Minnesota Wild 2012-2013 - Parempi huominen?

  • 656 131
  • 1 301

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Eli Rikorenkko varataan sijalla seitsemän ja Kovalev tulee Wildiin. Thats hot.


Central Scouting Service ranks the six through ten North American prospects as: 6. D Cody Ceci; 7. C Radek Faksa; 8. D Olli Maata; 9. D Jacob Trouba; 10. D Griffin Reinhart.

TSN ranks the 6-10 prospects as: 6. Alex Galchenyuk; 7. Jacob Trouba; 8. Griffin Reinhart; 9. Morgan Rielly; T-10. Radek Faksa and Teuvo Teravainen.

Ylemmältä listalta Maata ja alemmalta Galche. Olen siis lähes varma että Wild varaa Reinhartin.


PS. Ei perkele, pula-GM löysi tännekin.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Täytyy myöntää, että Parisella on kyllä intressinsä kun pohtii mahdollista liittymistään Minnesota Wildiin, samoin voi olla Suterilla. Nyt kyllä todella punnitaan Wildin vetovoima pelaajamarkkinoilla. Jos kumpikaan ei tule, on se monelle pettymys, ja kertoo omaa kieltään siitä kuinka houkutteleva paikka Minnesota on NHL-kiekkoilijalle tällä hetkellä.

Jotenkin sitä toivoisi, että mies provosoisi ja läpisisi tyylilleen uskollisena edes loppuun saakka, eikä heti vastausryöpyn edessä ala peruuttelemaan. Tuo nyt vähän syö uskottavuutta.

Minnesotan houkuttelevuutta ei mitata hallilla tai faneilla, saatika edelliskausien menestyksellä. Tulevaisuus näyttelee isoa osaa pelaajien valinnassa, koska moni haluaa joukkueeseen, jossa on mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Jos ei heti, niin tulevaisuudessa. Tätä faktaa ajatellen Wild on ihan mukavasti kilpailussa mukana.

Oilersiin esimerkiksi on varmasti kova imu tällä hetkellä, sillä Öljyt ovat viidessä vuodessa hyvin todennäköisesti kiinni kannussa. Wildin tilanne ei ole yhtä hyvä, mutta ei missään nimessä huonokaan.

Russo oli haastatellut omistaja Craig Leipoldia ja kysynyt onko hän pettynyt, koska Fletcher ei ole pystynyt hankinnoilla estämään Koivun loukkaantumisen tuomaa romahdusta. Vastaus oli mielestäni erinomaisen hyvä ja se myös kuvaa hyvin Wildin tämän hetken tilannetta organisaationa:

“I would say it this way: We’ve learned Mikko is as important to this team as we always thought he was. Chuck had to build this team for this year knowing who he’s got coming in for future years. In isolation, if he only had to build one year’s worth of team, he probably would have done it differently and maybe we would have gotten a higher end centerman, but we’ve got a lot of centers coming the next two years. So who you going to get on a one-year contract?”

Palkkakaton vuoksi on suunniteltava tulevaisuus jo pitkälle eteenpäin. Siksi Wild oli viime kesänä UFA-markkinoilla kesy ja saattaa hyvin olla sitä myös tänä kesänä. Rosterista on pakko löytyä tilaa omille varauksille, joskin selvää on, että isoa kalaa silti kalastellaan.

Onko se sitten pettymys, jos tähtihankintaa ei tule? Ei mielestäni, koska sillä on varmasti syynsä tulevaisuutta ajatellen. Kertooko se Minnesotan vetovoimasta? Ei ainakaan yksiselitteisesti.

Tulevaisuus näyttää joka tapauksessa kirkkaammalta ja siksi ensi kautta odotteleekin jo ihan uudella ryhdillä.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kirjotellaans nyt sitten itsekin tänne.

Sen enempää lähde spekuloimaan tulevan kauden kokoonpanoja muuten kuin että olisihan se hienoa nähdä Parise ja Suter Wildin paidassa. Parisen lisäksi yksi Minnesotan poika joka taitaa vapautua sopimuksesta kesällä (UFA, RFA?) on Erik Johnson. En ole juuri tällä kaudella kerennyt paljoa seuraamaan NHL:ää, saatika EJ:tä (koskaan muuten kuin sivusilmällä), mutta jotenkin jäänyt semmoinen kuva että on ns. köyhänmiehen versio Shea Weberistä. Oisko mahdollinen 2. pakkiparin kaveri? Ihan näin vain mielenkiinnosta. Korjatkaa toki jos EJ onkin aivan käsi. Mutta omasta mielestä olisi hienoa jos Wild saisi 1-2 Minnesotan poikaa (Wisconsins voidaan melkein ehkä laskea mukaan).

EDIT: Huomasin juuri että Avalanche-ketjussa EJ:tä ylistetään aika paljon, joten taitaa olla vähän enemmän kuin köyhänmiehenversio. Mitä ootte mieltä?
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Parisen lisäksi yksi Minnesotan poika joka taitaa vapautua sopimuksesta kesällä (UFA, RFA?) on Erik Johnson.

Johnson on RFA sopimuksensa päätyttyä, eikä Wild ole tekemässä miehelle offer sheetia. Treidi on tietenkin ainakin teoriassa mahdollinen, mutta en näe Wildilla olevan tarpeeksi laadukasta tavaraa varastossa, että treidistä tulisi Minnesotan kannalta kannattava. Oletan kuitenkin Johnsonin pyyntihinnan olevan aika korkea.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oletan kuitenkin Johnsonin pyyntihinnan olevan aika korkea.

Näin itsekin olettaisin. Mutta muuten olisi kyllä hienoa nähdä mies pelaamassa kotiseudun joukkueelle. Olisi valtaisa boosti samalla varmana markkinoinnissa (kuten myös Parise). Jopa Lundinia toivoteltiin tervetulleeksi takaisin kotia.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues
Bumpataanpa ketjua vähän kolmossivun syvyyksistä vaikkapa Wildin edustuksella MM-kisoissa:


Ruotsi: Brodin ja Larsson, jotka molemmat esiintyivät edukseen viimeisissä harjoituspeleissä. Taitaa molempia odottaa matka Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi, joten mukavaa, että saavat maajoukkuepelistä kokemusta.

Kanada: Hackett, joka nappasi itselleen kolmosvahdin pestin Wardin ja Dubnykin takaa. Toivottavasti jätkä saisi edes pelin pelata kisoissa.

Saksa: Endras, Saksan luottovahti, mitäpä siitä sanomaan. Nähtäväksi jää, miten pitkään jatkuu polku Wildin organisaation papereilla.

Suomi: Mikke ja Mikko, "daa".
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ei liity suoraan joukkueeseen vaan Wildin televisiotiimiin, jos jotakin sattuu kiinnostamaan. Ainakin fanit toisella puolen valtamerta ovat todella raivoissaan ja pettyneitä. Jo kuukausi sitten tuli uutinen pitkäaikaisen tv-selostajan ja kommentaattorin Dan Terhaarin potkuista. Vaikka pitkään on puhuttu, kuinka heikolla tasolla Wildin tv-selostus on, mentiin ilmeisesti askel heikompaan suuntaan.

Tilalle palkattiin Anthony LaPanta, jonka kokemukset omasta muististani heitettynä rajoittuvat yliopistolätkän radioselostuksiin. En ole miehen selostusta kuullut, mutta kuuleman mukaan luokkaa Mika Saukkonen. Onko kenelläkään heittää kokemuksia? Kauhulla ensi kautta odotellessa!

ps. Hyvä diili Stonerille, ei pidä sisällään minkään tason riskejä. Toivotaan että Clay pysyy kasassa, kehittyy ja antaa tarvittavat näytöt kovempaan jatkopahviin.
 
Viimeksi muokattu:

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ainakin fanit toisella puolen valtamerta ovat todella raivoissaan ja pettyneitä. Jo kuukausi sitten tuli uutinen pitkäaikaisen tv-selostajan ja kommentaattorin Dan Terhaarin potkuista.
No jaa, mitä nyt HFBoardsia kävin vilkaisemassa niin siellä ihmiset poksauttelivat kuohuviinipulloja ja pomppivat ilosta :).

3-4 vuotta tullut Terhaaria aktiivisesti kuunneltua ja vaihdos tekee ihan hyvää. Periaatteessa miehestä jäi neutraalit fiilikset, mutta joku tuossa tyylissä alkoi minuakin tökkimään ja aika usein huomasin vaihtavani vastustajajoukkueen feediin Gamecenterissä.

Wild on muuten ilmeisesti tehnyt tarjouksen Sveitsin liigaa dominoineelle Damien Brunnerille (Eliteprospects).
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Joo, mun ulosanti vähän tökkii tänään. Tarkoitus oli tuoda esille, että siellä ollaan aika pettyneitä tähän lopputulokseen, eli huono korvattiin surkealla :). En itsekään ole järkyttynyt Terhaarin menetyksestä. Muutama kausi on tullut kuunneltua kaverin höpinöitä, eikä tule ikävä. LaPantan ei voi oikeastaan tämän "alkuhypen" jälkeen kuin voittaa, kovin paljon kovempaa kritiikkiä ei voi saada ja jätkä ei ole selostanut peliäkään.

Mielenkiintoinen nimi tämä Brunner. On ilmeisesti herännyt pelaamaan astetta kypsemmässä iässä, niin ei ole tullut varatuksi junnuna. Yli ppg viimeset kolme kautta putkeen ja paikallisissa poffeistakin hyvää kokemusta ja menestystä. Mielenkiintoisia hakuja tehdään Euroopasta ja Venäjältä. Onko tosiaan niin ettei enää pitkien (ja ylihintaisten) sopimusten vuoksi ole saatavilla tarpeeksi ns. valmiita pelaajia ja lähdetään kalastelemaan entistä helpommin muille vesille?
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Iltapa5kassa nyt kun on juttu että Miken sopimus tultaisiin julkaisemaan vielä tämän viikon aikana,niin samassa jutussa P.Jalonen mainitsee että Wild olisi hankkimassa Seminiä ensi kaudeksi?!Onko tossa mitään perää vai normi huttua?
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kyllä nuo Iltapulun toimittajat osaa värikynää laittaa noihin suomennoksiin. Ei Russokaan ole sanonut että Granlund pelaa 100%:n varmuudella ylhäällä ensi kauden. Sopimushan on tehtävä jokatapauksessa tämän kuun loppuun mennessä, se nyt ei ole mikään uutinen. Ei ole olemassa mitään syytä, miksei sopimusta tehtäisi, niin positiivisia merkkejä on puolin ja toisin ilmassa.

Tuo Semin on kyllä vedetty aika puskista. Kuulostaa järjettömältä. Olisi äärettömän surkea veto tähän väliin, en aidosti pidä miehestä enkä pidä häntä juuri minään. OK, kova ranne, löysä asenne, mitätön omassa päässä, mitä näitä nyt on. Mitä useammin sitä toistaa mielessään, sitä todempi siitä tulee: Parise.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Tuo Semin on kyllä vedetty aika puskista. Kuulostaa järjettömältä. Olisi äärettömän surkea veto tähän väliin, en aidosti pidä miehestä enkä pidä häntä juuri minään. OK, kova ranne, löysä asenne, mitätön omassa päässä, mitä näitä nyt on. Mitä useammin sitä toistaa mielessään, sitä todempi siitä tulee: Parise.

Jos ei Parisea tule niin kaipa Semin kelpaa? Seminin puolustusasenne ja joukkuepeli on aika yleisesti vähäteltyä. Ainakin minun silmiini Capsin playoffeissa Semin pelasi joukkueelleen ja noudatti sovittua taktiikkaa niin Capsissa kuin Venäjän maajoukkueessa. Fleguiluun hän kyllä sortuu pitkän kauden aikana, mutta niin moni muukiin. Taitoa vaan tarvitaan oikeasti tuohon Wildin hyökkäykseen. Detroitin mieheltä Semin kuitenkin haiskahtaa...

Itsekään en pitäisi Granlundin paikkaa NHL:ssä satavarmana. Seuran ykkösvarauksena/prospectina hän tulee samaan ensi kaudella näytönpaikkansa NHL:ssä. Oli se sitten kauden alussa, keskivaiheella tai lopussa. Harjoitusleiri toki määrää paljon kauden suuntaa eli pääseekö NHL:ään vai käykö tie farmiin. Granlundin sopimus on Wildin kannalta kesän tärkein liike, sillä olisi jättimäinen munaus menettää Granlund muille organisaatiolle tai palauttaa hänet draftiin.
 

scholl

Jäsen
Joo no jos oikein muistan niin lähteenä tuossa Iltalehden jutussa taisi olla Ilpo Larha, joka murhasi Jollaksessa Suomen silkkikutomon omistajan. En itsekään usko tuohon Granlund-Koivu-Semin -ketjujuttuun ennen kuin näen omin silmin telkkarista.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos ei Parisea tule niin kaipa Semin kelpaa? Seminin puolustusasenne ja joukkuepeli on aika yleisesti vähäteltyä.

Pakko tunnustaa että oma näkemykseni miehen peliin perustuu n kymmeneen nähtyyn Capsin peliin viimeisen parin kauden aikana sekä maajoukkue-esiintymisiin. Eli siis hyvin pitkälle kommentoin oman ennakkoluuloni ja venäläistaituristereotypian myrkyttämänä. Kun kuitenkin pelityyli perustuu korkeaan "battle leveliin" on jengiin saatava tyyppejä, jotka
a) taistelevat systeemin mukaisesti ja tulosta tulee OK-tasolla
tai
b) eivät ehkä pelaa 100% systeemin mukaan, mutta maali tulee joka toisella vedolla.

Hyvänä esimerkkinä mm. Heater ei täyttänyt menneellä kaudella kumpaakaan kriteeriä, vaikka alussa odotin osuvan kategoriaan b ja lopussa toivoin edes taipuvan a-lokeroon. Vielä elää toivonkipinä, että tuleva kausi korjaisi vielä Danyn uran suuntaa eikä Wildin rooliksi jäisi aina luurankojen hävittäminen. Tottakai Semin on parempi kuin ei mitään, kun ajatellaan puhdasta maalintekemistä. Mutta eikös näin sanottu jo Heatley-Setoguchi-diileistä....? Ydinkysymys on, mitä muita ominaisuuksia pelaajalta tarvitaan, menestyäkseen nimenomaan Minnesotan ykkösvitjassa? Mikon rinnalla on edelleen aika hiljaista.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ja isot otsikot myös iltalehdessä!

Hieno juttu, toivottavasti onnistuisi eikä floppaa kuten MM-kisoissa! Mikko Koivu tuli jo tutuksi Leijonien ykkösnyrkistä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Elitepropects huhuilee Lattendressen pakkaavan laukkunsa.
Russo:

"Guillaume Latendresse (concussion): Feeling much better and frankly probably could have returned at the end of the year, but there was no point. Fletcher and Latendresse will have a conversation in the next few weeks to try to determine his future. He can become a restricted free agent. Like I've written before though, I don't see the Wild tendering him a qualifying offer at $2.5 million after two injury destroyed seasons in a row. It'll either try to negotiate a different type of contract with Latendresse or let him become an unrestricted free agent. "We'll have a good conversation to see where he's at with his health and where he's at with his conditioning, and what he wants to do," Fletcher said. "I want to get a sense of how healthy he thinks he can be next year and where his head's at.""
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toivottavasti odotukset eivät olet ihan pilvissä MG:n NHL-uran suhteen. Itselläni odotukset olivat pilvissä aikoinaan Saku Koivun sinne siirtyessä. Odotin jotain uutta Gretzkyä. Pettymys on ollut valtava, sillä Sakusta ei kovin suurta tähteä NHL:ään tullut. Hetken näytti hyvältä Sakun johtaessa pistepörssiä kauden 1996-1997 alkuviikkoina, mutta sitten tuli loukkaantuminen ja se olikin sitten siinä suurin piirtein. MG on Sakun tapaan taitava, mutta pienikokoinen hyökkääjä. Joten jos hän pystyy Sakua parempaan uraan, niin ei muuta kuin lakki päästä, mutta tällä hetkellä odotan korkeintaan keskitasoa vähän parempaa NHL-kiekkoilijaa.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Pakko tunnustaa että oma näkemykseni miehen peliin perustuu n kymmeneen nähtyyn Capsin peliin viimeisen parin kauden aikana sekä maajoukkue-esiintymisiin. Eli siis hyvin pitkälle kommentoin oman ennakkoluuloni ja venäläistaituristereotypian myrkyttämänä.

Seminin kohdalla on vähän kyllä silleen että mies osaa myös pelata puolustuspäähän, jos siltä sattuu tuntumaan. Boudreauhan ei saanut Seministä sitä puolustusmentaliteettia irti kirveelläkään, mutta ne jotka Boudreaun tuntevat niin tietävät syynkin siihen.

Hunter sai Semininkin pelaamaan hyvin puolustuspäähän varsinkin playoffeissa, ei Seminiä meinannut välillä edes tunnistaa kun mies jauhoi puolustuspäässä. Semin oli kyllä kyllä eittämättä aktiivisempi puolustuspäässä kuin Ovechkin (ellei taklauksia lasketa) ja hoiti sillä tavoinkin hommansa hyvin. Seminillä on kuitenkin hallussa myöskin se puolustaminen jollain tavoin.

Itse en ole Wildia seurannut käytännössä melkein yhtään joten en osaa sanoa että miten Semin sopisi joukkueeseen.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Toivottavasti odotukset eivät olet ihan pilvissä MG:n NHL-uran suhteen. Itselläni odotukset olivat pilvissä aikoinaan Saku Koivun sinne siirtyessä. Odotin jotain uutta Gretzkyä. Pettymys on ollut valtava, sillä Sakusta ei kovin suurta tähteä NHL:ään tullut. Hetken näytti hyvältä Sakun johtaessa pistepörssiä kauden 1996-1997 alkuviikkoina, mutta sitten tuli loukkaantuminen ja se olikin sitten siinä suurin piirtein. MG on Sakun tapaan taitava, mutta pienikokoinen hyökkääjä. Joten jos hän pystyy Sakua parempaan uraan, niin ei muuta kuin lakki päästä, mutta tällä hetkellä odotan korkeintaan keskitasoa vähän parempaa NHL-kiekkoilijaa.

Tasta viestista innostuneena tutkiskelin hieman 9th overalleja ja ei siella tosiaan hirveasti mitaan supertahtia ollut (Granlundhan on yksi naista), joten senkaan perusteella odotusten ei pitaisi olla korkealla. Dion Phaneuf oli oikeastaan ainoa lahellakaan supertahtea, joka on kyseisella varausvuorolla 2000-luvulla varattu. Logan Couturesta ja Jared Cowenista toki viela semmoinen voi tulla, mutta sitten on tasoa Tuomo Ruutu, Ladislav Smid, Josh Bailey ja James Sheppard. Viela pari neverhoordia paalle ja siina alkaakin olla porukkaa koossa. Tietysti tama on vain tilasto, mutta osoittaa ainakin sen, ettei superstara-asema ole (luonnollisestikaan) taattu. 1990-luvultakaan ei 9th overalleista loytynyt Mike Ruppia mielenkiintoisempiakaan nimia...

Kaikkea hyvaa MG:lle kuitenkin sinne rapakon taakse
 
Hieno juttu, toivottavasti onnistuisi eikä floppaa kuten MM-kisoissa! Mikko Koivu tuli jo tutuksi Leijonien ykkösnyrkistä.

Aika paskamaista puhua floppaamisesta mielestäni. Ei kaveri ilmaveiviä vääntänyt, eikä ollut sillä tasolla mitä moni toivoi. Kuitenkin kyseessä on 20 vuotias kiekkoilija vasta jolta odotetaan ihan mahdottomia.

Kuten joku taisi kirjoittaakkin Granlundin odotusarvot varmasti näin alkumetreillä ovat hyvinkin kohtuulliset. Omat odotusarvot on ylittyneet jos ekalla kaudellaan saa 50 pinnaa rikki. Itse kuvittelisin että tehot on lähempänä semmoista 10+30=40 kun tuota viittäkymmentäkään pinnaa, mikäli jaksaa pelata koko kauden terveenä.

Toki sieltä voi myös löytyä se "Teemu vaihde". Mistä näistä varmaksi ikinä voi sanoa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joten jos hän pystyy Sakua parempaan uraan, niin ei muuta kuin lakki päästä, mutta tällä hetkellä odotan korkeintaan keskitasoa vähän parempaa NHL-kiekkoilijaa.

Urasta en tiedä, mutta kyllä MG tulee olemaan ikäistään Sakua parempi pelaaja NHL:ssä. MG on parempi maalintekijä ja omaa paremman pelisilmän. Saku teki enemmän peliä omalla liikkeellä, pienessä kaukalossa homma meni vaikeaksi eikä dominointi onnistunut. Tuskin MG:kaan peliä dominoi, mutta pisteitä tulee varmasti, mikäli pääsee pelaamaan yv:tä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös