Ok. Toimittaja on siis ilmeisesti taas kerran tehnyt uutisen mahdollisimman helpolla, hätiköiden ja ammattitaidotta. No, katsotaan kuinka Landeskogen käy.
Mikä vitun Landeskogin ketju tästä on tullut? Menkää veivaamaan jonnekkin muualle.
Ok. Toimittaja on siis ilmeisesti taas kerran tehnyt uutisen mahdollisimman helpolla, hätiköiden ja ammattitaidotta. No, katsotaan kuinka Landeskogen käy.
Artemi Panarin kausilla 2017-19 (kaksi edellistä) 160 ottelua, 55+114=169, playoffs 16 ottelua 7+11=18, sopimuksen arvo 11,643 miljoonaa / 7 vuotta, + NMC klausuuli
Mikko Rantanen 156 ottelua, 60+111=171, playoffs 18 ottelua 6+12=18, sopimuksen arvo ?
Toivottavasti arvo ei ainakaan ole 9,5 / 8 vuotta. Rantasen iässä 5 vuoden sopimus on ainoa järkevä vaihtoehto. 8 vuoden jälkeen Mikko on liian vanha (30, syksyllä 31) solmiakseen Panarin-sopimuksen.
Panarin teki sopimuksensa vapaana agenttina, jolloin palkat aina pompsahtaa ylöspäin. Kucherov saa 9,5, ihan vaikka toisena esimerkkinä. Vertaa tehot päittäin, ei pitäisi yllättyä. 9,5 Rantaselle on aika markkinahintainen sopimus. Laine tekee 7,5AAV ja kaksi vuotta.Joo, luin iltasalehdestä ja THN arviosta asiaan. Jos Rantanen suostuu 9,5 miljoonaan ja 8 vuoteen, niin se on ryöstö Coloradolta. 5 vuotta ja 9,5 miljoonaakin on loistava sopimus Avsille. Samassa mainittiin Laine ja n. 7 miljoonaa. En usko kumpaankaan ennen kuin näen.
Panarin teki sopimuksensa vapaana agenttina, jolloin palkat aina pompsahtaa ylöspäin. Kucherov saa 9,5, ihan vaikka toisena esimerkkinä. Vertaa tehot päittäin, ei pitäisi yllättyä. 9,5 Rantaselle on aika markkinahintainen sopimus. Laine tekee 7,5AAV ja kaksi vuotta.
Mielestäni Rantasen kannattaa otta mahdollisimman lyhyt ja halpa =). Ainakin jos olisin itse pelaaja niin ottaisin mielummin 7,5 milliä kaudessa ja kannun kuin 10 milliä ja ei kannua.
Hyviä pointteja, mutta omaan silmään se lähti Chiarellin kädestä ja McDavidin sekä Draisaitln sopimuksista. Mutta vaikka RFA-vuodet maksaakin tänä päivänä enemmän, niin silti niillä on sopimuksen kokonaisuuteen lisänsä. Skinner sekä Panarin tekivät UFA-pelaajina jatkot, kun puolestaan kaikki muut mainitut RFA-statuksella. Onko Aho sitten 8,5 AAV mikään verrokki, mutta kuitenkin. Matthewsin sopimus toki McDavidin tavoin nostaa palkkoja, mutta ovat myöskin eri sfäärin pelaajia. Ei Rantanen, vaikka hyvä onkin voi noita summia vaatia. Lisäksi on pelipaikka laiturina, mikä vain tänä päivänä vaikuttaa. Panarinin sopimus ei saisi olla verrokki RFA-pelaajille, eikä pidä. Skinner myös UFA, joten ei sekään käy. Myöskään verotus ei saa olla mikään mittapuu, vaikka sitä varmasti käytetään neuvotteluissa mukana. Edelleen sanon, että 9,5 on Rantaselle ihan markkinan mukainen, kunhan vuosia on vähintään 6 mukana. 8 vuotta saattaa nostaa sinne 10,5 asti, mutta siinä haarukassa mennään. Kompromissi on 7 vuotta, AAV 9,75M.Vertailu Kucheroviin ei ole niin yksinkertaista. Tampassa ei ole osavaltion veroa, joten se parantaa nettoansioita. Toisaalta on myös huomioitava, että Kucherov oli sopimusta tehdessään jo 25-vuotias ja tämä oli Kucherovin kolmas NHL-soppari. Sopimus siis vie Kucherovin 33 ikävuoteen asti, mikä on huomattavasti parempi tilanne kuin, jos sopimus loppuisi pelaajan ollessa 30.
Kolmantena vertailukohtana voidaan pitää Jeff Skinneriä. Kaveri teki kyllä edellisenä vuonna 40 maalia, mutta pistesaldo ei ole koskaan yltänyt edes 70 pisteeseen, eikä hän ole pelannut yhtä ainoata playoff-ottelua. Palkkio: 9 milliä / 8 vuotta, saa palkkaa siis 35-vuotiaaksi asti (periaatteessa 34-vuotiaaksi, koska kausi ehtii loppua ennen syntymäpäivää). Skinner ei takuulla olisi saanut moista sopimusta, jos olisi ollut 3 vuotta vanhempi.
Näkisin myös, että Matthewsin soppari talvella muutti tilannetta "markkinoilla", Nykyisin seurat haluavat maksaa entistä vahvemmin olemassa olevasta kyvykkyydestä.
Panarin teki sopimuksensa vapaana agenttina, jolloin palkat aina pompsahtaa ylöspäin. Kucherov saa 9,5, ihan vaikka toisena esimerkkinä. Vertaa tehot päittäin, ei pitäisi yllättyä. 9,5 Rantaselle on aika markkinahintainen sopimus. Laine tekee 7,5AAV ja kaksi vuotta.
En myöskään tiedä odotetaanko Marnerin soppari ensiksi, mutta sillä on myös suuntaa antava merkitys. 9,5 miljoonaa on mukiin menevä 5 vuodesta. 8 vuodesta se on ryöstö ja Rantanen ei pääse koskaan kunnolla mittauttamaan arvoaan parhaassa iässä.
Mielestäni Rantasen kannattaa otta mahdollisimman lyhyt ja halpa =). Ainakin jos olisin itse pelaaja niin ottaisin mielummin 7,5 milliä kaudessa ja kannun kuin 10 milliä ja ei kannua.
Rantasen agentti Mike Liut (joka edustaa siis myös Patrik Lainetta) ei ainakaan ole ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa. Siis tilanteessa, jossa RFA-statuksella oleva jo lähes tähtitason pelaaja on tekemässä ensimmäistä isoa sopimusta ja neuvotteluista odotetaan vaikeita.
Katsotaanpa Liutin asiakkaita. Leon Draisaitl, Vlad Tarasenko, Rasmus Ristolainen, Cory Schneider, Devan Dubnyk, Ryan Miller ja muutama muu.
Draisaitl sopimusneuvottelut olivat kesän 2017 iso tapaus. Lopulta 8 vuoden ja 68 miljoonan sopimus (11,33% capista) saatiin tehtyä elokuun 16. päivä eli hyvissä ajoin ennen kauden alkua, mutta kuitenkin loppukesästä. Silloin sopimusta pidettiin pelaajan kannalta erinomaisena.
Tarasenkon vastaava sopimus 8x7,5 miljoonaa (10,27%) syntyikin jo heinäkuussa kesällä 2015.
Ristolaisen sopimuksen kanssa odoteltiin aivan kauden alun kynnykselle. Sopimus 6x5,4 miljoonaa (7,4%) syntyi lokakuun 11. 2016.
Nuo ovat tuoreimmat Liutin työnäytteet sopimusrintamalla. Noiden perusteella sanoisin, ettei Liutilla ole mikään kiire Rantasen ja Laineen sopimusten kanssa. Aiemman historian valossa sanoisin, että tuskin sieltä mitään alehintaisia sopimuksia on luvassa kovalla kiireellä. Vaikka eipä kukaan sellaista odottanutkaan.
Ehkä NHL-pelaajat eivät vain ole tarpeeksi voitonhaluisia, kun eivät neljännestä palkastaan anna pois kannun vuoksi. Joskus jostain miljoonan alennuksista on tullut kuultua, mutta niidenkin taustalla lienee muita syitä monesti kuin kannujahti, esim. perhe.
Nojuu, onhan se totta että jos vaikka Rantanen tiputtaa palkkaansa vaikka 2mil niin ei sillä mitään älyttömän maagista tehdä, mutta toisaalta voihan se 2mil olla myös ratkaiseva tekijä yhden lisäpelaajan kohdalla, esimerkiksi itse ottaisin mielummin Ahon (8.5mil] kuin W Nylanderin (~7mil). Tämä siis siinä tilanteessa että tulevalla kaudella lähdetään sitä kannua jahtaamaan tosissaan ja capspace olisi niin tiukoilla.Jos Rantanen tekisi alesopimuksen, pitäisi myös Landeskogin, Makarin, Girardin ja Grubauerin olla lähivuosina valmiita tulemaan vastaan seuraavissa sopimuksissaan, jotta Rantasen kädenojennus olisi aidosti merkityksellinen. Aika painava olettamus, ellen sanoisi. Tietysti Avsin tulisi myös olls valmis käyttämään capiin asti, mikä ei Stan Kroenken omistamassa joukkueessa todellakaan ole mikään itsestäänselvyys.
Tai vaihtoehtoisesti tämä kommentti oli agentin kanssa sovittua neuvottelutaktiikkaa. Jos Laine oikeasti haluaa tehdä sopparin hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja päästä pelaamaan täyden 82 ottelun runkosarjan (tyyliin Sebastian Aho), niin ei kai sitä kannattaisi neuvottelun vastapuolelle suoraan kertoa?Ainakin Laineen kommentti, että voi mennä pitkäänkin kertoo jo paljon, eli lähdetään siitä, että kaikki raha mitä saadaan, niin otetaan ja parhailla mahdollisilla vuosilla.
Tai vaihtoehtoisesti tämä kommentti oli agentin kanssa sovittua neuvottelutaktiikkaa. Jos Laine oikeasti haluaa tehdä sopparin hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja päästä pelaamaan täyden 82 ottelun runkosarjan (tyyliin Sebastian Aho), niin ei kai sitä kannattaisi neuvottelun vastapuolelle suoraan kertoa?
Paul Kariya oli, kun suostui alentamaan 10 miljoonasta 1,2 milliin, jotta sai tavoitella Selänteen kanssa kannua Coloradossa. No se ei toiminut kovin hyvin ja toimii ehkä varoittavana esimerkkinä...
Toki Kariyallakin oli vain yhden vuoden diili tuo halvempi.
... mutta varmasti tuo Kinnonin liksa painaa Rantasen tulevaa vähän pienemmäksi.