Fordél

Jäsen
Täältä Ilves-leirin edustajalta myös pointsit Saariselle. Silloin kun toimittajakunnalla pettää arvostelukyky ja ammattitaito (jos sitä edes on), täytyy ehdottomasti siitä kuitata. Yllättävän munallista toimintaa Saariselta!
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Puusilmäiset kokit
Ryhänen sopisi mainiosti kokoonpanoon jos katsoo Ilves-peliä. Kyllä siellä sieltä voisi hyvinkin pari ukkoo heittää katsomoon. Strömberg siellä lienee ollutkin mutta ainoa ukko joka ansaitsee kausikortin kokoonpanoon hyökkääjistä on Steve Guolla. Puolustuksessa on 4 ukkoo joita ei voi rosterista tiputtaa. Halme, Saravo, Mäntylä ja Ilvonen.

Tosiaan Saarinen on osoittanut valmentajan elkeitä aiemmilla toimillaan. Jorille tekis myös hyvää yhden pelin penkitys jotta puolustaminen kiinnostaa, mutta siihen tuskin Saarinen lähtee koska silloin Guollan pitäisi yksin huolehtia tehoista.

Lehto on ollut epävarma pelaamissaan peleissä joten Säteri lienee loppukauden ykkönen
 
Viimeksi muokattu:
Jyväskylä on täydellinen kaupunki, kaikin puolin.

ZZTOIPPARI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampereelta
Tässä vaiheessa kuluvaa kautta historialtaan hienon ja perinteikkään seuramme tilanne on käynyt niin kriittiseksi, että vanhan ja kokeneen kannattajan on seurauskollisena pakko palata palstalle.

Viiden ottelun tappioputki ja hupenevat kotiyleisömäärät ovat ns. peanutseja sen tosiasian rinnalla, että Tampereen tämän kauden kiistaton ykkösjoukkue on tekemässä historiansa suurinta tyhmyyttä. Kissanmaankadulta kantautuvien tietojen mukaan seurajohto on aloittanut vahvat tunnustelut erään kahvakiekkoilun ylipappi -kategoriaan vahvasti ehdolla olevan ns. valmentajan kanssa, jonka mestaruudesta mestaruuteen kulkenut uleåborgilainen sikermä päätti kuluvan kauden päätteeksi vapauttaa tehtävistään.

Tamitammisen paras kaveri Junnokin tajusi, että laadukkaaseen vauhtikiekkoon tottunut yleisö ei halua enää päivääkään katsella herra DownHousen viljelemää ronkkimista, roikkumista, hakkaamista ja kahvailua. Sen sijaan Tamhockeyn hallitukselle tuo näyttää olevan toivottua mannaa, koska katseet on käännetty oman kasvatin MS:n sijasta sopimusneuvotteluihin tuon JYP-taustaisen jääkiekosta mitään ymmärtämättömän penkinlämmittäjän kanssa.

Tappara-henkisen (toivon todella, että sitä henkeä vielä on olemassa) johdon tulisi ensi tilassa ymmärtää, että todelliset tamperelaiset kiekkofanit tulevat äänestämään jaloillaan, jos Alatalon kaltainen surkimus Tapparaa ns. valmentaa ensi kauden alussa. Ainakin allekirjoittaneelta jää kausikortti ostamatta ensi kertaa 38 vuoteen, koska jyväskyläläistä kahvasikailua en halua kirvespaitojen tekemänä enää ikinä nähdä (Fe-Kuusisuon aika onneksi päättyi eikä koskaan enää palaa).

Kaino pyyntöni onkin, että harkintaan otetaan edes neuvotteluyhteyden avaaminen Korven Ranen suuntaan, mikäli Mikko Saarisen viitoittamaa erinomaista tulevien menestysten tietä ei enää haluta kulkea. Tamhockeyn taloudellisen tilanteen tuntien ja Alatalon suhteellisen muhkean palkkavaatimuksen arvaten en voi nähdä minkäänlaista järkeä tässä aiotussa manööverissä. Jokainen jääkiekosta jotakin ymmärtävä tamperelainen tietää, että sekä Mikko Saarisen että Rauno Korven sydän on kaksiteräisen hilparan muotoinen ja he ovat valmiita Tapparaa valmentamaan huomattavasti nimellisempää korvausta vastaan kuin vastenmieliset muhkean tilipussin perässä juoksevat jyväskyläläisoululaiset merirosvot.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä vaiheessa kuluvaa kautta historialtaan hienon ja perinteikkään seuramme tilanne on käynyt niin kriittiseksi, että vanhan ja kokeneen kannattajan on seurauskollisena pakko palata palstalle.
Mitä mitä, luulin että Toippari poistui keskuudestamme omien toimenpiteidensä kautta jo keväällä 2003?

No, tällä kertaa olen kuitenkin samaa mieltä - Alatalo ei ole näyttänyt mitään sellaista, mihin Mikko Saarinen ei voisi pystyä (juu, kakkossija Kärppien huikealla miehistöllä ei ollut sitä). Jos tiedossa ei ole sellaista valmentajaa, jolla on sekä teoreettista potentiaalia että kiistattomia näyttöjä osaamisestaan, niin ilman muuta kannattaa mieluummin jatkaa Saarisella kuin hakea kaveri, jolla ei ole pitkästä urastaan huolimatta yhtään huippukautta takanaan - materiaaliin suhteutettuna.
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Oho, ZZTOIPPARI on takaisin. Tuo yksi nuoruuteni suuria nimiä Tapparan Jälkipeleistä jatkaa näemmä samalla tinkimättömällä linjallaan ja Rauno Korven nimi vilahtelee siellä täällä. Sen sijaan Rautakorven nimeä en tällä kertaa bongannutkaan tekstistä.

Alatalohan on kai myös vanha Tapparalainen joten siinä mielessä kritiikki menee nyt vähän metsään, mutta olen samaa mieltä siitä, että ei mielellään kuitenkaan tänne. Ellei aikeissa ole tosissaan ottaa 2000-luvun alun JYPin paikka suomalaisella kiekkokartalla.

Antaa Mikon nyt jatkaa jos ei mitään oikeasti kovaa nimeä löydy, hän saa minun tukeni tuon Silvennoisen tapauksen jälkeen ikuisesti.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sen sijaan Rautakorven nimeä en tällä kertaa bongannutkaan tekstistä.
On siellä "Fe-Kuusisuo". Termi, joka tuli tutuksi jo silloin vuosituhannen alussa, kun Tapparalla piti mennä sekä talous että pelit persiilleen - konkurssi oli oven takana, ja Rautakorven ei pitänyt osata valmentaa pudotuspeleissä, ja mitä niitä väitteitä olikaan...
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Puusilmäiset kokit
Kari Heikkilähän sai potkut tuolla Venäjällä. Sanoisin että on Tapparatyylinen valmentaja mikäli Saarisen sopimusta ei jatketa. Hintalappu tosin voi olla Heikkilällä aika kova.
 
Jyväskylä on täydellinen kaupunki, kaikin puolin.

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Kari Heikkilähän sai potkut tuolla Venäjällä. Sanoisin että on Tapparatyylinen valmentaja mikäli Saarisen sopimusta ei jatketa. Hintalappu tosin voi olla Heikkilällä aika kova.
Tässä on aika monta kautta menty "nousevilla valmentajilla" jossain vaiheessa olisi kyllä järkevä palkata vähän nimekkäämpikin valmentaja. Kyllä se sit antaa paljon seurallekkin, vahvistukset on helpompi houkutella jos on valmennus kunnossa. Pelaajat saattaa tinkiä palkassakin, että pääsee hyvään valmennukseen. En nyt sano että just Heikkilä pitäs ottaa mutta joku nimekäs olisi mieleen. Tosin ei kyllä itseäkään innosta pätkääkään tuo Alatalo vaihtoehto!
 

kappara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
MTV 3 tekstisivut kirjoittivat, että Tapparan valmentaja-asia alkaa ratkeamaan olympiatauolla. Mikin kommentin mukaan Tapparalla olisi muutama vaihtoehto.

Mikko oli vielä muutama viikko sitten vahvoilla, mutta nykyinen tappioputki on varmaan herättänyt muitakin vaihtoehtoja. Mikolla on vielä aikaa näyttää kykynsä ja torstaina jatkuu....
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Kuinkahan monta sellaista nimeä mahtaa tähän aikaan vuodesta olla vapaana, jotka olisivat suurella todennäköisyydellä varmempia valintoja kuin Saarinen? Heikkilä nyt tulee mieleen, mutta lieneekö realistinen vaihtoehto. En usko että esim. Alataloon vahtamalla voitetaan yhtään mitään.

Rautakorpi (eka jakso) ja Urama olivat hyviä vetoja ns. puskista. Joku vastaava nouseva nimi voisi olla hyvä ratkaisu. En tosin tunne Suomen valmentajaskeneä niin hyvin, että pystyisin tähän nimiä heittelemään.

Toki valmentaja voisi olla myös ulkomaalainen, mutta tällä hetkellä ajatus tuntuu kovin kaukaiselta. Tammerkoskessa on virrannut aika paljon vettä sen jälkeen kun Tapparan penkin takana on ollut ulkomaalainen päävalmentaja.
 
Mies voi rakastaa elämänsä aikana useaa eri naista, mutta vain yhtä jääkiekkojoukkuetta.

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vetää sanattomaksi. Vuosi siis jatkoa...

Tappara.fi uutisoi

TAPPARA JATKAA TAPPARALAISESSA VALMENNUKSESSA
SM-liigan playoff-sijoista taisteleva Tappara on tehnyt jatkosopimukset valmentajiensa Mikko Saarisen, Petri Mattilan ja Aleksander Barkovin kanssa. Saarisen ja Barkovin sopimukset ovat vuoden mittaisia, Mattilan kolmevuotinen

Ensi kaudella hänen apunaan jatkava Petri Mattila ottaa valmennusvastuun hänen jälkeensä kausiksi 2011-2013.
 
Kyllä joka jätkä pillua saa.
Mutta ryöstäppä pankki.

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Vetää sanattomaksi. Vuosi siis jatkoa...
+1

Tulee olemaan mielenkiintoinen vuosi, saas nähdä ottaako Mattila vastuun ennen kauden puoliväliä/loppua?

Positiivista on että Luce ja Ilvonen jatkavat. Halmeelle lisää kakkua ei ihan älyttömästi aiheuta riemun kiljahduksia Hervannassa juuri nyt. Onhan hän toki pelannut useammassa ottelussa paremmin kuin meidän "kärkipakit".

Vielä kun saataisiin jotain tietoa Leimusta niin...
 
Mikäli Sport nousee liigaan, lupaan kustantaa Niittyviidan ihmeperheen tytöt soittamaan hanuria mestaruusjuhliin.

-Peacemaster

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikko Leinosen haastattelu valmentajien jatkopesteistä tulee 957:lla klo 15.30.
Kysykää siltä Leinoselta, mitä näyttöjä Petri Mattilalla oikein on? kun uskallettiin soppari tehdä tulevaisuutta ajatellen? Mulle ei ainakaan tule yhtäkään mieleen, outo ratkaisu, siltä tuntuu juuri nyt.
 
”Kyllä tää on ollu hyvä kesä siinä mielessä, että meillä ei lusmuilijoita ole porukassa, on jo lähteneet jonnekin muualle, lentäneet." Kailajärvi syksyllä 2002.

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Faneilla ei ole koskaan mikään hyvin. Milloin valitetaan pitkäjänteisyyden puutteesta, milloin vääristä hankinnoista ja milloin siitä, että pitkäjänteisyys ei olekaan hyvä asia. Kun heittää ilmoille kritiikkiä siitä, ettei Tappara käytä rahaa pelaajamarkkinoilla niin kannattajien yleisin vastaus on, että maltillinen linja on hyvä linja ja sitä tulee noudattaa. Ei sen niin väliä vaikka mitalia ei tule, pääasia on, että seura on ja voi hyvin.

Ihan ymmärrettävää tämäkin tietysti on ja Tapparasta yleensäkin välittyy kuva seurana joka ei riskejä ota. Ero vaikkapa naapurin on selkeä ja on yksi niistä asioista jotka jakavat väkeä kahteen leiriin.

Nyt kun seura julistaa, että ohjenuorana on pitkäjänteisyys niin johan alkaa soraääniä kuulua. Mikko Saarinen ei ole tarpeeksi hyvä ja pitää saada nimekkäämpi kaveri penkin päähän. Samaan lauseeseen saadaan vielä usein ahdettua ne faktat, että pelaajamateriaali on riittämätön mutta Saarisella ei menesty. Melkoinen ristiriita, vai?

Saarisen jatkosopimus pitäisi olla kaikkea sitä mitä Tappara-fanit arvostavat: "järkevä" päätös ja ennen kaikkea halvempi kuin moni muu. Mutta ei, metsään mennään ja lujaa. Petri Mattilan rooli on yllätys mutta sekin on osoitus siitä, että seurajohdolla sentään tuntuisi olevan selkeä ajatus miten se haluaa Tapparaa johtaa.

Ajatelkaapa nyt, Mikko Saarinen on pitkän linjan meikäläinen ja ollut liigajoukkueen mukana jo Mika Saarisen ajoista asti (2003-2004). Petri Mattilan jatkaminen Saarisen jälkeen jatkaisi vain tätä samaa linjaa. Onko tässä jopa yritys luoda tapparalainen toimintamalli ja tapparalainen pelityyli? Vihdoinkin voitaisiin sanoa pelaajalle, että jos tulet Tapparaan niin saat tätä ja tätä ja sinulta vaaditaan tuota ja tuota.

Juniorityön tehostaminen on tuttua sanahelinää lähes jokaisen liigajoukkueen taholta jo pitkältä ajalta. Jos Tappara onnistuisi tässä nyt niin olisi mahdollista luoda putki vaikkapa C-junnuista liigaan ja joukkueet pelaisivat tapparalaista lätkää (mitä se sitten ikinä olisikaan). Voisi puhua ns. Bluesin mallista. Entisiä pelaajia valmentamaan tai muuten junnukiekon piiriin touhuamaan nimenomaan jääkiekon kanssa jäällä. Ville Nieminen ja Janne Ojanen olisivat kovia nimiä.

Minusta tässä jatkosopimuksessa on myös jotain kunnioitettavaa. Toki ymmärrän, että liigajoukkueen tulisi myös tähdätä parhaaseen mahdolliseen menestykseen mutta jospa tällä hetkellä Tapparan rahkeet ovat tässä? Ei tämä ole enää se takavuosien suurseura mutta Tapparasta on tullut kaikessa hiljaisuudessa seura joka taas houkuttelee erittäin lupaavia pelaajia riveihinsä.

Nyt voisi olettaa, että Mikko Saariselle olisi muodostunut jo selkeä kuva siitä mitä hän haluaa tehdä ja myös se miten päämäärä saavutetaan. Tämä on oletus siksi, että en tunne Saarista henkilökohtaisesti. Jotenkin nyky-joukkuetta katsoessa saan sellaisen kuvan, että Tappara haluaa joukkueeseen omia pelaajia ja muualta halvemmalla irtoavia huippulupauksia. Mikko Saarinen sopii tähän kuin nenä päähän juuri pitkän historian ansiosta.

Meni syteen tai saveen niin tämä on rohkea päänavaus ja osoittaa vahvaa luottoa Saariseen. Se osoittaa myös sen, ettei edes mitalia haeta hinnalla millä hyvänsä vaan tärkeintä on katsoa aina jo ensi vuoteen.

Tätä samaa tässä on itketty jo kohta seitsemän vuotta, joten on varmasti ihan kohtuullista olla hetki hiljaa ja katsoa miten Tappara onnistuu ja riittääkö sen kärsivällisyys lopulta.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

Lare1

Jäsen
Erittäin kummallinen ratkaisu seurajohdolta tämä uusi valmentajakuvio. Saarisen kahden vuoden optiota ei siis käytetty, mutta yksivuotinen jatkosopimus miehen kanssa kuitenkin oli tehtävä. Ja tämän jälkeen päävalmentajan pallille astuu nykyinen kakkonen. En ymmärrä, miten J.Grönvall saa käännettyä asian niin, että tämä olisi osoitus seurajohdon vahvasta luotosta Saariseen: ennemminkin tämän sekoilun johdosta ensi kaudella seurassa on siis päävalmentaja, joka ilmiselvästi ei nauti seurajohdon luottamusta.

Olisikohan tämä yhden vuoden päävalmentajapesti siis pientä silmänlumetta, joka takaa Mattilalle työrauhan aloitella liigapäävalmentajana Saarinen suojakilpenään? Saarinen on nimellinen päävalmentaja, mutta Mattila vetelee ikään kuin taustalla naruista säästyen suuren yleisön vihanpurkauksilta menestymättömyyden mahdollisesti jatkuessa.

Miksei Mattila ottanut vetovastuuta jo ensi kaudella, jos seurajohdolla hänen suhteensa on kova usko? Tällöin ainakin ulkoisesti olisi näyttänyt siltä, että seurajohdossa muutostarve on tunnistettu ja nykyisen kaltainen meno kaukalossa ei ole hyväksyttävää. Nyt julkaistusta tiedotteesta saa sen sijaan kuvan, jossa seurajohto on tyytyväinen nykyiseen muniinpuhalteluun ja seilaukseen sijoilla ynnämuut. Nykyinen valmennus on vienyt seuran takaisin 90-luvun lama-aikoihin, ja nyt sitä samaa tasoa on odotettavissa ainakin seuraavan kauden verran.

Itseäni ihmetyttää myös se, että mikäli Mattilaa ei todella koettu vielä valmiiksi ottamaan päävalmentajan paikkaa (ainakaan julkisesti), niin miksi juuri Saarinen on se mies, joka toimii Mattilan niin sanottuna mentorina ensi kauden ajan? Uudella sopimuksella ei ilmeisesti ollut siis mitään tekemistä tämän option kanssa, joten eikö mistään kertakaikkiaan olisi löytynyt ketään toista kokeneempaa valmentajaa tähän yhden kauden mittaiseen päävalmentajaprojektiin? Mikko "Voittoprosentti" Saarinen tuskin on se kaikista kovin jätkä, josta Mattilan tulisi ottaa vaikutteita omaan tekemiseensä. Tai onhan tietysti sekin vaikutteiden ottamista, kun seurailee miten ei kannata asioita hoitaa.

Pitkäjänteisyys on toki se, mitä Tappara erityisesti valmennuspuolelle kaipaa Uraman ja Rautakorven projektien päätyttyä ennen aikojaan. En kuitenkaan ole erityisen vakuuttunut, että nykyisellä kokoonpanolla menestystä tullaan saavuttumaan. Pahimmassa tapauksessa tässä otetaan askeleita kohti 90-luvun taaperrukseen palaamista.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saarisen jatkosopimus pitäisi olla kaikkea sitä mitä Tappara-fanit arvostavat: "järkevä" päätös ja ennen kaikkea halvempi kuin moni muu. Mutta ei, metsään mennään ja lujaa. Petri Mattilan rooli on yllätys mutta sekin on osoitus siitä, että seurajohdolla sentään tuntuisi olevan selkeä ajatus miten se haluaa Tapparaa johtaa.

Ajatelkaapa nyt, Mikko Saarinen on pitkän linjan meikäläinen ja ollut liigajoukkueen mukana jo Mika Saarisen ajoista asti (2003-2004). Petri Mattilan jatkaminen Saarisen jälkeen jatkaisi vain tätä samaa linjaa. Onko tässä jopa yritys luoda tapparalainen toimintamalli ja tapparalainen pelityyli? Vihdoinkin voitaisiin sanoa pelaajalle, että jos tulet Tapparaan niin saat tätä ja tätä ja sinulta vaaditaan tuota ja tuota.

Minusta tässä jatkosopimuksessa on myös jotain kunnioitettavaa. Toki ymmärrän, että liigajoukkueen tulisi myös tähdätä parhaaseen mahdolliseen menestykseen mutta jospa tällä hetkellä Tapparan rahkeet ovat tässä?
Pitkälti samaa mieltä J. Grönvallin kanssa. Olisiko tässä jopa Tappara-fanien keskuuteen jotain linjanalkua? Melkein kaikissa muissa seuroissa ja ajoittain Tapparassakin fanien vaihtumaton mielipide on se, että puhdistus on aloitettava ja suurella luudalla on lakaistava kaikki seurassa vaikuttavat ihmiset helvettiin ja otettava Raimo Summanen tilalle.

Yleensä pitkää linjaa ei voi rakentaa ilman kärsivällisyyttä. Se on toki aina koetuksella, kun tappioita on alla. Mutta ihan yhtä lailla voi luottaa siihen, että voittaminen aina vähentää kritiikkiä. Juuri nykyisen tappioputken ollessa parin-kolmen ottelun mittainen, olisin tarjonnut Saariselle jatkoa. Nyt se on pidempi, mutta ehkä se on vain elettävä läpi. Ainakin Saarinen haluaa voittaa Tapparassa ja Tapparalle. Olisiko tähän rakoon sitoutuneempaa miestä löytynyt, joka kaiken lisäksi tuntee nykyisen joukkueen?

Uusi valmentaja on aina riski. Uusi nimekäs projektivalmentaja on kallis riski. Mielestäni tämä on Tapparan näköinen ratkaisu ja toivon sen tuottavan myös hyvää tulosta.
 
Viimeksi muokattu:
"Suututtiin, kun juututtiin Ilveksen maalivahtiin" (mutta selvittiin lopulta).

Lare1

Jäsen
Pitkälti samaa mieltä J. Grönvallin kanssa. Olisiko tässä jopa Tappara-fanien keskuuteen jotain linjanalkua? Melkein kaikissa muissa seuroissa ja ajoittain Tapparassakin fanien vaihtumaton mielipide on se, että puhdistus on aloitettava ja suurella luudalla on lakaistava kaikki seurassa vaikuttavat ihmiset helvettiin ja otettava Raimo Summanen tilalle.

Yleensä pitkää linjaa ei voi rakentaa ilman kärsivällisyyttä. Se on toki aina koetuksella, kun tappioita on alla. Mutta ihan yhtä lailla voi luottaa siihen, että voittaminen aina vähentää kritiikkiä. Juuri nykyisen tappioputken ollessa parin-kolmen ottelun mittainen, olisin tarjonnut Saariselle jatkoa. Nyt se on pidempi, mutta ehkä se on vain elettävä läpi. Ainakin Saarinen haluaa voittaa Tapparassa ja Tapparalle. Olisiko tähän rakoon sitoutuneempaa miestä löytynyt, joka kaiken lisäksi tuntee nykyisen joukkueen?

Uusi valmentaja on aina riski. Uusi nimekäs projektivalmentaja on kallis riski. Mielestäni tämä on Tapparan näköinen ratkaisu ja toivon sen tuottavan myös hyvää tulosta.
Siis luitteko te tämän jatkosopimusuutisen? Ei Saarisen johdolla tulla enään mitään projekteja aloittamaan. Saarinen valmentaa yhden kauden ja poistuu takavasemmalle. Tässä sitä pitkäjänteistä uutta "Tappara-mallia" ja fanit vaan hyssyttelee?
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Siis luitteko te tämän jatkosopimusuutisen? Ei Saarisen johdolla tulla enään mitään projekteja aloittamaan. Saarinen valmentaa yhden kauden ja poistuu takavasemmalle. Tässä sitä pitkäjänteistä uutta "Tappara-mallia" ja fanit vaan hyssyttelee?
Johan Saarinen aloitti "projektinsa" viime kaudella, ensi kausi loppuun ja äijä on ollut ruorissa kolme kautta. Puolesta tai vastaan, mutta kannattaa ehkä ottaa opiksi lähihistoriasta, meinaan 90-luvulta. Tappara vaihtoi valmentajaa kuin vähemmistön edustajat paitaa, eikä siitä mitään apua ollut. Kyseisen vuosikymmenen loppupuolella sitten alkoi hiukan näkyä valoa tunnelin päästä, kun eräät Rautakorpi ja Makkonen astuivat remmiin Leinosen pitkällä luotolla.
 
1953 1954 1955 1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

Lare1

Jäsen
Johan Saarinen aloitti "projektinsa" viime kaudella, ensi kausi loppuun ja äijä on ollut ruorissa kolme kautta. Puolesta tai vastaan, mutta kannattaa ehkä ottaa opiksi lähihistoriasta, meinaan 90-luvulta. Tappara vaihtoi valmentajaa kuin vähemmistön edustajat paitaa, eikä siitä mitään apua ollut. Kyseisen vuosikymmenen loppupuolella sitten alkoi hiukan näkyä valoa tunnelin päästä, kun eräät Rautakorpi ja Makkonen astuivat remmiin Leinosen pitkällä luotolla.
Mutta miksei Mattila ota sitten vetovastuuta jo ensi kaudelle ja aloita sitä pidempää projektiaan? Saarisen projekti oli mallia 2+2 vuotta, ja jos häneen todellista luottoa kohdistuisi, niin eikö se kahden vuoden optio olisi tässä tapauksessa lunastettu? Nyt taas Saarinen vetää rajallisella luotolla - seurajohdon valmentakoon nyt vielä kauden-mentaliteetilla - ja Mattila taas ikään kuin tyhjän panttina odottelee kakkosena vuoroaan.

Saarisen "ylimääräinen" kausi hänen projektissaan tuo väkisinkin mieleen jonkinlaisen välikauden - tai mahdollisesti Mattilan suojakilpenä toimimisen.

Minulla ei siis edelleenkään ole mitään pitkäjänteisyyttä vastaan, päinvastoin. Tässä tapauksessa homma on vain hoidettu vähintäänkin erikoisella tavalla.
 

Lare1

Jäsen
Mitäs jos Saarinen ei suostunut Tapparan 2 vuoden tarjoukseen, vaan koki yhden vuoden pestin paremmaksi?
Onhan tämäkin mahdollista, mutta juuri tämän takia olisin odottanut Leinoselta hieman taustojen valaisua tähän koko keissiin, jolloin oltaisiin vältytty kaikilta nyt ilmassa olevilta spekulaatioilta. Aivan mahdollistahan on myös se, että Mattila ITSE ei kokenutkaan olevansa valmis päävalmentajaksi, vaan halusi opetella vielä yhden kauden liigajoukkueessa toimimista ja halusi kaverinsa vetävän joukkioita hänen pysyessä vielä taustalla. Eikä sekään ole poissuljettua, että Saarinen jatkaisi organisaatiossa ensi kaudenkin jälkeen, mutta muissa tehtävissä. Esimerkiksi tämän Tamhocken ja junioripuolen välisen kuilun kaventaminen voisi sopia Mikon osaamiselle, sillä hänellä on kuitenkin vankka kokemus molemmista organisaatioista.

Harmi, ettei tamperelainen mediaväki ole viitsinyt perehtyä asian taustoihin, vaan ostavat täysin Leinosen kertoman ympäripyöreän kuvion. Tapparankin kannalta olisi ollut varmasti parempi, että joku olisi edes vähän viitsinyt kysellä taustalla olevia syitä ratkaisun suhteen.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harmi, ettei tamperelainen mediaväki ole viitsinyt perehtyä asian taustoihin, vaan ostavat täysin Leinosen kertoman ympäripyöreän kuvion. Tapparankin kannalta olisi ollut varmasti parempi, että joku olisi edes vähän viitsinyt kysellä taustalla olevia syitä ratkaisun suhteen.
Niinpä, 957 ei ainakaan viitsi. Sen osoitti eilinen aivan liian lyhyt pätkä asiaan liittyen. Tämän päivän Aamulehdessä sen sijaan oli edes Perkiön tekemä juttu. Leinonen perustelee Mattilaa seuraavasti:

- Talon tavat tulevat tutuiksi kahdessa vuodessa. Sen jälkeen hän tietää varmasti, missä mennään.

Jutun mukaan Mattila ajattelee samansuuntaisesti pelistä kuin Saarinen ja se linja on myös Tapparan johdon mieleen.

- Kaikki tietävät, mitä on tulossa. Se aihio tarjoaa hyvän pohjan eteenpäin.

Lopuksi vielä tämän kauden jatkosta:

- Kausi on mennyt välillä hyvin ja välillä vähän huonommin. Me uskomme kuitenkin niihin tekijöihin, joita meillä on. Työrauha on nyt tarpeen.
 
”Kyllä tää on ollu hyvä kesä siinä mielessä, että meillä ei lusmuilijoita ole porukassa, on jo lähteneet jonnekin muualle, lentäneet." Kailajärvi syksyllä 2002.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy