / kk;>
Tuo 5000 mk ei kyllä puhtaana käteen jää. Päiväraha on sivarissa täsmälleen sama kuin armeijassakin:
1-6 kk 19 mk/pvä
6-9 kk 34 mk/pvä
9-12 kk 49 mk/pvä
Tämän lisäksi palveluspaikan tulee tarjota siviilipalvelusmiehelle vähintään 2 lämmintä ateriaa päivässä. Jos tämä ei ole mahdollista, (niin kuin kovin monessa työpaikassa Suomessa) on palveluspaikan (ei siis valtion, muistaakseni) tarjottava sivarille 1 lämmin ateria ja (jälleen ulkomuistista) 19 mk muuhun ruokailuun tai jos tämäkään ei onnistu, maksettava sivarille 52 mk ruokarahaa päivässä, joka siis riittää hyvin koko päivän ruokaan, mutta ei juurikaan muuhun. Kaviaari siis on poissa laskuista. Tämän lisäksi palveluspaikan tulee sekä maksaa siviilipalvelusmiehen työmatka, jos se ylittää tietyn kilometrimäärän että joko a) tarjota siviilipalvelusmiehelle asunto tai b) maksaa ao. ihmisen asumiskustannukset eli suomeksi vuokra. Tätä vuokralakia rikkovat varsinkin suuret työnantajat (ainakin Helsingin, Turun, Tampereen kaupungit) sekä todella monet muut työnantajat - esimerkkinä vaikkapa omani. Siis rikollisin keinoin vältetään muutenkin halvan ja tuottoisan työvoiman kohdalla lisäkustannuksia. En tahdo valittaa, sillä itsekin olisin voinut valita huonomman ja suuntautumiseeni (kielellinen) vähemmän sopivan palveluspaikan, joka olisi maksanut vuokrani, mutta ehdoin tahdoin menin hyvään ja mielenkiintoiseen (ja ennenkaikkea haluttuun, joka madaltaa vuokrapykälän rikkomiskynnystä) duuniin, jossa tuota vuokra"etua" ei ole.
Tosin sanoen edut (ruokailu, matkat, asuminen, terveydenhuolto) ovat sivareilla täsmälleen samat kuin armeijan käyvilläkin, sillä erotuksella että ne ovat osin vertailukelvottomia - armeijan joukkoruokailu ja -majoitusmalli kun on mahdoton siirtää siviilielämään.
Sivariahan Hägglundin sanoin jo rangaistaan pidemmällä palvelusajalla (eli kärjistettynä saat rangaistuksen siitä, että uskot mihin uskot) mutta se on taas jo jonkun toisen threadin juttuja, niinkuin tämäkin oikeastaan... :rolleyes:
Tällä siis oikoa hieman jlammin rivien välistä luettavissa olevaa sanomaa. Ei siellä sivarissakaan ihan herroiksi eletä.

EDIT: Hyvin laitettu, Spede. Suomen rapskeneilmauksen (skene, johon en nimestäni huolimatta kuulu) viisautta hieman lainaten: SANA.
 
Viimeksi muokattu:

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Re: Re: Re: lisää pullamössöä Latulle.

Viestin lähetti Sivustaseuraaja


Mitä pirua Lattu itse toi henkilökohtaisen ongelmansa julkisuuteen
Luuletko sinä, sivustaseuraaja todellakin että Pete Lattu soitti itse sinne iltapäivälehteen ja itki ja huusi puhelimeen kuinka julma ja epäinhimillinen laitos armeija on? Järki käteen nyt: tottakai ne lehdet julkaisevat, levittelevät ja vääristelevät asioita ja sanoja ihan oman mielensä mukaan, ei kenenkään Pete Latun. Se mikä nostaa tällaista (turhanpäiväistä ja) asenteellista keskustelua, myy. Siispä sitä julkaistaan. Ne tarvitsevat ensin jonkun piruparan, jonka tekemisistä se keskustelu sitten asiayhteyksistä irroitetuilla lööpeillä saadaan alulle. Eiköhän ne toimittajat ole siellä töissä ihan kaivaakseen tuommoisia asioita esille ilman että kenenkään puolijulkkiken tarvitsee tulla hihaan roikkumaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sivariahan Hägglundin sanoin jo rangaistaan pidemmällä palvelusajalla (eli kärjistettynä saat rangaistuksen siitä, että uskot mihin uskot) mutta se on taas jo jonkun toisen threadin juttuja, niinkuin tämäkin oikeastaan... :rolleyes:
jepu, tämäkään ei edes kuulu tähän threadiin, ja nämä lienee jo loppuunkäsitelty oikeasti, mutta jos sivarin palvelusaika olisi vaikkapa 6 tai 9 kuukautta, se olisi kovinkin "epäreilua" normijääkärille joka saa parhaimmillaan nauttia tupamajoituksesta 10 tyhmän ihmisen ja parin viisaan ihmisen kanssa, ja päälle vielä ryömiä metsässä. vapaa-aika rajoittuu (no, ainakin vekaralla) sodessa käymiseen. nyt siis tehdään "helpompaa" hommaa pitempään kuin "rankempaa". mielestäni tällä hetkellä homma on ihan hyvin tasapainossa. latut saavat puida kohtaamiaan vääryyksiä iltapäivälehdissä minkä kehtaavat, hölmöksihän ne vain siinä leimautuvat, ja saavat vielä kansan keskuudessa aikaan tämänkaltaisia haukuntakeskusteluja joissa mm arvotaan kaverille seksuaalista suuntautumista ja niin edelleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös