Millaisella joukkueella MM-jäälle Ruotsiin?

  • 11 666
  • 163

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti TM
Olet oikeassa, viestini oli tunnekuohussa kirjoitettu ja tarkoitukseni ei ollut kirjoittaa loukkaavaan sävyyn. Minulle on vain joistakin aikaisemmista viesteistäsi jäänyt sellainen mielikuva että joskus vähän liikaakin tahdot sietää Aran toimintaa mutta sellaista sattuu.

Niimpä.

Noissa kannattaa olla varovainen. Ei kannata mennä huutelemaan toisten nimissä, jos ei asioista ole ottanut selvää. Joku voi vaikka loukkaantua ja itse saada typeryksen maineen.

Sävysi ei ollut loukkaava, vain hölmö purkaus, jossa höpisit levottomia vastoin parempaa tietoasi. No hard feelings. Noita sattuu kaikille, myös itselleni. Jokaisella on kuitenkin oikeus korjata, jos toinen antaa hänestä virheellisen kuvan, tahallaan tai tahattomasti. Sinulla nyt tuskin on mitään tarvetta alkaa allekirjoittanutta ehdoin tahdoin morkkaamaan, joten vahinkohan tuo lienee.

Mitä Aran toiminnan sietämiseen tulee, siinä minulla ei ole pahemmin ongelmia muutakuin joskus pelitilanteita katsoessa, kun laatikkoon laitetaan mielestäni vääriä miehiä väärään aikaan. Eri mieltä ollaan jatkuvasti, mm tietyistä valinnoista, mutta sietämättömyys olisi aika vahvasti ilmaistu.

Nuo maajoukkuevalinnat, kuten joukkuevalinnat yleensäkin, on melko kinkkisiä. Aravirran valinnoista keskustelu luisuu yleensä sekunnissa 'Aralle kenkää', 'Suomi ei ole voittanut koskaan mitään', 'Saunakavereita', 'Jokereita', jnejne linjalle. Eipä moinen jaksa pitkään innostaa. Tähänkin keskusteluun siis lähdin mukaan vain korjatakseni minusta heittämääsi palturia. Itse valinnoista on hieman hankalaa motivoitua keskustelemaan juuri noiden tuossa aiemmin siteeraamieni 'Ara-mölinöiden' vuoksi.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
saunakavereista

Jos näissä saunakaverijutuissa taas viitataan Helmiseen ja Lindiin, ja väitetään, ettei näytöt riitä, niin kyllä mun mielestä pitäisi muistella semmoista turnausta, joka pelattiin Salt Lake Cityssä. Miehille annettiin selkeä rooli, he eivät purnanneet vaan tekivät mitä pyydettiin ja onnistuivat. Kyllä siinä minusta on Helmiseltä ja Lindiltä hyvää näyttöä, ja vielä turnauksessa, jossa oli aika kovia äijiä mukana.

MM-kisat on nimenomaan turnaus, ja poikkeaa todella paljon SM-Liigasta, jossa on aikaa petrata suorituksiaan. MM-kisoissa homman pitää toimia heti. Näin ollen ymmärrän, että Aralla on tiimissä muutamia kokemusta omaavia pelaajia, jotka tietävät, miten homma toimii.

Tuskin Aran seuraajallakaan on joka kisoissa aina uudet äijät.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kaksi asiaa jota on näköjään vaikea käsittää:

1. Että maajoukkueen kokoaminen kahden viikon turnaukseen on eri asia kuin seurajoukkueen kokoaminen vähintään 1-2 kautta varten. Maajoukkueen tapauksessa korostuu henkilökemiat ja roolitus, koska aikaa yhtenäisen joukkueen muodostamiseen on tosi vähän.

2. Miksi oman joukkueen suosikkipelaajia ei "koskaan" valita.

Tämä johtuu yleensä pitkälti kohdasta 1., etenkin kun maajoukkuetta ei tosiaankaan kannata valita tilastoista (ns. Hjallis-menetelmä). Lisäksi JOKAISELLA valmentajalla on omat henkilökohtaiset sympatiat ja antipatiat, jota ei ole aina sivusta helppo ymmärtää, mutta etenkin maajoukkuevalinnoissa nämä henkilökemiat ovat itsessään erittäin tärkeitä, koska lyhyessä turnauksessa joukkueen yhtenäisyys ja toimivuus ovat tärkeämpiä kuin joukkueen nimet.

Aravirta on siis ollut erittäin pätevä maajoukkuevalmentaja, joka voi ylpeänä lähteä virastaan. Voi turvallisin mielin ennustaa että seuraavaa valmentajaa tullaan arvostelemaan täsmälleen samoista asioista kuin Aravirtaa. Eli "saunakaverit" ei terminä, valitettavasti, poistu näistä keskusteluista. "Saunakaverien" nimet vaan osittain vaihtuu.

On kyllä jo aika vaihtaa päävalmentajaa mutta arvostelu ei tosiaankaan tule sen myötä lakkaamaan. Mutta tuleeko menestystä samalla tavalla kuin Aravirran aikana, on sitten eri kysymys.

Ehkä huomataan Suomessakin että jokavuotinen MM-mitali ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys...
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Olisiko nyt sitten Aralla Kari Lehtosen valinnan paikka? Kaveri on varmasti lupaavin veskari mitä Suomeen on siunaantunut. Aravirta on valitettavasti aina ollut riskineutraali valmentaja ja henkilökohtaisesti en muista yhtä ainutta irtiottoa pelaajavalinnoissa. Näidenkin kisojen aattona saamme taas kuulla Aravirran samat löpinät, kuinka on mukavampaa laittaa latit sijojen 2-4 puolesta kuin pelata riskillä ja yrittää sijoja 1-6. Kun ottaa huomioon Sulanderin pyörineen tiiviisti kuvioissa kuuluisan punaviivavedonkin jälkeen, niin tuskin 18-vuotias superlupaus sen huonompi veto olisi. Porttivahdiksi jos ei muuta.

Kyllähän sen tiedetään, "roolitus/henkilökemiat muiden maalivahtien kanssa ei toimi ", "ei ole ehditty ajamaan sisään" jne. En halua kuulla enää sitä pelaajien "luotetaan (wink) Suloon/Jamoon (wink) kuin vuoreen". Haluan kuulla, että meillä on maailman paras maalivahti.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti Milhouse Nixon
Kyllähän sen tiedetään, "roolitus/henkilökemiat muiden maalivahtien kanssa ei toimi ", "ei ole ehditty ajamaan sisään" jne. En halua kuulla enää sitä pelaajien "luotetaan (wink) Suloon/Jamoon (wink) kuin vuoreen". Haluan kuulla, että meillä on maailman paras maalivahti.

Jep, Sulo ja Jamo ovat kyllä vihonviimeisiä MM-joukkueen maalivahteja. Kyllähän ne ihan siedettäviä toisaalta on, Myllys ihan ookoo keskiverto liigavahti ja Sulo hieman parempi. Mutta kun tarjolla on aika lupaavaa junnuosastoakin, niin olisi maajoukkueen tulevaisuudenkin kannalta ajaa railakkaasti uutta kaveria sisään.

Jääkiekkomaalivahtihan on yksilöurheilija, paitsi Taisto. Kemiahommat eivät ole hänen kohdallaan niin tärkeitä.

Toisaalta mikähän Kaakun rooli noissa valinnoissa on? Häntä kun ei oikein kukaan tunnu arvostavan.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jamo

Jamo mainitsi muutama viikko sitten jossain haastattelussa että hänellä ei ole enää kiinnostusta lähteä maajoukkueeseen vaan on aika antaa tilaa nuoremmille.
 

Kyri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Atlanta Thrashers
Tässä jonkin aikaa joukkuetta pohtiessani tulin tähän tulokeen...

Miettinen-Ojanen-Tarvainen/Hassinen
Hagman-Jokinen-Somervuori
Lind-Helminen-Kallio
Laaksonen-Aalto-Virta
J Ruutu/T Ruutu

Väänänen-Nummelin
Timonen-Lydman
Kiprusoff-Luoma
Mäntylä

Nurminen/Norrena
(Lehtonen)


...ja pitkälle mentäisiin tällä joukkueella.

Ykköseen tapparan miesten sekaan miettinen joka on pelannut ojasen kanssa jo aiemmin yhdessä. Toiseksi laituriksi itse ottaisin tarvaisen mutta hän ei ole ollut aravirran suosiossa kyllä viime aikoina. eipä taida olla yhtään maaottelua tänä vuonna. kakkoseen floridan kaksikon kanssa junioreista tuttu somervuori tai olympiaketjun kallio. kolmoseen tuttu kaksikko helminen-lind, rinnalle kallio ja tässäkin on tuttu ketju koossa. neloseen ehdottomasti otettava laaksonen. rinnalle toinen minnesotan mies ja aalto. virralle voi lohjeta myös isompi rooli kisojen edetessä. kiertäväksi pelaajaksi jompikumpi ruutu. mieluummin nuorempi, joka on monipuolisempi ja varmasti kykenee jo tämän tason kisoihin. vanhempi toisi taas fyysisen ulottuvuuden jota joukkueessa ei ole liikaa ja jota tarvitsee kanukkeja ja jenkkejä vastaan. eloranta sopisi joukkueeseen, mutta taitaa olla sopimus katkolla kuten parilla muullakin pelaajalla (korjatkaa, jos olen väärässä). hentusen polvi ilmeisesti puhdistetaan kauden jälkeen, joten hän ei pääse. n kapanen voi olla harkinnassa, mutta eipä taida päästä farmista kisoihin. pärssinen tuskin mahtuu, koska peliaikaa ei nhl:sä tule, korkeintaan voi mahtua jos tulee aran try-out leirille (jos sellaista järjestetään).

puolustukseen kovassa vireessä oleva nummelin ja pariksi väänänen. toiseen pariin timonen ja lydman. kipru taitaa olla varma kisakävijä, vaikka vaisusti on pelannut. tapparan luoma ja mäntylä muut lähtijät. karalahden tilanne on vähän epäselvä, ilmeisesti pietarin kisojen jälkeen on ollut skismaa maajoukkueen johdon kanssa, mutta toisaalta on ilmoitettu karalahden olevan valmiina tulemaan kisoihin. saas nähdä, joukkueeseen hän kyllä mahtuisi timosen pariksi.

maaliin tulee (toivottavasti) nupe, jos vain pääsee lähtemään. norrenaa on peluutettu sen verran euro turneissa, että eiköhän siinä ole toinen molari. hyvin on pelannut myös viime aikoina. kokemusta hankkimaan lehtonen. markkanen ja noronen tippuu kevään pienien pelimäärien takia pois.

Tällaisella joukkueella siis kisoihin. joukkueessa on varmasti tänä keväänä vaihtuvuutta ja kaikki vapautuvat nhl-pelaajat ei tule kisoihin(numminen etc.). koivun saapuminen olisi tietenkin kaikille mannaa, mutta ei taida olla kovinkaan todennäköistä. Joukkueeseen on hyvä näin olympialaisten jälkeen ajaa uutta miehistöä sisään, mutta kokemustakin pitää olla sillä menestystä kisoista haetaan. helminen, lind, nummelin on tuttuja kisakäviöitä ja ojasen paluu olisi suotavaa mahtavan kauden jälkeen. uudesta polvesta miettinen, hagman, somervuori tyyppiset pelaajat on hyvä ajaa sisään ympyröihin ja he voivat olla ensi kevään kotikisoissa suuressa roolissa. vuonna 98, jolloin oli viimeksi kahdet kisat samana vuonna saatiin todella hyvä sisäänajo pelaajille ala aj niemi, lydman, karalahti, kaj linna, j ruutu.
 

Vaicci#63

Jäsen
Etelä-Saimaassa oli että Laaksoselta Ara ei ole vielä edes kysynyt kisoista,Toke Virralle hän on sen sijaan soittanut ja toivon mukaan mies nähdään kisoissa.Koivun tuleminen voi olla tod.näköistä sillä mies ehkä pelaa jo tiistaina.Ja silloin etenkin jos Habs ei pleijareihin pääse niin kyllä Saku voisi tulla pelailemaan.Saisi vähän tuntumaa.Maalivahtitilanne on surkea tällä hetkellä.Sulanderin voisin kyllä ottaa ja sitten Norrena ykköseksi ja vaik Lehtonen tai Puurula kolmoseksi
 

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
Kertokaapa joku asioista tietävä mikä on tilanne Hentusella ja N.Kapasella? Onko Ara edes kysellyt kisoihin? Olisi aika nanaa nähdä ketju Hentunen-Kapanen-Pärssinen taas yhdessä!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti liverpool
Kertokaapa joku asioista tietävä mikä on tilanne Hentusella ja N.Kapasella? Onko Ara edes kysellyt kisoihin? Olisi aika nanaa nähdä ketju Hentunen-Kapanen-Pärssinen taas yhdessä!

Itse olisin halunnut nähdä myöskin kyseisen yhdistelmän, mutta Aravirta ei halunnut. Hentuselle tarjottiin try-outtia ja kieltäytyi, Kapaseen ei ole ilmeisesti oltu yhteydessä. Kapasen joukkue (AHL) putosi viime yönä jatkosta, saas nähdä mitä tekee Aravirta...
 

Lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK, Pelicans, HPK
Ara ilmoittaa sen MM-joukkueen huomenna, jaksetaan nyt siihen asti edes odottaa ja katsotaan sitten ketä Raipen lisäksi on valittu.
Itse luulisin että Hentunen voisi olla jopa kovempi kuin Pärssinen, mutta saas nährä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös