Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 696 742
  • 5 762

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Conn Igguldenin loistava teos Kuninkaiden kuolema tuli juuri saatua loppuun. Kyseinen eepos kuuluu Keisari -sarjaan, jossa on kaikkiaan neljä osaa, Kuninkaiden kuolema on näistä järjestyksessään toinen.

Kyseinen kirjasarjahan kertoo fiktiivisesti Gaius Julius Caesarin elämästä ihan nuoruudesta ilmeisesti kuolemaan saakka. Tai no onhan mukana kaikki tärkeimmät oikeat tapahtumat miehen elämästä, mutta toki mukaan mahtuu paljon fiktiivisiä tapahtumiakin. Kaksi ensimmäistä nyt luettuna, huomenna pitäisi hakea postista kaksi viimeistä, jotka tuli tilattua Suomalaisesta kirjakaupasta nättiin 15 euron hintaan toimituskuluineen. Rapiat 1000 sivua antiikin Roomaa, joten tietää ainakin, mitä viikonloppuna tullaan tässä taloudessa tekemään.

Loistavaa tekstiä, kenties parasta mitä olen koskaan lukenut. Johtunee tosin aika paljon myös allekirjoittaneen Rooman valtakunta -sympatioista. Kiehtova aihe.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Conn Igguldenin loistava teos Kuninkaiden kuolema...

On muuten loistava kirjasarja, jonka itse ahmin kesällä viikon aikana putkeen.
Suosittelen lämpimästi myös Tsingis-kaanista kertovan Valloittaja-sarjan ensimmäistä osaa, joka on hiljattain ilmestynyt suomenkielisenä. Henkilönä kaani ei ehkä aivan yllä kiinnostavuudessaan Caesarin tasolle, mutta eihän tuotakaan malttanut käsistään laskea. Innolla lasken kuukausia seuraavan ilmestymiseen. Englanniksihan seuraavan muistaakseni jo saisi, joten kielimiehillä ei odotusta ole niin paljon.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viime aikoina tullut lueskeltua lähinnä elämänkertoja.

Mauri Sariola ja maksetut viulut;

Kirjassa käydään läpi kirjailijan vuosia 1968-85. Teoksia tuli hurjalla tahdilla ja mikä kirjoittaen tuli se juhlien meni, kuten mies totesi "itselläni oli ruhtinaan tulot, mutta suurruhtinaan menot". Viina virtaa ja korttipeleissäkin menee rahat ja välillä pelataan autokin. Läpi käydään riitaisa avioero ja melkoiset taiteilut vekseleiden hoitamisessa. Kritiikkiä mies oli huono sietämään, erästä kirjaa Satakunnan Kansan toimittaja kritisoi ja Sariolalta lähti kitkerää palautetta päätoimittajalle. Toimittajan erottamista vaatinut mies päättää kirjeen sanoihin "hyeena hänen saappailleen oksentakoon!!", allekirjoitus kamaa hei..

Jamppa Tuominen: Laulajan tarina;

Miehen musiikki ei soittolistoilleni kuulu, mutta kirja tuli tsekattua kun käteen osui. Kirjassa käydään läpi uran nousut ja laskut alkoholiongelmineen. Myös traaginen loppu Espanjassa pedofiliasyyteineen käydään tarkasti läpi. Jampan kohtalo saa oikeasti miettimään, missä on ihmisarvo, mikäli tapaus meni kirjassa kerrotusti ( ja miksei olisi mennyt..)

Nyt menossa Ladislaus Löbin Sopimus Saatanan kanssa. Kirja on natsien joukkotuholta pelastautuneen miehen tarina. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa tsekata. Kirjassa on mukana myös Unkarin Schindleriksi nimetyn Rezsö Kaszetnerin tarina.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Mikko Rimmilän Pussikaljaromaani. Olipa hyvä kirja, ihan huikeaa dialogia kavereilla. Ja noi jätkät pystyy kuvitteleen ihan täysin tosielämään. Kyllä Kalliossa on lepposaa..
Mulla on myös työn alla tämä. Hengästyttävä teos kaikessa etenemättömyydessään, tarkkaa kuvausta ympäristöstä yli sivun mittaisine lauseineen. Mielenkiintoinen teos.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuli pitkästä aikaa tartuttua fantasiaan ja luettua Ursula K. Le Guinin Maameren tarinoita - uusimmat osat eli viitosen ja kuutosen.

Osa viisi koostuu joukosta novelleja jotka sijoittuvat eri aikakausille Maamerelle, ne selvittävät tiettyjä asioita jotka aiemmin ovat jääneet vähemmälle huomiolle (toki edelleen moni mielenkiintoinen seikka jäi vaille valaisua). Yleensä en pahemmin innostu novelleista mutta nämä olivat positiivinen kokemus, johtunee osaltaan kirjailijan varsin elävästä kielestä ja sitä kautta luomasta maailmasta.

Osa kuusi taasen oli kokonainen romaani mikä (ilmeisestikin) on nyt päätösosa Maameren tarinoille. Siinä moni asia loksahti mitä ilmeisimmin lopullisesti paikalleen ja näin tarinakokonaisuus sai päätöksensä. Romaanissa viitattiin aiempaan Tehanuun ja kun muistaakseni en sitä ole lukenut niin minulle avoimia kysymyksiä jäi jäljelle, joten liene etsittävä kyseinen teos käsiinsä jotta saan aukkopaikat paikattua jo sarja muodostaa ehyen kokonaisuuden. Maameren tarinoinen kolme ensimmäistä kirjaa olen jo lukenut aiemmin parikin kertaa.

Fantasiana kirjasarja ei ole niin synkeää ja tietyssä mielessä vakavahenkistä kuin Tolkienin Taru sormusten herrasta mutta verrattavissa kuitenkin esim. Hobitiin. Toisaalta vakaviakin asioita Le Guin käsittelee vaikkakin fantasian keinoin mutta perusilme on tietyssä mielessä positiivisempi ja kerronnaltaan suunnattu kenties enemmän nuoremmalle polvelle. Onhan tässä viimeisimmässäkin romaanissa muassa surumielisyyttä ja lopuntuntua vaikka lopulta loppu onkin "onnellinen".

Kaikkiaan pidän kuitenkin Le Guinin teoksista. Olen tutustunut hänen scifiinsä ja lukenut useammankin teoksen - oikein hienoja teoksia ja suositeltavia kaikille scifin (tai yhteiskunta-scifin) ystäville, mainitaan nyt teoksena Osattomien planeetta.

vlad.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viime aikoina tullut lueskeltua lähinnä elämänkertoja.

Mauri Sariola ja maksetut viulut;

Jamppa Tuominen: Laulajan tarina;

Samaan sarjaan voisi suositella Tommi Liimatan kasaamaa teosta "Lasteni isä on veljeni", vaikkei se varsinainen elämäkerta olekaan. Sisältää siis Veikko Ennalan enemmän ja vähemmän gonzoavien ja riettaiden lehtikirjoitusten parhaimmistoa.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Samaan sarjaan voisi suositella Tommi Liimatan kasaamaa teosta "Lasteni isä on veljeni", vaikkei se varsinainen elämäkerta olekaan. Sisältää siis Veikko Ennalan enemmän ja vähemmän gonzoavien ja riettaiden lehtikirjoitusten parhaimmistoa.

Jep, kirja on luettavien listalla.

Ettei tule penaltia OTsta, niin Juha Kankkusen Tie kirjakin tuli tsekattua. Ihan ok teos nelinkertaisesta MM-miehestä. Kirjoittaja Korhonenkin on aika näpsäkän näköinen pimu, joka pääsi erääseen Jatkoajan-ketjuun..
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeksi luin Sofi Oksasen Puhdistuksen. Pakko myöntää että oli hieman ennakkoluuloja lähinnä kirjailijan habituksen vuoksi, mutta ihan hyvä että siitä huolimatta tuli ko. opus luettua. Ihan mielenkiintoinen tarina oli, kertoi hyvin mm. Viron lähihistoriasta muutaman nais-sukupolven kautta.

Seuraavana vuorossa on Stieg Larssonin tuotantoa kun siitäkin on ihan mukavasti kirjoiteltu viime aikoina lehdissä ensi-iltaan tulleen elokuvan takia. Kovin suosittuja on dekkarit länsinaapurissa, ja varsinkin Larssonin kirjat ovat menneet kuin kuumille kiville kirjailijan kuoleman jälkeen. Perhana kun ei ehtinyt kirja pääsiäiseksi, olisi pitänyt hakea perinteisestä kirjakaupasta.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juoppohullun päiväkirjat 1,2 ja 3. Parasta aikaan 4 melkeen kokonaan luettuna. Aika hyviä kirjoja ovat.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Muutaman kirjan luin tässä lähiaikoina,

Juha Tamminen: Tähti etsii taivasta - Rainer Frimanin tarina
Alpo Suhonen: Kausi sydämestäni
Sari Sirkkiä-Jarva: Tiki - viiden Stanley Cupin mies

Suhosen kirja oli sekava, jätti vaikutelman, että sydämen kanssa Alpolla tosiaan on vaikeaa. Melko avoimesti Suhonen kertoi tuntemuksistaan eri tilanteissa, ja se on toki aina kunnioitettavaa.

Rainerin tarina oli ihan mukaansatempaava, kertomus matkasta aallonpohjalta aallonharjalle ja takaisin.

Tikin elämää käytiin läpi melko mielenkiintoisesti, ei liian yksityiskohtaisesti, mutta kuitenkaan arkoja kokemuksiakaan ei kaihdettu. Jätti valoisan kuvan lapsuuden kodista ja maisemista, Tiki on oma anteeksipyytämätön oma itsensä. Harvalla olisi muuten pokkaa mennä kyselemään matkatavaroita lentokentällä kontaten hihnaa pitkin vastapäivään...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edellistä en nyt edes muista kun siitä on jo jonkin aikaa kun viimeksi luin jotain, mutta tällä hetkellä on menossa Harri Nykäsen & Tom Sjöbergin Rööperi - Rikoksen vuodet 1955-2005. Aihe alkoi kiinnostamaan elokuvan myötä ja kun edukkaasti pokkarina sain tuon kirjan niin pitihän se ostaa. En ole kovin pitkälle ehtinyt vielä mutta aika hyvältä vaikuttaa sen vähän perusteella. Erilaista on ollut elämänmeno niiden kavereiden nuoruudessa.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Jens Lapidus - Snabba cash

Olen muutamaan otteeseen yrittänyt murtaa kriitikoiden sisäsiittoista vapaamuurarikerhoa, mutta turhaan. Vika ei kuulemma ole ollut teksteissä, vaan siinä, ettei tuohon kastiin oikeasti taida olla asiaa, ellei jo valmiiksi kuulu joukkoon.

En kuulu, enkä tule kuulumaankaan. Tässä ihan teidän kiusaksi viimeisin arvioni, joka tosin on viime vuoden puolelta. Mitä vittua näitä pöytälaatikkoon kirjoittelemaan, joten olkaatten hyvät (versio on jäsentelemätön ja hiomaton, mä en vaan jaksa enää):
________________________________________________________________

Jens Lapidus - Rahalla saa - Snabba cash

Käsieni kautta kulkeneessa rikoskirjallisuudessa on lähes poikkeuksetta keskitytty tarkastelemaan asioita lain oikealta puolelta. Harvassa ovat olleet teokset, joissa tarinaa kuljetetaan rikollisen silmin. Tukholmalainen Jens Lapidus on kotikaupunkinsa alamaailman kanssa toiminut lakimiehen ominaisuudessa ja sen vastapainoksi kirjoittanut eittämättä todellisuuden inspiroiman trilogian, jonka avaus Rahalla saa -esikoinen on.

Kirjassa seurataan rikollispiirien elämää naapurimaamme idyllisessä pääkaupungissa, jossa meno on muuttunut Slussenin sissien ajoista huomattavasti kovemmaksi ja raha on ottanut ohjat täydellisesti omiin käsiinsä. Kirjan henkilöistä maalta muuttanut JW yrittää
pysytellä Stureplan-kavereidensa kalliiden elämäntapojen parissa ja peitellä sitä tosiseikkaa, ettei hän ole alkuperäinen tukholmalainen. Jorge on Chileläissyntyinen diileri, joka karkaa vankilasta kostaakseen hänet pettäneille jugoslaaveille. Kolmas keskeinen henkilö rikollisuuden kolmiossa on Mrado, joka toimii Jugoslaavi-pomo Radovan Radon torpedona. Näitä kolmea ihmistä yhdistävät kaksi asiaa, nimittäin samat piirit ja kosto.

Episodimaisesti rakennettu tarina on tyyliltään varsin katu-uskottava ja nykypäivän menoon täydellisesti istuva. Monelle varmasti aiheuttaa harmaata hiuskasvustoa Lapiduksen nopea ja ajoittain jopa töksähtelevä lauseiden kuljetus. Tällä on pyritty tuomaan esille sitä, kuinka hektinen ja liukas elämä tietyissä piireissä saattaa kaikessa raadollisuudessaan olla. Oma osuutensa tekstin kuljetukseen on myös Anu Koivusen käännöksellä. Ajoittain kaikki ei ole ihan nappiin osunut, mutta slangi-pohjaltaan todella haastava operaatio on suoritettu hyvin. Muutamaan termiin olisin toivonut hieman päivitetympää ja vilkkaampaa otetta.

Pintaliitelyn laaja kuvaus on varmasti toinen seikka, joka jakaa mielipiteet. Brett Easton Ellisin Amerikan psykolla lanseeraama tuotemerkkien viljely on tosin tässä teoksessa astetta kesympää. Se on kuitenkin varsin perusteltua, sillä kyseiseen tyyliin edes hitusen tutustuneet tietävät ettei merkkien viljely ole tahallista, eikä varsinkaan vain keksimällä keksittyä. Siinä missä Stupeplan-keikarin oikeasti tunnistaa taakse kammatusta tukasta ja Pradan loafereista, tunnistaa Djurgårdenin jalkapallofanin Adidaksen kolmesta raidasta.

Vaikka Rahalla saa on esikoinen, niin se on kypsä ja ennen kaikkea erittäin koukuttava. Hahmoissa on tarvittava määrä lihaa, eikä tarinassa ole tyhjäkäyntiä nimeksikään. Toki joku saattaa olla kiinnostuneempi JW:n kadonneesta Camilla-siskosta kuin Cafe Operan illanistujaisista. Välillä liikutaan loogisuuden ja uskottavuuden rajoilla, vaikka mistään super-ihmisistä tässä kirjassa ei ole kyse. Henkilöt ovat tekoineen verta ja lihaa, eikä tarinallisiin ylilyönteihin sorruta ollenkaan.

Tarinan vetävyyttä lisää kirjailijan kosketus todelliseen alamaailmaan, joka on varmasti antanut kasvonsa kirjan käyttöön. Ehkei nyt sentään antanut vapaaehtoisesti, mutta tapahtumien ja hahmojen autenttisuus on varsin korkealla tasolla. Rahalla saa on ehdottomasti vuoden 2008 parhaimmisto rikoskirjallisuuden saralla, ellei jopa se kaikkein kirkkain kruunu. Tosin aivan kaikille kirja ei missään nimessä sovellu, sillä kielipoliisien ja yltiöfilosofisten lukijoiden katu-uskottavuus romahtaa, mikäli he jäävät rysänpäältä kiinni, Rahalla saa kädessään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tänään sain päätökseen Iris Changin vaikuttavan teoksen monien unohtamasta Nankingin verilöylystä.

Kirja veti kyllä hiljaiseksi, siinä missä saksalaisten hirmuteoista on kirjoitettu hyllymetreittäin (kilometreittäin) teoksia niin vastaavasti japanilaisten teoista ei ole kovinkaan montaa kattavaa teosta kirjoitettu - ja mikä tietyssä mielessä vastenmielisintä edelleenkin tänä päivänä löytyy Japanista korkeiltakin tasoilta henkilöitä, jotka ovat jopa avoimesti sitä mieltä ettei Japanin keisarillinen armeija syyllistynyt sotarikoksiin Toisen maailmansodan aikana tai sitä ennen alkaneen Kiinan sotaretken aikana. Jopa vaikeuksia anteeksipyyntöjen esittämiseen on ja korvauksien maksaminen sotauhreille on ollut hyvinkin minimaalista verrattuna esim. saksalaisten maksamiin useisiin kymmeniin miljardeihin kohonneisiin summiin.

Nankingin teurastuksessa tapettiin hyvin lyhyessä (pari kuukautta) ajassa jopa yli 300 000 ihmistä eli enemmän mitä kuoli Hiroshimassa ja Nagasakissa tai Tokion suurissa palopommihyäkkäyksissä. Ja kuinka paljon olisikaan tapettu jolleivat muutamat harvat ulkomaalaiset olisi perustaneet kaupunkiin turvallisuusvyöhykettä jossa asui jopa yli 200 000 ihmistä ja jonne japanilaiset parhaansa mukaan koettivat tehdä iskuja saadakseen kiinni mahdollisia sotilaita tai saadakseen naisia raiskattavaksi tai "lohtunaisiksi" - onnistumatta kuitenkaan mainittavassa määrin.

Kaikesta huolimatta Nanking oli "vain" jäävuoren huippu japanilaisten Kiinan sotaretkellä. Mantsuriasta alkanut sota päättyi vasta 1945 Japanin antautuessa ja arvioiden mukaan jopa 19 miljoonaa kiinalaista kuoli taisteluissa, teloituksissa, ihmiskokeissa sen ohella, että huomattavia joukkoja kuoli nälkään joko suoranaisesti japanilaisista johtuvista syistä tai sitten välillisistä syistä johtuen. Jos kyseinen lukumäärä tai edes pieni osa siitä pitää paikkansa voidaan japanilaisten tekoja verrata aivan suoraan saksalaisten toimintaan WW II:ssa. Ja näiden uhrien lisäksi tulevat sitten vielä muut sotauhrit itse sodassa liittoutuneita vastaan ja liittoutuneiden vankien kohtelussa - mikä sekään ei täyttänyt kv. sopimuksia. Mielenkiintoisena huomiona, että japanilaisten käsiin kuoli noin 30 % amerikkalaisista sotavangeista kun vastaava luku Euroopassa oli murto-osa siitä.

Suositeltava teos kaikille joita sotahistoria kiinnostaa kuin myös 1900-luku itsessään. Teos pisti kyllä ajattelemaan.

vlad.
 

Brode#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa,Kaputt HEC ja puhtaasti taklaavat..
Mitä luen nyt..

Tällä hetkellä minulla on kesken Herbert A. Wernerin kirjoittama Rauta-arkut, Saksalaisen sukellusvenekomentajan muistelmat 1939-1945.

Tykkään lukea II-MS:n ajalta tehtyjä kirjoja ja tämä on sellainen kirja mikä on pistänyt sivulle kirjoittaneen miettimään merellä käytyjen taistelujen julmuutta ja luonnetta.

Lisäksi olen ollut jotenkin kummalla tavalla kiinnostunut U-veneistä miltei ikäni,mutta tuon kirjan perusteella en kyllä lähtisi tuon aikaisiin veneisiin merisotilaaksi enkä välttämättä nykyaikanakaan.

Suosittelen kirjaa jos on kiinnostunut ym. aiheesta. Pitää etsiä lisää sukellusveneaiheisia kirjoja,mitkä on kirjoitettu tositapahtumien pohjalta. Onko kellään suosituksia?
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tällä hetkellä parikin nidettä on luettavana. Harri Nykäsen Raid ja Tappajat sekä psykologian perusteos.

Raidista sen verran, että voisin sanoa itseäni jonkinlaiseksi faniksi, ainakin tv/leffa -puolen tuotannoista. Vaikka eihän niitä olekaan kuin yksi sarja + leffa, mutta sitä paremmin se on hanskassa. Tätä Raid -kirjaa ennen olenkin vain lukenut yhden teoksen, joten olikin jo aika mennä eteenpäin.

Psykologian teos on ilmeisesti lukion ensimmäisen kurssin kirjanen ja se pitäisi aloittaa tässä pikapuoliin. Varmasti kiinnostavaa luettavaa.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pitää etsiä lisää sukellusveneaiheisia kirjoja,mitkä on kirjoitettu tositapahtumien pohjalta. Onko kellään suosituksia?

Thomas Gallagherin kirjoittama Tirpitzin tuho -niminen kirja oli ainakin ihan mielenkiintoinen. Siinä kerrotaan kuinka liittoutuneet tuhosivat tämän mahtavan taistelulaivan pienillä minisukellusveneillä. Siinä pureudutaan ihan hyvin näiden veneiden suunnitteluun ja sitten itse tuohon vaaralliseen matkaan Norjan rannikolle ja lopulta itse hyökkäykseen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Thomas Gallagherin kirjoittama Tirpitzin tuho -niminen kirja oli ainakin ihan mielenkiintoinen. Siinä kerrotaan kuinka liittoutuneet tuhosivat tämän mahtavan taistelulaivan pienillä minisukellusveneillä. Siinä pureudutaan ihan hyvin näiden veneiden suunnitteluun ja sitten itse tuohon vaaralliseen matkaan Norjan rannikolle ja lopulta itse hyökkäykseen.

Jos tarkkoja ollaan niin nämä pienoissukellusveneet vaurioittivat Tirpitziä mutta ne eivät aiheuttaneet aluksen lopullista tuhoa vaan vaurioittivat sitä niin paljon ettei se kyennyt liikkumaan omatoimisesti. Tirpitz olisi pitänyt hinata tekalle korjattavaksi jotta se olisi saatu operointikuntoon.

Lopullisesti aluksen tuhoksi koituivat Avro Lancastereiden pudottamat 5400 kilon pommit, joista viimeisimmällä pommituslennolla kaksi osui alukseen upottaen sen vuonoon köli ylöspäin. Sitä alukseen oli jo osunut yksi kyseinen pommi, jonka seurauksena alus oli vaurioitunut korjauskelvottomaksi ja se oli hinattu Tromssan edustalle kiinteäksi liinnoitukseksi.

vlad.
 

passenger

Jäsen
Viimeksi tuli luettua Juha Seppälän, Finlandia-ehdokkaanakin ollut, Paholaisen Haarukka. Erittäin ajankohtainen kirja, vaikka onkin kirjoitettu jo ennen taantumaa, profetia siis. Seppälän teksti on yhtä viiltävää kuin aina ennenkin, mies osaa kertoa arkisesta elosta vakavalla otteella, omalla mustalla huumorillaan höystettynä.
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Stieg Larssonin Millenium-trilogian kaksi ensimmäistä. Modesty Blaisen manttelinperijä on löytynyt. Melko mukaansatempaavaa settiä, ei vaan pystynyt lopettamaan ennen takakantta. Harmi että kirjailija poistui keskuudestamme kohtuu nuorena, joten jatkoa ei ole luvassa.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Veikko Huovinen: Hirri.

Esikoisteos ja kieltämättä huomaa, eteenpäin on menty ja reippaasti. Hieman naiiveja tarinoita muutama missä haetaan suuntaa omalle tyylille. Hirrin "jännitystarinat" menee pahasti metsään mutta huumoritarinat ja etenkin ensiesiintymisensä tekevä Konsta Pylkkänen osuu maaliinsa heti. Tätä kun vertailee vaikkapa Veitikan huimaan tarinaan ja sanankäyttöön niin eipä uskoisi saman kirjailijan teoksiksi. Oikean polun Veikko valitsi kun rupesi humoristiksi.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Stieg Larssonin Millenium-trilogian kaksi ensimmäistä. Modesty Blaisen manttelinperijä on löytynyt. Melko mukaansatempaavaa settiä, ei vaan pystynyt lopettamaan ennen takakantta. Harmi että kirjailija poistui keskuudestamme kohtuu nuorena, joten jatkoa ei ole luvassa.

Sarjahan oli suunnitelty 10-osaiseksi, mutta nyt se valitettavan aikaisen poismenon vuoksi kutistui kolmeen. Tosin huhut neljännestä käsikirjoituksesta kadonneella tietokoneella pyörivät edelleen, mutta kyllä tämä taisi tässä olla.

Itseäni suunnattomasti vituttaa monen kriitikon ja kirjailijaveljen ja -siskon harrastama dissaus. Muuan Jan Guillou sanoi hahmojen olevan epäuskottavia. Siis mitäs helvettiä miehen itsensä luoma Carl Hamilton sitten on, jos ei epäuskottava.

Larsson on viihdettä isolla V-llä ja sitä puolstavat useat toteamat siitä, ettei kirjoja voi laskea käsistään.

Tällä hetkellä työstössä on Unni Drouggen - Pahuudella on rakkauden kasvot. Omaelämäkerrallisessa teoksessa kirjailija kertoo elämästään parisuhteessa, jossa mies pahoinpitelee jatkuvasti.

Vahvaa kerrontaa, vaikka raskasta siitä syystä, ettei kirjassa oikeastaan ole mitään positiivista. Herättää itsessä kovasti kysymyksiä siitä, että miten helvetissä joku voi olla tuollaisen kumppanin kanssa. Vastaus on avoin, mutta jonkunlaisena perusteluna lienee hetkellisestä turvattomuudesta syntyvä turvallisuuden tunne, joka ei ole järjellisesti miellettävissä normaaliksi toimintamalliksi. Väkevä kirja, suosittelen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Takana on viimeinen Ursula K. Le Guinin Maameren tapahtumista kertova opus luettuani toiseksi viimeisimmän romaanin Tehanu. Näin jälkeen päin ajatellen olisi kannattanut odottaa nämä päivät saadakseni käsiini Tehanun ja lukea romaanit kronologisessa järjestyksessä, siten että päättää sarjan lopulta Toiseen tuuleen. No nyt näin...

Se on todettava, että Le Guin on loistava tarinankertoja niin synkeämmän scifin kuin myös fantasiankin saralla. Onhan hänen fantasiateoksissaankin synkeitä elementtejä mutta kokonaiskuvaltaan kuitenkin hivenen kevyemmällä tai nuorille suunnatummalla otteella kirjoitettuja. Sarja on kuitenkin nyt saatu päätökseensä ja kirjailija on uusien haasteiden edessä - kirjoittaa ymmärtääkseni toista fantasiasarjaa mutta siihen en ole tutustunut ja tokkopa tutustunkaan. Ja tokkopa Maameren pariin enää palaa tulevaisuudessa.

Seuraavaksi sitten Orwellin pariin.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös