Mitä jäi käteen kaudesta 2011-12?

  • 26 436
  • 75

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Lopputulos kaudelle sentään parempi kun viime vuonna. Ei tuo finaalikaan niin kauhean kaukana ollut, kaikki Jyp-matsit päättyivät maalin erolla. Runkosarjan loputtua, en olisi ikinä uskonut tuon jengin nostavan tasoaan näin huikeasti.

Pleijareissa petti sitten tuo ns. tähtikaarti, etunenässä Filppula, jolta varmasti kaikki odottivat kovempaa. Koko kausi oli jengiltä hyvin ailahtelevaa ja tähän pitäisi Lämsän saada stoppi. Paska loppu oli kyllä, mutta fiilis ensi kaudelle lähdettäessä, koska runko pysyy hyvin kasassa, jollei veli-venäläinen sitten vie, joka on erittäin hvyä asia, tuolla porukalla on saumaa kannuun asti. Muutama täsmäpaikkaus kesän/syksyn aikana ja kyllä siitä hyvä tulee.

Pronssipeli ei kyllä kiehdo yhtään ja täytyy myöntää, ettei tuo finaalikaksikkokaan ole millään tavalla mielenkiintoinen. Suikkaselle toivoisin toista mestaruutta, sen tarkemmin en kyllä jaksa noiden kahden jengin vääntöä katsoa.

Ensi kautteen ja MM-kisoihin keskittyminen alkoi!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kaikki oleellinen on melkein jo edellä sanottu. Alkukausi oli erinomainen ja loppu tyydyttävä, mutta kaikki sillä välillä yhtä sekametelisoppaa ja vuoristorataa. Jatkoerätappiossa tehtiin varmaankin Suomen ennätys ja rankkariskabatappioissa todennäköisesti myös. Pelillisesti mentiin kuitenkin edellisestä kaudesta eteenpäin ja katsomossa oli säpinää aivan eri tahtiin kuin aiemmin. Rudin hankintaa vastustin, mutta hän oli kaiken kaikkiaan mies paikallaan jengissä. Filppulaa tuli kritisoitua paljonkin ja se kritiikki oli kyllä aiheellista. Ehkä hanellä sitten oli nivuset paskana koko kauden, mutta joka tapauksessa luokaton esitys. Teräväinen tuli jengin terävään kärkeen vähän puskista ja siinä meillä on timantti, jota ei saa ryssiä muualle. Onneksi Masa ei ole enää puikoissa. Ossilta ja Kilpeläiseltä varmalla peruspelillä hyvä kausi. Hardt yllätti myös iloisesti taistelemalla loppuun saakka.

Henk.koht. alan uskomaan yhä vankemmin siihen, että joukkue tarvitsee sen mystisen tsekin, jota on aina aiemmin SM-liigan historian aikana tarvittu viemään Jokerit mestaruuteen.Tuskin sitä ensi kaudellakaan hankitaan ja silloin mestaruus on yksinkertaisesti tultava.

Taistelu jatkuu!
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Aika paskahan fiilis tästä lopulta jäi. Hienon Julli-sarjan jälkeen toiveet oli kovat. Toki tiedostin, että vastassa oleva JYP oli omissa papereissa mestarisuosikki nro.1.

Kolme jatkoaikatappiota tärkeillä hetkillä, ei epäilystäkään oikeasta joukkueesta, joka meni jatkoon.

Kausi oli kyllä erittäin harmaita hiuksia nostattava. Saatanan epävakaista, ihan turhaan lähettiin muuttamaan pelityyliä loukkaantumisten aikana. Siinä tehtiin mielestäni iso virhe. Seuraavalla kaudella runkkarissa sinne TOP 2:een, niin pleijareiden alkuvaiheissa ei tartte pelata suurimpia mestarisuosikkeja vastaan.

Lähes koko joukkue pysyy kasassa, helvetin hieno asia. Turhakkeet Kerälä, Lupa ja Bume (vaikka itsekkin taisin huudella IFK-sarjassa jatkoja) ulos. Lahden ja Pulun tilanteet ehkä hieman epävarmat. KHL voi viedä Lahden ja Pulun kuvioista ei taida kukaan tietää?? Mutta luotto on, että molemmat jatkaa.

Positiivisia jätkiä olivat ehdottomasti Teuvo, Hardt, Hahl, Eronen ja Ozzi. Myös Ridan runkkari, Eavesin pelillinen panos, Ruudun kulmaväännöt, Mäen-Heinon yhteispeli, Dehnerin meno, Maston loppukausi, Niemen tasonnosto, junnujen sisäänajo ja Kilven huikeat pleijarit jäivät positiivisina mieleen.

Negana tietenkin Filppulan ihmeellinen kausi. Miten se pyöritteli AHL:ssä niitä muita ja paino huikeet tehot. Nyt välillä väläytteli, mutta muuten aika kujalla. Ihme näpertelyä ja voimattomuutta. Onneksi tällä jätkällä on potentiaalia taskussa. En vielä heitä uskoa pois, ensikaudella Ilarin on näytettävä!!

Pulu-Kerälä-Lahti...voi tsiisus. Aika roima tasonlasku. Lahdella oli erittäin rikkonainen kausi ja kun ketjukavereillakaan ei oikein kulkenut, niin tulos jäi vähän vaisuksi. Mutta kyllä siellä välillä näky sitä tuttua TEENMAALINVAIKKAVÄKISIN-Lahtea. Ei kuitenkaan iiiihan paska. Pulu oli kyllä pahasti kujalla koko kauden. Luistelu oli vaikeaa ja yritykset ihme neppailua. Vähän tais pissi nousta päähän. Mites sitten Tomekin kanssa??? Kerälä oli ehkä paskin kaikista ----> tervemenoa KalPaan!

Bume-Lupa...ei se niiden vika ollut, että Keklu ne palkkasi. Bumelta ihan ok tehot, mutta se hitaus. Lupan otteita en nyt jaksa ees alkaa ruotimaan.

Keklu!! Hoida se puolustus jo kuntoon ennen kauden alkua!!!

Sit siellä oli noita Tyrväisiä, Maneja ja Kivistöjä. Ihan ok stuntteja, mutta ei mitenkään vakipaikan ansainneita...
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Valtaisa pettymys, vaikka runkosarjasta ei sinällään parempaakaan olisi ansaittukaan. Hyvä aloitus, European Trophy finaali, pudotettiin IFK tyylillä. Olemme myös jälleen parempia kuin Kärpät, jos se edes lohduttaisi hetken. Pelaajista en sano mitään, kun aika lailla olen samoilla linjoilla muiden kanssa.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno kausi.

Upeita reissuja Hämeenlinnaan, Turkuun ja Itävaltaan, parasta katsomomenoa Areenalla, ei isompia ylilyöntejä, kentällä ties kuinka monta mielenkiintoista pelaajaa, välillä epätoivoa ja välillä täydellistä alistamista, semifinaaleissa huikean jänniä pelejä, jotka olisivat voineet päättyä miten päin vain.

Tästä syystä mä rakastan olla jokerifani.
 

jeani

Jäsen
Laitoin positiivisuusketjuun, mutta en oleta tällä negailijoiden keskustelupalstalla ko. ketjua lukevan kuin pienen vähemmistön, joten tänne uudestaan kun hyvin sopii aiheeseenkin.

Kiitos Jokerit!

Kaivattua mestaruutta ei tullut vieläkään, mutta kausi tarjosi silti paljon hienoja hetkiä. "60 minuutin" otteluita ei runkosarjassa ollut kovin monia, mutta ajoittain Jokerit dominoi vastustajaa aivan erilailla kuin vuosikausiin ja peli-ilme oli upea. Välillä kahden eränkin pelit riittivät voittoon, välillä eivät. Osa peleistä, lähinnä vieraissa, oli ns. täyttä kuraa, se on myönnettävä. Jotenkin kaudesta jäi silti kokonaisuutena positiivinen fiilis ja uskon siitä kantavan ensi kauteenkin ja hampaankoloonkin jäi vielä sopivasti. Pudotuspeleissä HIFK-sarjan voitto oli hieno ja kriittisen tärkeä joukkueelle ja koko jokeriperheelle. JYP-pelit olivat tasaista vääntöä, ja olisi voinut kääntyä toisinkin, tänäänkin oli enemmän maalipaikkoja kuin JYP:llä.

Teräväinen ilmestyi tällä kaudella kuin tyhjästä ja omaa potentiaalia dominoida SM-liigaa jo ensi kaudella. Filppula kun saa itsensä 100 prosentin kuntoon, niin avot! Ja Kilpeläinen, löysi pudotuspeleissä todellisen tasonsa (huikea)! Vielä kun sitä mailapeliä vähän treenaisi, no sitten olisikin jo NHL:ssä eikä jokerimaalissa. Muutenkin mahdollisimman samoilla ukoilla ensi kauteen vain, hyviä pelaajia ovat. Ja junioria puskee lisää minkä ehtii. Ehkä se yksi yber-pakki puolustukseen vielä lisäksi, muita hankintoja ei juuri tarvitse lähteä tekemään. Tänään lämmitti Lahti-Hahl-Pulkkinen -ketjun löytyminen. Harmi, ettei Pulkkinen osunut hyvästä rankkariyrityksestään, mutta mies on tullut takaisin, jos nyt oli oikeasti poissakaan.

Myös kannustus oli kauden aikana erinomaista! Erityiskiitos Eteläpäädylle, joka piti hienosti ääntä myös niissä kuuluisissa marraskuun tiistaitorstai saipakalpajypeissäkin. Kannustus (lähinnä toki taputukset) myös levisi ympäri Areenaa paremmin kuin kenties koko areena-aikana. Vierasotteluissakin jokerikannattajat olivat erinomaisesti edustettuina kauden mittaan. Nytkin kuului 4Pro2:n studio-osuuden taustalla hallin jo muuten tyhjennyttyä "Minä, Me, Jokerit"!

Toimiston puolelta Jokerit-jäsenyyden lanseeraaminen oli hyvä innovaatio. Samoin etuosto-oikeuden (jäsenille ja kausikorttilaisille) ottaminen käyttöön välierissä. Finaaleissa, HIFK-sarjoissa, välierien 6. ja 7. peleissä sekä puolivälierien 6. ja 7. peleissä sama systeemi on kaiken järjen mukaan käytössä jatkossakin.

Luottavaisin ja odottavaisin mielin kohti ensi kautta. Kenties silloin on meidän vuoro ja poika palaa oikeaan ja alkuperäiseen kotiinsa?

Pronssipeli on toki vielä edessä ja itse ainakin menen sen katsomaan, jotta saa vielä livenä kiittää jokerijoukkuetta.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Karu fakta on, että isoimman roolin hyökkääjät epäonnistuivat kauttaaltaan koko kautta ajatellen. Näihin kuuluvat Eaves, Filppula, Lahti, Pulkkinen, Kerälä ja osittain myös Rita. Kaikilla oli myös omat hetkensä, tosin Kerälällä ei oikein edes niitäkään, vaikka ihan kelvollisesti pelasikin kolmosen keskellä playoffeissa, mutta hyökkäyspeli kauttaaltaan ja maalinteko oli tervanjuontia oikeastaan koko kauden vähänkin pidemmällä aikavälillä tarkasteltaessa. Jos nämä kaverit olisivat pelanneet edes lähellä potentiaaliaan valmistautuisi Jokerit tällä hetkellä finaaleihin. Teräväinen ja Hardt pelasivat huippukaudet, mutta toisaalta heiltä ei kovin paljoa odotettu ennen kautta.

Kiekkokontrolliin perustuva pelitapa toimi kohtuullisen hyvin hyökkäyksiin lähdettäessä, mutta hyökkäyspäässä oli sitten junnaamista ja kiekko menetettiin monesti liian helposti. Ja toisaalta Jyppiä vastaan omassa päässä tuli liikaa kardinaalimunauksia, joista vastustaja rankaisi ja näitä tehoton hyökkäyspeli ei pystynyt kuittaamaan.

On siinä on valmennuksella paljon työsarkaa ensi kaudeksi, vaikka toisaalta paljon hyvääkin on jo pohjilla. Ketjulta Hardt-Eaves-Filppula vaaditaan huomattavasti parempaa suoritusta. Jos se ei loukkaantumisten vuoksi tule onnistumaan, niin on Jokerit pulassa ensikin vuonna. Ykkösketju ei yksinkertaisesti saa olla noin heikko kauden tärkeimmillä hetkillä.

Lähellähän tuo finaalipaikka periaatteessa oli tänä keväänä, mutta marginaalit jäivät liian pieneksi tehottoman hyökkäyspelin takia ja siinä on se suurin parantamisen vara.

Paljon positiivistakin toki oli, päällimäisena loistavasti mennyt puolivälieräsarja ja HIFK:n dreamteamin totaalinen nöyryytys sekä seuran yleinen tila tällä hetkellä Kekäläisen astuttua puikkoihin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt kun on 2 kertaa peräkkäin käyty stadin sisäiset puolivälierät, olen yhä varmempi siitä, että tämä ei hyödytä kumpaakaan jengiä. Toivon yli kaiken keskinäistä finaalia. Pitäisikö tsiigailla ensi kaudella noita sijoituksia vähän tarkemmin? Kolmas peräkkäinen puolivälieräsarja olisi musta jo huonoa huumoria. Rakkain vastustaja kohdataan liian aikaisin.

Pelaajistanne Filppula oli iso pettymys, ei voi mennä pelkän loukkaantumisen piikkiin moinen vaisuus. Hardt on osoittautunut teidän versioksi Rem Murraysta, viiltävä pelimies ja hieno hankinta. Teräväinen väläytti, mutta suhtaudun epäilyksellä näiden alta parikymppisten suoraan nousuun huipulle. Micke on hyvä esimerkki siitä, että liika vastuu on jossain vaiheessa liikaa. Samoin lahjakas pikkubroidinsa. Toivottavasti Teräväinen saa aikaa ja rauhaa. Eikä HIFK:lla muuten ollut jalkeilla mitään Dream Teamia. Meillä oli jäällä pesunkestävä Cream Team.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä johtuuko siitä, että on tottunut niin paljon huonoon, että tästä kaudesta jäi positiivinen mieli, mutta ainakaan kylmäksi se ei jättänyt ketään. Kannattajana ehdottomia kohokohtia riitti tällä kaudella, joista ehkä upeimpana Itävallan lopputurnaus. Ja toki se naapurista saatu revanssi taisi sittenkin olla mulle se, joka tämän kevään käänsi positiivisemman puolelle välierätappiosta huolimatta.

Olihan tälle joukkueelle jo nyt aarrearkku auki, vaikka se ei runkosarjan loppuvaiheessa näyttänyt enää kovin todennäköiseltä. Joukkue ryhdistäytyi hienosti pudotuspeleihin, mutta JYP-sarja viimeiseen peliin asti oli taas hyvä läpileikkaus koko kauden ongelmista, miksi sijoitus ei tule olemaan sen korkeampi kuin mitä se nyt on: tasaisuus ei ole huono asia, mutta se tietynlainen tasapaksuus koitui myös kohtaloksi. Syömähammas puuttui, eikä löytynyt alati vaarallista ykkösketjua. Tai löytyi toki varsinkin Benin ollessa parhaimmillaan, mutta puuttui ne maalinsylkijät. Toivottavasti tällä saralla mennään eteenpäin ensi kaudeksi, niin joukkue tulee varmasti olemaan lähellä mestaruutta.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivon yli kaiken keskinäistä finaalia. Pitäisikö tsiigailla ensi kaudella noita sijoituksia vähän tarkemmin? Kolmas peräkkäinen puolivälieräsarja olisi musta jo huonoa huumoria. Rakkain vastustaja kohdataan liian aikaisin.

Näin vakavan aiheen ollessa kyseessä, suostun lyömään kättä päälle jopa vihollisen kanssa. Sovitaan siis täten että ensi kauden runkosarjassa sijoitutaan sijoille 1. ja 2. (me otetaan toi ykkönen, märkäkorvakoutsin takia). Te jätätte sen paskansyönnin jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua ettei ole puolivälierissä ja semeissä maha täynnä, ja me jätetään kesken kauden hankitut pelisyystemiä toteuttamaan kykenemättömät puujalat hommaamatta (sama koskee oululaisia tissiposkia teillä..). Finaalissa soditaan sitten kunnolla. Deal?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Finaalissa soditaan sitten kunnolla. Deal?

Tämä on tässä, selvää kauraa! Koko Suomi toivoo itse asiassa HIFK-Jokerit -finaalia silloin kun oma joukkue ei pelaa. Vedän tässä kotiinpäin vain vähän : )
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Henk.koht. alan uskomaan yhä vankemmin siihen, että joukkue tarvitsee sen mystisen tsekin, jota on aina aiemmin SM-liigan historian aikana tarvittu viemään Jokerit mestaruuteen.Tuskin sitä ensi kaudellakaan hankitaan ja silloin mestaruus on yksinkertaisesti tultava.

Juuri tähän päädyin minäkin tunteiden rauhoituttua. Vieläkö Machulda pelaa?

Joukkueensa ja jääkiekon tuntevia kirjoittajia täällä on paljon, ja miltei kaikki on jo sanottu, mutta päävalmentajan pelisilmän puutteen peluutuksen suhteen nostaisin ensi kautta ajatellen pöydälle. Lämmyhän peluutti hyökkääjiä ja kuten aiemmin jo tuolla muualla totesin, että en voi mitenkään ymmärtää sitä, että Filppula (varsinkin tuossa kunnossa) kumartuu oman pään aloitukseen jatkoilla, tai yleensä ollenkaan.

Toivoa sopii, että Tome muistaa Pakan tärkeyden aikoinaan joukkueelle ja saa tämän osa-alueen hallintaan ensi kaudella. Muuten käy taas kylmät.

Nämä kun ovat vaan niiiin pienistä asioista kiinni.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tämä on tässä, selvää kauraa! Koko Suomi toivoo itse asiassa HIFK-Jokerit -finaalia silloin kun oma joukkue ei pelaa. Vedän tässä kotiinpäin vain vähän : )

Ja mistäs tuleekaan ensi kaudella kuluneeksi 30 vuotta? Se vitutus ei ole hävinnyt vieläkään ja joskus se on päästävä kuittaamaan, että saa asian suhteen mielenrauhan ja silloin hävityn kossupullon mahdollisesti takaisin.

Viime kaudesta jäi vierasmatseista mieleen positiivisesti voitokas Turun stogereissu ja negatiivisesti toinen tappio Talviklassikossa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Paljon ja vähän päälle on jo sanottu. Pelillinen puoli on käsitelty niin kattavasti, etten jaksa lähteä toistamaan muita.

Omat ajatukseni kiteytyvät pitkälti alla olevan linkin takaa löytyvään blogitekstiin, johon ei ole piiruakaan lisättävää tai pois otettavaa;

Kiekkoa tuopin takaa: Tunnelmapaloja matkan varrelta

Memories, sweet memories...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuoretta näkemystä suoraan Kanarialta (kyllä, olin biitsillä niin kuin hävinneiden kuuluu)

+ paljon enemmän plussia kuin miinuksia kaudesta
+ Jokerien ryhdistäytyminen organisaationa, junnujen tiiviimpi kytkeminen edariin aivan loistava juttu
+ Nuorten pelaajien onnistuminen
+ loistavat jatkosopimukset ensi kauteen, lisäplussana en näe Lämsää enää ylitsepääsemättömänä ongelmana,
+ summa summarum, ihan positiivisesti mentiin eteenpäin.

- ihan terävin kärki eli filppula/lahti osasto ei päässyt parhaimpaansa. Tämä oli lopputuloksen kannalta aika ratkaiseva juttu,
- silti isoin miinus Keklulle. Paljon hyvää duunia, mutta kun jumalauta se sokea reetakin näki heti alkukaudesta, että pakisto on kapea ja meille on palkattu äijä, jonka pitäisi olla huippu tuntemaan pelaajat ja löytämään sopivia äijiä. Aikaa oli kuukausikaupalla ja lopuksi otettii Lupa ja Bume. Tiivistetysti, oli varmasti niukat markkinat, mutta Bumen ja Lupan olisi osannut ostaa jokainen pari liigapeliä nähnyt katsoja. Tässä myös osaltaan syy ettei ihan tappiin päästy, tuo osa-alue oli heikko, eikä Keklusta ollut apua sen vahvistamisessa.

Pronssipelin vaikutus arvioihin on 0,1 %.
 

nisque

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Loppujen lopuksi kaudesta jäi positiivinen kuva koska parannettiin sijoitusta edellisestä kaudesta ja näin ollen voidaan sanoa keklun tulon jälkeen trendin olevan nouseva. Pronssimitali vielä niin ollaan mitalikannassa ja seuraavalla kaudella vaihdetaan sen väriä kultaiseen.

Pelaajiin olen tyytyväinen. Meillä on värikäs jengi. Tietenkin Unkarin sulttaani pitää nostaa ylitse muiden.

Valmennuksessa yksi asia jäi harmittamaan. Miksi ei pidetty voittavasta pelitavasta kiinni läpi kauden. European Trophy ja alkukausi sm-liigassa oli aika vakuuttavaa menoa. Sit pelattiin ihan hyviä tasureita mitkä hävittiin järjestäen.

Paljon jäi hampaankoloon ja jengissä on aika vähän vaihtuvuutta niin kohti kesää ja tulevaa kautta voi lähteä suht positiivisin mielin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hurjan mielenkiintoinen pronssipeli ei näytä ainakaan lipun myynnin perusteella kiinnostavan ketään, suunnilleen kaikkiin katsomoihin lippujen saatavuus on korkea - oma lipputilanne on tietenkin sama kuin aikasemminkin, kausarilla pääsee jos kiinnostaa ja jaksaa. Yllättyneet kädet ylös? Aivan kuten olen sanonut ja sanon edelleen niin pronssipeli on turha muinaisjäänne jossa ei ole mitään pelillistä tai urheilullista panosta. Kausi on todellisuudessa ohi, tämä on vain turhaa viivytystä ja pettyneiden pelaajien kiusaamista. Sitten vielä pidetään joku viikon tauko tätä turhakepeliä odotellessa, eilen se olisi pitänyt saada viimeistään pois jaloista pyörimästä vaikka paras olisi ettei sitä pelattaisi ollenkaan.

Blues on pöllö kun ei suostunut pelin siirtämiseen, no pääkaupunkiseudun pikkuserkku ilmeisesti näkee pronssit jotenkin tavoittelemisen arvoisina mutta näkeehän sen alakuloisten mestaruuksien määrästä ettei mitään olla koskaan saavutettukaan eikä näitä pronsseja havittelemalla tulla saavuttamaankaan.

Tämän kauden hienoin hetki oli tajunnan räjäyttänyt Nichlas Hardtin tekemän jatkoaikamaali IFK-sarjassa. Samoin Eeron torjunta hetkeä aikaisemmin kulta-Micken rankkarissa kuuluu kauden kultaisiin hetkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hurjan mielenkiintoinen pronssipeli ei näytä ainakaan lipun myynnin perusteella kiinnostavan ketään, suunnilleen kaikkiin katsomoihin lippujen saatavuus on korkea. Yllättyneet kädet ylös? Aivan kuten olen sanonut ja sanon edelleen niin pronssipeli on turha muinaisjäänne jossa ei ole mitään pelillistä tai urheilullista panosta. Kausi on todellisuudessa ohi, tämä on vain turhaa viivytystä ja pettyneiden pelaajien kiusaamista. Sitten vielä pidetään joku viikon tauko tätä turhakepeliä odotellessa, eilen se olisi pitänyt saada viimeistään pois jaloista pyörimästä vaikka paras olisi ettei sitä pelattaisi ollenkaan.

Blues on pöllö kun ei suostunut pelin siirtämiseen, no pääkaupunkiseudun pikkuserkku ilmeisesti näkee pronssit jotenkin tavoittelemisen arvoisina mutta näkeehän sen alakuloisten mestaruuksien määrästä ettei mitään olla koskaan saavutettukaan eikä näitä pronsseja havittelemalla tulla saavuttamaankaan.

Tämän kauden hienoin hetki oli tajunnan räjäyttänyt Nichlas Hardtin tekemän jatkoaikamaali IFK-sarjassa. Samoin Eeron torjunta hetkeä aikaisemmin kulta-Mikcen rankkarissa kuuluu kauden kultaisiin hetkiin.

Rehellisesti täytyy myöntää, että olin jo kokonaan unohtanut koko pronssipelin... :) Että joo, ei sille ainakaan täältä hirveää tilausta löydy. :)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun on 2 kertaa peräkkäin käyty stadin sisäiset puolivälierät, olen yhä varmempi siitä, että tämä ei hyödytä kumpaakaan jengiä. Toivon yli kaiken keskinäistä finaalia. Pitäisikö tsiigailla ensi kaudella noita sijoituksia vähän tarkemmin? Kolmas peräkkäinen puolivälieräsarja olisi musta jo huonoa huumoria. Rakkain vastustaja kohdataan liian aikaisin.
Allekirjoitetaan. Toisaalta yksi hailee koska kohdataan, aina myydään täyteen ja nopeasti. Molempien kassa tykkää.

Landellakin tykätään, kun ainakin toinen putoaa. Ei tässä siis auta, ensi kaudella uudelleen ja Mauri Pekkarinen pudottaa avauskiekon.
 

jeani

Jäsen
Hurjan mielenkiintoinen pronssipeli ei näytä ainakaan lipun myynnin perusteella kiinnostavan ketään, suunnilleen kaikkiin katsomoihin lippujen saatavuus on korkea ... Yllättyneet kädet ylös? Aivan kuten olen sanonut ja sanon edelleen niin pronssipeli on turha muinaisjäänne

Asiaa ei ainakaan auta se, että liput ovat suurinpiirtein samanhintaisia kuin mitä olivat HIFK-sarjassa… Olisi pitänyt olla niin, että kaikki liput kympillä (sisältäen kaikki mahdolliset palvelumaksuhuijaukset).

Lauantaina kun olisi pelattu ja lippujen hinnoissa olisi ollut joku tolkku, niin oikein hyvä häppeninki olisi uskoakseni tullut. No minua ottelu kiinnostaa ja ehkä tästä jonkinlainen kauden päätöstapahtuma vielä saadaan.

Edit: Edes lastenliput ovat näemmä edullisia, 5-7,5e
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tämän kauden hienoin hetki oli tajunnan räjäyttänyt Nichlas Hardtin tekemän jatkoaikamaali IFK-sarjassa. Samoin Eeron torjunta hetkeä aikaisemmin kulta-Micken rankkarissa kuuluu kauden kultaisiin hetkiin.

Ja tuohon väliin vielä Nordlundin komea avojääpommi!
 

BrxA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi tapahtuma, jota kukaan ei ole maininnut on Ruudun rankkari talviklassikossa selkä seinää vasten. Tappiosta huolimatta oli hienoa nähdä ruudun onnistuvan miljoonien ja miljoonien hifki fanien nenän edessä kovassa paikassa.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Välierätappion jälkeen kirjoitin toiseen ketjuun näin.
Vielä on pronssipeli, joka ei tunnetusti kiinnosta vittuakaan. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että ehkä Jokereissakin olisi hyvä opetella vähän voittamaan ja tuoda edes nämä mitalit kotiin. Edellisestä mestaruudesta on kymmenen vuotta ja mitalistakin, ehm, viisi vuotta? Ei Jokereilla ole varaa suhtautua ylimielisesti pronssiotteluun, vaikka itsekin olen sitä mieltä, että vain mestaruudesta tulisi pelata ja välierissä hävinneiden keskinäisen paremmuuden ratkominen yhdellä ottelulla on yhtä tyhjän kanssa.

Siis, Bluesia turpaan, kiitos.
Tämä toteutui, mainio juttu. Vaikka pronssimatsin tarpeellisuudesta en tule mieltäni muuttamaan, se matsi on kuitenkin kivempi voittaa kuin hävitä niin kauan, kun se on olemassa. Ehkä pronssiakin tärkeämpi asia on kauden päätösottelun voittaminen ja kesälomalle lähteminen suht hyvin mielin - seuraavaa voitettua ottelua kun saakin sitten odottaa aina jonnekin elokuulle. Jengi kiittää faneja ja fanit jengiä, se on kivempi tehdä hyvissä fiiliksissä ja sellaisessa "jäihän tästä sittenkin jotain käteen"-fiiliksessä kuin joutua nielemään vielä viimeisetkin pettymykset. Lisäksi Jokerit nousi takaisin mitalikantaan ja osoitti vähän voittamisen kulttuurin elpyviä merkkejä, vaikka itse matsi meinattiinkin vähän ryssiä.

Mitä muuta jäi käteen? Pleijarien minimitavoite oli lähettää jullit lomille ja se toteutuikin komeasti. Jokerien oli uskottavuutensa ja Stadin jalansijansa kannalta vähän pakko mennä ottelusarjasta jatkoon, sillä kaksi hävittyä Talviklassikkoa ja pleijarisarjaa olisivat olleet liikaa kahteen kauteen. HIFK lähti lauluun ja vaikka 4-0 saattoi lopulta tuntua jopa liian helpolta, sen merkitys oli kuitenkin todella tärkeä. Jullit saattoivat saada aavistuksen enemmän kiksejä viimevuotisen sarjan päätöksestä kuin me tästä vuodesta, mutta on hyvä pitää mielessä 4-0:n olevan kuitenkin paljon vakuuttavampi esitys kuin 4-3:n. Jos ei nyt ihan heti kohdata tulevina kausina, nämä kaksi kautta tullaan muistamaan aina kokonaisuutena: jullit eivät pääse keulimaan millään mehukkaalla 4-3 -tiputtamisella, kun me palautettiin marssijärjestys heti seuraavana vuonna ja vielä mahdollisimman tylyllä tavalla. On itse asiassa hieman harmi, että nämä talviklassikot ja pleijarisarjat tulivat tällä "Granlund&Peltonen-eralla", jolloin jullit ovat olleet vahvimmillaan pitkään aikaan ja Jokerit taas hieman käynnistelemässä konettaan uudelleen. No, tämän vuoden pleijarit paikkaavat paljon ja antavat hyvät lähtökohdat totuttuun, eli siihen, että me ollaan tämän kaupungin ykköset.

Runkosarjassa oli hetkensä, mutta se oli lopulta ehkä juuri niin ailahteleva kuin mitä kuudes sija taulukossa viestii. Toisinaan lupauksia herättävää, mutta välillä ihan lohdutonta skeidaa. Tasonnosto pudotuspeleihin antoi kuitenkin toivoa tulevaan. Sanottiin mitä sanottiin, HIFK tippui Jokerien erinomaisuuden vuoksi, ei omaa paskuuttaan. 4-1 puolestaan imartelee JYPpiä, eikä Jokereilla ole mitään syytä painaa päätä puskaan välieräesityksensä jälkeen. Ratkaisevan pelin jatkoaika meille ja ken tietää, ehkä me pelaisimmekin finaaleita.

Areenassa oli varsinkin pleijareissa ihan mieletön tunnelma ja vaikka ensimmäisen JYP-välierän katsojamäärä jäikin vaisuksi, olin aistivinani snadia buumia. Porukasta näki, että oli kivaa olla Jokeri ja logoa kannettiin ylpeänä. Jokerikannattajana ei voi koskaan olla täysin tyytyväinen, jos kausi ei pääty mestaruuteen, mutta oli tässä kaudessa paljon hyvääkin, ja on tietysti mainiota, että playoffs-voitot tulivat mirreistä ja siitä Espoon jengistä.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Varmasti kaikki on jo sanottu, mutta haluan vielä henkilökohtaisesti kiittää meidän Joukkuetta, ja nimenomaan joukkuetta isolla J:llä. Kausi oli kokonaisuudessaan täynnä ylä-ja alamäkiä. Vaikeuksia riitti pitkin kautta ja välillä tuska oli erittäin suuri, lähes samaa tuskaa, mitä me kaikki fanit olemme kokeneet nyt viime vuosien aikana paljon ja vähän päälle.

Kuitenkin, kausi oli mielestäni hyvä. Eteenpäin mentiin viime kaudesta etenkin kiekollisessa pelissä. Erkalle ja Lämsälle suuri kiitos kiekkokontrolliin perustuvasta pelitaktiikasta. Tässäkin kuitenkin tehtiin mielestäni hieman typerä virhe, kun kauden alussa toiminut ja lähes dominoiva taktiikka muutettiin heti ensimmäisten loukkaantumisten sattuessa taas siihe viime kauden puolustuksen kautta-taktiikkaan. Erkkahan tästä otti kaiken vastuun tuossa viimeisen Jyp-pelin jälkeisessä haastattelussa ja pohti, olisiko kuitenkin pitänyt jatkaa kiekkokontrolliin pyrkivää peliä, vaikka tärkeimmät kiekolliset hyökkääjät putosivatkin pois vahvuudesta. Itse en ole niin nero, että tähän osaisin antaa vastausta, mutta toivon sydämestäni, että ensi kaudella Lämsällä ja kumppaneilla riittää uskoa tuohon hyökkäävään pelitapaan, eikä sitä lähdetä muuttamaan kauheasti edes loukkaantumisten takia.

Myös koko organisaatio on mennyt huimasti eteenpäin Kekäläisen tulon jälkeen. Tuskin on täyttä sattumaa, että junnujen hyvä menestys on tapahtunut nyt Kekäläisen tulon jälkeen. Vaikka itse seuraan kohtuullisen vähän junnujen pelejä, olen erittäin tyytyväinen, kun omia junnuja on tulossa myös liigarinkiin tulevina vuosina yhä enemmän. Toivottavasti organisaatiossa ja valmennuksessa on uskallusta antaa vastuuta junnuille myös tulevina kausina.

En nyt jaksa sen kummempia kirjoitella enää, kun kausi on päättynyt. Olen vain ihan helvetin tyytyväinen tästä kaudesta. Kehityskäyrä on tällä hetkellä ylöspäin ja siitä on Lämsän hyvä jatkaa ensi kaudella. Myös joukkuen runko tulee olemaan lähes sama kuin tällä kaudella, minkä näen vain hyvänä asiana.

Pronssi ei ole häpeä, vaikka se ei itseänikään hirveästi kiinnostanut. Joku fiksu mies on kuitenkin sanonut, että on keskimäärin mukavempi voittaa kuin hävitä. Mitali on palannut Ilmalaan vihdoinkin. Jatketaan tästä ensi kaudella.

Kiitos Jokerit, kiitos Eteläpääty, kiitos kaikki muutkin Jokerimieliset. Hyvää kesää ja palataan asiaan ensi kaudella.

One life, one love, one team. Jokerit!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös