Mitä ja miksi seuraat NHL:ää 2021–2022?

  • 11 773
  • 69

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jokainen seuratkoon sarjaa juuri itselleen sopivimmalla tavalla, omalla kohdalla tämä homma toimii ihan hyvin näin.
Juuri niin. Nuorempana elimistö ei kiukutellut, vaikka vietti hiukan epäsäännöllisempää elämää. Mutta näin keski-ikäisenä maksaa jo aika kallista hintaa, jos kukkuu yöt edes satunnaisesti. Ja mulle on tärkeintä nähdä se matsi, tai itse asiassa kaikki kiinnostavat matsit. Mun rytmiin sopii parhaiten jälkilähetykset, koska olen aamuvirkku. Yks matsi aamulla ennen töihinlähtöä ja tarvittaessa töiden jälkeen toinen. Kolmatta ei päivän aikana enää jaksa eikä oikein ehdikään. Hiukan joutuu taiteilemaan spoilaantumisten kanssa ja aina siltä ei voi välttyä. Shit happens siinä tapauksessa. Ainoa tapahtuma, minkä takia laitan kellon soimaan keskellä yötä on Super Bowl. Siitä ei vain yksinkertaisesti pysty olemaan spoilaantumatta, avasi minkä tahansa median matsin jälkeen. Onneksi se on vain kerran vuodessa.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Ylä-aste iässä Flyers ja Legion of Doom oli se jota fanitin. Hieman kun tuli lisää ikää niin tykästyin Coloradoon pitkälti Sakicin ja Forsbergin vuoksi ja symppaan vieläkin Avalanchea. Nykypäivänä ehkä se suurin mielenkiinnon kohde on Vegas pitkälti pelityylin takia, kaikkien joukkueiden otteluita pyrin kuitenkin katsomaan ainakin muutaman kerran kaudessa.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Seuraan ennen kaikkea yleisellä tasolla änäriä eri somekanavien ja jatkiksen kautta. r/hockey ja complete hockey news, änärin ig lähinnä. Jengeistä Detroit eniten tarkkailussa, jos on sopivasti unirytmin sekaisin saatan pelin tai kaksi katsoa kaudessa, laittomien popup-syöpäisten streamien kautta.

Lisäksi seuraan downgoesbrownia athleticillä ja puck soup podcastia.
Athleticissa sit useampi jengi seurannassa, hyvää settiä.

Yksilöistä kiinnostaa kaikkien ongelmatapausten jutuilla mehustelu, liigan johdon uskomaton pöljyys, Chicagon pedofiili-case ja semisti myös suomalaisten pärjääminen, Aho, Barkov, Rantanen ja Laineen seikkailut. Kekäläisen hommia on myös jännä seurata.

Yksittäinen pelaaja kenen otteiden näkemistä odotan eniten on Mortiz Seider.

Saatan myös päästä katsomaan lokakuussa Capitals-Tampa matsia DC:ssä mikäli korona suo, olisi melko siistiä nähdä änäriä livenä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyllähän se pientä säätöä vaatii jos ei ihan zombina seuraavaa päivää halua olla. Pyrin siis katsomaan sellaisen 50-60 kappaletta esim. Bruinsin runkosarjapeleistä kauden aikana suorana, mutta maailmani ei kaadu vaikka ensimmäinen erä menee vielä nukkuessa. Playoffeissa sitten aina tavoitteena katsoa kaikki pelit kokonaan, mutta tästäkin joustan unitarpeen ja muiden menojen mukaan. Onko tässä sitten mitään järkeä, luultavasti ei, tää on kuitenkin vaan jääkiakkoo hei.

Jokainen seuratkoon sarjaa juuri itselleen sopivimmalla tavalla, omalla kohdalla tämä homma toimii ihan hyvin näin.

Ite tuli kateltua kaudesta 2008-09 lähtien lähes kaikki Devilsin pelit livenä. Sitä ennen kolme kautta enemmän tai vähemmän. 2019-20 kaudelle siirryin kattomaan matsit jälkilähetyksinä. On niissä kieltämättä oma fiiliksensä herätä yöllä livenä kattomaan pelejä, mutta iän myötä sitä alkaa priorisoimaan kunnon yöunia. Ja kyllä siinä oli kauden jälkeen takki itelläki aina melko tyhjä, kun heräs 6 kk:n aikana monta kertaa viikossa keskellä yötä tuijottamaan ruutua. Mutta, kuten sanottua; jokainen rokkaa tyylillään.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Vuodesta toiseen sitä tulee seurattua Calgary Flamesin edesottamuksia. Niitä pettymyksiä pettymysten perään. Jotenkin sitä aina off-seasonilla saa motivaation kerättyä uutta kautta ajatellen.

Kaikki alkoi siitä, kun joskus junnuna faija toi puisen kiekkomailan, jossa luki Calgary. Sitten sitä rupesi änäriä (95 ensimmäinen) PC:llä takomaan ja aina Calgarylla. Siitä se sitten lähti.

Hype nousee, lokakuu lähestyy ja kohta kausi alkaa. Viaplay total tilaukseen ja kello 5:05 soimaan. Matsin kerkeää juuri katsoa ennen kuin tarvii töihin lähteä.

Kausi alkaa kaavamaisesti tappiolla. Se on tehnyt niin jo 11 kautta putkeen.

Avaustappion jälkeen Jo parissa viikossa univelka on kasvanut melkoisesti. Varsinkin kun masokistisesti alkaa heräämään myös niihin 4:05 alkaviin peleihin. Surkea kauden avaus yhdessä univelan kanssa alkaa luomaan epätoivoa. Marraskuun pimetessä tilanne on jo erittäin synkkä.

Keväällä tulee se pieni suonenveto, jolla joukkue voittaa kolme peliä putkeen. Kauden pisin voittoputki. Playoff-viiva ei vielä olekaan niin kaukana. Sitä saavutetaan päivä päivältä. Siirtotakarajalla ei tehdä isompia siirtoja. Mennään ns. luomukokoonpanolla. Luotetaan mestaruuden tulevan tällä pakalla.

Runkosarja päättyy. Flames pääsee pudotuspeleihin niukalla marginaalilla (tai ei ollenkaan). Pudotuspelit alkavat. Neljä tappiota. Kesäloma alkaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Vitutus on äärimmillään. Onneksi kesä tulee ja aurinko paistaa. Ei tarvitse loppupleijareita edes katsoa. Juhannuksena voi todeta, että joku on voittanut cupin. Ei kiinnosta.

Flamesilla ei ikinä ole Draftissa kärkivarauksia keskiverrosti menneen edelliskauden ansiosta. Siten Draftista on turha odottaa mitään ihmeitä.

UFA markkinoilta kiinnitetään Troy Brouwer, James Neal tai jouku muu vastaava pisteseppä, joka todennäköisesti floppaa alkavalla kaudella. Ulososto tai treidi tapahtuu viimeistään seuraavalla kaudella.

Lopulta ollaan taas alkupisteessä näin elokuun puolivälissä ja ollaan toiveikkaana uutta kautta ajatellen. Go Flames Go!
 
Viimeksi muokattu:

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS

Suhteellinen käsite.

Itsekin veikkaan että sopimuksen pituutta ja summaa kadutaan jo ensimmäisen kauden jälkeen. Toivon myös olevani väärässä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olen seurannut suomalaiseten otteita NHL:lässä muskusta lähtien, joten siinä se focus on. Kekäläinen on se suosikki suomalainen NHL:lässä, joten sen takia Columbus on nyt erityisessä tarkkailuissa. Mielenkiintosta on myös nähdä minkälaiset kaudet Laine ja Puljujärvi nyt pelaa, eli jatkuuko viime kauden meno vai kääntyykö suunta.

Seattlen ensimmäinen kausi nyt kiinnostaa. Ehkä milenkiintosempaa on seurata sitä miten homma alkaa pyörimään kaukalon ulkopuolella. Eli miten paikalliset fanit ottaa jengin omakseen ja minkälainen meininki on hallissa.

On mulla suosikkiseurakin NHL:lässä, ja mielenkiintosta nähdä miten New Jersey nyt pärjää, kun muutama kova hankinta on tehty. Metropolitanin kilpakumppaneista kun mikään jengi ei ole mielestäni merkittävästi vahvistunut, ja pari on mielestäni heikentynyt.
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Tietenkin oman joukkueen suoritukset ja siinä lisä jännityksenä tietenkin Blääshilli. Toisena tulee tietenkin Kaapo Kakon edistymiset ja siinä sivussa koko Rangers porukan pelikunto. Kolmantena sitten Seattle Kraken ja sitähän ei tarvii sen enempiä selitellä.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Devilsin takiahan sitä pääasiassa seuraan, ja tokihan tuolla pelataan maailman parasta lätkää. Tulevaa kautta odotellaan edellisvuosia malttamattomammin, kun siellä on hyvä free agenzy takana ja pientä toivoa playoff-paikasta.

Tämän lisäksi toki Settle Kraken luonnollisesti suurennuslasin alla. Aikaisemmin tuli seurattua Betoni-Pekan suorituksia, mutta nyt tämä hieno ammattilainen on pistänyt räpylän hyllylle.

Edit: Tuomareiden toimintaa tulee myös joka kausi (pääasiassa) ihailtua, koska se ero näihin Euroopan-liigojen sankareihin on aivan käsittämätön ajoittain. Nimenomaan se, että NHL:ssa tuomari (miltei aina) oikeasti kommunikoi pelaajien/valmentajien kanssa. Saattaa jopa myöntää virheensä, jos meni vihellys vihkoon.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ite tuli kateltua kaudesta 2008-09 lähtien lähes kaikki Devilsin pelit livenä. Sitä ennen kolme kautta enemmän tai vähemmän. 2019-20 kaudelle siirryin kattomaan matsit jälkilähetyksinä. On niissä kieltämättä oma fiiliksensä herätä yöllä livenä kattomaan pelejä, mutta iän myötä sitä alkaa priorisoimaan kunnon yöunia. Ja kyllä siinä oli kauden jälkeen takki itelläki aina melko tyhjä, kun heräs 6 kk:n aikana monta kertaa viikossa keskellä yötä tuijottamaan ruutua. Mutta, kuten sanottua; jokainen rokkaa tyylillään.

Sama. Ikuisesti jäänyt mieleen Tampan ja Hawksin ratkaiseva peli, matsi päättyi kun aurinko alkoi nousemaan ja pettymystä lievitti Timonen nostamassa kannua. Jotenkin aina jostain sitä onnistuu päättelemään tuloksenkin, kun näkee esim. lähetyksen keston niin tietää, että ei esim. jatkoajalle olla menossa tai jos pitkä lähetys niin siellä varmaan nostellaan kannua lähetyksen lopussa jne.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Itse katson pelit livenä, koska tykkään seurata samalla pelistä käytävää keskustelua täällä tai esimerkiksi Twitterissä. Se on mahdotonta jälkilähetyksiä/tallenteita katsoessa. Pätee kohdallani ihan kaikkeen urheiluun.

Onhan kivempi katsoa livenä. Katson itsekin jos on Stanley Cupin ratkaiseva peli tai joku finaali. Twitterissäkin voi kelata taakse jos haluaa lukea mitä pelin aikana on kirjotettu. Toki jos itse sinne haluat jotain kirjottaa live tilanteessa niin ei onnistu.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällä kaudella tulee varmaan eniten taas seurattua Columbusta Keklun (ja osittain myös Paten) takia, Carolinaa Ahon ja muiden suomalaisten takia, Floridaa ja Coloradoa koska ovat lapsuuden suosikkeja + suomalaiset, Nykin jengejä + Devils (varsinkin kun pelaavat vastakkain), ja Winnipegiä tulee kans seurattua. Muita jengejäseuraan sen mukaan miten pelaavat.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tässä oli puhetta otteluiden katsomisesta livenä. Itse oon myös aika paljon harrastanut tätä "pari ekaa erää jälkilähetyksenä, kolmas erä suorana". Se tavallaan toimii hyvin, mutta ongelmaksi muodostuu houkutus nukkua vielä hiukan pidempään ja sitten alkaakin sellainen kelailu, että jokainen b-pistealoitus pitää hyödyntää 15 sekunnin skippauksella, samoin tietty mainoskatkot. Näillä saa kirittyä minuutteja, mutta jotenkin samalla missaa sitä pelin tunnelmaa. En tiedä onko samaa ongelmaa muilla? Tai vastaavasti niin, että pelin aikana tulee keiteltyä kahvia, tehtyä aamupalaa tms. kun sen voisi tehdä vaikka toisella erätauolla, jos malttaisi nousta varttia aikasemmin ja skippaisi vain ekan erätauon odottelun aloittamalla vähän myöhemmin.

Jos taas ei halua katsoa kolmatta erääkään suorana, niin sitten on melkein sama katsooko ottelua ollenkaan. Itse en malta ainakaan olla tsekkaamatta otteluiden tuloksia kovin kauaa, joten ottelun katsominen vaikkapa vasta työpäivän jälkeen ei kyllä onnistu.

Asuin lähes viisi vuotta Aasiassa, jolloin keskisen divisioonankin pelit alkoivat vasta aamulla 5-6 aikaan. Ja kun pystyin tekemään usein muutaman päivän viikosta täysin kotoa käsin töitä, oli se ihan unelmatilanne NHL:n seuraamiselle. Nyt kun oon takas Suomen aikavyöhykkeellä (en kylläkään Suomessa), niin tämä on taas astetta hankalampaa. Otteluita tulee seurattua hurjan paljon vähemmän. Tässä iässä ei enää jaksa useasti öisin heräillä pelejä katsomaan.

edit: Ja ehkä vastaus vielä varsinaiseen ketjun aiheeseen. NHL:n seuraaminen ihan yleisesti saa kyllä nousemaan sängystä mut aamulla paremmin kuin mikään muu. Viikonloppuaamuina on huippua nousta aikaisin katsomaan jotain matsia, kun lapset vielä nukkuu ja itse voi vaikka palata petiin ottelun jälkeen. Suomalaisia seuraan erityisesti ja kaikenlainen tilastojen seuraaminen ja tekeminen on ollut itselle mieluisaa jo ihan lapsesta saakka. Jo 90-luvun alkupuolella päivitin johonkin vihkoon suomalaisten yön tehopisteet, pistepörssin ja sarjataulukot, kun Teksti-tv ei riittänyt. ;) Sitten kun saatiin netti kotiin, niin muistan ESPN:n boxscoren kautta aina tsekanneeni pelien tulokset. Nykyisin NHL.com:sta. Se on edelleen juhlallinen hetki aamua selata yön tulokset. Jostain syystä teen sen vielä siinä järjestyksessä, että aloitan omasta mielestä tylsimmästä pelistä ja päätän mielenkiintoisimpaan.
 
Viimeksi muokattu:

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tuleva kausi on Avalanche-lasien takaa useastakin syystä mielenkiintoinen,
EJ. Kuntoutuuko vielä NHL-tason pakiksi vai onko mies niin romuna että ura oli tässä.
Newhook. Väläytteli jo taitoja. Kakkossentterin rooli olisi tarjolla jos taidot riittää.
Maalivahtipeli. Avalanche on varmaan paras joukkue vailla varmaa ykkösmokkea. Tämä tulee olemaan mielenkiintoinen kausi molarien suhteen.
Kaikki Avalanchen pelit tulee varmasti taas väijyttyä suorana tai jälkilähetyksenä. Toivottavasti pelaavat vielä kesäkuussakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös